Вірус, смерті двох полковників і «Приват» без начальства. Всі головні новини 26 червня - 2 липня + Анонси

Фото: Олег Богачук


Дві смерті високопоставлених силовиків за тиждень. Вірус напав на комп’ютери держорганів і підприємств. Шлапак йде з «Приватбанку». Новий позов Коломойського до Нацбанку. Більше половина сміття зі Львова більше не в місті. Затримано двох російських прикордонників на Херсонщині. Вже шостий за місяць нардеп, тепер «опозиціонер» Михайло Добкін, має шанс позбутися недоторканності. Сформульовано звинувачення Розанблату від НАБУ. Сформульовано і звинувачення НАБУ від Розенблата. Є розклад засідань регламентного комітету, який буде погоджувати знімання недоторканності з нардепів. Американські компанії Frontera Resources і Longfellow звернулися до Міністерства енергетики з пропозицією добувати вуглеводні в Одеській і Полтавській областях. Зняття звинувачень з чотирьох учасників перестрілки в Мукачевому в 2015 році. Новий раунд продажу «Сбербанку». ​Європейська спілка мовників має оштрафувати Україну недопуск російської учасниці на Євробачення. Прокуратура Києва заявила про завершення досудового розслідування справи про вбивство Олеся Бузини. Януковичу нову підозру. Головному редактору інтернет-видання "Страна" Ігорю Гужві правоохоронці вручили нову повістку.

Дві смерті високопоставлених силовиків за тиждень.
27 червня від підриву машини в Києві загинув командир загону спецпризначення Головного управління розвідки Міноборони полковник Максим Шаповал. 
Аналогічна ситуація сталася на другий день в с.Іллінівка на Донеччині. Військова прокуратура сил АТО кваліфікувала підрив автомобіля у Донецькій області, в якому перебували військовослужбовці СБ України, як терористичний акт. Загинув полковник Юрій Возний.
Аналогічний підрив був 31 в Маріуполі.  Тоді помер знову ж полковник СБУ Олександр Хараберюш.

Шлапак йде з «Приватбанку»
На початку тижня з’явилася інформація, що глава правління Приватбанку Олександр Шлапак на минулому тижні на засіданні наглядової ради банку заявив, що піде у відставку.
"У нього була домовленість про те, що стягнення проблемної заборгованості банку буде курирувати Нацбанк. Оскільки керівництво НБУ змінюється, він розуміє, що вся відповідальність за стягнення ляже на нього", - говорить один учасник засідання.
У травні міністр фінансів Олександр Данилюк спростовував чутки щодо можливої відставки Олександра Шлапака. Водночас офіційних спростувань від О. Шлапака не було. Але, до кінця останнього тижня червня він зібрав прес-конференцію і підтвердив, що Шлапак йде з посади.

Бізнесмен Ігор Коломойський цього тижня подав ще один позов до суду до Національного банку, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Кабінету Міністрів, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Міністерству фінансів і Приватбанку.
Про це свідчить ухвала Окружного адміністративного суду Києва, передають “Українські новини”.
9 червня Коломойський подав перший позов до Національного банку і Приватбанку про розірвання договору поруки.
14 червня суд відкрив провадження за позовом Коломойського до ряду державних органів та Приватбанку.
В даному позові Коломойський просить визнати протиправним та скасувати якесь рішення.
Яке саме рішення намагається оскаржити Коломойський, у визначенні не уточнюється.
Суд призначив засідання по даному позову на 18 липня.
У недавньому інтерв'ю виданню finbalance заступник голови НБУ Катерина Рожкова повідомила, що Ігор Коломойський оскаржує в суді рішення про визнання Приватбанку неплатоспроможним і його націоналізацію.

Станом на ранок суботи, 1 липня, зі Львова вивезли 3265 тонн твердих побутових відходів або більше 50%. Про це повідомляє Департамент розвитку і експлуатації житлово-комунального господарств Львівської обласної державної адміністрації.

