Система моніторингу олігархів від РНБО. Головне за тиждень + Анонси

Донбас і Крим

В ОРДЛО окупанти примушують студентів та викладачів заповнювати агітаційні анкети «прихильників» партії Путіна

Заява МЗС України у зв’язку із протиправною організацією та проведенням РФ виборів на тимчасово окупованих територіях України

Секретар РНБО Данілов про «мінський процес», «вагнерівців», конфлікт Порошенка й Зеленського та «хутір» Київ

Xiaomi начала блокировать «серые» смартфоны в Крыму и других подсанкционных регионах

На початку «Дельти»: що українці думають про епідемію коронавірусу та чого очікують від системи охорони здоров’я

Кабмін надасть карантинні пільги вакцинованим українцям

Розграбування національних цінностей на території окупованого півострова: «генеральній директорці «Масандри» повідомлено про зміну підозри

Денісова підтвердила заборгованість Міноборони перед військовослужбовцями в 1,5 млрд грн

 

Судова реформа забуксувала на суддях

Відмазував Онищенка, підігрував Суркісам та їздив до президента: кого Рада суддів обрала для конкурсної комісії ВККС

Президент не допустить блокування судової реформи

 


Економіка

Єврокомісія схвалила другий транш допомоги Україні на 600 млн євро

Кабмін за дорученням РНБО припиняє приватизацію низки обленерго: повний перелік

Кабмін передав в управління "Нафтогазу" арештовані акції "Донецькоблгазу"

Платні дороги: навіщо вони потрібні, коли з’являться в Україні та скільки доведеться платити за проїзд

РНБО запустила систему моніторингу олігархів

 

Інші теми

Венеційська комісія отримала від України запит щодо закону про олігархів
"Джавеліни", "Північний потік-2" та майбутнє Києва у НАТО: інтерв'ю посла України в США

Що варто знати про перепис населення в 2023 році?

"Зелена країна": як зміниться площа лісів у рамках реалізації програми Президента

Сьоме всеукраїнське муніципальне опитування 12 травня - 3 червня, 2021

 

Анонси

Засідання Касаційного адміністративного суд у складі Верховного Суду з розгляду справи № 9901/73/21 за позовною заявою Віктора Медведчука

20 Вересня, 15:00

Засідання Касаційного адміністративного суд у складі Верховного Суду з розгляду справи № 9901/73/21 за позовною заявою Віктора Медведчука, у якій оскаржено Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”» у частині застосування цих санкцій до позивача. Детальніше із судовими рішеннями Верховного Суду у справі № 9901/74/21 можна ознайомитися в Єдиному державному реєстрі судових рішень – https://reyestr.court.gov.ua/ За станом розгляду справ можна стежити в розділі «Стан розгляду справ» на сайті Верховного Суду – https://court.gov.ua/fair/sud9921/

 

 

 

Деталі

Дата:

20 Вересня

Час:

15:00

 

засідання

Веб-сайт:

https://court.gov.ua/fair/sud9921/

Місце проведення

Онлайн

 

Дискусія “Жертви українсько-польського протистояння 1939-1947 рр.»

20 Вересня, 15:00

Спікери: Ігор Галагіда, польський історик українського походження, науковий працівник польського Інституту національної пам’яті в Гданську, професор на історичному факультеті Гданського університету; Оля Гнатюк, польська дослідниця в галузі українознавства, перекладачка та популяризаторка української літератури, співробітниця Інституту славістики Польської Академії Наук, професор НаУКМА; Микола Княжицький, депутат Верховної Ради України, співголова Групи з міжпарламентських зв’язків з Республікою Польща.

Відбудеться дискусія навколо книжки «Українські жертви Холмщини та південного Підляшшя у 1939-1944 рр.». Це перший том, який виходить в рамках дослідницького проєкту «Жертви українсько-польського протистояння 1939-1947 рр.», який здійснюється в Українському католицькому університеті

 

 

Деталі

Дата:

20 Вересня

Час:

15:00

 

дискусія

Місце проведення

УКМЦ

вул. Хрещатик, 2

Київ

 

Оцінка діяльності судової системи та шляхи її реформування

21 Вересня, 10:00

До участі запрошені: Руслан Бортник – політичний консультант, директор “Українського Інституту політики”; Ростислав Кравець – адвокат, старший партнер адвокатської компанії “Кравець і партнери”; Андрій Золотарьов – керівник центру “Третій сектор”, політтехнолог; Юрій Радзієвський – керуючий партнер АО “Радзієвський та Яровий”, адвокат; Олександр Корнага – адвокат, АТ “Немесида”; Віктор Скаршевський – економічний експерт.

