Головні новини 23-29 жовтня + Анонси

Тіньова економіка України в 2016 році — 1,1 трлн грн. Екстрадували в Грузію 20 соратників Саакашвілі і вручили йому повідомлення про позбавлення громадянства. Обшукувули офіс мера міста Одеса Труханова. Вірус атакував об’єкти інфраструктури. Комбат невизнаного батальйону ОУН Коханівський під цілодобовим домашнім арештом. Радикал Олег Ляшко вніс в декларацію виграші на 571 тис грн.

В 2016 році в Україні обсяг "тіньової" економіки становив 1,1 трлн гривень, пише "Дзеркало тижня" з посиланням на дані дослідження міжнародної Асоціації дипломованих сертифікованих бухгалтерів (АССА).
"І це при тому, що ВВП в тому ж році становив 2,38 трлн гривень, а дохідна частина держбюджету — 595 млрд гривень", - пише автор Сергій Следзь.
Автор відзначає, що за даними АССА, Україна до 2016 року зайняла третє місце (45,16%) в списку країн з найбільшою тіньовою економікою. Нас обігнали тільки Нігерія з показником 48,37% і Азербайджан (67,04%).
"Вирішуючи проблему детінізації, Мінфін спільно з громадськістю, експертами, за підтримки бізнесу та депутатського корпусу в 2017 році напрацював низку проектів, які пролили світло на "тінь", розкрили її першопричини і намітили напрями боротьби з нею", - йдеться в статті.
"Робочі групи, круглі столи під прицілом небайдужих ЗМІ, форуми, експертні розробки, плани дій і навіть ряд зареєстрованих законопроектів... Все це було. Немає лише конкретного результату цієї роботи, втіленого в реальність. Більш того, немає навіть чіткого уявлення, коли саме чекати результату", - пише автор.


З України до кінця того тижня екстрадували 20 соратників Міхеїла Саакашвілі, які громадяни Грузії. У понеділок 23 жовтня, до ГПУ принесли заяву з вимогою розслідувати депортацію з України трьох помічників Саакашвілі.
У політичній партії "Рух нових сил" кажуть, що сталося певне непорозуміння, і просять провести досудове розслідування та встановити винних у депортації чоловіків. Вони також просять з'ясувати, чи можна називати відповідні події викраденням.
Дружина одного з "викрадених" – колишнього охоронця Міхеіла Саакашвілі – Михайла Абзіанідзе каже, що її чоловіку в паспорті поставили позначку про анулювання дії посвідки на проживання в Україні, а також заборонили в'їзд в Україну на 3 роки. Чи є такий штамп у двох інших поплічників Саакашвілі – поки невідомо.
Нині усі троє перебувають в Тбілісі і повернутися не можуть.
Як розповів лідер "Руху нових сил" та народний депутат Юрій Дерев’янко, чоловіків схопили посеред вулиці, одягли на них кайданки, а також зв'язали ноги скотчем, після чого доставили до аеропорту "Жуляни", звідки військовим літаком доправили у Тбілісі. Жодних пояснень усі троє не отримали. 
За словами самого Саакашвілі, усі троє грузинів проживали в Україні протягом кількох років, і жодних причин для їх депортації не було. За його словами, проти жодного з них в Україні не було порушено кримінальну справу.
Речник міграційної служби Сергій Гунько у відповідь сказав, що ті троє громадян Грузії не мали законних підстав для перебування в Україні і їм повідомили про порушення міграційного законодавства задовго до депортації.
"У місті Києві були виявлені трьох громадян, у яких не було підстав для перебування. Раніше їм були скасовані підстави для перебування в Україні. Вони мали залишити територію, однак ними це не було зроблено", - відзначив речник Державної міграційної служби Сергій Гунько.
Перевірки мігрантів у ДМСУ розпочали від 16 жовтня у межах заходів під назвою "Мігрант", згідно з рішенням РНБО. Лише за останні три дні виявили 80 порушень міграційного законодавства.
24 жовтня Генпрокурор сказав що екстрадовані грузини готували держпереворот.
Тоді ж Апеляційний суд Львівської області залишив в силі рішення Мостиського районного суду щодо визнання Міхеіла Саакашвілі винним у незаконному перетині кордону.
На днях Саакашвілі має оскаржити позбавлення громадянства в суді у Києві.

