Головне за тиждень: партія Надії Савченко, арешт акцій Укртелекому, новий виток у “справі Онищенка”

В “ДНР” знайшли де брати сировину для Єнакіївського метзаводу; в Ахметова сказали, що активи на окупованих територіях нерентабельні, прокурори арештували акції його компанії зв’язку “Укртелеком”; а в Чорногорії арештували звинувачену в “Справі Онищенка”; суд повернув прокуратурі документи на звинуваченого в тиску на екс-міністра економрозвитку Абромавичуса Пасішника; Нацбанк перевіряє документи від першого покупця Сбербанку Гуцерієва; а Надія Савченко має свою партію.

Єнакіївський металургійний завод, фактично відібраний бойовиками у "Метінвесту", очікує на отримання партії сировини, оголосив “Глава ДНР" Олександр Захарченко, повідомляє "Остров" 10 квітня.
"Підписані всі необхідні домовленості. Наступного тижня повинна прийти партія сировини, яка дозволить запустити перший метал на Єнакіївському металургійному заводі", - сказав Захарченко, але не уточнив про обсяги сировини, джерело шлях надходження.
Це цікаво в контексті блокади Україною торгівлі і руху товарів з окупованими територіями


13 квітня в компаніях Рината Ахметова повідомили, що захоплені бойовиками активи компанії Метінвест на окупованих територіях в останні три роки були збитковими. Так в інтерв'ю виданню "Новое время" розповів генеральний директор Метінвесту Юрій Риженков.


Печерський суд арештував акції операторів фіксованого зв’язку і інтернету “Укртелеком” і “Трімоб”, які до 2010 року належали державі, а потім були продані компанії з кіпрськими засновниками ЕСУ, яка ніби-то є частиною австрійського інвестиційно-фінансового консорціуму EPIC. Тим не менше, в Україні всі ці компанії пов’язують з Донецьким олігархом Ринатом Ахметовим.
Сьогодні Печерський суд з метою забезпечення державних інтересів та відшкодування збитків задовольнив клопотання ГПУ про накладення арешту на акції Укртелекому та Трімобу”, - повідомив Генпрокурор Юрій Луценко.
У прокуратурі ведеться провадження про незаконне виділення за вказівкою Януковича 220 млн грн з державного бюджету України та приватизації 93% акцій Укртелекома за заниженою на 1,6 млрд грн.
На сьогодні більше як 92% акцій належать ЕСУ. Нічого про її австрійське коріння в офіційних документах більше нема.



В реєстрі юридичних осіб вказано, що кінцевим бенефіціарним власником ЕСУ є Ринат Ахметов, працює на околиці Донецьку на вул. Ударній.


Вночі на 11 квітня зупинилася Криворізька ТЕС через брак антрацитового вугілля ДТЕК, викликаний блокадою Донбасу, повідомляється на сайті ДТЕК.
Через блокаду підвезення вугілля Криворізька ТЕС не отримувала паливо з лютого. На станції працював один блок, який забезпечував теплий 14 тисяч жителів Зеленодольська до закінчення опалювального сезону.
А того тижня зупинилася державна Зміївська ТЕС у Харківській області, яка так само працювала на антрациті.

Прокурори Автономної Республіки Крим спільно зі співробітниками СБУ 13 квітня проводили обшук у приміщенні офісу ГО "Міжнародний центр перспективних досліджень", послугами якої користувався нардеп Андрій Артеменко при розробці мирного плану плану, який включав передачу Криму в оренду Росії на 100 років. Цей план Артеменко, ніби-то передавав раднику президента США. Публікація інформації від Артеменка з пропозицією оренди наробила багато шуму в лютому цього року.
Тепер Артеменка виключили з парламентської фракції Радикальної партії, від якої він обирався до парламенту, і звинуватили в державній зраді.




Активісти партії "Національний корпус" заблокували роботу центрального офісу "Сбербанку" ще й в столиці на вул.Хмельницького.
Під будівлею банку перебуває менше сотні людей з атрибутикою партії "Національний корпус". На тротуарі, перед входом у фінустанову, вони встановлюють дві палатки.


Солом’янський райсуд Києва 10 квітня повернув прокуратурі обвинувачувального вироку у кримінальному провадженні стосовно колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника, повідомила прес-служба Спеціалльної антикорупційної прокуратури.
Детективи НАБУ встановили, що Пасішник в період з 25 січня по 1 лютого незаконно впливав на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції на призначення його заступником Абромавичуса ніби-то від імені друга Президента нардепа Ігоря Кононенка.
Пасішник називав підозри НАБУ безпідставними. 3 лютого 2016 рку Абромавичус заявив, що вирішив подати у відставку.
13 липня 2016 Пасішник припинив роботу на посаді виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" і був призначений на посаду першого заступника генерального директора оператора нафтотранспортної системи компанії "Укртранснафта".


Активісти блокади демонтували редут в Попаснянському районі Луганської області, йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Луганській області. Згідно з повідомленням, у понеділок, 10 квітня, до чергової частини Попаснянського відділу поліції звернулися працівники "Укрзалізниці" з повідомленням про те, що при здійсненні робочою групою об'їзду залізничних шляхів, їх зупинили активісти блокади і не дозволили продовжити здійснювати роботу з обстеження цілісності залізничних шляхів.


НАЗК за результатами перевірки звітів партій за IV квартал 2016 року знайшло порушення у документації партій "Самопомочі" та ВО "Батьківщина". Про це повідомляє прес-служба Агентства.
Як стало відомо, у IV кварталі торік державне фінансування своєї статутної діяльності отримали партії "Народний фронт", "Самопоміч", Радикальна партія Ляшка, Партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність", ВО "Батьківщина".
"Під час останніх засідань Національного агентства з питань запобігання корупції були затверджені висновки відповідно до проведеного аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за четвертий квартал 2016 року… Національне агентство виявило порушення щодо фінансування партії (здійснення внесків) фізичними особами у звітах партії "Самопоміч" та партії ВО "Батьківщина", – йдеться в повідомленні.




У Чорногорії затримали українку Ірину Мусієнко, яка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі" депутата Олександра Онищенка, повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
"Спеціалізовна антикорупційна прокуратура повідомляє, що 7 квітня 2017 року в аеропорту Подгоріца владою Чорногорії за орієнтуванням Департаменту Інтерполу та Європолу затримано громадянку України Мусієнко І.М., яка підозрюється в участі в так званій "газовій схемі" депутата Онищенко, зокрема у вчиненні у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.255; ч.4 ст.28, ч.5 ст.191; ч.4 ст.28, ч.2 ст.205; ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 КК України", - поінформували в САП написали що готують документи на екстрадицію.
13 серпня 2016 року Мусієнко повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч.1 ст.255; ч.4 ст.28, ч.5 ст.191; ч.4 ст.28, ч.2 ст.205; ч.4 ст.28, ч.3 ст.209 КК України, а постановою детектива НАБУ від 13.08.2016 оголошено розшук підозрюваної Мусієнко І.М.
"В день перших затримань учасників "газових схем" - 15.06.2016 Мусієнко І.М. покинула територію України та до теперішнього часу не поверталась", - повідомляє САП.
В справі про “газову схему”, в організації якої звинуватили Онищенка фігурують ще Сергієнко Олександр, Свіченко Сергій, Кравченко Дмитро, Кабаєв Сергій, Бистрицький Євген, Смаглюк Юрій, Фисун Володимир, Гречанюк Мар’яна, Іванов Микита, Рябошапка Олег, Железняк Леся, Гарчева Катерина, Канцелярук Олександр, Жицький Павло, Пігуляк Василь, Копчук Ігор, Купріяненко Владислав та Якимащенко Роман.
Далеко не всі вони співпрцюють зі слідством і не ховаються.​
Слідство тягнеться уже майже рік. Онищенко наразі десь закордоном і звідти старається епатувати інформпростір.


Так і після арешту Мусієнко, Онищенко пообіцяв відразу після будь-якої прес-конференції Президента Петра Порошенка, яка невідомо коли буде оприлюднити аудіозапис розмови з ним. Про це написало видання “Страна”, через яке Онищенко, як правило, заливає інформацію на свою підтримку.


Національний банк України отримав документи на погодження продажу української "дочки" Сбербанку консорціуму інвесторів, повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі.
"НБУ 10 квітня отримав від інвестора пакет документів для погодження придбання істотної участі в ПАТ "Сбербанк". Згідно з поданими документами, інвестором виступає громадянин Великої Британії та Російської Федерації - Саїд Михайлович Гуцерієв, який має намір придбати 77,5% акцій фінустанови", - повідомили в прес-службі НБУ.
Наразі документи від сина російського нафтового магната Саїда Гуцерієва зареєстровані та перебувають в обробці.
Згідно з інформацією “Інтерфаксу”, найближчим часом очікується подання документів від ще одного інвестора - АТ "Норвік Банку" (JSC "Norvik Banka", Латвія), який має намір придбати 22,5% акцій ПАТ "Сбербанк".
Згідно зі статтею 34 закону України "Про банки і банківську діяльність", центробанк розглядає відповідні документи протягом трьох місяців із дати отримання повного пакета документів. Під час розгляду документів НБУ перевірить відповідність ділової репутації інвестора вимогам, встановленим нормативно-правовими актами регулятора, його фінансовий стан і походження коштів.
НБУ має право заборонити юридичній або фізичній особі набувати або збільшувати істотну участь у банку у випадках, визначених цією статтею.


Цього тижня українська філія російського Сбербанку також зняв всі обмеження на фінансові операції для фізичних і юридичних осіб, які були введені після санкцій Ради нацбезпеки і оборони.


Надія Савченко тепер має партію. 14 квітня вона підтвердила інформацію, що є головою партії "Наступ"​, в керівництві якої є її помічники. В подальшому назва партії може змінитися на "Громадська платформа Надії Савченко". 
"Вчора в ЗМІ була інформація, що я створила партію імені мене. Це не партія імені мене, вона створена львів’янами з назвою "Наступ". На з'їзді ми змінили назву і переобрали мене головою партії. Ми вибрали керівні органи партії, куди увійшли мої помічники", - сказала Савченко.
В реєстрі громадянських формувань сказано, що "ПОЛІТИЧНА ПАРТІЯ "НАСТУП "НАЦІОНАЛЬНИЙ АЛЬЯНС СВОБОДИ ТА УКРАЇНСЬКОГО ПАТРІОТИЗМУ" (ПП "НАСТУП")" створена 23  лютого 2016 року.
В реєстрі вказано, що головою партії є Секела Василь Михайлович, членами керівництва ще є Юрченко Ганна Іванівна і Голодов Едуард Анатолійович.
Нічого про зміни в структурі партії ще невідомо.


Справа про закупівлі ядерного палива за завищеними цінами, в якій замішаний екс-нардеп Микола Мартиненко живе.
14 квітня 2017 року Апеляційний суд м. Києва підтримав позицію Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і скасував ухвалу Солом’янського райсуду м. Києва, якою, фактично, змушували припинити досудове розслідування фактів отримання неправомірної вигоди при закупівлях державного підприємства «НАЕК «Енергоатом» обладнання у чеської компанії Škoda JS (відоме у ЗМІ як «справа Мартиненка»). Відтак, детективи НАБУ продовжать розслідування”, - повідомили в НАБУ 14 травня.
Там нагадали, що кримінальне провадження за фактами отримання неправомірної вигоди при закупівлях ДП «НАЕК «Енергоатом» Бюро зареєструвало у грудні 2015 року. Під час розслідування детективи встановили факти заподіяння шкоди інтересам ДП «НАЕК «Енергоатом» у розмірі понад 6,4 млн євро через переплату за придбане обладнання у чеського акціонерного товариства «Škoda JS». У розслідуваній схемі задіяні іноземні компанії. В ході слідства НАБУ скерувало запити про міжнародну правову допомогу до восьми країн. Відповіді на більшу частину з них вже отримані.
Як я вже писав, У листопаді 2015 року "Українська правда" провела розслідування в якому з'ясувалося, що Мартиненко за рік міг заробити на продажі уранового концентрату близько 770 млн гривень. Згодом після цього Мартиненко склав повноваження народного депутата України і почав ходити на допити до СБУ і НАБУ на допити.
Найрезонанснішою справою, в якій проодить екс-нардеп є відкрита в червні 2015 року Службою безпеки України щодо звинувачення посадовців ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат" і НАЕК "Енергоатом" у завданні державі збитку на 10 млн доларів. За даними слідчих СБУ, посадовці ГЗК закупили в 2014 році урановий концентрат у спеціально створеної ними за кордоном комерційної структури за ціною 90 доларів/кг на загальну суму 18 млн доларів. Але, в офіційній документації комбінату вартість купленого концентрату вже становила 138 доларів/кг. Надалі концентрат був реалізований "Енергоатому" за угодою на закупівлю вітчизняної продукції.
"Енергоатом" тоді заявив, що в 2014 році закуповував у СхідГЗК лише концентрат, виробником якого вказано це саме підприємство. Ситуацію погіршує деталь, що теперішній Голова "Енергоатому" Юрій Недашковський вважається людиною Мартиненка, а йому підлеглий концерн “Енергоатом” не дуже публічна контора в питаннях щодо корупції і прозорості діяльності.