Акредитація за тел.: (050) 412-48-61, press-centreun.un@ukr.net

 

 

Деталі

Дата:

21 Вересня

Час:

10:00

 

круглий стіл

Веб-сайт:

https://www.youtube.com/channel/UCLsFqsRLz1s6qabHzjNAG0g

Місце проведення

Українські Новини

вул. Еспланадна, 20

Київ, + Карта Google

 

Демократія і демагогія: Як захистити демократію від деструктивних інформаційних впливів

21 Вересня, 18:00

Онлайн-дискусія у межах Дискусійного ПЕН-клубу.

Учасники: Дмитро Золотухін – ексзаступник міністра інформаційної політики України, експерт з питань інформаційних воєн; Юлія Каздобіна – ексрадниця міністра з інформаційної політики; Олексій Панич – філософ, перекладач та громадський діяч, член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу; Лідія Смола – професор НТУУ «КПІ». Модераторуватиме Олексій Харченко – експерт із стратегічних і кризових комунікацій. Поставити питання спікерам можна за посиланням – https://forms.gle/wTrCXKKHdQ9FRUTM6

Facebook-сторінки: Українського ПЕН, видання «Український тиждень». Контакти: ukraine.pen@gmail.com

 

Презентація дослідження “Стійка Україна – крихка мозаїка? Суспільство, медіа, безпека і перспективи”

23 Вересня, 12:30

Організатори: Міжнародний центр оборони та безпеки (ICDS) у межах програми “Стійка Україна” у співпраці з Центром стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки (ЦСКІБ).

 

Учасники: Каімо Кууск – Надзвичайний і Повноважний Посол Естонської Республіки в Україні; Дмитро Теперік – керівник програми “Стійка Україна”, виконавчий директор Міжнародного центру оборони та безпеки (Таллінн, Естонія); Любов Цибульська – радниця МКІП, експертка з протидії гібридним загрозам; Олег Покальчук – cоціальний і військовий психолог, письменник і публіцист, експерт програми “Стійка Україна”; Ксенія Ілюк – аналітик ГО “Детектор медіа” та програми “Стійка Україна”; Анастасія Апетик – експертка з інформаційних прав та цифрової безпеки, співзасновниця МІНЗМІН; Ілля Мірошкін – національний координатор програми “Стійка Україна”, модератор.

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV та на на FB-сторінці програми “Стійка Україна”.

 

Контактний телефон Пресцентру: (044)  299-03-32

 

 

 

Деталі

Дата:

23 Вересня

Час:

12:30

 

презентація

Веб-сайт:

https://www.ukrinform.ua/rubric-presshall/3316905-prezentacia-doslidzenna-stijka-ukraina-krihka-mozaika-suspilstvo-media-bezpeka-i-perspektivi.html

 

 

Новини центральної України

13-14 вересня

Кличко сподівається, що не буде необхідності вводити локдаун у Києві

Мер Києва Віталій Кличко сподівається, що не буде необхідності вводити новий локдаун у столиці.

У застосунку "Київ Цифровий" з'явиться сервіс відстеження руху транспорту

КП "ГІОЦ" у співпраці з КП "Київпастранс" розробляє новий сервіс "Рух транспорту", який з'явиться у застосунку "Київ Цифровий" і надаватиме користувачам дані про міські зупинки та маршрути, повідомляє прес-служба Київської міської державної адміністрації.

СБУ проведе антитерористичні навчання на Київщині

На Київщині пройдуть антитерористичні тактико-спеціальні навчання.

Фейковый застройщик из Киева присвоил 2 млн грн от инвесторов

Злоумышленник завладел деньгами вкладчиков в сумме почти два миллиона гривен. Средства предназначались для строительства многоэтажного дома в центре столицы, однако жилой комплекс на протяжении восьми лет до сих пор не построен.

На Житомирщині 22-річного агента ФСБ ув'язнили на 8 років: подробиці

Чоловік збирав розвідувальні дані 8 років в'язниці за співпрацю з російським ФСБ отримав 22-річний мешканець Житомирщини. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає "5 канал". За даними СБУ, він зізнався, що за завданням ворожої спецслужби за гроші збирав розвідувальні дані про військові частини Житомирщини.

