Хроніки першого тижня ЗеРеальності + Анонси

Зеленський розпустив парламент, але не змінив виборчу систему. Росія ставить власні закони вище за міжнародне право і не буде звільняти українських моряків з полону. Коломойський продовжує судитися за Приватбанк.


20 травня Володимир Зеленський присягнув як Президент України. З явних змін в країні - лише відкриття воріт і ліквідація кордону Нацгвардії перед Адміністрацією Президента і Будинку з химерами.
Далі, Президент призначив Голову Генштабу і розпустив парламент. Потім зайнявся кадрами. Про кадри, яких Зеленський найняв керувати адміністрацією і направив у СБУ можна почитати тут.
Паралельно Президент Зеленський зібрав екстрене засідання парламенту і спробував змінити виборчу систему. Але зміни підтримали навіть не 100 депутатів.


Кадрова ланцюгова реакція за відставкою Порошенка

Парламентські вибори

Російська сторона повинна звільнити військовослужбовців ВМС України, узятих у полон в акваторії Чорного моря поблизу Керченської протоки, а також повернути утримувані українські кораблі. Це фраза із рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права.
"Російська сторона має негайно звільнити "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" і повернути їх під управління української сторони", - йдеться у рішенні від 25 травня 2019 року.
У міністерстві закордонних справ Росії заявили, що під час ухвалення конвенції ООН з морського права Росія і Україна прописали винятки, що унеможливлюють застосування передбачених нею процедур для вирішення суперечок на зразок сутички у Керченській протоці.
"На даному етапі мова не йде власне про розгляд претензій України. У ході подальшого арбітражного розгляду маємо намір послідовно відстоювати нашу позицію, в тому числі, щодо відсутності у арбітражу юрисдикції розглядати дану ситуацію у світлі згаданих вище обставин. Уникнути її виникнення можна було за умови дотримання вимог російського законодавства, що стосуються судноплавства у цьому районі. Закликаємо українську сторону діяти саме так надалі", – йдеться у заяві російського МЗС.


Національний банк і Приватбанк виграли судову справу за позовами Нікопольського феросплавного заводу і кіпрської компанії Тровелко Холдінгз Лімітід, які вимагали через суд звільнити їх від зобов’язань на суми 2,6 мільярди гривень і 143 мільйони гривень відповідно, по рефінансуванню, що НБУ видав Приватбанку.
"14 травня 2019 року Велика Палата Верховного Суду поставила крапку у справах №№ 910/16 744/17, 910/16 979/17 за позовами майнових поручителів, пов’язаних з колишніми власниками Приватбанку, за кредитами рефінансування, до НБУ та Приватбанку про зобов’язання регулятора списати кошти з кореспондентських рахунків банку на погашення заборгованості за рефінансуванням та зобов’язання ПриватБанку погасити заборгованість перед НБУ, — повідомив виданню юрист НБУ.
Водночас Тровелко Холдінгз Лімітед у якості забезпечення боргів Приватбанку по рефінансуванню передало в іпотеку для НБУ нерухомість вартістю 143,3 млн грн.
Метою вказаних позовів, яких всього було подано близько 30, є звільнення від відповідальності не лише юридичних осіб, пов’язаних із колишніми власниками банку, що передали належне їм майно у заставу НБУ, а й фінансового поручителя —Коломойського.
Зазначена категорія справ розглядалася судами всіх інстанцій починаючи з 2017 року.
"Зауважимо, що Господарський суд м. Києва та Київський апеляційний господарський суд спочатку задовольняли усі подібні позови і лише після того, як Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду висловив правову позицію на підтримку НБУ та Приватбанку і скасував попередні судові рішення, Північний апеляційний господарський суд також став на бік регулятора", — відзначили юристи НБУ.
Після чого, майнові поручителі, зважаючи на правові позиції апеляційного та касаційного судів, спробували оскаржити відповідні рішення звернувшись до Великої Палати Верховного Суду.
"Однак, і Велика Палата підтримала НБУ та Приватбанк, відмовивши у задоволенні касаційних скарг майнових поручителів, пов’язаних з колишніми власниками банку. З огляду на положення господарського процесуального законодавства правові позиції Верховного Суду є обов’язковими для судів усіх інстанцій у подібних спорах", — додали юристи.
Нагадаємо, що суддя Господарського суду Києва Вадим Босий прийняв рішення перенести розгляд справи про визнання недійсними 5 кредитних договорів рефінансування, за якими Нацбанк видав ПриватБанку 9,2 млрд грн і особистих порук за ними Коломойського на 30 травня.
Коломойський вирішив підстрахувати рішення Печерського суду Києва від 20 квітня, яким були розірвані договори особистих порук бізнесмена Коломойського за відповідним рефінансуванням, отриманим до націоналізації Приватбанку.
НБУ на підставі особистих порук Коломойського також подав позов до Женевського суду, вимагаючи повернути борги.


