Хвилинка слави ГПУ і 1,6 тис нев'їзних росіян... Головні новини 22-28 травня + Анонси

Підприємства, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу, в 2016 заплатили податків та зборів до бюджету України на суму 6,3 мільярда гривень. Продовження судів щодо Януковича. Квоти для української мови на телебаченні. Заборонено в’їзд в Україну 1,6 тис громадянам Росії. Тюрма для проросійського активіста Апухіна. Відставка за власним бажанням міністра агрополітики Кутового. Генпрокуратура почала справу проти замголови НАБУ Углави за подвійне громадянство, збирається судити власника найбільшого монополіста на тютюновому ринку “Тедіс” Грановського і оскаржити використання підприємствами Дмитра Фірташа газогонів. Національний банк України має намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав неправомірним примусовий обмін деяких зобов'язань ПриватБанку на акції додаткової емісії банку. Не реєструють партію Саакашвілі.

Олег Богачук
Підприємства, які знаходяться на окупованих територіях Донбасу, в 2016 заплатили податків та зборів до бюджету України на суму 6,3 мільярда гривень.
Про це на сторінці в Facebook повідомила депутат ВР від "Самопомічі" Вікторія Войціцька, з посиланням на ДФС.
"Згідно даних ДФС, підприємства з окупованих районів Донбасу в 2016 заплатили Україні податків та ЄСВ на 6,3 мільярда гривень", - зазначила вона на своїй сторінці.
"Ще 1,4 мільярда гривень сплатили підприємства, що знаходяться лінії зіткнення", - додала вона у повідомленні.
А раніше радник голови СБУ Юрій Тандіт повідомляв про  31,7 мільярда гривень податків і близько 800 мільйонів військового збору.


На цьому пленарному тижні народні депутати прийняли в другому читанні та в цілому законопроект стосовно встановлення 75% квоти україномовного контенту на телебаченні. За цей законопроект проголосувало 269 парламентарів, проти – 15.
16 березня Верховна Рада взяла за основу відповідний законопроект №5313, який передбачає, що для телерадіоорганізацій загальнонаціональної категорії мовлення частка передач і фільмів українською мовою має становити не менше ніж 75% на добу в кожному із проміжків часу з 7:00 до 18:00 та з 18:00 до 22:00, а для телеорганізацій регіональної та місцевої категорій – 50%.
У листопаді минулого року набув чинності подібний закон, який стосується квот на укрмухику на радіо. Він зобов'язує радіостанції виділяти частину ефірного часу для пісень українською мовою. Протягом першого року з моменту набуття чинності документа квота на україномовну музику становитиме 25%, протягом другого – 30%, із третього – 35%.
Критика рішення законодавців: "Інтер Медіа Груп" вважає, що законопроект про введення мовних квот на українському телебаченні завдасть шкоди, йдеться у заяві, оприлюдненій у вівторок ввечері.


Цього тижня багато говорили про екс-президента Віктора Януковича.
Перед тим, як приєднатися до виборчої кампанії Трампа, найвідомішим клієнтом Манафорта був якраз екс-президент України Янукович. Манафорт грав роль політичного консультанта-радника і допомагав Партії регіонів і Януковичу перемагати під час декількох виборчих кампаній в Україні, пише УНІАН. Згідно з розслідуванням журналістів The New York Times, керівник виборчого штабу кандидата в президента США Трампа Манафорт міг отримати 12,7 млн доларів з «чорної каси» Партії регіонів, коли співпрацював з Януковичем.


Ще цього тижня 7 кіпрських компаній - власників облігацій внутрішньої державної позики оскаржили рішення суду про спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів Януковича і його оточення.
Адвокат цих компаній (Akemi management ltd, Aldoza investments ltd, Erosaria ltd, Opalcore ltd, Foxtron networks ltd, Loricom holding group ltd, Wonderbliss ltd) Дмитро Щербина сказав: "Протягом 12-17 травня були подані апеляційні скарги в Апеляційний суд Донецької області із клопотаннями про відновлення строків апеляційного оскарження".
Він сказав, що не мав можливості ознайомитися з матеріалами справи, тому що його клієнтів не повідомляли про процес.
Історія з поверненням коштів тягнеться від 28 квітня, коли стало відомо, що суд дозволив конфіскацію заарештованих 1,5 млрд доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.
Міністерство фінансів заявляє, що цінні папери в державному Ощадбанку на 1,1 млрд доларів, які були конфісковані за рішенням Краматорського міського суду наприкінці квітня, були погашені наприкінці 2016 року.


А в п’ятницю, 26 травня, Високий суд Лондона відклав ухвалення рішення про продовження мораторію на виплату Україною боргу Росії в 3 млрд доларів, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів. Під час засідання 26 травня у Високому суді у Лондоні, суддя Блер розглянув ряд невирішених питань за наслідками рішення, постановленого судом 29 березня у порядку спрощеного провадження і пішов глибше знайомитися з деталями справи.


Українські прикордонники від початку 2017 року не пропустили до країни понад 1,6 тис. громадян Росії. Про це заявив голова Держприкордонслужби України Віктор Назаренко агентству "Інтерфакс-Україна".


23 травня, Київський районний суд Харкова підтримав вимоги прокуратури області і визнав винним 69-річного лідера руху «Юго-Восток» Юрія Апухтіна в організації масових заворушень, що супроводжувались погромами (ч. 1 ст. 294 КК України), публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу України, захоплення державної влади (ч. 3 ст. 109 КК України). Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.
За інформацією процесуального керівника Максима Мозгового, Апухтіназасудили до 6 років позбавлення волі.
Прокуратура довела в суді, що Апухтін був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля будівлі Харківської облдержадміністрації. Він неодноразово публічно закликав до зміни конституційного ладу, невизнання чинної державної влади, створення «Харківської народної республіки» та так званої «Конституції ХНР».
Наразі вирок суду ще не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.
Історія питання:
Координатора руху «Юго-Восток» Апухтіна затримали у квітні 2014 року за підозрою в організації масових безпорядків (ч.1 ст. 294 КК України). У травні 2014 року після внесення застави Апухтін вийшов з-під варти. У грудні 2014 року його знову арештували за підозрою у публічних закликах до насильницької зміни конституційного ладу України, захоплення державної влади, вчинених повторно (ч. 3 ст. 109 КК України).
Крім того, у серпні 2014 року окружний адміністративний суд області задовольнив позов прокурора м. Харкова та припинив діяльність Громадської організації «Юго-Восток», шляхом примусового розпуску. Суд визнав, що організація, якою керував Апухтін, несе в собі загрозу суверенітету України та безпеці її народу.
У січні 2015 року прокуратура області направила до суду обвинувальний акт стосовно Апухтіна за ч. 1 ст. 294, ч. 3 ст. 109 КК України).


Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий заявив, що подає у відставку з посади міністра і закликав народних депутатів підтримати його звільнення.
"Вибір міністра про відставку є абсолютно природним процесом для будь-якої європейської країни та традиційною світовою практикою. Йду з посади з вдячністю за висловлену мені довіру всім аграріям, народним депутатам з коаліції та фракції БПП, членам аграрного комітету. Президенту Петру Порошенку, прем'єру Володимиру Гройсману, групі "УДАР" та особисто (меру Києва - ІФ) Віталію Кличку", - написав Т.Кутовий на своїй сторінці у Facebook 23 травня увечері.
"Прошу колег по парламенту поставитися до заяви із розумінням і проголосувати її", - звернувся він до народних депутатів.
"Вважаю, що маю достатньо знань, енергії та сили зробити для України ще більше, і найближчим часом планую зосередитися на питаннях залучення інвестицій в економіку України", - написав він.
Прем’єр Гройсман сказав, що у відставці кутового нема ніякої політики, просто людина вирішила піти працювати на інвестиційну ниву.


Генпрокуратура цього тижня була одним з основних ньюзмейкерів.
Генеральна прокуратура оголосила про підозру одеському бізнесмену Олександру Грановському в рамках розслідування злочинів, вчинених посадовими особами дистриб’ютора тютюнової продукції – ТОВ "Мегаполіс Україна" (з травня 2016 року ТОВ "Тедіс Україна").
“Грановський за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ "Тедіс Україна", яким вже повідомлено про підозру у вчиненні злочинів у сфері господарської діяльності, створив злочинну схему ухилення від сплати податків, від якої підконтрольні мільйонеру підприємства були вигодонабувачами”, - йдеться у повідомленні.
Бізнесмена підозрюють в ухилянні від сплати податків в особливо великих розмірах та фіктивному підприємництві з метою прикриття незаконної діяльності.
Санкції інкримінованих Грановському статтей передбачають максимальне покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.
Генпрокурор Юрій Луценко до того кілька місяців оголошував, що ця компанія не діє на користь Україні, і взагалі, через неї неї виводять гроші в Росію. В Квітні компанія мала платити Антимонопольному комітету 300 млн грн штрафу.


Генеральна прокуратура почала розслідування проти першого заступника директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углави за підозрою в ухилянні від сплати податків і приховуванні громадянства Грузії при прийомі на роботу.
Про це йдеться в рішенні суду від 13 травня, передають “Українські Новини”.
Згідно з ним, Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні від 24 березня 2017 року за фактами внесення завідомо неправдивих відомостей в офіційні документи, їх використання та зловживання службовим становищем посадовими особами правоохоронних органів, що спричинило тяжкі наслідки.
Слідчий вказує, що 25 квітня 2015 року наказом директора НАБУ на посаду його першого заступника був призначений Углава.
"Згідно з отриманими даними, в момент призначення на посаду першого заступника директора НАБУ, він не втратив громадянства Грузії, перебував на обліку Служби громадянства та міграції Грузії і фактично мав громадянство зазначеної держави до червня 2016 року", - сказано в судовому рішенні в частині обґрунтування клопотання Генпрокуратури.
Слідство підкреслює, що закон "Про державну службу" прямо позбавляє права на державну службу осіб, які мають громадянство іншої держави.
"Таким чином, Углава, при прийомі на державну службу в НАБУ, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості про відсутність у нього громадянства іншої держави, що надало йому можливість в подальшому зайняти пост першого заступника директора НАБУ", - вважає слідство.
Також Генпрокуратура зазначає, що посадові особи бюро, які здійснювали перевірку кандидата на службі і обізнані про його належність до громадянства Грузії, навмисне використовували своє службове становище всупереч інтересам служби та завдали істотної шкоди охоронюваним законом інтересам держави.


Правоохоронці наприкінці тижня затримали "смотрящего" за всім бізнесом олігарха-втікача Сергія Курченка, генерал-лейтенанта Станіслава Денисюка. Про це на брифінгу розповів військовий прокурор Анатолій Матіос.
"У цей момент частина людей, яких затримали у Києві, відправлені до Печерського суду для розгляду клопотань про арешт. Частині вручають підозри, частину доставляють зараз з Дніпропетровська, Харкова, Одеси.", - сказав Матіос.
"Ці люди не є при владі, але... скажу таке - зараз гелікоптер привезе діючого начальника служби безпеки, того "смотрящего" за всім бізнесом Курченка, генерал-лейтенанта Денисюка", - додав Матіос.
Якщо без патетики, то операція проводилась проти екс-керівників та заступників обласних управлінь державних податкових. Здебільшого, ці люди були чиновниками Міністерства доходів та зборів часів президентства Віктора Януковича. Тоді податкову очолював Олександр Клименко, який втік до Росії і проживає там.
Правоохоронці вважають, що підлеглі Клименка організували схему контролю над усіма конвертаційними центрами в Україні. Вона дозволяла підприємствам ухилятися від сплати податків. При цьому податки сплачувалися, але надходили не до держбюджету, а до кишень чиновників.
Через функціонування так званих податкових майданчиків, Янукович та "сім'я", ніби-то, збагатилися на 97 мільярдів гривень. Махінації з податками проходили в 2011-2014 роках, ае це ще треба довести в суді.
До речі, Клименко, дуже активний в інформ-просторі. Купує джинсу, пише на Facebook, від нього у великих містах роздають газети “Успішна країна”.


Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо рішення Кабінету Міністрів про передачу державних розподільних газових мереж в господарське відання облгазів, 70% яких контролює Дмитро Фірташа і його партнери.
Про це йдеться в ухвалі Печерського районного суду від 15 травня, оприлюдненому в судовому реєстрі, пише Економічна правда з посиланням на Ліга.net.
Кримінальне провадження відкрито за двома статтями "Зловживання владою або службовим становищем" і "Службова недбалість".
Вказується, що Кабмін передав облгазам в господарське відання на безкоштовній основі державні газові мережі постановою №770 від 20 серпня 2012 року. На підставі цієї постанови були підписані відповідні договори з облгазами, які діють досі.
"... дії окремих посадових осіб Кабінету Міністрів України, Міненерговугілля, Мінекономіки, Мінфіну, Фонду державного майна призвели до завдання державі збитків в розмірі 930 млн гривень", - йдеться в рішенні суду.
Згідно з документом, досудовим розслідуванням перевіряється можлива причетність посадових осіб ПрАТ Газтек до вчинення зазначених злочинів.
Основним бенефіціаром цієї компанії вважається Дмитро Фірташ.
Сама компанія належить кіпрським Porala Venchers Limited, Pasler Enterprises Limited, Nesiba Venchers Limited і Krezer Holdings Limited.
Печерський суд надав дозвіл на доступ до документів цієї компанії за період з 1 січня 2012 року по теперішній час.
У квітні 2015 року, Верховна Рада прийняла закон "Про ринок природного газу", встановивши, що газові мережі можуть перебувати в користуванні на правах повного господарського ведення тільки у "суб'єктів державного сектора економіки".


Національний банк України (НБУ) має намір оскаржити рішення Окружного адміністративного суду Києва, який визнав неправомірним примусовий обмін деяких зобов'язань ПриватБанку на акції додаткової емісії банку (bail-in).
"Національний банк обурений останнім рішенням суду про нібито неправомірність входження держави в капітал ПриватБанку і процедури bail-in. Всі рішення по ПриватБанку були прийняті виключно в рамках спеціальної процедури, передбаченої статтею 41-1 закону" Про систему гарантування вкладів фізичних осіб ". НБУ має намір звертатися в суди вищих інстанцій з оскарженням подібних неправомірних рішень, і впевнений у законності проведеної процедури bail-in ", - повідомив центробанк на своїй сторінці в" Фейсбук ".
Як повідомлялося, 27 грудня 2016 року в Окружному адміністративному суді Києва було зареєстровано позови належить братам Григорію та Ігорю Суркісам і їх дочкам ПАТ "Акцент-Банк" (А-Банк, Київ) про скасування рішення комісії НБУ з питань визначення пов'язаних з банком осіб і перевірки операцій банків з такими особами від 13 грудня в частині А-Банку. У той же день цей суд прийняв до розгляду ще один подібний позов від шести фізосіб, імена яких не розкриваються.
Попередні слухання у цих справах були призначені на 12 січня, проте в разі фізосіб інформація про підсумки засідання була заборонена для оприлюднення, а в разі А-Банку вона поки відсутня в базі судових рішень.


На початку цього тижня екс-грузинський президент і екс-губернатор Одещини Міхеїл Саакашвілі жалівся, що не реєструють його партію, а натомість зареєстрували партію, яка містить його ім’я. Вкінці тижня в мін’юсті заявили, що для реєстрації зміни назви своєї партії люди Саакашвілі подали пакет документів, які мають три помилки, того партію не реєструють.Так сказав заступник міністра юстиції з питань державної реєстрації Павло Мороз в ефірі Еспресо.TV.
"Перша помилка - це відсутність письмової заяви Михайла Саакашвілі на згоду використовувати його ім'я в назвах політичної партії", - сказав Мороз, а це вимога цивільного кодексу, і відсутність такого документу вже є підставою для того, щоб призупинити розгляд документів або відмовити.
"Друга помилка пов'язана з тим, що за законом людина має право бути членом тільки однієї політичної партії. Але серед поданих документів є 3 людей, які були одночасно членами іншої політичної сили… Третя помилка стосувалася того, що редакція статуту передбачала можливість обмеження кількості членів партії", - пояснив Мороз.
В ЗМІ найбільше простору Саакашвілі дано на каналі “ЗІК”, який належить дружині мера Львова Андрія Садового.


Екс-міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус увійшов до складу ради директорів Союзу українських підприємців в якості незалежного директора, повідомляє "Інтерфакс-Україна" очолив наглядову раду створеної нещодавно Української академії корпоративного управління. 
Ще в Абромавичуса тягнуться суди за тиск на нього з боку друга президента і депутата Верховної Ради Ігоря Кононенка.


Українці, які збираються виїздити за кордон через пункти пропуску, можуть перевірити їх завантаженість за допомогою спеціального сервісу Державної фіскальної служби "Кордон", повідомляє прес-служба ДФС.
Інші важливі новини і документи
Ціна 4G-ліцензії в діапазоні 1800 МГц складе 265 мільйонів гривен, йдеться в повідомленні Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації.
Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський: незабаром у населеному пункті Часів Яр Донецької області буде запущено потужний середньохвильовий передавач, який транслюватиме "Перший канал Українського радіо" на всі окуповані райони Донецької та Луганської областей. 


Анонси
29 травня о 10.00 розпочнеться судове засідання у справі за обвинуваченням В. Януковича у державній зраді. Для ЗМІ в приміщенні Київської місцевої прокуратури №5 (прокуратура Оболонського району м.Києва, вул. Малиновського, 10) буде працювати постійно діючий прeс-цeнтр. Після закінчення судового засідання відбудеться брифінг представника сторони обвинувачення - прокурора відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Р. Кравчeнко. Всі коментарі від сторони обвинувачення та інших учасників процесу будуть надаватися виключно в прeс-цeнтрі. Акредитація представників ЗМІ здійснюється до 13.00 27 травня за телефонами: (044) 200-78-13, 596-72-90.

29.05, об 11:30 в УКМЦ відбудеться обговорення проблемних питань дослідження "Доступ до медицини для внутрішньо переміщених осіб", підготовленого громадською організацією "КримСОС".
Аналіз було проведено на підставі звернень, відгуків та практичного досвіду доступу внутрішньо переміщених осіб (ВПО) до медичних послуг. Спікери:
  1. Вікторія Савчук, адвокаційна експертка ГО "КримСОС"
  2. Ольга Куришко, юристка  ГО "КримСОС"
  3. Юрій Даценко, аналітик ГО КримСОС
  4. Олексій Карпушин, Хоспіс для літніх людей
  5. Уляна Супрун - в.о. міністра охорони здоров'я УкраїниПредставник Київської міської державної адміністрації
Під час заходу планується презентувати основні висновки та рекомендації дослідження, шляхи їх імплементації. 
До участі у заході запрошено представників громадських, міжнародних організацій, представників органів державної влади.

Довідково: ГО "КримСОС" з 2014 року опікується питаннями ВПО та інших осіб, постраждалих внаслідок збройного конфлікту в Україні, та надає комплексну правову та соціальну підтримку зазначеним категоріям осіб.

Акредитація ЗМІ: 093 004 28 51 (Джеміль)

29 мая в 13.00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «США меняют  политику в отношении Украины: на каких условиях нам будут предоставлять кредиты?»
-Александр Охрименко — президент Украинского аналитического центра,
- Владимир Воля — политолог – международник,
- Сергей Толстов - директор Института политического анализа и международных исследований,
-Виктор Скаршевский – экономист.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 26 мая по телефону: (044) 284-57-62.

Робочий візит на Львівщину Міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика
Виїзд для акредитованих журналістів о 12:00 від Львівської ОДА (вул. Винниченка,18).
У межах візиту передбачена нарада з керівниками шахт та трудовими колективами. Зустріч відбудеться у с. Глухів Сокальського району на шахті «Степова» ДП «Львіввугілля».
Акредитація для ЗМІ за номером: 235-40-22, (093) 441 20 87.

    В 9.00 30 мая начнется открытие II Энергетического конгресса. Спикеры и эксперты: заместитель министра энергетики и угольной промышленности по вопросам европейской интеграции Наталия Бойко, президент Ассоциации газодобывающих компаний Иван Плачков, генеральный директор, председатель правления ДТЭК Максим Тимченко, глава подкомитета по вопросам электроэнергетики и транспортировки энергии Комитета ТЭК, ядерной политики и ядерной безопасности Лев Пидлисецкий, директор энергетических программ Центра Разумкова Владимир Омельченко, глава подкомитета по вопросам энергосбережения и энергоэффективности Комитета ТЭК, ядерной политики и ядерной безопасности Верховной Рады Алексей Рябчин, замглавы Комитета ТЭК, ядерной политики и ядерной безопасности Верховной Рады Ольга Белькова, др. (Fairmont Grand Hotel Kyiv, ул. Набережно-Крещатицкая). Стоимость участия составляет 6000 грн. Для партнеров и читателей Интерфакс-Украина предоставляется скидка в размере 15%. Специальный код при регистрации ENCIFU. Регистрация на сайте: http://noblesfortune.com/calendar/2017/2-energy-congress/registration/. Дополнительная информация и регистрация: (044) 221-53-17, info@noblesfortune.com.

07 ЧЕРВНЯ 2017, 15:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Парламентські слухання на тему: «Пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи»
Парламентські слухання на тему: «Пріоритетність додержання страхових засад при реформуванні пенсійної системи» (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд

08 ЧЕРВНЯ 2017, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Круглий стіл на тему: «Екологічні проблеми Донбасу»

Круглий стіл на тему: «Екологічні проблеми Донбасу», організований Комітетом Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).
Вхід за картками акредитації



Новини Центральної України
 Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" на 1 травня 2017 року становив понад 1 млрд грн
 У Києві в Оболонському районі у понеділок, 22 травня, близько 4.00 години ранку прогримів вибух по вулиці Зої Гайдай, де розташовується офіс партії «Національний корпус», повідомили у прес-службі столичної поліції. Зазначається, що на місці працюють слідчо-оперативна група та вибухотехніки. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження.
Працівники ПАТ «Черкасиобленерго» ухвалили рішення про оголошення із 23 травня безстрокового страйку. Вимога - виплата 5-місячної заборгованості із заробітної плати.
 У середу, 24 травня, о 10.00 скликається тридцяте позачергове пленарне засідання другої сесії Черкаської міської ради з питання «Про звернення Черкаської міської ради до Президента України, Кабінету Міністрів України щодо кризової ситуації, що склалася з ПАТ «Черкасиобленерго».
 У Кропивницькому співробітники поліції затримали 13 жителів Київської області, в автомобілях яких була зброя, повідомляє прес-служба поліції Кіровоградської області. "За попередньою інформацією, усі тринадцять осіб віком від 23 до 38 років, жителі Київської області. Під час огляду багажних відділень автомобілів були виявлені 7 предметів, зовні схожих на гладкоствольну рушницю і нарізну зброю.
Киевский провайдер отказался выполнять указ по блокированию сайтов
Один из ведущих киевских провайдеров - компания "LocalNet " пообещала своим клиентам, что не будет отключать российские сайты до тех пор пока не получит разъяснения от госорганов о "механизме выполнения указа президента и сроков его выполнения".
Через недоотримання компенсацій з державного бюджету перевізники самовільно скоротили кількість пільгових маршрутів
Стало відоме ім’я полтавського поліцейського, який попався на $6000 хабара
Полтавський поліцейський сектору превенції, який попався на $6000 хабара, був звільнений і тепер намагається поновитися на посаді
 В Киеве 24 мая начнет работу станция глубокой сортировки мусора No Waste Recycling Station. Об этом сообщает группа “Україна БЕЗ сміття” в Facebook.
 С начала 2017 года в “Киевском следственном изоляторе” умерло восемь заключенных. Об этом 44.ua сообщили в пресс-службе Министерства юстиции.
 В столице насчитали 9 мостов, которые нуждаются в срочном ремонте. Об этом в комментарии 44.ua рассказал заместитель директора по вопросам строительства КК “Киевавтодор” Сергей Головченко.
 В Киеве водитель белого Mersedes S500 ездил по улице Саксаганского, стреляя по прохожим и автомобилям. Об этом сообщает “Сегодня”. “В городе объявили план "Перехват", на поимку злоумышленника были ориентированы все патрули”, - сообщает издание. В результате стрелка задержали в течение часа, сейчас он дает пояснения полиции. Инцидент обошелся без тяжелых травм и серьезного материального ущерба.
 Скульптуру двум рабочим, которая находится под Аркою Дружбы народов, могут демонтировать в текущем году. Об этом в комментарии 44.ua сказал директор Украинского института национальной памяти Владимир Вятрович.
С 1 апреля Сумырыбоохраной был установлен весенне-летний запрет на лов рыбы, других водных биоресурсов в рыбохозяйских водных объектах. Но к сожалению граждане нарушают установленный запрет. Так, за апрель 2017 инспекторским составом Управления охраны разоблачили 29 нарушений правил рыболовства, из них: Задержаны 128,1 кг незаконно добытой рыбы. У нарушителей изъято 79 единиц запрещенных орудий.
У період з 3 по 30 квітня 2017 року на території держави проводилася операція «Розшук».
У Житомирській області чотири житлово-комунальні підприємства безпідставно отримали субвенцію на суму майже 3,9 млн грн.
 Хабарника Житомирської виправної колонії можуть відпустити під заставу.
24-25 травня
 За ініціативи голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського почався ремонт траси «Київ-Харків-Довжанський» на ділянці 720 – 735 кілометр у напрямку міста Світлодарськ. Ця ділянка траси, яку волонтери охрестили «дорогою життя», довгий час знаходилась у незадовільному стані та ускладнювала транспортний зв’язок для мешканців міст Світлодарськ, Миронівський, Луганське та Новолуганське.
Полноценная работа Междуанродного аэропорта Киев возобновится с 25 мая
 У зв'язку зі зростанням цін на електроенергію та збільшенням мінімальної зарплати з 15 липня КМДА має намір підвищити ціни на проїзд у муніципальному транспорті на 1 грн: у метро – до 5 гривень, в наземному транспорті – до 4 грн. Про це повідомляє УНІАН .
 Сотрудниками Генеральной прокуратуры Украины и Службы безопасности по подозрению в совершении коррупционного преступления задержан прокурор Кировоградской местной прокуратуры.
 Долг киевских потребителей за электроэнергию, к началу мая 2017 года, превысил миллиард гривен. Об этом сообщает портал domik.ua . Общая задолженность столичных потребителей за использованную электрическую энергию по состоянию на 1 мая 2017 года составила более миллиарда грн. Такая информация размещена на официальном сайте ПАО «Киевэнерго».
 Мининфраструктуры вскоре намерено приступить к строительству новых дорог из бетона. Бетонные дороги планируют построить в Днепропетровской, Николаевской и Закарпатской областях. Об этом заявил министр инфраструктуры Украины Владимир Омелян. «Мы давно говорим о цементных дорогах. И моя мечта, как министра, чтобы, по крайней мере, Восток и Юг Украины имели бетонное покрытие автодорог.
 Долг киевских потребителей за электроэнергию, к началу мая 2017 года, превысил миллиард гривен. Об этом сообщает портал domik.ua . Общая задолженность столичных потребителей за использованную электрическую энергию по состоянию на 1 мая 2017 года составила более миллиарда грн. Такая информация размещена на официальном сайте ПАО «Киевэнерго».
25 травня поточного року, в рамках громадського обговорення проекту "Звіту про екологічну оцінку Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки (КЗПБ) енергоблоків атомних електростанцій України за період 2012-2016 рр." на Хмельницькій АЕС проведено брифінг для регіональних ЗМІ.
 Поблизу села Бузова Києво-Святошинського району зупинили дві вантажівки з побутовими відходами
 Правоохоронці оголосили підозру 5 учасникам публічного побиття школярок на Чернігівщині
 У колишнього начальника київської податкової Олега Низенка під час обшуку вилучено близько 1 млн доларів, 250 тисяч євро і 2 кг золота
Пожар на складе в Деснянском районе Киева ликвидировали. Об этом сообщает пресс-служба Государственной службы по чрезвычайным ситуациям . "В 12:41 пожар локализован на площади 1600 кв. м. и в 14:30 - ликвидирован", - говорится в сообщении.
Сьогодні на території конференц-залу «Хол чемпіонів» НСК «Олімпійський» (вул. Велика Васильківська, 55) уперше відбудеться Форум організацій громадянського суспільства м. Києва «Співпраця та розвиток». Захід ініційований КМДА у партнерстві з ІСАР «Єднання», Офісом Ради Європи в Україні, Українським незалежним центром політичних досліджень.
17 травня закінчився термін перебування на посаді голови Октябрського районного суду Олександра Струкова, 30 травня пройдуть вибори нового керівника суду
 В аэропорту “Киев” завершился ремонт взлетной полосы. Об этом сообщает пресс-служба аэропорта.
 В зоне отчуждения ЧАЭС полиция задержала двух иностранцев, которые проникли на территорию с целью экстремального туризма. Об этом сообщают в пресс-службе Нацполиции Киевской области.
 Мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що ще не підписав рішення виконкому про підвищення вартості проїзду у маршрутках.
