Головні новини 24-30 жовтня + Анонси



24 жовтня такі собі три групи хакерів виклали документи, які походять ніби-то від радиника Президента РФ Володимира Путіна Суркова. В документах був план дестабілізації ситуації в Україні “Шатун”, розрахований на осінь-зиму 2016-2017 року. Включав в себе військові дії на Сході і дестабілізаці ситуації в країні через розхитування проблемних питань із тарифами, вкладниками банків що обвалилися, призовами до армії і т.д.


Цього тижня Уряд і Президент почали обіцяти, що мінімальна зарплата в 2017 році буде 3200 грн, із 1600 грн, яка буде на початку року.​ Голова фіскальної служб Роман Насіров пішов ще далі й заявив, що за 2017 рік мінімальна щарплата зросте до 7500 грн і це дозволить детінізувати доходи.
Президент, в свою чергу, пообіцяв, що підвищення буде досягнуте без підвищення податків.​
А в четвер 20 жовтня, коли народні депутати голосували за проект бюджету в першому читанні, вони підняли собі зарплату в два рази. Прем’єр Гройсман же пообіцяв, що зарплата депутатам підвищуватися не буде, бо нема не це грошей.
Інфографіка в тему: зарплата народних депутатів України в доларах і прогноз на 2017 рік із врахуванням останнього рішення про підвищення​ собі зарплат на 2017 рік.


Після нелегального видобутку бурштину треба рекультивувати 2,6 тис гектарів землі повідомив міністр екології Остап Семерак.


Конфлікт Генпрокурора Юрія Луценка і його підлеглого Дмитра Горбатюка: Генпрокуратура з метою удосконалення організації роботи Генеральної прокуратури реорганізовано Департамент спеціальних розслідувань. При цьому департамент залишається працювати і його керівник Дмитро Горбатюк залишається на посаді. Департамент займається, серед іншого, справами Євромайдану.
Доцільність і логіка такого рішення не докінця зрозумілі.
З історії питання: коли весною 2016 року з посади зняли Генпрокурора Віктора Шокіна. Горбатюк розглядався представниками громадянського суспільства і членів родин загиблих на Майдані як хороший варіант Генпрокурора. Горбатюк виявляв готовність зайняти пост, але Президент і Парламент вирішили інакше і навіть поміняли під Юрія Луценка закон про прокуратуру.


Цього тижня “газовий депутат” Олександр Онищенко, який попросив політичного притулку в Британії попросив виключити його зі складу депутатської групи "Воля народу"


В продовження історії про претензії до Голови Нацбанку Валерії Гонтаревої 26 жовтня Юлія Тимошенко організувалася із вкладниками банків, які зазнали в останні роки краху чи дожили до ліквідації і пообіцяла«Від завтра ми починаємо оголошувати владі чіткі ультиматуми. Якщо людям не будуть повернуті гроші, не буде припинена корупція на падінні курсі гривні, на Фонді гарантування вкладів, не буде припинена корупція пані Гонтаревої на рефінансуванні банків, ми будемо збирати людей на вулиці. Ми більше не дамо знущатися над країною, над народом і над кожним громадянином України! Прийшов час їх зупиняти!» – заявила Юлія Тимошенко. ​


Суд присяжних у Грозному, російська республіка Чечня, оголосив винними українців, членів "Правого сектора" Миколу Карп'юка і Станіслава Клиха в тому, що вони воювали в республіці, в 1994-95-му, коли там була війна. За словами друзів Карп'юка і Клиха їх викрали співробітники ФСБ в березні 2014-го і відвезли до Чечні. Карп'юку дали 10 років тюрми, а Клиху 9. 