Колишній міський голова Харкова, нардеп від "Опозиційного блоку" Михайло Добкін незаконно вивів з комунальної власності 62 га та завдав збитків на 179 млн грн, прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган повідомляє у Facebook. За це у Верховну Раду внесуть постанову про притягнення його до відповідальності.
"У результаті протиправних дій М.Добкіна, вчинених ним за попередньою змовою групою осіб, із власності територіальної громади міста Харкова незаконно вибули земельні ділянки загальною площею 61,2144 га, чим територіальній громаді м. Харкова заподіяні збитки у розмірі 178 624 598 грн, що є тяжкими наслідками", - йдеться у повідомленні.
Як зазначається, Добкін, діючи умисно за попередньою змовою групою осіб, зловживаючи своїм службовим становищем в інтересах третіх осіб, що спричинило тяжкі наслідки, вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 КК України (в редакції закону від 05.04.2001 р.).
Окрім того, нардеп, діючи умисно, повторно, в інтересах голови ОК "Житлобуд-1"», сприяв останньому в реалізації злочинного умислу щодо заволодіння земельними ділянками на території міста Харкова шляхом обману, чим вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.5 ст.27, ч.4 ст.190 КК України.

Народний депутат Борислав Розенблат вимагав 55 тисяч доларів за скасування діючих спецдозволів на видобуток бурштину чотирьом компаніям. За даними слідства, таку суму народний депутат отримав для «скасування спеціальних дозволів на користування надрами, виданих низці приватних компаній».
«Він кожен крок супроводжував вимаганням за своє сприяння. Наприклад, Житомирська обласна прокуратура припиняє законні ліцензії на видобуток бурштину, які отримали раніше 4 компанії. Суд припиняє дію цих ліцензії», - зазначив Генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає «Житомир.info».

Відразу ж Розенблат зробив  млявий удар у відповідь на звинувачення в корупції на корись підприємства, яке займається бурштиновим бізнесом. Він сказав, що підготовував заяву про скоєння злочину директором НАБУ Артемом Ситником
За словами Розенблата, в НАБУ створена корупційна схема, в результаті якої були підіслані таємні агенти під виглядом підприємця.
"Згідно Європейської конвенції, це тяжкий злочин: провокація дачі хабара. Згідно українського кримінального законодавства, стаття 370 ("Провокація хабара") передбачає до 5 років ув'язнення, якщо це цивільна особа. Якщо це правоохоронець, то до 7 років тюрми", - заявив Розенблат.
"Треба тепер шукати захисту пану Ситнику. Сьогодні у мене підготовлена заява про скоєння злочину Ситником", - заявив Розенблат.

У Регламентному комітеті ВР розповіли, скільки часу збираються розглядати подання ГПУ щодо зняття недорканності з п'яти народних депутатів. Як стало відомо, на розгляд кожного подання передбачене окреме засідання. Про це йдеться на сайті комітету.
Подання будуть розглядати з 3 до 7 липня. 3 липня регламентний комітет розгляне подання щодо нардепа Євгена Дейдея, 4 липня -  щодо Олеся Довгого; 5 липня - щодо Андрія Лозового.т 6 числа Рада планує розглянути подання ГПУ щодо нардепа Максима Полякова.На 7 липня у Комітеті запланували розгляд подань щодо Борислава Розенблата.
Питання зняття недоторканності з Добкіна ще не ясно коли будуть розглядати.

Американські компанії Frontera Resources і Longfellow звернулися до Міністерства енергетики з пропозицією добувати вуглеводні в Одеській і Полтавській областях, повідомляє прес-служба Міненерго.
"Міжвідомча комісія прийняла до розгляду по суті звернення компанії Frontera Resources (США), а також компанії Longfellow (США) по здійсненню проектів пошуку і видобування вуглеводнів, в тому числі з нетрадиційних джерел, у межах ділянок надр, які пропонуються зазначеними компаніями, відповідно, в Одеській і Полтавській областях. Комісія доручила провести консультації з оптимізації розміру запропонованої компанією Frontera Resources ділянки надр", - йдеться в повідомленні.
Компаніям Frontera Resources, Longfellow і "Навігатор-комплект" рекомендують провести консультації з відповідними обласними радами щодо реалізації проектів.