Інші важливі новини

Анонси
27.05 - 11:00

Прес-конференція політичної партії "Слуга народу" про старт виборчої кампанії
мiсто Київ
Учасники: Дмитро Разумков, Руслан Стефанчук, Олександр Корнієнко, Михайло Федоров.
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями


Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А

27.05 - 12:30

Рік після ромських погромів: чи варто чекати покарань?
мiсто Київ
Учасники: Метью Шааф, директор Представництва Freedom House в Україні; В'ячеслав Лихачов, керівник Групи моніторингу прав національних меншин; Костянтин Тарасенко, начальник відділу Управління забезпечення прав людини Національної поліції України; Юліан Кондур, проектний координатор ромського фонду "Чіріклі"


Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр

27.05 - 12:30

Акція "Час відповідати за зло" біля Генеральної прокуратури
мiсто Київ
Учасники акції вимагають відкрити кримінальне провадження проти П. Порошенка за шахрайське захоплення бази відпочинку Українського товариства сліпих "Івушка".
Тел.: (044) 228-55-33, (068) 833-33-33


Мiсце проведення заходу Різницька, 13/15

27.05 - 13:00

Прес-конференція "Дострокові парламентські вибори-2019: головні суперники і скандал з ЦВК"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Руслан Бортник - директор українського Інституту аналізу та менеджменту політики, Микола Волгов - виконавчий директор АП Politconsultant.ORG, Сергій Белашко - директор Агентства соціальних комунікацій


Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

29.05 - 11:00
Прес-брифінг "Рада громадського контролю НАБУ відзвітує про рік своєї роботи"
мiсто Київ
Спікери: Галина Янченко - голова Ради громадського контролю НАБУ (Антикорупційний штаб); Артем Романюков - член Ради громадського контролю НАБУ (Платформа "Громадський контроль"); Злата Симоненко - членкиня Ради громадського контролю НАБУ (АО "Солодко і партнери"). Також на заході будуть присутні інші члени Ради громадського контролю НАБУ, які будуть готові відповісти на всі питання журналістів. 30 травня 2019 року відбудеться Інтернет-голосування за новий склад Ради громадського контролю.

Контакти: (095) 393-00-39, poladova.di@gmail.com


Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 []

31.05 - 10:00

Науково-практична конференція Kyiv Smart Tracks
мiсто Київ
Тема - обговорення потенційних векторів розвитку видів економічної діяльності столиці, які визначатимуть смарт-спеціалізацію міста Києва. За результатами аналізу регіонального контексту та інноваційного потенціалу міста Києва сектор IT, деякі види промисловості та креативну індустрію визначено перспективними напрямами розвитку підприємництва. Дослідження проводилось ДУ Інститут економіки та прогнозування НАН України на замовлення Департаменту економіки та інвестицій КМДА на основі використання офіційних статистичних даних щодо динаміки сфер діяльності за останні кілька років.

Під час конференції відбудуться галузеві панельні дискусії за участю представників профільних підприємств, Київської міської державної адміністрації та ділових кіл щодо розвитку ІТ у розвитку SMART-CITY, розвитку промисловості та креативної індустрії міста Києва


Мiсце проведення заходу вул. П. Мирного, 26 [нститут економіки та прогнозування НАН України]

31.05 - 09:30

Семінар "Мовний Закон: зміни у діяльності компаній"
мiсто Київ
Проводить: Юридична компанія "Правовий Альянс". Семінар присвячений правовим аспектам застосування мовного закону компаніями фармацевтичної індустрії, ІТ сектору, харчової промисловості, ритейлу та інших індустріальних груп й отримати відповіді на поставлені питання.

Спікери: Наталія Лавренова - адвокат, медіатор, асоційований партнер ЮК "Правовий Альянс"; Ілля Костін - партнер, адвокат ЮК "Правовий Альянс". Аудиторія: директори та менеджери з маркетингу, бренд-менеджери, BD-менеджери, корпоративні юристи, власники та менеджери інтернет-ресурсів. Програма та реєстрація - https://www.legalalliance.com.ua/ukr/zahodi/movnij-zakon-zmini-u-dialnosti-kompanij/
Реєстрація - з 9.00. Вартість: 1250 грн. Для клієнтів ЮК "Правовий Альянс" - знижка 20%.
Реєстрація учасників і акредитація ЗМІ (обов'язкова), інформація: (044) 425-40-50, news@l-a.com.ua


