Всі новини листопада 2015 для ORF. Частина 1



Новини. Листопад

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

2 лист.
кому Крістіан
Коментар Ю.Луценка про арешт Г.Корбана: https://www.youtube.com/watch?v=1IkVqLME3NQ



Юрій Луценко сказав, що затримання Г.Корбана мусило статися, пригрозив правоохоронцям, які мали би взятися за арешти соратників В.Януковича
"Корбан і К перевели рейдерство з юридичної площину у силову, по суті бандитську. Все це за прикладом земляка П. Лазаренка прикривалося бурхливою політичною риторикою і планами створення власного політико- феодального виборчого утворення. В цих обставинах, при наявності десятків підстав, затримання Корбана не могло не статися", - написав на Facebook Ю.Луценко.
На його думку недоведеність багатьох справ правоохоронцями якраз і виклика. несприйняття арешту Г.Корбана: "Або силовики серйозно вдарять по членам банди Януковича, або у нас будуть нові силовики. Саме недоведеність цих справ викликає критичне сприйняття затримання Корбана. Кримінальних проваджень щодо відомих екс- урядовців ПР так само багато, як і проти Корбана"
Наступні дії олігархів в Україіні і політичний урок з арешту Г.Корбана навів такий: "Україна буде або європейською, або олігархічною. На Майдані ми знищили мафію, що грабувала країну вцілому. Зараз відбувається спроба знищити можливість грабувати країну через монополії. Лише по Укрнафті бюджет недоотримав 9,6 млрд. По ДТЕК чи груп DF - не менше. Олігархам це не подобається. Вони смикають за ниточки всю свою агентуру. Її багато. 
Господарі поставили завдання - розпуск парламенту і обрання нового, під їхню слухняну більшість. Найкраще - з ліквідацією посади Президента, або з обранням його у парламенті. Для олігархів це означатиме відновлення договірного дерибану."

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

2 лист.
кому Крістіан
Саша Боровик в Одесі оскаржує результати виборів мера http://izbirkom.org.ua/news/Vyiboryi-2015-16/2015/Esche-dvoe-sudey-otkazalis-rassmatrivat-iski-Borovika-3767

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

2 лист.
кому Крістіан
Ще один день великих кримінальних справ



В Лисичанську з автомата вбив людину депутат Тернопільської облради і стріляли по міськраді

"31 жовтня до Лисичанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення про те, що поблизу кафе на вул. Красній м. Лисичанська чутно постріли. Виїздом співробітників слідчо-оперативної групи на місці події було затримано депутата Тернопільської обласної ради 1963 р.н., який тримав у руках автомат «АК-74». На землі біля затримано виявлено з вогнепальним пораненням голови чоловіка 1976 р.н. (зареєстрований у Донецький області, м. Краматорськ). Потерпілого було госпіталізовано до Лисичанської міської лікарні ім. Тітова з д/з: проникаюче вогнепальне поранення голови, мозкова кома 2-го ступеню де о 14.00 він помер. З пояснення затриманого встановлено, що він, побачивши під курткою потерпілого предмет схожий на зброю, запідозрив потерпілого у причетності до НЗФ та вирішив його самостійно затримати. Намагаючись вирвати з рук потерпілого автомат, нібито сталося декілька пострілів, один з яких влучив йому у голову. З місця події вилучено: автомат «АК-74», магазин до нього, сім гільз калібру 5,45 мм, куртку потерпілого зі слідами речовини бурого кольору, змиви речовини бурого кольору, в’язана шапка, 41 набій калібру 5,45 мм насипом на землі, з куртки потерпілого - 17 набоїв калібру 5,45 мм, з сумки потерпілого - 2 набої калібру 5,45 мм. Даний факт внесений до ЄРДР та кваліфікований за ч. 1 ст. 115 КК України «Умисне вбивство». Підозрюваний затриманий на підставі ст. 208 КПК України", - повідомили в МВС.


"До Лисичанського міськвідділу міліції надійшло повідомлення чергового Лисичанського міськвиконкому про те, що під час обходу адмінбудівліміськвиконкому (вул. Комсомольській м. Лисичанська) він виявив розбитими шість вікон та на подвір’ї з тильної сторони будівлі, на асфальті невелику воронку. Виїздом правоохоронців на місце події було встановлено, що невідома особа, ймовірно через огорожу, кинула на господарче подвір’я міськвиконкому невстановлений вибуховий пристрій, який вибухнув. Жертв та постраждалих немає. З місця події вилучено: тканеву стрічку зі слідами горіння, рештки асфальту зі слідами горіння, залишки не встановленої речовини", - повідомили в МВС про обстріл міськради.
Аще стріляли в Сєвєродонецьку і щось вибухало в Станиці Луганській, видно з того ж повідомлення МВС.

Також фіктивно заміновували приміщення суду в Одесі






В листопаді на строкову службу в армію призвуть 11 тис осіб: http://sud.ua/news/2015/11/02/82831-v-noyabre-na-
srochnyyu-slyzhby-planiryyut-prizvat-11-tis-chelovek-




Є список осіб, рекомендованих до зайнття посад в лавах Спеціалізованої Антикорупційної прокуратури. В списку 223 особи.
Я вже того тижня писав, з яким скрипом йде формування цього органу і як це пов'язано з безвізовим режимом України з ЄС. 




Начальник відділу головного слідчого управління МВС Василь Сміх прибув на засідання погоджувальної ради для вручення повістки для проведення слідчих дій щодо народного депутата "Опозиційного блоку" Вадима Новинського. Вадим Новинський 6-й в списку найбагатших людей України.
Як повідомляв "Iсайдер", спікер парламенту Володимир Гройсман заявив, що Новинського немає на засіданні погоджувальної ради і попросив представника міліції залишити засідання.
Сміх хотів оголосити про виклик на допити декількох депутатів і першим було прізвище Новинського. "Такої людини тут немає... Будь ласка, залиште приміщення", - сказав Гройсман.
Нардеп "Батьківщини" Андрій Кожем'якін заявив пізніше, що Новинський ніколи не ходив на погоджувальну раду, тому такий прихід представника міліції можна розцінювати як попередження.
"Якщо Мосійчуку прокурор в очі сказав про підозру і його затримали в залі Верховної Ради, то Новінського на погоджувальній раді ніколи не було, і мені здається, що просто знову хтось когось попереджає про те, що ми завтра прийдемо, тому вас не повинно бути в залі", - сказав він. 
Голова фракції "Опозиційного блоку" Юрій Бойко заявив, що бачив Новинського на минулому тижні.
"Йому ні від чого тікати з країни", - сказав він.
МВС повідомили, що В.Новинський хоче прийти на допит. "Народний депутат України Вадим Новинський уже зв’язався з МВС і висловив готовність надати необхідні слідству свідчення. Народний обранець уже дав згоду на свою участь у слідчих діях", - повідомляє прес-служба МВС.
За ним, за словами Генпрокурора, викликають 5 листопада на допити у ГПУ ще депутатів з ОБ Наталію Королевську та Олександра Вілкула. О.Вілкул, до речі, пройшов в другий тур на виборах мера Дніпропетровська.
Проти В.Новинського порушили кримінальні справи за такими статтями: зловживання владою, привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем, підроблення документів Вони стосуються конфлікту бенефіціарів торговельної мережі "Амстор". 
В Україні вміють арештовувати на камери. Так було вже два рази. Перших на засіданні Кабінету міністрів України заарештували голову Державної служби України з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його заступника Василя Стоєцького. Це сталося в березні 2015 року. 
У вересні арештували у Верховній Раді народного депутата Ігоря Мосійчука.



Голова СБУ Василь Грицак заявив, що затриманий Геннадій Корбан входив у склад організованого злочинного угруповання разом із кримінальними авторитетами "Нарік" та "Умка", передало видання "Інсайдер".
"Для чого був потрібен цей фонд лідерам ОЗУ, до якого входили на той час, звичайно Геннадій Олегович (Корбан), разом з Хазаном, Кошляком, Нелекрешвілі – кримінальне прізвище "Нарік", Олійник – злодій в законі, так званий "Умка", - сказав В.Грицак на прес-конференції.
Спікер ВРУ Володимир Гройсман попросив 2 листопада у СБУ звіту про затримання Г.Корбана.
На 3 жовтня під ВРУ "УКРОП" збирає мітинг.
Генпрокурора Віктора Шокін повідомив, що разом із Корбаном був затриманий директор охоронного агентства і помічник нардепа Бориса Філатова Михайло Кошляк. Їх підозрюють у викраденні та катуванні людей, відмиванні коштів, які були добуті злочинним шляхом.
"Сьогодні в суді буде вирішено питання про обрання запобіжного заходу двом особам – Корбану і Кошляку", - додав Шокін.
Як повідомляли різні ЗМІ, Корбану мали вибрати запобіний захід в Черрігові,хоч допитували в Києві.
"Це ОЗУ не сьогоднішнього дня. Це ОЗУ давнішнє, і має тривалу історію, починаючи з 2000-х років. Розслідуються провадження, які мали місце раніше. Людей вбивали, мучили, тортури робили", - сказав Шокін.

листопада І.Мосійчук відмовився від свідчень, які дав слідчим, сказав, що дав їх через використання правоохоронцями недозволених способів отримання інформації: "7 жовтня в СІЗО СБУ я, маючи внутрішню кровотечу, втрачаючи свідомість, був позбавлений будь-якої медичної допомоги. Умисно довівши мене до такого важкого стану, слідчі ГПУ запропонували мені, щоб в обмін на надання допомоги я дав свідчення по суті своєї справи, зокрема - зізнався в тому, чого не скоював. Також вони вимагали від мене дати свідчення проти лідера Радикальної партії Олега Ляшка, народного депутата від РПЛ Андрія Лозового та нині арештованого лідера партії Укроп - Генадія Корбана."

Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1059684-na-zasidanni-kabminu-zaareshtovaniy-glava-dsns-bochkovskiy.html



Генпрокуратура оголосила підозру міністру оборони за президенства Януковича
Військова прокуратура оголосила про підозру колишньому міністру оборони України Павлу Лебедєву.
Про це свідчить відповідь заступника Генерального прокурора – головного військового прокурора Анатолія Матіоса, оприлюднена помічником народного депутата Антона Геращенка Віктором Негановим в соціальній мережі Facebook.
"З матеріалів відповіді стало відоме, що протягом цього часу досудове розслідування фактично не здійснювалося, проте після початку звернень депутата – таки здвинулося з мертвої точці! Додається копія відповіді від головного військового прокурору Анатолій Матіос, про те, що нарешті 17.10.2015 та 23.10.2015 до колишнього міністра оборони України Павла Лебедєва та начальника ГШ ЗСУ Ю. Ільїна було здійснено повідомлення про підозру та оголошено підозрюваних у розшук за ухвалою суду", - написав В.Неганов.

Суд арештував рахунки Кацуби
Печерський райсуд Києва наклав арешт на рахунки екс-заступника голови "Нафтогазу" Олександра Кацуби, який наразі переховується за кордоном.
Про це написала "Українська правда" з посиланням на Єдиний реєстр судових рішень. Загалом було арештовано три рахунки у банку "Вернум" у трьох валютах – гривнях, доларах та євро. Сума коштів на них не вказується, але зазначається, що загалом діяльність Кацуби завдала державі збитків на суму 284 млн 437 700 гривень.
Зокрема, до збитків призвело рішення цілої низки службових осіб "Нафтогазу" у грудні 2013 – січні 2014 року про виконання сейсморозвідувальних робіт на площі Паласа, завдяки чому вони заволоділи коштами "Нафтогазу" на вказану суму.
За даними слідства, Кацуба зумисне підписав угоду з неправдивими відомостями з "Універсальним комерційним товариством" про виконання цих робіт вартістю 406 млн 600 000 грн, "оскільки зазначені дослідження із використанням російського науково-дослідного судна "В'ячеслав Тихонов", фактично виконані працівниками російського підприємства "Сєвморнєфтєгеофизика".
Наразі батько обох братів Володимир Кацуба є депутатом Ради від групи "Відродження", додали в "Українській правді".

листопада 2015 року Міністерство економічного розвитку і торгівлі спільно із Центром комерційного права (ЦКП), Реанімаційним пакетом реформ (РПР) та Спілкою кризис - менеджерів України проводитиме круглий стіл на тему: «Пошук ефективної моделі регулювання підприємницької та професійної діяльності». Запрошуємо взяти участь:   



листопада 2015 року Міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавичус та директор департаменту двостороннього співробітництва Федерального Міністерства економічного співробітництва і розвитку Німеччини Андреас  Ґіс підпишуть Протокол переговорів про співробітництво в галузі розвитку між Урядом України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина.

Після закінчення заходу відбудеться спільний брифінг.

Запрошуємо журналістів для висвітлення заходу.

Початок заходу: 09:30.

Місце проведення: БУДИНОК УРЯДУ, вул. Грушевського, 12/2, 1-й під’їзд, ауд. 459.

Вхід тільки за паспортами.

Акредитація ЗМІ здійснюватиметься до 17:00, 3 листопада, за тел.: (+38 044) 253-32-24 та  ел. адресою: press@me.gov.ua

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

2 лист.
кому Крістіан
12/00
Відкриття Центрального Офісу Реформ (ЦОР)

Буде підписано Меморандум між Міністерством регіонального розвитку,

будівництва та житлово-комунального господарства України,

Українською асоціацією районних та обласних рад, Асоціацією міст

України та Швейцарсько-українським проектом «Підтримка

децентралізації в Україні» DESPRO.

Учасники: В’ячеслав Негода, перший заступник Міністра регіонального

розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України;

Хольгер Тауш, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні;

Оксана Гарнець, керівник Швейцарсько-українського проекту

«Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO; Юрій Андрійчук, голова

Секретаріату  Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування

«Українська асоціація районних та обласних рад»; представники

Асоціацій місцевого самоврядування, ЦОР та регіональних офісів

реформ, ЗМІ

 О 13:00 - прес-брифінг.

Створення та утримання Центрального Офісу Реформ відбувається за

фінансової допомоги Швейцарської Конфедерації.
 

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

3 лист.
кому Крістіан
​В Дім Генпрокурора Шокіна стріляли​
Про постріли в дім Генерального прокурора Віктора Шокіна речниця Служби безпеки України Одена Гітлянська повідомила таке: "листопада, близько десятої години вечора обстріляли робочий кабінет Генерального прокурора Віктора Шокіна. В цей момент у кабінеті йшла нарада керівника відомства з його підлеглими.
Оперативно-слідча група Служби безпеки України була підняті по тривозі та виїхала терміново на місце події."
Деталей вона ще не навела.



Вадим Новинський знову в Києві
Про повернення 6ї найагатшої людини України, народного депутата від "Опозиційного блоку"Вадима Новинського повідомив директор PR-служби "Смарт-Холдингу" Євген Загорулько: "Вадим Новинский сейчас у себя в киевском офисе читает сообщения "о том, что он покинул страну"".



До Геннадія Корбана на суд в Чернігові викликали шивидку
З клопотанням викликати Г.Корбану швидку медичну допомогу звернулися до судді Ченцової звернулися адвокати Корбана, повідомивУНІАН.
"Ваша честь, у мене термінова заява у порядку статті 206, я хочу відреагувати - нашому підзахисному погано... Я прошу негайно допустити до нього медичну допомогу, щоби його могли хоча б обстежити", - сказала адвокат Оксана Томчук. Адвокати звернулися до Корбана, і спитали як він себе почуває. Той відповів, що йому стало погано.
Вона повідомила, що повинен приїхати кардіолог з необхідним обладнанням.
"Є клопотання що потрібна швидка допомога. Ми вже викликали швидку", - сказала суддя Ченцова.
Суддя оголосила перерву та попрохала відкрити вікна у залі судового засідання. 
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1172251-korbanu-na-sudovomu-zasidanni-u-chernigovi-stalo-pogano-yomu-viklikali-shvidku.html

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

4 лист.
кому Крістіан


Президент підписав закон про службу іноземців у збройних силах: http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/716-19

Відкрили ще пропускні пункти в Донецькій області http://donoda.gov.ua/?lang=ua&sec=02.03.09&iface=Public&cmd=view&args=id:31779


Сьогодні продовжаться пленарні засіданні ВРУ. "Батьківщина" сказала, що не буде голосувати ні за що, доки не проголосують за їх закони про зниження тарифів. 
Вчора Рада змогла голосувати тільки за законопроекти, які стосуються оборони.


Корбана пора випустити з тюрми
4 жовтня сповнився 4-й день як арештували Г.Корбана. Чернігівський суд так і не обрав йому міру досудового утримання. Фактори  - різні. То йому ставало погано, то засіданя переривалося через неокнтруктивну поведінку симпатиків-корбана, які набили ся в залу засідань. Суд мусив брати перерву, Корбана відвезли в СІЗО СБУ.
Ввечері 3-го листопада Г.Корбана вивезли з зали суду. І так вигладає, що його за нормами Кримінально-процесуального кодексу пора випускати. І вже велике інформагенство "УНІАН", яке афіліюють з Борисом Філатовим і Г.Коломойським розмістило коментар омбудсмена Валерії Лутковської з одною абстрактною цитатою, а в тексті сказано, що Корбана по закону пора випустити
Сьогодні суд продовжить розгляд. 


Голова СБУ Василь Грицак сказав, що Вадима Новинського кличуть на допит за розкараданя і відмивання коштів
"Я хочу привернути вашу увагу до факту, який чомусь залишився поза увагою, 30 жовтня поточного року в місті Дніпропетровську, тобто за день до проведення широкомасштабної операції, був проведений ряд слідчо-оперативних дій, обшуків. Зокрема, щодо структури, яка з бюджету вкрала 26,7 мільйона гривень, а також мінімізувала податків на приблизно 500 мільйонів гривень...Непогана сума, якщо врахувати, що мова йде про мережу відомих супермаркетів під назвою “Брусничка” З ким вона афільована, думаю, вам буде нескладно розібратися", - сказав В.Грицак.



Сергію Клюєву інкримінують: "Злочинна угода полягала в ув'язненні фіктивної угоди між двома підконтрольними Клюєву підприємствами, із залученням 1,5 млрд грн кредиту державного банку. Частина грошей була витрачена на придбання заставного майна, а 610 млн грн присвоєні підконтрольним йому підприємством", - говорилося в повідомленні ГПУ по цій справі наприкінці жовтня."
Генпрокуратура 3 листопада відкликала подання про арешт депутата Верховної Ради Сергія Клюєва для доопрацювання, це "Українській правді" повідомило своє джерело.
Потім, цю інформацію підтвердив нардеп Павло Пинзеник, голова комітету ВРУ з питань регламенту: "Генеральна прокуратура за підписом Шокіна направила листа до Верховної Ради України з повідомленням про те, що вона відкликає подання про затримання і арешт народного депутата Клюєва у зв'язку з необхідністю його доопрацювання. Після чого подання нібито має бути знову внесено до Верховної Ради"



В Генрпокуратурі розказали про постріли у Генпрокурора В.Шокіна.
Подію кваліфікують як посягання на життя
"У понеділок, 2 листопада, близько десятої години вечора, невідомі особи здійснили 3 постріли із вогнепальної зброї по вікнах службового кабінету Генерального прокурора України Віктора Шокіна, розташованого у будівлі Генпрокуратури на вул. Різницькій у Києві. У цей час керівник відомства проводив нараду із підлеглими", - повідомили у Генпрокуратурі.
Більше у відео брифінгу військового прокурора Анатолія Матіоса: https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=yc89Ycy2374

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

4 лист.
кому Крістіан
СБУ викликає на допит Олега Царьова. Цю інформацію продублювала і Генпрокуратура.
Він "підозрюється у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України і дій, спрямованих на публічні заклики до насильницької зміни, повалення конституційного ладу з використанням засобів масової інформації, вчинені особою, яка є представником влади, що призвело до тяжких наслідків, тобто - кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 109 та ч. ч. 2, 3 ст. 110 КК України", повідомили у Генпрокуратурі.