McDonald's має намір відкрити заклади у Кропивницькому, Чернівцях та Ужгороді - директор з розвитку McDonald's Ukraine

McDonald's має намір у найближчому майбутньому відкрити заклади у Кропивницькому, Чернівцях та Ужгороді, повідомив директор з розвитку McDonald's Ukraine Віталій Стефурак в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У вівторок транспорт у Києві працюватиме на годину довше

У ніч із 14 на 15 вересня громадський транспорт столиці працюватиме на годину довше у зв’язку з проведенням футбольного матчу на НСК "Олімпійський".

Киевлянам из-за долгов будут отключать лифты

В Киеве на проспекте Павла Тычины, 5А отключают лифты. Об этом сообщает Телеграм-канал «R&B News. Березняки та Русанівка». «Павла Тычины, 5А. Это законно? Как действовать в таких ситуациях?» - написал автор сообщения. Как видно на фото, компания, которая обслуживает дом, уведомила жителей, что из-за долгов с 1 октября будет отключат лифты. Общий долг составляет 230 тысяч гривен.

У Києві не витримав конкуренції один із операторів прокату електросамокатів

У Києві припинив роботу один із семи операторів прокату електросамокатів. Компанія Vzhooh переїхала у Рівне та Луцьк, де у неї нема конкурентів, – розповів заступник голови КМДА Костянтин Усов у своєму Телеграм-каналі. «Імовірно, основними причинами, чому найменший з операторів залишив Київ, стали конкуренція і високий рівень вандалізму.

Викладачі полтавських університетів не хочуть вакцинуватися — щепився лише 41% персоналу

Педагогічний університет найгірший в області по вакцинації — щепилося лише 25% викладачів. Найкраща політехніка — 59% вакцинованих.

У Полтаві планують створити муніципальну варту, яка б штрафувала водіїв за неправильне паркування

Нова комунальна структура має дивитись за порядком у парках, а також штрафувати водіїв, які паркують свої авто з порушеннями

На Дарницкий мост нужно еще миллиард гривен: стройку планируют завершить до конца 2022 года

На прошедшей неделе был определен победитель тендера на достройку Дарницкого моста в Киеве. Им стала компания "Автострада" (совместное украинско-немецкое предприятие), которая должна завершить строительство за 1,15 миллиарда гривен. Компания должна завершить строительство Дарницкого железнодорожно-автомобильного моста на ж/д участке Киев-Московский-Дарница и все заезды на него до 31 декабря 2022 г

На “Ракете”: из Киева в Канев запустят скоростной теплоход

11 сентября провели первую тестовую поездку скоростного теплохода “Ракета” из Киева в Канев. Это пилотный проект по возвращению движения речного пассажирского транспорта Днепром.  Об этом сообщают в Министерстве инфраструктуры Украины. В Украине стартовал пилотный проект по возврату движения речного пассажирского транспорта на Днепре.

“Мост на Троещину откроем до конца года”: Кличко про скандальное строительство и возможный локдаун в Киеве

Сегодня, 9 сентября, во время открытия памятного знака украинскому писателю Ивану Франко, мэр столицы Виталий Кличко прокомментировал скандальное строительство Подольско-Воскресенского моста на Троещину. А также сообщил, какая ситуация с коронавирусом в городе и стоит ли ожидать локдаун.  Об этом сообщает корреспондент 44.ua с места события. 

Мер скликає чергову сесію Житомирської міської ради: у порядку денному – майже 90 питань

Мер Сергій Сухомлин скликає чергову, одинадцяту сесію Житомирської міської ради на 23 вересня 2021 року, початок о 9:00. Відповідне розпорядження Сухомлин підписав 13 вересня. У порядку денному сесії – 85 питань та «Різне».

У Житомирській області зареєстрували перший сезонний випадок отруєння грибами: мати та син були без свідомості після страви з маремух

Осінній сезон грибів у Житомирській області в розпалі. Епідеміологи зареєстрували і перші отруєння дикорослими грибами. Один випадок був зафіксований у селі Білокоровичі (колишній Олевський район). Там після грибної страви стало зле літній жінці з сином. Обох госпіталізували у тяжкому стані.

 

15-16 вересня

Кабмін за дорученням РНБО припиняє приватизацію низки обленерго: повний перелік

Суперсхема. Київрада віддасть оточенню Супруненка півгектара в Голосієво, бо там стоїть їхній самобуд

Три кроки схеми: 1. Внести в державний реєстр неіснуючі сараї; 2. Без жодних дозволів побудувати ці сараї 3. Взяти землю в Київради навколо сараїв для будівництва ЖК. На одній з найближчих сесій Київради депутати збираються розглянути проект рішення про передачу ТОВ «Менаполіс» в оренду 0,55 га на вул. Голосіївській, 13-Д для «реконструкції будівель і споруд під житловий комплекс».

