Головні новини 20-26 березня + Анонси

Banksy?
Лист до керівництва України з проханням про зняття депутатської недоторканності з нардепа Володимира Парасюка підписали вже понад 2 тис поліцейських Донеччини повідомив начальник Нацполіції Донеччини В'ячеслав Аброськін у Facebook. Поліцейських дуже турбує, що минулого тижня, коли були активні силові дії проти учасників блокади в Торецьку, на блокпості біля Слов’янську Парасюк побився з правоохоронцями.



"На сьогодні ми займаємося пошуком варіантів швидкого виходу з українського ринку. Сподіваємося, що нам таку можливість нададуть", - оголосив Греф, але не сказав нічого конкретного.
Санкції, введені Україною щодо російських фінустанов, голова "Сбербанку" назвав "дискримінаційним рішенням".




Майно та банківські рахунки збудованого під футбольний чемпіонат Євро-2012 Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" у Києві заарештовано у зв'язку з великим обсягом заборгованості перед кредиторами.
"На сьогодні підприємство має великі суми боргів, його майно та банківські рахунки заарештовано", -повідомили в Державній аудиторській службі України.
Там ще пишуть, НСК має борги перед підрядниками за виконані будівельні роботи на суму понад 145 млн грн. У результаті їхніх звернень до суду було ухвалено рішення про стягнення зі спорткомплексу боргу на суму 93 млн грн і 61,7 млн грн штрафних санкцій.
Держава не виконала своїх зобов'язань щодо повного фінансування будівництва та реконструкції стадіону до Євро-2012, а також не підтримала в погашенні зобов'язань.
При цьому, за даними Держаудитслужби, НСК позичав кошти в державного підприємства "Фінансування інфраструктурних проектів" під державні гарантії в міжнародних організацій.
Згідно з повідомленням, нині заборгованість НСК "Олімпійський" перед ДП "Фінансування інфраструктурних проектів" за договорами безвідсоткової цільової позики становить майже 2 млрд 231 млн грн, також комплекс має щорічно сплачувати 800 тис. грн.


У м. Балаклея на складах озброєння Держприкордонслужби сталася пожежа. Думають, диверсія: “В зв’язку із пожежею, що виникла сьогодні вночі на окремих площадках бази озброєння, що розташована у місті Балаклея Харківської області, Державна прикордонна служба України посилила охорону східної ділянки кордону”.
Але, “наразі обстановка на ділянках кордону в межах Чернігівської,  Харківської, Сумської та Луганської областей контрольована”.
Розслідувати причини вибухів на складі вирушили не менше 30 оперативників.
Далі буде...


23 березня, у центрі Києва убили колишнього депутата від Комуністичної партії Російської Федерації Дениса Вороненкова.
Як пише УНІАН, за часів депутатства в Держдумі РФ Вороненков запам'ятався гучними скандалами, підозрами з боку правоохоронців і своїм особистим життям. Його підозрювали у шахрайстві, рейдерському захопленні і навіть організації вбивства.
У ЗМІ різні експерти говорили, що вбивство Вороненкова — здійснили з подачі російських спецслужб.
Тим часом є новина, що оголошений вбивцею Вороненкова колишній боєць Нацгвардії із Севастополя Павло Паршов, помер від поранень, отриманих від охоронця Вороненкова.


Голова НБУ Валерія Гонтарева розповіла про численні погрози на свою адресу, розповіла вона виданню Financial Times.


20 березня за дорученням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана було створено робочу групу з питань лібералізації ринку вугілля. Очолив групу Віце-прем’єр-міністр Володимир Кістіон.
До складу групи увійшли: Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик (заступник голови), виконавчий директор Офісу реформ Антон Ященко (секретар робочої групи), Перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, заступник Міністра фінансів Сергій Марченко, голова НКЦПФР Тімур Хромаєв, голова НКРЕКП Дмитро Вовк, в.о. Голови Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Верховної Ради Олександр Домбровський, директор компанії "Енергетичні ресурси України" Андрій Фаворов, представник Української енергетичної біржі Олексій Дубовський, 


Уряд ухвалив законопроект щодо створення Служби фінансових розслідувань. Коли приймали бюджет України на цей рік, “випадково” знизили податкову міліцію.


