Лондон, Панама, Бориспіль і Брюссель. Головні локації новин тижня + Анонси


Апеляційний суд Лондона став на сторону України в суперечці з групою «Приват». Панамська прокуратура закрила справу щодо Порошенка. А НАБУ затримали його союзника Гладковського. В ЄС нарікають на судову реформу «Слуг народу».

Апеляційний суд Лондона повністю скасував рішення судді першої інстанції пана Фанкорта, повідомили в уряді України.
«Суд постановив, що АТ КБ «ПриватБанк» може продовжити з розглядом позову у Високому суді Лондона щодо шахрайства проти Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова, трьох англійських компаній та трьох компаній, зареєстрованих на Британських Віргінських Островах. Основна сума позову Банку в момент ініціювання становила 1,9 млрд дол. США, надалі становила 2,6 млрд дол. США та наразі становить близько 3 млрд дол. США з урахуванням процентів», - йдеться у повідомленні.
Судовий наказ про всесвітній арешт активів, який було отримано в грудні 2017 року, залишається чинним до винесення судового рішення по суті.
А ще Апеляційний суд також відмовив у наданні відповідачам дозволу на оскарження рішення та зобов’язав їх подати лінії захисту проти позову до кінця листопада, маючи на увазі, що Банк може рухатися далі із розглядом справи без жодних затримок. Дата розгляду справи по суті буде належним чином визначена судом.

Панамська прокуратура закрила справу проти Петра Порошенка. Про це на брифінгу повідомив адвокат п'ятого Президента Ілля Новіков "5 каналу".
Заяву наприкінці липня подавав колишній заступник глави адміністрації президента Януковича Андрій Портнов. Він закидав Порошенку і підконтрольним йому компаніям відмивання коштів, отриманих злочинним шляхом.
Після двох місяців вивчення справи прокуратура Панами не знайшла жодних доказів проти п'ятого Президента. Натомість зареєструвала інше кримінальне провадження: тепер Петро Порошенко звинувачує Андрія Портнова у поданні неправдивої інформації про вчинення правопорушення.
Новіков сказав: "Двох місяців вистачило для того, щоб прокурор розібрався зі змістом цієї справи і прийняв рішення про закриття цієї справи. Рішення ґрунтується по-перше тим, що за його скаргами порушено провадження в Україні і спроба звернутися до Панамської прокуратури – це спроба зробити подвійний тиск на Порошенка. І по-друге те, що в заяві пана Портнова не було вказано фактів, які б вказували на причетність компаній, пов'язаних з Порошенком чи самого Порошенка до цих злочинів".
В Україні Портнов виступає як головний ініціатор кримінальних справ проти Петра Порошенка і його союзників. В Україну він повернувся після оборання Зеленського Президентом.

Президента корпорації Петра Порошенка "Богдан", екс-заступника секретаря РНБО Олега Гладковського 17 жовтня затримали співробітники Національного антикорупційного бюро України.
"Гладковський намагався сьогодні вилетіти з України через аеропорт "Бориспіль", але його затримали на кордоні співробітники НАБУ", - повідомив співрозмовник «Інтрефакс-Україна» із НАБУ.
«Слідство встановило, що експосадовець використав надану йому владу і службове становище всупереч інтересам служби з метою отримання неправомірної вигоди структурою, в якій він є кінцевим власником, а саме — ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Зокрема, слідство вважає, що експерший заступник секретаря РНБО забезпечив включення до державного оборонного замовлення та подальшу закупівлю коштом державного бюджету вантажних автомобілів підвищеної прохідності МАЗ 6317 (Богдан 6317) за завищеними цінами в дочірнього підприємства «Автоскладальний завод №2», що входить до складу ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс». Внаслідок таких дій державі завдано понад 10,62 млн грн збитків.


Крім того, детективи НАБУ встановили, що колишній посадовець не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі Києва, про які йому було достовірно відомо. Йдеться про доходи у розмірі: 54 тис. дол. США (за 2016 рік), 63 тис. дол. США (за 2017 рік) та 47,5 тис. дол. США (за 2018 рік).»
Слідчі пропонували призначити Гладковському тримання під вартою з можливістю внесення 100 мільйонів гривень застави. Суд вирішив присудити лише 10,62 мільйонів.
Після затримання Гладковський оголосив голодування але, здається, передумав.
Перед виборами Президента України команда журналістських розслідувань Bihus.Info випустила 25 лютого фільми у яких стверджується, що Ігор Гладковський, син екс-першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом із Віталієм Жуковим та Андрієм Рогозою через фірми-прокладки постачали оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними вдвічі-вчетверо цінами. Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань сягає щонайменше 250 млн грн.
Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні перший заступник секретаря РНБО України Гладковський, який раніше був бізнес-партнером п’ятого президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекспорту" та голова держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, а також директори підприємств та інші посадові особи держконцерну. У матеріалі також зазначено, що операції організовували через три основні фірми-прокладки, однією з яких нібито був завод "Кузня на Рибальському", що належав на той момент Петру Порошенку.
Гладковського звільнили з посади першого заступника секретаря РНБО згідно з указом президента 4 березня з метою забезпечення об'єктивного розслідування інформації проекту "Наші гроші" Bihus.info, що набула широкого суспільного та політичного резонансу.

