Нафтогаз, Саакашвілі, САП, Рефінанс. Головні новини 18-24 вересня + Анонси

Нафтогаз покинули незалежні члени Наглядової Ради. Сенат США виділить Україні 500 млн дол на оборону. Саакашвілі має заплатити за перетин кордону штраф в 3,4 тис грн. На кордоні з РФ зловили чиновника НБУ, звинуваченого в розкараданні рефінансування банків. Антикорупційного прокурора досліджують на тему сприяння екс-міністру Злочевському. Тігіпко продовджує консолідувати банківські активи.


Цього тижня останні незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Пол Ворвік та Маркус Річардс вирішили піти у відставку.
"Своє рішення вони пов’язують зі згортанням реформ з боку уряду", - повідомляє прес-служба.
В своєму листі вони зазначають, що у квітні 2017 року вони вже висловлювали представникам Кабінету міністрів свою чітку позицію щодо невиконання урядом Плану реформування корпоративного управління Нафтогазу. Цей конфлікт з урядом триває, мінімум, від початку року.
 
"Незважаючи на запевнення, які були надані членам наглядової ради представниками вищого політичного керівництва України, протягом останніх п’яти місяців не сталось жодних суттєвих зрушень вперед", - повідомляється у документі.
"Жодна з дій, які знаходяться під контролем уряду, не була виконана. Навпаки, рівень політичного втручання у роботу Нафтогазу продовжує зростати і став, на жаль, очевидною нормою", - йдеться у листі.
Зазначається, що у середу відбудеться брифінг керівництва групи "Нафтогаз" щодо цього рішення.
Навесні Проктор, Річардс і Уорвік звернулися до уряду з попередженням про можливий відхід в разі відсутності зрушень у вирішенні хронічних проблем НАК. 
Цю ж заяву підписала Юлія Ковалів, яка тоді займала посаду голови наглядової ради "Нафтогазу"
від Кабміну. 3 квітня Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень як члена наглядової ради компанії за власним бажанням.
Загалом до наглядової ради "Нафтогазу" входило 5 членів: екс-міністр енергетики Володимир Демчишин Юлія Ковалів та іноземці Пол Ворвік, Чарльз Проктор і Маркус Річардс.




Сенат США схвалив бюджет країни, що передбачає виділення $500 млн на оборону України та надання летальних озброєнь оборонного характеру.
За його словами, Cенат США схвалив проект "Закону про бюджет США на потреби національної оборони на 2018 р." (NDAA). Цей документ передбачає виділення $500 мільйонів для підтримки безпекової та оборонної сфер України.
"Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру. До нього також включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах США поранених українських військовослужбовців, а також на посилення спроможності повітряних та військово-морських сил нашої держави", - наголосив Порошенко.
Він додав, що вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією військово-морські протимінні засоби, а також кораблі прибережної дії та берегової охорони.



Саакашвілі на початку тижня приходив під Адміністацію Президента Украіни і вимагав показати документ, за яким його позбавили громадянства. Ще він анонсував мітинг в Києві в жовтні.
А в п'ятницю не з'явився в суд, де розглядали питання про перетин кордону. На тому суді постановили стягнути з Саакашвілі 3,4 тис грн. За цей час Саакашвілі встиг побувати в Черкасах.



Співробітники Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України спільно з Департаментом Інтерполу та Європолу Нацполіції затримали звинуваченого в розкраданні понад 510 млн гривень рефінансування Національного банку. Про це повідомив прес-центр СБУ на початку тижня.
Правоохоронці встановили, що затриманий причетний до виведення цих коштів з однієї з банківських установ. Разом зі спільниками він також привласнив 35 млн гривень рефінансування Нацбанку.
Співробітники спецслужби задокументували, що зловмисник уклав від імені банку низку удаваних угод, через які установа була доведена до неплатоспроможності. Після визнання банку банкрутом розрахунки з вкладниками здійснював Фонд гарантування вкладів фізичних осіб за рахунок бюджетних коштів у сумі 540 млн гривень.
Чоловіка було оголошено у розшук, понад три роки йому вдавалося переховуватися від органів досудового слідства.
Співробітники спецслужби спільно з прикордонниками затримали зловмисника на пункті пропуску "Гоптівка" на Харківщині під час спроби виїхати до Росії з паспортом громадянина РФ.
Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Триває досудове слідство



Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів відкрила дисциплінарне провадження стосовно керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького, повідомляє Центр протидії корупції.
Причиною стало те, що САП на два місяці прострочила подачу позову в Мінекології та Держгеонадр про скасування незаконно отриманих дозволів на користування надрами компанії екс-міністра Миколи Злочевського Burisma.
"Центр протидії корупції поскаржився Комісії на роботу керівника САП, бездіяльність якого допомогла екс-міністру екології Миколі Злочевському зберегти контроль над українськими надрами. Справа в тому, що керівник САП прострочив представлення адміністративного позову в Мінекології та Держгеонадр, чим допоміг вигодоодержувачу приватної газодобувної компанії Burisma Groupзберегти контроль над українськими родовищами", - йдеться в повідомленні.
Своїми діями САП дозволив "забетонувати" неправомірне користування українськими природними ресурсами компанії Burisma Group, вважають в ЦПК, і тепер шанси повернути ці родовища державі найближчим часом фактично нульові.
"Відповідно до закону, САП мав 6 місяців, щоб підготувати позов проти Міністерства екології та домогтися повернення надр в державну власність. Втім, його керівник Назар Холодницький не зробив цього вчасно, а звернувся до суду тільки через 8 місяців. Таким чином, шанси повернути ці родовища державі найближчим часом фактично нульові, зате вони і надалі успішно використовуватимуться для збагачення колишнього міністра екології", - розповіла юрист Центру протидії корупції Олена Щербань.
Відповідно до закону, провадження по Холодницькому має тривати два місяці і може бути продовжено до трьох.
2016 року ГПУ порушила кримінальне провадження щодо однієї з компаній Burisma Group за підозрою в ухилянні від сплати податків на 1 млрд гривень.
У холдингу Burisma високі посади посідають, зокрема, син колишнього віце-президента США Хантер Байден і екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський.
Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології з 2 липня 2010 року по 20 квітня 2012 року в уряді Миколи Азарова. На початку 2015 року Злочевський був оголошений в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.
У вересні 2016 року Печерський суд Києва зобов'язав Генеральну прокуратуру закрити справу проти Миколи Злочевського та зняти його з розшуку. ГПУ виконала відповідну постанову суду.
У січні 2017 року справу проти Злочевського та його газодобувної компанії закрили.
На початку червня в Монако прошов енергетичний форум, який був організований компанією Burisma. На форум прибув віце-прем’єр Володимир Кістіон, заступник міністра енергетики Наталія Бойко та народний депутат від БПП Ніна Южаніна.
Остання у відповідь на критику про етичність спільних заходів з міністром біглого Віктора Януковича відповіла, що не впізнала Злочевського.



Національний банк України попередньо схвалює купівлю бізнесменом Сергієм Тігіпком VS Банку, що належить російському Сбербанку. Про це повідомила агентству «Інтерфакс-Україна» заступниця глави центробанку Катерина Рожкова.
«Ми дійсно отримали пакет документів на придбання VS Банку. Ми на фінальній стадії аналізу. Попередній аналіз свідчить, що ця угода можлива», - сказала вона в кулуарах щорічного Українського фінансового форуму в Одесі, організованого інвестгрупою ICU.
Раніше прес-служба Антимонопольного комітету повідомила, що власник ТАСкомбанку й Universal Bank Сергій Тігіпко має намір купити VS Банк (Львів), 99,9% акцій якого опосередковано належить Сбербанку Росії.
Зокрема, 23 серпня Сергій Тігіпко подав заяву в АМКУ про надання йому дозволу на опосередковане придбання частки в статутному капіталі VS Банку.
Наразі його заява перебуває на розгляді.
У Національному банку Українським Новинам підтвердили, що 28 серпня від громадянина України було подано документи на опосередковану купівлю 99,9% акцій VS Банку.
Станом на 1 липня за розміром активів VS Банк займав 28-е місце (3,6 млрд гривень) серед 88 діючих банків.
У грудні 2016 року Тігіпко завершив угоду з купівлі Universal Bank і страхової компанії Aegon Life Ukraine.
У 2017 року ТАСкомбанк придбав частину активів і пасивів неплатоспроможних Діамантбанку й банку «Новий».
За даними НБУ, на 1 липня за розміром активів ТАСкомбанк займав 19-е місце (10,6 млрд гривень) серед 88 діючих банків.



