Новий карантин і змова з таємною вакцинацією. Головні новини тижня + Анонси

 Коронавірусне

COVID. Україна могла б купити китайську вакцину на $2 мільйони дешевше, якби не міністерство Степанова

Господа жлобы, вы не офигели, или О тайном вакцинировании власти
Шмигаль наказав перевірити інформацію про підпільну вакцинацію депутатів від COVID

Харківська компанія таки подала заявку на реєстрацію російської вакцини від COVID-19

Віктор Ляшко: поставки вакцини COVAX почнуться найближчим часом

Степанов пояснив необхідність введення локдауну в Україні

З 8 січня заборонять продаж низки товарів. Але Кабмін розширив список дозволених

Локдаун в Україні: як працюватиме сфера культури та креативних індустрій

 

Антикорупційні справи

Топ-10 антикорупційних розслідувань року

Суддя КСУ Ігор Сліденко про тиск з боку ОПУ та еміграцію: "Мене вигнали з єдиного житла"
Аналіз ситуації з реформуванням системи органів кримінальної юстиції

Понад 300 тисяч гривень за добу. Голова Конституційного Суду Тупицький орендує віллу в Арабських Еміратах 

 

Економіка

8 тисяч ФОПам і найманим працівникам: Держава виплатила 3,6 мільярда – Шмигаль
Українцям почнуть платити по дві пенсії: в "Слузі народу" назвали строки

 

Донбас і Крим

Окупанти викачали всю воду з Інкерманського озера
Британія дозволила суднам заходити до портів окупованого Криму

 

Інші теми
Третина світового православ'я вже визнала ПЦУ– Митрополит Епіфаній

 

Анонси

21 січня, 15:00

 

З 2014 року йде відкрита війна з Росією. Проте інформаційна війна почалася задовго до цього.

Російська пропаганда працює системно та злагоджено.

Спираючись на мільйонні бюджети.

Україна чи не єдина країна в світі, яка сповна знає, що таке гібридна війна з зовнішнім агресором. Проте ми щодня ще й під впливом внутрішніх інформаційних війн та дій п'ятої колони.

Що потрібно знати про російські інформаційні віруси пересічному українцю?

Як захистити себе від їх впливу?

Що ми можемо протиставити агрессору та його п'ятій колоні?

Про це і не тільки Оксана Мороз поговорить з Айдером Муждабаєвим. Українським журналістом, який до літа 2015 року працював журналістом в Росії.

Учасники:

👉 Айдер Муждабаєв, український журналіст, блогер, заступник гендиректора кримськотатарського телеканалу ATR. До літа 2015 року працював журналістом в Росії.

👉 Оксана Мороз, засновниця ініціативи по інформаційній гігієні “Як не стати овочем”, авторка книг “Нація овочів?” та “Боротьба за правду”. Працювала на стороні маніпуляторів майже 20 років.

Посилання на трансляцію буде опубліковано в день онлайн-дискусії

 

https://www.facebook.com/events/3442298452505488/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22discovery_top_tab%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%7D

 

11 січня, 18:00

 

12 січня 1972 року КДБ УРСР розпочав серію арештів, спрямовану проти українських дисидентів. Внаслідок цієї операції були заарештовані Василь Стус, В'ячеслав Чорновіл, Іван Світличний та десятки інших противників радянського режиму.

Саме тому 12 січня 2021 по всій Україні традиційно відзначатимуть День українського політв’язня. З цієї нагоди ми організовуємо дві онлайн-зустрічі: з Олесем Шевченком та Олегом Сенцовим.

Олесь Шевченко — український дисидент та політик, член Української Гельсинської групи. 1980 року його засудили до 5 років позбавлення волі й трьох років заслання. Звільнений із ув'язнення 1987 року, після чого відновив активну політичну діяльність. 🔔 Зустріч відбудеться 11 січня о 18:00.

Олег Сенцов — український кінорежисер та письменник; активний учасник Революції Гідности. 10 травня 2014 року його затримали російські силовики в окупованому Сімферополі. І лише за 5 років Олег зміг повернутися до України в межах обміну полоненими між Україною та РФ. 🔔 Зустріч відбудеться 12 січня о 16:00.

️Щоб зареєструватися на зустрічі та отримати на них запрошувальне посилання, заповніть, будь ласка, онлайн-форму

https://forms.gle/pMNazrdDgvN3dQ9D8

 

22 січня, 8:00

 

22 січня Україна святкує День Соборності, присвячений першому історичному об'єднанню Сходу та Заходу України в 1919 році в одну єдину соборну державу.

Живий ланцюг Соборності — щорічна акція, що присвячена Дню Соборності України та річниці з дня проголошення Незалежності України. Щороку учасники акції символічно об'єднують береги Дніпра «живим ланцюгом» на мосту Патона в Києві, рухаючись назустріч двома колонами — з лівого берега (символізує Українську Народу Республіку) та з правого берега (символізує Західно-Українську Народну Республіку).

В 2021 році День Соборності припадає на локдаун. Ми суворо дотримуємось карантинних обмежень, які забороняють проведення масових заходів, а отже не зможемо зібратись разом на мосту Патона, як в попередні роки.

Але це зовсім не означає, що Живого Ланцюга Соборності не буде! Ми, разом з Вами створимо перший віртуальний Живий Ланцюг Соборності, який об'єднає лівий та правий береги Дніпра, Київ, Харків, Одесу, Львів, Запоріжжя, сотні й тисячі міст та сіл України, мільйони наших сердець.

Долучайтесь разом із близькими до Сімейного Живого Ланцюга Соборності!

Бо Україна єдина! А разом ми незборимі!

 

https://www.facebook.com/events/321078455800839/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22discovery_top_tab%22%2C%22surface%22%3A%22bookmark%22%7D]%7D

 

 

Новини центральної України

4-5 січня

Kyiv Smart City більше не працює: е-квиток без попередження перенесли в інший додаток

Мобільний додаток Kyiv Smart City без попередження припинив свою роботу, а користувачі отримали повідомлення, що всі сервіси, у тому числі й е-квиток - перенесли у новий додаток, "Київ Цифровий".

Запуск е-билетов в маршрутках Киева отложили еще на полгода

Обязательное внедрение электронной системы учета оплаты проезда в городском транспорте Киева отложили еще на полгода. Его планируют запустить в июле 2021-го.
Кілометрові затори: на Полтавщині люди перекрили дорогу міжнародного значення – причина протесту

Кілометрові затори. У Полтавській області протестувальники 2 години перекривали трасу міжнародного значення. Усе через вартість доставки газу. Про це повідомляє поліція Полтавської області у фейсбуці. Кажуть: готові виходити, допоки не знизять тарифи. Як відомо, з 1 січня в Україні збільшили вартість послуги з розподілу природного газу.

У Києві в минулому році зафіксували 36 температурних рекордів

У Києві минулий рік був найтеплішим роком за останні 140 років. Про це повідомила Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського. "За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньорічна температура минулого року в Києві піднялася до + 10,9 ° С, що на 3,2 ° С перевищує кліматичну норму і таким чином він виявився рекордним з 1881 року", - йдеться в повідомленні.

Зарплата Кличко и его заместителей: сколько за декабрь получили киевские чиновники

Действующий мэр Киева и глава КГГА Виталий Кличко за декабрь получил на 18 тысяч гривен больше чем за предыдущий месяц. Его заработная плата составила 48821 гривен. Об этом корреспонденту  сообщили в Киевсовете в ответ на информационный вопрос. За ноябрь глава столицы получил 30 222 гривен.

У голови Житомирської ОДА з’явився новий заступник – колишній очільник райдержадміністрації

У голови Житомирської обласної державної адміністрації Віталія Бунечка у новому році з’явився новий заступник – Юрій Миколайович Оханський, який до цього очолював Житомирську РДА. Інформація про нового заступника оприлюднена на сайті обласної державної адміністрації у розділі «Керівництво».

МКП «Хмельницькводоканал» повідомляє про виконання аварійно-відновлювальних робіт

Сьогодні ремонтні бригади МКП «Хмельницькводоканал» працюють над ліквідацією пориву водопроводу на провулку П'яскорського, 6. Проводять ремонт запірної арматури на перехресті вулиць Соборної та Проскурівського підпілля. Також виконують промивку та чистку каналізаційних мереж на вулиці Інститутській, 20. Оновлено. 

 

6-7 січня

Локдаун наближається: що можна, а що - ні

Київська влада озвучила перелік заборон, які вводяться урядом на період із 00:00 8 січня до 00:00 25 січня у Києві, як і в усій країні.

На Сумщині підприємець приховав 11 млн ПДВ

Співробітники ГУ ДФС в Сумській області встановили підприємство, яке недоплатило до бюджету 11 млн гривень податків. Як інформує прес-служба ДФС, ПП протягом 2 років при фінансово-господарської діяльності не реєстрував в ЄДР податкові накладні з ПДВ на загальну суму оподатковуваних операцій ФОП в 59 млн гривень, в результаті бюджету завдано збитків на 11 млн грн.

У Києві закриють новорічні локації і введуть обмеження в транспорті

Київська влада попередила про деякі обмеження в роботі громадського транспорту на час локдауна, який очікується в період з 8 по 24 січня. Про це інформує КМДА. «Громадський транспорт - трамваї, тролейбуси, автобуси і маршрутні таксі - повинні здійснювати перевезення пасажирів тільки в межах регламентованої технічною документацією кількості місць для сидіння», - йдеться в повідомленні

Мер Черкас виступив проти запровадження локдауну у місті з 8 січня

Мер Черкас Анатолій Бондаренко виступив проти запровадження локдауну з 8 січня. «На фоні зниження кількості хворих, яке відбувається зараз, я вважаю, що запровадження жорсткого локдауну не на часі. Ми бачили пік хворих перед Новим роком, зараз ми бачимо спад», – наголосив Бондаренко у відеозверненні 6 січня. Він додав, що життя у місті «йде своїм шляхом» і перебіг епідемії контрольований

Полтавська міськрада оголосила конкурси на посади керівників медичного департаменту, прес-служби та інспекції з благоустрою

Виконком оголосив про наявність вакансій, зокрема, це посади директора департаменту охорони здоров’я та соціального розвитку, керівника прес-служби та Інспекції з благоустрою. До цього часу ці посади обіймали представники партій «Рідне місто» та «СДП»

Нідерландська компанія планує виробляти веганські бургери в Житомирській області, в ОДА вже зустрілись з інвестором

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський 5 січня 2021 року зустрівся з представником нідерландської компанії, яка має намір інвестувати в економіку регіону. У планах потенційного інвестора – створення виробництва веганських бургерів на території Баранівського району. Про зустріч з представником компанії Віктор Градівський повідомив на своїй Facebook-сторінці.

 

8-10 січня

Торгова марка «Kyiv smart card» належала не місту Київ, а ГОшці, пов’язаній з головним айтішником Києва Назаровим

Торгові марки «Kyiv smart card» та «Kyiv smart city» належать громадській організації «Смарт сіті хаб». Про це повідомив активіст Сергій Пасюта з посиланням на систему розкриття інформації «Clarity-project» . «Знак Kyiv Smart Card, який ви бачите на своїх синіх мультипасах, належить не місту, а громадській організації «Смарт Сіті Хаб».

Кінець епохи: як Вінниця живе без кондукторів

Кондуктори - все. Принаймні, у Вінниці. Розповідаємо, чому місто вирішило відмовитися від кондукторів і як тут тепер користуються громадським транспортом.

Оперативна інформація щодо розгерметизаціі газопроводу «Уренгой-Помари-Ужгород» 

Подача газу в Полтавській області відновлена, рятувальники просять людей стежити за газовими приладами

Станом на 11.00 неділі відновлено газопостачання всіх 17 населених пунктів Полтавської області, що залишилися без газу після вибуху на газопроводі "Уренгой-Помари-Ужгород", повідомляє Держслужба України з НС.

Локдаун: у Тернополі почали масово штрафувати підприємців – міський голова обурився діями поліції

Правоохоронці почали масово штрафувати підприємців, які порушують карантинні правила у Тернополі. Такими діями обурений чільник міста Сергій Надал. Свою позицію він оприлюднив у фейсбуці. Каже, у Тернополі нині зменшується кількість хворих на коронавірус. Через це міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій вирішила не запроваджувати зимовий локдаун

У Полтаві мітингувальники домовились провести масштабний «Тарифний майдан»

Представники громадських організацій, та мешканці Полтавської громади домовились передати владі вимоги щодо скасування тарифів на газ та його транспортування, а також скасування пільгового тарифу на електроенергію. Вимогу мають розглянути депутати облради на позачерговій сесії протягом тижня. Якщо ні — то скликається «Тарифний майдан»

Полтавський «Епіцентр» «викрутився» із карантинних заборон: біля кас онлайн-замовлень великі черги (оновлено)

Полтавській гіпермаркет Епіцентр продовжує працювати: товари першої необхідності можна купити через касу, інші продукти оформити як онлайн-замовлення

Фонд енергоефективності підтримає 25 ОСББ із Кіровоградщини

25 ОСББ зі Знам’янки, Кропивницького, Олександрії та Світловодська подали заявки на участь у програмі термомодернізації «Енергодім». Про це повідомила директорка департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольга Довжук, інформує Перша електронна газета . «Програма передбачає комплексне утеплення будинків за пакетом «Б», тобто ці ОСББ готові реалізовувати масштабні проєкти.

Амбітний план — зшити Україну найдовшою дорогою до 30-ї річниці незалежності

Укравтодор має намір з’єднати Львівську та Луганську області єдиною магістраллю. Новий маршрут М-30 Стрий — Ізварине об’єднає дві дороги міжнародного значення: М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка та М-04 Знам’янка – Луганськ – Ізварине. Загальна довжина траси становитиме 1392,3 км.




Коментарі