Головні новини 15-21 травня+ Анонси


Нові санкції до російських підприємств і фізосіб; підозра в геноциді Сталіну і Берії; остаточно не-громадянин Артеменко; нові деталі економічних позовів до Росії; націоналізація “Укртелекому” через суд; парламент змінив “закон Савченко”; трьох бійців поліції відсторонили від служби за бійки 9 травня в Дніпрі; прокуратура підготувала подання до Верховної Ради України на зняття недоторканності з трьох народних депутатів; китайці хочуть інвестувати в “Мотор Січ”; Балаклію повністю розмінували; на Закарпатті зірвали спробу сепаратизму.


Всі фото: Олег Богачук

Президент України Петро Порошенко 15 травня ввів в дію персональні санкції щодо 1228 фізичних осіб і більше 400 підприємств. Через це в провайдери інтернету в Україні почали блокувати соцмережі Вконтакте і Однокласники. Згідно з переліком підпримств, мають заблокувати діяльність багатьох підприємств і фінустанов, а ще на російські телекомпанії: «ТВ Центр», РБК, ВГТРК, «НТВ-Плюс», «Звезда», ТНТ, РЕН, ОТР.
Штраф для інтернет-провайдера за неблокування підсанкційних сайтів 3 400 грн, штрафів для населення не передбачається.
Але, втілення санкцій уже виглядає складним через концептуальні питання на зразок: а що значить блокувати доступ до сайті, ніби-то, дорогу вартість блокування і так далі.
Росіяни збираються оскаржувати, для початку в СОТ, останні санкції України.


Так само заборони бояться в Українській православній церкві московського патріархату. На початку тижня під Верховною Радою були мітинги проти законопроектів законопроектів №4511 і №4128, за якими можна буде зупинити дію будь-якої релігійної оганізацій, якщо можна буде довести, що ця організація сприяє країні-агресору.
Є статистичні дані, за якими паствою УПЦ МП є 6,5 млн осіб, а це більше 15% населення України. Вірянами православної церкви Київського патріархату є не менше ніж в МП, греко- і римо-католиками ще 3 млн, а ще близько 0,3 осіб — православними автокефальної церкви. 0,5 млн є протестантами. Мусульман в Україні проживає чверть мільйона, 30 тис євреї і стільки ж буддисти.


Українська прокуратура сформулювала підозри Сталіну і Берії.
«На сьогоднішній день прокуратура АР Крим зібрала достатньо доказів для повідомлення про підозру і на даний час підготовлено проекти повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 442 КК України Сталіну Йосипу Віссаріоновичу та Берії Лаврентію Павловичу... Це тільки початок, нами в рамках даного досудового розслідування будуть встановлені інші учасники, попередньо нами встановлені безпосередні виконавці даного злочинного наказу», - повідомив прокурор АР Крим Гюндуз Мамедов всередині тижня.
 Ці слова були промовлені під дату — 73-ю річницю депортації кримських татар на Схід Радянського Союзу. На сьогоднішній день демографи для прокуратури встановили, що є понад 250 сімей – потенційних потерпілих, а це - більше 1000 осіб.

 По перше, Вищий господарський суд відхилив касаційну скаргу російського "Газпрому" щодо стягнення з нього 172 млрд грн штрафу та пені, накладених Антимонопольного комітету, за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту газу територією України, передає ВВС.

Представник інтересів АМКУ в суді Михайло Новицький повідомив, що державна виконавча служба України відкрила проводження щодо примусового стягнення з "Газпрому" штрафу і пені.
АМКУ 25 січня 2016 року прийняв рішення оштрафувати "Газпром" на 85,966 млрд грн за "порушення економічної конкуренції у вигляді бездіяльності, яка полягала в неприйнятті заходів по забезпеченню отримання послуги з транзиту природного газу по магістральних трубопроводах через територію України на обгрунтованих умовах, що призвело до утиску інтересів "Нафтогазу".


По-друге, Міністерство фінансів України має намір подати апеляцію на рішення Високого суду Лондона за позовом Росії до України щодо єврооблігацій на 3 млрд дол. 10 червня. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк.
Данилюк уточнив, що цей термін відповідають раніше наміченим, додавши, що він може бути зрушений в межах одного дня.
Високий суд Лондона 29 березня схвалив прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на 3 млрд дол. Водночас у рішенні суду відсутнє остаточне рішення по суті спору. Крім того, що деякі визначення, що містяться в ньому, потребують уточнення, є багато важливих питань, з якими суд повинен розібратися.