Новини про Євробачення
20 березня
21 березня
Співак Роббі Вільямс з Великобританії заявив, що любить Євробачення і хотів би брати участь в конкурсі з боку Росії.
Рішення про заборону в'їзду в Україну представниці Росії на " Євробаченні 2017" Юлії Самойловій поки ще не ухвалене.
Івент-команда пісенного конкурсу Євробачення -2017 запрошує взяти участь у конкурсі на підрядників екскурсійного забезпечення.
Через Євробачення українцям може бути важко орендувати житло.
23 березня
Російські телеканали відмовилися від трансляції « Євробачення -2017» . Як повідомляється на сайті каналу «Россия-24»,
Росія відреагувала на умову України відправити на Євробачення 2017 учасника, який не порушував українські закони.
Кремлю відповіли на "політизованість" конкурсу та пригадали, що у 2009 році на російське " Євробачення " не пустили грузинський колектив ...
"Організатори Євробачення хочуть домогтися участі Самойлової? Їм потрібно запропонувати їй виступити на майданчику в Донецьку.
"Одне можу сказати, що ключове завдання - безпека киян, в тому числі в проведенні Євробачення.


Анонси
27 березня 2017 року у військовій частині 3027 в с. Нові Петрівці Вишгородського району Київської області відбудуться урочисті заходи з нагоди відзначення 3-ї річниці Національної гвардії України за участю керівництва держави.

Акредитація: до 19:00 26.03.2017 року за електронною формою за посиланням: http://ngu.gov.ua/ua/akredytaciya, а також за телефонами: (044) 428-66-16, 068-477-33-04.

Трансфер журналістів: 27 березня 2017 року чекатиме автобус за адресою вул. Константинівська 5. Виїзд автобуса о 8:30.

27 березня, понеділок, о 10:00 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Чи матиме Україна статус союзника США?»Запрошені гості: Микола Бєлєсков, аналітик Інституту світової політики, експерт-американіст, який проаналізує звернення депутатів ВРУ до Конгресу США щодо надання статусу Україні союзника США поза НАТО, чи є шанси на такий статус та його особливості, чи допоможе такий статус дати відсіч російській агресії, у чому буде полягати суть оборонної угоди. Під час прес-конференції буде представлено дослідження Інституту. Акредитація: 2535474

27 березня о 10-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Громадські організації розпочинають інформаційну кампанію на підтримку законопроекту щодо виборчих прав переселенців та «трудових мігрантів». Наразі у ВРУ відбувається збір підписів для реєстрації законопроекту щодо захисту виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та так званих «трудових мігрантів». Законодавчі зміни були розроблені та запропоновані народним депутатам експертами громадських організацій, які займаються питаннями реформування виборчого законодавства, а також тими, що опікуються правами внутрішньо переміщених осіб. ГО «Громадський холдинг «Група Впливу» підготувала тематичні відеоролики, аудіоролики та інформаційні постери з переселенцями та «трудовими мігрантами». Мета цієї кампанії – привернути увагу суспільства та народних депутатів на проблему, що актуальна для декількох мільйонів громадян України, які проживають не за місцем реєстрації в паспорті. Акторами та технічними виконавцями під час створення соціальної реклами стали самі вимушені переселенці та «трудові мігранти», які безпосередньо на собі відчувають проблему відсутності можливості для повноцінної реалізації виборчого права. Учасники: Тетяна Дурнєва, виконавча директорка ГО «Громадський холдинг «Група Впливу»; Олександр Клюжев, аналітик Громадянської мережі ОПОРА; Мустафа Найєм, народний депутат України, співавтор законопроекту; Світлана Заліщук, народний депутат України, співавторка законопроекту; Остап Єднак, народний депутат України, співавтор законопроекту; Сергій Тарута, народний депутат України, співавтор законопроекту; Роман Кисленко, аналітик ГО «Громадський холдинг «Група Впливу»; народні депутати, які підписали законопроект; актори-переселенці, які знімалися у відеороликах (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: 066 270 17 13, grupa.vplyvu@gmail.com

