Проданий Сбербанк, засуджений Яценюк і решта головних новини 27 березня 2 квітня + Анонси

Фото: Олег Богачук

На початку тижня активісти партії Національний корпус (колишній ДК Азов) вирішили розблокувати роботу відділень російського Сбербанку в Україні, йдеться в повідомленні на сторінці Національного корпусу в Facebook.
"Ми ведемо війну з Росією, а не з українськими громадянами. Хоча нас дивує поведінка тих, хто на третій рік війни з РФ тримає в банках окупанта заощадження. Тому ми на короткий час розблокуємо відділення російських банків, розуміючи, що вкладниками в них, зокрема, стали звичайні громадяни. Однак звертаємося до них проявити національну солідарність з нашим спільним фронтом боротьби з агресором і одночасно врятувати свої кошти", - повідомили в НК.
На думку політсили, блокада успішно досягла завершення першого стратегічного етапу, але "Національний Корпус не має наміру зупинятися на досягнутому. Ми оголошуємо про підготовку наступного етапу банківської блокади. Її масштаби розширяться до повного припинення роботи всіх філій кривавого Сбербанку Росії в Україні".
"Водночас ми застерігаємо владу не допустити продажу цих банків підставним посередникам через треті руки", про можливість чого писали експерти і фінансові журналісти.
На думку активістів НК, масове закриття депозитів українців в банках з російським держкапіталом завдасть фінансовий удар по РФ, а відкликання ліцензії банків Національним банком України і націоналізація активів вивільнить кошти, яких бракує для відновлення зруйнованого Донбасу.


За короткий час після новини про кінець блокади, стао відомо, що 100% акцій “Сбербанк Україна” купує консорціум інвесторів, якими є Norvik Banka Григорія Гусельникова і син власника нафтової компанії "Русснефть" Михайла Гуцерієва Саїд.
Відразу ж, Сбербанк скасував обмеження для корпоративніх клієнів, які ввів після санкцій Нацбанку.


Як повідомляють ЗМІ, покупці заплатять за український "Сбербанк" приблизно 130 млн доларів, як повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерела.
За даними джерел видання, покупці - Григорій Гусельников через Norvik Banka отримає 45%, а син власника нафтової компанії "Росснєфть" Михайла Гуцерієва Саїд — 55%. Переговори з цими інвесторами "Сбербанк", ніби-то, вів з кінця 2016 року.
Повідомляється, що всі кошти надійдуть покупцеві відразу після вступу в силу договору купівлі-продажу. Згідно з повідомленням "Сбербанку", угода повинна бути закрита до кінця першого півріччя.
За даними “Коммерсанта” за міжнародною звітністю за січень-вересень 2016 року, вартість “Сбербанку” була 144 млн доларів.


У Національному банку України у відповідь запит чи виявили факти обслуговування в українських банках із державним російським капіталом людей із документами "ДНР і ЛНР" повідомили, що таких перевірок не було. В Нацбанку пояснили, що перевірок не було, тому що за українським законодавством обслуговувати осіб за документами невизнаних республік банки не можуть.



Глава самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко цього тижня запропонував парламенту внести до списку осіб, яким заборонений в'їзд в "ДНР", екс-президента Віктора Януковича, екс-прем'єра Миколу Азарова і інших політиків з тої когорти.
"Януковича, Клименка, Арбузова, Азарова... давай внесемо цих людей у список нев'їзних у "Донецьку народну республіку". З зрадниками нам робити нічого", - оголосив Захарченко, звертаючись до "спікера парламенту республіки" Дениса Пушиліна.
Захарченко додав, що, як і раніше, вважає Януковича президентом України, але зазначив, що в разі повернення в країну той повинен відправитися в Київ, а не в самопроголошені республіки.



У Павлограді Дніпропетровської області суд визнав винним генерал-майора Віктора Назарова у справі про збитий влітку 2014 року в Луганському аеропорту військовий літак Іл-76 і засудив його до семи років позбавлення волі. Сталося це 27 березня.
Суд визнав Назарова винним в недбалому ставленні до військової служби.
14 червня 2014 року бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76, коли він заходив на посадку на аеродром у Луганську. Як наслідок, загинули усі 49 осіб, які були на борту. Суд над генералом Назаровим почався в грудні 2015 року.
Згідно з висновком комісійної комплексної військово-тактичної криміналістичної експертизи, саме Назаров не вжив заходів щодо подолання протиповітряної оборони терористів і не забезпечив безпеку перельоту Іл-76 в контрольований бойовиками Луганськ.


Після вироку екс-голові Генштабу збройних сил Президент Порошенко взявся говорити про відновлення спеціальних військових судів. На його думку, вони будуть поблажливіше ставитися до військових, які допускають помилки.
Насамперед як Верховний головнокомандувач – не можу мовчати після вироку одного з цивільних судів, який засудив бойового генерала до ув’язнення на 7 років... Саме тому я планую запропонувати відновлення спеціальних військових судів відповідно до існуючих міжнародних практик. Оцінювати дії командирів у бойовій обстановці повинні військові спеціалісти, військові експерти і військові судді, а не цивільні. Принаймні зараз, поки триває ця жахлива підступна гібридна війна. Справедливість безумовно повинна бути досягнута в суді, але рішення військових судів не будуть ставитися під сумнів нашими воїнами”, - оголосив Порошенко.


НАБУ: Діагноз голови ДФС, встановлений у лікарні «Феофанія», не підтвердився — висновки комісії


Россільгоспнагляд: “На 27 марта 2017 года задержано 10451 тонна контрабандной растительной пищевой продукции, из которых уничтожено 10305 тонн. Задержано 464 тонны пищевой продукции животного происхождения, уничтожена 401 тонна.”


Міністерство закордонних справ України висловило обурення рішенням щодо заочного засудження екс-прем’єра Арсенія Яценюка.
Про це йдеться у заяві відомства, оприлюдненій у вівторок ввечері.
"Абсурдні звинувачення у кримінальних злочинах, які стали підставою для винесення даного рішення, не мають нічого спільного ні з реальністю, ні зі здоровим глуздом. Натомість, це чергове свідчення повної деградації російської державної системи, яка перетворила правосуддя на слухняний інструмент юридичного виправдання російської агресії проти України, у тому числі шляхом переслідувань українських політичних діячів та пересічних українців, десятки яких незаконно утримуються у російських в’язницях", - зазначили в МЗС.
Звинувачення в Чечні що Яценюк там воював з’явилися в 2015 році. Їх відразу ж висміяли. За офіційною біографією, коли в Чечні були збройні конфлікти, Яценюк працював на непильних юридичних роботах і навіть не був в політиці.
Меджліс кримськотатарського народу подав скаргу до Європейського суду з прав людини через включення в список екстремістських організацій в РФ, повідомили у правозахисній організації Меморіал.


Президент України Петро Порошенко повідомив, що дав доручення про припинення вогню на Донбасі з 1 квітня Генеральному штабу Збройних сил та Міністерства оборони.
Про це він сказав, відповідаючи на питання агентства "Інтерфакс-Україна" про те, чи готова українська сторона до реалізації досягнутих у Мінську домовленостей.
"Я дав усі необхідні команди Генерального штабу і міністру оборони", – сказав глава держави.
Порошенко додав, що саме українська сторона запропонувала встановити режим припинення вогню з 1 квітня. Потім інформацію про припиненя вогню підтвердив речник Порошенка Святослав Цеголко.


У дистриб'ютора тютюнових виробів "Тедіс Україна", пов’язаного з російським олігархом Ігорем Кесаєвим, в п’ятницю проводили обшуки за підозрою у фінансуванні терористів "ЛНР" і "ДНР... Попри заборону РНБО та НБУ через рахунки фірм – транзитерів за 2015-2017 роки виведено 2,5 мільярда гривень", - повідомив генпрокурор Юрій Луценко 31 березня у Facebook.
"Департаментом у сфері економіки ГПУ разом з Головною військовою прокуратурою при оперативній підтримці підрозділів Національної поліції викрито схему особливо великого ухиляння сплати податків та незаконного виводу мільярдів гривень за кордон, в тому числі – для фінансування тероризму", – йдеться у повідомленні.
Досудове розслідування встановило, що з 2012 до сьогодні дійсним власником монопольного дистриб'ютора тютюнових виробів ТОВ Мегаполіс Україна (тепер – Тедіс Україна) є громадянин РФ Кесаєв, щодо якого рішенням РНБО застосовано санкції у вигляді заборони виведення коштів з України за кордон.
За його інформацією: "Під впливом Кесаєва на ключові посади в ТОВ "Тедіс" призначено осіб, які всі свої рішення узгоджують із членом ради директорів російського ЗАТ "Завод імені Дегтярьова" – одного з постачальників зброї терористичним організаціями ДНР-ЛНР", – заявив Луценко.