Мукачівський міськрайонний суд зняв звинувачення в бандитизмі, перекритті магістралей, погрозі вбивством з чотирьох членів "Правого сектора". За іншими статтями їм присудили по 3 роки 9 місяців кожному, цей термін вони відбули повністю.
Інформацію таку повідомили адвокати представників "Правого сектора" Олена Сторожук і Роман Бухтояров в Facebook.
“Активісти” отримали кожен по 3 роки 9 місяців, які вони уже відбули як попереднє ув'язнення
Роман Бухтояров на своїй сторінці повідомив: "Трьох хлопців виправдали за 4 статтями - за бандитизм, загрозу вбивства, перекриття автодоріг, Бурчу - за 6-ма статтями, бо по ньому було окремо 2 епізоди".
Стрілянина в Мукачево сталася 11 липня 2015 року в конфлікті був замішаний народнийдепутат Ланьо. До нього якраз приїхали розбиратися, ймовірно, в контрабандних питанях. Основна стрілянина між членами "Правого сектора" і силовиками сталася на трасі Київ-Чоп на в'їзді в Мукачево.​
Генеральна прокуратура вважає рішення, відповідно до якого фігуранти перестрілки в Мукачевому в 2015 році, бійці "Правого сектора", опинилися на волі, занадто м'яким, повідомила речник генерального прокурора Лариса Сарган.
"Щодо рішення суду по 4 бійцям Правого Сектору, яких підозрювали у резонансній стрілянині 11 липня 2015 року на Закарпатті: Державні обвинувачі вважають таке рішення занадто м'яким. Після детального вивчення повного тексту вироку Мукачівського міськрайонного суду буде прийнято рішення про його можливе оскарження", - написала Сарган.

«Сбербанк» почав переговори про продаж української "дочки" ще з кількома інвесторами. Про це повідомило джерело, обізнане про хід переговорів.
"Оголошення угоди з Саїдом Гуцерієвим і Григорія Гусельникова стало тригером для максимального інтересу до активу. З тих пір Сбербанк отримав кілька нових і привабливих пропозицій про продаж банку і тепер веде кілька переговорних процесів в пошуку Найбільш вигідних для себе умов", - зазначив співрозмовник.
Раніше повідомлялося, що 30 червня 2017 року з'явилася інформація про те, що купити «Сбербанк Україна» хоче білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня.
Останній раунд проблеми в «Сбербаку» в Україні від лютого-березня. Тоді його блокували активісти-націоналісти. В цей час керівництво банку пообіцяли його продати. Але цього ще не сталося. З одного боку, Нацбанк має претензії до кандидатів на покупку. А з другого боку, тиск на банк став непублічним.

Європейська спілка мовників має оштрафувати Україну недопуск російської учасниці на Євробачення.
​Національна суспільна телекомпанія України (НСТУ) не несе відповідальності за недопуск на територію країни переможниці російського відбору на "Євробачення 2017" Юлії Самойлової. Про це йдеться у заяві НСТУ в зв'язку з повідомленнями про санкції, яким може піддати Європейська мовна спілка (EBU).
"Суспільний мовник не є органом, який контролює кордони чи впливає на законодавство України", - підкреслили в НГТУ.
У НСТУ заявили, що "Євробачення" не може бути приводом для порушення законів країни, в якій проводиться конкурс.
"EBU заявила, що розглядає можливість санкцій проти НГТУ за те, що мовник-організатор не зміг забезпечити участь співачки з Російської Федерації Юлії Самойлової в конкурсі. Рішення про заборону в'їзду Самойловій на територію України терміном на три роки прийняла Служба безпеки України в зв'язку з доведеним фактом незаконного в'їзду співачки на територію окупованого Криму. У зв'язку з цим НГТУ повідомляє, що неухильно дотримується законодавства України, виконує рішення уповноважених органів влади і не має наміру в жодному разі порушувати закони держави", - йдеться у заяві.