Про громадянство Кіпру у Григоришина, Коломойського і Боголюбова
Двоє депутатів увійшли до групи «Воля народу», яка розпадалася
Бійка з правоохоронцями в Одесі
СБУ заблокировала назначение Станчака главой «Укртрансгаза»
Главу компании «Хлеб Украины» Скородинского отпустили под залог 128 тыс. грн
Генпрокуратурою спільно з Нацполіцією проводяться обшуки у державних установах та інших приміщеннях у м. Полтаві
Для Штепы не нашлось электронного браслета
Американська книга про тактику гібридних війн Росії
Пожежа на складах з боєприпасами: у Новоянісоль на Донеччині піротехніки виявили понад 400 вибухонебезпечних предметів
Суд арештував майно і кошти В.Захарченка в Україні



Анонси
25.09 — 10:00 Інформація щодо акредитації: http://mtu.gov.ua/news/29116.html
Брифінг міністра інфраструктури України Володимира Омеляна на тему: "Реформування залізниці, розвиток ПрАТ "Київ-Дніпровське МППЗТ"
Мiсце проведення заходу просп. Перемоги, 14, Міністерство інфраструктури України
У понеділок, 25 вересня, об 11:00 у КМДА відбудеться брифінг із теми: «Інвестиційний форум міста Києва-2017 – нові можливості для міста та інвесторів». Участь у заході візьме перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс і заступник директора Департаменту – начальник управління з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної політики Олег Світличний.

Онлайн-трансляція брифінгу відбуватиметься на YouTube каналі Київської міської держадміністрації.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, 4-й поверх, прес-хол сесійної зали Київради.
Акредитація представників ЗМІ триває до 10:00 25 вересня за тел.: 202-74-61, 202-74-26, 202-74-48.
Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу: uizdpi@gmail.com (у темі листа обов’язково зазначити назву події).


25.09 — 11:00. Засідання з питань лісової сертифікації на Закарпатті
Засідання з питань лісової сертифікації за участі між Закарпатським ОУЛМГ, Національним представництвом FSC в України, Дунайсько-Карпатською програмою WWF, екологічним НГО та соціально і екологічного відповідальними деревообробними та лісозаготівельними підприємствами Закарпаття



Мiсце проведення заходу вул. Собранецька, 156 - Ужгород


25.09 — 11:00: Прес-конференція: "Питання формування нової системи охорони здоров'я України"
Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
З комфортом у "80+"! Проект концепції СОЗ про підвищення середньої тривалості життя українців. Учасники: Ігор Найда - HR-директор компанії "Юрія-Фарм", лідер Всеукраїнської інноваційної освітньої платформи "Сходи в майбутнє", член президії ВГО "Фундація"; Володимир Романів - експерт з місцевого самоврядування, організації та управління ОЗ; Костянтин Надутий - помічник-консультант депутата ВРУ, громадський діяч, заступник голови правління Всеукраїнського лікарського товариства; Костянтин Косяченко - д.ф.н., доцент зав. кафедри аптечної та промислової технології ліків в НМУ ім. О.О.Богомольця, президент Українського агентства з оцінки технологій охорони здоров'я, голова ГО "Спілка працівників фармації"; Олег Галенко - Міжнародна агенція кооперації LIBERTI; Тарас Бебешко - незалежний експерт, Український фонд розвитку спільнот Co-founder; Оксана Солдатенко - експерт з фінансового права; Іван Камінський - експерт з питань місцевого самоврядування, організації та управління охороною здоров'я, лікар, магістр державного управління; Олексій Орлов - директор медичного центру "Клініцист", громадський діяч



Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]


25.09 — 12:30. Прес-конференція щодо збереження історичного та природного середовища Києва
Інформація щодо акредитації: (095) 363-04-49
Прес-конференція на тему: "Громадяни - за збереження історичного та природного середовища Києва, та проти хаотичної забудови міста і берегів Дніпра!". Голови Громадських організацій: "Барви життя" - Лідія Гончаренко, "Твердиня" Юрій Федоренко, "Стоп! Свавіллю!" - Сергій Северин, перший заступник голови правління ГО "Громада Андріївський Узвіз" - Віталій Белецький, депутат Київради ВО "Свобода" - Ігор Мірошниченко, розкажуть про боротьбу за історичний Київ, як результат - кримінальні провадження в НАБУ на посадовців ДАБІ, звільнені береги Дніпра і подальшу боротьбу за правду і права українців. Організатори: ГО "Барви життя", ГО "Твердиня", ГО "Стоп свавіллю", ГО "Громада Андріївський Узвіз"



Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4


25.09 — 13:00. Прес-конференція: "100 днів безвізу: що змінилося для України?"
Учасники: Володимир Поліщук - прес-секретар ДП "Документ"; Олексій Якубін - політолог; Василь Воскобойников - президент Всеукраїнської Асоціації компаній з міжнародного працевлаштування; Віталій Махинько - голова організації українського профспілкового руху Трудова Солідарність; представник міграційної служби
Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 [(044) 284-57-62]


26.09 – 10:00
Інформація щодо акредитації: (044) 584-28-36, e-mail: press@ucci.org.ua
Міжнародна конференція "Впровадження навчальної програми EUREM і створення мережі європейських енергоменеджерів в Україні". О 9.00 - прес-брифінг з нагоди старту пілотного проекту навчання енергоменеджерів за програмою EUREM. Спікери прес-брифінгу: Роберт Шмідт - засновник програми EUREM, голова Керівного комітету EUREM, ТПП Нюрнберга; Ростислав Коробка - віце-президент ТПП України; Фолькер Штьотцер - керівник Німецько-українського партнерського проекту KVP Ukraine; Євгеній Іншеков - куратор і тренер EUREM (Україна). Перший пілотний проект навчального курсу "Енергоменеджер (ТПП)/EnergieManager (IHK)" проходитиме у період з 13 жовтня 2017 року до 18 лютого 2018 року у ТПП України
Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ТПП України, прес-центр Chamber Media]


26.09 – 11:00 Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05; anna@ukrinform.com
Прес-конференція на тему: "Підсумки роботи Укртрансбезпеки за 8 місяців поточного року" Учасники: Михайло Ноняк - голова Державної служби України з безпеки на транспорті; В'ячеслав Дідківський - перший заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті; Дмитро Петренко - заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті
прес-конференція, безпека
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]


26.09 – 11:00 Презентація онлайн-курсу "Новинна грамотність" від Детектора медіа
Інформація щодо акредитації: (066) 042-59-13, serg.kravchuk.dm@gmail.com
Курс розрахований на студентів та викладачів факультетів журналістики, медіапедагогів. Курс має просвітницьку мету і спрямований на поширення медіаграмотності серед населення в умовах воєнного конфлікту. Захід проводиться в рамках проекту "Сприяння формуванню свідомого медіаспоживача" за підтримки Internews Network
Мiсце проведення заходу пров. Ярославський, 1/3 [HUB 4.0, конференц-зала " Evolution"]


26.09 – 11:00 Робоча зустріч в Антимонопольному комітеті України щодо формування конкурентних відносин на ринках електроенергії
Інформація щодо акредитації: 251-62-32 251-62-25 * 62-91; 62-90, Київ, вул. Митрополита В.Липківського, 45, 4-й поверх, зала засідань. Акредитація ЗМІ (обов'язкова) до 18.00 до 25 вересня за тел.: 251-62-32 251-62-25 * 62-91; 62-90, pr@amcu.gov.ua.


26.09 – 14:00 Круглий стіл з енергетичної дипломатії
Інформація щодо акредитації: (093) 486-61-78, cis.dau4energy@gmail.com
До участі запрошені представники Верховної Ради України, Міністерства закордонних справ України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, інших органів державної влади, очільники державних стратегічних підприємств паливно-енергетичного комплексу України, профільних неурядових організацій, діяльність яких пов'язана з реалізацією цілей державної енергетичної політики на міжнародній арені. В рамках засідання відбудеться презентація книги "Стратегії енергетичної дипломатії" під редакцією Михайла Бно-Айріяна з подальшим експертним обговоренням



Мiсце проведення заходу вул. В. Житомирська, 2 - Київ [Дипломатична академія України ім. Г.Удовенка, 2-й поверх, к. 212]
27.09 – 11:00 Інформація щодо акредитації: (050) 412-48-61, press-centreun.un@ukr.net
Прес-конференція на тему: "Правова експертиза порушень законодавства щодо охорони державного кордону України та оцінка урядового законопроекту "Про приватизацію державного майна" громадським "Інститутом Права і Суспільства". Аналіз. Висновки. Пропозиції". Спікери: Юрій Кармазін - президент "Інституту Права і Суспільства", народний депутат України 2-го, 3-го, 4-го, 6-го скликання; Віктор Шишкін - віце-президент "Інституту Права і Суспільства", суддя Конституційного Cуду України (2006-2015 рр.), генеральний прокурор України (1991-1993 рр.); Іван Домбровський - віце-президент "Інституту Права і Суспільства", голова Конституційного Суду України (2006-2007 рр.)



Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 [1 поверх]


27.09 – 19:00
Інформація щодо акредитації: (063) 854-74-85
Згадати Все: презентація платформи "Політична Пам'ять" - онлайн-інфраструктура з фактами про партії та політиків, які балотувались до Верховної Ради, обласних та місцевих рад України з перших виборів незалежної України
презентація, суспільство
Мiсце проведення заходу вул. В. Васильківська, 5 - Київ [Арена-Сіті, 5-й поверх, Fedoriv Hub]


27.09 – 11:00 Інформація щодо акредитації: УСПП, 3-й поверх, конференц-зала
Круглий стіл щодо захисту прав підприємців від проявів адміністративного тиску, невмотивованих претензій з боку контролюючих державних органів, втручання у внутрішньокорпоративні суперечки, посилення фіскального пресингу та нарощування обсягів штрафних санкцій на бізнес. На засідання запрошені представники центральних органів законодавчої і виконавчої влади, Антикризової ради громадських організацій України, галузевих асоціацій та організацій роботодавців, бізнесу, наукових організацій та засоби масової інформації
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 34 - Київ [УСПП, 3-й поверх, конференц-зала]


28.09 – 10:00 Засідання на тему: "Досвід співпраці між бізнесом та благодійними організаціями"
Інформація щодо акредитації: ostepanova@chamber.ua
Засідання Клубу з питань корпоративної соціальної відповідальності на тему: "Досвід співпраці між бізнесом та благодійними організаціями", присвячене досвіду продуктивної співпраці між бізнесом (Johnson & Johnson) та благодійною організацією (SOS Children's Villages)
Мiсце проведення заходу вул. Амосова, 12 [15 поверх, офіс АТП в Україні]


28 ВЕРЕСНЯ 2017, 12:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України
Екскурсія для представників ЗМІ по історичній будівлі Верховної Ради України 28 вересня 2017 року о 12-00


Шановні колеги журналісти!

Запрошуємо вас на екскурсію для представників ЗМІ по історичній будівлі Верховної Ради України 28 вересня 2017 року о 12-00, вул.Грушевського, 5.

Під час екскурсії ви зможете ознайомитись з історією будинку, раритетами Верховної Ради, побачити експозицію історії парламентаризму, поставити запитання.

Вхід через перший під'їзд за списками за наявності паспорта, тому просимо Вас зареєструватись на офіційному сайті у розділі «АКРЕДИТАЦІЯ».
Кінцевий термін реєстрації 21 вересня 2017 року 16-00.

Ваші пропозиції і побажання щодо отримання інформації та ознайомлення з об’єктами Парламенту просимо надсилати на адресу: karma-ir@ukr.net, vesna-t@rada.gov.ua


28.09 – 14:00 VІ Судовий форум Асоціації правників України
Інформація щодо акредитації: (044) 492-88-48, events@uba.ua
VІ Судовий форум Асоціації правників України "Судова система майбутнього: перспективи, інновації і виклики". Реєстрація - з 13.00
Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 60 [КНУ ім. Т.Г. Шевченка, Червоний корпус]


28.09 – 17:00 Зустріч з експертами Секретаріату Рамкової Конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну
Інформація щодо акредитації: (050) 312-39-74, andriy@center-life.org; (095) 948-56-47, toropovan@who.int
Зустріч з експертами Секретаріату Рамкової Конвенції ВООЗ з боротьби проти тютюну, які з 26 по 29 вересня на запрошення уряду України (МОЗ) перебуватимуть у Києві для проведення оцінки потреб у подальшому виконанні статей РКБТ ВООЗ. За підсумками місії буде розроблений план технічної підтримки МОЗ у сфері контролю над тютюном. У зв'язку із цим експерти місії проведуть зустріч з громадськими організаціями, які займаються або планують займатися контролем над тютюном або дотичними темами до РКБТ ВООЗ. Мета зустрічі - зібрати інформацію про різні аспекти контролю над тютюном в Україні, оцінити теперішній стан реалізації Конвенції постатейно та скласти пропозиції з технічної допомоги на основі звіту
Мiсце проведення заходу вул. Ольгинська, 6 [2-й поверх, офісі Реанімаційного Пакету Реформ]





18-19 вересня
Полицию Хмельницкой области возглавил ивано-франковец
Новый глава хмельницкого Главного управления Нацполиции Василий Виконский ранее работал в руководстве полиции Ивано-Франковской области
На Житомирщині за втручання прокуратури сільську раду зобов’язано виготовити документи на землю, на якій розташований дитячий садок
Прокуратурою Чернігівської області в судовому порядку доведено незаконність укладеного договору оренди про передачу 27,5 га землі вартістю майже 14 млн грн
СБУ затримала на хабарі заступника міського голови Первомайська
«Полтававодоканал» ігнорує прохання припинити злив каналізації у Пушкарівські ставки
Каналізаційна система Полтави доживає свій вік. Долаючи регулярні аварії, «Полтававодоканал» перенаправляє стоки у зливову каналізацію, забруднюючи рекреаційні водойми міста. Цій проблемі вже багато років, проте міська влада і досі не поспішає її вирішувати.
В Киеве неизвестные облили кислотой более 20 машин
В Дарницком районе Киева неизвестные облили кислотой более 20 машин. Об этом сообщает dtp.kiev.ua. Инцидент произошел 18 сентября, на ул. Ревуцкого. Отмечается, что кислотой облили от 20 до 25 машин, в результате чего было повреждено лакокрасочное покрытие.
На Вінниччині за серпень виявили 72 нелегальних мігрантів
 Трьом іноземцям заборонили в’їзд до України
під Вінницею невідомі розкрадають міст
Люди гинуть за метал: під Вінницею невідомі розкрадають міст
У центрі Вінниці оселився червонокнижний чорний лелека. Птаху відірвали крило
У центрі Вінниці оселився червонокнижний чорний лелека. Птаху відірвали крило
Мисливець вистрелив у груди чоловікові, який рибалив на ставку в Житомирській області
Мисливець, полюючи на пернату дичину, здійснив постріл і поцілив у чоловіка, який рибалив на цьому ж водоймищі
На сесії міськради планують перейменувати вулицю Героїв Сталінграду в Житомирі
28 вересня о 10:00 у Житомирській міській раді відбудеться чергова сесія.
На Київщині вилучили 2 гранатомети. ФОТО
Правоохоронці упродовж вихідних вилучили 2 гранатомети у Київськії області.
В Ахметова кажуть, що борг Києва за світло сягнув 1 мільярда гривень
Борг столичних споживачів за використану електричну енергію перед ПАТ "Київенерго" на 1 вересня становить 980,9 мільйона гривень.
Колишній керівник патрульної поліції Черкас подав у відставку
 Колишній керівник патрульної поліції Черкас, який з листопада минулого року очолював патрульних Харкова, Вадим Лісничук, подав у відставку. На своїй сторінці у «Фейсбуці» він розмістив відповідний запис.
Суддю притягли до відповідальності за несвоєчасне подання декларації
 За принципової позиції прокуратури постановою Монастирищенського районного суду від 04.09.2017 колишнього суддю одного з районних судів визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч. 1 ст. 172-6 (порушення вимог фінансового контролю) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено стягнення у вигляді штрафу.
Порошенко призначив голову Уманської РДА
 Президент України Петро Порошенко видав розпорядження , яким призначив голову Уманської районної державної адміністрації.
У мерії Кропивницького розповіли, як комунaльникaм дошкуляють "метaлісти"
Про це повідомив керівник КП "Універсaл-2005" Віктор Пaнішко, передaє Depo.Кропивницький . "Цього року зняли сім тaких решіток. Зняти їх неможливо без спеціaльних інструментів, тому це все супроводжуються великим шумом, aле ніхто не реaгує", - скaзaв Пaнішко. Зa його словaми підприємство своїми силaми де-не-де змогло зaмінити чугунці решітки нa плaстикові.
Патрульна поліція Хмельницького отримала нові повноваження



20-21 вересня
Поліція Полтавщини та Харківщини отримала нових керівників
 Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий та голова Національної поліції Сергій Князєв представили нових начальників головних управлінь поліції в Полтавській та Харківській областях
У Києві спіймали чоловіка, який роками "мінував" житлові будинки
 Співробітники прокуратури Києва оголосили підозру 40-річному чоловіку, який регулярно повідомляв правоохоронні органи про "замінування" житлових будинків у столиці

Комиссия КГГА поддержала переименование метро Петровка в Почайну


Інноваційна Полтава: як маркування QR-кодами повертає туристів на 100 років назад (Відео)
 Полтава – лідер в Україні за кількістю інформаційно-туристичних маршрутів, що промарковані за допомогою QR-кодів. Принаймні так стверджують місцеві чиновники. Нещодавно осучаснили інформаційну довідку і на території музею "Поле Полтавської битви".
Київрада створила муніципальну охорону

Пашинскому вернули наградной пистолет

 Пистолет возвращен в связи с закрытием дела.
Київрада виділила Музею Революції Гідності ділянку площею 1,22 га.
Місто надало земельну ділянку Музею Революції Гідності орієнтовною площею 1,22 га. Відповідне рішення у четвер ухвалили депутати на пленарному засіданні Київради. Дана територія знаходиться на алеї Героїв Небесної Сотні (Інститутська),3, що у Печерському районі. На відповідній ділянці передбачається будівництво, експлуатація та обслуговування меморіально-музейного комплексу.
Андрій Лямін: Під час обшуку у мене вдома нічого не вилучено
Заступник міського голови Полтави з питань ЖКГ надав свій коментар щодо сьогоднішніх обшуків у нього вдома та робочому кабінеті
В Киеве ночью снесли МАФы
Сегодня ночью, 22 сентября, в Днепровском районе Киева были демонтированы торговые киоски. Об этом сообщает “Киев оперативный” на странице в Facebook. 
В Киеве заминировали здание КГГА

Полиция попросила всех покинуть здание КГГА из-за сообщения о минировании. Об этом 44.ua сообщили сотрудники Киевсовета.
Цезій нa брухт: Як у Кропивницькому "хоронять" справу місцевого Чорнобиля
Трохи більше двох місяців тому, 13 липня, під Кропивницьким нa вулиці Aджaмській п'ятеро чоловіків зa допомогою екскaвaторa розрили в пошукaх метaлу територію, нa якій нaприкінці 1980-х років були зaхороненні зaрaжені цезієм-137 контейнери. Чaстину нaдзвичaйного небезпечного метaлу вивезли з місця вaнтaжівкaми, іншу - не встигли, бо зaвaдило оперaтивне втручaння спецінспекції.
У Кропивницькому нa хaбaрі зaтримaли зaступникa керівникa облaсної подaткової
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa прес-службу СБУ в облaсті. Зaтримaні - жінки. Їх звинувaчують в тому, що вони вимaгaли від місцевого підприємця 80 тисяч гривен. Зa цю суму посaдовці обіцяли не відобрaжaти в aкті подaткової перевірки виявлені порушення зaконодaвствa тa не нaрaховувaти штрaфні сaнкції.
У Кропивницькому зaтримaли учaсників кримінaльної сходки з трьох областей
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa прес-службу ГУ НAцполіції в облaсті. Предстaвників кримінaлітету зaтримaли в одному з кaфе силaми прaцівників оперaтивних підрозділів поліції тa бійців спецпідрозділу КОРД. Серед зaтримaних – жителі Кропивниччини, Миколaївської тa Дніпропетровської облaстей. Кількa з них мaють стaтус "aвторитетів" у кримінaльному світі, a чaстинa мaли судимість.
Хмельницький: «Чорний археолог» продавав пістолет часів Другої Світової війни через інтернет
Зброю у чоловіка вилучили 19 вересня на вулиці Свободи в районі супермаркету У ході операції «Зброя та вибухівка» працівники Хмельницького відділу поліції вирахували 29-річного хмельничанина, який через інтернет-сайт намагався продати пістолет часів Другої світової війни. Чоловік просив за нього 6700 гривень. Знайшов він пістолет за допомогою металошукача під час розкопок у лісі.
Хмельницькі депутати вирішили чи можна продавати алкоголь вночі
Раніше, антимонопольний комітет пропонував скасувати заборону на торгівлю алкоголем в нічний час. Одним з питань сімнадцятої сесії було наступне: «Про скасування рішення 24 сесії міськради від 08.04.2009 №54». Нагадаємо, що в першому пункті того рішення йшлося про заборону на продаж алкогольних напоїв з 22-ї до 11-ї години. Сьогодні ж депутати не проголосували за скасування
Незаконна вирубка ясенів на Хмельниччині призвела до значних збитків
Державною екологічною під час планової перевірки виявлено незаконну рубку дерев Під час планової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства Служби автомобільних доріг у Хмельницькій області було виявлено незаконну рубку ста десяти дерев породи ясен.
У Хмельницькому визначено найкрасивіші території, будинки та вулиці
На засіданні конкурсної комісії визначено переможців конкурсу на кращий благоустрій "Хмельницький – наш дім". На засіданні конкурсної комісії визначено переможців конкурсу на кращий благоустрій "Хмельницький – наш дім". Обрано лідерів у шести номінаціях. Вже традиційно напередодні Дня міста було підбито підсумки конкурсу.​



22-24 вересня
На столичной Лесной сгорел склад с пенопластом: спасателям пришлось добывать воду в 600 метрах
Ночью в Киеве произошел пожар на территории склада со строительными материалами по ул. Вискозная, 17 размером 160 на 55 метров: тушение огня осложняли нарушения техники безопасности
В Киево-Святошинском районе СБУ прикрыла подпольную оружейную фабрику

Взрыв гранаты в Ворзеле: погиб военный, еще двое ранены

В полдвенадцатого ночи возле одного из магазинов в Ворзеле "отдыхала" компания молодых людей
24 га леса горели на Полтавщине. ФОТО
В Полтавской области произошел пожар в лесном массиве. В настоящее время огонь потушен.
Подольский мост в Киеве достроят к 2021 году
Подольский мост, который должен соединить ветку метро Троещины с правым берегом, планируют достроить
В Киеве более 30% домов нуждаются в срочном ремонте
В Киеве капитальному ремонту подлежит более 30% многоэтажных жилых домов. Об этом в интервью 44.ua заявил первый заместитель главы КГГА Геннадий Плис.
Повернули 9 гектарів, якими незаконно користувалось вінницьке підприємство
Суд задовольнив позовну заяву прокуратури області до одного з приватних підприємств міста Вінниці та зобов'язав відповідача повернути чотири земельні ділянки державної власності загальною площею понад 9 гектарів (у тому числі понад 6 гектарів земель промисловості).
Австрийская телерадиокомпания в Житомире снимала фильм о покушении на Гитлера
У Бердичеві град пошкодив покрівлі понад 200 будинків, влада пообіцяла допомогти
У Бердичеві град пошкодив понад 200 житлових будинків, а в районі більше 300.
Ты шо бессмертный?» – активіст заявляє, що його побив син тимчасового керівника Сміли
 Сьогодні близько 11 години дня в людному місці в м.Сміла поблизу магазину "Берізка" (р-н цукрового заводу) на смілянського активіста Іллю Слободяника був скоєний напад сином секретаря Смілянської міської ради, в. о. мера Сміли Віктора Федоренка - Федоренком Віталіком та невідомим чоловіком в чорній кофті з золотим зображенням янголу. Про це Ілля інформує у «Фейсбуці».
Сумщина вошла в пятерку лидеров по производству сельскохозяйственной продукции
По оперативной информации департамента агропромышленного развития Сумской ОГА, за 8 месяцев текущего года производство валовой продукции сельского хозяйства во всех категориях хозяйств области составляет 3,9 млрд. гривен или 105,4% к соответствующему периоду 2016 года.
У Кропивницькому оперативно вирахували телефонного "терориста"
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу ГУ НП в області. Пригода мала місце 20 вересня. До поліції близько 21:00 зателефонував громадянин, який не побажав представитися. У розмові чоловік нецензурно лаявся, а потім заявив, що має наміри влаштувати вибух.
У Хмельницькому алкоголь продаватимуть під наглядом відеокамер

На черговій сесії міської ради депутати ухвалили рішення згідно з яким рекомендують встановити камери відеоспостереження на вході та безпосередньо в торговельному залі де здійснюється реалізація алкогольних напоїв. Також у рішенні зазначено,  що зберігати відеозаписи з  відеореєстратора потрібно не менше 10 діб.

Коментарі

  1. Я настільки вдячний Elegantloanfirm за те, що ви допомогли мені отримати кредит у розмірі 600 000,00 доларів США за допомогою кредитного працівника Расса Гаррі, що я вам вічно вдячний. Моє життя перевернулося, мої фінанси влаштувалися, я зараз володію бізнесом, який я використовую для піклування про потреби моїх сімей. Я так вам вдячний, містере Русс, і Бог вас благословить. Ви можете зв’язатися з ними за фінансовою допомогою електронною поштою: Elegantloanfirm@hotmail.com для отримання фінансової допомоги.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар