Головні новини 5-11 грудня +Анонси



Цього тижня 6-7 грудня хакери атакували сайти Державноої казначейської, Пенсійної служб і міністерства фінансів України.
Робота веб-сайту Міністерства фінансів заблокована. В прес-службі Міністерства, повідомили, що проблему вирішують. "Найближчим часом ми вийдемо із заявою", - сказали Інтерфаксу в прес-службі Мінфіну 6 грудня.
Мінфіну і казначейству відразу ж на засіданні Кабміну виділили 80 млн грн на кібер-безпеку.
За день всі три сайти відновили роботу. А сайт держказначейства все одно не став працювати швидше.


Верховна Рада всупереч позиції регламентного комітету, все-ж, надала 7 грудня дозвіл на притягнення до відповідальностіВадима Новинського. Це рішення підтримали 228 народних депутатів.
Комітет ВРУ з питань регламенту 6 грудня повідомив: "Комітет не одержав достатніх відомостей, які б підтверджували причетність народного депутата України  Новинського В.В. до скоєння правопорушень, зазначених в поданні, підтриманому та внесеному Генеральним прокурором України". 

Український і польський оператори газотранспортних систем ПАТ «Укртрансгаз» і GAZ-SYSTEM S.A. підписали Угоду про правила взаємодії з метою з’єднання транспортних систем обох країн через майбутній інтерконектор Польща – Україна. Угода передбачає співпрацю обох Операторів в сфері проектувальних та будівельних робіт.
"Запланований газовий інтерконектор Польща - Україна включає в себе будівництво нового газопроводу між вузлом газу Германовичі на польській стороні та Більче-Волиця на українській стороні. Організатори проекту очікують, що новий інтерконектор дозволить збільшити пропускну здатність до максимум 5 млрд. м3/рік у 2020 році, коли також буде завершено розширення національної газотранспортної системи в Польщі", - повідомили в "Укртрансгазі".
Об'єднання енергопроводів є одним із кроків євроінтеграції України.




Інші важливі новини
Упродовж 2014 - 2016 рр. Держкіно відмовило у державній реєстрації та скасувало прокатні посвідчення на трансляцію 544-м фільмам та серіалам.
4 грудня з гранатомета обстріляли дім нардепа від “Народоного фронту” Ігоря Котвіцького.
Вадим Троян повідомив про виявлення столичними поліцейськими квартири з речами Миколи Азарова. Попередньою вартість знахідки оцінюють приблизно у п’ять мільйонів доларів США.


Анонси
12 грудня 2016 року в Україні з робочим візитом перебуватиме Президент Литовської Республіки Даля Грибаускайте.
О 10:30 відбудеться церемонія зустрічі Президента Петра Порошенка та Президента Далі Грибаускайте.
Акредитовані фотографи та телеоператори запрошуються з 09:45. Вхід  з вул. Інститутська.
О 12:00 відбудеться церемонія підписання українсько-литовських двосторонніх документів (Будинок Городецького, вул. Банкова, 10).
О 12:10 відбудеться спільна зустріч Президента України та Президента Литви з представниками ЗМІ (Будинок Городецького, вул. Банкова, 10).
Акредитовані представники ЗМІ запрошуються з 11:15. Вхід з вул. Інститутська.
Акредитація представників ЗМІ на заходи за участю Президента України проводиться до 18:00 9 грудня за тел.: (044) 255-68-67,  255-78-13.
14:30-15:00 Участь Президента України П.О.Порошенка та Президента Литовської Республіки пані Д.Грібаускайтє в роботі українсько-литовського бізнес-форуму ( ТПП України, вул. Велика Житомирська, 33).
Акредитація представників ЗМІ  проводиться прес-службою УСПП до 18:00 9 грудня за тел. (044) 536 96 32, +38 096 9507565.

У понеділок,  12 грудня,  відбудеться прес-конференція  на тему:  «Повернення науково-дослідницького судна «Искатель» з рейсу. Перші результати сейсморозвідувальних робіт на шельфі Чорного моря та їх роль в реалізації програми Уряду 2020 щодо енергонезалежності України».

Учасники:
  • Микола Бояркін, т.в.о.голови Державної служби геології та надр України

  • Сергій Ошарін, генеральний директор Причорноморського державного регіонального геологічного підприємства.

  • Сергій Гошовський – директор українського державного геологорозвідувального інституту, доктор технічних наук, професор.

  • Євген Шнюков,  академік НАН України, двічі лауреат Державної премії в області науки та техніки України, діючий член Міжнародної академії наук Євразії.

Адреса: Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ», вул. Богдана Хмельницького, 8/16, м. Київ.  
Початок о 11:00.