Україну атакував масовий інтернет-вірус. Лежать комп’ютери в «Ощадбанку», «Київенерго», аеропорті «Бориспіль», заправках «WOG», «Укрпошти» і «Укртелекому».
Кажуть, це вірус останніх днів – WannaCry
Популярну «Нову пошту» атакував вірус Petya.A
Атаки є і в Росії. Наприклад, в «Роснєфті».
У департаменті кіберполіції Нацполіції заявляють, що вже мають 22 повідомлення про кібератаки.
В Україні все одно думають на Росію. А є інша позиція, яка вважає, що вірус розроблений в Україні і для України, не зважаючи що він поширювався за межами країни, щоб закрутити гайки.

Прикордонна служба Федеральної служби безпеки РФ направила звернення українській стороні, в якому просить надати інформацію про двох російських військовослужбовців, що загубилися в Україні. Про це у п'ятницю, 30 червня,  сказав речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.
30 червняприкордонники Херсонського загону спільно з військовослужбовцями ЗСУ в Херсонській області затримали двох невідомих без документів, і згодом встановили, що затримані є військовослужбовцями Прикордонної служби ФСБ РФ.
"Російські прикордонники направили нам звернення з проханням надати інформацію про своїх військовослужбовців. Формально, таким чином вони підтвердили, що це їхні військовослужбовці загубилися в Україні", - роказав Слободян.
За його словами, нині українські прикордонники спільно із зацікавленими структурами проводять фільтраційні заходи щодо затриманих, а також встановлюють їхні особи. Після відповідних заходів буде ухвалено рішення про їх передачу компетентним органам.
Перед тим під Жолобком на Донбасі зловили російського військового контрактника. 
Суд майже відразу заарештував двох затриманих прикордонниками співробітників Федеральної служби безпеки Росії на 15 діб.
Російська сторона, надсилала запит по 2 співробітникам прикордонної служби Росії, що загубилися, проте на даний момент ще не надала документи щодо своїх громадян.