Ще цього тижня були слідчі дії в кабінеті міського голови Одеси Геннадія Труханова.
Співрозмовник агентства “Інтерфакс-Україна” зазначив, що сам Труханов перебуває в Одесі, проте його точне місцезнаходження поки невідомо. Також джерело не виключило, що НАБУ проводить або проводило обшуки і вдома у Труханова.
На початку жовтня 2017 року очільник Одеси Геннадій Труханов під час перебування в Києві відвідував офіс НАБУ.
За інформацією одеського "7-го каналу", Труханова викликали в НАБУ у зв'язку з розслідуванням факту придбання будівлі для централізованого розміщення підрозділів Одеської міськради. Активісти низки громадських організацій і журналісти неодноразово писали, що ці будинки було придбано міськрадою за вкрай завищеною ціною (185 млн грн), а потім за завищеними цінами ремонтувалося.
Як потім стало відомо, з чинним керівництвом Одеси пов'язане лише одне з 2-х проваджень, порушених Антикорупційним бюро щодо одеської міськради та міського голови. Принаймні так сказала депутат Одеської міськради від "Самопомочі" Ганна Позднякова. Слідчі дії, сказала вона, пов'язані з попереднім мером міста Олексієм Костусєвим.
Слідство ведеться щодо передачі комунального підприємства "Одеський міжнародний аеропорт" вартістю $100 млн одному з приватних підприємств.
"Угоду було укладено ще 2011 року. Чинне керівництво міста не пов'язано з цим ані юридично, ані фізичного. Тому якоїсь осбливої паніки у мерії не спостерігається", - заявила депутат.
Кінцевими бенефіціарами компанії, яка зараз керує аеропортом, є одеські підприємці Кауфан та Грановський.
"При цьому рівно рік тому, у жовтні 2016 року, Одеська міська рада прийняла рішення про вихід зі складу засновників цього підприємства та про повернення його до власності територіальної громади. Але процес цей виявився складним й на сьогодні міськрада судиться за аеропорт", - пояснила Позднякова.
Разом з тим, де-юре місто ще не вийшло зі структури власності аеропорту, тому що підприємство "блокує такий вихід через суд".
"Але Одеська міська рада прийняла рішення про вихід, процедуру (виходу - ред.) було завершено", - додала Поздянкова.
Рішення про вихід приймалося через те, що не виплачувалися дивіденди.
"Співзасновники не виконували своїх інвестиційних зобов'язань", - зауважила депутат.
Водночас, вона не стала виключати, що з Трухановими може пов'язане провадження щодо зловживаннях на фінансуванні ремонту доріг, яким в Одесі зараз переважно займається компанія "Ростдорстрой", "засновники якої так чи інакше пов'язані з мером міста".
За її словами, ця фірма "впевнено виграє" більшість тендерів на ремонт та будівницвто одеських автошляхів.


Всередині тижня з’явилася інформація, що Служба безпеки припинила поширення вірусу, який атакував інформаційні системи комунального підприємства "Київський метрополітен" і міжнародного аеропорту "Одеса", а раніше, ймовірно і Мінінфраструктури.
"Фахівці СБУ встановили, що доставка вірусу відбувається з використанням фішингових листів електронної пошти зі зворотною адресою, що асоціюється зі службою технічної підтримки компанії Microsoft", - повідомили в СБУ.
"Зараз подальше поширення вірусу припинено, загроз безпеці руху немає", - сказано в повідомленні.
СБУ також наводить рекомендації для запобігання несанкціонованого блокування інформаційних систем.



21 жовтня у Києві за стрілянину було затримано керівника громадської організації «Добровольчий рух ОУН» Миколу Коханівського. Затримання відбулося після бійки Коханівського з активістом, близьким екс-радникові мінінстра внутрішніх справ Іллі Ківи Русланом Качмалою. Коханівський йшов з жінкою, до нього підійшли і спровокували бійку. Інша версія — суперечка за будинок в якому на той час жили внутрішньо переміщені особи.
Коханівський застосував силу. Затримали. Знайшли пістолет.
23 жовтня активісти забарикадувалися на ніч у залі суду, де Коханівському мали обрати міру запобіжного заходу, тож суд перенесли на 24 жовтня.
В Організації українських націоналістів вкотре наголосили, що Коханівський до їх організації стосунку не має.
24 жовтня з командира "Добровольчого батальйону ОУН" Миколи Коханівського в залі Святошинського районного суду Києва зняли наручники. Його звільнили, оскільки закінчився 72-годинний термін з моменту затримання.
25 жовтня Святошинський суд Києва йому присудив цілодобовий домашній арешт. Ще 6-м учасникам заворушки в суді будуть обирати запобіжні заходи.
Пізно ввечері 25 жовтня згорів будинок, в якому жили переселенці, за який, ніби, конфліктував Коханівський. Ніхто не постраждав.


