Добрий десяток новин 8-14 лютого +Анонси

Через обстріли закрили блок пропуску в Мар'їнці; Держава рахує російськи військових на Донбасі; На в ихідних блокували російські фури; У Криму обшукували кримських татар; МВФ вимагає Україну робити реформи, а та робить "дорожні карти"; А Уряд собі перформатовується; Абромавичус ходить на допити, а Кононенко не нервується; З фракції БПП ийшов ще один народний депутат за Абромавичуса; Уже тиждень «Самопоміч» попереду всіх у інформпросторі; Лідер ВО «Свобода» через суд змусив міністра внутрішніх справ вибачатися; Знов стає модно звітувати про слідство Євромайдану; Кабмін затвердив середьномісячний дохід; Мінфін порахував виплати за державним боргом; Тимошенко і Наливайченко об'єдналися.

Малюнок - Надія Білоконь

Через обстріли закрили блок пропуску в Мар'їнці

Обстріли навколо Мар'їнки зростають.
13 лютого там було 67 обстрілів з важкого озброєння. На 14 лютого там поранили 5 військових. Такі події і стали причиною закриття блокпосту.

Держава рахує російських військових на Донбасі

Цифри різні.
«Загальна цифра бойовиків та російських вояків на тимчасово окупованій території України, саме на сході, складає 34 тисячі, – зазначив Селезньов. – З них приблизно 7 тисяч – це кадрові військові, і мова йде не лише про військових інструкторів, а і тих, хто безпосередньо бере участь у диверсіях, терактах та спробах штурму наших позицій вздовж усієї лінії розмежування», - в ефірі "Радіо Свобода" сказав всередині тижня речник Генерального штабу Збройних сил Владислав Селезньов.
На початок 2015 року, за даними секретаря РНБО Олександра Турчинова, загальна чисельність військового угрупування на сході України становила понад 38 тис осіб, з яких 8,5 тис були військовослужбовцями регулярних військ Росії.

На в ихідних блокували російські фури

Заголовки новин.

У Криму обшукували кримських татар

Арештували 12-х. 16 лютого кримські татари дадуть прес-конференцію, дивіться в розділ анонсів.
Міністерство закордонних справ відреагували на це: "Грубо порушуючи права і свободи людей, які внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України стали заручниками російського окупаційного режиму на своїй рідній землі, Кремль у 21-му сторіччі повторює жахливі радянські репресії 30-х років 20-го століття, а також геноцид кримських татар 1944 року... Вимагаємо від Російської Федерації негайно припинити політичні репресії проти громадян України та звільнити незаконно утримуваних Еміра Усейна Куку, Вадима Сірука, Енвера Бекірова, Ельдара Селямієва та Мусліма Алієва", - повідомили в МЗС.
А ще там попросили демократичний світ долучитися до протидії Росії.

МВФ вимагає Україну робити реформи, а та робить "дорожні карти"

Мінфін, Нацбанк і Президент роблять звернення і обіцяють робити нові й нові дорожні карти реформ.
Прешими на звернення нацбанку сколихнулися в Нацбанку: "Відновлення співпраці з МВФ та іншими донорами є передумовою зростання міжнародних резервів до 19.6 млрд дол. США на кінець 2016 року. Також це буде слугувати позитивним сигналом для інших міжнародних донорів та для приватних – іноземних та вітчизняних – інвесторів, що матиме сприятливий вплив на платіжний баланс та стимулюватиме прискорення економічного зростання. Національний банк наголошує, що подальша затримка з поновленням співпраці з МВФ може мати негативні наслідки як для фінансової стабільності нашої держави, так і для рівня добробуту громадян", - повідомили там.
А ще в Нацбанку прозвітували про діяльність на догоду МВФ так, що Національний банк вживає заходів для забезпечення макроекономічної та фінансової стабільності. "Зокрема, з цією метою ми проводимо стриману монетарну політику для зниження інфляції до цільового рівня у 12% на кінець 2016 року, а також валютні інтервенції для згладжування надмірних коливань курсу гривні. Водночас досягненню цих цілей загрожують зовнішні шоки та внутрішня політична нестабільність. З огляду на це ми вважаємо життєво необхідним поновлення співпраці з міжнародними донорами і, в першу чергу, з Міжнародним валютним фондом", - написали в НБУ.
Голова МВФ Крістін Лагард дзвонила Президентові Порошенкові. 
Домовилися, як часто буває в роботі з Україною, "підготувати дорожню карту пріоритетних реформ, які нададуть нового імпульсу взаєминам з Міжнародним валютним фондом. Вони також погодилися щодо необхідності термінового ухвалення українським Парламентом усіх реформаторських законів".
Міністриня фінансів Наталія Яресько ​за два дні оголосила, що вона взялася з Урядом до розробки нового Меморандуму про співпрацю з МВФ після дзвінка їй від кредиторів. 
І на тім, поки що, закінчилось.

А Уряд собі перформатовується

Діяльність з переформатуванням Уряду, про яку говорили позаминулого тижня триває навіть після повернення міністрів триває. 
Лідер Радикальної партії Олег Ляшко 8 лютого сказав, що "Радикальна партія виходить із переговорного процесу у зв'язку з відмовою влади сформувати нову коаліцію та уряд. Фракції коаліції відмовили у врахуванні пропозицій Радикальної партії щодо формування нової Коаліційної угоди та, на її основі, нового професійного уряду. Робочі групи із залученням уповноважених представників РПЛ не проводились"​.
Раніше партія "Об'єднання Самопоміч" повіомили, що не збираються брати участь в розмовах про переформатування Уряду.
В прес-службі партії наголосили, що серед принципових пропозицій формування у парламенті нової коаліції від Радикальної партії – відсутність особливого статусу Донбасу, мораторій на продаж с/г земель, непідвищення пенсійного віку, повне перезавантаження судової системи, відставки генпрокурора і голови Нацбанку, реалізація запропонованого Радикальною партією антикризового економічного плану – перехід від політики виживання до політики модернізації і розвитку країни.

Абромавичус ходить на допити, а Кононенко не нервується

А.Абромавичус знов ходив в Антикорупційне бюро, його також кличуть на асідання фракції Блоку Порошенка.
Абромавичус 8 лютого ходив на допит Національне антикорупційне бюро. І заплановано ще кілька допитів.​
Голова фракції "Солідарність" у ВРУ Юрій Луценко тоді ж поликав А.Абромавичуса на засідання фракції, щоб він відповів на звинувачення в адресу фракції.
А загалом, Ю.Луценко констатував: "Це означає повномасштабну політичну кризу. І це означає, що прем'єр-міністр, Кабінет міністрів, парламент повинні знайти вихід із цієї ситуації".
А тим часом І.Кононенко наполягає на тому що ніяк не тиснув на А.Абромавичуса, але сказав, що збирається надати доступ до своєї переписки.
Ігоря Кононенка не кличуть ще на допит в НАБУ. Кажуть що покличуть після того, як свідчення дасть А.Абромавичус.
"Пана Кононенка буде викликано на допит після того, як буде зібрано всі дані, які може надати Айварас Абромавичус", - зазначили у прес-службі НАБУ "Українській правді".

А тим часом, Андрія Пасішника, на лобіювання призначення якого партією Президента Порошенка жалівся Айварас Абромавичус, відсторонили від роботи в НАК "Нафтогаз України" до кінця розслідування НАБУ.
"У зв'язку із початком кримінального провадженння Національним антикорупційним бюро України щодо публічної заяви Міністра економічного розвитку і торгівлі України А.Абромавичуса, виконавчий директор НАК «Нафтогаз України» Андрій Пасішник не виконує службових обов'язків до завершення зазначеного вище провадження", - повідомили в прес-службі "Нафтогазу".

З фракції БПП ийшов ще один народний депутат за Абромавичуса

З фракції БПП вийшов нардеп з Донеччини Єгор Фірсов. Причиною назвав нехтування волі партії «УДАР», яку до попередніх місцевих виборів очолював Віталій Кличко.
"Честно говоря, я хотел выйти из фракции еще в тот день, когда она не поддержала решение о лишении мандата Игоря Кононенко. Но коллеги посоветовали не делать опрометчивых шагов. Я немного остыл, посоветовался с людьми, мнением которых дорожу, и не изменил своего решения. Оставаться во фракции вместе с господином Кононенко я больше не могу, так как не согласен покрывать его коррупционную деятельность и не хочу, чтобы меня ассоциировали с ней", - написав він в Блозі на "Українській правді".

Уже тиждень «Самопоміч» попереду всіх у інформпросторі

Цього тижня «Самопоміч» делегувала Семена Семенченка в мери Кривого Рогу, виголосила недовіру Арсенієві Яценюку і переобрала лідера.
14 лютого політична партія «Об'єднання Самопоміч» на позачерговому з'їзді у Харкові в суботу 13 лютого переобрала своїм лідером міського голову Львова Андрія Садового. За обрання А.Садового проголосувало 172 делегати, проти - 0, утримався - 1 (сам Садовий).
За словами лідера фракції «Самопоміч» у Верховній Раді Олега Березюка, статут партії передбачає, що лідер обирається на три роки. На з'їзді «Самопоміч» ухвалила резолюції з вимогою відставки уряду Арсенія Яценюка та оновлення Конституції України на принципах виборів до Ради по відкритих партійних списках, передачі всієї повноти виконавчої влади Кабміну та оновлення суддівського корпусу.
На тому ж з'їзді народоного С.Семенченка обрали кандидатом від «Самопомочі» на посаду мера Кривого Рогу. Що з попереднім кандидатом Милобогом невідомо.
Нові вибори мера Кривого Рогу призначені на 27 березня 2016 року, як відомо.
Цього тижня популярності «Саомпомочі», гіпотетично, сприяли і правоохоронці. Семен Семенченко на початку тижня ображався що щодо нього ведуться негласні слідчі дії.  Подія так само мала резонанс.

Лідер ВО «Свобода» через суд змусив міністра внутрішніх справ вибачатися

Лідер Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олек Тягнибок домігся від Печерського суду Києва рішення про спростування Міністро внутрішніх справ Арсеном Аваковим інформації​, яка ганьбить його ділову репутацію.
Ця фраза стосувалася подій 31 серпня 2015 року Під Верховною Радою, коли в першому читанні голосували за заміни до Конституції в частині децентралізації і відбувалися бійки між представниками ВО "Свобода" й правоохоронцями, а ще кинули гранату, яка забарала життя 4 правоохоронців.
Але слідство проти Ірини Фаріон і Юрія Сиротюка, екс-аграрного міністра Ігоря Швайки відомих Активістів "Свободи" ще ведеться.
А.Аваков ще не вбачився.
На наступний день після того як ЗМІ розтрубіли новину про О.Тягнибока, екс-міністриня юстиції Олена Лукаш так само подала в суд на правоохоронні органи за ганьбу її ділової репутації. 

Знов стає модно звітувати про слідство Євромайдану. На носі друга річниця

Генпрокуратура встановила осіб, які стріляли в активістів Євромайдану на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року. Їх 25, але зловили лиш 5.
«На сьогоднішній день сторона обвинувачення достеменно володіє даними про те, в окремих випадках, де кулі були виявлені в тілах – ми достеменно знаємо, з чиєї зброї ці кулі були випущені. Тобто зі зброї яких осіб ці кулі були випущені. Ці прізвища нами встановлені», — в ефірі "Громадського" сказав прокурор Управління спецрозслідувань Генеральної прокуратури України Роман Псюк.
За його словами, кулі були виявлені в тілах загиблих і на місці подій: у фасадах будинків, на газонах і в стовбурах дерев.
По трьох бійцях справа закінчена на етапі досудового слідства і обвинувальний акт направлено до суду, нагадав прокурор.
«На даний час встановлено 25 осіб. 18 бійців спецроти «Беркут», два їхні командири, які також у розшуку. І п’ятеро осіб, які зараз перебувають під вартою. Двоє із них — справи у Святошинському суді, ще троє – справа сьогодні закінчена», — сказав Р.Псюк.

Кабмін затвердив середьномісячний дохід

"Затверджено показник середньої заробітної плати (доходу) в середньому на одну застраховану особу у сумі 4460 гривень 32 копійки, який буде застосовуватись 
при визначенні коефіцієнта заробітної плати загрудень 2015 року при призначенні пенсій 
відповідно до Закону України "Про загальнообов’язкове державнепенсійне страхування"", - повідомили в Кабміні.​

Мінфін порахував виплати за державним боргом

Загальні виплати за державним боргом, які мають бути здійснені в 2016 році за рахунок коштів державного бюджету, оцінюються на рівні 234,260 мільярда гривень, повідомляється на сайті Міністерства фінансів України, пише УНІАН.
Згідно опублікованій Програмі управління державним боргом на 2016 рік, у структурі виплат за держборгом в 2016 році 79,8%, або 186,845 мільярда гривень, припадає на виплати за внутрішнім боргом, 20,2%, або 47,415 мільярда гривень - за зовнішнім боргом.
Мінфін нагадав, що в рамках держбюджету на 2016 рік граничний рівень держборгу становить 1,501 трильйона гривень. У тому числі за станом на 31 грудня 2016 року частка державного зовнішнього боргу в його загальній структурі орієнтовно складе 64,5%, внутрішнього - 35,5%. Питома вага довгострокових боргових інструментів складе 61,3%, середньострокових - 35,1%, короткострокових - 3,6%.
Співвідношення обсягу виплат з обслуговування держборгу і доходів держбюджету за 2016 рік, за оцінками Мінфіну, орієнтовно складе 16,7%. Середньозважений строк погашення держборгу буде не менше 5,4 року.
За попередніми розрахунками Мінфіну, на кінець 2016 року питома вага держборгу в іноземній валюті може скласти 70,2%, у національній валюті - 29,8%. У той же час, у програмі зазначається, що це співвідношення може змінюватися в залежності від рівня девальвації гривні, види запозичень і кон'юнктури ринку.



Тимошенко і Наливайченко об'єдналися

Юлія Тимошенко - старожил Української політики, а Валентин Наливайченко був соратником Віктора Ющенка і до літа 2015 головою СБУ. До об'єднання з Ю.Тимошенко він співпрацював з Дмитром Добромовим у його політичному проекті "Народний контроль". 
"Наші команди твердо стоять на необхідності якомога швидшої відставки уряду. Після того ми зобов'язані зробити все можливе, щоб сформувати новий технічний уряд, але якщо цього не вийде - наша спільна команда наполягатиме на дострокових виборах", - сказала Ю.Тимошенко, передала УП.
Наливайченко та Тимошенко виступили за зміни до Конституції.
"Ухвалення нової принципово іншої, сучасної Конституції України. Нова Конституція повинна принципово відрізнятися всіма складовими договору громадян України і влади", - сказала Ю.Тимошенко.
"Виникає питання, як розробити нову Конституцію - узгодити її з людьми. Громадянське суспільство пропонує прийняти закон про конституційні збори, або асамблею. Асамблею сформувати, як непарламентську, громадську для розробки нового справедливого і зрозумілого проекту. Це був би добрий шлях, але, на жаль, для нас він не можливий в умовах кланової змови в українському парламенті зараз. Ми впевнені, що такий парламент цей закон не ухвалить", - сказав В.Наливайченко.
Ю.Тимошенко сказала, що бачить себе зараз виключно в опозиції до чинної влади.

Статті, інтерв'ю, документи

Член Троьохсторонньої групи в Мінську Володимир Горбулін про перипетії переговорів http://gazeta.dt.ua/internal/chi-ye-zhittya-pislya-minska-mirkuvannya-schodo-neminuchosti-neobhidnih-zmin-_.html
Рейтинг партій, депутати з який голосують начастіше неперсонально у ВРУ 
Скандал з Ігорем Кононенком шириться http://blogs.pravda.com.ua/authors/leschenko/56b8826308e69/
​Постійний представник України в ООН йде у відставку http://www.capital.ua/ru/news/60261-byvshiy-predstavitel-ukrainy-pri-oon-sergeev-ukhodit-iz-mid
Інфляційний звіт Нацбанку і прогноз на 2016 р http://www.bank.gov.ua/doccatalog/document?id=27159663
Містафі Джемілєву, одному з лідерів Кримських татар, Уповноваженому Президента України з питань кримсько-татарського народу в Росії дали орден за боротьбу з фашизмом http://ru.krymr.com/content/news/27538121.html
​Інтерв'ю голови Фонду Держмайна Ігоря Білоуса http://www.epravda.com.ua/publications/2016/02/8/580424/
​Інтерв'ю міністра інфраструктури Андія Пивоварського http://biz.liga.net/all/transport/intervyu/3243530-pivovarskiy-esli-parlament-ne-soglasen-kabmin-vstaet-i-ukhodit.htm
​Нова програма співробітництва Україна-НАТО http://www.president.gov.ua/documents/452016-19779Рух Саакашвілі починає турне Україною 
Самопоміч збирає підписи за відставку Уряду https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153565909958710&set=a.10150921765873710.424067.525018709&type=3&theater





Анонси

Громадська організація «Кримська Діаспора» від імені Оргкомітету запрошує Вас взяти участь в роботі 3-го Всеукраїнського Форуму внутрішньо переміщених осіб з Криму і сходу України, який пройде 15 та 16 лютого 2016 року в Києві.
1-й день Форуму «РОБОТА переселенцям» присвячений питанням працевлаштування ВПЛ, ведення бізнесу та підтримки підприємницьких ініціатив, а також додаткової освіти для переселенців. 2-й день Форуму «ЖИТЛО переселенцям» присвячений вирішенню проблем з житлом (тимчасовим і постійним) і виділенням земельних ділянок для переселенців під будівництво.
У роботі Форуму переселенців запрошуємо взяти участь представників влади, бізнесу, громадських та міжнародних організацій, які займаються питаннями ВПЛ, а також засоби масової інформації та інші зацікавлені сторони. За участю професійної команди фасилітаторів і модераторів ми з вами виробимо стратегію і план спільних дій, спрямованих на підвищення якості життя переселенців. Всі пропозиції учасників заходу, напередодні Парламентських слухань з питань переселенців 17 лютого, увійдуть до підсумкової Резолюцію Форуму. Кількість місць обмежена, тому просимо зареєструватися на Форум не пізніше 5 лютого по формам по посиланнях нижче.
Щоб зареєструватися на 1-й день Форуму «РОБОТА переселенцям», перейдіть за посиланням.
Щоб зареєструватися на 2-й день Форуму «ЖИТЛО переселенцям», перейдіть за посиланням. 1-й день Форуму, присвячений питанням працевлаштування та підприємництва, пройде за сприяння Канадського фонду підтримки місцевих ініціатив. Звертаємо Вашу увагу, що 2-й день Форуму проводиться без додаткової фінансової підтримки, тому просимо з розумінням поставитися до благодійного внеску.
Організатори не покривають витрати на проживання та проїзд учасників, тому рекомендуємо Вам заздалегідь подбати про свій комфорт. Не пропустіть ключову подію, яка визначить напрямр наших спільних дій на найближчий 2016 рік!
У понеділок, 15 лютого, у Рівненській ОДА відбудеться інформаційний день з нагоди відкриття Конкурсу проектних пропозицій за Програмою територіального співробітництва країн Східного партнерства «Білорусь-Україна». 


Вона є частиною фінансованої Євросоюзом Програми територіального співробітництва Східного партнерства (ЕаРТС). До участі запрошуються потенційні учасники, зацікавлені в отриманні європейських грантів.

Загальний бюджет програми «Білорусь-Україна» становить 3,3 млн. євро. Нею охоплено Чернігівську, Київську, Житомирську, Рівненську та Волинську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі.

В рамках програми буде профінансовано транскордонні проекти, що здійснюватимуться спільно представниками обох країн. Участь у програмі можуть брати представник влади, громадські організації. Бюджет проектів може становити від 60 до 250 тис. євро. Проектні пропозиції в рамках програми Білорусь – Україна прийматимуть до 19 квітня 2016 року.

Місце проведення – Рівненська ОДА, к.601, початок о 10.00 (реєстрація з 9.30).

15 лютого 10.00, мала зала Кіровоградської облдержадміністрації. Нарада першого заступника голови облдержадміністрації із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації, керівників територіальних органів міністерств та відомств України в області.
У понеділок, 15 лютого 2016 року відбудеться зустріч Міністра юстиції Павла Петренка з розробниками та представниками порталу державних послуг IGov.org.ua
Метою зустрічі є обговорення питання щодо існуючих он-лайн сервісів Мін’юсту, планів Міністерства юстиції щодо впровадження нових сервісів у 2016 році, співпрацю з розробниками сайту,  а також з іншими експертами.
У заході візьмуть участь: Міністр юстиції Павло Петренко, заступник Міністра юстиції Гія Гецадзе, експертЯніка Мерило, начальник ГТУЮ у місті Києві Станіслав Куценко,  координатор проекту IGov Дмитро Дубілет, координатор IGov  у м.Київ Єгор Шарапов,  представник КМДА Ігор Старенький,  IT волонтер IGovВ’ячеслав Дубровський.
Початок заходу:  14.00
Адреса: Media HUB  «Щастя» (м. Київ, вул. Паньківська,14 (вхід через арку))
Акредитація ЗМІ здійснюється до 13.00 15 лютого 2016 року за телефонами: (097) 929 33 43,  (097) 800 61 10 або за електронною адресою: press@minjust.gov.ua
У понеділок, 15 лютого, в Україні з візитом перебуватиме Прем’єр-міністр Турецької Республіки АхметДавутоглу на запрошення Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Представники ЗМІ запрошуються на 11.00 на протокольну фото- та відео зйомку переговорів Глав Урядів України та Туреччини. По завершенні зустрічі, орієнтовно о 12.00, запланована прес-конференція Арсенія Яценюка таАхмета Давутоглу. Місце проведення: БУДИНОК УРЯДУ, вул. Грушевського, 12/2, 1-й під’їзд. Акредитація ЗМІ до 9.30 15 лютого за тел.: (044) 256-63-24, 256-62-48; kirillova@kmu.gov.ua
До Міністерства молоді та спорту України звернулись представники громадськості з проханням провести у рамках відзначення Дня Героїв Небесної Сотні круглий стіл про стан розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року) за участю представників Генеральної прокуратури України, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, інститутів громадянського суспільства, родичів Героїв Небесної Сотні.
Круглий стіл відбудеться 19 лютого 2016 року о 15.00 у приміщенні Клубу Кабінету Міністрів України за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 7.
Для участі у круглому столі потрібно попередньо зареєструватися до 15 лютого 2016 року за телефоном: (044) 246 62 35.
Заплановано також онлайн-відеотрансляцію заходу через мережу Інтернет.
15 февраля (понедельник) 2016 г. в 11:00
в медиа-центре «ДНЕПР ПОСТ»
по адресу: ул. Ленина, 14
состоится пресс-конференция

«Коррупция в прокуратуре: как в Днепропетровске подставных лиц за деньги привлекают к уголовной ответственности»

В Антикоррупционный правозащитный Совет поступила информация о действующей преступной схеме в органах прокуратуры, направленной на укрытие от ответственности виновных лиц в уголовных преступлениях путем служебного подлога, привлечения заведомо невиновного человека к уголовной ответственности работниками правоохранительных органов.

В пресс-конференции принимают участие:
- председатель антикоррупционного правозащитного Совета Александр Николаевич Снисарь;
- представитель заведомо невиновного человека, привлеченного к уголовной ответственности.

Приглашаются к участию только представители СМИ. По вопросам участия в пресс-конференции обращайтесь по телефонам 067-557-59-21, (056) 745-97-84. Все анонсы, релизы и фотографии мероприятий медиа-центра «ДНЕПР ПОСТ» вы можете видеть на сайте dneprpost.com.ua

15 лютого, в понеділок, об 11:30 в інформаційному агенстві “Главком” (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: “Захист прав людини: підсумки роботи УГСПЛ”. Запрошені гості:Олександр Павліченко, голова Правління УГСПЛ та Микола Козирєв, колишній голова Правління. Учасники прес-конференції проаналізують актуальні питання у сфері захисту прав людини, проекти, які вдалося реалізувати у зв’язку з російською агресією в Україні, нові проектні плани УГСПЛ. Також під час прес-конференції буде представлено нового голову Правління УГСПЛ.
15 февраля в 13.00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Цепная реакция: развал коалиции, отставка правительства, экономический коллапс»
В пресс-конференции примут участие:
- СергейТаран— директор Международного института демократий,
- ВиталийБала— директор Агентства моделирования ситуаций,
- Сергей Белашко — директор Агентства социальных коммуникаций,
- Александр Охрименко — президент Украинского аналитического центра.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 12 февраля по телефону:(044) 284-57-62.
Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення
(вул. Грушевського, 18/2, кімн. 11, о 14 год. 00 хв.)   

15  лютого  2016 року

I. Питання, які розглядаються Комітетом в порядку контролю
Звіт про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2015 році (в межах предметів відання Комітету)
15 февраля 2016 г., в 14:00 в Пресс-центре Информационного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Киев, ул. Шамрыло, 23) состоится пресс-конференция Сергея Крыжановского, директора института глобальной политики им.З.Кулика и Юрия Кармазина, народного депутата Украины 2-4-го и 6-го созывов, главы партии захисникив Вітчизни на тему: "Непубличная деятельность правительства Арсения Яценюка".
Аккредитация СМИ на месте по редакционным удостоверениям.
15 ЛЮТОГО 2016, 15:30. Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України А.Парубія відбудеться засідання Робочої групи з питань удосконалення законодавства на виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму для України
Під головуванням Першого заступника Голови Верховної Ради України А.Парубія відбудеться засідання Робочої групи з питань удосконалення законодавства на виконання Плану дій щодо лібералізації Європейським Союзом безвізового режиму для України (вул. Грушевського, 5, 3-й поверх, зала нарад).
Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд
У понеділок, 15 лютого, відбудеться прес-конференція заступника Міністра фінансів Артема Шевальова за участi радника Міністра фінансів з банківських питань Юрія Блащука, присвячена засадам стратегічного реформування державного банківського сектору України, що були підтримані Кабінетом Міністрів минулого тижня.
Початок заходу: о 16:00
Місце проведення: Український кризовий медіа-центр (Український дім на Європейській площі, вул. Хрещатик, 2).
Спікери:
- заступник Міністра фінансів Артем Шевальов
- радник Міністра фінансів з банківських питань Юрій Блащук‎
Акредитація ЗМІ: акредитація відбувається на місці за наявності редакційного посвідчення.

16 ЛЮТОГО 2016, 10:00
 Прес-служба  

З 16 по 19 лютого відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України


З 16 по 19 лютого відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації
16 лютого в 10.00 відбудеться круглий стіл на тему «Чи є загроза в профіциті електроенергії?»
Теми для обговорення:
1.      Причини зниження споживання електроенергії в Україні та вплив на енергосистему.
2.      Розвантаження атомних енергоблоків.
3.      Наслідки недозавантаження ТЕС.
4.      Наслідки падіння виробництва електроенергії на ТЕС для вугільної галузі.
5.      Втрата ринку збуту для вугільної продукції (чи є альтернативні ринки збуту для українського вугілля,крім енергетики всередині країни і за кордоном).
6.      Перспективи експорту електроенергії з України.
Запрошені спікери:
1.      Олександр Светелік,заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України;
2.      Cергій Чех, радник міністра енергетики та вугільної промисловості України, на громадських засадах;
3.      Михайло Волинець, голова Незалежної профспілки гірників України і Конфедерації вільних профспілок України;
4.      Андрій Герус,експерт з питань енергетики;
5.      Всеволод Ковальчук, тимчасово виконуючий обов`язки директора НЕК "Укренерго»;
6.      Представник  ДП «НАЕК «Енергоатом»;
7.      Дмитро Маляр, керівник департаменту по комерційному аналізу, ДТЕК Енерго.
Модератор:
Дмитро Васильєв
, заступник генерального директора «Центру досліджень енергетики» (EIRCenter.com)
Дата: 16.02.2016
Час: 10:00
 
Місце:
 Український кризовий медіа-центр, за адресою: Український дім, вул. Хрещатик, 2 (2 поверх).
Акредитація обов'язкова.
Контакти для ЗМІ:
Т.
 (044) 280-64-57
М.
 (097) 456-67-68
E-mail: media@eircenter.com
Контактна особа: Ірина Ковальчук
17 лютого 2016 року о 10-00 в к.333 відбудеться засідання архітектурно-містобудівної ради при Управлінні містобудування та архітектури облдержадміністрації.
На розгляд виноситься проект “Детальний план території за межами населених пунктів Дмитрівської сільської ради міста Комсомольська Полтавської області”, розроблений ДП Український Державний науково-дослідницький інститут проектування міст «Діпромісто» ім.Ю.М.Білоконя.
З основними положеннями проекту ознайомлять представники авторського колективу.
Даний детальний план виконується в розвиток Схеми планування території Полтавської області та Схеми планування території Кременчуцького району, які були затверджені в 2013 та 2012 роках, відповідно.
Метою даної роботи є визначення та обгрунтування можливості розміщення об’єктів пов’язаних із освоєнням покладів залізної руди Кременчуцької магнітної аномалії на території Дмитрівської сільської ради та встановлення заходів по мінімізації техногенного впливу гірничорудної промисловості на оточуюче середовище.
16 февраля, 12:30 в информационном агентстве «Главком» (ул. Шелковичная, 8/20) состоится пресс-конференция на тему: «Усиление репрессий против крымских татар российскими оккупантами». Приглашенные гости: Рефат Чубаров, председатель Меджлиса крымскотатарского народа, Президент Всемирного конгресса крымских татар, который расскажет об очередной усиленной волне репрессий против крымских татар в оккупированном Крыму, озвучит список последних репрессированных российскими оккупантами.

У суботу, 20 лютого, в місті Києві, біля Жовтневого палацу, о 10.00, відбудеться всеукраїнське зібрання ветеранів АТО і волонтерів, де буде проведене віче. Акція ініційована з метою захисту всіх політв’язнів, яких незаконно переслідує чи утримує за гратами теперішній політичний режим. 
Побратими ув’язнених бійців та волонтерів більше не можуть спостерігати, як замість державних нагород у патріотів забирають волю.
 
Основна частина вимог:
 
1) Звільнення незаконно-затриманих учасників АТО, бійців добровольчих підрозділів, волонтерів, громадських активістів, які перебувають під слідством за сфальсифікованими справами.
 
2) Встановити та притягнути до відповідальності винних у вбивстві Небесної Сотні.
 
3)Встановити та притягнути до відповідальності посадових осіб, які винні у Іловайському, Дебальцівському котлах та всіх провальних операціях, які відбулися у зоні АТО.
 
4) Створення у всіх областях України підрозділів за участю ветеранів АТО та волонтерів для захисту від свавілля та репресій теперішньої влади.
 
Саме для цього була утворена громадська ініціатива «Побратими об’єднані», яка має на меті об’єднати всіх героїв України, які захищали нашу країну на майдані та в зоні АТО , та волонтерів, які впродовж війни всіма силами їм допомагають.
 
Під час другої річниці «Революції гідності»
 
бійці та волонтери закликають
 
Українців долучитись до даної акції 20 лютого о 10.00 біля Жовтневого палацу у м. Києві
 
Слава Україні !!!
 
Телефони для координації між областями:
 
1) Роман" Бубен " : 0675932164 – для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
2) Кобільник Микола" Еней " : 0677437888 – для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
3) Миньо Микола " Михалич": 0983561944 – для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
4) Білас Степан " Хруст" : 0673712307 - по долученні волонтерів та забезпеченні
 
5) Валентин " Куля": 0673576251 - по долученні волонтерів та забезпеченні
 
6) Коцюруба Ігор "Чорний": 0676732346 для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
Прес-центр ВІ «Побратими об’єднані» - 0988823565.
 
7) Володимир " Штурм " : 0673329293 - для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
8) Мирний " Іван ": 0966555405 - для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
9) Тарас " Хамер " : 0677682779 - для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
10) Іван " Цілий " : 0687501385 - для долучення ветеранів АТО зі всіх регіонів
 
11) Ігор " Шаман " : 0686173747 - по долученні волонтерів та забезпеченні
12) Пелехатий Олег 0976696226 по долученні волонтерів та забезпеченні

Новини Центральної України

8 лютого


9 лютого

10 лютого

Лукьяновское СИЗО выставят на продажу


11 лютого

12 лютого
13-14 лютого


Коментарі