Президент України Петро Порошенко відмовився підтримати розблокування російської соцмережі ВКонтакте. Про це йдеться у відповіді на петицію, опубліковану на його офіційному сайті.
Порошенко повідомляє, що російський холдинг Mail.ru Group, до складу якого ВКонтакте, Мейл.РУ, Одноклассники, а також група компаній Яндекс та деякі інші інтернет-компанії широко використовуються російськими спецслужбами для просування російської пропаганди і проведення спеціальних інформаційних операцій проти України та її громадян.
Зокрема, вказані компанії сприяють спецслужбам Росії у збиранні, зберіганні, використанні та поширенні інформації з обмеженим доступом – персональних даних та особистого листування громадян України. Навіть угоди про користування вказаними сервісами містять положення про згоду користувачів на автоматичну передачу до компанії (фактично – до країни- агресора та її спецслужб) будь-якої інформації про них, її узагальнення, обробку та передачу третім особам.
Таким чином, українські користувачі російських мереж потрапляють під контроль спецслужб РФ, які спочатку створюють необхідні умови для вербування, а потім використовують наших громадян у власних протиправних цілях.
Значна кількість зареєстрованих у соціальних мережах осіб залучається російськими спецслужбами для вербування українців до агентурної мережі та організації каналів збору інформації про пересування техніки й особового складу Збройних Сил України, що беруть участь у проведенні антитерористичної операції на сході України.
Контентне наповнення цих ресурсів мережі інтернет також спрямоване на намагання маніпулювати суспільною свідомістю через поширення недостовірної, неповної та упередженої інформації, сприяння присутньому, на жаль, в Україні протестному антиукраїнському потенціалу, втягненню його в антинародні акції та масові заворушення, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу й повалення державної влади, перешкоджання Україні на шляху до європейської спільноти, а тому загрожує інформаційній безпеці держави.
«Роботу таких російських агентурних мереж ми мали змогу бачити під час фейкових протестів поляків у Львівській області, виступів в м. Одеса, спробах проходження безсмертного полку тощо» – пише Порошенко.
Також президент посилається на історію з громадянином РФ Сергієм Жуком, який протягом 2014-2015 років був учасником незаконного збройного формування ДНР (позивний Москва, на даний час перебуває на території РФ) і тривалий час, користуючись довірою наших співвітчизників, провокував та підбурював їх до участі у масових заворушеннях у м. Києві.
Також доведеним є факт причетності росіян до функціонування РПС- Революційних правих сил, які на другу річницю Революції Гідності намагались влаштувати в м. Києві масштабні акції протесту.
Крім того, переконливим доказом необхідності застосування усіх передбачених вітчизняним законодавством заходів із захисту власного кіберпростору свідчить і агресивна кібератака на органи влади і управління, критичну інфраструктуру, важливі об’єкти життєдіяльності, що відбулась 27 червня цього року. В тенета російських інтернет-павутин потрапили сотні тисяч українських користувачів, котрі, не підозрюючи нічого лихого, були мимоволі використані як гвинтики антиукраїнської пропаганди.
Російські соціальні мережі стали також розсадником деструктивних груп на кшталт сумнозвісних суїцидних спільнот типу «Синій кит» («Депрессивный дельфин», «Море китов» тощо), а соцмережа «Вконтакте» залишається чи не головним вмістилищем «піратського» контенту в світі.
Групами компаній «Mail.ru Group» та «Яндекс» здійснюються активні заходи щодо блокування діяльності українських рекламних компаній в мережі інтернет, монополізації ринку онлайн-сервісів, а також заволодіння інформаційним простором в цілому, внаслідок чого блокується можливість розвитку та існування на ринку представників українського бізнесу.

Прокуратура Києва заявила про завершення досудового розслідування справи про вбивство журналіста Олеся Бузини, повідомив у Facebook адвокат Сергій Войченко.
"Сьогодні прокуратура міста Києва повідомила про завершення досудового розслідування стосовно Андрія Медведька і Дениса Поліщука, продовжуючи на замовлення влади "шити" їм вбивство Олеся Бузини", - написав Войченко.
Він додав, що "не були виконані сотні клопотань сторони захисту, не виконані десятки рішень судів, отриманих стороною захисту, не розслідувано побиття Медведька під час затримання, побиття Медведька та Поліщука під час незаконної спроби відібрати їх біологічні зразки"
Олеся Бузину вбили біля дому в Києві 16 квітня 2015 року. Правоохоронні органи розслідують версію, що вбивство Бузини може бути безпосередньо пов'язане з ще одним гучним вбивством політичного діяча, колишнього депутата від "Партії регіонів" Олега Калашникова днем раніше.
18 червня були затримані Олександр Поліщук та Андрій Медведько. Пізніше глава МВС повідомив про затримання третього підозрюваного, проте його відпустили. Поліщука і Медведько суд заарештував.
В травня 2016 року підозрювані вийшли з СІЗО під особисте зобов'язання.
Слово за судом.

Директор політичного департаменту МЗС України Олексій Макеєв розповів про варіанти посилення правил в'їзду для росіян до України, в'їзд за біометричними паспортами також обговорюють. Про це він сказав під час прес-конференції в Києві, повідомляє УНІАН.
Говорячи про питання запровадження візового режиму з Росією, Макеєв підкреслив, що мета - "запобігти тому, щоб російські спецслужби вчиняли тут свої злочини, і збільшити контроль за тим, що Росія і її спецслужби можуть робити на нашій території".
"І тут важливий елемент - обмеження візові, обмеження в'їзду на територію України громадянам Росії, - це лише один з елементів і один з інструментів, які є у держави Україна", - сказав він.
Він нагадав, що свого часу Україна ввела в'їзд для росіян на свою територію по закордонному паспорту. "Наступний елемент, який може бути обраний Україною, - це дозвіл на в'їзд для громадян Росії за біометричними паспортами. І далі по наростаючій ідуть можливості як обмеження на в'їзд для певних категорій громадян Російської Федерації, - це будуть визначати у взаємодії зі спецслужбами. Або запровадження реального візового режиму, що переносить форпост у цій роботі на консульські установи в Російській Федерації", - сказав Макеєв.
Водночас, за його словами, можливе запровадження і "абсолютної заборони" у разі, якщо це буде необхідно з точки зору національної безпеки.

Януковичу і спільникам – нову підозру: «Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України 27.06.2017 повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри та про нову підозру колишнім високопосадовцям - президенту України В. Януковичу, Міністру внутрішніх справ України В. Захарченку, заступнику Міністра внутрішніх справ України В. Ратушняку, Голові Служби безпеки України О. Якименку, першому заступнику голови СБУ В. Тоцькому, заступнику начальника - начальника міліції громадської безпеки ГУМВС України в місті Києві П. Федчуку у вчиненні та в організації вчинення ряду тяжких та особливо-тяжких злочинів, скоєних у період з 18.02.2014 по 20.02.2014 у центральній частині міста Києва (Майдані Незалежності та прилеглих вулицях) відносно мітингувальників, у складі організованої злочинної групи, а саме: у незаконному перешкоджанні організації та проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, в організації перевищення працівниками правоохоронних органів влади та своїх службових повноважень, умисного вбивства двох і більше осіб, закінченого замаху на умисне вбивство двох і більше осіб, спричинення умисного тяжкого тілесного ушкодження, а також в організації терористичного акту», - повідомили в прокуратурі і додали, що повідомлення про підозру вручено захисникам колишніх високопосадовців.

Головному редактору інтернет-видання "Страна" Ігорю Гужві правоохоронці вручили нову повістку.
Про це повідомила його заступниця Світлана Крюкова, передає “УП”.
"Сьогодні на виході зі 112 каналу Ігорю Гужві вручили нову! повістку. СБУ. У справі... увага...розстрілів на Майдані", - написала вона на Facebook.
Водночас подробиці вручення повістки розповів і сам Гужва. Головред зазначив, що на виході з телеканалу 112, де він був на ефірі, підійшли двоє людей, представилися співробітниками СБУ і вручили повістку на допит у справі про розстріли на Майдані.

Обсяг світового боргу оновив історичний максимум і виріс до рекордних 327% глобального ВВП за результатами I кварталу 2017 року, йдеться у звіті Інституту міжнародних фінансів.


Анонси
3-7 липня регламентний комітет парламенту буде розглядати рішення про зняття недоторканності з 5-х народних депутатів.

04 ЛИПНЯ 2017, 11:00. Засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції (вул. Садова, 3а, к. 330).
Порядок денний:
1. Про обговорення звернення громадської організації «Transparency International Ukraine» щодо заяви Генерального прокурора України              Луценка Ю.В. від 28.04.2017 року, про конфіскацію 1.5 млрд. доларів США злочинної організації Януковича та закритість інформації стосовно правового обгрунтування конфіскації вказаних коштів.
  Запрошені: народні депутати України, народні депутати України – члени Комітету Верховної Ради України з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності,  Генеральний прокурор України  Луценко Ю.В.,  заступник Генерального прокурора - Головний військовий прокурор Матіос А.В., керівництво Державного підприємства «Українські інформаційні системи» та Державної судової адміністрації, представники громадських організацій.
2. Про можливі корупційні ризики при забезпеченні потреб Збройних Сил України сучасними засобами зв’язку.
 Запрошені: народні депутати України, представники Генеральної прокуратури України, Міністерства оборони України, Служби безпеки України, Національного антикорупційного бюро України та громадських організацій. 


11 ЛИПНЯ 2017, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
З 11 по 14 липня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України
З 11 по 14 липня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд


Новини Центральної  України
26-27 червня
 Фахівці київського лабцентру не рекомендують купатися в озерах Райдужне і Тельбин, а також на пляжі Чорторий
Новокаховский суд Херсонской области приговорил к 12 годам тюрьмы военнослужащего одной из частей. Об этом сообщает военная прокуратура Южного региона. Установлено, что 17 мая прошлого года, находясь в нетрезвом состоянии, военнослужащий, призванный в ряды ВСУ по мобилизации, дважды выстрелил в своего сослуживца. От полученных ранения младший сержант умер через несколько минут.
Согласно данным САП, депутат Полтавского облсовета давал взятку сотрудникам Нацполиции за возможность продавать в аптеках наркотические средства
 28 червня відбудеться святкування Дня Конституції, а також стартує фестиваль Atlas Weekend
Народний депутат Антон Яценко записав на тестя Івана Кравчука нерухомість вартістю 10 млн доларів та палац на 1500 квадратних метрів. Також тесть депутата є власником низки елітних квартир та комерційної нерухомості. Попри це він живе у селі під Києвом, а всю нерухомість отримав у подарунок від самого Яценка, йдеться у розслідуванні програми " Наші Гроші з Денисом Бігусом ".
Держава обіцяє виділити Полтавщині трохи менше 40% від необхідних сум на пільги та субсидії — цього недостатньо, щоб комунальники розрахувались за борги перед енергогенеруючими компаніями
Міський голова Полтави пообіцяв 19 червня оголосити тендер щодо системи «Безпечне місто», яка дозволить встановити у місті сотні камер спостереження, проте обіцянка не виконана
У Глобинському районі знову загорілись поклади торфу на загальній площі 0,7 га
В летний период качество воды в киевских пляжах ухудшится. Об этом в интервью 44.ua рассказал начальник Главного управления Госпродпотребслужбы в Киеве Олег Рубан.
В третий по площади области Украины не только ввели разветвленную систему видеонаблюдения за общественным порядком, но и впервые объединили изображения с сотен камер на мониторах дежурную часть Главного управления Нацполиции области.
Депутат районного совета Черниговской области в течение 2014 - 2015 лет незаконно присваивал гуманитарную помощь, полученную от религиозных организаций. За это полиция Черниговщины и вручил ему сообщение о подозрении в совершении преступления.
 На Вінниччині «посадили» слідчого поліції за хабар
 Рейдова група працівників управління захисту економіки ДЗЕ Нацполіції спільно з поліцейськими ГУНП в області викрили та припинили функціонування потужного пункту з незаконного видобутку бурштину в Олевському районі.
Київська адміністрація організувала цілодобове чергування протипожежної техніки на сміттєвому полігоні №5 у зв’язку з прогнозованим підвищенням температури повітря.

28-29 червня
Во многих мини-апартаментах нельзя прописаться, а коммуналка может оказаться существенно выше ожидаемой.
 Як заявив власник видання Олександр Коробков, газета "Маски" є зареєстрованим ЗМІ, який заслужив репутацію опозиційного видання щодо мера міста Дніпро Філатова

В ночь на 28 июня офис областной партийной организации ВО "Батькивщина" в Житомире обокрали. Об этом говорится в официальном заявлении областной организации ВО "Батькивщина". "28 июня работник "Батькивщины", проверяя приофисную территорию, обнаружил, что пластиковое окно в одном из кабинетов офиса повреждено и открыто.
Учора відбулася урочиста презентація нового в’їзного дорожнього знаку до Києва, встановленого на Бориспільському шосе До кінця року на в’їздах до столиці планують замінити ще п’ять знаків. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час презентації нового архітектурно-дорожнього об’єкта, розташованого на 23-му кілометрі шоссе Київ-Харків.
Недобор в столичной Нацполиции на сегодняшний день составляет более 17% - почти 1,5 тыс. сотрудников. Об этом 44.ua сообщил заместитель начальника Департамента кадрового обеспечения Нацполиции Украины Сергей Шумило.
 Колектори допоможуть суттєво зекономити
30 червня-2 липня
С 20:00 30 июня до 07:00 1 июля на ул. Протасов Яр в Киеве будет ограничено движение транспорта в связи с укладкой асфальтобетонного покрытия. Как сообщает пресс-служба Киевской городской государственной администрации, движение будет ограничено на участке от ул. Соломенской до горнолыжного комплекса "Протасов Яр".

До України за 2 дні не пустили 7 російських співаків-порушників
 СБУ та прикордонники за 2 дні не впустили в Україну 7 співаків із Росії, які порушили українське законодавство
 За його словами, таких діячів "треба пильнувати особливо"
Станція Київського метрополітену «Театральна» опівдні 2 липня відновила роботу. Повідомлення про замінування виявилося хибним, інформує метро на своїй сторінці у Facebook. «Станцію «Театральна» перевірено. Вибухонебезпечних предметів не виявлено. Працюємо в звичайному режимі», – ідеться в повідомленні.
У столиці, у зв’язку з підвищенням температури повітря до +28° С, вводиться обмеження руху для великовагових транспортних засобів загальною вагою понад 24 тонни та навантаженням на вісь понад 7 тонн. Обмеження діятиме з 10.00 до 22.00.
«Потавагаз збут» виписує тисячні борги абонентам, які сплачують кожного місяця
«Полтавагаз збут» присилає полтавцям листи-претензії з тисячними боргами. Як їх використовує підприємство і що з цим робити абонентам
Полтавські чиновники вирішили витратити 700 тисяч гривень на капремонт 200 м майже ідеального тротуару
У Полтаві планують витратити 700 тис. грн за капремонт 200 метрів тротуару без ям та очевидних пошкоджень по вул. Зінківській
На Полтавщині поліцейські знищили наркотиків на 3,5 млн гривень
Полтавські поліцейські спалили 8 кг рослинних та синтетичних наркотиків на майже 3,5 млн грн
Под Киевом, 29 июня недалеко обнаружено возгорание торфа. Об этом говорится в сообщении пресс-службы ГСЧС Киева. Читайте также: В Киеве прошел митинг ради возврата украинских солдат из плена “29 июня вблизи села Волошиновка Барышевского района было обнаружено возгорание торфа на площади 1, 2 га.
В Чернигове сотрудники Службы безопасности Украины задержали местного жителя, который распространял сепаратистские листовки с призывами к совершению посягательств на территориальную целостность и неприкосновенность Украины.
Внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру), через спрацювання системи захисту ліній електропередач у Житомирській області сталося знеструмлення 28 населених пунктів.
У вівторок, 4 липня, мер Житомира знову спробує зібрати сесію міськради.
Про це повідомив міністр культури України Євген Нищук, інформує Ліга.net.
«Всі судові процедури пройдені, і сьогодні, в річницю від дня народження Романа Шухевича, проспект Ватутіна офіційно перейменовано на проспект Шухевича», - сказав глава Мінкульту.
Первый заместитель Ирпенского городского головы Владимир Христюк совершил административное правонарушение, связанное с коррупцией
У Києві жінка-коп через кохання замовила викрадення людини

 У Києві співробітниця поліції замовила викрадення людини, щоб взяти на себе скоєння вбивства, в якому обвинувачують її цивільного чоловіка.

Коментарі

  1. Здравствуйте!

    Буду очень презнательный если Вы мне подскажите где я могу найти новость про систему видеонаблюдения охраны орлан http://www.orlan.kiev.ua/ которая засняла как сбили 5 человек в Харькове?

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар