"4 канал" "слуги народу". Головні новини новорічного тижня

Перед новим 2022 роком стало відомо, що народний депутат від партії «Слуга народу» став власником «4 каналу». Офіційно, телеканал Ковальову подарували батьки на католицьке Різдво.

Це уже четвертий телеканал, який має шанси явно симпатизувати чинній владі. Ще до того, як Володимир Зеленський став президентом України, вигляд перспективного кандидата йому подарували телеканали з орбіти Ігоря Коломойського, серед яких найбільший канал 1+1.

У перший рік роботи чинної влади відкрили телеканал «Дом», який мав би сприяти реінтеграції окупованих територій. Там почали вести програми перші особи з влади, зокрема, колишня прессекретарка Зеленського Юлія Мендель.

А у грудні 2020 «Слуги народу» провели ребрендинг парламентського телеканалу «Рада», на якому почали працювати скандальні ведучі і політтехнологи.

 

Більше про «4 канал»

Нардеп від "Слуги народу" Олексій Ковальов став власником придбав телевізійний канал

«Слуга народу» Ковальов задекларував «4 канал» як подарунок батьків

 

Донбас і Крим

Яку оборонну техніку Україна отримає від США: пані посол розповіла деталі

Лавров звинуватив США у провокації "війнушки" в Україні

 

Економіка

Грошові перекази в Україну: Нацбанк зафіксував сплеск надходжень

Коли підвищать пенсії в Україні: етапи індексації

 

Новини правоохоронної сфери
Призначено нового директора ДБР

«Відмити» нерядового Сухачова: як Банкова рятує своїх через ОАСК

 

Соціологія

Хто винен у тому, що у бюджеті не вистачає грошей на соціальні програми? — соцопитування



Новини центральної України

27 грудня 2021 – 1 січня 2022

У Києві створюють штаб територіальної оборони. Триває набір резервістів

У Києві створюють штаб територіальної оборони, повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Андрій Крищенко. Систему тероборони Києва мають розгорнути найближчим часом. У січні планують провести командно-штабні навчання територіальної оборони столиці.

​Мер Житомира вибачився за депутатів, які під час карантину ходили в садочки і вітали дітей

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин 29 грудня під час пресконференції вибачився за депутатів, які порушували вимоги карантинних обмежень та відвідували дитячі садочки і фотографувались з дошкільнятами.«Це абсолютно правильно, що обмежили кількість контактів. Я знаю те, що було по депутатами. Ми попрацювали з депутатами і маю надію такого більше не буде.

Тисячі вогнів. Чоловік на Чернігівщині прикрасив хату і створив місце для селфі

Тепер сюди приїздять роботи фото сотні людей з навколишніх міст та сіл.
Ізраїль засудив смолоскипний марш у Києві

Учора у Києві відбулася смолоскипна хода в честь 113 дня народження Степана Бандери. Посольство Ізраїлю в Україні на своїй сторінці у Твіттер засудило проведення цього дійства. "Прославлення тих, хто підтримував нацистську ідеологію, оскверняє пам'ять жертв Голокосту в Україні. Ми вимагаємо розслідування антисемітських проявів, які мали місце під час маршу, згідно із законом, прийнятим у 2021 році

Держенергонагляд визнав незадовільним стан обладнання ЧАЕС: які наслідки матиме перевірка

Обладнання відкритого розподільного пристрою (ВРП) Чорнобильської АЕС знаходиться у незадовільному технічному стані. Про це за результатами перевірки заявили в Державній інспекції енергетичного нагляду. Перевірку було проведено на виконання доручення прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля. "Встановлено, що стан обладнання ВРП Чорнобильської АЕС знаходиться у незадовільному технічному стані…

Вибори нардепа на Чернігівщині: місцеві еліти обкатують союзи з майбутніми опонентами «слуг народу»

Чернігівщина готується до виборів народного депутата. Після смерті «слуги народу» Антона Полякова ЦВК призначила довибори на 27 березня 2022 року. Тому новорічні свята для політиків Чернігівщини — привід почати кампанію ще до її офіційного старту. Одним із ключових кандидатів може бути чинний секретар міськради Чернігова, голова чернігівського осередку УДАРу Олександр Ломако….

Київ у топі міст світу з найбруднішим повітрям

Столиця України в четвер опинилася у двадцятці міст світу із найвищим показником забруднення повітря. Про це свідчать дані порталу IQair, на якому відстежують рівень забруднення повітря у режимі реального часу. Київ станом на 7 ранку знаходиться на 18 місці антирейтингу, а відразу після 10 ранку був уже на 15-ій позиції. У першій трійці станом на 10 ранку 30 грудня Краків (Польща)…

«Клавіатурний а**нізм»: Олександр Мамай відповів на критику щодо незадовільного прибирання Полтави від снігу

Полтавській міський голова Олександр Мамай через добу після хуртовини, яка накрила обласний центр 28 грудня, відповів на критику щодо незадовільного прибирання доріг від снігу.

Виталий Кличко рассказал, планируют ли присоединять соседние города к Киеву

В своем интервью телеканалу "Киев", мэр столицы и глава Киевской городской государственной администрации Виталий Кличко ответил на вопрос ведущего, присоединят ли соседние города к Киеву официально. Интервьюер задал Виталию Кличко вопрос, касающийся агломерации.

Новорічні пожежі: у Житомирській області за добу вогнеборці ліквідували одинадцять пожеж, врятували одну людину

Вогнеборці ліквідували одинадцять пожеж, що виникли упродовж доби на території регіону та врятували одну людину. Про це 1 січня повідомила пресслужба головного управління ДСНС у Житомирській області. «1 січня о 06:33 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в трикімнатній квартирі, що на першому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку в м. Коростень.

У Житомирі та Бердичеві виявили коронавірус штаму «Омікрон»

У Житомирі та Бердичеві були зафіксовані інфікування штамом SARS-CoV-2 «Омікрон». Про це 30 грудня повідомила ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ України». Зазначається, що останнім часом у Житомирській області, як і в цілому по Україні, відмічається тенденція до зростання кількості хворих на COVID-19 з тяжким перебігом захворювання.

Найповільніший потяг України, який курсує на Черкащині, зламався

Найповільніший дизель-потяг України Черкаси – Умань, який відправлявся з Черкас о 7:00 ранку і повертався до обласного центру після 20 вечора, скасовано. Про це повідомляє Укрінформ. На Черкаському залізничному вокзалі підтверджують інформацію про скасування потяга. Причина скасування – поломка дизель-потягу. Як тільки його відремонтують – маршрут поновлять.

До станції Сміла вперше проїхав електропотяг

Уперше від станції ім. Шевченка до станції Сміла у тестовому режимі проїхав електропотяг. Про це інформує пресслужба Черкаської ОДА. Над електрифікацією мережі робітники працюють за будь-якої погоди. "Наразі залізничники працюють від станції Сміла до Білозір’я. Це важлива подія для нашої області, адже завдяки електрифікації залізниці будуть запущені швидкісні електропоїзди від Черкас до столиці"…

Коментарі