А ще Фонд держмайна подав до госпсуду Києва позов про розірвання договору купівлі-продажу акцій "Укртелекому" та стягнення пені в розмірі 2,17 млрд гривень, пише прес-служба Фонду державного майна.
Фонд державного майна України подав до Господарського суду Києва позовну заяву до ТОВ "ЕСУ", ПАТ "Державний експортно-імпортний банк України" про розірвання договору купівлі-продажу акцій "Укртелекому" та стягнення пені в розмірі 2,17 млрд гривень.
Компанія, ніби-то, не виконує умови, передбачені договором купівлі-продажу пакета акцій "Укртелекому", укладеним між Фондом держмайна та ТОВ "ЕСУ" в 2011 році, і концепції післяприватизаційного розвитку акціонерного товариства.
На приватизаційному аукціоні компанією "ЕСУ" було куплено 92,791% статутного капіталу ВАТ "Укртелеком", що перевищує контрольний пакет.
Місяць перед цим прокуратура арештувала акції “Укртелекому”.

Цього тижня пройшла двотижнева невизначеність щодо того чи припинив Президент громадянство нардепа Андрія Артеменка. На прес-конференції Президент повідомив, що позбавлення громадянства нардепа Артеменка ініціювала Генпрокуратура, оскільки він сам на допиті розповів, що має інше громадянство:
"Генеральна прокуратура зробила клопотання до міграційної служби, міграційна служба, перевіривши цю інформацію, внесла пропозицію в комісію з питань громадянства, де представлені всі відомства. І комісія одноголосно проголосувала — внести Президенту на підпис проект указу Президента про припинення громадянства", — сказав Президент.
Порошенко на прес-конференції також сказав, що українського громадянства нема і у екс-депутата Одеської міської ради, а до того екс-чиновника в Мінекономіки і екс-замгубернатора Одещини Олександра Боровика:
"Він також добровільно вийшов з українського громадянства, мені здається в 2011 році, коли набував громадянства Німеччини. Потім один з міністрів уряду вніс пропозицію за багатообіцяючі перспективи Боровика повернути йому українське громадянство. Оскільки процедура була витримана, указ був підписанийю Також було зроблено підпис про те, що пан Боровик бере на себе відповідальність протягом двох років скласти будь-яке громадянство. Але він про це зобов'язання забув і його не склав", - повідомив Порошенко.
Він сказав, що зайнявши посаду депутата Одеської міської ради, Боровик так і не вступив до українського громадянства.


Верховна Рада України скасувала "закон Савченко" в частині зарахування судом строку попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.
За даними агенції, було ухвалено закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо правил складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення)" (реєстраційний номер 5534). За це рішення проголосували 227 із 339 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
Відповідний закон №838-VIII був ухвалений 26 листопада 2015 року, набрав чинності 24 грудня того ж року. Ним було запроваджено правило зарахування судом строку попереднього ув’язнення з розрахунку один день попереднього ув’язнення за два дні позбавлення волі.
Цей закон критикували, тому що на волю вийшли підозрювані, які швидко вчинили злочини і вернулися назад в СІЗО.
Закон дав можливість затягувати розгляд справ, щоб скоротити термін ув’язнення.


Троє бійців Нацполіції Дніпропетровської області було відсторонено від служби, поки відбувається розслідування подій 9 травня. Інформація щодо їх дій у День Перемоги над нацизмом направлена до прокуратури, де їм буде надана правова оцінка. Про це заявив голова Національної поліції України Сергій Князєв у понеділок, 15 травня, інформує прес-служба Нацгвардії.
"Згідно з цими відомостями, троє поліцейських полку поліції особливого призначення главку поліції Дніпропетровщини вчиняли протиправні дії, які містять ознаки кримінальних правопорушень", – повідомили у поліції.
Князєв сказав, що комісія поліції під керівництвом голови Департаменту внутрішньої безпеки НП вже надала керівництву правоохоронних органів та МВС первинні відомості щодо ходу службового розслідування подій 9 травня в районі пам'ятника Слави у Дніпрі.


Китайська компанія Skyrizon запланувала інвестувати 250 млн доларів в українське ПАТ "Мотор Січ". Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр-міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів, передає "Укрінформ".
"Компанія Skyrizon планує інвестувати 250 млн дол. в "Мотор Січ". Це пряма модернізація, це формування нових технологій, які стають конкурентними на світовому ринку", - сказав Кубів.
А ще цього тижня говорили, що Китай запропонує Україні безвізовий режим, але це тільки слова.