12 грудня, понеділок, о 14:00 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться в рамках проекту: «Підсумки року» прес-конференція на тему: «Децентралізація: повільно, але впевнено?»
Запрошені гості: Анатолій Ткачук, директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, ідеолог процесу децентралізації, який проаналізує що за рік відбулося у царині децентралізації, які успіхи та помилки, як триває боротьба зі створення об’єднаних громад та фейкових громад, які виклики та загрози чекають у 2017 році.

15 грудня 2016 року о 15:00 в Антимонопольному комітеті України відбудеться круглий стіл на тему «Стан імплементації рекомендацій АМКУ щодо дистрибуції електроенергії».
Під час круглого столу будуть обговорюватись проблемні питання щодо доступу незалежних 
Місце проведення: -     вул. Митрополита Василя Липківського, 45, 4 поверх, зала засідань; студії територіальних відділень АМКУ (у форматі веб-конференції).
Тривалість заходу – 2 год. 
Для забезпечення участі у заході представники органів влади, бізнесу та експерти ринку можуть звертатися:
- до центрального апарату АМКУ (на електронну пошту: dudnyk_e@amcu.gov.ua
- або за їх місцезнаходженням до відповідних територіальних відділень АМКУ.
Довідки за тел.: 251-62-25 * 62-57
Акредитація ЗМІ обов’язкова та проводиться до 18:00 14.12.2016 за тел.: 251-62-25 * 62-91; 62-90, 251-62-32, або на e-mail:pressamcu@gmail.com
Довідково
Нагадуємо, що протягом 2015-го року Антимонопольним комітетом України було проведено комплексне дослідження ринків електричної енергії та енергетичного вугілля. У ході дослідження було виявлено, що майже третина порушень з боку електропередавальних підприємств стосувалась створення ними перешкод у доступі незалежних постачальників до мереж електропередавальних підприємств.
Одним із нагальних питань у галузі електроенергетики, яке потребує вирішення, залишається наявність проблем у сфері приєднання до електромереж. 
Заходи, які вживаються у цій сфері, потребують обговорення з метою оцінки їх впливу на врегулювання проблемних питань та покращення надання послуг з приєднання. 
За результатом проведеного дослідження, 01 червня 2016 року Комітет схвалив Звіт, який містить комплекс пропозицій та рекомендацій до органів влади з метою розвитку конкуренції на ринках електричної енергії та енергетичного вугілля.

У грудні в рамках проекту “Економічні можливості постраждалим від конфлікту” пройде низка регіональних форумів у Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Харкові та Херсоні.
Графік проведення Форумів:
8 грудня – м. Дніпро, 10:00-13:00
9 грудня – м. Запоріжжя, 10:00-13:00
12 грудня – м. Вінниця, 11:00-14:00
19 грудня – м. Харків, 10:00-13:00
21 грудня – м. Херсон, 10:00-13:00
Реєструватись для участі у заходах електронною поштою:
Вінниця visvin@meta.ua
Херсон mykytas.olena@gmail.com
Харків gender.museum@gmail.com
Запоріжжя aisedora14@gmail.com
Дніпро oksana.miroshnichenko@gmail.com
Завданнями Форуму є вироблення комплексного та чіткого бачення проблем, перешкод та можливостей ВПО у започаткуванні та веденні бізнесу, а також зміцнення партнерства між усіма зацікавленими сторонами, визначення можливих сфер співпраці.
Також відбудеться оголошення конкурсу грантів для місцевого бізнесу, а також ВПО, представників приймаючих громад, демобілізованих військовослужбовців, людей з інвалідністю.
До участі запрошуються представники та представниці органів влади, дорадчих органів, громадських організацій, галузевих та регіональних бізнес-об’єднань, внутрішньо переміщених осіб, демобілізованих учасників та учасниць АТО, людей з інвалідністю, ЗМІ.


У понеділок, 12 грудня 2016 року, о 09:28 з першої платформи Центрального вокзалу в Києві відбудеться урочисте відправлення в рейс четвертого  поїзда Єднання України «Труханівська Січ». 
Упродовж 11 днів, з 12 по 22 грудня, пасажири цього поїзда – волонтери, студенти, громадські діячі та військові зі східних та західних областей – подорожуватимуть містами країни. Молодь, яка піклується про своє майбутнє, поїде налагоджувати прямий діалог з однолітками в південні та східні міста України. У місті Чигирин на Черкащині волонтери поїзда завітають до резиденції Святого Миколая та отримають від нього подарунки, які потім передадуть дітям та військовим, які перебувають у зоні АТО.  
Відповідно до графіка курсування поїзда № 918/917 «Труханівська Січ» 13 грудня поїзд зустрічатимуть мешканці Дніпра, 14 грудня – Запоріжжя, 15 грудня – Волновахи, 16 грудня – Маріуполя, 17 грудня – Бердянська, 18 грудня –  Генічеська, 19 грудня – Херсона та Миколаєва, 21 грудня – Одеси. З Одеси поїзд повернеться до столиці 22 грудня о 09:16.

Початок заходу о 08:45.
Запрошуємо ЗМІ висвітлити цю подію.

Довідка
Укрзалізниця підтримує всеукраїнську акцію «Потяг Єднання України «Труханівська Січ» та вже вчетверте надає поїзд для активістів патріотичного руху. Акція ініційована волонтерами та громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності. Мета заходу – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризація національної культури.

У понеділок, 12 грудня об 11:30 відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА про перебіг дня голосування на перших місцевих виборах в об’єднаних територіальних громадах 11 грудня. Захід відбудеться в Інформаційному агентстві «УНІАН» (м. Київ, вул. Хрещатик, 4).
Експерти ОПОРИ підведуть підсумки спостереження за днем голосування, до якого були залучені громадські спостерігачі у 41 громаді 13 регіонів України, де перші вибори були призначені на 11 грудня, проінформують про найтиповіші правопорушення та інциденти. Експерти проаналізують діяльність органів та установ, відповідальних за організацію виборів під час процесу голосування, підрахунку голосів та обробки інформації, повідомлять про останні події з потенційних «гарячих точок».
Незалежне спостереження ОПОРИ охоплювало всі етапи виборчого процесу, а також взаємодію із правоохоронними органами щодо попередження та виявлення виборчих порушень, збір та аналіз статистичної інформації про перші місцеві вибори у об’єднаних територіальних громадах.
Спікери заходу:
  • Ольга АЙВАЗОВСЬКА, координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА;
  • Олександр КЛЮЖЕВ, аналітик Громадянської мережі ОПОРА.
Акредитація відбувається на місці за редакційними посвідченнями.
Для довідок: Яна Золотарьова, прес-секретар ОПОРИ, 063-459-23-55.

12 декабря 2016, в 13.00 в пресс-центре информационного агентства "Украинские Новости" состоится круглый стол на тему: "В ожидании безвиза: надежды и разочарования".
Цель мероприятия: изучение мнения общественности относительно процессов, которые происходят в стране и безвизового режима.
Вопросы для обсуждения:
- Экономические и политические процессы, происходящие в стране в настоящее время;
- "Раскрутка" властью нереалистичных ожиданий безвиза как инструмент управления массами;
- Какую цену на самом деле платят украинцы за называемый безвиз.
Участники:
- Кульчицкий Виктор, координатор общественных организаций Хмельницкой области;
- Греков Николай, мэр города Александровск Луганской области, офицер Вооруженных Сил Украины;
- Коцаба Руслан, украинский журналист, блогер, активист;
- Стулов Сергей, правозащитник;
- Гриневко Орест, политтехнолог;
- Довгун Сергей, юрист;
- Пташник Евгений, командир батальона "Айдар";
- Топтун Сергей, экс-замгубернатора Луганской области;
- Макар Иван, последний политзаключенный Советского Союза, народный депутат I-го созыва, адвокат "Ассоциации мэров городов Украины", ветеран батальона "Айдар", участник АТО;
Аккредитация журналистов: (+38050) 412 48 61 или press-centreun.un@ukr.net
Адрес пресс-центра: ст. м. "Дворец спорта", ул. Эспланадная, 20, 1 этаж.











Новини Центральної України
5-6 грудня
Одне з найголовніших питань сьогоднішньої апаратної наради у голови ОДА — заходи щодо запобігання дитячої безпритульності, бездоглядності та влаштування дітей до сімейних форм виховання.
Сьогоднішню апаратну нараду голова Полтавської ОДА Валерій Головко розпочав із слів подяки.
За листопад мешканці Полтави без лічильників заплатять за тепло 36,8 гривень за квадратний метр
 Київська адміністрація оцінює будівництво Подільсько-Вигурівської лінії метро на Троєщину у 31 мільярд 550 млн грн
 Директор и художественный руководитель Киевского академического Театра на Подоле Виталий Малахов обратился с открытым письмом к мэру Киева Виталию Кличко с просьбой поддержать архитектурный проект нового здания театра в его существующем виде. Об этом сообщает УНИАН .
Сьогодні, 6 грудні, в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації відбулась прес-конференція щодо підсумків роботи облвійськкомату.
Після перестрілки в Княжичах відсторонені 25 поліцейських
Родини правоохоронців, що загинули під час перестрілки у Княжичах, отримають грошову компенсацію у розмірі 800 тисяч гривень, а також квартири

Вихованець Матусівської ДЮСШ Владислав Мошенський став чемпіоном “Worldchampionship” 2016 з пауерліфтингу. Про це повідомили у Шполянській РДА.
Початок власне будівельних робіт заплановано на 2017 рік, проте є роботи підготовчого характеру, що мають бути виконані перед початком будівництва. Про це повідомляють на підприємстві-підряднику, передає кореспондент УНН-Центр.
У місті Баранівці Житомирської області 3 грудня розповсюджували агітаційні матеріали без вихідних даних та з елементами «чорного піару» проти кандидата на посаду голови Баранівської міської об’єднаної територіальної громади від «БПП «Солідарність» Миколи Вельчинського.
 Найбільше переселенців у області проживають у Кропивницькому. У Кропивницькому проживає 2455 сімей вимушених переселенців, або 4234 особи. Це найбільший показник серед міст області, де зареєстровано 14 789 осіб, тобто 9629 сімей.​


7-9 грудня
Авдіївський коксохімічний завод у четвер, 8 грудня, повністю зупинив роботу
Авдіївський коксохімічний завод (Донецька область) відновив енергопостачання
 Сьогодні через несприятливі погодні умови 20 населених пунктів Донецької області було знеструмлено
ГПУ направила до Деснянського райсуду Києва кримінальне провадження стосовно забудовника-афериста Анатолія Войцехівського.
Генеральная Ассамблея Европейского вещательного союза подтвердила, что Евровидение-2017 точно будет принимать Киев.
Учора мер Києва Віталій Кличко під час звіту за рік діяльності на посаді відзначив, що з початку його каденції КМДА почала будувати абсолютно відкриту систему управління містом, зрозумілу та підконтрольну громаді.
На офіційному інтернет-порталі КМДА опубліковано концепцію нового Статуту міста Києва. Робоча група у складі експертів, науковців, правників, урбаністів працювала над концепцією Статуту близько 6 місяців.
 Киевсовет поддержал Рамочную антикоррупционную программу. Об этом сообщает корреспондент 44.ua. За соответствующее решение проголосовали 80 депутатов. 
В Киеве осталось 10 тыс. МАФов

Киев не может заставить застройщика перестроить Театр на Подоле
Аграрії Полтавщини сьогодні намолотили вже 5,2 млн. тонн зернових та зернобобових культур. Це другий показник валу зерна по Україні після Вінницької області.
 Прoжиткoвий мінімум для непрaцездaтних грoмaдян зріс нa 117 грн
 Практически весь Мариуполь был без электроснабжения в результате непогоды в Донецкой области.
Упродовж жовтня 2016 р. загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати в економіці області збільшилась на 2,9%, або на 676,3 тис грн і на 1 листопада 2016 р. становила 23,6 млн грн. Про це УНН-Центр повідомили у ГУ статистики Черкащини.
На засіданні виконкому у вівторок міський голова Анатолій Бондаренко вніс до порядку денного питання про примусовий демонтаж незаконно встановлених об’єктів (шести будиночків) поблизу розважального комплексу «Рів’єра». А також – звільнення від огорожі прибережної території поблизу пляжу «Живчик», загальною площею близько одного гектара, де відбулось самозахоплення землі.
Переможниця конкурсу імені Ґарета Джоунза журналістка Катерина Кіндрась, яка проживає у США, передала свій приз у розмірі $700 до свого рідного села на Житомирщині як внесок для майбутнього пам’ятника жертвам Голодомору.
Фракція «Об’єднання «Самопоміч» прозвітувала про рік роботи в Житомирській облраді
Послідовна системна робота, захист інтересів мешканців області та постійна комунікація з ними – шестеро депутатів фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Житомирській обласній раді прозвітували про рік своєї роботи.
 Сьогодні, 9 грудня, у Головному управління юстиції у Кіровоградській області проходить день відкритих дверей. Користуючись нагодою, активісти принесли начальнику управління гарбуз, який кілька місяців тому готували для міністра . За словами ініціатора акції Ігоря Погасія, у громадськості виникають сумніви щодо роботи управління та його начальника Вадима Гуцула, зокрема.
10-11 грудня
У неділю, 11 грудня, в 41 об'єднаній територіальній громаді відбудуться перші вибори депутатів сільських, селищних, міських рад і відповідних сільських, селищних, міських голів.
Обласна рада не проголосувала за скасування премії ім. Лялі Убийвовк та за заснування премії ім. Юрія Горліс-Горського

На Вінниччині ДВК вирішила видавати бюлетені без паспортів

Коментарі