Положення законопроєкту про діяльність органів суддівського врядування, ухваленого Верховною радою, суперечать європейським стандартам і можуть підірвати незалежність судової системи.
Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві тимчасово повіреної у справах представництва ЄС в Україні Анніки Вайдеманн.
"ЄС неодноразово висловлював свою позицію щодо судової реформи. Ми чітко та неодноразово комунікували наше занепокоєння з приводу законопроекту №1008. Зокрема, положення, що стосуються Верховного суду, суперечать європейським стандартам і можуть підірвати незалежність судової системи", - йдеться у заяві.
Парламент 16 жовтня проголосував у другому читанні президентський закон№1008"Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування".
Документ, зокрема, передбачає скорочення кількості суддів Верховного суду України двічі - з 200 до 100, а також розпуск чинного складу ВККС і скорочення кількості її членів з 16 до 12. Також Рада створила комісію з питань доброчесності.

Інші теми новин

Анонси
21.10 - 09:15

Конференція U-LEAD "Зелена інфраструктура для громад"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: Акредитація ЗМІ до 19 жовтня: pr@u-lead.org.ua
Захід відбудеться за участі представників Міністерства розвитку громад та територій України, Посольства Федеративної Республіки Німеччина, Представництва ЄС в Україні, GIZ Бюро в Україні та Програми "U-LEAD з Європою", Міністерства інфраструктури України, Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України. Попередня програма конференції - https://decentralization.gov.ua/uploads/attachment/document/460/Conference_Agenda.pdf
конференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. В.Васильківська, 55

21.10 - 09:30

Тренінг "Європейська політика згуртування для України"
мiсто Київ
Тренери: Оксана Краєвська - к.політ.н., експерт з питань спільних політик ЄС, управління міжнародними проектами, інтеграції України в європейський освітній простір; Марина Чулаєвська - к.н.держ.упр., викладач модуля Жана Моне, експерт з питань європейської інтеграції та впровадження європейських принципів і цінностей у державне управління; Марія Плаксенко - к.політ.н., експерт зі стратегічного планування та національної безпеки, має понад 10 років професійного досвіду у сферах зовнішньої політики та державного управління.
Тренінг проводиться в межах Модулю Жана Моне за фінансової підтримки ЄС. У кінці тренінгу учасники отримають сертифікати з логотипами ЄС, НАДУ та Модулю Жана Моне.
Реєстрація до 20 жовтня - https://forms.gle/sf4N2S2Un4mhBKDG8
тренінг, суспільство

Мiсце проведення заходу Антона Цедіка, 20 [Національна академія державного управління при Президентові України, Центр дистанційного навчання, 4-й поверх]

21.10 - 10:00

Зустріч бізнес-спільноти з головою Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцевим
мiсто Київ
 Зустріч ініційована членами Комітету підприємців з податкових питань при ТПП України та підтримана Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики.

Під час проведення заходу передбачається зробити огляд законодавчого пакету з оподаткування та обговорити актуальні для бізнесу питання: - Антиофшорний закон БЕПС: ключові аспекти та зміни; - FATCA; - Автоматичний обмін податковою інформацією; - Уповноважені економічні оператори.
Реєстрація - https://financemeeting.ticketforevent.com/
Акредитація ЗМІ (обов'язкова) за e-mail: press@ucci.org.ua, потребує письмового підтвердження, яке необхідно роздрукувати та пред'явити на реєстрації у день заходу. Конт. тел.: (044) 584-28-31
зустріч, бізнес

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ТПП України]

21.10 - 10:00

Зустріч Європейської Бізнес Асоціації з головою Державної податкової служби України
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://eba.com.ua/event/zagalna-zustrich-asotsiatsiyi-z-sergiyem-verlanovym-golovoyu-derzhavnoyi-podatkovoyi-sluzhby-ukrayiny-2019-10-17-10-00/ Конт. тел.: (044) 496-06-01, events@eba.com.ua
На зустрічі планується обговорити плани і перші кроки Сергія Верланова на посаді голови новоствореної Податкової служби, а також співпрацю Служби з бізнес-спільнотою та ряд важливих податкових питань, які турбують бізнес. До участі у заході запрошується по два співробітника від компанії-члена Асоціації.
зустріч, бізнес

Мiсце проведення заходу Андріївський узвіз, 1-А, офіс ЄБА

21.10 - 11:00

Дискусійна панель "Україна-НАТО: що на столі переговорів?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: tetianagaiduk@truman.ua, ПІБ, назва ЗМІ, телефон
Дискусія відбудеться напередодні візиту генсека НАТО та Північноатлантичної ради до Києва. Організатор: TRUMAN Agency. Учасники: Дмитро Кулеба - віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції; Александер Вінніков - директор Представництва НАТО в Україні; Катерина Зарембо - асоційована аналітикиня Центру "Нова Європа"; Сергій Сидоренко - головний редактор "Європейської правди". Під час дискусії буде презентовано щоквартальний журнал TRUMAN Index із зовнішньополітичним аналізом прогресу України у відносинах із ЄС, США, Китаєм, Росією та НАТО.
дебати, безпека

Мiсце проведення заходу Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка

21.10 - 11:30

Пресконференція "Керівництво Державного бюро розслідувань продовжує уникати створення дисциплінарної комісії?"
мiсто Київ
Спікери: Катерина Кувіта - член Ради Громадського контролю ДБР минулого скликання; Надія Корінна - член Ради Громадського контролю ДБР минулого скликання; Денис Колесников - член Ради Громадського контролю ДБР минулого скликання; Максим Болдін - член Ради Громадського контролю ДБР минулого скликання; Василь Апасов - член Ради Громадського контролю ДБР минулого скликання; Ростислав Попович - член Ради Громадського контролю ДБР минулого скликання.
(096) 000-22-42. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
пресконференція, правопорядок

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4

21.10 - 16:00

Рекреація Закарпаття шляхом реставрації пам'ятки архітектури національного значення
мiсто Ужгород
Пресконференція щодо реалізації проєкту регіонального розвитку "Розвиток інфраструктури у сфері туризму і рекреації Закарпаття шляхом реставрації пам’ятки архітектури національного значення – Невицького замку (перша черга невідкладних робіт)", який реалізується за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу.
Участь беруть: заступник голови Закарпатської ОДА Ольга Травіна, доктор економічних наук, професор кафедри міжнародних економічних відносин Володимир Химинець, голова ГО "Невицький замок", історик Олександр Дзембас, директор КП "Ужгородське районне агентство розвитку" Рената Манайло-Приходько.
пресконференція, туризм

Мiсце проведення заходу Закарпатська ОДА

21.10 - 18:00

Пресконференція "Нова реформа правосуддя: адвокатська монополія та судова система"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (073) 732-41-02, press@informator.ua
Учасники: Михайло Федоренко - адвокат, керівник проектів Практики вирішення спорів Juscutum; Анатолій Рибачок - адвокат, юрист Практики вирішення спорів Juscutum.
пресконференція, правопорядок

Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 2-А

21.10 - 18:00

Урочиста церемонія вручення Олегу Сенцову премії Ukrainian ID Awards
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (093) 305-51-96, olga@prbatteries.com
Нагороду українському режисерові було присуджено за незламну силу у боротьбі за ідеали свободи. Щорічна премія Ukrainian ID Awards відзначає видатних українців за значні досягнення та ефективні практики в ім’я процвітання та гуманізації суспільства і вручається у Каневі на Тарасовій горі під час спеціальної урочистої церемонії Міжнародного економіко-гуманітарного форуму Ukrainian ID. Ім’я лауреата першої премії офіційно було оголошено 7 червня 2018 року. Ним став незаконно ув'язнений кінорежисер, сценарист та письменник Олег Сенцов, який був активним учасником Євромайдану та громадянського спротиву анексії Криму Росією. У 2015 році російський суд визнав його винним і засудив до 20 років колонії суворого режиму. Під час проведення премії Олег знаходився у російській в’язниці, перебуваючи на межі життя та смерті. У програмі вечора: 60 хв діалогу з видатним українцем "Ідентифікація цінностей".
церемонія, суспільство

Мiсце проведення заходу Український дім

22.10 - 09:30

 Дискусія "Онлайн-загроза для демократії: міф чи реальність?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://bit.ly/31h7z97/
дебати, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Верхній Вал, 2-А

22.10 - 10:00

XXIV Міжнародна виставка "БЕЗПЕКА 2019"
мiсто Київ
У виставці візьмуть участь понад 70 компаній-учасників, які представлять сучасні продукти і комплексні рішення в різних галузях: енергетичній, промисловій, фінансовій, інформаційній. В рамках тематичних експозицій, на виставці будуть представлені новітні розробки від закордонних і вітчизняних виробників. Також в рамках виставки цього року з’явилась нова тематична експозиція - "АГРО Безпека". У програмі виставки відбудуться семінари, конференції, круглі столи та презентації. Одночасно з виставкою "БЕЗПЕКА 2019" проходитиме виставка "Електричні системи 2019", яка відбудеться вперше. Програма - https://www.bezpeka.uaУточненя адреси: Київська обл., с. Березівка, вул. Амстердамська, 1
виставка, безпека

Мiсце проведення заходу ВЦ "КиївЕкспоПлаза"

22.10 - 10:30

Форум "Місцеві вибори 2020: доброчесність на порядку денному!"
мiсто не вказано
На Форумі обговорюватимуться теми: заходи щодо підвищення доброчесності на місцевому рівні; проблеми імплементації антикорупційного законодавства на місцевому рівні, заходи по превенції корупції; новації закону про приватизацію державного і комунального майна. Серед спікерів: Роман Лозинський - народний депутат України від партії "Голос"; Лілія Лахтіонова - керівник департаменту закупівель Міністерства економічного розвитку і торгівлі; Олексій Соболев - директор ДП "Прозоро Продажі"; Олександр Комареус - директор ДП "Відкриті публічні фінанси"; Сергій Карелін - програма EGAP в Україні.

Програма за посиланням - http://bit.ly/program-22-10
Місце проведення буде повідомлено відібраним учасникам. Реєстрація - http://bit.ly/forum_eidos

Акредитація ЗМІ - http://bit.ly/forum-zmi

Контакти: (098) 987-49-87, vtarnay@gmail.com, https://www.facebook.com/events/682821392201171/
Мiсце проведення заходу не вказано []

22.10 - 12:30

Пресконференція на тему: "Ініціативи екологів щодо порятунку Дніпра"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 232-00-42
На пресконференції буде представлено аналіз стану Дніпра і прозвучать пропозиції щодо поліпшення його екологічного стану. Учасники: Олександр Чистяков - голова Національної екологічної ради і голова Асоціації рибалок; Михайло Романишин - рекордсмен проєкту #ВплавДніпро; Віталій Пічура - доктор наук, професор, завідувач кафедри екології Херсонського державного аграрного університету.
пресконференція, екологія

Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А

24.10 - 10:00

Тристоронній круглий стіл на тему: "Майбутнє пенсійної системи в Україні"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 255-41-91
Проводить: Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів у співпраці з Міжнародною організацією праці та Міністерством соціальної політики України. До участі у заході запрошені народні депутати України, представники Міністерства соціальної політики України, інших центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Урядового Уповноваженого з питань гендерної рівності, секретаріату Кабінету Міністрів України, Апарату Верховної Ради України, соціальних партнерів, міжнародних організацій, експерти Міжнародної організації праці (МОП), ЗМІ.
круглий стіл, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. В.Васильківська, 55 [18-й поверх, конференцзала "7+8"]

24.10 - 10:00

Пленарні засідання Великої палати Конституційного Суду України, 24 жовтня
мiсто Київ
1. Розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроєкту про внесення змін до статті 85 Конституції України (щодо консультативних, дорадчих та інших допоміжних органів Верховної Ради України) (реєстр. № 1028) вимогам статей 157 і 158 Конституції України у формі усного провадження (відкрита частина пленарного засідання); 14.30 - 2. Розгляд справи за конституційним зверненням Верховної Ради України про надання висновку щодо відповідності законопроєкту про внесення змін до статті 93 Конституції України (щодо законодавчої ініціативи народу) (реєстр. № 1015) вимогам статей 157 і 158 Конституції України у формі усного провадження (відкрита частина пленарного засідання).
засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу вул. Жилянська, 14

#ЗРАДА VS #ПЕРЕМОГА: ЩО ПИШУТЬ У FB, IG ТА VK ПРО НОВУ РАДУ
За результатами перших двох тижнів роботи нового парламенту у Києві відбудеться пресконференція «#Зрада vs #Перемога: що пишуть у Facebook, Instagram та Vkontakte про нову Раду». ГО «Інтерньюз-Україна» спільно з аналітичною компанією «Singularex» презентує результати дослідження українського сегменту соцмереж.

Де: «Укрінформ», вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ.

Коли: середа, 24 жовтня, 12:30–13:30.

Реєстрація:http://bit.ly/register-24-10

З дня першого засідання Ради IX скликання соцмережі прискіпливо слідкують за державотворчими кроками парламентарів та їхніх партій. Попередньо проналізувавши вплив Facebook, Instagram, VK на вибори, аналітики компанії «Singularex» та ГО «Інтерньюз-Україна» дослідили реакцію українських користувачів соцмереж на роботу нового парламенту.

Завдяки аналізу даних за допомогою Neural Networks та методів Artificial Intelligence ви дізнаєтеся:

які дії парламентарів викликали найбільше негативних реакцій у Facebook, Instagram, VK;
за що і кого найбільше критикують, а кого хвалять українські користувачі Facebook;
як соцмережі оцінюють роботу пропрезиденстької більшості;
чим відрізняється критика нового українського парламенту у VK;
як змінився віртуальний рейтинг партій в Instagram;
які прокремлівські меседжі про новий склад ВР проникли в український інфопростір сомереж.
СЕРЕД СПІКЕРІВ:
Андрій Кулаков, програмний директор ГО «Інтерньюз-Україна»;
Володимир Єрмоленко, головний редактор онлайн-платформи UkraineWorld;
Ірина Матвіїшин, журналістка та аналітикиня ГО «Інтерньюз-Україна»;
Євген Мусієнко, директор аналітичної компанії Singularex.

Facebook-подія:https://cutt.ly/9eawog3

24.10 - 14:30

Круглий стіл на тему: "Близький Схід і Африка: пошуки українського інтересу"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://docs.google.com/forms/d/1lzDfmMxziMNrDGU3nyFbs1DlWKCl4i3G6jE9OobMbv0
  Мета: експертне обговорення та апробація попередньо проведеного аналізу щодо можливостей і викликів для України, пов'язаних з регіоном Близького Сходу та Африки, а також шляхів використання потенціалу відносин з країнами цього регіону.Організатори: Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка при МЗС, Представництво Фонду Фрідріха Еберта у м. Києві та UA: Ukraine Analytica.
Підтвердження участі у круглому столі та програма будуть надіслані на електронну адресу, вказану при заповненні реєстраційної форми, не пізніше 22 жовтня.
круглий стіл, суспільство

Мiсце проведення заходу Дипломатична академія України імені Геннадія Удовенка

25.10 - 09:30

Дебати "Державні інфраструктурні монополії: залишити не можна продати"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://forms.gle/8smwaoT6BoLxWX3Q7
Організатор: Центр економічної стратегії. Учасники: Андрій Герус, народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг. (очікується); Андрій Бойцун, старший радник міністра економіки з питань корпоративного управління держпідприємств та приватизації; Георгій Зубко, заступник генерального директора з комерційної діяльності та стратегічного розвитку; Антон Саболевський, директор із стратегічного розвитку та інвестиційної політики АТ "Укрзалізниця"; Костянтин Мішустін, заступник генерального директора зі стратегії та проектів ПАТ "Укрпошта"; Володимир Кудрицький, заступник директора з інвестицій, "НЕК "Укренерго" (очікується); Дмитро Яблоновський, заступник директора Центру економічної стратегії. Модератор: Дмитро Кошовий, ІА Інтерфакс. Захід проводиться в рамках проекту "Проведення спільних досліджень та дебатів із органами влади з метою вдосконалення механізму взаємодії між громадянським суспільством та державою" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження" (МФВ) за фінансової підтримки Посольства Швеції в Україні.
дебати, економіка

Мiсце проведення заходу вул. Б. Хмельницького, 53

25.10 - 10:00

Виїзне розширене засідання у м. Сєвєродонецьк щодо моніторингу дотримання прав громадян України
мiсто Сєвєродонецьк
Виїзне розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин проводить виїзне розширене засідання у м. Сєвєродонецьк щодо моніторингу дотримання прав громадян України, які проживають в районі проведення операції об'єднаних сил та на тимчасово окупованих територіях у Донецькій, Луганській областях з метою визначення першочергових законодавчих ініціатив у зазначеній сфері. До участі у засіданні запрошені народні депутати України, представники депутатських фракцій та груп, представники центральних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, а також громадських організацій. Місце проведення засідання:  м. Сєвєродонецьк, пр. Центральний, 59, 2 поверх, зал засідань. Увага! Представників громадських організацій, які бажають взяти участь у виїзному засіданні, просимо повідомити свої дані (прізвище, ім’я, по батькові, назву організації та посаду) до 10 жовтня за адресами: tepliuk@rada.gov.ua bereziuk@rada.gov.ua Секретаріат Комітету звертає увагу, що всі витрати, пов’язані з проїздом, проживанням, харчуванням здійснюються за власний рахунок. Довідки за телефонами: 255-42-16, 255-47-44
Орієнтовна програма заходів тут
засідання, суспільство

Мiсце проведення заходу проспект Центральний, 59

25.10 - 10:30

Конгрес Wines of Ukraine/Вина України "Україна - виноробна країна!"
мiсто Київ
Захід проходитиме в рамках щорічної міжнародної виставки Wine&Spirits Ukraine. На конгресі будуть присутні депутати Верховної Ради, керівництво Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, виробники, дистриб’ютори, експортери та імпортери виноробної та лікеро-горілчаної продукції.Додаткова інформація https://wineandspirits.com.ua/ua/winesofukraine/
конгрес, бізнес

Мiсце проведення заходу Броварський просп., 15

25.10 - 19:00
Фестиваль соціальної реклами Molodiya Festival'19
мiсто Київ
Програма поділена на лекційну та фестивальну частини: 25 і 26 жовтня заплановані лекції у 1991 Civic Tech Center, а 27 жовтня - покази, нагородження, хакатон і нон-стоп спічі фахівців сфери реклами і комунікацій у InLight Studio. Програма - http://www.molodiya.com.ua
фестиваль, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Мечникова, 2 [ БЦ "Парус", 1991 Civic Tech Center]

06.11 - 12:00
Парламентські слухання на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення"
мiсто Київ

 Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова запрошує представників ЗМІ, інститутів громадянського суспільства, наукової спільноти взяти участь у заході, висловити своє бачення ситуації з питань безпеки діяльності журналістів в Україні та надати пропозиції щодо можливих шляхів вирішення існуючих проблем та превентивних заходів.Реєстрація до 28 жовтня за ел адресою: andriutsa@v.rada.gov.ua, ПІБ, посада, контактні телефони; інформація про виступ, та його тематика; пропозиції (за наявності) до проєкту рекомендацій парламентських слухань.

Конт. тел.: 255-95-31, 255-95-30. Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд
слухання, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [зала засідань]


Новини центральної України
14-15 жовтня
КК «Київавтодор» Київради 14 серпня за результатами тендеру замовила ТОВ «Інститут проектування інфраструктури транспорту» проектування велосипедної доріжки по Набережному шосе за 1,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро». До травня 2020 року розроблять проектно-кошторисну документацію для будівництва велосипедної доріжки від Поштової площі до мосту
Господарський суд Києва дозволив ТОВ «Північно-український будівельний альянс» брати участь у публічних закупівлях до моменту вирішення двох судових спорів у справах за позовами проти Антимонопольного комітету, який відправив компанію у трирічний тендерний бан. Про це свідчать ухвали суду від 23 вересня та 2 жовтня.
Верховный Суд признал незаконным решение Киевсовета о запрете реализации алкоголя с 23:00 до 10:00.
Сейчас в Киеве проходит первая очередь строительства метро на Виноградарь. По проекту, там должна быть еще вторая очередь.
Проти капітуляції та продажу землі: яким був багатотисячний марш УПА на Хрещатику (Відео)
"Маршрутки" від Uber курсують нелегально, деякі водії не мають посвідчення потрібної категорії, а сам роботодавець створює для них небезпечні умови праці. Що ще показало дослідження про новий сервіс?
У парламенті зареєстрували 4 законопроекти, які можуть змінити життя киян. Два з них – від представників " Слуги народу ", один – від " Європейської солідарності ", який підтримує міський голова Віталій Кличко, і ще один – від "Голосу ", котрий подав колишній депутат Київради від " Самопомочі " й нинішній нардеп з партії "Голос" Андрій Осадчук.
Законопроект "Про столицю": як зміниться життя киян
Парламентарі ухвалили в першому читанні законопроект "Про столицю". Його подали "слуги народу". Законотворці пропонують повернути райради, наділити голову КМДА повноваженнями префекта, а депутатам Київради, які зараз працюють на волонтерських засадах, платити зарплату.
Два випадки незаконного проникнення в зону ЧАЕС 13 жовтня попередили прикордонниками відділу «Іванків» Житомирського загону спільно зі співробітниками Національної поліції. Про це 14 жовтня Житомир.info повідомила пресслужба Житомирського прикордонного загону.
Працівники КАТП-1628 постійно вивозять великогабаритне сміття, але останнім часом його стає все більше й більше. Кожен бажаючий без особливих труднощів може побачити купи біля контейнерів, які спотворюють зовнішній вигляд міста. - Так, це вже стало значною проблемою, - говорить начальник КАТП-1628 Тарас Бойко. – Ми вивозимо таке сміття, водночас ведемо роз’яснювальні роботи на місцях…
Цими вихідними, під час святкування Дня міста Полонного, небайдужі полончани організували справжній марафон добра на підтримку важкохворого Мар’яна Коберського . В рамках святкування організували окрему локацію «Кухня», де продавали смаколики, кошт из яких йшли на лікування Мар'янчика.
У селі Цвітоха Славутського району, яке розташоване за 27 кілометрів від Хмельницької атомної електростанції, діє військовий арсенал . Свого часу Петро Порошенко зазначав, що сучасне сховище боєприпасів буде споруджено до кінця минулого року. Проте будівельні роботи у Цвітосі досить тривають. Займається цим компанія з орбіти скандальновідомого екснардепа Максима Микитася.
У Хмельницькому протягом тижня триватиме всеукраїнський театральний фестиваль
Фестиваль «Starytskyi Theatre Fest-2019» стартував вчора, 13 жовтня, у Хмельницькому в театрі імені Михайла Старицького. Відкривали його хмельницькі театрали трагікомедією «Тев’є Тевель». Триватиме фестиваль впродовж тижня – до 20 жовтня. Щовечора перед хмельничанами актори з різних міст України гратимуть свої театральні вистави.
16-17 жовтня
Окружний адмінсуд Києва зобов’язав Департамент містобудування та архітектури КМДА внести зміни до містобудівних умов та обмежень для проектування 32-поверхового ЖК Tourbillon, збільшивши гранично допустиму висоту об’єкта з 73,5 м до 100 м. Про це свідчить рішення судді ОАСК Володимира Келеберди від 7 жовтня.
«Микитасі» по схемі Шулявського мосту будують арсенали для Міноборони за 700 мільйонів
Міністерство оборони замовило в 2018 році ТОВ «Північно-Український Будівельний Альянс» будівництво арсеналів для зберігання боєприпасів на загальну суму 694,78 млн грн. Замовник вибрав підрядника за між пов’язаними фірмами з орбіти екс-нардепа Максима Микитася. Про це йдеться в матеріалі Олександра Курбатова для програми «Наші гроші з Денисом Бігусом».
В Антимонопольному комітеті заплановано розгляд подання про попередні висновки у справі щодо накладення штрафу на ПП «Ві Ай Пі Департмент» за порушення конкурентного законодавства через ненадання відповіді на інформаційну вимогу регулятора. Про це повідомляється на сайті Комітету. Подання датоване 12 вересня і уже погоджене головою АМКУ Юрієм Терентьєвим.
В октябре цена на газ для нужд населения и других потребителей, получающих газ на регулируемых условиях, снизилась на 4,9% по сравнению с уровнем сентября, и составит 4 272,76 грн за тысячу кубометров, сообщает пресс-служба НАК «Нафтогаз Украины»
Дочь российского олигарха Ротенберга вышла из состава бенефициаров Ocean Plaza. ТРЦ мог откупить обратно Василий Хмельницкий
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що опалювальний сезон у містах, що мали проблеми з боргами за газ, зокрема, Смілі, почнеться вчасно
Група підприємців, що брала участь у консультаціях в Офісі президента, незадоволена результатами переговорів щодо законопроєктів про запровадження обов'язкових касових апаратів для малого бізнесу
У законопроекті від "Слуги народу", ухваленому в першому читанні, запроваджено поняття, не прописані в законі "Про місцеве самоврядування в Україні". Ідеться про "ратуші" та "магістрати". Але законотворці не впевнені, чи підтримають це нововведення у другому читанні
Киевляне, проживающие в многоэтажках, задолжали за водоснабжение 568 млн. грн на конец сентября.
Єдина: Харківська міськрада підтримала впровадження "формули Штайнмаєра" – реакція містян (Відео)
Харківська міськрада поки що єдина підтримала впровадження так званої "формули Штайнмаєра". Відповідне звернення до президента ухвалили 53 депутати, проти проголосували 12 представників "Самопомочі". Вони наголосили, що документ не обговорювався на засіданнях комісій. Про це повідомляє "5 канал".
На координаційній нараді Міграційної служби спільно з правоохоронними органами та іншими відомствами окреслили шляхи протидії незаконній міграції.16 жовтня 2019 року в Центральному міжрегіональному управлінні ДМС у м.
Невільний Wi-Fi: чому в метро та центрі Києва відсутнє підключення
Киянам бракує вільного інтернету в столиці. Передусім – у підземці. Мобільний інтернет стандарту 2G працює тут не скрізь – лише на кількох станціях та ескалаторах, а Wi-Fі зник кілька років тому, майже одразу, щойно з'явився.
У житловому будинку 1904 р.проживали А. Ахматова, а також бував М. Гумільов.
У Полтавському районі рятувальники ліквідували пожежу на полі у 9 гектарів
Олександр Курило написав заяву в ДБР про те, що заступник районного відділення поліції хотів зґвалтувати його дружину, а потім її побив. Правоохоронець звинувачення заперечує.
Клієнти СК «Спартак» вже заплатили за відвідування басейну протягом 2020 року, але плавати там вони вже не будуть. Коли їм повернуть гроші — гарне, але складне запитання
«Беріть сокиру і стійте біля лічильника» Вінничанам погрожують відключити світло через сумнівні борги Автор: Валерій ЧУДНОВСЬКИЙ October 16th, 5:22pm Вінничани вистоюють багатогодинні черги, щоб довести, що не мають боргів, які їм вписує у платіжки «Енера Вінниця».
16 жовтня на Сумщині виявлено вісімнадцять застарілих боєприпасів. Підозрілі металеві предмети були знайдені у Роменському, Охтирському, Тростянецькому районах та в м. Буринь. О 14:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виявлення підозрілих металевих предметів в лісі с. Рогинці, Роменського району…
В Олександрії міськрада в односторонньому порядку розірвала договори з шістьма перевізниками на всіх міських автобусних маршрутах. Причиною такого рішення стали невиконання умов договорів та ще низка порушень. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт олександрійської міськради.
У Хмельницькому визначилися з приміщенням для хоспісу. Його відкриють на базі міського протитуберкульозного диспансеру на вулиці Житецького. Перед цим у медзакладі перебудують палати, встановлять додаткові санвузли, облаштують кімнати для родичів та священників. І збільшать штат працівників майже у п'ять разів.
Сьогодні у соцмережах черкащани почали поширювати інформацію про те, що поблизу Білозір’я утворився величезний затор із автівок через густий дим. У коментарі «ВиЧЕрпно» начальник Черкаського міськрайонного відділу Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Андрій Хижняк повідомив, що така ситуація склалася через те, що вже два дні на території Білозірської ОТГ рятувальники гасять торф
18-20 жовтня
Сьогодні, 18 жовтня, на площі перед міською радою Кропивницького мітингували батьки місцевих школярів і дошкільнят. Вони вимагали від очільників міста і управління освіти поваги до дітей, що проявляється у належному фінансуванні закладів освіти, поділі класів на групи для вивчення української мови, функціонуванні повноцінних груп продовженого для, забезпеченні безкоштовного харчування школярів…
Средняя цена парковки в крупных городах Украины составляет 5-15 грн в час.
Очільник Київської обласної державної адміністрації Михайло Бно-Айріян подав у відставку. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook і оприлюднив копію заяви на ім'я президента України Володимира Зеленського. "Прошу прийняти мою відставку з посади голови Київської обласної державної адміністрації", – написано в документі.
У Київській області з початку року станом на 17 жовтня зареєстровано три випадки захворювання людей на ботулізм.
Врачи призывают не паниковать, а больше пить жидкости
Майже 70% туалетів у школах і садочках Чернігова потребують ремонтів. Їх планують провести протягом наступних чотирьох років. Таку програму поліпшення гігієнічних умов у закладах освіти погодив учора виконавчий комітет. Тепер її мають підтримати депутати міської ради.
У четвер, 17 жовтня, одразу в двох сервісних центрах МВС в Житомирській області перереєстрація авто закінчилася викликом правоохоронців. Інциденти трапилися у Радомишлі та Бердичеві, — повідомив Житомир.info 18 жовтня Регіональний сервісний центр МВС у Житомирській області.
В керівництві департаменту регіонального розвитку Житомирської облдержадміністрації чергові зміни: на сайті ОДА змінилася інформація про керівника департаменту – тепер т.в.о. директора Хоменко Інна Вікторівна.


Коментарі