Прокуратура підготувала подання до Верховної Ради України на зняття недоторканності з депутатів Андрія Лозового (фракція Радикальної партії), Євгена Дейдея (фракція "Народного фронту") та Геннадія Бобова (група "Відродження"), повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на сторінці у Facebook.
"В ході спільної перевірки поданих електронних декларацій ГПУ, САП та НАБУ до Верховної Ради України підготовлені подання на зняття депутатської недоторканності з народних депутатів Геннадія Бобова (ст. 212, 366 прим. 1 КК України), Євгена Дейдея (ст. 368 прим. 2 КК України) та Андрія Лозового ( ст. 212, 368 прим. 2 КК України)", - написав Генпрокурор.


Роботи з гуманітарного розмінування території, прилеглої до 65-го арсеналу Збройних сил України у місті Балаклія з подальшою детонацією боєприпасів, повністю завершено. Про це у п'ятницю, 19 травня, заявив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Геннадій Зубко під час візиту до міста, біля якого на початку весни стався вибух на складі боєприпасів.


Співробітники СБУ на Закарпатті запобігли провокації з розпалювання сепаратизму. Ніби-то, агенти Кремля планували закликати до автономії Закарпатської області під час конференції представників нацменшин в Ужгороді.
Повідомляється, що провокатори планували таким чином налаштувати патріотичні організації проти представників національних меншин. Крім цього, у рамках російської провокації, у трьох районах області вночі несанкціоновано розміщено агітаційні конструкції з написами угорською мовою. У зв'язку з тим, що ці банери встановлювалися без дозволів органів виконавчої влади, вони були демонтовані комунальними службами.
За даними СБУ, демонтовані агітаційні матеріали були виготовлені поліграфічним підприємством Києва на замовлення осіб, які підтримують контакти з інформаційними центрами РФ. Жодні місцеві організації до виготовлення й розміщення цих матеріалів відношення не мають.
Замели чоловіка, який найнявся зробити відеозйомку сутичок для російського замовника, який розказав: "13 травня до мене звернулася невідома особа з проханням зйомки + За вказану роботу мені було нараховано на власну банківську картку сумму у 10 тисяч гривень. +У минулому вказана особа неодноразово залучала мене до зйомок акцій праворадикальних організацій в Україні. Остання була 9 травня у місті Києві".




Укрінформ: Слідство щодо збиття Боїнга МН17 знаходиться на "найбільш складній стадії". На цьому етапі слідчі мають встановити відповідальних за збиття Боїнга МН17.
Мобільні оператори вже почали блокувати підсанкційні сайти




Пост-Євробачення
Анонси
Антикорупційна організація Transparency International Україна за участі Хосе Уґаса, голови правління світової мережі Transparency International, збирає в Києві міжнародних експертів, які допоможуть українським правоохоронним органам визначити, чого їм не вистачає для повернення активів колишнього режиму.
22 травня о 9:00 ТІ Україна запрошує журналістів на воркшоп «Як Україні нарешті досягти успіху у боротьбі з топ-корупцією і поверненні вкрадених активів?». Деталі на сайті http://grandcorruption.strikingly.com.
Які здобутки Генпрокуратури у питаннях повернення активів та чим конкретно вона може прозвітувати перед учасниками GFAR? Які зобовʼязання взяла на себе Україна на антикорупційному саміті у Лондоні у травні 2016 р., і чи є прогрес у їхньому виконанні? Коли влада України врешті розкриє корупційні злочини Януковича та його найближчого оточення?
Міжнародний воркшоп, організований Transparency International Україна, дасть можливість Генеральній прокуратурі та іншим задіяним органам влади прозвітувати щодо прогресу у розслідуванні справ часів Януковича та заручитися підтримкою міжнародних партнерів.
Захід складається з трьох панелей, дві з них відкриті для медіа, одна закрита. Під час відкритих панелей спікерами будуть:
ПАНЕЛЬ 1 (09.35-10.40) Як просувається розслідування корупційних злочинів колишнього режиму:
  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна
  • Хосе Уґас, голова правління Transparency International
  • Юрій Луценко, Генеральний прокурор України
  • Артем Ситник, голова Національного антикорупційного бюро України
  • Єгор Соболєв, керівник парламентського антикорупційного комітету
ПАНЕЛЬ 2 (10.40-11.40) Роль громадянського суспільства у боротьбі з топ-корупцією
  • Лукас Оло Фернандес, Transparency International Секретаріат – справа Теодора Обіанґа (Екваторіальна Гвінея)
  • Крістіан Ласслетт, Justice Initiative, Open Society Foundation – справа Ґульнари Карімової (Узбекістан)
  • Джексон Олдфілд, Civil Forum for Asset Recovery (CiFAR) – справа Бена Алі (Туніс) та Мубарака (Єгипет)
Нагадаємо:
Перший Світовий форум з повернення активів (GFAR) відбудеться 2017 року у Вашингтоні у спільно із Великою Британією та за підтримки ООН і Світового банку. Він сконцентрується на питаннях повернення активів Нігерії, Тунісу, Шрі-Ланки та України.
АКРЕДИТАЦІЯ ОБОВ’ЯЗКОВА! Або за формою https://goo.gl/forms/S5t8dYOkWbrol9wz2 aбо за контактами: 050 352 96 18 Ольга Тимченко (tymchenko@ti-ukraine.org)

У Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка 22–23 травня 2017 року відбудеться міжнародний форум “Кризовість комунікацій: комунікаційно-контентна безпека в умовах гібридно-месіанських агресій путінської Росії” під загальною назвою “Контентно-потокові моделі як тактичні інструменти комунікаційно-контентної безпеки”.
Мета форуму – розгляд науково-практичних аспектів діяльності засобів масової інформації та засобів масової комунікації в районі проведення АТО на сході України; дослідження практичних засад та особливостей комунікації між органами військового управління та ЗМІ у площині цивільно-військових відносин та міжнародного співробітництва; напрацювання науково-практичних пропозицій щодо новітніх підходів у реалізації завдань комунікаційно-контентної безпеки під час взаємодії органів військового управління зі ЗМІ та розробка рекомендацій щодо впровадження у навчальний процесс підготовки майбутніх офіцерів сучасних стандартів комунікації з громадськістю в умовах ведення бойових дій.
Для участі у форумі запрошуються фахівці з Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України, інших органів військового та державного управління, представники вищих навчальних закладів, громадських організацій, вітчизняні та закордонні науковці і технологи в галузі комунікаційно-контентної безпеки, керівники ЗМІ та журналісти, які висвітлюють діяльність сектору оборони і безпеки держави. Важливо відзначити, що  також планується участь у форумі представників міжнародної спільноти в Україні.
Під час форуму обговорюватимуться такі тематичні блоки:
  • комунікаційно-контентна безпека. Держава. Суспільство. ЗМІ;
  • комунікаційно-контентна протидія агресіям: практичний досвід;
  • формування віртуально-публічних доданих реальностей. Технологічні рішення;
  • військова журналістика як комунікаційно-контентне виробництво. Стандарти. Досвіди. Альтернативи (Реалізація теоретичних та практичних аспектів підготовки журналістських кадрів та фахівців інформаційно-медійних структур оборонного відомства в умовах АТО).
Місце проведення – конференц-зал Військового інституту.
Розміщення учасників форуму на одну добу здійснюється за попередньою заявкою.
Для участі у форумі необхідно подати до оргкомітету заявку та тези в електронному вигляді. Заявки на участь у форумі та тези доповідей приймаються до 10 травня 2017 року.
E–mail: lika_dilay@ukr.net (у темі листа вказувати “Міжнародний форум із кризових комунікацій”).
Довідки за телефонами: +38 (050) 332-66-77; +38 (098) 711-01-52.
Збірник матеріалів форуму буде опубліковано до 22.05.2017 р. на сайті ВІКНУ у форматі pdf із забезпеченням постійної інтернет-адреси та у друкованому вигляді.

22 травня, 10.00 Круглий стіл» на тему: «Формування ринку землі в Україні. Як земельна реформа позначиться на розвитку сільських територій?»
Під час прес-конференції обговорюватимуть актуальні питання регулювання ринку землі, обігу земель сільськогосподарського призначення, можливі ризики та переваги зняття мораторію та відкриття ринку. 
Львів, Прес-центр, просп. Шевченка,11, 2 поверх
22 Травень, 2017
Тип анонсу: 
Оголошення
Запрошуємо Вас на прес-конференцію з нагоди офіційного старту проекту створення Музею монументальної пропаганди СРСР у Києві.
Захід відбудеться 22 травня о 12.00 у 1-му павільйоні ВДНГ (Національний комплекс «Експоцентр України», пр-т Академіка Глушкова, 1, метро: Виставковий центр).
Організатори проекту повідомлять про концепцію, локацію та дату відкриття Музею.
Музей монументальної пропаганди СРСР стане першим в Україні музеєм символів тоталітарної спадщини. Організатори проекту ставлять за мету створити вільний простір для дослідження та переосмислення радянського минулого. Спікери заходу:
  • Володимир Прокопів, ініціатор проекту, голова опікунської ради, заступник міського голови, секретар Київської міської ради
  • Володимир В’ятрович, голова Українського інституту національної пам’яті   
  • Євген Мушкін, т.в.о. генерального директора Національного комплексу «Експоцентр України»
  • Максим Бахматов, керівник проекту
  • Максим Яковер, співзасновник Фонду дослідження монументальної пропаганди
  • Володимир Кадигроб, арт-менеджер
  • Андрій Булах, керуючий партнер компанії «Делойт»
Для участі у прес-конференції прохання акредитуватися за телефоном +380661056835, Юлія Старушко, ystarushko@be-it.com.ua

22 травня о 14.00 відбудеться засідання “круглого столу” на тему: «Ціна публічності: виклики та можливості для акціонерних товариств». (Зала 2)
Організатор: Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України (АРІФРУ) за підтримки Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.
Учасники: Руслан Демчак - народний депутат України, заступник голови Комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності; Павло Різаненко - народний депутат України, голова підкомітету з питань цінних паперів та фондового ринку Комітету ВРУ з питань фінансової політики і банківської діяльності; Максим Лібанов - директор Департаменту стратегії розвитку фондового ринку НКЦПФР; Ігор Доброван - директор ДУ «Агентство з розвитку інфраструктури фондового ринку України»; Оляна Гордієнко - директор з управління ЄБРР; Юлія Вітка -  заступник керівника проекту USAID «Трансформація фінансового сектору»; Оксана Параскева - Investor Relations Agency; Тимур Хромаєв - голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку; Андрій Іванчук - народний депутат України, Голова Комітету ВРУ з питань економічної політики; Вікторія Страхова - корпоративний секретар ПАТ «КБ Приватбанк»; Олексій Тарасенко - член Правління ПАТ «НДУ»; Шади Саад - Saad Legal, керівник.
Коротко. Під час заходу відбудеться обговорення норм законопроекту №5592-д щодо розкриття інформації на фондовому ринку та вдосконалення порядку емісії цінних паперів і розширення можливостей для залучення капіталу.
Питання до обговорення:
-корпоративна трансформація – логіка змін;
-публічність та приватність – крок до європейських стандартів та дерегуляція;
-лібералізація розкриття інформації – заохочення конкуренції агентів та зменшення витрат для акціонерних товариств;
-Cui prodest? Що отримає бізнес, акціонери, держава та інвестори.
Інформаційні партнери: ІА «Укрінформ», ІА «Інтерфакс-Україна», ІА «Українські новини», НДУ.
Акредитація обов’язкова за тел.: 067-509-17-27 або e-mail: event@smida.gov.ua (Сергій Шевченко).

Міністерство інформаційної політики України (далі – Міністерство) запрошує Вас взяти участь у Міжнародній конференції «Реінтеграція Донбасу в умовах гібридної війни», яка відбудеться 23 травня 2017 року.
Міжнародна конференція проводиться Міністерством із метою координації зусиль міжнародної спільноти, державної влади України, інститутів громадянського суспільства щодо подальших кроків із збереження політичних, правових, соціальних й інших зв’язків України з Донбасом. Конференція має стати платформою для висвітлення та обговорення проблемних питань щодо реінтеграції окремих районів Донецької та Луганської областей, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та їх населення в єдиний конституційний простір України.
У рамках конференції відбудеться обговорення наступних питань:
- Стратегія інформаційної деокупації та реінтеграції Донбасу;
- Гуманітарний аспект: дотримання прав людей, що постраждали внаслідок військового конфлікту на Донбасі;
- Візія майбутнього Донбасу та стратегії реінтеграції.
До участі в заході запрошено представників державної влади, громадянського суспільства, провідних зарубіжних і вітчизняних експертів із питань Донбасу.
Конференція відбудеться 23 травня 2017 року, з 9.00 до 18.00, у Клубі Кабінету Міністрів України за адресою м. Київ, вул. Інститутська, 7.
Попередня реєстрація за телефоном (099-022-64-87) або за електронною адресою dzheppar@mip.gov.ua

23 ТРАВНЯ 2017, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
«Круглий стіл» на тему: «Порівняльний міжнародний досвід мирних процесів та факторів, які сприяють ефективному врегулюванню та розвитку примирення серед цивільного населення»
Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин проводить «круглий стіл» на тему: «Порівняльний міжнародний досвід мирних процесів та факторів, які сприяють ефективному врегулюванню та розвитку примирення серед цивільного населення».
В ході заходу планується, зокрема, обговорити такі проблеми: участь суспільства в формуванні мирних процесів та легітимність; законодавче врегулювання наслідків вимушеного переселення; роль ОБСЄ: оцінка міжнародного посередництва; досвід роботи Мінської переговорної Тристоронньої контактна групи та інші актуальні питання розвитку примирення у суспільних відносинах.
До участі у заході запрошуються народні депутати України, представники органів державної влади, наукового середовища, громадських та міжнародних організацій. Зокрема, передбачається участь у роботі «круглого столу» представників незалежної Міжнародної миротворчої Організації «Ресурси примирення» (Великобританія), яка працює з розділеними конфліктом людьми на конфліктних (пост-конфліктних) територіях світу для попередження насильства, врегулювання конфліктів та популяризації ідеї мирного суспільства.
Адреса: вул. Грушевського 18/2, к. № 12.
Реєстрація учасників розпочинається о 13-30.
Координатор заходу: Перченко Тетяна (098) 885-05-76,  е-mail: tatadvokat2@gmail.com.,  255-40-36 (приймальна).
Вхід за картками акредитації

Запрошуємо на круглий стіл "Євроскептицизм як інструмент гібридної війни. Способи нейтралізації"
23 травня, 14.00, м. Київ, вул. Садова, 3а, каб. 620, Kiev, Ukrajna

Ключові питання:

1. Праві партії в ЄС і поширення дискурсу «виходу з Європи».

2. Перспективи реформування європейських інституцій .

3. ЗМІ в Україні та Європі в епоху пост-правди.

4. Російські інвестиції в роз’єднану Європу.

5. Особливості антиєвропейської пропаганди в Україні.

6. Соціологічний вимір. Динаміка відношення українців до ЄС
.
7. Гра на випередження. Спільна стратегія з протидії гібридній агресії.

Під час заходу буде презентовано результати дослідження громадської думки, проведеного в Україні на замовлення Уряду Канади та Міжнародного республіканського інституту (США).

Спікери: Андрій Куликов, журналіст, співзасновник «Громадського радіо»;

Геннадий Максак, голова Ради зовнішньої політики "Українська призма ", координатор Української національної платформи Форуму громадянського суспільства Східного Партнерства;

Любомир Мисів, заступник директора соціологічної групи «Рейтинг»;

Девід Стулік, прес-аташе представництва Європейського Союзу в Україні.
(список доповнюється)
Для участі у заході зареєструйтесь за посиланням 
https://goo.gl/fAvsdV
і не забудьте взяти паспорт
24 травня 2017 року пройде "круглий стіл" на тему: "Шляхи удосконалення соціального захисту ветеранів війни. Актуальність утворення єдиного координуючого органу - Міністерства у справах ветеранів України" (вул. Грушевського, 18/2, кімн.12, о 14.30)

25 травня в Мінагрополітики відбудуться Громадські слухання на тему «Перспективна модель розвитку українського села – науковий погляд». Захід пройде в рамках серії Громадських слухань, започаткованих Громадською Радою при Міністерстві аграрної політики та продовольства України.
Під час заходу будуть розглянуті три альтернативні моделі розвитку, розроблені науковими установами. Такі моделі розвитку поєднують у собі всі аспекти життєдіяльності українського села та формують необхідні умови для розвитку та достойного рівня життя у сільській місцевості.
Участь у обговоренні візьмуть члени Громадської ради, народні депутати України, представники органів державної влади, наукових інституцій та громадських організацій.
Захід відбудеться у приміщенні Мінагрополітики (вул. Хрещатик, 24, кім. 408). Початок реєстрації о 9.00 год.
Акредитація ЗМІ проводиться за телефонами 044-278-83-89 та 278-21-14 обо електронною поштою press@minagro.gov.ua до 15.00 24 травня.

Судове засідання за справою 760/3954/17 (25.05.17 12:00), по якій проходить екс-голова державної фіскальної служби Роман Насіров
Суд: Солом'янський районний суд міста Києва Судді: Бобровник О.В. 
Форма: Кримінальні справи​


25 ТРАВНЯ 2017, 14:30
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
«Круглий стіл» на тему: «Динаміка мирних зібрань: як гарантувати баланс свободи та безпеки?»
Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин проводитиме експертний «круглий стіл» на тему: «Динаміка мирних зібрань: як гарантувати баланс свободи та безпеки?» (вул. Банкова, 5-7, к.418) .
Захід проводиться спільно з представниками громадської організації «Всеукраїнське громадське об’єднання «Інститут «Республіка». До участі запрошені  народні депутати України, представники органів виконавчої влади, громадських та правозахисних організацій.
Попередня реєстрація обов’язкова. Для реєстрації необхідно надіслати повідомлення на електронну адресу tepliuk@rada.gov.ua , вказавши у ньому прізвище, ім’я, по-батькові, посаду, організацію та контактний номер телефону.
 Вхід за картками акредитації

З 7 по 10 червня в рамках XXIX Міжнародної агропромислової виставки «АГРО-2017» пройде VI Міжнародна спеціалізована виставка «Hi-Tech АГРО» у Києві (ВДНГ).
Експозиція «Hi-Tech АГРО» збирає представників новітніх технологій, прилади та обладнання, які використовуються в АПК для точного землеробства, автоматизації та контролю, управління підприємством.
Тематика виставки:
- GPS і GIS системи;
- Автоматизація виробництва в АПК;
- Агротехнології з використанням дронів і робототехніки;
- Бортові і польові комп`ютери;
- Геліоенергетика в АПК;
- Інтелектуальні датчики;
- Інтелектуальні системи агромоніторінгу;
- Мобільні й автономні електростанції;
- Програмне забезпечення для сільського господарства;
- Системи точного землеробства й аналітичні прогнози;
- Системи управління підприємством АПК;
- Автоматичні зрошувальні системи.
Довідково:
В рамках «АГРО-2017» традиційно відбудуться спеціалізовані виставки:
ЕкспоАгроТех - 2017 – сільськогосподарська техніка, обладнання і запасні частини;
Біопаливо - 2017 – відновлювальні джерела енергії;
Hi-Tech Агро - 2017 - автоматизація, керування альтернативною енергетикою, GPS і GIS-технології;
Organic - 2017 – органічні продукти і технології;
Animal'EX - 2017 – свійські тварини, ветеринарія і продукти для тваринництва;
Еквісвіт – 2017 – виставка конярства та кінного спорту;
FishExpo - 2017 – рибне господарство і рибальство;
Рослинництво і агрохімія – агротехніка, агрохімія, екологічні продукти і технології, присадибне господарство, садівництво, городництво, рослинництво, теплиці;
Agro Build - Expo - 2017 – будівництво в аграрному секторі: техніка, БМЗ, будівельні матеріали;
Агротранспорт і логістика – забезпечення транспортування і зберігання продукції.
Детальна інформація на сайті http://agroexpo.in.ua/

На День Незалежності в Україні буде парад: Президент України Петро Порошенко доручив Кабміну затвердити та забезпечити проведення урочистих заходів до річниці Дня незалежності. Про це йдеться в указі Президента України "Про відзначення 26-ї річниці незалежності України".




Новини Центральної України
15-16 травня
За словами дружини постраждалого, його били по голові, "швидше за все бітами"
 У Вінниці поблизу пішохідних переходів, що розташовані поблизу шкіл, встановлюють попереджувальні манекени. Вони мають вигляд школярів, які намагаються перейти дорогу. На наплічнику великими літерами написано "Увага".
Сьогодні у Полтавській ОДА обговорили майбутній фасад Полтавського академічного театру ляльок (вул. Пушкіна, 32). У першу чергу, до уваги взяли передпроектну пропозицію, обрану полтавцями.
Головний інженер підприємства розповів про нюанси літніх ремонтів та про відповідальність споживачів послуг
 В Киевской области может взорваться Тарасовская свалка.
 Тaке перенесення робочих днів з урaхувaнням встaновлених зaконом святкових і неробочих днів у 2017 році в Укрaїні рекомендує Кaбінет міністрів Укрaїни.
 Сьогодні вже нaдійшло 2230 зaяв від бaтьків, які хочуть, щоб їхні діти відвідувaли влітку чергові сaдочки.
В этом году «Чилдрен Кинофест» в г. Сумы будет проходить в кинотеатре «Планета кино» с 27 мая по 4 июня в 10:00. Всего же фестиваль охватит 20 городов по всей Украине. Почетный посол фестиваля – украинская писательница, колумнист, сценарист и драматург Катерина Бабкина. Вход на все показы – бесплатный, по предварительной регистрации на сайте фестиваля Чилдрен Кинофест.
 16 травня на черговому засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради аншлаг: присутній 21 член виконкому з 25
Житомирська міська рада на 200 тис. грн додатково профінансує проекти написані в рамках тренінгу щодо розвитку бізнес-навичок для людей з інвалідністю «Економічні можливості постраждалим від конфлікту».
 Кількість аптечних закладів на Черкащині – учасників державної програми «Доступні ліки» стрімко зростає. За останні три тижні вона зросла на понад сотню, і вже сьогодні лікарські засоби за Програмою доступні в 256 місцях реалізації. Про це повідомив у ході сьогоднішньої всеукраїнської селекторної наради перший заступник очільника області Віталій Коваль.
 Перший індустріальний парк створено у Золотоноші на Черкащині. Про це у «Фейсбуці» повідомив заступник голови Черкаської облдержадміністрації Ярослав Березань.
 Хмельницький став одним з перших міст де запустили експериментальну реформу. І ось вже від сьогодні, з 16 травня, служба поліцейських детективів розпочала свою діяльність. Основні зміни, які принесла реформа — це те, що відтепер повноваження слідчих отримали працівники карного розшуку. Такий крок, як говорять в поліції, дозволить суттєво зменшити навантаження на одного працівника.
 Як бути з МАФами вирішуватимуть зважаючи на думку містян. Відбулася презентація проекту публічної консультації. Від сьогодні, хмельничани мають можливість висловити свою думку щодо певних проблем міста за допомогою голосування. Публічні консультації дозволять кожному охочому підтримати той чи інший варіант підтримавши його за допомогою SMS, письмово або використовуючи інтернет сервіс.
17-18 травня
 У Київраді в четвер виник інцидент між активістами і правоохоронцями, які не пускали громадян до сесійної зали, в результаті в управління поліції доставлено сімох осіб. Відкрито дві кримінальні справи. Як повідомляє відділ комунікації поліції Києва, під час засідання Київради в четвер група осіб намагалася потрапити до сесійної зали, а потім влаштувала бійку зі співробітниками поліції охорони.
Відтепер можливість вирішити питання комуналки в єдиному місці та з комфортом можна за адресою: просп. Науки, 11. У новому Центрі комунального сервісу (ЦКС) організовано роботу за принципом «єдиного вікна» з електронною чергою, дитячим куточком та безкоштовним Wi-Fi. «Завдяки роботі ЦКС, у столиці створюється єдина система обслуговування, зокрема з питань тепло-, водо- та газопостачання.
 Заступника начальника однієї з виправних колоній Житомирської області викрила на систематичному вимаганні грошей з родичів ув’язнених.
Родина депутатів Кропивницьких представляє інтереси житомирян відразу в двох радах: дружина Людмила Кропивницька – депутат міської ради (фракція ВО «Батьківщина), а чоловік Володимир Кропивницький – депутат обласної ради, голова фракції «Батьківщини».
Містобудівна рада Києва підтримала варіант реконструкції дорожньої розв'язки біля станції метро "Шулявська", що передбачає будівництво дорожньої петлі й знесення приміщень заводу "Більшовик".
Поліція затримала 5 активістів, які стали призвідниками бійки з охороною в кулуарах Київради 18 травня.
Київська міська рада має намір провести державну екологічну експертизу сміттєспалювального заводу "Енергія".
Пожежники ліквідовують загоряння сміттєзвалища поблизу селища Нові Петрівці Вишгородського району Київської області.
19-21 травня
ЦВК встановила факт грубого порушення Київською обласною виборчою комісією вимог Конституції
На месте выставочного центра КиевЭкспоПлаза будет построен жилой квартал Файна Таун на 7 тыс. квартир
Ймовірно, бойова граната
Черниговская область находится на восьмом месте по распространению туберкулеза в Украине. Такие данные озвучивает главный врач Черниговского областного противотуберкулезного диспансера Николай Дейкун. А поэтому в борьбе с туберкулезом не может быть равнодушных.
Сучасне суспільство неможливо уявити без оперативного обміну інформацією через телекомунікаційні системи, без впровадження нових прогресивних технологій та розширення їх спектру.
Необхідно законодавчо врегулювати питання перереєстрації, щоб не виникало проблем. Більше про це в програмі " Акценти "
 У селі Підгірці Обухівського району Київської області поліція затримала вантажівки, які зсипали на землю сміття зі Львівщини
Президент Украины Пётр Порошенко уволил председателя Килийской районной государственной администрации Виктора Грекова с занимаемой должности. Об этом свидетельствует распоряжение главы государства № 105/2017-рп от 20 мая.
 Суд над колишнім заступником сільського голови с. Софіївка Золотоніського району, який потім воював за "ДНР" , розпочався у Черкасах, повідомляє «Сегодня» .

Коментарі