Ще один в.о. на стратегічній посаді. Головні новини тижня + Анонси

Суд арештував майно Насірова. НАБУ розслідує корупцію в НАЗК, Антикорупційна прокуратура знайшла корупцію на проекті “Стіна”. Для забезпечення житлом всіх тимчасово переміщених осіб необхідно витратити від $20 до 40 мільярдів. Голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун пішов у відставку. Обвинувачення у справі про держзраду Януковича має беззаперечні докази автентичності листа екс-президента України до президента РФ Володимира Путіна із закликом ввести російські війська в Україну. Кабмін дозволив Мін'юсту закупити юридичні послуги для представлення інтересів України в суді у для повернення коштів фінансових гарантій Євробачення. Печерський райсуд Києва надав дозвіл на спеціальне, заочне, досудове розслідування щодо Арбузова. Генеральна прокуратура виявила, що на кінець 2016 року дебіторська заборгованість підприємств-постачальників перед Міноборони досягла понад 6,1 млрд гривень.




Суд заарештував все наявне в державному реєстрі нерухоме майно відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, як повідомив Українським Новинам повідомив його адвокат Олександр Лисак.
"У нього заарештовано все майно, включаючи те, яке було вилучено", - сказав адвокат.
В той же час, Насіров вже не вивчає можливість отримання дозволу виїхати на лікування в США через суд.
Лисак повідомив, що суд двічі відмовив у цьому його клієнту і він прийняв рішення про проходження лікування в Україні.
Цього тижня був фейк, що Насіров певернувся на роботу. Його поширило видання “Букви”.


НАБУ розслідує три кримінальні справи щодо дій службових осіб Нацагентства із запобігання корупції, повідомили у НАБУ у відповідь на запит "Української правди".
"Детективи Головного підрозділу детективів НАБУ здійснюють досудове розслідування у трьох кримінальних провадженнях щодо дій службових осіб НАЗК. Два з цих проваджень відкриті за фактом можливого вчинення службовими особами НАЗК кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст 191 ("Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем - Ред.) КК України", – йдеться у повідомленні НАБУ", – сказано у відповіді на запит.
"У рамках ще одного кримінального провадження розслідуються факти, попередньо кваліфіковані за статтею 366-1 КК України", – зазначено у відповіді НАБУ. Стаття 366-1 стосується декларування недостовірної інформації.
В НАБУ повідомили, що "повідомлення про підозру службовим особам не здійснено". Жодних прізвищ, про кого саме йдеться, в повідомленні не зазначили.
Крім того, у НАБУ підтвердили, що бюро не здійснює досудового розслідування у кримінальних провадженнях щодо можливого безпідставного нарахування та виплати зарплати голові і членам НАЗК. І також підтвердили, що на свій запит від 3 травня 2017 року до Кабміну отримали відповідь, що уряд не надавав дозволу на преміювання членів НАЗК.


8 серпня детективи НАБУ та прокурори САП затримали осіб, ймовірно причетних до розкрадання коштів так званого проекту "Стіна". Семи з них 9 серпня повідомили про підозру. Мова йде про збитки в 16 млн грн. На проект з 2015 року до 2017 має піти 1.1 мрд грн, а сумарна вартість проекту - більше 2,194 млрд грн.
Без імен, затримані таких чинів, як
1. Посадовці Державної прикордонної служби підозрюють у вчиненні злочинів, що завдали значних збитків інтересам держави. А саме:
- начальника управління капітального будівництва ДПСУ підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.3 ст.27, ч.2 ст.210 Кримінального кодексу України;
- старшого офіцера Першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ — у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України;
- колишнього начальника Першого окремого відділу капітального будівництва — у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст.191, ч.1 ст.366, ч.2 ст.210 КК України.
Також серед підозрюваних – керівники фірм, що мали будувати так звану "Стіну":
- директору ТОВ "АЗІ" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст.191 КК України;
- директор ДП "Чернігівський облавтодор" ДАК "Автомобільні дороги України" підозрюються у вчиненні злочину за ч.5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України;
- директору та засновнику ТОВ "Будцентр "Вітязь" повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст.191, ч.1 ст.366 КК України.
2. Особі, яка виконувала роль посередника, інкримінують вчинення злочину за ч.5 ст 27, ч.5 ст. 191 КК України.
Наразі всі затримані особи перебувають в ізоляторі тимчасового тримання ГУ Національної поліції у місті Києві.
До кінця тижня сімох затриманих взяли під варту з можливостю застави. Сумарний розмір застав — 25,5 млн грн. Далі буде...