Мiсце проведення заходу вул. Іллінська, 8 - Київ [Конференц-хол БЦ Іллінський]


31.05 - 11:00

Презентація книги "Консульська служба України. Становлення та розвиток"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (068) 993-92-91
Монографія розкриває складний історичний шлях становлення та розвитку консульської служби України в контексті світових процесів, що відбувались в консульській сфері міжнародних відносин. Учасники презентації матимуть змогу отримати примірник видання у подарунок.
Акредитація (обов’язкова) за тел.: (068) 993-92-91, ukraina.dyplomatychna@gmail.com


Мiсце проведення заходу вул. Пирогова, 6-А [медіа-центр ГДІП]

31.05 - 14:30

Круглий стіл "Психологічна реабілітація воїнів АТО/ООС. Міжнародний досвід"
мiсто Київ
Проводить: перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Корчинська О.А. у співпраці з КУ "Дніпропетровська обласна клінічна лікарня ім. І.І. Мечнікова" та за сприяння Міністерства у справах ветеранів України. Проведення "круглого столу" сприятиме широкому професійному та громадському обговоренню питань, пов'язаних із забезпеченням психологічної реабілітація воїнів АТО/ООС із залученням кращих практик міжнародного досвіду.

Модератор: перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я, народний депутат України Корчинська О.А.

Участь візьмуть: широке коло фахівців; представники Офісу Уповноваженого Президента України з питань реабілітації учасників антитерористичної операції, які одержали поранення, контузію, каліцтво або інше захворювання під час участі в антитерористичній операції; Міністерства охорони здоров'я України; Міністерства соціальної політики України; Міністерства у справах ветеранів України; профільні заступники голів обласних державних адміністрацій, департаментів охорони здоров'я обласних державних адміністрацій, виконавчого органу Київської міської ради (КМДА), постійних комісій охорони здоров'я обласних рад, а також представники профільних медичних закладів, міжнародних організацій, громадськості, ЗМІ.
Довідки за тел.: (044) 255-95-06, alina.riepina@gmail.com
Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [2-й поверх, кім. № 12]

03.06 - 07.07
Безкоштовний молодіжний освітній табір "Хорунжий" для дітей віком від 14 до 18 років
органiзатор Міністерство молоді та спорту України, мiсто не вказано
Організатори: Міністерство молоді та спорту України, Управління освіти, науки та молоді Волинської ОДА у співпраці з ГО "ВМР "Національний Альянс" та Центром національно-патріотичного виховання у м. Луцьк.

І заїзд 3-9 червня - імені полковника Армії УНР П. Болбочана;
II заїзд 12-18 червня - імені засновника УПА "Поліська Січ" Т. Бульби-Боровця;
III заїзд 22-28 червня - імені командира першої сотні УПА (ОУН б) Г. Перегіняка "Коробки"; IV заїзд 01-07 липня - імені першого командира УПА на Волині В. Івахіва "Сонара".

Реєстрація - http://bit.ly/TABIR. Тел.: (097) 652-81-23
збори, суспільство

Мiсце проведення заходу Волинська обл., м. Ковель

Київський апеляційний суд розгляне апеляцію на вирок колишньому президенту України Віктору Януковичу 13 червня. Про це свідчить розклад розгляду справ на сайті суду.
Засідання почнеться о 10:00.
Апеляцію розглядатиме колегія суддів у складі Юрія Трясуна, Сергія Новова, Івана Мосьондза, Олександра Журавля та Оксани Павленко.
24 січня Оболонський районний суд Києва визнав Януковича винуватим у державній зраді та пособництві у плануванні, підготовці, розв'язуванні та веденні агресивної війни і засудив його до 13 років ув’язнення. Водночас суд вважає екс-президента невинуватим у пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України. Прокуратура просила засудити Януковича до 15 років тюрми.