На Волині гірники шахт №10 "Новововолинська" та "Бужанська" пікетували вкінці тижня на митному переході "Ягодин", блокуючи рух транспорту на трасі "Київ – Варшава" поблизу села Старовойтове, що знаходиться за 2 кілометри від міжнародного пункту пропуску. Причина - невиплата зарплат.
В Україні шахтарі бунтують від квітня, тоді відбувся мітинг шахтарів під КМУ. Вимагали реформ і зарплат. Переговорників від шахтарів запросили в Кабмін
Учасник мітингу хотіли поставити намет під міністерством енергетики на розі Хрещатика й Прорізної, але їм не дали якісь невідомі. Арсеній Яценюк завимагав щоб міністр енергетики Демчишин подав план реформ в енергетиці. Але тоді все заглохло, а потім з'явився новий міністр Ігор Насалик, який успадкував проблему із зарплатами шахтарів. В липні Насалик пообіцяв, що зарплати шахтарям з Волині заплатять і 200 млн грн на це є, ще пообіцяв перевірити доцільність закриття шахт. Кошти не виділили через потребу змін до бюджету, які парламент загальмував.
Після цього на півтора місяці протести стихли і повторилися на початку вересня.​ Шахтарі знову вимагали зарплати. І знову їм щось пообіцяли.
На сьогодні, на Волині і у Львівській області працює 5 шахт, вони перебувають в державній області і є мало прибутковими, крім того вимагають реконструкції. Проблеми державних шахт мала б вирішити урядова Програма реформи вугільної галлузі, концепцію якої затвердили весною 2016-го. Згідно урядовими планами, орієнтовний обсяг її фінансування на 2015-2020 роки мав би бути 27,158 млрд грн, у тому числі з державного бюджету – 11,385 млрд грн. Ці кошти мали би піти і на часткове покриття витрат із собівартості вугільної продукції, а витрати на будівництво і технічне переоснащення вугледобувних підприємств мало би припинитися після 2016 року. При цьому, збільшення видобутку вугілля на перспективних шахтам на 80% мало би забезпечити ріст продуктивності праці робітників з видобутку в 1,8 рази, а також зменшення собівартості 1 тонни готової товарної вугільної продукції на 40%. Також план передбачав ліквідацію 11-ти, приватизацію 14-ти і збереження в держвласності 18 шахт.

Генпрокуратура звинуватила особу у виведенні коштів із банку "Фінанси і кредит". е чи не перше таке звинувачення, від весни 2014 року, відколи в Україні ​почали закриватися і ліквідовуватися банки. Про це повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.
"Департаментом ГПУ у сфері економіки спільно з НП та СБУ викрито службових осіб АТ «Банк «Фінанси та Кредит», які за допомогою нерезидентів України, у тому числі й однієї офшорної компанії, кінцевим бенефіціарним власником якої є громадянин України – колишній помічник народного депутата, незаконно вивели активи банку на суму більше одного мільярда гривень.
Сьогодні одному з учасників злочинної групи - гр. Демченко О. І. - повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за яке законом передбачено до 12 років з конфіскацією майна", - написав Луценко у Фейсбуці в п’ятницю 28 жовтня.
Суд обрав запобіжний захід у вигляді застави в 41,34 млн грн.​
Процедура ліквідації банку "Фінанси і кредит" почалася у вересні 2015 року​.
За даними Нацбанку, з 2014 по серпень 2016-го в Україні ліквідували 79 банків. До багатьох з них були претензії у виведенні коштів. Але, до суду ні одна справа не дойшла.


Згідно із декларацією, зарплата Голови Генштабу ЗСУ Віктора Муженка становить 358 тис грн в рік. Міністр внутрішніх справ Аваков — колекціонер монет.
Більше декларацій працівників державних органів, народних депутатів, міністрів і губернаторів з їх заступниками доступні за адресою https://public.nazk.gov.ua/search.
Всі декларації, згідно із законодавством, повинні бути опубліковані до 1 листопада.

Останнє інтерв'ю Петра Порошенка про поїздку на переговори до Берліна

Анонси
У понеділок, 31 жовтня, о 12.30 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться конференція на тему "Уряд і парламент: коаліція є? Вибори будуть?". Учасники: директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, експерт корпорації стратегічного консалтингу "Гардарика" Костянтин Матвієнко, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко (вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.

31 жовтня о 12.30 відбудеться прес-конференція секретаря Національної ради реформ, заступника Глави Адміністрації Президента України Дмитра Шимківа на тему: "Підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ".
У ході прес-конференції Дмитро Шимків поінформує про підсумки роботи проектного офісу Національної ради реформ та презентує Звіт по реформах за 9 місяців 2016 року, підготовлений проектним офісом Нацради реформ.
Місце проведення: «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»). Зала 1.
Акредитація проводиться за тел.: Іванов Петро, 067-233-79-13,
Наталія Власюк, 068-809-55-39.
Акредитація для представників ЗМІ обов’язкова.
31 октября (понедельник) 2016 г. В 14:00 в медиа-центре «ДНЕПР ПОСТ» по адресу: ул. Воскресенская, 14
состоится пресс-конференция «Повышение минимальной зарплаты в 2 раза: кто останется без субсидий и почему украинцы боятся массовых сокращений?» В пресс-конференции принимает участие:
- член совета «Лиги аудиторов Украины» Михаил Крапивко. Приглашаются к участию только представители СМИ. По вопросам участия в пресс-конференции обращайтесь по телефону: (056) 745-97-84.

01 ЛИСТОПАДА 2016, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

З 1 по 4 листопада відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України

З 1 по 4 листопада відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації
У вівторок, 1 листопада об 11-00 – головна подія наступного тижня!

Представники вкладників, котрі втратили свої депозити, будуть вручати Артему Ситнику, голові Національного антикорупційного бюро України заяву про вчинення злочину вищими посадовими особами Національного банку України.

Заяву (додається) підписали 35 народних депутатів.

Запрошуємо усіх підтримати цю громадську акцію, направлену на покращення інвестиційного клімату в Україні та оздоровлення банківської системи.

Нагадаю, правоохоронні органи отримали, за попередніми підрахунками, понад 150 заяв про злочини у зв'язку з діяльністю Нацбанку та керівників та власників українських банків. Більш ніж 4 млн. вкладників постраждали внаслідок протиправних рішень банкірів. 82 банка виведено з ринку, понад 400 млрд. гривень вилучено у населення та бізнесу.

Винні мають бути покарані!

Адреса – м. Київ, Сурикова, 3.
Джерело: Нардеп з Батьківщини Ігор Луценко http://blogs.pravda.com.ua/authors/lutsenko/5813876d978c4/
З 1 по 2 листопада 2016 року у м. Києві в НСК "Олімпійський" Держенергоефективностіпроводитиме широкомасштабний спеціалізований публічний захід — VIII Міжнародний інвестиційний бізнес-форум "Енергоефективність та відновлювана енергетика".
Україна взяла чіткий курс на подолання енергетичної залежності. Тому пріоритетами були і є скорочення споживання газу, його заміщення альтернативними видами палива та відновлюваними джерелами енергії, широке впровадження заходів з енергоефективності. Для цього в країні є значний потенціал. Його реалізація означатиме для України зменшення газової залежності, економічне зростання, створення нових робочих місць, додаткові надходження у місцеві бюджети, і головне - благополуччя українців!
Як зазначає Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, вже удосконалюється законодавча база, створюються сприятливі умови для роботи бізнесу. Особливо цікавим вітчизняний ринок "зелених" проектів стане інвестору. "Прийнято стратегічні Національні плани дій з енергоефективності та відновлюваної енергетики до 2020 року. Інвестиційний потенціал ринку відновлюваної енергетики складає близько 16 млрд євро до 2020 року, а сфери енергоефективності - близько 35 млрд євро", - підкреслює Голова.
Об'єднати зусилля влади та бізнесу, міжнародних донорів та експертів і вирішити актуальні проблеми у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики допоможе ділова платформа – Міжнародний інвестиційний бізнес-форум.
Ключові питання Форуму:
Відновлювана енергетика: перспективи розвитку та ефективні механізми залучення інвестицій
Зменшення енергетичної залежності України: відмовитися від споживання газу реально
Енергоефективність у житлі: успішні зрушення.
Енергосервіс у бюджетній сфері: перші успіхи, перспективи удосконалення та потенціал інвестицій 
Енергоефективність та енергетичний менеджмент в промисловості: розвиток економіки від підприємства до держави
Конкурентний ринок виробництва тепла. Перспективи для України.
Вперше у рамках Форуму працюватиме власна "Експозиція енергоефективних рішень", де компанії, що працюють у сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики, зможуть продемонструвати рішення для ЖКГ, багатоповерхових будинків, муніципалітетів, бюджетних установ, комерційних споруд та приватного сектору.
Також вперше для потенційних інвесторів, учасників та гостей Форуму діятиме Investment HUB – комунікаційна платформа для презентації інвестиційного потенціалу України та готових інвестиційних проектів «зеленої» енергетики.
Для участі у Форумі запрошуються: парламентарі, представники центральних та місцевих органів влади, міські голови, представники посольств, банківських установ, міжнародних фінансових інституцій, бізнесу, експертного середовища, громадських організацій, науковці, ЗМІ, а також усі бажаючі та зацікавлені питаннями розвитку сфери енергоефективності та "чистої" енергетики.
Організатор – Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.
Інформаційні партнери: телеканал «Еспресо.TV» та газета «Бізнес».
Початок відкриття Форуму: 01.11 2016 р., 10:30.
Місце проведення: м. Київ, вул. Велика Васильківська, 55, НСК "Олімпійський", Хол Чемпіонів.
Участь у Форумі безкоштовна!
Повна інформація на сайті Форуму: http://saee.gov.ua/forumhttps://www.facebook.com/forumSAEE.
Акредитація ЗМІ проводиться до 18:00 31.10.2016 року за тел.: 044 590-59-65, 096 906 85 95 та e-mailforumsaee@gmail.com. З собою мати посвідчення журналіста або паспорт.



Новини Центральної України
24-25 жовтня

Досудебное расследование по делу скандального застройщика Войцеховского завершено, - Сторожук

26-27 жовтня
28-30 жовтня





Коментарі