Верховна Рада України ухвалила Закон "Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки про повітряні перевезення" №0068. Такі саму угоду ухвалили з Об'єднаними Арабськими Еміратами (№0065.)



Верховна Рада України прийняла за основу законопроект про систему іномовлення України (2334а).



Міністерство внутрішніх справ починає роботу комісії з переатестації правоохороців у рамках перетворнення міліції в поліцію.
"Для проведення атестаційного конкурсу Міністром внутрішніх справ формується Центральна атестаційна комісія. До неї увійдуть представники громадськості, народні депутати, міжнародні експерти та посадові особи МВС. Комісія затверджує порядок проведення атестаційного конкурсу, тестові завдання, прохідні бали, нормативи з фізичної підготовки та стрільби. Також члени комісії проводитимуть співбесіди з кандидатами на керівні посади Національної поліції... Крім того, комісія МВС сформує склад атестаційних комісій територіальних (обласних) органів Національної поліції і буде розглядати спори, що виникли в обласних комісіях. У деяких випадках за рекомендацією комісії, кандидат може бути підданий опитуванню з використанням поліграфа.", - повідомили у МВС.
листопада має запрацювати Національна поліція і зникнути міліція.
Центральна комісія має створити місцеві атестаційні комісії.

Результати можна буде оскаржити, "з метою швидкого і результативного розгляду скарг, що стосуються процесу переатестації, Центральна атестаційна комісія буде виконувати функції апеляційного органу. Всі скарги можна направляти на електронну адресу Комісії cac@mvs.gov.ua.", - повідомили в Кабміні.

Центральну комісію очолить міністр Арсен Аваков. До її складу ввійдуть: 
Ека Згуладзе – перший заступник Міністра внутрішніх справ;
Олександр Фацевич – начальник Департаменту патрульної поліції;
Хатія Деканоїдзе – радник Міністра внутрішніх справ, колишній Міністр освіти і науки Грузії, колишній ректор поліцейської академії Грузії;
Олексій Тахтай – заступник Міністра внутрішніх справ - керівник апарату;
Ігор Клименко – заступник начальника Департаменту кадрового забезпечення МВС України;
Кальман Мажей – голова Консультативної місії ЄС EUAM, громадянин Угорщини;
Роберт Пікок – керівник програми ICITAP Департаменту юстиції США в Україні, громадянин США;
Джон Монтаніо – радник програми ICITAP Департаменту юстиції США в Україні, радник уряду Японії, Індонезії, Лівії з питань поліції; екс-начальник поліції Калвер-Сіті, Каліфорнія, громадянин США;
Наталія Шустер – Радник Консультативної місії ЄС, екс-комендант поліції Монреаля, громадянка Канади;
Тамара Сліпець – експерт з управління персоналом програми ICITAP Департаменту юстиції США в Україні;
Тігран Авакян – заступник Міністра внутрішніх справ з питань європейської інтеграції;
Антон Геращенко – народний депутат України, член колегії МВС;
Мустафа-Масі Найєм – народний депутат України, член колегії МВС;
Володимир Мартиненко – голова Громадської ради при МВС України;
Євген Захаров – директор Харківської правозахисної групи;
Юрій Бутусов – головний редактор сайту Цензор.нет.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

4 лист.
кому Крістіан
​Є голова Національної поліціїї.
Вона грузинка. Її оголосив міністр Внутрішніх справ Арсен Аваков.
"Khatia Dekanoidze , недавно еще мой советник и одна из лучших в нашей команде реформ..а с сегодня - новый глава Национальной полиции Украины! Только что Кабмин утвердил мое предложение. Я этому очень рад! 
Бескомпромиссные реформы с Хатией на посту главы полиции и всей нашей командой по местам будут продолжаться интенсивно!" - написав А.Аваков На Facebook.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

4 лист.
кому Крістіан
Заступником начальника Нацполіції стане Олександр Фацевич, Голова київської Нацполіції.

Інтерв'ю керівника блокади Криму Ленура Іслямова: http://www.pravda.com.ua/articles/2015/11/4/7087527/

Геннадій Москаль, ніби-то, збираєтсья йти у відставку з посади губернатора Закарпаття.


Генпрокуратура підтвердила "Укранській правді" закінчення терміну перебування під домашнім арештом з заставою в 3,7 млн грн екс-нардепа з Луганська Олександра Єфремова.
"Строк дії обов’язків, покладених на підозрюваного Єфремова закінчився 01.11.2015. В межах строку дії обов’язків, покладених на нього, 20 жовтня  2015 ГПУ скерувала обвинувальний акт стосовно нього для розгляду до суду", - розповіли в Управлінні зв'язків з Громадськістю ГПУ.
"Підготовче судове засідання призначено судом на 10 листопада  2015, тобто після спливу терміну дії обов’язків, покладених на Олександра Єфремова. Під час підготовчого судового засідання Генпрокуратурою буде ініційовано питання щодо подальшого застосування до Єфремова покладених на нього раніше обов’язків", - повідомили в ГПУ.
При цьому у ГПУ наголосили, що в разі ухилення Єфремова від явки до суду, "Генпрокуратура буде ініціювати застосування до нього більш суворого запобіжного заходу, а грошові кошти внесені як застава будуть звернені в дохід держави".
Водноча
с, як розповів "Українській правді" начальник управління спецрозслідувань Сергій Горбатюк у середу вранці було перше засідання суду, під час якого з Єфремова зняли браслет.
"Сьогодні відбулося засідання. Було заявлено клопотання про відвід судді, бо одна суддя з трійки була слідчою суддею і не має права розглядати справу по суті", - розповів він.
"Після цього засідання перенесли на 10 листопада, а з Єфремова зняли браслет, хоча ми своєчасно ще 20 жовтня направили до суду прохання призначити засідання для продовження терміну дії зобов'язань", - сказав Горбатюк.
За словами Горбатюка, суд мав протягом п'яти днів призначити засідання і встигнути розглянути питання до того моменту, як закінчиться дія запобіжного заходу Єфремова.
"На мою думку вони (Печерський суд - УП) порушили закон", - зазначив Горбатюк.
Водночас, відповідаючи на питання, чи означає це те, що Єфремов тепер має можливість утекти і повністю залишається без контролю, він відповів:
"Контролю немає. Але застава у 3,7 мільйонів залишається".
"Виїзд через офіційні пункти пропуску Єфремову перекритий. А якби в нього було бажання утекти через якісь канали, він би вже міг це зробити. У нього браслет був вдягнений лише в нічний час, а вдень він вільний від контролю і може пересуватися будь-де", - розповів Горбатюк.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

5 лист.
кому Крістіан
Кабмін відправив двох заступників А.Авакова на іншу роботу
Кабмін звільнив у зв’язку з переходом на іншу роботу трьох заступників міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. 
Офіційний портал КМУ опублікував ввечері 4 листопада два розпорядження № 1126-р «Про звільнення Паскала В. Ф. з посади заступника Міністра внутрішніх справ України» і № 1127-р «Про звільнення Руденка О. О.  з посади заступника Міністра внутрішніх справ України».
У кожній з цих постанов, заступники міністрів Олексій Руденко і Василь Паскал звільняються «з посади заступника Міністра внутрішніх справ України у зв’язку з переходом на іншу роботу»/
Нагадаємо, ввечері 4 листопада міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і Президент України оголосили про призначення Х.Деканоідзе  Головою Національної поліції України.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

5 лист.
кому Крістіан

Генпрокуратура оприлюднила попередні результати розслідування штурму Майдану в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року

"3 листопада 2015 року управлінням спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України повідомлено про підозру діючому командиру взводу роти міліції громадської безпеки особливого призначення одного з регіональних управлінь МВС України (колишнього спецпідрозділу «Беркут»), та колишньому працівникові цього ж підрозділу за ч. 2 ст. 364, ст. 340 КК, які в ніч з 10 на 11 грудня 2013 року, на виконання злочинних наказів керівництва органів внутрішніх справ, діючи спільно з іншими підрозділами правоохоронних органів, вчинили спробу силового розгону учасників акції протесту на Майдані Незалежності в м. Києві, та при цьому незаконно застосували насильство до учасників мітингу. А загалом внаслідок цих протиправних дій правоохоронців було заподіяно тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості 36 учасникам акції протесту, у тому числі народним депутатам України", - повідомили в Генпрокуратурі.


СБУ затримала міністриню юстиції за часів В. Януковича
Служба безпеки України повідомила, що затримала Олену Лукаш, міністриню юстиції в часи президенства В.Януковича
"О 15.00 скликаємо брифінг у зв'язку із затриманням Службою безпеки України Олени Лукаш, яка перебувала в розшуку через її причетність до злочинів проти Майдану", - повідомили в СБУ.



листопада Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко здійснить робочу поїздку до м. Сватове Луганської області
Геннадій Зубко та представники інших міністерств та центральних органів виконавчої владиознайомляться з соціальними об’єктами та житловими будинками, які постраждали внаслідок надзвичайноїситуації.
Зокрема, оглянуть склад ракетно-артилерійського озброєння, житлові будинки, школи, Сватівськерайонне територіальне медичне об’єднання.
Геннадій Зубко проведе нараду з питань забезпечення проведення оцінки збитків внаслідокнадзвичайної ситуації, що сталася 29 жовтня 2015 року у Сватовому.


Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

5 лист.
кому Крістіан

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

6 лист.
кому Крістіан

Печерський районний суд відправив  Г. Корбана під домашній арешт з носінням електронногобраслеа під варту


Генеральна прокуратура повідомила про підозру Міністриніюстиції за В.Януковича О.Лукаш

Ввечері 4 листопада стало відомо в чому звинувачують Олену Лукаш.
"аступником Генерального прокурора України 05 листопада 2015 року здійснено повідомлення про підозру колишньому Міністру юстиції України О. Лукаш у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України за фактом заволодіння під час перебування на посаді Міністра юстиції України коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки", - написали в Генпрокуратурі.



Символіка міліції ще рік буде чинна
У МВС повідомили, що після перетворення міліції у Національну поліцію символіка мілції біде чинною ще рік.
"У відповідності з пунктом 18 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про Національну поліцію" до 31 грудня 2016 року поліцейські можуть використовувати атрибути міліції, зокрема – посвідчення, печатки, логотипи та емблеми міліції і Міністерства внутрішніх справ України", - повідмили у МВС.



Генеральна прокуратура України викликала на допит нардепа від "Самопомічі", голову антикорупційного комітету Ради Єгора Соболєва за тиск на суддів Конституційного суду при їхній спроби скасувати закон про люстрацію. Це він сам повідомив журналістам, передає "РБК-Україна".
"Щойно отримав інформацію, мені прийшла повістка в Генеральну прокуратуру з'явитися 17 листопада по справі про тиск на суддів Конституційного суду під час їх спроби скасувати закон про люстрацію", - сказав Є.Соболєв.


Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

6 лист.
кому Крістіан
​Сьогодні вечері Печерський суд взяв під варту О.Лукаш з можливістю внесення застави. Розмір застави​ - 5 млн 115.6 тис грн.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

7 лист.
кому Крістіан
Вадим Новінвській вніс заставу за Олену Лукаш 6 листопада
«Залог за Лукаш внесен. Требуем немедленно выполнить решение суда и освободить Елену Лукаш из под стражи. Огромное спасибо хорошему человеку Вадиму Новинскому за помощь и быструю реакцию», – написав він на Facebook.
Нардеп від "Батьківщини" Ігор Луценко звернувся до Генпрокурора Віктора Шокіна з проханням забезпечити охорону О.Лукаш. І.Луценко боїться що О.Лукаш випаде з вікна, як Чечетов зимою.
"Прошу забезпечити їй охорону. Свого часу той же Новінський вніс ті ж 5 млн за Чечетова...", - написав І.Луценко на Facebook.

листопада міліція перетворилися в Національну поліцію.

З цього приводу Уряд повідомив, що "забезпечено утворення та реєстрацію як юридичних осіб публічного права, Головних управлінь Національної поліції в регіонах та підрозділів поліції охорони, а також затверджено штат апарату Національної поліції, який передбачає перелік територіальних органів поліції держави та містить штатний розпис кожного підрозділу. Зокрема, у складі Головних управлінь поліції в областях та місті Києві відповідно до повноважень, визначених Законом, повноцінно функціонують 217 відділів поліції та 489 відділень поліції."
листопада Кабмін оприлюднив Положення про Національну поліцію.
Олександр Фацевич, перший голова патрульної поліції Києва став "заступником глави Національної поліції України – главою патрульної поліції України", - як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. На посаду керівника Нацполіції пішла Хатія Декаонїдзе.
Також, 7 листопада почався набір в патрульну поліцію Сум.



листопада Президент зустрічався з Г.Москалем. Питання про відставку знялося. Після завершеня відпустки 9 листопада Г.Москаль поврненться до роботи.
«Треба забезпечити стабільність і єдність краю, всіх, хто живе на Закарпатті. Цілком покладаюся на вас, ви маєте повну довіру Президента», – сказав на дорогу Г.Москалю Президент України Петро Порошенко.

листопада відбудеться перше засідання конкурсної комісії з відбору кандидатів у САП. Про це повідомила на сайті Генпрокуратура: "листопада 2015 року о 10:00 год. відбудеться чергове засідання конкурсної комісії з проведення відкритого конкурсу на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі."


15 заочних років тюрми для "міністрині економрозвитку ДНР"
Прокуратура Донецької області направила до суду обвинувальний акт щодо мешканки м. Донецька Євгенії Самохіної, яка обвинувачуються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) КК України.

"Досудовим розслідуванням зібрано достатньо доказів для звинувачення жінки у тому, що вона з листопада 2014 року погодилася на пропозицію терористів та очолила «міністерство економічного розвитку «ДНР», а також за виконання у подальшому дій, спрямованих на підтримку незаконної діяльності окупантів... Враховуючи наведені факти, правоохоронними органами було прийнято рішення про проведення у відношенні обвинуваченої спеціального досудового розслідування. Наразі справу спрямовано до суду для її заочного засудження. Терористці загрожує до 15 років позбавлення волі", - повідомили в Генпрокуратурі.

На теперішній час Є.Самохіна продовжує керувати "міністерством" на тимчасово окупованій території, "та виконує організаційно-розпорядчі функції, таким чином отримуючи протиправний дохід від своєї злочинної діяльності та забезпечуючи фінансування кожного працівника міністерства". 



СБУ затримала Юрія Булаву, який допомагав Януковичу заволодіти землями Сухолуччя
Про це повідомили на сайті СБУ: "Колишнього директора ТОВ «Будинок Лісника» Юрія Булаву, який перебував у загальнодержавному розшуку, затримала Служба безпеки України спільно з прикордонниками у Херсонській області. Булава обґрунтовано підозрюється у тому, що був основним спільником Віктора Януковича у заволодінні землями Сухолуцького лісництва на території Вишгородського району Київщини. На даний час затриманого доправляють до Генеральної прокуратури для проведення слідчих дій."
Сухолуччя - одна з земельних ділянок, якими заволодів В. Янукович.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

8 лист.
кому Крістіан
​​

Кандидат у мери Павлограда Є.Терехов розповів свою версію ДТП

На трасі машину Євгена Терехова підрізала вантажівка торгової мережі "АТБ", після чого автомобіль потрапив під колеса вантажівки іншої торгової мережі "Брусничка", заявив він в ефірі "112 Україна".
"Я можу сказати, що мені ніхто не давав дихати в трубку на місці ДТП. У мене Не було швидкості до 200 км І ніяких грошей в машині не було – там були особисті речі людини, яка давала мені машину, і мої особисті. Але ніяких пачок грошей там не було. Я їхав приблизно 120-130 км/год по трасі. Йшов по прямій на обгін по лівій стороні, а по правій стороні їхала (вантажівка) "АТБ", а за нею – (вантажівка) "Бруснички". Коли я почав рухатися на обгін, "Брусничка" різко йде вліво на мою (машину), я по гальмах. І мене "виводить" рівно під колеса "АТБ". Те, що випадково "АТБ" і "Брусничка" разом опинилися – не думаю. Припущення різні можуть бути", - сказав він.
листопада на трасі Павлоград-Дніпропетровськ під с. Булахівка 26-річний Євген Терехов — кандидат у мери Павлограда від партії Г.Корбана “УКРОП” на Porshe Cayene в’їхав у вантажний автомобіль.
Швидкість авто Терехова, кажуть павлоградські ЗМІ, була близька до 200 км за годину.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

9 лист.
кому Крістіан
Сьогодні день української писемності і мови: http://www.president.gov.ua/news/vitannya-prezidenta-z-nagodi-dnya-ukrayinskoyi-pisemnosti-ta-36268


Міноборони повідомили про порушення перемир'я
З 8 на 9 листопада активізувалися обстріли на Донбасі​
"Розпочинаючи з 18 години вечора вони з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї на Артемівському напрямку обстрілювали Майорськ, Зайцеве та Шуми. На Луганському напрямку з гранатометів та стрілецької зброї вели прицільний вогонь по нашим позиціям в районі Щастя. А на Маріупольському напрямку по Широкиному працював снайпер. Найбільше обстрілам російсько-терористичні найманці піддавали донецький напрямок. Тут з озброєння БМП-2, гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї найманці шість разів обстрілювали захисників України в районі Авдіївки, тричі — Піски, а також вели вогонь по Верхньоторецькому, Красногорівці та Опитному. Загалом по нашим позиціям було здійснено 20 обстрілів", - повідомили у Міноборони.
Там виконання Мінських домовленостей Україною і ДНР-ЛНР охарактеризували так: "Українські військові й надалі в односторонньому порядку продовжують дотримуватися Мінських домовленостей."


У Волновасі пам'ятник Василю Чапаєву декомунізували у монумент «Козак»
У м.Волноваха онецької області пам’ятник герою радянської Червоної армії Василю Чапаєву перейменували в монумент «Козак». 
«Розглянувши заяву жителів міста Волноваха про перейменування пам'ятника В.І.Чапаєву, враховуючи результати громадського обговорення, міська рада вирішила «перейменувати пам'ятник Чапаєву, розташований в р. Волноваха Донецької області, монумент «Козак», - написано в постанові від 16 жовтня «Про перейменування пам’ятника».
Відповідну зміну мають внести в список пам’яток культурної спадщини Волноваського району.
Загалом, в Україні є більше 900 населених пунктів, які треба перейменувати у відповідності з законами України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки", "Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917 - 1991 років", "Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 - 1945 років" і "Про правовий статус та вшанування пам'яті борців за незалежність України у ХХ столітті".
До 21 листопада мають бути сформовані списки населених пунктів, вулиць, скверів і площ, які мають бути перейменовані.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

9 лист.
кому Крістіан
Україна продовжує ловити нелегалів з Афганістану і Сирії

Протягом минулих вихідних  співробітники  Держприкордонслужби в рамках проведення операція «Кордон-2015» виявили та затримали понад 30 незаконних мігрантів. Причиною такої активізації нелегалів є скоріш за все те, що організатори та й самі порушники намагаються закінчити свою мандрівку ще до настання холодів, повідомили у Кабміні.
"Як вже повідомлялося, у суботу прикордонники затримали на різних ділянках кордону 16 незаконних мігрантів – вихідців з Афганістану, Бангладеш та Пакистану, а у неділю – на Буковині прикордонники виявили ще 10 громадян Афганістану, серед яких жінки та діти.
Крім того, учора на Закарпатті одного з порушників кордону – громадянина Сирії, прикордонники відділу «Тиса» Мукачівського загону  виявили з допомогою службового собаки. Чоловіка затримали під час спроби переплисти річку Тиса.
Дільничні інспектори Чопського прикордонного загону та МВС, перевіряючи приватний будинок в м. Ужгород, виявили 2 громадян Сирії. 
А на Буковині учора на ділянці відділу «Черепківка» прикордонний наряд від мобільної прикордонної застави «Чернівці» спочатку за 1,5 км від лінії кордону зупинив автомобіль під керуванням громадянина України. Ним чоловік перевозив без документів громадянина Тунісу та громадянин Єгипту. А сьогодні вночі, на підступах до держрубежу, на цій ділянці прикордонники затримали громадянина Сомалі  та громадянина Палестини", - повідомили у Кабміні.
На початку осені в Кабміні й прикордоній службі заперечували інформацію, що Україна є шляхом транзиту нелегальних мігранітів і біженців із Афганістану і Сирії до країн ЄС. Але час від часу прикордонники публікували інформацію, що час від часу через кордон на авто чи пішки пробують проникнути на територію країн ЄС нелегали.


Генпрокуратура оскаржила домашній арешт Г.Корбана
Запобіжний захід не відповідає ризикам.
"09 листопада 2015 року Генеральною прокуратурою України до Апеляційного суду м. Києва внесено апеляційну скаргу на рішення слідчого судді Печерського районного суду м. Києва, яким відмовлено у задоволенні клопотання Генеральної прокуратури України про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою та застосовано до підозрюваного Г. Корбана запобіжний захід у виді домашнього арешту із застосуванням засобів електронного контролю", - повідомили в Генпрокуратурі.
"Обраний слідчим суддею запобіжний захід не відповідає заявленим ризикам, передбаченим ст. 177 КПК України, не забезпечить належну процесуальну поведінку підозрюваного, враховуючи, що відносно Г. Корбана здійснюється досудове розслідування у вчиненні ряду тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі вчинених у складі організованої злочинної групи", - вважають у Генпрокуратурі.




Ув'язнений Ігор Мосійчук судився із ВРУ
Вищий адміністративний суд України не задовільнив позов народного депутата України Ігоря Мосійчука до Верховної Ради України щодо визнання незаконною постанови про затримання та арешт.
"Прошу суд вирішити питання щодо підсудності даної справи Вищому адміністративному суду у порядку адміністративного судочинства. ... Якщо погодиться з доводами, які я озвучив, то прошу у відповідності ст. 157 КАС закрити провадження у цій справі... І в даному випадку, надаючи згоду на його затримання та арешт, вказана постанова не може розглядатися в порядку адміністративного судочинства. В даному випадку між сторонами відсутній публічно-правовий спір", - сказав представник Верховної Ради Аркадій Лаптієв, передав УНН.
Народний депутат залишився під вартою.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

9 лист.
кому Крістіан
Сьогодні ЗМІ рознесли заяву "Глави ДНР" Олександра Захарченка, який сказав, що йому допомагав близький соратник Володимира Путіна Владислав Сурков. Це він сказав в ефірі донецького каналу "Юніон".
"Хотів би відзначити одну людину. З перших днів гострої кризи, яка була на нашій землі, з перших годин, з перших хвилин, він усім серцем вболівав за наш народ, допомагав по всіляких питаннях, які виникали. Вони, може, спочатку були наївними, дитячими. Хотів би сказати спасибі помічнику президента РФ Владиславу Юрійовичу Суркову - це та людина, з якою ми спілкуємося з фундаментальних і навіть не фундаментальних питань", - сказав Захарченко.
Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1178131-zaharchenko-surkov-v-usomu-nam-dopomagae-z-pershih-dniv-viyni-video.html



Прокуратура відпустила Олену Лукаш під домашній арешт. Їй вдягли електронний браслет і відпустили. 
Вкінці того тижня Народний депутат від «Опозиційного блоку», 6-та найбагатша людина в Україні Вадим Новінвській вніс заставу за Олену Лукаш: «Залог за Лукаш внесен. Требуем немедленно выполнить решение суда и освободить Елену Лукаш из под стражи. Огромное спасибо хорошему человеку Вадиму Новинскому за помощь и быструю реакцию», — написав він на Facebook.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

10 лист.
кому Крістіан
Про соратника Арсенія Яценюка Миколу Мариненка http://www.pravda.com.ua/articles/2015/11/9/7087675/
Про соратника П.ПОрошенка Ігоря Кононенка http://www.pravda.com.ua/articles/2015/10/28/7085724/

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

11 лист.
кому Крістіан
ВРУ призначила вибори в Маріуполі й Краматорську на 29 листопада
Верховна Рада підтримала рішення про призначення місцевих виборів у Красноармійську та Маріуполі на 29 листопада, повідомилаУкраїнська правда.
За рішення про ухвалення законопроекту у другому читанні та в цілому проголосували 233 народних депутати.
Автором проекту закону 3371-1 є позафракційний депутат Сергій Тарута.





Депутати прийняли законопроект №2540а ро внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо окремих питань накладення арешту на майно з метою усунення корупційних ризиків при його застосуванні" з "безвізового пакету", який дозволяє арешт майна, що може бути знаряддям, доказом злочину або отриманого злочинним шляхом.
За законопроект 2540а проголосував 291 депутат.
При розгляді документу прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив сумнів у тому, що закон у цьому вигляді відповідає директиві Європейського Союзу.
"З формальної юридичної точки зору низка статей не відповідає європейській практиці. У тому випадку, якщо даний законопроект не буде відповідати європейському законодавству, а юридична експертиза саме на це і вказує, то це стане передумовою до того, що Україні не дадуть безвізовий режим", - сказав він.
"В стінах українського парламенту зараз немає єдності щодо вилучення поправок, які внесли суттєві зміни в антикорупційне законодавство і позбавляють правоохоронні органи реальної боротьби з корупцією", - додав Яценюк.
Такж ВРУ прийняла законопроекти з безвізового пакету:



Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

11 лист.
кому Крістіан
Нардеп Борис Філатов, кандидат в мери Діпропетровська повідомив про підкуп виборців у пешому турі виборів мера: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=929741853774379&id=100002157183088


 Президент України Петро Порошенко підписав Указ №633/2015 “Про відзначення у 2015 році Дня Гідності та Свободи”: http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/633/2015


12 листопада о 10:00 у столиці відбудеться Міжнародна торгово-промислова конференція «Експортно-імпортні відносини Україна – ЄС 2016: готовність влади та бізнесу». Про це інформують у Департаменті промисловості та розвитку підприємництва КМДА.
Захід триватиме до 13 листопада.

Місце проведення заходу: Торгово-промислова палата України (конференц-зала «Колізей»), вул. Велика Житомирська, 33. 
Для додаткових питань відвідувачі можуть звернутися за телефоном для довідок: (044) 586 40 15.
Телефон для акредитації представників ЗМІ: (044) 279 18 99.




19 листопада  в центральній залі   Українського дому відбудеться виставка "100 кращих товарів України".
Докладніша інформація за посиланням:

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

11 лист.
кому Крістіан


Провідник "Правого сектора" Дмитро Ярош відмовився бути лідером ще одного проводу політичної сили. Але це не означає, що він покинув політику і "Правий сектор".
Про обставини він, як і про все що для нього важливе щоб люди знали щодо його діяльності, написав на Facebook.
"листопада у Києві відбулась конференція керівного складу Правого сектору. Метою, задекларованою організаторами – частиною Проводу ПС – було напрацювати робочі матеріали для підготовки всеукраїнського з’їзду НВР ПС, стати об’єднуючим фактором для українських патріотів, підготувати революційну концепцію протидії зовнішнім і внутрішнім ворогам. Натомість ініціатори та деякі учасники зібрання взяли на себе нелегітимні функції: визначення стратегічного напряму розвитку ПС та обрання ще одного Проводу, де мені виділено посаду Провідника...Отримавши поранення і потребуючи тривалого часу на лікування, я довірив деякі напрямки управління Рухом своїм найближчим однодумцям, які мали і мають свій погляд на розгортання націоналістичного руху. Моя ж позиція далеко не у всьому збігається з устремліннями частини Проводу...Тому я змушений відповісти відмовою на пропозицію очолити запропонований конференцією Провід та складаю з себе повноваження Провідника НВР ПС, залишаючись націоналістом, державником і революціонером."


У четвер, 12 листопада, відбудеться брифінг за участю радників міністра внутрішніх справ України Івана Стойка і Зоряна Шкиряка, а також координатора ГО "ОПОРА" ОльгиАйвазовської щодо ситуації навколо другого туру місцевих виборів і готовності підрозділів поліції до забезпечення правопорядку під час їх проведення. 
Початок: о 12:00 годині.
Місце проведення: Міністерство внутрішніх справ України (м. Київ, вул. Богомольця, 10).
Прохід на територію: до 11:50 год.
Акредитація ЗМІ – електронною поштою mvsinfo@mvsinfo.gov.ua з поміткою «Акредитація» або 12.11.2015 з 9.00 до 11.30 години за телефонами 254-75-24, 256-16-30, 254-75-21 або 256-17-92.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

12 лист.
кому Крістіан
​МВС визначило новий розподіл поліції Донеччини: http://www.mvs.gov.ua/mvs/article/1704799?annId=1704802




Верховна Рада України ухвалила Закон "Про Державне бюро розслідувань"

 
​Закон
 
​цей ​
визначає правові основи організації та діяльності Державного бюро розслідувань.
"Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність з метою попередження, виявлення, припинення та розкриття злочинів, віднесених до його компетенції"
​,  - йдеться в законі​
.
Законом встановлено гарантії незалежності Державного бюро розслідувань
​:

спеціальним статусом Державного бюро розслідувань, особливим порядком визначення його загальної структури, фінансування й організаційного забезпечення діяльності;
особливим порядком добору, призначення та звільнення Директора Державного бюро розслідувань, першого заступника Директора Державного бюро розслідувань і заступника Директора Державного бюро розслідувань, а також вичерпним, визначеним законом, переліком підстав для припинення їхніх повноважень;
визначеним законом порядком здійснення повноважень Державного бюро розслідувань та його працівниками;
колегіальним прийняттям найбільш важливих рішень керівництвом Державного бюро розслідувань;
забороною незаконного втручання у здійснення повноважень працівників Державного бюро розслідувань;
належною оплатою праці працівників Державного бюро розслідувань і соціальними гарантіями;
правовим захистом і забезпеченням особистої безпеки працівників Державного бюро розслідувань, їх близьких родичів.
​О
сновні завдання Державне бюро розслідувань:
виявлення, розкриття, припинення і розслідування злочинів, пов'язаних з діяльністю організованих груп та злочинних організацій;
виявлення, розкриття і розслідування випадків катування та інших злочинів, пов'язаних з жорстоким, нелюдським або таким, що принижує гідність, поводженням або покаранням, вчинених працівниками правоохоронних органів;
виявлення, розкриття і розслідування особливо тяжких насильницьких злочинів, за які Кримінальним кодексом України передбачене покарання у виді довічного позбавлення волі;
розкриття і розслідування злочинів, вчинених службовими особами, які займають особливо відповідальне становище відповідно до частини першої статті 9 Закону України "Про державну службу", особами, посади яких віднесено до першої - третьої категорій посад державної служби, суддями та прокурорами (крім випадків, коли ці злочини віднесено до підслідності детективів Національного антикорупційного бюро України);
розкриття і розслідування злочинів, вчинених службовими особами Національного антикорупційного бюро України, прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (крім випадків, коли досудове розслідування цих злочинів віднесено до підслідності детективів підрозділу внутрішнього контролю Національного антикорупційного бюро України).


​18 травня  тепер День геноциду кримстькотатарського народу

Верховна Рада України ухвалила Постанову «Про визнання геноциду кримськотатарського народу»

 Згідно з 
​нею
, Верховна Рада постановила
​ ​
визнати депортацію з Криму кримських татар у 1944 році геноцидом кримськотатарського народу
​. ​
​Д​
нем пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу встанови
​л​
и 18 травня.



​ВРУ гармонізувала антидискримінаційні закони із європейським правом

​Верховна Рада прийняла з
акон 
"​П
ро внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо 
​​
гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу)
.

"
"Забороняється будь-яка дискримінація у сфері праці, зокрема порушення принципу рівності прав і можливостей, пряме або непряме обмеження прав працівників залежно від раси, кольору шкіри, політичних, релігійних та інших переконань, статі, гендерної ідентичності, сексуальної орієнтації, етнічного, соціального та іноземного походження, віку, стану здоров'я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ/СНІД, сімейного та майнового стану, сімейних обов'язків, місця проживання, членства у професійній спілці чи іншому об'єднанні громадян, участі у страйку, звернення або наміру звернення до суду чи інших органів за захистом своїх прав або надання підтримки іншим працівникам у захисті їхніх прав, за мовними або іншими ознаками, не пов'язаними з характером роботи або умовами її виконання"
​, - йдеться в тексті закону.​

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

12 лист.
кому Крістіан
В "Правому секторі" стався розколчерез тих, хто готовий робити активні дії
Це свідчить з поста активістки "ПС", колись журналістки Олени Білозерської:
"На конференції активу НВР "Правий сектор" 8 листопада, після якої Д.Ярош написав заяву про віставку, відбулося наступне. Конференція була організована частиною членів Проводу, які виступають за перехід НВР ПС на жорсткий революційний шлях. Це не означає негайний штурм адмінбудівель, але означає відкрите визнання "Правим сектором" діючої влади нелегітимною, а сам рух ПС - єдиним легітимним представником інтересів української нації", - повідомила вона на Facebook.
Вона сказала, що рух на революційну боротьбу без достатньої сили підтверджувати заяви дією нівелює ставення людей до ПС. Її шлях - підпільна боротьба.
"Уявіть ситуацію: відбувається арешт відомого правосєка, і рух, зробивши амбітні заяви і маючи у своєму складі озброєних бійців, не звільняє одразу ж побратима силовим шляхом і не розстрілює прокурора чи суддю, які його ув'язнили. Хто поважатиме нас після цього? І взагалі, такі декларації доречні лише для підпільної організації або для такої, що збирається одразу ж після їх проголошення перейти в підпілля. Підпільна боротьба - це теж один зі шляхів, але ж на конференції нічого про такі наміри не згадувалось", - написала Об.Білозерська

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

13 лист.
кому Крістіан
 На сьогоднішній день Україна виконала 18 з 54 рекомендацій Європейської комісії щодо отримання Україною безвізового режиму, так під час години запитань до уряду заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін.
"Ми повністю виконали 18 рекомендацій, 36 знаходиться у стадії виконання. Немає жодного зобов'язання, яке ми не виконали", -
​повідомив
 П.Клімкін .
Міністр уточнив, що наразі Україна "повністю закрила блок управління кордоном".
​ В
ін висловив сподівання, що за наслідками наступної доповіді щодо виконання нашою державою Плану дiй з вiзової лiбералiзацiї Україна наблизиться до безвізового режиму.
Серед рекомендацій, які наша держава повинна виконати, П.Клімкін назвав впровадження в Україні внутрішніх біометричних паспортів.

​Україна не збирається платити 3 млрд, які взяв в Янукович у РФ

Україна не може виплатити Росії $3 млрд, взятих у борг Віктором Януковичем,
​тому що
 Р
​осія
 не приєдналася до програми реструктуризації.
​ ​
Про це в інтерв'ю "5 каналу"  заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.
За її словами, Кабінет міністрів пропонував, щоб Росія приєдналася до реструктуризації українського боргу
​. ​
"Але вони вирішили не брати участь. Тепер ми готуємося до всіх інших можливостям", - сказала вона.
Яресько зазначила, що в даний час Україна не може здійснити виплати по цьому боргу:
​ ​
"Насамперед, за програмою МВФ ми маємо дуже чітко визначені параметри: скільки ми можемо видати кошти на що завгодно - від бюджетного дефіциту до видачі боргів" - додала вона.
"​Ліга.Фінанси" передали, що Н.Яресько готова зустрітися зі своїм колегою Силуановим, щоб обговорити реструктуризацію​. Н. Яресько сказала, що раніше пропонували РФ поговорити пр реструктуризацію цих грошей, але без результату.  




За даними ZN.UA, перший заступник голови СБУ - начальник Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Віктор Трепак написав заяву на ім'я президента Петра Порошенка про звільнення з займаної посади. За словами джерела в Адміністрації президента, причиною свого кроку Трепак назвав неможливість боротьби з корупцією в умовах, коли Віктор Шокін займає посаду генпрокурора.
Того тижня від посади відмовлявся, а після розмови з Президентом передумав Закарпатський губернатор Геннадій Москаль.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

13 лист.
кому Крістіан
Більшість населення України вважають, що варто досягти компромісу на Донбасі - соціолог
76% населення України вважають, що щоб зупинити збройний конфлікт на Донеччині і Луганщині треба досягнути компромісу. Про це сказала під час прес-конференції політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» Марія Золкіна, передає кореспондент УНН.
«Переважна частина жителів України, 75% орієнтується на досягнення компромісів заради того щоби було завершено конфлікт на Донбасі. Але при цьому з цих 75% тільки 21% важають що компроміси вважають що компромісі можуть бути з ким завгодно, про що завгодно, аби тільки був мир. А Більшість населення, 56% вважають що компроміси потрібні… але компроміси можна вести далеко не з усіх питань», - сказала М.Золкіна
Вона ще сказала, що варіант збройного завршення конфлікту підтримують 14%.
Звільнена частина Донеччини і Луганщини вважають, що компромісів треба досягти «з будь-якого питання заради того, щоб був відновлений мир і спокій на всій території України», - повідомила М.Золкіна.
«А в інших регіонах в громадській думці всіх інших регіонів, який в нас зараз включає Дніпропетровську, Запорізьку, Харківську області, все-таки переважає орінтованість на вибірковий комтпромісс, тобто люди вважають, що компроміс можна досягати не з усіх питань», - повідомила М.Золкіна.

54% населення неокупованих територій Донеччини вважають, що зупинити конфлікт можна відновивши нормальне життя у них - соціолог
35% населення України вважає, що зупинити конфлікт на Донбасі можна через запровадження жорсткіших санкцій проти Росії, 54% жителів неокупованої Донеччини і Луганщини вважають, що решту Донечини можна повернути через відновлення нормального життя на цих територіях. 
«Але другим варіантом відновлення миру, населення України вважає фактично відновлення нормального повноцінного життя на тих територіях Донецької і Луганської області, які підконтрольні укркраїнському Уряду на сьогоднішній день. При чому найбільше частина орієнтованості см=аме на такий шлях до миру через відновлення нормального життя на територіях, які були звільнені, або не були окуповані на Донбасі демонструють самі жителі звільненої частини Донбасу 54% жителів Донецької і Луганської областей сукупно називають саме цей варіанти, саме цей крок як основний, щоб було відновлено мир на тій території» , - сказала М.Золкіна.
Іншим варіантом, як зупинити конфлікт,  35% респондентів по Україні вважають, що щоб зупинити конфлікт на сході України міжнародні інституції мають посилити санкції проти Росії.

Населення України вважає, що вибори на нині окупованих територіях будуть можливі тільки у випадку їх проведення у відповідності із законодавством України
Вибори на тимчасово окупованих територіях будуть можливі тільки у випадку їх проведення у відповідності із законодавством України і відновлення контрою України над кордоном з РФ. 
«Вибори на окупованій території, з точки зору українських громадян, не будуть можливими, доки вони не будуть проведені у повній відповідності до українського законодавства, це перша умова, її називають 39% громадян України, допоки вони не будуть повернені під контроль України, і над її частиною кордону з Росією, що зараз не контролюється, це 26,5% і допоки не будуть виведені російські війська з цих територій, які зараз підконтрольні самопроголошеним формування. Цю умову зараз називають 26%» , - сказала М.Золкіна.
Настрої на звільненій частині Донеччини і Луганщині дещо інші, повідомила М.Золкіна.
«Однак, якщо ми подивимося, які настрої панують на фактично прифронтовій території, на звільненій частині Донбасу, то там, навідміну від інших регіонів, на першому місці взагалі виявляється якась позиція невизначеності. Тому, що понад третина жителів, не знають, не можуть визначитися з тим, яким саме вимогам чи умовам має відповідати ідея проведення виборів на окупованих територіях, аби взагалі говорити про реалізацію цієї ідеї», - повідомила М.Золкіна.

Населення України переважно підтримує введення в Україну миротворчого контингенту, а на Донбасі остерігається
Від 70 до 45% населення України, залежно від регіону, підтримують введення на Донбасі миротворчого контингенту.
«І напевно, через те що в Україні панує орінтація на досягнення компромісу, неоднозначен ставлення по всіх регіонах до ідеї миротворчого контингенту на Донбасі. Взагалі, до ідеї того, щоб така перспектива була організована. Але, загалом, якщо говорити про середню температуру, скажімо так, в суспільстві з цього приводу, то 53% жителів України взагалі позитивно ставляться до такої ідеї. Негативно ставляться до можливості введення миротворчої місії на Донбас 27% українців» , - сказала М.Золкіна.
Набільше, повідомила вона, Підтримують ідею введення миротворчого контингенту жителі Західу, Центру і Півдня України. На Зході цю ідею підтримують 70% населення, а на Півдні  - 45%, 35% проти.
«На Сході і Донбасі, все-таки, відноста більшість виступає проти того, щоби миротворчий контингент було запроваджено, але, анприклад на Сході, там достатньо невеликий розрив. Тобто, умовно, чим ближче до лінії фронту, чим ближче д джерела воєнних, дій, тим більше страху з приводу появи ще одного актора, навіть якщо це будуть миротворчі сили», - повідомила М.Золкіна.

Уже 58% населення Донбасу вважають себе в першу чергу українцями і не вірять в союз із Росією - експерт
Все більше жителів неокупованих територій Донецької і Луганської областей вважають, що економічний чи політичний союз із Росією є поганою ідеєю, а регіональна ідентичність відходить на другий план.
«На мій погляд на Донбасі, на Звільненій території Донбасу відбувається зушення, які за своєю динамікою є більш істотними , більш красномовними, як на всій території України. Наприклад на цих територіях лещо з запізненням, але з’явилося розуміння вже розчарування в ідеї яихось тісних, наприклад, політичних союзів з Російською Федерацією. З’являється орієнтація, наприклад, та, яка для Донбасу вчорашнього була, скажімо так, наприйнятною, або чужа, орієнтація на такі ідеї як Євроатлатнична інтеграція, і що нйважливіше, на мій погляд, це те що відбуваються зміни у сприйнятті населенням самих себе» , - сказала М.Золкіна.
На її думку, ідея локальної  ідентичності відійшла на другий план.
«Буквально місяць тому, ми робили репрезентативне дослідженя по Донецькій-Луганській області і вже 58% жителів Донеччини і Луганщини називають себе в першу чергу громадянами України. І лише на другму місці в тому регіоні постає регіональність ідентична. Ще два роки тому ситуація виглядала іншим чином, і така національна ідентичність, вона, насправді, важила менше», - зазначила М.Золкіна.



На Донбасі більшість мандатів у місцевих радах отримали пов’язані з «Партією регіонів»
Більшість в міцевих адах Донецькоїі Луганської областей отримали люди, пов’язані із колишньою «Партією регіонів», але їх менше ніж було на місцевих виборах 2010 року. Про це сказав під час прес-конференції керівник проекту «Сильні громади Донеччини» Валентин Краснопьоров.
«Більшість в міськрадах Донецької і Луганської області отримала партія, яка має витоки з «Партії Регіонів», але на відміну, від 2010 року, коли вона отримали 80-90% в міськрадах Донбасу,коли в міськрадах великим щастям, коли заходило 1-2 представника, яких ми ідентифікуємо, як ті, які не входили в цю монопольну олігархічну групу, то на сьогодні цілими фракціями позаходили депутати різних політичних партій, від 10% до 40% в різних містах», - сказав В.Краснопьоров.
У Слов’янську , за йго зсловам зайшло 40%. В.Краснопьоров вважає, що те що по місцевих рад прийшли нові партії означає, що вони стануть в опозицію до старих партій і депутатів.
Вибори У Маріуполі і Красноармійську не відбулися через недоробленість закону про місцеві вибори, старий склад ЦВК і контроль міських комісій пов’язанми з «Метінвестом» особами, вважає Валентин Краснопьоров
 «Щодо Красноармійська і Маріуполя, складна ситуація, ми бачимо, що комісія (Центральна виборча комісія – ред.) втрачає довіру суспільства… І на Донбасі ми побачили сирість закону, тому що, до прикладу, той самий Красноармійськ, не визначено в законі чи можна фізичним особам підприємцям друкувати бюлетені, спричинило те що вибори були зірвані.» , - сказав В.Краснопьоров.
Він сказав, що закон ще дозволяє зривати вибори.
«ЦВК не є об’єктивним мірилом і вимушено в Україні територіальні, дільничні комісії формуються політичними суб’єктами, я не розумію можливості іншої, тому що якщо склад буде контролювати ЦВК, то склад комісій буде контролювати той, хто контролює ЦВК. Це вимушений хід, який може трошки об’єктивізувати цей процес. Саме те, що ситуація не змінилася в Центральній виборчій комісії, так і в підході до формування територіальної виборчої комісії як в Маіоуполі, акт і в Красноармійську, це ще питання, чи вони там відбудуться», - сказав В.Краснопьоров.
Він віздначив, що, вибори в Красноармійську і Маріуполі можуть не відбутися, тому що там
Уже є проблеми. Наприклад, за словами Є.Краснопьорова, міська виборча комісія у Маріуполі очолена юристом прямо пов’язаним з «Метінвестом», а решта – представники «нових партій», тобто тих, які виникли після Революції Гідності.

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

13 лист.
кому Крістіан
                                   Голова НАЕК "Енергоатом" розказав про перипетії з постачанням ядерного палива з Westinghouse https://www.youtube.com/watch?v=Ooene_xSsDE





Міністерство фінансів України повідомило про завершення реструктуризації державного та гарантованого боргу за 13 випусками облігацій зовнішніх державних позик України та гарантованих державою Єврооблігацій. 

"Після прийняття на зборах держателів облігацій, що відбулися 14 жовтня, рішень кваліфікованої більшості держателів цих випусків облігацій, держателі, які вчасно подали відповідні розпорядження щодо участі, вже сьогодні отримують нові облігації та державні деривативи згідно з умовами обміну", - повідомили в Мінфіні.

Міністр фінансів України Наталія Яресько про це заявила: "Сьогодні ми закриваємо важливу главу в історії економіки України та відкриваємо іншу. Мало хто вірив, що нам вдасться зробити це, коли ми розпочинали процес реструктуризації вісім місяців тому. Успішне завершення реструктуризації боргу, яку ми досягли, уникнувши дефолт, посилює позиції економіки України і є важливою передумовою для повернення до економічного зростання".

У Мінфіні пояснили, що завершення пропозиції обміну включає реструктуризацію зовнішнього державного боргу України на суму близько 15 млрд. дол. США, досягнення зменшення боргу України на 20% (близько 3 млрд. дол. США) і дозволяє Україні уникнути сплати попередньо запланованих 8,5 млрд. дол. США основної суми боргових зобов’язань, що підлягали виплаті за такими облігаціями до кінця 2018 року. 
"Ця успішна боргова операція є ключовою складовою реалізації Механізму розширеного фінансування, ухваленого МВФ у березні 2015 року і є результатом семи місяців напруженої роботи усіх органів влади України, яку координувало Міністерство фінансів, метою якої було переконання держателів облігацій у необхідності реструктуризації боргу України. Держателі тринадцяти випусків облігацій, які схвалили відповідні рішення зборів держателів кваліфікованої більшості і вчасно подали відповідні розпорядження щодо участі до завершення обумовленого кінцевого строку, сьогодні отримують у зв’язку із завершенням нові облігації через клірингові системи. Відповідно до умов обміну дохідність нових облігацій становить 7,75% річних та зі строком погашення з 2019 до 2027 роки. Окрім цього, за умовами обміну передбачено випуск державних деривативів. Держателі отримають у встановленому порядку права на облігації та державні деривативи через клірингові системи та їх відповідних зберігачів відповідно до процедур таких клірингових систем та зберігачів", - повідомили в Мінфіні.
Держателі тринадцяти випусків облігацій, які схвалили відповідні рішення зборів держателів кваліфікованої більшості, але вчасно не подали відповідні розпорядження щодо участі, до завершення обумовленого кінцевого строку, не отримують нові цінні папери сьогодні, повідомили у профільному міністерстві. 
Такі держателі, пишуть далі в Мінфіні будуть мати 150 днів після дати завершення реструктуризації для подання відповідних розпоряджень щодо участі, відповідно до оприлюднених умов обміну, якщо вони бажають отримати права на додаткові облігації та державні деривативи. Держателі, які не нададуть відповідні розпорядження щодо участі протягом цього терміну, втрачають право на отримання додаткових облігацій та державних деривативів. У цьому випадку облігації та державні деривативи, на отримання яких вони мали би право, будуть продані на ринкових умовах, а надходження від продажу (за вирахуванням організаційних витрат) будуть перераховані таким держателям через клірингові системи. 



Головний редактор "Цензор.НЕТ", член багатьох антикорупційних державних ініціатив і рад Юрій Бутусов підтвердив, що заступник Голови СБУ подав у відставку через конфлікт з Генпрокурором.
"Сообщение «Зеркала недели» о том, что первый заместитель главы СБУ, начальник Главного управления по борьбе с коррупцией Виктор Трепак подал заявление об отставке, - соответствует действительности. Да, такое заявление Трепак подал. В тексте, правда, не указаны причины. Но, безусловно, основанием для заявления является война Генерального прокурора Виктора Шокина против Службы безопасности и сотрудников Генеральной инспекции Генпрокуратуры, которые разоблачили близкую к Шокину группировку «бриллиантовых» прокуроров, и готовят судебный процесс", - повідомив Ю.Бутусов.
Він вважає, що конфлікт пов'язаний із тим, що СБУ зацікавлена іміджево розслідувати справу прокурорів Корніця і Шапакіна.
Ця справа почалася ще 6 липня з публікації Мустафи Наєма, що 5-го липня ГПУ і СБУ арештували працівника головного слідчого управління Володимира Шапакіна, замголови ГПУ в Київській обл Олександра Корнійця і цивільного Валерія Гибаленка 
Тоді у кабінеті заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна знайшли $130 тис кабинете $30 тис дол і €22 тис вдома, $170 тис і 500 тис грн в квартирі, документы на депозитні ввкладення на сумму 800 тис грн, а ще незареєстровану зброю і боєприпаси. А у зампрокурора Київської області Олександа Корнійця працівники СБУ знайшли 500 тис дол США, цінності і цінні папери і 65 діамантів.
Той і той ходять на суди.
Потім в липні була історія, що Генпрокурор сам їздив в апеляційний суд просити визнати що вилучення 3,2 млн дол, документів і діамантів у працівників ГПУ слідчою групою на чолі з його заступником Давидом Сакварелідзе, грузинським "підсилювачем" реформ в Україні, і з підсиленням СБУ було здійснено некоретно. Про таку новину писав Мустафа Наєм. Її підтвердили в Апеляційному суді джерела. 
Шокін відвідування суду заперечив: "Інформація, поширена окремими ЗМІ щодо начебто моєї поїздки до суду з метою отримання дозволу на обшук - повна і абсолютна нісенітниця. Не планував і не відвідував будь якого суду...Ніяких кримінальних проваджень проти слідчих і прокурорів, які займаються справами Шапакіна і Корнійця не існує. Як не було і не планувалось ніякого обшуку в кабінетах цих працівників."
Щодо другої частини повідомлення Шокіна була інформація що ГПУ подала до Печерського суду заяву з проханням дозволити збирання інформації на представників слідчої групи в справі Гузиря. Цією групою командує Давид Саквареідзе в співпраці з СБУ. Інформацію про звернення до суду опублікував з фото звернення редактор "Цензор.НЕТ" Юрій Бутусов, дуже поважний український журналіст.
Заступник Генпрокурора Юрій Столярчук, якого згадав Бутусов у повідомленні про особисте просування в Печерському суді позитивного рішення, прокоментував "Українській правді", що "Інформація не просто не відповідає дійсності, а є маячнею і брехнею від самого початку до кінця."
Кожному з них присудили заставу в 3 млн грн. Шапакін 8-го вніс заставу 3 млн грн і вийшов. Зараз той і той ходить по судах. Йде слідство.

В Адміністрації Президента про ті події заявили що Порошенко бачився сьогодні з Сакварелідзе і Шокіним і нічого про конфлікт не знають. Шокін, з повідомлення АП, сказав: «Я, як Генеральний прокурор України, буду все робити для повного очищення прокуратури. Впевнений, що ми разом з Давидом та його підрозділом доведемо це до завершення».

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

13 лист.
кому Крістіан
​Командир бойового крила "Правого сектора" "Добровольчий український корпус"​ Андрій Стемпіцький, сказав, що розколу "ПС" немає: "Довіра чи не довіра до Д.Яроша (про це на конференції навіть і не йшлось), провід "самозванців" (подивіться в очі всі, хто голосував), боротьба за місце провідника (чиясь збочена фантазія), розкол (спеціально запущена тема) і багато іншого. Та є ГОЛОВНЕ про що йшлося: "стратегічні напрямні Руху, в центрі яких стояло невизнання бандитського режиму П.Порошенка легітимною владою і безальтернативність революційного шляху боротьби". Все. Крапка. Хоч десять проводів можна вибрати, але... не в посадах справа".

Олексій Півторак piwtorachok@gmail.com

Вкладені файли14 лист.
кому Крістіан
Д.Ярош нарешті пояснив чи він вийшов з ПС
"Я не розглядав і не розглядаю можливу свою участь у будь-яких інших політичних та громадських організаціях. Нічого кращого за Правий сектор, на мою суб’єктивну думку, у двадцять першому сторіччі українці не витворили", - заявив Дмитро Ярош на Facebook.
Він написав, що в "Правому секторі" існували розбіжності щодо боротьби з наявним політичним режимом.
Д.Ярош сказав, що силою боротися з режимом ще не готовий.
"Свою ж позицію я озвучував неодноразово в багатьох інтерв’ю: насильство – це крайня форма спротиву; поки не використані всі політичні мирні методи впливу на існуючу владу, йти шляхом державного перевороту і ліквідації існуючого владного режиму неможна, тим більше в умовах зовнішньої агресії сатанинської московської імперії та неготовності українських націоналістів до взяття максимальної повноти влади в державі", - повідомив Д.Ярош.
Позиція розбудови "Правого сектора" для Д.Яроша така: "Треба максимально розбудовувати організаційні структури, постійно розширяти коло прихильників ПС, проводити роботу в державних управлінських структурах, ЗСУ, СБУ, МВС, СЗР тощо, виявляючи людей, які здатні, при приході націоналістів до влади, провести революційні зміни та швидко і якісно покращити як стан народу, так і держави, зробити Україну геополітичним фактором та дати перспективу нашим дітям і онукам".
Решту, повідомив Д.Ярош має вирішити з'їзд ПС, а до групи з йогоо підготовки мають ввійти ті, хто виступив проти ідей Д.Яроша.
"Я рекомендую негайно створити Всеукраїнську робочу групу по підготовці З’їзду НВР ПС, в яку ввести Андрія Тарасенка «Пилипася», Андрія Шараскіна «Богему», Валерія Чоботаря «Гатила» та інших авторитетних для всього Руху особистостей. Вони вже будуть вправі визначати робочі підгрупи по напрямах, готувати необхідні конференції тощо. Як і в своєму листі до останньої Конференції, пропоную провести Всеукраїнський з’їзд НВР ПС в кінці січня 2016 року. Роботи дуже багато і її треба зробити мудро, виважено і ефективно, тоді вона дасть результат для української нації", - написав Д.Ярош.



За державним оборонним замовленням на 2015 рік підрозділи ЗСУ отримали 1753 одиниць зразків озброєння та військової техніки, понад 400 тисяч одиниць ракет та боєприпасів, і прийняли 16 нових зразків озброєння та військової техніки. Наразі завершили виготовлення двох малих броньованих артилерійських катерів «Гюрза-М» та передали до складу Військово-морських сил України.
Зброю в України виробляють підприємства державного концерну "Укроборонпром", а також він же продає зброю закордон.




МВС змінили параметри оцінювання міліціонерів (картинка у вкладеному файлі)
Мністр внутрішніх справ скасував прравила оцінювання міліціонерів. Така новина з сайту МВС дивувала народ наприкінці тижня.
Тепер ми все перевантажуємо. Поліція! Геть архаїзми пострадянської міліцейської системи! З метою запровадження ЄВРОПЕЙСЬКОЇ МОДЕЛІ ОЦІНКИ ПОЛІЦІЇ, сьогоднішнім наказом скасував всі 86 обов'язкових показників оцінки... 
Так буде правильно! – і жодних більше паличок, галочок і планових нормативів по кількості кишенькових злодіїв і розкрадачів!", –опублікували на сайті МВС заяву міністра Арсена Авакова.
В повідомленні пояснили, що скасували показник 
зареєстрован
​их
 злочини за різними напрямками
​, до якого входили параметри​
 кількість, розкриття, терміни, відносні показники
​.
Ці показники замінили такими:
1) результати зовнішнього опитування;
2) оцінка бізнес-середовищем ефективності поліцейської діяльності;
3) результати внутрішнього опитування;
4) результати виконання пріоритетних завдань.



​Хто в Європу Україну кличе
ГО "Європа без бар'єрів" дослідила через опитування політиків і експертів, в яких країнах ЄС прихильно, а в яких неприхильно, ставляться до надання Україні безвізового режим з Євросоюзом.
​Активісти опитали високопосадовців і незалежних експертів Швеції, Німеччини, Угорщини, Італії, Польщі, Словаччини, Литви, Чехії, Нідерландів та Франції впродовж червня – вересня 2015 року.
Словаччина, Литва, Польща і Угорщина пдітримали Україну.
"Інші країни займають нейтральну позицію, проте також висловили готовність підтримати рішення щодо надання Україні безвізового режиму, у разі прийняття Європейською Комісією позитивної оцінки виконання технічних вимог Плану дій з візової лібералізації. Франція виявилась країною, яка не захотіла йти на контакт за експертами ЄББ та відмовилася відповідати на питання інтерв’ю. Цей факт викликає занепокоєння та свідчить про те, що українська сторона приділяє недостатньо уваги просуванню своїх інтересів серед країн «скептиків»", - повідомили в "Європі без бар'єрів".
Ризики щодо України і безвізового режиму для неї вбачаються опитаними такі:
​- міграційні ризики з України оцінюються як середні та нижче середнього. При цьому такі країни, як Італія та Литва наголошують на отримані вигод від міграції українців до їхніх країн.
Військовий конфлікт з Росією матиме двозначний вплив. З одного боку, він прискорить рішення щодо надання безвізового режиму з метою легітимізації теперішньої української влади на європейському просторі, а з іншої сторони – може бути використаний окремими країнами для відтермінування рішення щодо скасування віз між ЄС та Україною.
Серед безпекових ризиків опитані представники країн ЄС найнебезпечнішими виділяють загрози проникнення з України до ЄС організованих збройних формувань, озброєних терористів, документованих українськими паспортами, торгівлю людьми та зброєю, а також можливість транзиту через Україну до ЄС нелегальних мігрантів з третіх країн. 
 серед країн щодо рішення надати Україні режим візової лібералізації присутня. Проте відзначається фактор інтенсивної антиукраїнської пропаганди у країнах ЄС на російських телеканалах, а також відсутність проукраїнської пропаганди з боку української сторони, яка б могла більш позитивно вплинути на прийняття рішення країнами ЄС.
2 вкладених файли
 

Коментарі

  1. Мене звуть місіс Еванс Пол. Я живу в Мариборі і чи щаслива я сьогодні людина? і я сказав собі, що кожен кредитор врятує мою сім’ю від нашого поганого становища, що я буду всім, хто звернеться за позикою до нього, подарував мені та моєму сімейному щастю, я був позичений у потребі 250 000,00 євро, з яких я розпочав своє життя самотнім матір з трьома дітьми, я познайомився з цією щирою і войовничою жінкою і допоміг мені позичити 250 000,00 євро. , Dellastaylors@yahoo.com
    WhatsApp на +1 (209) 251-1529

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар