Підозра Порошенкові. Головне за тиждень + Анонси

Цього тижня слідчі Державного бюро розлідувань направили поштою п'ятому президентові України Петру Порошенку підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у справі про постачання вугілля з Донбасу

Якщо дійде до вироку, то Порошенкові загрожує позбавлення волі на строк до 15 років.

За гарячими слідами, керівник центрального штабу "Європейської солідарності" Олександр Турчинов заявив, що нову підозру проти 5-го президента Петра Порошенка підписала не генпрокурор Ірина Венедіктова, а її заступник, який наразі виконує обов'язки генпрокурора. 

Адвокат Порошенка Ілля Новіков підтвердив, що підозру Порошенку підписав заступник Генпрокурорки Олексій Симоненко. Новіков справу проти Порошенка називає сфабрикованою.

Далі стало відомо, що суд таємно дозволив затримання Порошенка.

Тим часом Порошенко, поїхав  закордон. І пообіцяв бути в Україні на початку січня.

 

Більше про кримінальну справу Прошенкові

Адвокати Порошенка припускають, що суд розглянув його арешт таємно

Генпрокуратура підтвердила, що суд дозволив затримання Порошенка

"Вендета Зеленського". Порошенка підозрюють у держзраді разом із Медведчуком. Чи є докази?

 

Донбас і Крим

Засідання суду у справі підозрюваного у тортурах у в'язниці "Ізоляція" Бражникова призначено на 23 грудня – Асєєв

У понеділок прокурор у суді з МН17 почне оголошувати обвинувальний висновок із подальшою вимогою конкретного вироку чотирьом обвинуваченим

На окупованому Донбасі постійно перебувають від 600 до 800 російських офіцерів та генералів – ГУР (Відео)

Очільнику «вагнерівців» повідомили про підозру в посяганні на цілісність України – ОГП

Вагітні жінки чи матері малолітніх дітей також мають стати на військовий облік, — Міноборони

 

Економіка
Україна готується оскаржити дії Польщі в міжнародному арбітражі

 

Соціологія

Суспільно-політичні настрої населення україни: результати опитування, проведеного 9-17 грудня 2021 року методом особистих (“face-to-face”) інтерв’ю

54% українців – за вступ до НАТО. Це найбільший показник із 2014-го – опитування Рейтингу

Оцінка громадянами ситуації та процесів, що відбуваються в країні. Ставлення до вступу до Європейського союзу та НАТО

 

Коронавірусне

Україна повернулася на 3-тю позицію у світі за добовою смертністю від Covid

 

Інші теми

Чаус позивається до суду, де працював до втечі: хоче назад мантію

 

Анонси

Заходи з нагоди викатки літака Ан-178-100Р

28 Грудня, 10:00

На ДП “Антонов”, що входить до складу Укроборонпрому, відбудеться викатка першого військово-транспортного літака Ан-178-100Р №001, призначеного для проведення льотних сертифікаційних випробувань. Перед початком льотних випробувань цього дня літак оглянуть міністр оборони України Олексій Резніков, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Павло Рябікін, Головнокомандувач Збройних Сил України, генерал-лейтенант Валерій Залужний, голова Комітету ВРУ з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич, Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України, генерал-лейтенант Микола Олещук, генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв, генеральний директор ДП “Антонов” Сергій Бичков та президент Української Аерокосмічної Асоціації Віктор Попов. На цьому літаку встановлено обладнання вітчизняних та західних постачальників комплектуючих, які були обрані в ході масштабної програми імпортозаміщення. Завершення побудови літака Ан-178-100Р №001 та його передача на льотні випробування є важливим етапом виконання програми забезпечення Повітряних Сил Збройних Сил України сучасною авіаційною технікою.

Акредитація ЗМІ до 18.00 27 грудня за адресою: Nataliia.Sad@ukroboronprom.com, надати інформацію: ПІБ учасників знімальної групи; назва ЗМІ; конт. телефон. При собі мати паспорт, сертифікат вакцинації (Дія) та захисні засоби (маска). Довідки: Nataliia.Sad@ukroboronprom.com, (050) 930-84-39

 

Деталі

Дата:

28 Грудня

Час:

10:00

Місце проведення

ДП “Антонов”

вул. Туполєва, 1

Київ

 

 

Новини центральної України

20-21 грудня

У Києві запрацювали пункти обігріву – перелік адрес

У Києві через похолодання розпочали роботу пункти обігріву.

Київрада віддала оточенню Супруненків півгектара біля метро «Деміївська» за «туалетною» схемою

Київрада на засіданні 16 грудня підтримала передачу в оренду ТОВ «Менаполіс» земельної ділянки площею 0,55 га на вул. Голосіївській, 13-Д у Голосіївському районі міста Києва. За це рішення проголосували 89 депутатів: Європейська Солідарність – 25, УДАР Віталія Кличка – 22, Єдність – 13, Слуга народу – 11, Батьківщина – 2, ОПЗЖ – 11, Голос – 4, позафракційний -1.

Небезпеки нового сховища на ЧАЕС: Держатомрегулювання заявило про тиск з боку уряду: що відомо (Відео)

Голові Державної інспекції ядерного регулювання вказали на двері Після аварії на Чорнобильській АЕС до питань ядерної безпеки у світі особливе ставлення. В Україні є незалежний державний орган, Держатомрегулювання, який відповідає за дотримання законодавства України в царині ядерної безпеки.

Кличко розповів, чи висока ймовірність, що в Києві будуть віялові відключення: "Все залежить від погодних умов" (Відео)

Як відомо, станом на 14 грудня 2021 року на складах українських ТЕС було 459 тисяч нонн вугілля – удвічі менше за гарантовані запаси У програмі "Рандеву" на "5 каналі" міський голова Києва Віталій Кличко повідомив, чи є імовірність, що в столиці цієї зими будуть проводити віялові відключення.

Шість областей переходять у "жовту" зону

Відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, згідно з яким на території Житомирської, Київської, Миколаївської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей вирішили ввести "жовту" зону.
Екопарк Совські ставки. Фінішна пряма — земельна комісія Київради

Рух ЧЕСНО поспілкувався з одним із медійних облич Екопарку Совські ставки, їхнім захисником Андрієм Яніцьким. Громадський активіст розповів про підводні камені боротьби, мобілізацію громади і провів екскурсію на місці.

Опозиційні депутати передали меру Полтави пропозицію — скликати позачергову сесію, на якій висловити йому недовіру

«Слуга народу», «Рідне місто» та «Свобода» подали 14 підписів під пропозицією Олександру Мамаю скликати позачергову сесію, на якій висловити йому недовіру

 

22-23 грудня

Біля Хмельницької АЕС незаконно видобували пісок впродовж 3 років – ДБР

У Державному бюро розслідувань тривають слідчі дії стосовно підприємців, які незаконно видобували пісок поблизу Хмельницької атомної електростанції.

У Києві середня зарплата вчителя перевищує 20 тисяч гривень – КМДА

У 2021 році на заробітну плату педагогам витратили майже 40% з бюджету столиці.

KSE: Усі регіони України наприкінці року залишать "червону" зону карантину

В Україні зараз захворюваність на коронавірус йде на спад вже шість тижнів поспіль після напливу хвилі штаму "Дельта" і лише дві області країни знаходяться зараз у "червоній" зоні карантину. До кінця поточного року всі регіони вийдуть із зони найжорсткіших обмежень, заявив керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко.

Сумские «Слуги народа» хотят отставки городского головы. Что известно?

Фракция «Слуга народа» в городском совете инициирует досрочное прекращение полномочий Сумского городского головы Александра Лысенко. Проект решения принес на пленарное заседание сессии 23 декабря депутат от фракции «Слуга народа» Владислав Куц, внук главы сумского облсовета Виктора Федорченко.

У Київраді відмовилися створити парк на Совських ставках, які громада відбила від забудови

Фото: facebook.com/sovkiorg Депутати земельної комісії Київради не підтримали створення екопарку Совські ставки, повідомив журналіст Андрій Яніцький. За його словами, вони лише створили робочу групу. Яніцький вважає, що це «звичайне затягування процесу». За створення парку проголосували десять депутатів.

У Черкасах побудують критий 50-метровий басейн

У 2022 році на вулиці Пастерівській, 102 створять критий басейн. Початок реалізації проекту запланований на 2022 рік, а кінець – на 2024. Будівництво критого спортивного 50-метрового басейну для плавання реалізують для обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву. Орієнтована вартість проекту – 176 млн 440 тис. грн.

 

24-26 грудня

У Києві усунули проблеми з купівлею квитків на транспорт

Причини збоїв, які 24 грудня могли виникнути під час купівлі квитків для проїзду громадським транспортом, повністю усунули. Про це повідомили у Київській міській держадміністрації. «Наразі придбати QR-квиток та поповнити транспортну картку можна у застосунку «Київ Цифровий», в автоматах самообслуговування та в касах метрополітену, як зазвичай», – йдеться у повідомленні.

Зеленський призначив главою Харківщини ексочільника Полтавської ОДА

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олега Синєгубова головою Харківської обласної державної адміністрації.

У Полтаві п’яний чоловік не міг потрапити до своєї квартири і повідомив поліції про вибухівку

Поліцейські затримали п’яного 54-річного полтавця, який повідомив про загрозу вибуху будинку, бо не міг потрапити до квартири

Кличко заявил, что в Киеве построят более 12 паркингов в следующем году

В частности, паркинг в центре будет на Европейской площади, Владимирской улице и возле Александровской больницы.  Об этом сообщает Київ.Media, ссылаясь на интервью городского головы Виталия Кличко на телеканале «Киев».  По его словам, сейчас работают 3 паркинга. «Еще 12 новых в стадии разработки. В следующем году их реализуют», – сказал мэр.

На Сумщині руйнується 300-річна дерев’яна церква

25 грудня 2021 року, у день святкування Різдва Христового за Григоріанським календарем, Лебединщиною пройшла Різдвяна експедиція. Метою експедиції було: подальше дослідження мистецьких та туристичних локацій Лебединської громади. Підтримали експедиція Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва…

В Сумах будут чистить от снега чуть больше 10% улиц (список)

КП «Дорремстрой» напоминает список дорог, тротуаров, мостов и путепроводов на территории областного центра, подлежащих зимнему содержанию в 2021 году. Напомним, что это лишь около 90 улиц из более 700, которые находятся в Сумах (без учета внутриквартальных дорог и проездов), сообщает сайт предприятия.

Київські волонтери планують «розбалконізацію» історичних будинків

Фото: unsplash Неприбуткова організація реставрації фасадів історичних житлових будинків Києва «Містетика» шукає власників балконів для розбалконізації. Відповідне оголошення волонтери опублікували на сторінці у Facеbook . Волонтери шукають десять власників або орендаторів квартир з такими балконами для демонтажу зайвих конструкцій балкону.

У власність Хмельницького та Нетішина передали кілька училищ

Вчора, 23 грудня, уряд передав з державної у комунальну власність низку закладів професійної освіти країни. Головною умовою є заборона відчужувати їх майно у приватну власність. Зокрема, кілька училищ передали Хмельницькій і Нетішинській громадам. Згідно з рішенням Кабміну , у комунальну власність Хмельницького передали майнові комплекси двох навчальних закладів.

Коментарі