Молочні ріки витікають з України або чому в Україні більше не буде сезону «великого молока»
Закупівельні ціни на молоко падаютьа ціни на молочні продукти на полицях продовжують утримувати свої позиції, до того ж ціни на окрему молочну продукцію навіть зростають. Переробники змушують аграріїв здавати молоко екстра ґатунку по ціні собівартості, якщо дотації спрацюють неефективно, аграрії працюватимуть в мінус. З 1 лютого по 22 березня всі заводи, що співпрацють із членами Асоціації виробників молока (АВМ) знизили закупівельну ціну від 10 коп до 1,30 грн.
За підсумками березня операційна собівартість виробництва молока склала 8,50 грн/кг., тоді як середня закупівельна ціна молока екстра ґатунку становить також 8,50 грн/кг.
АВМ і ВАР запрошують виробників і переробників для обговорення в ситуації, що склалася.
Прес-конференція відбудеться 27 березня у м. Київ (вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ, зал №2, УКРІНФОРМ).
Учасники прес-конференції:
  • Андрій Дикун, голова Всеукраїнської Аграрної Ради;
  • Михайло Соколов, заступник голови Всеукраїнської Аграрної Ради;
  • Микола Ковальський, директор з маркетингу і комунікації агропромислового холдингу «Астарта»;
  • Інна Метєлєва, віце-президент Українського кооперативного Альянсу;
  • Вадим Чагоровский, голова ради директорів Спілки молочних підприємств України;
  • Валерій Колоша, директор ПСП "Пісківське"
«Аналітичний відділ Асоціації виробників молока постійно стежить за ситуацією на молочному ринку в Україні та світі. В Україні у 2016-му продовжилось скорочення поголів’я великої рогатої худоби і корів, падає виробництво молока. Ціна на молочну сировину і продукцію у світі зростає. На полицях наших магазинів молочна продукція не дешевшає, а по низці позицій продовжує зростати. Низькі ціни на молоко разом з визначеністю ситуації щодо того, чи буде ефективною бюджетна дотація для аграріїв, та різким запуском ринку землі можуть згубити молочну галузь України. Крім того, не можна забувати, що на тваринництво поклали соціальні зобов'язання перед селом і забезпечення цілорічними робочими місцями селян», - зазначає Андрій Дикун, голова Всеукраїнської Аграрної Ради.
Також в ході прес-конференції спікери розкажуть про :
- вплив відкриття ринку землі на молочний сектор;
- епізоотичну ситуацію в країні - чи готові ми до ЗВД;
- дотації виробникам тваринницької продукції - яку формулу розрахунку підготувала ДФС.
Початок прес-конференції о 12:00, 27 березня 2017-го року. м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ, 01001, станція м. "Театральна", УКРІНФОРМ, зал №2.
Акредитація обов’язкова.
Контактна особа: Чоловійчук Аліна
Тел.: + 38 093 721 51 83
E-mail: press@avm-ua.org

27 березня о 12-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «50 відтінків бруду: технології тиску на суддів у справі ЗАТ «Житомирські ласощі»». Після зміни політичного режиму судова влада нарешті стала на бік ошуканих акціонерів ЗАТ «Житомирські ласощі». Товариство було відновлене у ЄДР та повернуто законним власникам. Проте громадянин РФ, який у 2010 році у «рейдерський» спосіб за допомогою шахрайської схеми, захопив фабрику, прагне знову прибрати її до рук та  тероризує суддів, яким ці справи дістаються при розподілі, якщо ті принципово не хочуть з ним «домовлятися».  Судова тяганина не припиняється. Докладно про різноманітні методи тиску на судову владу, що зафіксовані в ЄДР судових рішень  піде мова на прес-конференції .У заході беруть участь: Наталя Мельник, юрист, представник іноземного інвестора – швейцарської компанії Delta Capital SA; Олена Губерт, юрист ЗАТ «Житомирські ласощі»; Микола Очеретько та Віктор Кропивницький – відновлені в правах міноритарні акціонери ЗАТ «Житомирські ласощі»; Валерій Арашунян - громадський активіст з м. Житомир (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал).  Вхід для представників ЗМІ тільки за попередньою акредитацією. Телефон: +38 096 603 64 80.