Інші важливі новини
У Харківській області знайдено родовище газу із запасами близько 200 мільйонів кубометрів
Об этом сообщает консалтинговая компания UPECO.
 інтерв'ю Сетрія Тарути для видання "Гордон".


Євробачення
10 квітня
Серед іноземців, що уже придбали квитки на „ Євробачення -2017“, лідирують німці та британці
Вчора в аеропорту Бориспіль провели командно-тактичні навчання із гарантування безпеки та правопорядку під час проведення кокурсу.
 ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» 5 квітня уклало угоду з компанією «Gravity» (Німеччина) щодо професійних дизайнерських послуг для пісенного конкурсу «Євробачення – 2017» на 551 тис євро, або 15,92 млн грн
11 квітня
Якщо після Євробачення -2017 виникне питання санкцій проти України у зв'язку з неучастю російської конкурсантки Юлії Самойлової.
До пісенного конкурсу " Євробачення -2017" в Києві залишається місяць.
Офіційна фан-зона буде на Хрещатику.
Кабмін доручив Київській міській державній адміністрації забезпечити встановлення бетонних огорож біля всіх локацій
12 квітня
Організатори Євробачення -2017 показали журналістам головну арену конкурсу в Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Києва.
У Міжнародному виставковому центрі закінчуються монтажні роботи, і вже практично готова сцена, грін-рум і інші зони арени.
 Сьогодні близько 20 людей перекрили залізничне полотно у Баришівці Київської області
На фінал " Євробачення -2017“, який відбудеться 13 травня, розпродано всі квитки.
Вже після " Євробачення ". При тому я гарантую, що " Євробачення " буде проведене, спостерігаючи це зі сторони. Там іде все, як має бути.
На підготовчі заходи до Євробачення наразі очікує виклику ще одна черкаська вівчарка Сільва
Поліція Києва просить Київську адміністрацію заборонити продаж алкоголю на території Міжнародного виставкового центру та "Євромістечка".
Виручка від продажу квитків на Євробачення -2017 становить понад 35 млн грн. Всього на пісенний конкурс в Києві підготували 70 тис. квитків.
Об этом в комментарии рассказал глава Департамента транспортной инфраструктуры КГГА Сергей Майзель.
13 квітня
14 квітня
КИЇВ. 13 квітня. УНН. "Перший канал" відмовився транслювати " Євробачення -2017" через ситуацію з російською учасницею конкурсу.
Відлік до «Євробачення»: готовність МВЦ, квитки, ремонт «Лівобережної»Робітники встановлюють освітлення на сцені Міжнародного виставкового центру в ході підготовки до « Євробачення ». Київ, 11 квітня 2017 року.
15-16 квітня
"Технічний рівень цьогорічного " Євробачення " в Україні – це однозначно рівень 2017 року. Це нове слово у виробництві шоу такого рівня.
Вечірка в Москві з нагоди проведення пісенного конкурсу Євробачення 2017 скасована, повідомила прес-служба "Вегас Сіті Холу".
Державна фіскальна служба України створить максимально сприятливі умови для проходження митних формальностей.


Європейська мовна спілка про Україну цього тижня
В Європейській мовній спілці 13 квітня оголосили що РФ не буде брати участь в Євробаченні цього року, тому що відмовилася від пропозиції виступу учасниці онлайн і заміни учасника.
11 квітня В ЄМС оголосили правила конкурсу і написали що таке Київ і які там стоять погоди в травні, а ще опублікували розклад подій для преси і точний список учасників цьогорічного Євробачення.
Ще в цей день привітали Зураба Аласанію з тим що його ще раз вибрали головою суспільної телерадіокомпанії України, хоч він цю роботу якраз через Євробачення і покидав.


Анонси
18 квітня об 11-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Щомісяця бізнес зазнає мільйонних збитків від пошкодження телеком-мереж! Що робити державі?». Проблема пошкодження і крадіжки телеком мереж була завжди, але останніми роками вона стала більш масштабною. Вирізання мереж вже стало окремим легким бізнесом, тоді як оператори і провайдери змушені щомісяця витрачати мільйони гривень на відновлення своєї інфраструктури. Дуже важливим є той факт, що зараз (в стані гібридної війни) жителі всіх куточків України також страждають і з вини злочинців позбавляються законного права на вільний доступ до інформації. Чому так відбувається? Чому злодії і вандали відчувають безкарність? А головне, як держава може допомогти бізнесу? Про це розкажуть на прес-конференції: голова Комітету ВРУ з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко, голова Ради Телекомунікаційної палати України Тетяна Попова, голова Ради Української асоціації операторів зв'язку "Телас" Леонід Ошеров, генеральний директор компанії «Фрінет» Віктор Фролов (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за ред
18 квітня, вівторок, о 12.00 інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) прес-конференція на тему: «ОПК України: як прикрити об’єкти від диверсійного проникнення?» Запрошені гості: Сергій Згурець, директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, член Правління Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України». Михайло Прохоренко, заступник голови правління ХК «Укрспецтехка» (розробник та виробник оновленого комплексу боротьби з безпілотними літальними апаратами «Анклав», РЛС «Малахіт», які почали постачатися до ЗСУ), член Правління Громадської спілки «Ліга оборонних підприємств України». Учасники прес-конференції розкажуть про можливості та потенціал приватних підприємств ОПК України у галузі прикриття об’єктів від диверсійного проникнення та протидії безконтактним атакам противника. Серед іншого, фахівці представлять українські засоби захисту об’єктів та зроблять огляд нових технологій у цій сфері. Акредитація: 2535474

Книгарня “Є” та онлайн-платформа для вивчення української мови “Є-мова” запрошують на лекцію професора Міхаеля Мозера (Австрія) на тему “За яких умов українська мова має гідне майбутнє?”. Захід відбудеться 18 квітня, початок – о 18.00.

У часі гібридної війни ідентичності постають перед новими викликами. Зокрема, у наших умовах триває боротьба за українську мову як одного з чинників формування національної ідентичності.
Професор Міхаель Мозер, австрієць за походженням, давно і глибоко досліджує актуальну мовну ситуацію в Україні та історію мови.
Пропонуємо разом подумати над проблемними питаннями:
Яким буде майбутнє української мови?
Які чинники впливають на сучасні процеси розбудови української мови?\
Що формує українську мовленнєву ситуацію зараз?
Які умови успішного функціонування української мови у різних сферах людського існування?
І що сьогодні треба робити нам?

Міхаель Мозер – дослідник української мови, професор мовознавства Інституту славістики Віденського університету, Католицького університету ім. Петра Пазманя в Будапешті та Українського вільного університету в Мюнхені, президент Міжнародної Асоціації Україністів, член видавничих рад низки наукових журналів, автор монографій і близько 250 наукових статей та рецензій з проблем слов'янського мовознавства. У Канаді вийшла нова книжка статей New Contributions to the History of the Ukrainian Language («Нові причинки до історії української мови»).

Адреса книгарні «Є»:
м. Київ,
вул. Лисенка, 3,
м. «Золоті ворота».
Тел.: (044) 235 88 54
Вхід вільний.
Медіапартнер заходу — тижневик «Український тиждень».

19 квітня буде офіційно оприлюднене рішення Міжнародного суду ООН щодо тимчасових (забезпечувальних) заходів за позовом до Російської федерації через порушення нею двох конвенцій ООН.
Ця дата зазначена у офіційному повідомленні на сайті суду.
"Міжнародний суд ООН, головний судовий орган Організації Об'єднаних Націй, оприлюднить свою постанову щодо прохання України про тимчасові заходи у справі щодо застосування Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Міжнародної конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації", - йдеться у повідомленні.
Відкрите засідання суду розпочнеться о 16.00 за київським часом.
Це рішення не буде остаточним і не пов’язане із розглядом даної справи по суті, однак, за розрахунками Києва, стане важливою ланкою для юридичної протидії РФ.
Україна просить, щоби суд наклав на РФ офіційну заборону на військову підтримку бойовиків на Донбасі;  наказав відновили діяльність Меджлісу, припинити дискримінацію кримськотатарської та української національних меншин в Криму тощо.

Судове засідання за справою 800/98/17 (20.04.17 15:00)
Суд: Вищий адміністративний суд України Судді: Мороз В.Ф., Єрьомін А.В., Калашнікова О.В., Донець О.Є., Кравцов О.В. Форма: Адміністративні справи  
Позивач (заявник): Шокін Віктор Миколайович, відповідач (боржник): Президент України Порошенко Петро

21 квітня об 11-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему:  «Три роки з дня вибуху АЗК БРСМ-Нафта: винні встановлені але не покарані». Мова піде про вибух АЗК БРСМ-Нафта  22 квітня 2014 у місті Переяслав-Хмельницький, де загинуло 6 осіб та постраждало близько 30. Чому винні особи встановлені, але досі  не покарані, судові справи не розглядаються, а посадовців контролюючих органів не притягують до відповідальності взагалі? Чому  експлуатувався  без технічного обслуговування  та не був закритий  АЗК,  побудований без проекту та  не введений в експлуатацію?  Учасники прес-конференції мають на меті привернути увагу громадськості до  справи та, взагалі, до роботи автозаправних станцій, їх небезпеки та  неконтрольованої експлуатації, а також до  стану роботи правоохоронної системи і  безкарності винних. Буде оголошено звернення до Президента України Петра Порошенка , як гаранта Конституції України, з проханням забезпечення притягнення винних до кримінальної відповідальності. Спікери: потерпілі по справі Світлана Степанченко та Світлана Авраменко, адвокат Тетяна Панченко  (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.


Новини Центральної України
10-11 квітня
Утром, 10 апреля, в Харькове радикалы начали замуровывать отделение российского "Сбербанка". Об этом в Facebook сообщил один из основателей организации "Восточный корпус" Олег Ширяев. В рамках бессрочной акции по блокированию российских банков, собравшиеся укладывают бетонные блоки перед входов в отделение банка.
Полтава включена в состав Северо-Восточной экономической области. Здесь функционируют мощнейшие производственные предприятия, имеется развитый агропромышленный комплекс. Не последнюю роль играет и туристический бизнес, который с каждым днем делает этот город все более популярным среди отечественных и зарубежных туристов.
Нещодавно стало відомо, що перший заступник полтавського міського голови Полтави Михайло Шевченко написав заяву до поліції, у якій йдеться про загрозу для його життя
 В Киеве на мосту через Русановский канал в связи ремонтом деформационных швов ограничат движение.
Столичная энергокомпания ПАО "Киевэнерго", оценивает убытки в сфере централизованного отопления и горячего водоснабжения за 2016 г в 1,2 млрд грн, сообщила финансовый директор компании Татьяна Грязнова на брифинге в Киеве во вторник, передает UBR.ua. По ее данным, убыточность обусловлена несинхронностью изменения цен на газ и тарифов на тепло, несогласованностью нормативной базы.
За март и апрель 2017 специалисты ГУ Госпотребслужбы провели 14 внеплановых мероприятий государственного надзора (контроля) предприятия ПАО «Киевэнерго» по обращениям физических лиц на предмет соблюдения требований законодательства о защите прав потребителей и контроля за регулируемыми ценам,
 На цьому тижні у місті під знеструмлення від «Вінницяобленерго» потрапляє дев'ять вулиць. Світла там не буде по дев'ять годин: з 8 до 17 годин.
 У місті працюватимуть мобільні пункти збору . Кожен хмельничанин зможе здати шкідливі відходи у мобільних пунктах прийому. Вони розташуються по всьому місту в період з 18 до 27 квітня.
12-13 квітня
Киевская городская государственная администрация оценила стоимость ремонта станции метрополитена "Левобережная" в 24,7 млн гривен.
 У ніч на четвер у Вінниці загинув солдат військової частини, ще троє людей дістали поранення внаслідок вибуху гранати. "13 квітня близько пів на третю ночі на вулиці Замостянській стався вибух, унаслідок якого загинув 20-річний солдат однієї з військових частин. Ще троє його знайомих, серед яких 16-річна дівчина, дістали осколкових поранень", - повідомляє прес-служба Національної поліції України.
Підлеглі командиру батальйону, який щомісячно вимагав з них «данину», скаржаться на утиски після повернення його на службу
У Полтаві нові перевізники без згоди міськвиконкому виїдуть на маршрути з квитками по 3 грн
Конкурс щодо розподілення маршрутів перевезень у Полтаві не відбувся, проте нові перевізники готові самостійно виїхати на маршрути з вартістю квитка — 3 грн
 Мільярдер зі списку «Форбс» Юрій Косюк розповів, як заробив перші гроші, та чому відклав ідею відкриття «нової школи» на Вінниччині
Люди частково обмежили рух транспорту на 6 км автодороги Житомир - Чернівці і рухаються пішохідним переходом.
28% киян не платять за тепло – Київенерго
Опалювальний сезон 2016/2017 років продемонстрував високі темпи збільшення боргів за теплоенергію, централізоване опалення та гарячу воду.
За І квартал 2017 року надходження доходів до міського бюджету Кіровограда склали 751,2 мільйони гривень, що порівняно з відповідним періодом 2016 року більше в 1,8 рази. Хмельницький став одним з найбезпечніших міст України
 Хмельничани не бояться ходити по місту в темну пору доби. Згідно з дослідженнями , які провів Міжнародний республіканський інститут, більша частина хмельничан відчуває себе в безпеці прогулюючись містом після того, як стемніє.
14-16 квітня
 14 квітня поблизу села Плюти Київської області невідомі обстріляли авто з журналістами програми "Слідство.інфо" Максимом Опанасенком та Кирилом Шапарою. Про це повідомив Інститут масової інформації . За словами Опанасенка, інцидент стався під час зйомки сюжету про одного з українських олігархів.
Київ увійшов до п’ятірки найбільш прозорих міст за результатами дослідження, проведеного МГО Transparency International Ukraine. До списку також увійшли Кропивницький, Івано-Франківськ і Миколаїв.
Полтавське обласне тервідділення АМКУ прийняло попередні висновки по чотирьох справах стосовно придбання трансформаторів ПАТ «Полтаваобленерго». Компанії-учасників торгів оштрафують, а «Обленерго» має усунути порушення.
Повідомляємо, що 14.04.2017 за фактом жорстокого поводження з тваринами в м. Умань внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.
Прокуратура Житомирщини довела незаконність виділення 2300 га землі під гірничо-збагачувальний комплекс Стремигородського апатит-ільменітового родовища (титанових руд).

 Міський голова Умані Олександр Цебрій обурений фактом жорстокого поводження з твариною, оприлюдненим сьогодні засобами масової інформації . Повідомлялося, що уманські хасиди прив’язали коня до іномарки і на швидкості тягнули по трасі. «Обурений ганебним фактом знущання над твариною. Звернувся до правоохоронних органів з вимогою покарати кривдників», – написав Цебрій. 

Коментарі