У середу прем'єр Володимир Гройсман закликав членів Національного агентства з питань запобігання корупції подати у відставку через неполадки із системою подачі електронних декларацій.
У відповідь НАЗК Наталія Корчак у відповідь на ці заклики сказала, що не збирається йти у відставку. А сьогодні Корчак звернулася до правоохоронців, заявивши, що вбачає у діях посадовців Держслужби спецзв’язку, яка відповідає за діяльність реєстру, а також ДП "УСС" ознаки службових злочинів.
"Невиконання держпідприємством "Українські спеціальні системи" договору з  НАЗК з адміністрування та програмно-технічного супроводження програмного забезпечення Єдиного держреєстру декларацій осіб (…) створило реальну загрозу зриву кампанії з електронного декларування доходів осіб у 2017 році", - повідомили в НАЗК.


Нарешті стало зрозуміло чому правоохоронні органи 29 березня обшукували Національному банку України. За словами Голови Спеціалізованої прокуратури Назара Холодницького, проведення слідчих дій пов'язане, в тому числі з заявами нардепа Сергія Тарути і діяльністю банків.
"Це пов'язано зі зловживаннями, в тому числі і з питань діяльності "Платинум Банку", оскільки слідство перевіряє версію щодо умисного підвищення ліквідності і зниження економічних ризиків, які є в тих чи інших фінансових установах", - сказав Холодницький журналістам у четвер в Києві.
Відповідаючи на уточнююче питання про те, чи мають слідчі дії в Нацбанку відношення до документів, які були передані позафракційним народним депутатом Сергієм Тарутою в антикорупційні органи, керівник САП сказав: "Це пов'язано з проведенням розслідування за цими фактами. Всі інші документи, які передаються, всі докази, все перевіряється і буде дана правова оцінка".





Оголошений вбивцею російського екс-депутата Вороненкова дійсно помер. Його поховали в Дніпрі



Євробачення
27 березня
Лише делегація РФ не брала участі в обов'язкових заходах у Києві та не бронювала номери для свого представника на Євробаченні 2017.
28 березня
Петиція, адресована також Європейській мовній спілці, Путіну та організаторам " Євробачення ", на сайті "Change.org" не завантажується.
Офіційний речник Міжнародного пісенного конкурсу " Євробачення -2017" Павло Шилько в ефірі "5 каналу" розповів на скільки Україна готова ...
29 березня
30 березня
31 березня
1-2 квітня
За «послуги з технічного забезпечення, дистрибуцію сигналів і радіозв'язок» організатори Євробачення готові заплатити 14 млн грн.


Анонси
4 квітня о 10-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція представників та експертів громадських організацій на тему: “Свобода слова — по-новому” з питань  згортання прав і свобод громадян, та “гармонізації” українського законодавства з законодавством держави агресора - РФ, відновлення норм та положень злочинних законів від 16 січня 2014 року. Учасники: Іван Пєтухов,  голова Правління Національної Асамблеї України; Віктор Шишкін,  кандидат юридичних наук, народний депутат України І, ІІ, ІІІ скликань, екс-суддя Конституційного Суду України (2006 — 2015 років); Олександр Федієнко  голова Правління Інтернет Асоціації України; Вадим Кожевніков, голова ГО “Організація збору, розподілу та колективного управління суміжними правами в Україні”; Олег Гусєв , виконавчий директор Комісії з питань науки та інформаційних технологій; Оксана Котомкіна,  координатор проекту online журналу конфліктних правових ситуацій «Конфлікти і закони». Захід спрямований на привернення уваги суспільства до питань запровадження керівництвом держави позасудового блокування інтернет ресурсів, і вилучення телекомунікаційного обладнання та серверів без належного обґрунтування слідчими правоохоронних органів, встановлення тотального контролю за власниками сайтів та користувачами соціальних мереж і блогерами, встановлення кримінальної відповідальності громадян за критику влади, закриття інформації від суспільства, яка може вплинути зокрема на стан здоров’я та безпеку людей, умови життя людей тощо (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Потрібна акредитація. Телефон: 093-407-38-33   , vika@cst.org.ua
3 апреля в 13:00 информационное агентство Голос UA проведет пресс-конференцию на тему: «Е-декларации для антикоррупционных организаций:  шантаж от  властей или вынужденная мера?»
В пресс-конференции примут участие:
-Представитель Всеукраинской общественной правозащитной организации  «Объединение БогданаХмельницкого»,
-Александр Павлюченко – глава украинского Хельсинского союза по правам человека,
-Руслан Бортник – политолог,
-Олесь Доний – политолог.
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 31 марта  по телефону: (044) 284-57-62.

3 квітня 2017 року, о 13:00-15.00, у Національному інформаційному агентстві «Укрінформ» (м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 8/16, 1-ий поверх) відбудеться громадська  дискусія: «Внутрішні переселенці. Три роки невизначеності».
Під час зустрічі представників інститутів громадянського суспільства пройде обговорення одного із найактуальнішого і болючих питань сьогодення – забезпечення державою прав та свобод внутрішніх переселенців.
Минуло три роки як в країні фактично з’явилися нова категорія громадян України, котрі були змушені покинути своє постійне місце проживання у результаті збройного конфлікту на частині території Донецької і Луганської областей України або окупації Автономної Республіки Крим. І за три минулих роки держава, окрім декількох законодавчих актів, фактично нічого не зробила для системного вирішення величезного кола питань, пов’язаних з цим.
У ході громадської дискусії будуть визначені та узгоджені  спільні позиції щодо пріоритетних потреб та проблемних питань внутрішньо переміщених осіб та сформульовані вимоги невідкладних першочергових кроків держави відносно виконання своїх обов’язків щодо забезпечення прав і свобод внутрішніх переселенців. 
Питання для обговорення: 
  • захист соціально-економічних прав внутрішніх переселенців; 
  • забезпечення соціальних та пенсійних виплат; 
  • компенсація за втрачену власніть і надання житла, землі; 
  • забезпечення реалізації виборчих прав внутрішніх переселенців; 
  • інші питання, пов’язані з внутрішнім переміщенням.   
Учасники зустрічі: представники неурядових громадських організацій – «Донбас СОС», «Восток-СОС», «Група впливу», «Право на захист», «Опора», Датської та Норвежської Ради у справах біженців в Україні та інші, також залучені представники офісу Уповноваженого з прав людини, Верховної Ради та профільних міністерств і органів державної влади у справах біженців в Україні.    

Спікери зустрічі:     
  • Олег Зонтов  –  голова ГО «Важливий кожен»; 
  • Наталія Веселова  –  народний депутат України; 
  • Гайде Різаєва  –  волонтер; 
  • Тетяна Дурнєва  –  директор ГО «Група впливу»;  
  • Денис Казанський  – головний редактор ІР «Четвертая власть».
3 апреля в 14:00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию «Тенденции недели: прогнозы политологов»

Круглий стіл «Державна антикорупційна політика: чи є вона ефективною?» відбудеться в понеділок, 3 квітня з 14-30 до 17-30 в інформаційному агентстві «Укрінформ» (Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16). 
На учасників круглого столу чекає презентація та дискусія щодо результатів альтернативного звіту з комплексної оцінки ефективності реалізації державної антикорупційної політики в Україні у 2016 році. До участі в обговоренні запрошені народні депутати України, провідні експерти  – представники органів державної влади та громадські діячі.
Дискусія точитиметься зокрема щодо проблем:
- спрямованості і конкретних проявів політичної волі в боротьбі з корупцією;
- пріоритетності сфер державної антикорупційної політики у 2016 році;
- діяльності спеціально уповноважених суб’єктів у сфері протидії корупції, зокрема НАЗК і НАБУ, їхніх досягнень і провалів;
- ролі громадянського суспільства та бізнесу у виробленні та моніторингу реалізації державної антикорупційної політики;
- міжнародної допомоги Україні для запобігання корупції.
З робочими матеріалами Альтернативного звіту з ефективності впровадження державної антикорупційної політики можна ознайомитися за посиланням
Акредитація ЗМІ за адресою busol@pravo.org.ua або  по тел. 095 153 25 42

3 квітня 14:30 Круглий стіл: Наркозлочини в Україні: з чим насправді борються правоохоронці?
Учасники: Віктор Чупров, проектний менеджер, юрист ГО «Експертний центр з прав людини»; Злата Швець, соціолог ГО «Експертний центр з прав людини»; Валерія Коломієць, адвокат, координатор Львівської регіональної команди; Оксана Санагурська, регіональний представник Управління забезпечення прав людини Національної поліції України у Львівській області
Контактна особа – Діана Поладова, 095 393 00 39, poladova.di@gmail.com 
м.Львів, пр.Шевченка, 27, готель «Атлас Делюкс»

3 квітня о 14.30 відбудеться “круглий стіл” на тему: “Державна антикорупційна політика: чи є вона ефективною?”. ( Зала 2)
Організатор: ГО “Центр політико-правових реформ”.
Учасники: Микола Хавронюк - професор, директор з наукового розвитку Центру політико-правових реформ; Дмитро Калмиков - кандидат юридичних наук, керівник проектів Центру політико-правових реформ; Олександр Калітенко, Ярослав Юрчишин - представники Transparency International Україна; Олександр Лємєнов, Роберт Сіверс - незалежні експерти у сфері запобігання корупції.
Запрошені представники: НАЗК; Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції; Мін’юсту; Адміністрації Президента України; члени Нацради з питань антикорупційної політики.   
Не пропустіть жодної важливої події в Україні та світі! Повний анонс цього дня замовляйте за тел.: (044) 244-90-88, або e-mail: skorik@ukrinform.com
Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05
Акредитація ЗМІ за адресою: anna@ukrinform.com
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

4 квітня об 11:00 відбудеться прес-конференція на тему: "Херсонщина: новинки і підготовка до туристичного сезону - 2017". (Зала 1)
Організатор: Асоціація індустрії гостинності України.
Учасники: Олександр Лієв - екс-міністр курортів та туризму АР Крим, голова Асоціації індустрії гостинності України; Тетяна Волинець - заступник директора Департаменту інвестиційної, туристично-курортної діяльності і промислової політики Херсонської облдержадміністрації - начальник управління туризму і курортів; Сергій Павленко - заступник голови Скадовської райдержадміністрації; Павло та Олексій Білецькі, Марія Мороз - представники центру туризму і пригод «Херс-ОN».
Коротко. Асоціація індустрії гостинності України створена і працює з метою розвитку внутрішнього і в'їзного туризму в Україні. Учасники прес-конференції розкажуть про те, на якому етапі перебуває наразі процес підготовки до курортного сезону на Херсонщині, поділяться своїми думками про перспективи розвитку туризму у регіоні та розкажуть про “родзинки” туристичного сезону — 2017. Під час заходу присутні дізнаються:
- як і коли в Україні з'явився унікальний острів Джа?
- де можна побачити Дніпро, лиман, затоку і Чорне море водночас?
- де в Україні знаходиться єдиний унікальний степовий водоспад, про існування якого раніше ніхто не знав?
Акредитація  за телефоном: +38 066 165 19 80 (Дарина) або  e-mail: slipka.aigu@gmail.com

4 квітня 2017 року відбудеться засідання Робочої групи Комітету з доопрацювання проекту Закону України «Про тимчасово окуповану територію України» (реєстр. № 3593-д від 19.07.2016), поданого народними депутатами України О.Сироїд, І.Подоляк, Т.Остріковою та іншими.
Засідання Робочої групи буде проведено  за адресою: вул. Садова, 3-а, кім. 416 (зала засідань). Початок засідання о 14:00 год.
Контактні особи:
О.Данилюк (тел. (044) 255-31-50, e-mail: daniliuk@rada.gov.ua)
М.Семеген (тел. (044) 255-39-46, e-mail: semehen_m@v.rada.gov.ua).



Новини Центральної України
27-28 березня
Затримали посадовця оперативники Департаменту захисту економіки Нацполіції та слідчі прокуратури м. Києва у кафе неподалік райдержадміністрації.
Торік прокуратури Житомирської області розпочала 145 кримінальних проваджень щодо незаконного видобутку бурштину, 45 із яких скерували до суду.
По данным прокуратуры, чиновник требовал деньги за содействие в получении на льготных условиях двухкомнатной квартиры в одном из ЖК Киева
Антимонопольний комітет вважає, що Полтавський міськвиконком блокує конкуренцію на ринку пасажирських перевезень
АМКУ вважає, що виконавчий комітет Полтавської міської ради створив бар’єри для малих суб’єктів господарювання на ринку міських автобусних перевезень
 В Киеве разрабатывают детальный план территории (ДПТ) Труханова острова и Гидропарка, чтобы определиться с реконструкцией и развитием этих объектов. Об этом в комментарии 44.ua рассказал первый заместитель главы КГГА Геннадий Плис.
 Мэр Киева Виталий Кличко заявил о строительстве нового Центра защиты животных. Об этом сообщает пресс-служба Кличко.
В Киеве разгорелся конфликт между командами Виталия Кличко и Петра Порошенко (который имеет влияние на ряд ключевых фигур КГГА и часть фракции в Киевсовете). Первый ход сделал мэр Киева, заявив об увольнении своего заместителя Ильи Сагайдака и главы Соломенской РГА Максима Шкуро (оба чиновника близки к Президенту) из-за крушения Шулявского моста.
В международном пункте пропуска для автомобильного сообщения «Новые Яриловичи» снова обнаружили контрабанду. При оформлении грузового автомобиля Scania, который двигался с грузом на выезд из Украины, пограничным нарядом совместно с сотрудником таможни в кабине автомобиля обнаружены 32 блока сигарет украинского производства марки Rothmans. Товар был скрыт в технологических полостях под обшивкой.
 З метою охорони середовища існування, умов розмноження та шляхів міграції диких тварин, Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області наголошує на виконанні пункту 5 статті 39 «Закону України «Про тваринний світ», згідно якого з 1 квітня по 15 червня встановлюється «період тиші». 
Значна частина Хмельницького залишиться без електропостачання
 28 березня у зв’язку з ремонтними роботами буде призупинене електропостачання будинків за адресами: з 09:30 год до 17:00 год – вул. Ланова, 17-35, 6-12, вул. Сковороди, 5-7, 2-4; з 10:00 год до 14:00 год – вул. Вінницька, 69-83, вул. Пасічна, 1-17, 2-12, вул. Гончарова,1-49, 2-34, вул. Молдавська, 19-39, 18-68; з 09:00 год до 17:00 год . – вул. Вайсера, 71-77, 84-98, вул. Володимирська, 12, 17.
 Депутати міськради вирішили розпочати роботу спрямовану на упорядкування полігону вже цього року. Керівництво міста вже доручило ХКП «Спецкомунтранс» розробити всю необхідну документацію та подати її на розгляд виконавчому комітету. Після того, буде проведено конкурс щодо дегазації полігону побутових відходів. Такий крок також дозволить максимально зменшити ймовірність пожеж на сміттєзвалищі.


29-30 березня
«Бог з ним, що вони криворукі, але вони ще й настільки ж розумні, наскільки криворукі»


В Киеве полиция зарегистрировала 3259 ДТП за февраль 2017 г. Об этом говорится в официальном ответе Департамента патрульной полиции на запрос телеканала "112 Украина" .
Борг Києва за тепло сягнув 5 мільярдів – Київенерго
 У Києві біля метро Петрівка сталася пожежа, загорівся пластиковий дах однієї з будівель складських приміщень. Про це повідомляє dtp.kiev.ua.
З них 21,7 млн грн — власність Олександра Мамая, ще 27,3 млн грн — його матері Тамари Артемівни
До 1 квітня Google запустив гру Ms. Pac-Man на вулицях Полтави і не тільки
Мешканець Миргородщини, який сховав 4 гранати та пістолет з патронами у будинку знайомої, відбувся умовним строком
 Задолженность населения за отопление и горячую воду перед "Киевэнерго" составляет 2,37 млрд грн. Об этом говорится в сообщении пресс-службы ПАО "Киевэнерго".
 Сегодня, 31 марта при обследовании местности в урочище Лысая гора со стороны Столичного шоссе было обнаружено 119 мины 82-мм времен Второй мировой войны. Об этом говорится в сообщении ГСЧС Киева.
В Нежине спасатели поздно узнали о пожаре на рынке и не смогли спасти торговые места. Государственная служба по чрезвычайным ситуациям сообщает, что вчера ночью, 29 марта, нежинские спасатели боролись с огнем на территории рынка в центре города – на улице Московской, 5-б.
Управление транспорта Черниговского городского совета набирает волонтеров, готовых поучаствовать в проверках графиков движения автобусов на маршруте №25. Речь идет о совместных проверках с участием работников этого управления, представителей фирмы-перевозчика и представителей общественности.
Міст в районні паломництва став каменем спотикання між хасидами та комунальниками. Незаконну споруду вже зносили двічі, та 27 березня хасиди знову відбудували міст, повідомляє “Вечірня Умань”.
ТОВ “Сміла Енергоінвест” після закінчення поточного опалювального сезону буде реалізований масштабний проект з модернізації та заміни застарілого обладнання у місті. Так, компанія “Комунальні системи України” витратить близько 12 млн гривень на модернізацію систем теплопостачання у Смілі Черкаської області та Шепетівці Хмельницької області.
Суд конфіскував партійні внески партії «УКРОП» в сумі майже 500 тис. гривень
 У Вінниці нацгвардійцям збудують житло
Загальна сума коштів становить 751 млн 22 тис. 200 грн.

  Верховна Рада працює над правками до Трудового кодексу. Навколо документа запанувало безліч суперечок і розмов.

Коментарі