Для забезпечення житлом всіх тимчасово переміщених осіб необхідно витратити від 20 до 40 мільярдів дол, зазначив перший заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юсуф Куркчі, повідомляє "РБК-Україна".
Є ще одна проблема, яка триває 3,5 роки - необхідно максимально спростити систему банківської верифікації тимчасово переміщених осіб, щоб вони могли користуватися банківськими картами нарівні з рештою громадян.


Голова ПАТ "Укрзалізниця" Войцех Балчун написав заяву про відставку. За його словами, причиною відставки є особисті обставини. Відразу ж Уряд призначив Євгена Кравцова тимчасово виконуючим обов’язки голови ПАТ «Укрзалізниця». Кравцов працював і в мініфраструктури і на УЗ.
В Україні тепер є в.о. глави Набанку, податкової, мінформполітики, мінохорониздоров’я, мінагро... Їх список неповний, але прослідковується тедненція.

Російське командування поставляє терористам на Донбасі новітнє озброєння, впевнений начальник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ) Віктор Муженко в інтерв'ю LIGA.net.


Обвинувачення у справі про держзраду Януковича має беззаперечні докази автентичності листа екс-президента України до президента РФ Володимира Путіна із закликом ввести російські війська в Україну. Так повідомили УНІАН після судового засідання по справі Януковича. Про це сказав військовий прокурор Руслан Кравченко.
Він зазначив, що у сторони захисту немає жодних шансів видати цей лист за фальшивку, оскільки “обвинувачення має великий обсяг доказів, які доводять, що даний лист існує".
"Я особисто отримав у Секретаріаті ООН копію листа, а також звернення Чуркіна, і всі ці документи визнані офіційними документами Ради Безпеки ООН. Ми отримали їх у законний спосіб відповідно до норм Кримінального процесуального кодексу. Окрім того, справжність цього листа буде підтверджена ще іншими доказами у наступних судових засіданнях”, - сказав Кравченко.


Кабмін дозволив Мін'юсту закупити юридичні послуги для представлення інтересів України в суді у Швейцарії для повернення коштів фінансових гарантій для проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017". Про це йдеться у відповідному розпорядженні уряду, згідно з яким, уряд планує закупити юрпослуги з переговорною процедурою для захисту прав та інтересів держави у справі за позовом "держава Україна до компанії "Euronews SA".
В поясненні до документа зазначено, що уряд вживає заходів для повернення коштів фінансової гарантії для проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" в державний бюджет України.
Також наголошується, що це розпорядження дозволить Мін'юсту своєчасно закупити юрпослуги для "захисту прав та інтересів України під час розгляду зазначеної справи в суді першої інстанції кантону Женеви Швейцарської Конфедерації".


Печерський райсуд Києва надав дозвіл на спеціальне, заочне, досудове розслідування щодо Глави Нацбанку і першого віце-прем’єра за Януковича Сергія Арбузова. Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури.
Арбузова підозрюють у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.
26 травня його оголосили у розшук.
Як відомо, Арбузов є фігурантом кримінального провадження за фактом невиконання покупцем пакету акцій ВАТ "Укртелеком" – ТОВ "ЄСУ" умов приватизації щодо створення виділеної телекомунікаційної мережі спеціального призначення та незаконного її фінансування упродовж 2012 – 2013 років за рахунок коштів держбюджету на суму 220 млн грн.

Генеральна прокуратура виявила, що на кінець 2016 року дебіторська заборгованість підприємств-постачальників перед Міноборони збільшилася втричі - на 2,4 млрд гривень і досягла, таким чином, рекордної суми — понад 6,1 млрд гривень, пише “Дзеркало тижня”.
Відповідні дані наводяться в листі генпрокурора Юрія Луценка прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, спрямованому ним у середині липня до Кабінету міністрів за №10/2/1-20618-17.
Як наголошується, сума заборгованості становить 11% річного фінансування. При цьому, прострочена заборгованість досягла 755 млн гривень.
У підприємств концерну "Укроборонпром" така заборгованість перед Міноборони становила 1,6 млрд гривень, а прострочена заборгованість — 335 млн гривень.



Державне агентство автомобільних доріг України проводить підготовку до запуску будівництва першої концесійної дороги Київ-Біла Церква.


Анонси
14 августа (понедельник) 2017 года в 12:00
в пресс-центре ИА «Мост-Днепр»

по адресу: ул. Староказацкая (быв. Комсомольская), 40-Б
состоится пресс-конференция
«О создании дорожной полиции. О ликвидации  Управления превентивной деятельности ГУНП в Днепропетровской области. Кто будет обеспечивать правопорядок на дорогах региона?»
В пресс-конференции примет участие:
- Юрист Антон Деньгуб
Приглашаются к участию только представители СМИ. По вопросам участия в пресс-конференции обращайтесь к руководителю медиа-департамента Днепропетровского филиала Киевского института проблем управления имени Горшенина Виктории Какубаве по телефону 050-480-27-23, (056) 740-34-16.
Новости с мероприятия читайте на сайте www.most-dnepr.info

14СЕРП.
14.08 - 13:00:
Прес-конференція: "Що буде з цінами на паливо восени?"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Прес-конференція на тему: "Що буде з цінами на паливо восени?". Учасники: Сергій Сапегін - директор науково-технічного центру "Психея"; Валентин Землянський - експерт з енергетичних питань; Євген Олейников - член Економічного дискусійного клубу; Леонід Косянчук - експерт паливного ринку
прес-конференція, економіка
Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 []

Очікується, що 18 серпня в 10:00 Солом’янський районний суд Києва розгляне клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про стягнення в дохід держави застави, яку сплатив народний депутат України Максим Поляков



14.08 — 11:00 Акція зоозахисників "Зупиніть бійню тварин!"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 228-55-33, (068) 833-33-33
Акція зоозахисників "Зупиніть бійню тварин!" біля Шевченківського районного управління поліції м. Києва. Із зоозахисниками зустрінеться начальник управління Герман Приступа. Учасники акції вимагають передати в суд кримінальні справи проти убивць собак (догхантерів) Олексія Святогора, Ірини Кременовської і Олега Руденко


Мiсце проведення заходу вул. Герцена, 9


7-8 серпня
Розпорядженням КМДА схвалено концепцію «КИЇВ СМАРТ СІТІ-2020», яка покликана створити можливості для еволюції столиці, поєднуючи стратегічний підхід, технологічні досягнення та широке залучення громадськості. Вона визначає основні шляхи для подальшого інфраструктурного, технологічного та соціального розвитку Києва й новий вектор трансформації міського простору.
Після жорстокого побиття невідомими, у реанімації помер голова фракції «Свобода» у Миргородській міській раді Олег Супруненко
Наступного року у Полтаві тарифи на водопостачання та водовідведення можуть зрости до 22,81 грн за кубометр
15 годин рятувальники гасили полум’я на Макухівському сміттєзвалищі — згоріло сміття на площі 400 м²
 Напередодні вранці місцеві комунальники виявили на міському сміттєзвалищі кучугуру мотлоху, яку скинули біля в'їзду, а ще фуру, яка не встигла розвантажити сміття і загрузла.
Преступную схему вымогательства взяток работниками полиции уличили в Черниговщине сотрудники Службы безопасности Украины совместно с ВБ Нацполиции под процессуальным руководством прокуратуры. Группа, в которую входили двое полицейских одного из райотделов области, бывший сотрудник органов МВД и гражданские лица, наладила механизм получение неправомерной выгоды от частных предпринимателей.
Управління ДАБІ в Житомирській області зареєструвало документи про готовність до експлуатації міні-гідроелектростанції на річці Случ в місті Баранівка.
7 серпня, у Кропивницькому комунальники за один день ліквідували відразу два несанкціонованих сміттєзвалища: біля контейнерних майданчиків по вулиці Разіна та поряд із Гаєм Десантників. Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт міськради . Протягом дня з обох смітників разом машини КП “Універсал 2005” вивезли близько 75 тонн сміття.
9-10 серпня
 Проект "Стіна" не несе оборонної функції. Про це в ефірі "5 каналу" в ході "Інформаційного дня" заявила народний депутат від "Самопомочі" Олена Сотник. "У мене є, до речі, відповідь Міністерства оборони, яке дійсно підтверджує, що вони ніколи не аналізували цей проект ("Стіна" – 5.UA) на його оборонну якусь здатність, їм такого доручення не надавалося”.
 Національне антикорупційне бюро розслідує 19 кримінальних справ за фактом корупції на ПАТ "Укрзалізниця". Про це під час прес-конференції заявив директор відомства Артем Ситник. З його слів, найбільше зловживань на підприємстві відбувається під час державних закупівель. "Залізниця проводить держзакупівлі кожен рік на декілька мільярдів гривень.
 Паркування у Києві у вихідні віднині є безкоштовним. Про це під час інспекції паркувальних майданчиків на вулиці Прорізній, 9 заявив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов,. Про це у четвер, 10 серпня, повідомляє "Укрінформ" .
Сотрудники СБУ задержали в Луганской области боевика батальона боевиков "Призрак" так называемой "ЛНР". Видео задержания обнародовано пресс-службой ведомства. Как сообщает пресс-служба СБУ, правоохранителями установлено, что дважды судимый житель временно оккупированного Перевальска присоединился к террористам после освобождения из тюрьмы в 2014 году.
Днями у Гідропарку відбулося офіційне відкриття першого в Україні безкоштовного багатофункціонального хабу для пенсіонерів «Кіно-Сад «Життєлюб». Він об’єднує в собі все, що необхідно людям похилого віку для активного і змістовного дозвілля у компанії однодумців: танцювальний майданчик, концертний, театральний і кінозал під відкритим небом, простір для проведення майстер-класів та освітніх програм.
Учора в Києві презентували можливості туристичної ID-картки гостя столиці Kyiv Pass. Про це повідомив директор Управління туризму КМДА Антон Тараненко. «Проект спрямований на популяризацію локацій і туристичних об’єктів нашого міста серед іноземних і внутрішніх туристів. До послуг, які отримує власник туристичної ID-карти Kyiv Pass, входять: оглядові екскурсії по Києву, вхід в музеї, парки.
З 1 квітня по 8 серпня цього року браконьєри Полтавщини 779 раз порушили Правила любительського і спортивного рибальства. Таку кількість порушень зафіксували інспектори Полтавського рибоохоронного патруля під час проведення рейдів.
Житомирський обласний апеляційний суд переніс слухання у справі про зміну запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення грошової застави, який обрано для антиукраїнського блогера Василя Муравицького
Житомирські ЖЕКи перерахували квартплату за чотири місяці на виконання рішення АМКУ
Зобов’язати КП «ВЖРЕП» №№1, 3, 5, 6, 8, 9, 11, 13, 14, 15, 16 Житомирської міської ради провести перерахунки плати за надані послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій за період з 1 червня по 2 жовтня 2014 року
 Депутати Черкаської міськради більшістю голосів підтримали проект рішення про розпуск виконкому Черкаської міськради. Однак міський голова Анатолій Бондаренко наклав вето на це рішення, відзначивши, що воно є незаконним.
11-13 серпня
Убытки были нанесены частным обществом в связи с ненадлежащим выполнением работ по созданию проектно-сметной документации для объекта строительства «Культурно-художественный и музейный комплекс «Мистецький Арсенал» на ул. Ивана Мазепы в Печерском районе Киева.
С сегодняшнего дня, трамваи №12 и №7, следующие в Пущу-Водицу, возобновили работу. Об этом говорится в сообщении пресс-службы КП “Киевпастранс”.
 виконaно кaпітaльний ремонт 23 дворів бaгaтоповерхівок, роботи тривaють ще нa 9
Житель Житомира Микола Череднік звернувся до Корольовського районного суду міста з позовом щодо законності рішення виконкому міської ради щодо дозволу продажу алкоголю на День міста.
Станом на 11 серпня КП "Плесо" заборонило купатися на 5 пляжах міста.
 Згідно наказів користувачів мисливських угідь Черкаської області, сезон полювання на пернату дичину розпочнеться з 12 серпня та триватиме до 31 грудня поточного року включно. Днями полювання встановлено у середу, суботу та неділю.
Вимагають прибрати сміття, яке лежить там більше року.
Правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.
 21 пляж області має погоджені Держпродспоживслужбою області паспорти. На початку сезону таких пляжів було 15 . У Кропивницькому та Кіровоградському районі жоден пляж офіційно не має дозволу. Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сайт Держпродспоживслужби . Комунальні пляжі: м.Гайворон – міський пляж, вул.Жовтнева, 61а, біля кафе «Нептун», власник – Гайворонська міська рада...
 В Одессе участники и противники Марша равенства собрались в центре города — на Приморском бульваре у памятника Дюку де Ришелье. Собралось до сотни представителей Марша равенства, большое количество полиции. Приморский бульвар огражден забором. Также собрались и оппоненты — представители патриотических организаций, их тоже до полусотни.
 На батьківщині Тараса Шевченка в селі Моринцях проходить щорічний фестиваль Ше.Fest
 У суботу, 12 серпня, у Києві в тестовому режимі відкрили найбільший в Україні Паспортний сервіс по оформленню біометричних закордонних паспортів та ID-карток



Коментарі