У Нацбанку не перевіряли чи банки із російським капіталом обслуговували клієнтів з паспортами "ДНР і ЛНР"




У Національному банку України у відповідь запит чи виявили факти обслуговування в українських банках із державним російським капіталом людей із документами "ДНР і ЛНР" повідомили, що таких перевірок не було. В Нацбанку пояснили, що перевірок не було, тому що за українським законодавством обслуговувати осіб за документами невизнаних республік банки не можуть.  
Витяг із тексту відповіді на запит
Введені тиждень тому санкції проти українських банків із державним російським капіталом,  обмежують виведення коштів цими баками закордон, але не обмежують розрахунки клієнтів банків.
Витяг із тексту відповіді на запит
Але, підсанкційні банки уже знайшли вихід із ситуації - почали продавати українські дочки іншим особам. Першим хто це зробив - став банк, який найбільше "постраждав" від того що він російський - "Сбербанк". 27 березня з'їявилася новина, що 100% акцій банку купує консорціум інвесторів, якими є Norvik Banka Григорія Гусельникова і син власника нафтової компанії "Росснєфть" Михайла Гуцерієва Саїд.

Натомість в НБУ дали знати, що перевіряли можливі факти обслуговування осіб за паспортами "ДНР і ЛНР" у Росії, але не повідомили про результати перевірки.


У прес-службі Нацбанку цю інформацію не підтверджують. Але цікавіше е підтвердження, а чи збережуться санкції щодо філій російських банків, якщо їх купить хтось інший? Відповіді на це питання і чекаємо від Нацбанку.



Коментарі