У понеділок, 27 березня, о 13.00 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція консалтингового агентства "УкрАгроКонсалт" на тему "Урожай-2017: у пошуках маржі". Учасники: генеральний директор УкрАгроКонсалт, к. е. н Сергій Феофілов; аналітик світового ринку зернових і олійних культур Олена Гесова (вул. Рейтарська 8/5-А). Контакти для акредитації: fjs@ukragroconsult.org, (044) 451-46-34 (Юлія Феофілова).

27 марта в 13:00 информационное агентство Голос UA проведет пресс-конференцию на тему: «ЧП в энергетике: когда украинцам начнут отключать свет?»
В пресс-конференции примут участие:
-Валентин Землянский - экс-начальник Управления по связям с общественностью НАК "Нафтогаз Украины,
- Всеволод Степанюк - политический и экономический эксперт,
-Дмитрий Марунич - сопредседатель Фонда энергетических стратегий.
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 24 марта  по телефону: (044) 284-57-62.

30-31 березня 2017р. Регіональний офіс Фонду Фрідріха Еберта "Діалог Східна Європа" спільно з Міжнародною організацією праці та Центром соціальних і трудових досліджень проводить міжнародну конференцію "Політика в сфері мінімальної заробітної плати в Україні – шанс на справедливий перерозподіл та зростання?". 
Конференція відбудеться у Великому конференц-залі Національної академії наук України за адресою: Київ, вул. Володимирська, 55. Початок реєстрації о 9:00.
Зареєструватись на захід можна за посиланням:

31 березня 2017 року о 11.00 в Укрінформі, що за адресою вул. Б.Хмельницького, 8/16, м. Київ, відбудеться прес-конференція «Індекс демократичного розвитку областей України - 2016. Презентація результатів по Київській області».
Організатором заходу є ГО “Лабораторія досліджень ТЦК”.
Захід проводиться в рамках проекту “Сприяння реформам та розвиток підзвітності в регіонах України”, який реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних  досліджень (м. Чернігів) у партнерстві з ГО “Лабораторія досліджень ТЦК” у складі Асоціації регіональних аналітичних центрів за підтримки National Endowment for Democracy (NED).
Під час заходу будуть представлені результати дослідження “Індекс демократичного розвитку областей УКраїни - 2016 ” по Київській області.
До участі у заході запрошуються представники засобів масової інформації, громадські активісти та всі зацікавлені особи.
Контактна інформація: (044) 574-64-11, office@ccc.kiev.ua, Купрій Наталія.





Новини Центральної України
20-21 березня
Комунальне підприємство "Волиньприродресурс" ініціює створення Асоціації "Український Бурштин ".
Ні в кого навіть думки не виникає пошукати там бурштин , хоч він, звісно, є.
Організатори Євробачення -2017 провели прес-брифінг в готелі Premier Palace Hotel – одному з офіційних готелів конкурсу.
У Миргороді старший лейтенант авіаційної бригади помер від вогнепального поранення — поліція підозрює самогубства
 В Киеве осталось более 2,6 тысячи киосков, которые поэтапно демонтируют. Об этом сообщают в пресс-службе Киевской городской госадминистрации.
 В Киеве планирует уменьшить количество торговых точек на пляжах города. Об этом в интервью 44.ua рассказал директор КП “Плесо” Денис Пикалов.
Владислав Атрошенко потребовал от ЖЭКов не писать отчеты «общего характера», а приводить конкретные данные о выполненных работах. Отчеты жилищно-эксплуатационных контор, по мнению городского головы, должны быть не такими, как они привыкли делать ранее.
Водитель перевозил десять трехметровых дубовых бревен без соответствующих на то документов. Около часа ночи 16 марта во время патрулирования поселка Талалаевка группа реагирования патрульной полиции обнаружила грузовой автомобиль «ГАЗ-53» под управлением жителя Бахмачского района, перевозивший десять бревен дуба.
На днях в Новгород-Северском районе, с.Блистова, четверо местных мальчишек (второклассник, третьеклассник и двое пятиклассников) решили устроить пир с салом и бутылкой самогона. Как сообщает после угощений третьекласснику стало плохо. Его без сознания доставили в районную больницу.
 У Малині судять екс-міліціонера. За даними слідства, на власному Hyundai, просто на пішохідному переході, він збив двох юних сестер. Обидві загинули.
 Чергові випадки самовільного втручання в номерну панель автомобіля їх власниками, виявили працівники ТСЦ 7141 та фахівці експертної служби МВС Черкас.
 Із Кіровоградщини на строкову військову службу потрібно призвати близько 700 осіб. Призов буде здійснено у квітні-травні та у жовтні-листопаді 2017 року.
22-23 березня
 Заступника начальника відділу поліції в місті Шостка Сумської області у вівторок, 21 березня, викрили на отриманні 7 тис. грн неправомірної вигоди, після чого у нього в кабінеті і вдома були проведені обшуки. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.
В харьковском метро неизвестный начал палить по другим пассажирам из травматического пистолета. Об этом сообщает местный портал Городской дозор . Стрельба была открыта около 19:45 понедельника, 20 марта на станции метро "Южный вокзал".​
У протиправній діяльності викрито начальника Шосткинського відділу поліції та його заступника. Працівники внутрішньої безпеки поліції та обласної прокуратури затримали спільників під час отримання чергового хабара. В ході обшуку у керівника підрозділу виявили різні види незареєстрованої зброї, велику кількість цінностей та прапор Російської Федерації.​
 Вчера, 22 марта, за проведение некачественного и несвоевременного ремонта дорог был уволен директор Полтавского облавтодора Осовский Дмитрий Витальевич, сообщил министр инфраструктуры Владимир Омелян.
В команде мэра не исключают, что обыски Киевавтодора продолжение истории с рухнувшим мостом, за который Кличко решил уволить Сагайдака и Шкуро, близких к бизнес-окружению президента
 Управління у справах сім’ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради перерахувало ТОВ «Сервісбудеко» 1,48 млн грн. за ремонт Будинку творчості, який був виконаний не в повному обсязі.
24-26 березня
По состоянию на начало 2017 года количество незаконных строительств жилых комплексов и домов в Киеве составило 62 объекта.
Державна прикордонна служба України в межах компетенції постійно проводить заходи з протидії контрабанди бурштину. Поряд з припиненням спроб переміщення бурштину через державний кордон, також виявляються місця його незаконного видобутку. Ці заходи проводяться у тісній взаємодії з іншими правоохоронними органами.
 Допомагати АТОвцям оформити статус учасника бойових дій, зібрати документи для компенсації від держави чи домовитися про безкоштовне медичне обслуговування – все це тепер робитимуть професійні правники. Центр безкоштовної юридичної допомоги відкрили у Києві. Прийшли на подію і самі військові.
Нещодавно виповнився рік з появи на вулицях Полтави нової поліції. Час селфі та захоплення пройшов. Сьогодні одна з головних складових роботи державної установи — комунікація.
Наступного тижня у будинках на 4 вулицях та провулках Полтави відключатимуть світло через ремонтні роботи
В черниговских троллейбусах появилась возможность оплатить проезд безналично - с помощью сканирования QR-кода. Наклейки с QR-кодами наклеены на окнах во всех троллейбусах КП «ЧТУ». Безналичная оплата проезда осуществляется через систему «Приват24».
Депутаты черниговского городского совета сегодня, 24 марта, на сессии приняли решении дополнительно профинансировать сферу ЖКХ.
 Дослідження нa пaм’яткaх розпочaлися у лютому і тривaтимуть до середини квітня.
Практично всі вулиці міста Черкаси мають пошкодження, навіть ті, де недавно був проведений капітальний ремонт. Більше половини протяжності черкаських вулиць вражено ямковістю. Такі висновки зроблені управлінням патрульної поліції Черкас, передає кореспондент УНН-Центр за повідомленням речниці Зої Вовк.
Оновлений Київський велотрек відкриють 20 травня.



Коментарі