 Вимоги міськради задоволені в судовому порядку. Сьогодні, 24 травня, господарський суд Хмельницької області прийняв рішення зобов’язати приватне підприємство “Ультрасервіс” повернути Хмельницькій міській раді земельну ділянку площею 3800 кв.м. по вул. Нижній Береговій, 2/4Б з приведенням її в попередній стан шляхом знесення незавершеного будівництва бази відпочинку із поліпшеними апартаментами.
Дружина секретаря міськради Хмельницького продала землю в центрі Староконстянтинова в 20 разів дешевше ринкової ціни
 Секретар Старокостянтинівської міськради Олександр Степанишин задекларував продаж дружиною земельної ділянки у центрі міста. У декларації зазначається що купили ділянку за 22 тис грн, варто зазначити, що ринкова вартість такої землі – півмільйона гривень. Про це повідомляє видання «Перша міська» з посиланням на декларацію Степанишина.
26-28 травня
 Наибольшее количество приборов учета тепла в 2016 году было установлено в украинской столице. Об этом сообщает портал domik.ua . Как стало известно, Министерство регионального развития, строительства и жилищно-коммунального хозяйства Украины ( Минрегион ) обнародовало отчет о том, сколько многоквартирных домов было оснащено счетчиками тепла в 2016 году.
 Житомирский облсовет согласовал создание двух предприятий, которые будут заниматься добычей янтаря. Депутаты Житомирского областного совета согласовали создание двух коммунальных предприятий, которые, среди прочего, будут заниматься и вопросами добычи янтаря . Сегодня за это проголосовало большинство депутатов на очередной сессии облсовета.
 Київська міська рада виділила 448,8 млн гривень дотації для безперебійної діяльності комунального підприємства "Київпастранс". За прийняття відповідних змін у бюджет міста депутати проголосували на засіданні 25 травня, передають Українські Новини.
 Кабінет Міністрів встановив посадовий оклад мера Києва 11 тис. гривень. Про це йдеться в постанові уряду №353 від 24 травня, передають Українські Новини.
 У Чернігові легкомоторний літак упав на подвір’я приватного будинку. Пілот загинув. Цю інформацію редакції "5 каналу" повідомив власний кореспондент, який перебуває на місці події. Як стало відомо, аварія сталася неподалік аеродрому Півці. Одномісний літак американського виробництва Cessna-172 розбився близько 15:00 26 травня.
Київська міська рада виділила 448,8 мільйона гривень дотації для безперебійної діяльності КП "Київпастранс"
Київ може втратити 370 мільйонів гривень через багатоходову оборудку за участі житлового комплексу "Паркове містечко", колишніх власників банку "Хрещатик" та київських чиновників.
 Хлопець дістав вогнепальне поранення
 Повністю очищені від сміття контейнери тільки у Галицькому районі міста
 Хлопець смертельно травмувався між станціями "Дарниця" та "Лівобережна"
В селе Софиевская Борщаговка под Киевом злоумышленники бросили гранату во двор частного предпринимателя. Об этом сообщает пресс-служба местной полиции . К счастью, в результате происшествия никто не пострадал. Полицейские выяснили, что взрыв произошел ночью, повреждено окно жилого дома. По предварительным данным, взорвалась осколочная ручная граната РГД-5.
Окремо в поліції нагадали, що кримінальне провадження, за яким проводилися обшуки, було відкрито на початку квітня.
На вулиці Воскресенський узвіз, 3 відкрили меморіальну табличку автору «Самостійної України»
В селі Івонченці мешканці виявили фугасну бомбу часів Другої світової війни, на місці працюють рятувальники
10 днів на виправлення недоліків стану автомобілів, що працюють на маршруті № 126 «Тетерівка - Клітчин», дала перевізнику Житомирська ОДА.
У місті Бердичів Житомирської області внаслідок прориву трубопроводу на розі вулиць Шевченка та Героїв України з 24 по 26 травня не було води.
 В рамках спецоперації, яку силовики проводили 24 травня, затримали Сергія Шинкаренка – колишнього голову Державної податкової служби у Житомирській області та Геннадія Козака – начальника головного управління Міндоходів у Житомирській області.





Коментарі