Газпром не бронює українську трубу на наступний рік. Головне за тиждень + Анонси



Російський «Газпром» не став бронювати потужності на наступний газовий рік через Польщу і Україну на річних аукціонах. Аукціони пройшли на платформах бронювання GSA Platform і Regional Booking Platform.

«Оператор газотранспортної системи України» виставляв для річного бронювання додаткові «тверді» потужності в 9,8 млн куб. м на добу, на додаток до довгострокового контракту на 40 млрд кубометрів на рік (це 109 млн куб. м газу на добу).

Водночас, польський Gas System виставив потужності газопроводу «Ямал-Європа» в 79 млн куб. м на добу.

«Спочатку ОГТСУ виставляв на аукціон 15 млн куб. м на добу, але потім пропозиція скоротилася до 9,8 млн куб. м на добу. „Газпром“ не став бронювати потужності через Польщу і Україну на річних аукціонах», — йдеться в повідомленні.

Півтори роки роки перед тим в українському «Нафтогазі» повідомляли, що є Угода про експорт газу через Україну до 2024 року включно.

«Головним результатом домовленостей є отримання майже 3 млрд дол. від Газпрому та те, що українська ГТС буде завантажена і зможе наступні п’ять років працювати беззбитково», - казав керівник Підприємства Андрій Коболєв у грудні 2019 року.

За транзит газу державні підприємства щороку отримують не менше 70 мільярдів гривень, тобто, 2,5 мільярдів доларів США.

 

Більше про газові справи України

"Як післяматчеві пенальті": Кулеба пояснив позицію Києва щодо компенсацій за Північний потік-2

Віко на труні транзиту російського газу через Україну?

Без компенсацій та капітуляцій: рецепт перемоги у війні з Nord Stream-2

Магістральні газопроводи України отримали незалежних членів наглядової ради

 

Економіка

Хронологія останньої кризи на ринку електроенергії

Дослідження «Chatham House» як в Україні працює Systema: олігархи – політики – корупція…

Почав функціонувати Реєстр осіб, яким обмежено доступ до гральних закладів та / або участь в азартних іграх

 

Інші теми новин
Ковід-сертифікат українця. Як він виглядає і що дає

"Кузня на Рибальському" відновила будівництво катерів для ЗСУ

Адвокат Головань: Бігус та ОП майже синхронно оприлюднили спільну позицію щодо "прослушок Медведчука"
Франківський драмтеатр передбачає "протестні вистави" біля стін Кабміну і Ради

Соціально-політична ситуація в Україні – червень 2021

На Донеччині цьогоріч вже відновили 419 будинків, пошкоджених війною

 

Анонси

Сексуальне та гендерне насильство в ході збройного конфлікту на Сході України

12 Липня, 11:00

Круглий стіл на тему: «Звільнені та забуті: проблеми осіб, що зазнали сексуального  та гендерно-обумовленого насильства в ході збройного конфлікту на Сході України та зусилля влади та громадськості у їх вирішенні».

 

 

Спікери: Ірина Довгань – координатор SEMA – Україна; Маліні Лаксмінараян – представник Фонду Деніса Муквеге; Володимир Щербаченко – голова ГО «Східноукраїнський центр громадських ініціатив»; Алла Ярмішко – колишня полонена.

 

 

 

 Довідкова інформація: +380639599551

 

Акредитація представників ЗМІ: anna@ukrinform.com

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32

 

 

 

Деталі

Дата:

12 Липня

Час:

11:00

Тип Подія:

круглий стіл

Веб-сайт:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3277251-seksualne-ta-genderne-nasilstvo-v-hodi-zbrojnogo-konfliktu-na-shodi-ukraini.html

Організатори

«Східноукраїнський центр громадських ініціатив»

SEMA-Україна

 

Сучасні виклики розвитку столиці України та шляхи їх розв’язання. Децентралізація – ключові кроки до ефективного управління Києвом

12 Липня, 12:00

Спікери: Леся Забуранна, очільниця київського осередку політичної партії “Слуга народу”, народна депутатка України; Юлія Грішина, народна депутатка України; Андрій Вітренко, голова депутатської фракції «Слуга народу» в Київській міській раді, голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку; Владислав Трубіцин, депутат Київради від політичної партії «Слуга народу», голова постійної комісії Київської міської ради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою; Євгенія Кулеба, депутатка Київради від політичної партії «Слуга народу», засновниця ГО «Місто-сад».

 

 

 

 

 

Акредитація за тел.: (050) 167-07-08. Трансляція на сайті та Youtube-каналі УНІАН

 

 

 

Деталі

Дата:

12 Липня

Час:

12:00

Тип Подія:

пресконференція

Місце проведення

УНІАН, конференцзала

вул. Хрещатик, 4

 

Політичні партії очима виборців: як створити передумови ефективного представництва

12 Липня, 13:00

Спікери: Ольга Айвазовська – голова правління Громадянської мережі «ОПОРА»; Вікторія Підгорна – народна депутатка України (онлайн); Юлія Зальцберг – консультантка IFES з питань політичного фінансування та виборчих процесів (онлайн); Юлія Кириченко – співголова Ради Коаліції Реанімаційний Пакет Реформ, членкиня правління Центру політико-правових реформ; Ігор Фещенко – аналітик Руху «Чесно»; Ярослав Юрчишин – народний депутат України; Андрій Сухарина – політичний аналітик Фонду «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва, модератор.

 

Зареєструватися на захід і поставити запитання спікерам  можна за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdHpOQH-Z-TRpfcgTp7oJILx9sxMT_D_XTv3F3LoDRfVA6CxA/viewform

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32

 

 

 

Деталі

Дата:

12 Липня

Час:

13:00

Тип Подія:

круглий стіл

Веб-сайт:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3277325-politicni-partii-ocima-viborciv-ak-stvoriti-peredumovi-efektivnogo-predstavnictva.html

Організатор

Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва

 

Експертна дискусія ЄБА «Як повернути та втримати довіру інвесторів до України?»

12 Липня, 14:00

Онлайн на ресурсі Zoom. Під час дискусії будуть представлені результати експертного дослідження Асоціації – Індексу інвестиційної привабливості, який був проведений разом з юридичною фірмою Василь Кicіль і Партнери.

 

 

 

Реєстрація – https://eba.com.ua/event/ekspertna-dyskusiya-asotsiatsiyi-yak-povernuty-ta-vtrymaty-doviru-investoriv-do-ukrayiny-2021-06-24-09-37/  Тел.: (093) 655-39-22, iryna.chuiko@eba.com.ua

 

Бізнес-форум «Україна – Греція: відкриття нових можливостей співпраці під час глобальних змін»

12 Липня, 15:00

В онлайн форматі на платформі Zoom, за участю українських та грецьких дипломатичних установ, профільних міністерств, керівництва ТПП України та ТПП м. Салоніки і ділових кіл України та Північної Греції.

 

У програмі онлайн-зустрічі будуть висвітлені стан, перспективи та пріоритетні напрями українсько-грецького економічного співробітництва, учасники також зможуть задати питання спікерам та експертам. Робоча мова форуму – англійська.

 

 

 

Реєстрація – https://docs.google.com/forms/d/1nI2cbbiwceo3QfeHelE-hk8azGPJRn4jfeQtwn8RYrs/viewform?edit_requested=true

 

 

 

Деталі

Дата:

12 Липня

Час:

15:00

Тип Подія:

форум

Місце проведення

ТПП України

вул. В.Житомирська, 33

 

10-й фестиваль «Тиждень австрійського кіно»

15 Липня, 09:00

15-21 липня – В межах кіноогляду щорічно демонструються найактуальніші стрічки, вироблені в Австрії чи в копродукції з нею. До програми цьогорічного ювілейного фестивалю увійшли 5 повнометражних фільмів.

 

Відкриє фестиваль екранізація однойменної філософської повісті видатного письменника Германа Гессе «Нарцис і Ґольдмунд». Спеціальною подією цьогорічного фестивалю стане показ драми «Піаністка» (2001) Міхаеля Ганеке, чим відзначається 20-річчя з виходу стрічки на екрани. В інших містах України фестиваль відбудеться восени. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. Організатори: Австрійський культурний форум у Києві та компанія «Артхаус Трафік»

 

 

 

 

 

Деталі

Дата:

15 Липня

Час:

09:00

Тип Подія:

показ

Місце проведення

кінотеатр “Жовтень”

вул. Костянтинівська, 26

Київ

 

 

Новини центральної України

5-6 липня

КМДА повідомила про підвищення тарифів на опалення і гарячу воду

У Києві на час проведення Atlas Weekend змінюють графік роботи громадського транспорту

Мовиться про метрополітен та наземний транспорт У Києві на час проведення музичного фестивалю Atlas Weekend змінюється графік роботи громадського транспорту – мовиться про столичний метрополітен, деякі автобуси та тролейбуси.

У Києві «замінували» Центральний та Південний ж/д вокзали

Роботу Центрального і Південного залізничних вокзалів Києва обмежили. Надійшло повідомлення про замінування об'єктів. Про це повідомляє «Укрзалізниця» в Telegram. «Тимчасово обмежено роботу Центрального і Південного залізничних вокзалів у Києві в зв'язку з повідомленням про нібито його замінування», - йдеться в повідомленні.         

Професори Гриньова, Ніколенко та Сітарчук стали кандидатами на посаду ректора ПНПУ ім. Короленка

Марина Гриньова, Ольга Ніколенко та Роман Сітарчук поборються за посаду ректора Полтавського національного педагогічного університету. Протоколи з результатами голосування мають бути подані не пізніше 13 жовтня

З-під Кременчука до Путивля: останній на Полтавщині п’ятиметровий пам’ятник Марксу демонтували і передали до Музею тоталітаризму

У селі Радочини Омельницької територіальної громади Кременчуцького району демонтували пам’ятник Карлу Марксу і перевезли до філії Державного історико-культурного заповідника у м. Путивлі «Музей монументального мистецтва тоталітарної доби «Парк радянського періоду» в Спадщанському лісі.

Відпустка голови житомирської облорганізації ВО «Батьківщина» за 750 тис. грн: скріншоти листування та офіційна інформація

Народний депутат «Батьківщини» Анжела Лабунська планує відпустку за понад 750 тисяч гривень. Про це вона, ймовірно, писала у телефонних повідомленнях. Відповідні фотографії з листуванням Лабунської на робочому місці у Верховній раді 30 червня оприлюднив Telegram-канал «Через плече».

 

7-8 липня

Киевгорстрой может поднять стоимость жилья еще на 20% до конца года

До конца текущего года стоимость квартир "Киевгорстроя" может подняться еще на 20%, если цены на строительные материалы продолжат расти.

 В Киевводоканал пришли с обысками

В главный офис "Киевводоканала" пришли с обысками сотрудники Государственного бюро расследований.

У "Київавтодорі" викрили багатомільйонні зловживання під час придбання спецтехніки

Столичні правоохоронці задокументували масштабне розкрадання бюджетних коштів посадовими особами комунальної корпорації "Київавтодор", повідомляє Служба безпеки України в четвер.

У Київському метро переконують, що гілку на Виноградар відкриють до кінця року

У КП "Київський метрополітен" переконують, що зведення нових станцій "Мостицька" та "Проспект Правди", які стануть продовженням Сирецько-Печерської лінії до Виноградаря, ведеться за визначеним графіком і їх запустять до кінця 2021 року.

Київрада підтримала ініціативу "Голосу" про демонтаж пам'ятника на честь "дружби" Києва та Москви

Київська міська рада підтримала демонтаж пам'ятного знака на честь дружби міст Києва та Москви, встановленого в 2001 році у сквері на вул. Маршала Якубовського, повідомляє прес-служба партії "Голос".
Найбільшу криптоферму в Україні знайшли в колишньому приміщенні "Вінницяобленерго"

Служба безпеки України виявила найбільшу в Україні "ферму", де майнили криптовалюту.

15 липня Полтавський міськвиконком планує розглянути питання підвищення вартості проїзду: до 6 грн у тролейбусі та 8 грн в автобусі

На засіданні виконкому Полтавської міськради 15 липня мають розглянути питання підвищення тарифів на перевезення у громадському транспорті. Рішення вступить в силу наступного дня після опублікування відповідних рішень у газеті «Полтавський вісник»

Вакцинируют полным ходом: более 400,000 киевлян привили от COVID-19

В Киеве от COVID-19 вакцинировано уже 400,107 человек. Одну дозу при этом получили 285,208 людей, а 114,899 уже вакцинировались дважды. За 5 июля привились 14,861 человек. Об этом рассказал первый заместитель главы КМДА Николай Поворозник. Сегодня для того, чтобы вакцинироваться от COVID-19, нужно, в первую очередь, желание.

У Житомирі в серпні на 25-28% зросте тариф на вивезення сміття

У Житомирі з 1 серпня 2021 року збільшиться тариф на вивезення сміття на 25-28%. Відповідне рішення сьогодні, 7 липня, ухвалили члени виконавчого комітету. Заступник начальника управління житлового господарства Андрій Оніщенко пояснює: тариф збільшують у зв'язку зі зростанням основних складових фактичної собівартості тарифу.

Житомиряни скаржаться, що не завжди можуть скористатися пандусом в нових тролейбусах та автобусах

Наразі у Житомирі доступним для мобільних груп населення можна вважати лише частину комунального транспорту – це нові білоруські тролейбуси та автобуси. Проте навіть наявність пандусу не гарантує, що людина з інвалідністю або мама з дитиною у візочку без перешкод зможуть скористатися цим транспортом

На Сумщині упродовж доби виявлено 29 боєприпасів, ще 28 знешкоджено

5 липня групою піротехнічних робіт Міжрегіонального центру швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій (м. Ромни), проведено роботи зі знешкодження однієї 82-мм та двадцяти двох 50-мм мінометних мін, а також п’ятьох 45-мм артилерійських снарядів. Боєприпаси раніше були виявлені у лісі с. Перекопівка, що на Роменщині та на відкритій території с. Старе Село, Сумського

 

9-11 липня


"Вінницяобленерго" заявила, що її електрику ніхто не крав. СБУ спростовує

Енергетична компанія "Вінницяобленерго" стверджує, що крадіжок електричної енергії з мереж не зафіксовано. В Службі безпеки України наполягають, що оперують перевіреними даними.

У Києві затримали псевдомінера

Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі У Києві чоловік зателефонував до чергової частини і повідомив, що біля будівлі державної установи, закладена вибухівка. Правоохоронцям знадобилось усього декілька хвилин аби з'ясувати місцезнаходження зловмисника. Про це повідомляє поліція Києва. Зазначається, що згодом встановили і його особу: мінером виявився 30-річний уродженець Волині.

На Житомирщині під час святкування Купала вибухнуло величезне багаття – є потерпілі (Відео)

Розміщувати поруч піротехніку та багаття з бензином – не найкраща ідея У Коростені, що на Житомирщині, під час святкування Івана Купала стався вибух. Про це повідомляє видання " Коростень.today ". Інцидент стався надвечір п'ятниці, 9 липня, у зоні відпочинку River Bank. Через іскру від піротехнічних фонтанів, які запалили наприкінці святкування, спалахнули каністри із бензином.

Відновлення інфраструктури на ділянці Васильків - Боярка завершено, відкрито рух поїздів

Відновлено ділянку залізниці Васильків - Боярка, пошкоджену раніше внаслідок сходу з рейок потягу, відкрито рух поїздів, повідомили в АТ "Укрзалізниця".

"Стали первым городом в Украине". В Чернигове начали массовую вакцинацию Pfizer

"Стали первым городом в Украине". В Чернигове начали массовую вакцинацию вакциной от коронавируса Comirnaty производства Pfizer Biontech

Київський фунікулер зачиняють на ремонт

Із 12 липня до 20 серпня київський фунікулер зачинять на плановий щорічний ремонт.

Вбивство кримінального авторитета «Кирпича»: у Полтаві суд випустив під заставу смотрящого за Полтавським СІЗО

Октябрський райсуд змінив запобіжні заходи трьом з п’яти обвинувачених у замовному вбивстві кримінального авторитета. Один з обвинувачених — смотрящий за Полтавським СІЗО, йому призначили заставу 227000 грн.

У Лубнах другу добу гасять пожежу на міському сміттєзвалищі

У Лубнах горить міське сміттєзвалище побутових відходів. За 11 годин там вигоріло 1,2 га сміття.

Аэропорту "Киев" им. Сикорского выделили земельный участок под реконструкцию и развитие

Мэр Киева и глава КМДА Виталий Кличко рассказал о том, что Киевский городской совет выделил Международному аэропорту "Киев" имени Игоря Сикорского земельный участок под дальнейшую его реконструкцию. Решение поддержали 82 депутата

Чи понесе мер-корупціонер реальну відповідальність?

Мер Тростянця Юрій Бова вже двічі визнавася судом винним у вчинені корупційних правопорушень, але жодного разу він не поніс реального покарання. Останнього разу суд визнав його винним у фінансуванні з бюджету громади висвітлення діяльності Тростянецької міської ради через підприємство, в якому засновником та керівником була його дружина

 

 

 

Коментарі