Головні новини 20-26 червня + Анонси


Це можна прочитати також на Academia.

Кримський батальйон заявив про своє існування. 20 червня один із видних кримських татар, власник кримськотатарського телеканалу ATR Лєнур Іслямов повідомив, що біля автомобільного пункту пропуску​ на Крим підняли прапор кримськотатарського батальйону.
Про створення батальйону початок створення кримськотатарського батальйону говорили ще в грудні 2015 року. Тоді активісти блокували рух продуктів із українив анексований в березні 2014 року Росією півострів Крим. Тоді підірвали електроопори на крим і припинили рух продуктів з України на Крим. Після підриву електроопор Криму бракує до третини електроенергії. Росія взялася будувати підводний електропровід через Керченську протоку, але проблему з перебоями електроенергії він ще не вирішив. З продуктами в Криму проблеми були, що проявляється у порівняно високих цінах. При цьому, в Криму теж знищують українську продукцію.
Після цього блокадну справу активісти вважають що завершили і почали формування батальйону​:"Громадянська Блокада Криму зробила свою головну справу - зупинила товарну та енергетичну конробанду і торгівлю з окупованим Кримом, підняла питання Криму як на державний так і на міжнародний рівень. Тепер переходимо інший рівень - займаємось підготовкою батальйона ім Номана Челебіджихана", - повідомили тоді ​
в Громадській блокаді Криму.
Допомагати тренувати бійців мали представники батальйону «Азов», розказували про його створення у міністерстві внутрішніх справ. Зокрема говорили, що там мають бути халяльні і кошерні продуктові пайки для бійців і батальйон буде виконувати бойові і небойові операції у Криму.



Олександр Онищенко не здається. 21 червня фігурант справи із нечесного продажу газу, нардеп Олександр Онищенко по добрій волі самостійно заявився в Національне антикорупційне бюро. Сподівається на дотримання щодо нього презумпції невинності і що йому дадуть онайомитися з документами, які доводять його вину. Онищенко після відвідин НАБУ подав на бюро і Антикорупційну прокуратуру до суду, а потім дав інтервю «Українській правді».
Наразі, Онищенко ще не позбавлений недоторканності. Спікер Андрій Парубій пообіцяв, що цю питання позбавлення Онищенка Недоторканності парламент може розглянути з 5 по 8 липня.
Тим часом, 30 червня він він встигне провести прес-конференцію (див. Анонси).


Інетрвʼю, інші новини, документи, аналітика
22 червня Печерський райсуд Києва зобов'язав Генпрокуратуру зареєструвати заяву екс-глави СБУ Валентина Наливайченка щодо офшорної компанії Intraco, яку пов'язують з президентом Петром Порошенком.

Анонси
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман 27-28 відвідає з робочим візитом Німеччину.
У ході візиту Володимир Гройсман Ангелою Меркель, Федеральним Президентом Йоахімом Гауком, Міністром фінансів ФРН Вольфгангом Шойбле, Міністром економічного співробітництва і розвитку ФРН Гердом Мюллером, керуючим бургомістром Берліна Міхаелем Мюллером.
Крім того, передбачаються зустрічі Прем’єр-міністра з представниками провідних німецьких фінансово-промислових компаній та лідерами української громади Німеччини.
Голова Уряду також виступить перед експертами та представниками політичних, бізнесових кіл у Фонді ім. Кьорбера у Берліні.
27 червня
Церемонія відкриття українсько-американські військові навчання «Репід Трайдент – 2016» (27 червня - 8 липня, Львівська обл.)
Початок заходу - о 09:00.
О 07:15 - виїзд журналістів від КПП№1 Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (м. Львів, вул. Героїв Майдану, 32).
Міжнародний центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, с. Старичі, Яворівський р-н, Львівська обл., військова частина А4150.
Акредитація на е-mail: rmclviv@i.ua (необхідно вказати: прізвище, ім’я, по батькові журналіста (телеоператора); назву ЗМІ, який представляє журналіст; номери паспорта та редакційного посвідчення; контактний номер телефону; за наявності автотранспорту, вказати прізвище, ім’я, по батькові водія, номер його паспорту, марку автомобіля та державний номер).
Довідки за тел.: (067)925-12-34 (Олександр Поронюк).
28 червня 12:00 Урочисті Збори, присвячені 20-й річниці Конституції України
Учасники: президент України П.Порошенко, попередні президенти України, народні депутати України, дипломати, представники духовенства, громадські діячі, учасники АТО, молодь - ровесники Конституції.
вул. Грушевського, 5, сесійна зала. Вхід за списками через 9-й під'їзд.
Акредитація до 17:00 24 червня за тел.: (044)255-23-60, 255-28-32.
29 червня. Судові засідання Апеляційного суду Києва, де антикорупційні прокурори спільно з детективами Антикорупційного бюро оскаржуватимуть розмір застави для фігурантів кримінального провадження щодо схеми розкрадання газу, в результаті якої державі було завдано збитків на рівні 3 млрд. Грн.
вул. Солом'янська, 2-А.
Довідки за тел.: (067)622-71-12
У контексті головування Словацької Республіки в Раді Європейського Союзу (з 1 липня 2016 року), Національний Інститут стратегічних досліджень (радник при дирекції Світлана Мітряєва) та Генеральне Консульство Словацької Республіки в м. Ужгород (Генеральний консул Словацької Республіки Янка Буріанова) проводять брифінг «Пріоритети головування Словаччини в Раді ЄС». На брифінг запрошені представники наукових, експертних кіл краю, органів державної влади та місцевого самоврядування, представники громадськості, ЗМІ.   Дата проведення: 29 червня 2016 р.  Час проведення: 11.00 (час київський) Місце проведення: Горіховий зал Закарпатської ОДА, 2 поверх  Контактна особа: Світлана Мітряєва (050 579 70 21).
30 червня 10:00
Круглий стіл на тему: «Ринок природного газу: перші результати і проблеми»
Організатор: Комітет ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.
вул. Липська 3, зал №2.
Реєстрація до 12:00 29 червня за посиланням.
Вхід за картками акредитації.
У четвер, 30 червня, о 10.30 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція народного депутата України Олександра Онищенка, під час якої буде озвучено його позицію щодо інкримінованих йому звинувачень, а також представлено допущені порушення і методи роботи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ), Генеральної прокуратури України, які застосовуються в розслідуванні для політичного тиску і фальсифікації звинувачень. Учасники: народний депутат України Олександр Онищенко, адвокат, партнер Адвокатського об'єднання "AVER LEX" Ігор Федоренко (вул. Рейтарська, 8/5а).
Акредитація обов'язкова за тел.: (044) 300 11 51, (063) 409 44 55, Анастасія Сич.
30 червня, 11.00
Презентація Міжвідомчої системи прогнозування і підтримки прийняття рішень з реагування на радіаційні аварії на АЕС України «РОДОС-Україна»
Учасники: представники Європейської комісії, розробників системи РОДОС у Європейському Союзі, Національної академії наук України, ДСНС України, Укргідрометцентру, центральних органів виконавчої влади.
Вул. О.Гончара, 55 (будівля ДСНС України).
Акредитація до 09:30 30 червня за тел.: (044)247-30-46/28 або на e-mail: press@mns.gov.ua.
На запрошення Президента Петра Порошенка 11-12 липня Україну відвідає Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.


Новини Центральної України
20-21 червня
22-23 червня
На Житомирщині військові на годину перекрили трасу Київ-Чоп через проблеми з виданням заслужених участю в АТО квартир 
Довибори у ВРУ: Волинь ПРИВАТна 
24 червня

25-26 червня


Коментарі