Головні теми новин 25-31 липня + Анонси

Фото: Олег Богачук

СБУ викрила 243 компанії РФ, які торгували з Україною і бойовиками

Заява МЗС України у зв’язку з рішенням про включення тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та м. Севастополь до складу Південного федерального округу Російської Федерації





30 липня ще раз затримали голову фракції Партії регіонів у попередньому скликанні Верховної Ради Олександра Єфремова. Звинуватили в посяганні на територіальну цілісність України. До сьгодні Єфремову ще не оголосили підозру.
На початку червня цього року колишній регіонал Володимир Ландік заявив, що екс-голова фракції "Партії регіонів" у Верховній Раді та екс-губернатор Луганщини Олександр Єфремов фальсифікував вибори в області й домовлявся здати Луганськ Росії.
Опозиційний блок висловив “рішучий протест” проти арешту Єфремова, зокрема, такими словами: “Сьогодні влада затриманням Єфремова, спробами реанімувати стару казку про те, що в усьому винні "попередники", репресіями проти опозиції намагається прикрити своє власне банкрутство і приховати свою провину за злочини проти народу України. Влада намагається знайти крайніх і призначити винних, в той час як сама хоче виправдати свої дії і підкреслити свою правоту і "шляхетність".
Перший раз правоохоронці затримали Олександра Єфремова 14 лютого 2015 в Києві. Йому оголосили підозру у службових зловживаннях та службовому підробленні.
У ході досудового розслідування кримінального провадження, розпочатого за фактом організації та проведення 16 січня 2014 року голосування у Верховній Раді за так звані "диктаторські закони", Генпрокуратурою 14 лютого 2015 року Єфремову було повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.
Печерський райсуд Києва 16 лютого 2015 року обрав Єфремову запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення 3,6 млн грн застави. 17 лютого Єфремова після внесення застави відпустили.



Анонси

У понеділок, 1 серпня, о 12.00 в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему "Викриття головних корупціонерів Сумської області". Голова Сумської обласної ради Семен Салатенко відкриє всі корупційні схеми та оголосить прізвища чиновників Сумської області, які під час війни безсоромно "деребанять" землю та інші природні ресурси. Учасники: голова Сумської обласної ради, представник ВО "Батьківщина" Семен Салатенко, громадські активісти Сергій Супрун та Віталій Коплик (вул. Рейтарська, 8/5а). Акредитація журналістів обов'язкова за тел. (066) 611-32-36.
2 серпня 2016 року об 11:00 у прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбудеться круглий стіл на тему: "Корупція, люстрація, поліція - як українці оцінили основні реформи".
Організатор - громадська ініціатива "Відновлення Донбасу".
Під час заходу відбудеться презентація результатів соціологічного дослідження "12 кроків до миру: корупція, люстрація і реформа поліції", проведеного компанією "TNS-Україна". Буде представлено наступні дані: причини проявів корупції і чи стикалися з нею жителі регіонів України за останній рік, ставлення українців до легалізації зброї, оцінка реформи поліції, ефективність люстрації влади і як покращити довіру до інститутів державної влади.
Акредитація журналістів: (+38050) 412 48 61, (+38067) 765 87 87 або press-centreun.un@ukr.net
Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.
У середу, 3 серпня, о 10.00 в прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему "В яких областях України найбільше вирубають ліс у заповідних об'єктах". Природоохоронні організації презентують карту карпатських пралісів, нещодавно підготовлену Українським товариством охорони птахів. Учасники: юрист громадської еколого-правової організації "ЕкоПраво-Київ" Галина Левіна, директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко (вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація: (096) 913-15-72, Victoria.Shevchuk@birdlife.org.ua (Вікторія Шевчук); (067) 715-27-90, kekz-office@ukr.net (Володимир Борейко).
4 серпня 11:00. У Солом'янському районному суді Києва відбудеться розгляд справи колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника
Адреса: м. Київ, вул. Полковника Шутова, 1.
16 серпня 16:10 • Київ

Апеляційний суд м. Києва розгляне справу за апеляційною скаргою С.Батрина на рішення Шевченківського райсуду столиці про встановлення факту збройної агресії проти України

Адреса: м.Київ вул. Солом'янська, 2А




25 липня
26 липня
Господарський суд Харківської області затвердив план досудової санації ПАТ "Харківський тракторний завод"
Захарченка поранили
27 липня
За хресну ходу Української православної церкви Московського патріархату на Київ арештували 4 особи з добровольчого батальйону "Січ" і тільки​. Загалом, повідомили в Нацгвардії "Молебен та хресна хода минулась загалом без ексцесів, декілька спроб провокацій було припинено завчасно".
28 липня
29 липня
30-31 липня


Коментарі