У місті паломництва хасидів за 76 млн збудують парк «Умань. Дружба. Єрусалим»

Відділ житлово-комунального господарства Уманської міської ради Черкаської області 7 вересня за результатами тендеру замовив ПП «Уманьрембуд 2» ландшафтно-парковий комплекс вартістю 75,90 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» . До кінця 2022 року мають збудувати ландшафтно-парковий комплекс «Умань. Дружба. Єрусалим» площею 32 га у зоні зелених насаджень громадського користування

Топи Хомутынника. Стало известно, что бизнесмен строит на озере Вырлица. И в чем проблема

Застройка прибрежной части озера Вырлица вызвала протест местных жителей. Контролирующие органы запретили проводить предварительные работы. Надолго?

Суд виключив "Сумихімпром" з переліку об`єктів великої приватизації

Силовики обшукали "Київавтодор" та "Київавтошляхміст"

Співробітники київської прокуратури разом зі слідчими поліції обшукують службові приміщення комунальних підприємств "Київавтодор", "Київавтошляхміст" та 10 районних КП ШЕУ Києва

Посилення карантину в Україні: чи працюватиме транспорт

20 вересня в Україні наберуть чинності нові правила карантину, ухвалені урядом в понеділок. Наразі в країні діє найм’якший карантинний режим - «зелений», однак через швидкі темпи зростання захворюваності на коронавірус уже через тиждень ми можемо опинитися у «жовтій зоні». Згідно з новими правилами, у низці закладів почнуть вимагати «жовті» або «зелені» COVID-сертифікати

Бюджет Києва у 2022 році становитиме близько 65 млрд грн - Кличко

Бюджет Києва у 2022 році становитиме, за розрахунками, близько 65 млрд грн, заявив мер столиці Віталій Кличко.

Школи Київської області з менш 80% вакцинованих до 20 вересня вчителів будуть закриті

Голова Київської обласної державної адміністрації Василь Володін заявив, що школи області, в яких до 20 вересня не будуть вакциновані 80% вчителів, будуть закриті.

Винницкий ликеро-водочный завод выставили на аукцион за 7,2 миллиона

Фонд госимущества Украины планирует продать на онлайн-аукционе 20 октября единый имущественный комплекс госпредприятия "Винницкий ликеро-водочный завод" (Винница) со стартовой ценой 7,72 млн грн.

В Киеве начали измерять температуру в транспорте. Водители должны быть в форме

В пятницу, 17 сентября в столице начато контроль соблюдения новых стандартов перевозок в общественном транспорте. В рамках чего в салонах будут проверять температуру, а водители должны одевать спецформу. Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на пресс-службу КГГА.

Поліція Кіровоградщини закликає «здавати» паліїв листя

Патрульна поліція Кіровоградської області закликає у разі виявлення підозрілих осіб, які можуть здійснювати підпал листя й трави, телефонувати за номером 102. Звернення опубліковане на ФБ-сторінці обласної поліції , повідомляє Перша електронна . «Не паліть суху траву та листя — це небезпечно. Пам’ятайте, спалювати залишки рослинності заборонено.

 

17-19 вересня

Держгеокадастр Черкаської області видав майже 46 тис. витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки

Упродовж восьми місяців 2021 року фахівці Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області на підставі заяв, отриманих від фізичних та юридичних осіб, сільськогосподарських товариств і фермерських господарств, сформували й видали 45 694 витяги з технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки.
Катування в Кагарлику: обвинувачений правоохоронець пройшов переатестацію – і його рекомендували підвищити

Леваднюка обвинувачують у катуванні двох чоловіків взимку 2020 року Колишнього оперуповноваженого Кагарлицького відділку поліції на Київщині, якого нині обвинувачують у катуванні двох осіб, Ярослава Леваднюка за підсумками переатестації влітку 2020 року рекомендували підвищити на посаді. Про це "Лівий берег" дізнався з атестаційних листів і протоколів, які опинились у розпорядженні редакції.

Аэропорт Борисполь рассказал, готов ли принимать самолеты-гиганты МАУ

Аэропорт Борисполь имеет опыт обслуживания крупнейших в истории украинской авиации самолетов Boeing 777-300, которые в ближайшее время должна получить МАУ, сообщили avianews.com в пресс-службе предприятия.

В Киеве начали делать платной парковку на улицах: 5 грн в час, 70 грн в день (список улиц)

Еще летом появились слухи, что киевские власти планируют сделать платной парковку во дворах домов в столице.

У Києві пройшов Марш рівності "КиївПрайд-2021"

У Києві завершився Марш рівності "КиївПрайд-2021" на підтримку прав людини для ЛГБТ + спільноти, в якому взяло участь близько 7 тисяч осіб. Хода почалася на вул.Володимирській, далі продовжилося по бульвару Тараса Шевченка, вулицями Терещенківській та Льва Толстого до площі Льва Толстого, де і завершився близько 11:40.

На Сумщині спалах кишкової інфекції в школі. Лікарі підозрюють COVID-19

У Сумській області в селищі Поповка підозрюють масове отруєння дітей і педагогів загальноосвітньої школи. З характерними симптомами за медичною допомогою звернулася 31 особа, з яких 26 дітей і 5 дорослих. Про це повідомляє прес-служба Держпродспоживслужби. Відзначається, що 16 вересня, діти і дорослі почали скаржитися на блювоту, нудоту, рідкі випорожнення і біль в животі.

Українці масово купують фейкові COVID-сертифікати: історія вже щепленого полтавця, який це зробив з безвиході

Полтавець отримав щеплення китайською вакциною CoronaVac, яку не визнають країни ЄС — тому змушений купувати підроблений сертифікат вакцинації, бо українські медики відмовляються щеплювати його іншою вакциною протягом року

Полтава посіла передостаннє місце у списку обласних центрів за рівнем підтримки міської ради та мера

Підтримка міської ради складає 27%, міського голови — 28%. При цьому у першому турі виборів мера восени 2020 року нинішній міський голова отримав 31%. Хоча рівень підтримки мера є вищим рівня рейтингу партії «За Майбутнє».

Загрязненный воздух в Киеве: стало известно, чем дышат жители столицы

Киевский воздух серьезно загрязнен формальдегидом. Об этом рассказал директор Украинского гидрометцентра Николай Кульбида в интервью РБК-Украина. Воздух в Киеве больше всего загрязнен диоксидом азота из-за автотранспорта и весьма серьезно загрязнен формальдегидом.

Генпрокурор підписала вінницькому судді підозру у хабарництві

Генаральний прокурор України Ірина Венедіктова підписала підозру в отриманні неправомірної вигоди голові одного з районних судів Вінницької області. Про це повідомляють у НАБУ. За інформацією слідства, суддя висловив прохання надати йому 120 тис. грн (4620 дол. США) хабаря. Натомість він обіцяв ухвалити рішення в інтересах фізичної особи щодо визнання права на земельну частку (пай).


Розгляд справи про вбивство сімох людей орендарем ставка у Житомирській області перенесли: на суд не з’явився потерпілий та адвокат

Через неявку потерпілого та одного з адвокатів 14 вересня Богунський районний суд відклав розгляд справи про вбивство сімох людей орендарем ставка в селі Новоселиця, Попільнянського району. На початку засідання обвинувачений Анатолій Захаренко повідомив, що відмовляється від послуг державного адвоката Шелудько, адже уклав договір з іншим адвокатом. Розгляд справи продовжили до 27-го вересня.

У Київській області закриватимуть школи, де вакциновано менше 80% вчителів

Фото: unsplash.com У школах Київської області при введенні карантину не будуть переходити на дистанційне навчання. Про це повідомляє пресслужба Київської ОДА. Школи, де вакциновані від коронавірусу менше 80% персоналу, закриватимуть. У КОДА зазначають, що у цьому році школи зможуть працювати навіть при посиленні карантину, але тільки за умови вакцинації не менше 80% персоналу.

Що не так з Громадським бюджетом Києва? 5 ключових проблем

Фото: пресслужба Київради Вчора, 16 вересня, завершилося голосування за проєкти Громадського бюджету , які будуть реалізовані у 2022 році. Кияни взяли участь у розподілі частки міського бюджету вже вшосте. Редакція «Хмарочоса» вирішила розібратись, чи все гаразд з інструментом електронної демократії і чи виконує він свої функції.
Кличко оголосив приблизний бюджет Києва на 2022 рік. Як змінювалася ця сума за 10 років?

Фото: Unsplash За попередніми розрахунками, бюджет Києва на 2022 рік складатиме близько 65 мільярдів гривень, повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на міського голову Віталія Кличка. Мер зауважив, що цьогоріч через коронавірусну кризу місто недоотримало майже 5 мільярдів гривень.

Коментарі