Лідер Радикальної партії Олег Ляшко виграв у лотерею 571 тис. гривень.
На сайті компанії Українські національні лотереї регулярно повідомляють про великі виграші, за останні два місяці їх було небагато: 1 вересня в Києві - 250 тисяч гривень в "Кено", 19 вересня в Києві зірвали джекпот в "Лото Максима" на 684 тисячі гривень, 28 вересня знову зірвали джекпот в "Лото Максима" на 295 тисяч гривень.
Згідно з Податковим кодексом України, діють наступні правила оподаткування виграшів у лотерею: 18% - відрахування до державного бюджету України; 1,5% - відрахування на підтримку української армії.
Ляшко виграші прокоментував що виграв гроші не в лотереї, а завдяки ставкам на футбольні матчі Ліги чемпіонів.
«Ставив там, де високий коефіцієнт. Ставив на „Шахтар“, за який вболіваю, ставив на „Ліверпуль“. Виграв, заплатив податки. Так я і раніше заробляв гроші. До речі, з Росітою (дружиною — Ред.) Я познайомився 20 років тому в залі ігрових автоматів», — повідомив «Обозревателю» Ляшко.
Цими словами він одночасно ще й зробив реверанс ймовірному спонсорові Ринату Ахметову. Чому реверанс Ахметову? А тому, що Ляшко досить часто з позитивної сторони світиться на телеканалі олігарха “Україна” і в інших медіа, асоційованих з Ахметовим. Навіть більше, м’яко піарить на свому Фейсбуці вихідця з Ахметовської “Азовсталі” мера Маріуполя Вадима Бойченка.
"Ми перевіряємо це (декларування Олегом Ляшко 570 тис. грн виграшу в національній лотереї – ред.)" - сказав Голова Національного Антикорупційного бюро Артем Ситник.

Виграші в лотереї — не поодинока практика для українських парламентських політиків. У 2016 році депутат з “Самопомочі” Павло Кишкар заявив, що виграв у лотерею 1,2 млн грн.




Анонси
30.10 — 11:00. Інформація щодо акредитації: (067) 758-49-58, interonmu@gmail.com
ІІІ Міжнародна наукова конференція "Соціальний розвиток країн Нового Шовкового Шляху: Розвиток Нового Шовкового Шляху в Україні"
Мiсце проведення заходу вул. Мечникова, 34 [3-й поверх, конференц-зала]

30.10 — 09:30 Інформація щодо акредитації: (096) 784-74-17
Голова ДРС Ксенія Ляпіна зустрінеться з представниками бізнесу, громадськості та влади Хмельницької області. У програмі візиту: семінар з представниками бізнес-об’єднань щодо практичного застосування норм регуляторного законодавства та законодавства з питань державного нагляду (контролю) для забезпечення прав та інтересів суб’єктів господарювання. Реєстрація - з 9.00
Мiсце проведення заходу вул. Героїв Майдану, 8 [актова зала]

30.10 — 09:30 Порядок денний: 1. Затвердження порядку денного 2. Затвердження протоколу спільного засідання Комітету ПА ЄВРОНЕСТ з питань економічної інтеграції, адаптації законодавства і наближення з політикою ЄС та Комітету ПА ЄВРОНЕСТ з енергетичної безпеки від 23 травня 2017 р. (м. Кишинів) 3. Обмін думками про стан торговельних відносин між ЄС та країнами Східного партнерства – чинне законодавство, існуючі бар'єри, наявні інструменти та можливості покращення підтримки ЄС 4. Розгляд поправок та голосування проекту доповіді на тему: "Подолання впливу економічної кризи на безробіття серед молоді в країнах ЄС та країнах Східного партнерства" співдоповідачі Якоп ДАЛУНДЕ (Європейський Парламент) та Ірина ПУЙДЗЕ (Парламент Грузії) 5. Обмін думками та вибір тем для наступної доповіді Комітету 6. Планування та підготовка діяльності комітетів з політичних та соціальних питань на 2018 р. 7. Інші питання Засідання відбуватиметься з 9-30 до 12-30.  Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд


Мiсце проведення заходу Грушевського 5 [конференц-зала]

30.10 — 10:00 Круглий стіл на тему: "Асоціація Україна - ЄС: що далі?"
Організатори: Представництво Фонду Конрада Аденауера в Україні та Інститут Євроатлантичного Співробітництва (м. Київ) за підтримки Чернівецької обласної державної адміністрації.Реєстрація - з 9.30
круглий стіл, політика
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 1 []

30.10 — 12:00 Прес-конференція: "Діти-переселенці: потрібна термінова психологічна допомога"
Учасники: Олена Лук'янчук, психотерапевт, координатор проектів у британській організації International alert в Україні; Ірина Сазоненко, директор реабілітаційного табору "Лісова Застава" для дітей героїв АТО і дітей-переселенців; Тетяна Петракова, автор соціальних проектів для дітей, організатор патріотичного фестивалю "Діти за майбутнє України"; Дар'я Касьянова, національний директор з розвитку програм СОС "Дитячі Містечка України", глава правління Української мережі за права дитини; Олеся Тарасенко, засновник першого блог-журналу LuckyUkraine.  Акредитація на місці за редакційними посвідченнями


Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16 [ 9-й поверх]

30.10 — 14:00 Прозорі Ради: що об'єднує Балогу та Філатова?
органiзатор Центр "Ейдос", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://goo.gl/forms/nbej39Pkfuq76yIg2; (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУУчасники: Віктор Таран - голова Центру "Ейдос"; Дарія Слизьконіс - експерт Центру "Ейдос", координатор Коаліції "Прозорі Ради"; Гюнель Бабакішієва - юрист Центру "Ейдос"; Іван Омелян - регіональний координатор Реанімаційного Пакету Реформ. До участі запрошено координаторів із регіонів, які поділяться реальними кейсами з областей. Протягом 2014-2016 років Верховною Радою було ухвалено низку законів, покликаних змінити на краще роботу рад на місцях: усунути корупцію та зробити ради більш відкритими для громадян. Експерти Центру "Ейдос", який входить до коаліції "Прозорі Ради", провели моніторинг імплементації цих норм у 2017 році. Під час прес-конференції вони представлять результати дослідження та розкажуть, у яких місцевих радах антикорупційні норми втілюють найкраще, а де найгірше. Крім того, буде представлено рейтинг і наведено приклади найбільш кричущих фактів порушення законодавства на місцях. Захід проводиться за підтримки Європейського Союзу і Центру демократії та верховенства права (проект "Посилення коаліції РПР") у рамках виконання проекту "Прозорі Ради: адвокасі кампанія з імплементації антикорупційного законодавства місцевими радами", який впроваджується Центром "Ейдос"
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]

30.10 — 14:30. Прес-конференція: "Викрито схеми заробляння грошей псевдоактивістами на забудовниках"
Інформація щодо акредитації: (093) 273-33-18
Учасники: адвокат BD Holding Олег Костенюк, очікуються представники від органів державної влади - Державної архітектурно-будівельної інспекції та Національної поліції України


Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []

31.10 - :02.11 Інформація щодо акредитації: (044) 490-64-69, (044) 461-93-68
Міжнародна виставка "АгроКомплекс 2017" за інноваційними рішеннями для агробізнесу. Організатор: ТОВ "Київський міжнародний контрактовий ярмарок", дирекція аграрних виставок "ІнтерАГРО", "Зернові технології", "Agro Animal Show", "Фрукти. Овочі. Логістика". Відбудеться Аготехнологічний форум. Детальна інформація на сайті виставки: www.agrocomplex.kiev.ua
Мiсце проведення заходу ВЦ "КиївЕкспоПлаза" []

31.10 — 09:00 Круглий стіл "Енергетика в Україні: європейські перспективи"
Інформація щодо акредитації: (044) 490-91-00, Chervonookaya@aequo.ua
 Організатор: юридична фірма AEQUO за підтримки видання "Юридическая практика". Спікери: Марія Ніжнік, перший заступник голови АМКУ - державний уповноважений; Юлія Ковалів, голова офісу Національної інвестиційної ради; Оляна Гордієнко, директор з управління ЄБРР; Анна Артеменко, державний уповноважений АМКУ; Ярослав Теклюк, директор з правових питань та взаємодії з органами влади, НАК "Нафтогаз України"; Олексій Захарчук, директор із регуляторних та правових питань ДТЕК; Олександра Москаленко, керівник департаменту з правового забезпечення стратегічних проектів ДТЕК; Денис Лисенко, керуючий партнер AEQUO.Реєстрація - з 8.30


Мiсце проведення заходу бул. Т.Шевченка, 30 - Київ [готель Hilton Kyiv]

31.10 — 11:00 Прес-конференція щодо основних проблем та перспектив у співробітництві України та НАТО
Інформація щодо акредитації: (068) 017-60-14, ivannavaljushko@gmail.com
Учасники: Александер Вінніков - директор Офісу зв'язку НАТО; Ірина Фріз - народний депутат України; Григорій Перепелиця - український політолог, конфліктолог-міжнародник, директор Інституту зовнішньополітичних досліджень
Мiсце проведення заходу вул. Пирогова, 6-А [прес-центр]

31.10 — 12:00 Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Вебінар (інтернет-конференція) на тему: "Міфи Угоди про Асоціацію".Учасники: Ігор Бураковський - голова Правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій; Ірина Коссе - координатор проекту "Просування реформ в регіони" Інституту економічних досліджень та політичних консультацій. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

31.10 — 12:00 Інформація щодо акредитації: oblik@nsju.org, (044) 234-52-09
Презентація звіту експертів Національної спілки журналістів України щодо порушення прав журналістів на окупованій частині Донбасу та в анексованому Криму. Звіт підготовлено за інформацією членів НСЖУ, журналістів з Донецької й Луганської областей та Криму, правозахисних організацій, громадських активістів. У презентації звіту візьмуть участь: Сергій Томіленко - голова НСЖУ; Ліна Кущ - секретар НСЖУ, співавтор звіту; представники правозахисних і громадських організацій, журналісти, які потерпіли від насильства на окупованих територіях
Мiсце проведення заходу Хрещатик, 27-А [2-й поверх, прес-центр]

31.10 — 12:00 Інформація щодо акредитації: (044) 287-65-66, roschyna@agroconf.org
Круглий стіл на тему: "Аграрна Україна. Концепція світової першості", в рамках міжнародної агропромислової виставки "АгроКомплекс 2017". Організатори: ВГО "Українська аграрна конфедерація", ТОВ "Київський міжнародний контрактовий ярмарок", дирекція аграрних виставок за сприяння Проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку". Учасники: топ-менеджери агрохолдингів, керівники та власники великих і середніх агрогосподарств, малих та сімейних ферм, представники переробних підприємств, профільного міністерства, експерти міжнародних та вітчизняних галузевих організацій й наукових установ
Мiсце проведення заходу ВЦ "КиївЕкспоПлаза" [павільйон № 1, велика конференц-зала]

31.10 — 13:00 Презентація симулятора бюджету, розробленого центром соціально-економічних досліджень CASE Україна за підтримки Міністерства закордонних справ Чеської Республіки. Під час презентації відбудеться дискусія щодо ефективності використання коштів платників податків, необхідних змін у здійснення ефективної бюджетної політики. Спікери: Віктор Мазярчук, керівник Офісу з фінансового та економічного аналізу у Верховній Раді України; Дмитро Боярчук, виконавчий директор CASE Україна; Марія Репко, заступник директора Центру економічної стратегії; Володимир Тарнай, керівник відділу бюджетної політики Центру "Ейдос"
Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр [https://goo.gl/forms/lyVWzD4AzKhGzfmj1]

31.10 — 14:00 Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Круглий стіл на тему: "Корупція у повсякденному житті українців. За що даємо хабарі? Кому й чому?". Організатор: Фонд "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва". Учасники: Ірина Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва"; Вадим Міський - керівник відділу адвокації Реанімаційного пакету реформ; Андрій Сухарина - аналітик Фонду "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва"; представник Transparency International; представник БФ "Пацієнти України".  Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]

01.11 — 09:30 II Юридичний форум з енергетики
Інформація щодо акредитації: Реєстрація - http://pravo.ua/events.php?id=65
 Реєстрація - з 9.00
Мiсце проведення заходу готель "Прем'єр Палас" []

01.11 — 09:30 Круглий стіл: "Висновки Київського міжнародного економічного форуму 2017"
Інформація щодо акредитації: (098) 419-89-88, yevgenia.deniak@o2pr.com.ua
Основна мета заходу - сформулювати головні висновки форуму та визначити шляхи їх імплементації. Серед запрошених учасників: Віктор Галасюк, Оксана Маркарова, Андрій Булах, Ерік Найман, Дмитро Кисилецький та ін
Мiсце проведення заходу бульв. Т.Шевченка, 30 [Готель Hilton Kyiv]

01.11 — 14:00 Круглий стіл: "Україна: Інструменти енергонезалежності"
Проводить: Комітет Верховної Ради України з питань промислової політики та підприємництва. До участі запрошуються народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, керівники підприємств, представники громадських організацій, бізнес асоціацій та ЗМІ.Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд


Мiсце проведення заходу Грушевського 5 [конференц-зала]

01.11 — 15:00 Інформація щодо акредитації: (044) 237-74-01, pr@boi.org.ua
Круглий стіл з бізнес-омбудсменом Альгірдасом Шеметою, під час якого презентує результати роботи Ради за третій квартал, розповість про ключові проблеми бізнесу, зміни у тенденціях скарг та досягнення у стосунках з державними органами
Мiсце проведення заходу Офіс Ради бізнес-омбудсмена [9-й поверх]

02.11 - :03.11 Інформація щодо акредитації: https://www.un.org/disarmament/registration/
Міжнародний семінар "Сприяння ефективній імплементації резолюції РБ ООН 1540 (2004) в контексті еволюції викликів та ризиків, пов'язаних з розповсюдженням зброї масового знищення (ЗМЗ)", з ініціативи МЗС України. Захід відбудеться у співпраці та за підтримки Управління ООН з питань роззброєння (UNODA) та Секретаріату ОБСЄ. Очікується, що участь у семінарі візьмуть представники близько 46 держав та низки міжнародних організацій (МАГАТЕ, ПК ОДВЗЯВ, ОБСЄ, ОЗХЗ, ВООЗ, Всесвітньої митної організації, Всесвітньої організації з охорони здоров'я тварин тощо)
Мiсце проведення заходу вул. Б.Хмельницького, 53-Київ [готель "Опера"]

02.11 — 10:00 За яких умов споживачі газу зможуть вільно обирати постачальника
Інформація щодо акредитації: (068) 990-33-05, v.torop@dixigroup.org
Круглий стіл "За яких умов споживачі газу зможуть вільно обирати постачальника". До участі запрошені представники Міненерговугілля, НКРЕКП, Секретаріату Енергетичного Співтовариства, Офісу ефективного регулювання, АМКУ, газопостачальних компаній та потенційних нових гравців ринку, профільних неурядових організацій
Мiсце проведення заходу вул. Б. Хмельницького, 56-А [готель CITYHOTEL]



Новини Центральної України
23-24 жовтня
В КГГА успокоили столичных жителей: из-за задолженности Киевэнерго перед Нафтогазом отключений не будет.
Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) ухвалило рішення про внесення припису київському міському голові Віталієві Кличку про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів й інших порушень закону.
Святошинський районний суд Києва розглядатиме питання щодо призначення запобіжного заходу комбату "Добровольчого руху "ОУН" Миколі Коханівському в іншій залі.
Хмельницька АЕС 24 жовтня о 6:36 через спрацювання захисту реактора відключила від енергосистеми енергоблок №2, запущений напередодні о 21:57 після завершення середнього планового ремонту.
Замість Ігоря Окіпнюка новим депутатом міськради від «Самопомочі» стане керівник мережі автостанцій в області — Сергій Бутко
Суд амністував мешканця Пирятина, який 8 місяців незаконно ретранслював містянам телеканали «Футбол 1» та «Футбол 2»
Про це повідомив під чaс прес-конференції нaчaльник ГУ ЖКГ міськрaди Віктор Кухaренко, передaє Depo.Кропивницький . Зокремa, опaлюються будинки, які обслуговує котельня ПAТ "Інтерресурси" нa Бaлaшівці. Тaкож від неї вже отримує тепло рaйоннa лікaрня. Увесь інший житловий фонд, який обслуговується КП "Теплоенергетик" тa ДП "Кіровогрaдтепло", поки зaлишaється без опaлення.
Про це мер розповів під чaс aпaрaтної нaрaди, сьогодні, 23 жовтня, повідомляє Depo.Кропивницький . "Требa проaнaлізувaти роботу дільничних нa Стaрій Бaлaшівці, Бaлці нa Лелеківці. Люди скaржaться що рідко їх бaчaть. Я розумію, що не вистaчaє кaдрів, в них мaло досвіду, що зброї нa рукaх бaгaто, aле ж один Мaксютa голими рукaми проти крaдіїв нічого не вдіє", - скaзaв Рaйкович. Тaкож міський головa
 Картографічні матеріали проектованого національного природного парку «Холодний Яр» розробили на Черкащині. Вони містять території, пропоновані для включення до його складу. Проміжний проект спрямували на розгляд кваліфікованих фахівців Міністерства екології та природних ресурсів України.


25-26 жовтня
Депутаты городского совета Переяслав-Хмельницкого (Киевская область) 26 октября поддержали решение о возвращении городу исторического названия
 На Одесской трассе попал в аварию грузовик с цистерной, в которой было 17 тонн аммиака.
Сьогодні Полтавщину відвідав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. В рамках візиту голова Кабміну завітав на Єристівський гірничо-збагачувальний комбінат, що неподалік Горішніх Плавнів, перевірив хід ремонтних робіт на трасі Полтава — Олександрія, а також побував на установці підготовки газу компанії «ДТЕК Нафтогаз».
Киевлянин на грузовом автомобиле Volvo вывез из Березанской птицефабрики партию яиц на 800 тыс. гривен. Об этом говорится в сообщении пресс-службы ГУ НП Киевской области.
Проезд в скоростном трамвае на Троещине теперь можно оплатить бесконтактно с Mastercard. Об этом говорится в сообщении пресс-службы КГГА.
Апелляционный суд Сумской области рассмотрел апелляционную жалобу на постановление Глуховского горрайонного суда, которым мэра Глухова признан виновным в совершении административного правонарушения, предусмотренного ч. 2 ст. 172 - 6 КУоАП, и наложен штраф в размере 100 необлагаемых минимумов доходов граждан, что составляет 1700 гривен.
У Житомирі з жовтня триває розрахунок субсидій на опалювальний період 2017-2018 рр
27-29 жовтня
В Киеве проходит конопляный марш свободы
Активисты начали блокаду Roshen в Виннице и Яготине

"Заберем на благо неньки". Ветераны АТО грозят заблокировать логистический центр Roshen под Киевом
У столиці інтенсивність епідемічного процесу перебуває на характерному для даного періоду року рівні. Так, за 42-й тиждень у Києві зареєстровано 14 108 хворих на грип і ГРВІ, якщо порівнювати з попереднім тижнем, спостерігається зниження на 10,6%. Показник захворюваності склав 482,2 та є нижчим епідемічного порогу на 34,2%.
Із лютого по травень 2017 року кременчужанин викрав 18 люків та каналізаційних решіток, які належали підприємствам «Кременчукводоканал» та «Теплоенерго»
Всі населені пункти Гадяцького району підключені до системи «Електронний пацієнт»
Голова Полтавської ОДА Валерій Головко, спільно з нардепом Андрієм Рекою та головами райдержадміністрацій області, відвідали Гадяцький район. Тут ознайомилися з роботою системи «Електронний пацієнт», що об’єднує всі населені пункти району в єдину базу пацієнтів медичних установ, та взяли участь у розширеному засіданні колегії ОДА.
Авария, произошедшая в Харькове на улице Сумской, потрясла жителей всей страны. Инцидент вызвал массу обсуждений. От узко-ситуативных – кто виноват в аварии, до более масштабной дискуссии – а что вообще происходит на дорогах Украины. Трагедия заставила и власть искать решение проблемы. В  Кабмине заговорили об ужесточении наказания для водителей.
В Киевской области в Вышгороде на незаконном хранении и распространении наркотиков задержали заместителя главы города. Об этом сообщают в пресс-службе СБУ.
 Мер Житомира Сергій Сухомлин вирішив звільнити двох своїх заступників – Олександра Фещенка та Дмитра Ткачука.
У тестовому режимі в Житомирі запрацював проект «Поліклініка без черг».
Департамент транспортної інфраструктури просить Київраду заборонити денне паркування на 61 вулиці міста, на яких паркування призводить до зменшення пропускної спроможності

 Київська адміністрація планує витратити 150 тисяч гривень на організацію святкування новорічних і різдвяних свят на Софійській і Михайлівській площах.

Коментарі

Дописати коментар