Новини центральної України
20-21 травня
Мер Києва Віталій Кличко добирався на інавгурацію президента Володимира Зеленського на велосипеді через ускладнення руху транспорту в центрі столиці.
День ЄВРОПИ у Кропивницькому
18 травня 2019 року заступник Міністра енергетики та вугільної промисловості України з питань європейської інтеграції Наталія Бойко разом із представниками Міненерговугілля (Віталій Кушніров, Олександра Козловська, Катерина Бондар) взяли участь у урочистих заходах з нагоди відзначення Дня Європи, відкритті обласного фестивалю "Єврофест-2019" та низці заходів у місті Кропивницькому.
Владельцев квартир в многоэтажках Киева освободили от налога на землю
Заборгованість побутових споживачів Хмельницької області за використаний природний газ на 1 травня склала 610 млн. грн., що у 2 рази більше, аніж торік. З них – 285 млн.грн. боргують отримувачі державної допомоги – субсидій
Цей короткий текст пишу для тих, хто не знав Гію, але пам'ятає. Або мав би знати.
364 млн грн з бюджету Полтави зараз лежать на депозиті. Це майже удвічі більше, ніж тримають у депозитах Кременчук та Полтавська область разом.
364 млн грн з бюджету Полтави зараз лежать на депозиті. Це майже удвічі більше, ніж тримають у депозитах Кременчук та Полтавська область разом.
Поліція розкрила пограбування відділення банку у Кобеляках, в організації якого підозрюють двох місцевих мешканців та директора філії, на якого напали
В понедельник, 20-го мая, на сайте Киевской городской государственной администрации была зарегистрирована петиция с предложением закрыть "Птичий рынок" на Куреневке.
Про замінування десятків об’єктів у Черкасах повідомили в поліцію невідомі.
Координатор націоналістичної організації "С14" Сергій Мазур вважає організаторами замаху на себе кримінальних авторитетів з черкаської банди "Торпеди" Олександра Прудивуса та Ігоря Плекана.

Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Чернігівській області за січень – квітень 2019 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на загальну суму 15 млн грн. За результатами ревізій керівникам підприємств, установ та організацій надіслано 38 інформацій для прийняття управлінських рішень.
На Кіровоградщині учасники бойових дій отримали у власність майже 10 тис. земельних ділянок
Від початку запровадження ініціативи щодо надання земельних ділянок учасникам антитерористичної операції і до сьогодні у Кіровоградській області військові завершили процес оформлення та отримали у власність 9,8 тис. земельних ділянок. Проекти землеустрою затверджені на ділянки загальною площею 19,6 тис. гектара.
Чеська «Inter Tech Praha s.r.o» постачає товари для підрядника мерії Харкова ТОВ «ВСС-Сістем», яке вже отримало від чиновників та комунальників замовлень на 26 млн грн. Про це йдеться в матеріалі Павла Новика для «Харківського антикорупційного центру». Фірма «Inter Tech Praha s.r.o.» створена у 2017 році Володимиром Литвином.
Об этом говорится на инфографике, которую разместил министр инфраструктуры Владимир Омелян на своей странице в Facebook.
Как будут расселять "хрущевки"
В Украине, если не начать снос или капитальный ремонт "хрущевок".
Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області впродовж січня - квітня 2019 року забезпечили відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на суму 6,5 млн грн. За результатами заходів державного фінансового контролю керівники підприємств, установ та організацій прийняли 16 управлінських рішень. 
На "Мост Кличко" потратят почти вдвое больше, чем планировалось (документ)
Сметная стоимость строительства мостового пешеходно-велосипедного перехода между парками "Крещатый" и "Владимирская горка" в Киеве выросла с 260 млн до 419,96 млн грн.
По состоянию на 1 апреля 2019 года доступ к сети интернет в Украине имели 26,38 млн абонентов.
Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ, Київ) з 15 червня поточного року запускає прямі рейси з Києва до Ізміра (Туреччина).
Указ президента про дострокові вибори сьогодні набрав чинності. Це значить, що вже завтра почнеться виборчий процес. Проходитиме він за старою системою, але з новими правилами. Президентські чітко показали — вибори вже не будуть такими, як раніше.
У Полтавському районі пожежні ліквідовують займання на міському сміттєзвалищі
Мэр Киева Виталий Кличко уволил директора дерпартаменту социальной политики КГГА Юрия Крикунова и поручил уволить директора тендерного комитета этого департамента и руководителей структурных подразделений, причастных к нарушениям законодательства.
Чиновник требовал 2500 тысячи долларов за обновления государственной регистрации пяти земельных участков, расположенных в пределах Васильковского района. Как сообщает пресс-служба столичной прокуратуры, заместитель мэра был задержан во вторник, 21-го мая.
В Администрации президента рассматривают вариант назначения главой Службы внешней разведки Владислава Бухарева. Об этом сообщает LB.ua со ссылкой на источники. Решение окончательно еще не утверждено и находится в стадии обсуждения, но вероятность его принятия очень высока. Владислав Бухарев - народный депутат Верховной Рады VIII созыва от округа № 162 на Сумщине (Ахтырка и окрестности).
Цьогоріч табір “Трахтемирівська Січ” базуватиметься… у Межигір’ї під Києвом – після того, як не один рік обирали Черкащину…

24-26 травня 
Шостий апеляційний адміністративний суд Києва зобов'язав Національну комісію, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, компенсувати АТ "Дніпропетровськгаз" Дмитра Фірташа 1,038 мільярда гривень збитків, понесених у результаті встановлення в 2016 році тарифу на розподіл природного газу.
17 травня 2019 року "Вінницягаз Збут" підписано договір з АТ "Ощадбанк" про перерахування підприємству коштів субсидії, призначеної споживачам після 1 січня 2019 року.
В субботу, 25 мая, в Киеве открыли пешеходно-велосипедный мост через Владимирский спуск. Событие приурочили ко Дню Киева, передает Информатор. Отмечается, что сперва на мост под звуки праздничного оркестра заехали несколько велосипедистов, а затем на него ступили мэр Киева Виталий Кличко со своим братом Владимиром Кличко.
З 28 травня на у Полтаві та Полтавському районі СБУ проводитиме навчання зі спецтехнікою, озброєними правоохоронцями — можливе обмеження руху та перевірка документів
Що криється за намаганнями розхитати ситуацію у депутатському корпусі Полтавщини
В Киеве в течение 2019 года запланирован капитальный ремонт 90 парков и скверов, на которые потратят более 500 млн грн. Об этом сообщил заместитель председателя Киевской городской государственной администрации (КГГА) Петр Пантелеев во время инспекции ремонтных работ в Куреневском парке.
У 2018 році підрозділами поліції Житомирської області зареєстровано 197 тис. 410 повідомлень про кримінальні правопорушення, з них 22 тис. 946 повідомлень кримінального характеру. Про це повідомив начальник головного управління Нацполіції в Житомирській області Вячеслав Печененко на сесії обласної ради 23 травня 2019 року.
Сервісні центри МВС нагадують про важливу вимогу до замовлення індивідуальних номерних знаків: останні не можуть бути тотожні або схожі за накресленням із номерними знаками, які видають (видавали) під час державної або відомчої реєстрації транспортних засобів в Україні.
24, 25 та 26 травня у Хмельницькому втретє пройде фестиваль «Rock&Buh», який розпочинає фестивальне літо в Україні. Впродовж трьох днів на трьох сценах фестивалю (головній, другій та електронній) виступить 37 виконавців. Також на території фестивалю буде фудкорт, наметове містечко. Вхід на фестиваль безкоштовний.
При підготовці матеріалу «Постпрезидентська» та «предпарламентська» Чернігівщина – чого чекати і на що сподіватися?» вирішив проаналізувати ситуацію на кожному з мажоритарних округів з точки зору «А хто ж кандидати?».

Коментарі

  1. Вітання від ВЕЛИКОГО ЗАЯВУ ІЛЛУМІНАТІ до Сполучених Штатів та в усьому світі, це відкрита можливість приєднатися до братства ІЛЛУМІНАТІ ЗАМОВЛЕННЯ, де можна відновити втрачені мрії, а також там, де ви можете побачити світло багатства та щастя без будь-яка жертва крові. І впродовж багатьох років у нас є світові лідери, МІЛЬОНІОНИ, БІЛЬЙОНЕРИ, НАУКИ, СУПЕРСТАРИ та всі життєві твори, Вас вітають у всьому світі відповідно до Ваших Раси, Релігії та Етнічної приналежності.
    Будь ласка, пишіть нам на нашу приватну пошту: greatilluminate99@gmail.com

    Привітання ВСЕГОДНІ США

    ВідповістиВидалити
  2. Привіт від Великого Ордену Просвіти для Сполученої Держави та всього світу, це відкрита можливість приєднатися до спільноти просвітлених, де ти зможеш відновити свої втрачені мрії, а також де побачиш світло багатства. і щастя без жодної жертви крові. І ми також платимо суму в 550 000 доларів, щоб отримати нових членів, коли вони приєднаються до стипендії, а також до будинку за їх вибором та місцем розташування з інвестиціями, а також завдяки цій можливості в житті стати відомим. ПЕРЕВАГИ, ДОСТУПНІ НОВИМ ЧЛЕНАМ, ЩО ПРИЄДНАЮТЬСЯ ДО ОСВІТЛЕННЯ. 1. $ 550 000 грошової винагороди. 2. Новий автомобіль Sleek Dream вартістю 150 000 доларів 3. Будинок мрії, придбаний у вибраній вами країні. Місяць консультацій з 5 найкращими у світі. Лідери та 5 найважливіших знаменитостей у світі. Якщо ви зацікавлені, будь ласка, зв'яжіться з попередньою електронною адресою = illuminatiworldwideorder@gmail.com або нашим wahtsapp +15184145254

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар