Чергове перемир’я на Донбасі закінчилось. Новини тижня + Анонси


Донбас і Крим

Політика і вибори

Економіка

Акція Руху опору капітулаіції. Фото Олега Богачука

Анонси
14.09 - 10:30

Пікет ВРУ. Рух опору капітуляції вимагає створення ТСК по справі "вагнерівців" і вбивства Шеремета
мiсто Київ
Пікет Верховної Ради України, організований Рухом опору капітуляції спільно з партнерськими державницьким організаціями та партіями. "Правди не сховаєш": Рух опору капітуляції вимагає створення ТСК по справі "вагнерівців" і вбивства Павла Шеремета. ФБ - https://www.facebook.com/events/867834003624022/  Телефон для ЗМІ: (097) 025-72-16
пікет, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5

14.09 - 11:00

Суспільно-політичні настрої населення Одеси: вересень-2020
мiсто Київ
Пресконференція заступника директора Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) Антона Грушецького на тему: "Суспільно-політичні настрої населення Одеси: вересень-2020" за результатами репрезентативного дослідження громадської думки, проведеного з 27 серпня до 8 вересня 2020 року.  Трансляція на YouTube-каналі "Інтерфакс-Україна". Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А

14.09 - 11:00

Стан автотранспортної галузі України на грані економічного краху. Які термінові рішення повинна прийняти влада?
мiсто Київ
Спікери: голова Федерації роботодавців транспорту України, Орест Климпуш; президент Асоціації міжнародних перевізників України, Леонід Костюченко; голова професійної спілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України Володимир Вакуленко; представник Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об’єднань профспілок на національному рівні Віктор Гербеда; голова Профспілки таксистів України Василь Попік; перший віце-президент ГО "Український транспортний союз" Володимир Балін; голова ГО "Українська таксомоторна асоціація" Андрій Антонюк. Під час пресконференції буде анонсовано проведення Всеукраїнського Форуму автомобілістів у жовтні 2020 року та оголошено про основні вимоги до влади, щоб унеможливити зупинку всього автомобільного транспорту України. Питання можна поставити за ел. поштою: presszal@unian.net (з темою "Питання на пресконференцію 14.09.20 об 11.00").
Тел.: (063) 977-37-56. Трансляція - https://www.unian.ua/static/press/live
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4

14.09 - 11:00

Стан та перспективи фінансової підтримки Всеукраїнських громадських організацій людей з інвалідністю
органiзатор ГО "Всеукраїнська громадська організація "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com

Учасники: Володимир Петровський - голова “ВГО “Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів”; Василь Назаренко - голова ВГОІ “Союз організацій інвалідів України”; Сергій Болтівець - доктор наук, професор,голова Всеукраїнського бюро Міжнародної громадсько-державної програми “Освіта дорослих України”; Юрій Антропов - голова ВГОІ “Гармонія”; Костянтин Богатиренко - директор Театрально-концертної студії людей з інвалідністю “Добробут та злагода”.

Питання до обговорення:

- Фінансова підтримка Всеукраїнських громадських організацій людей з інвалідністю (ВГОІ).

- Робочі місця для людей з інвалідністю в контексті фінансової підтримки Всеукраїнських громадських організацій людей з інвалідністю.

У звязку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV


Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]

14.09 - 11:00

Пресконференція, присвячена питанням євроінтеграції України в контексті Саміту Україна-ЄС
мiсто Київ
Пресконференція, присвячена питанням євроінтеграції України в контексті Саміту Україна-ЄС, що пройде 1 жовтня.

Захід організовано Мережею захисту національних інтересів "АНТС".

Спікери: Остап Єднак, член правління Мережі захисту національних інтересів "АНТС", народний депутат ВРУ 8 скликання; Ярослав Сидорович, член правління Мережі захисту національних інтересів "АНТС", аналітик; Михайло Гончар, президент Центру глобалістики "СТРАТЕГІЯ ХХІ"; Галина Чижик, експертка Центру протидії корупції; Андрій Скіпальський, ГО "Центр громадянського представництва "Життя"; Олена Кравченко, виконавча директорка MБО "Екологія - Право - Людина"(ЕПЛ).

Модератор: Ганна Гопко, голова правління Мережі захисту національних інтересів "АНТС", голова Комітету ВРУ 8 скликання у закордонних справах.
Трансляція на FB-сторінках - https://www.facebook.com/ANTSngo, https://www.facebook.com/UCMCF
пресконференція, політика

Мiсце проведення заходу Український кризовий медіацентр
14.09 - 13:00

П'ять сценаріїв деокупації Донбасу від РНБО: чи чекати миру в Україні?
мiсто Київ
Учасники: Олексій Калініченко - політичний аналітик; Кирило Молчанов - політолог; Валентин Гайдай - політичний аналітик. Трансляція - ГолосUA, https://golos.ua/
пресконференція, безпека

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

15-16 вересня Президент України Володимир Зеленський відвідає з офіційним візитом Республіку Австрія.
У межах візиту заплановані переговори Глави держави з Федеральним президентом Австрії Александром ван дер Белленом, Федеральним канцлером Себастіаном Курцом та Президентом Національної ради (парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.
Володимир Зеленський та Александр ван дер Беллен візьмуть участь у роботі Економічного форуму.
Під час візиту запланована участь Президента України та його дружини в церемонії презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

15 ВЕРЕСНЯ 2020, 10:00
З 15 до 18 вересня Верховна Рада України працює у режимі пленарних засідань відповідно до календарного плану Четвертої сесії Верховної Ради України ІХ скликання (м.Київ, вул. М.Грушевського, 5, сесійна зала).
До уваги ЗМІ!
Відповідно до Розпорядження Голови Верховної Ради України Д.Разумкова № 206 від 28.05.2020 журналісти та оператори/фотокореспонденти ЗМІ працюють у пресцентрі парламенту (м.Київ, вул. М.Грушевського,5, кулуари третього поверху).
Вхід працівників ЗМІ до будівлі Верховної Ради України за тимчасовою карткою акредитації, виданою на час карантину, та за наявності постійної акредитації через 1-й під’їзд.

15.09 - 18:30

Розмова про проблеми сучасної освіти в Україні "Спадок Майдану: яке суспільство будує сучасна школа?"
мiсто Київ
Говоритимуть професійні освітяни: Сергій Квіт - голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, 9-й міністр освіти і науки України 27 лютого 2014-14 квітня 2016; Світлана Маркова - докторка історичних наук, директорка Інституту дослідження Голодомору, "Відмінник освіти України"; Іван Примаченко - засновник української платформи онлайн-освіти "Prometheus". Модераторка:
Тетяна Швидченко - кандидатка історичних наук, засновниця ГО "Експертний корпус". 2-1 поверх Будинку профспілок, Інформаційно-виставковий центр Музею Майдану.
Реєстрація - https://cutt.ly/wfbPvrs  Контакти: press@maidanmuseum.org, (098) 661-18-33.ФБ - https://www.facebook.com/events/363666821294740/
обговорення, освіта

Мiсце проведення заходу Майдан Незалежності, 18/2 [ 2-1 поверх Будинку профспілок]

18.09 - 11:00

"Вплив відкриття даних в Україні". Головна щорічна подія у сфері відкритих даних - всеукраїнський Open Data Forum 2020
органiзатор Міністерство цифрової трансформації України , мiсто не вказано
Головна щорічна подія у сфері відкритих даних - всеукраїнський Open Data Forum 2020 в онлайн-форматі. Тема: "Вплив відкриття даних в Україні".
Організатори: Міністерство цифрової трансформації у партнерстві з USAID/UK aid проєктом "Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS".
Вітальне слово: Михайло Федоров - віцепрем'єр-міністр - міністр цифрової трансформації України; Мелінда Сіммонс - Посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії в Україні; Крістіна Квін - заступниця Голови Місії США в Україні. У межах Open Data Forum 2020 пройде щорічна церемонія нагородження лідерів з розвитку відкритих даних в Україні Open Data Awards, де будуть відзначені найкращі державні установи, громадські та комерційні організації у 3-х номінаціях. Переможці будуть визначені шляхом голосування членів експертного журі за кандидатів, номінованих громадськістю. Програма і місце проведення - https://odf.data.gov.ua/ Участь безкоштовна. Реєстрація - https://odf.data.gov.ua/  Тел.: (093) 989-38-09

0.09 - 09:15

Засідання ВАС у справі щодо незаконного заволодіння коштами "Енергоатому"
мiсто Київ
Засідання ВАС у справі щодо незаконного заволодіння коштами "Енергоатому" ФБ - https://www.facebook.com/sap.gov.ua/ 
засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу Вищий антикорупційний суд


Новини центральної України
7-8 вересня
Голова Житомирської обласної державної адміністрації Віталій Бунечко заявляє, що незаконного видобутку бурштину в регіоні зараз немає і його буде легалізовано.
Мер Києва Віталій Кличко заявив, що місто завершує підготовку до опалювального сезону.
У Києві за минулу добу виявили 244 нові випадки коронавірусу. Про це в Telegram повідомив міський голова столиці Віталій Кличко. “Ситуація в нас, на жаль, не покращується. За минулу добу виявили ще 244 хворих. Двоє людей померли. Всього коронавірус забрав життя 242 киян. Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні в столиці вже 15 276”, - йдеться у повідомленні.
Червоні прапори (не купатися) на всіх офіційних пляжах: "Венеція", "Веселка", "Дитячий", "Золотий", "Молодіжний", "Передмістна Слобідка", "Тельбін", "Райдуга", "Центральний", "Чорторий", "Галерний", "Троєщина", "Вербний", "Пуща-Водиця".
Президент України Володимир Зеленський вважає головним своїм повноваженням нести відповідальність за те, що відбувається в країні, та дотримувати слова перед українським народом.
На Сумщині Володимир Зеленський відвідав Меморіал героям АТО й поспілкувався з ветеранами та їхніми сім’ями
Під час робочої поїздки до Сумської області Президент України Володимир Зеленський зустрівся з ветеранами АТО/ООС та їхніми сім’ями. Родини учасників війни звернулися до Глави держави з проханням надати статус сім'ям загиблих захисників України.
Руйнування скульптури «Гірка пам’ять дитинства» на території музею Голодомору-геноциду має бути розслідувано якнайшвидше – Президент
Президент України Володимир Зеленський засуджує будь-які прояви неповаги до пам’яті мільйонів жертв Голодомору, їхніх рідних та всього українського народу й закликає правоохоронні органи якнайшвидше розслідувати акт наруги над скульптурою «Гірка пам’ять дитинства» на території Національного музею Голодомору-геноциду, який стався у ніч на 22 серпня поточного року.
Фірми, які у Черкаській мерії за вуха витягнули на розіграш півмільйона на рушниках, отримали заяву за змову в АМКУ
«Ліга Антитрасту» звернулась до Антимонопольного комітету України щодо змови на тендерах Департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради щодо закупівлі засобів гігієни між ФОП Ткаченком та ПП «Лісовий Край».
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив голові Дніпропетровської ОДА розібратися із страйком працівників на шахті "Криворізького залізорудного комбінату", які залишилися під землею через проблеми із зарплатою.
Держава може виділити гроші на ремонт злітної смуги для аеропорту в Сумах, якщо місцева влада знайде інвесторів для будівництва терміналу.
НАБУ та САП викрили корупційну схему незаконного розпорядження майном міжнародного аеропорту "Бориспіль", що призвела до 16,5 млн грн шкоди держпідприємству.
У Київраду можуть пройти одразу 9 партій
Одразу 9 партій можуть потрапити до Київської міської ради на місцевих виборах у жовтні.
Президентська партія "Слуга народу" суттєво втратила електоральні позиції в Києві й відкотилась аж на третє місце у рейтингу на виборах до Київради.
8 вересня в Чернігові школи частково перевели на змішану форму навчання через ситуацію з поширенням коронавірусу. Про зміни у формі навчання повідомила пресслужба міськради Чернігова. Уточнюється, що учні 1-4 класів загальноосвітніх шкіл вчитимуться в звичайному режимі, а змішана форма торкнеться школярів 5-11 класів.
За умов кризи та значного природного падіння видобутку газу, дивізіон «Нафтогаз Розвідка та Видобування» шукає шляхи для підвищення ефективності роботи на наявному свердловинному фонді.

9-10 вересня
145 з 199 704 класів були відправлені на самоізоляцію, відповідно до результатів епідеміологічних досліджень.
72% батьків вважають, що цьогоріч діти повинні навчатися за традиційною системою та відвідувати навчальні заклади.
При цьому 19% погоджуються на змішану форму навчання, і лише 5% – на повністю дистанційну.
Осенью спрос на съёмное жильё достигает своего пика.
У новому опалювальному сезоні КП "Київтеплоенерго" буде досліджувати тепломережі за допомогою аеромоніторингу, головне завдання якого - оперативне виявлення ймовірних пошкоджень та "слабких місць" тепломереж, тепловтрат, моніторинг стану енергетичного обладнання.
У Київській області поліція затримала 43-річного уродженця Грузії зі статусом "злодія в законі", який незаконно потрапив в Україну для поширення злочинного впливу в кримінальному середовищі, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіціі. "Свій статус він отримав в 2013 році в Стамбулі.
З 14 вересня у Києві та Вінниці будуть діяти обмеження помаранчевої зони. Про повідомляє міністр Кабміну Олег Немчінов. "Сьогодні відбулося позачергове засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. З 00:00 14 вересня (четвер) почне діяти нове епідемічне зонування. Місто Київ потрапило до помаранчевої зони", - зазначив Немчінов.
10 вересня в Умані коронавірус виявили у восьми хасидів-паломників, які прибули в місто для святкування іудейського свята Рош ха-Шана. На лікуванні у медзакладах міста знаходяться 6 хасидів, заявив в ефірі телеканалу "Україна 24" мер Умані Олександр Цебрій, повідомляє РБК-Україна. У двох інфікованих паломників повторно проведені тести на COVID-19 виявилися негативними…
У Києві Служба безпеки України затримала одного з керівників міжнародної терористичної організації «Ісламська держава», який знаходиться в розшуку по лінії Інтерполу, повідомляє прес-служба СБУ в середу, 9 вересня. За даними спецслужб, злочинець є вихідцем з однієї з пострадянських країн і входить в керівну ланку терористів «ІД».
Поверхневі поклади торфу загорілися на території Хорольського, Глобинського та Великобагачанського районів
Згідно з результатами опитування групи «Рейтинг», 27% полтавців є оптимістами. Водночас, 55% вважають, що вибори нічого не змінять
Мужчину, который "заминировал" мост Метро в Киеве, отпустили из психиатрической больницы и переназначили меру наказания в виде круглосуточного домашнего ареста. Об этом свидетельствуют данные, опубликованные в Едином судебном реестре, передает корреспондент сайта 44.ua.
У начальника головного управління Нацполіції в Житомирській області вже є новий заступник – Володимир Шевців, який наприкінці серпня був на цій посаді тимчасово виконуючим обов’язки. Біографічна довідка з сайту ГУНП Крім того, на сайті ГУНП є інформація, що Жмурко Вадим Леонідович – т.в.о. заступника начальника Головного управління Національної поліції в Житомирській області…
У метро Києва з’явилися плакати заступниці директора про встановлення дефібриляторів. Торік вона назвала це «піаром на смерті»
Фото: facebook.com/Y.V.Levchenko На станціях київського метро з’явилися плакати з портретами керівників метрополітену: начальника Віктора Брагінського, його заступниці Наталії Макогон та начальник структурного підрозділу «Служба руху» Сергія Ткачука. Зокрема, на одному з плакатів фото Наталії Макогон супроводжує напис «Встановлено дефібрилятори на усіх станціях підземки».

11-13 вересня
В Украине объем нового строительства жилья в I полугодии 2020 года сократился в 1,4 раза
Найбільше інфікованих в Україні за останню добу зареєстрували у Києві, а також у Харківській, Одеській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Про це свідчать дані карти розповсюдження РНБО. Відомо, що у Києві за добу зареєстрували 404 нових випадки інфікування, що є антирекордом від початку пандемії. Також антирекорд зафіксували в Тернопільській області, де виявили 302 нових хворих.
Про це свідчить велике дослідження нідерландських медиків, пише South China Morning Post.
Через три дні після ліквідації масштабної пожежі знову загорілося сміттєзвалище під Полтавою
На Подольском мосту в Киеве начали "срезать" новый асфальт, который три месяца назад укладывали на спуске с моста на улицу Набережно-Рыбальскую. Об этом написал на своей странице в социальной сети Facebook активист Виталий Селик. По словам Селика, асфальт ошибочно положили на несовместимый материал и после летних ливней асфальт начал "сползать".
У школі в Бережинці Кропивницького району зафіксували випадок коронавірусу. Хворобу виявили у 10-річного учня. Про це у своєму телеграм-каналі написав очільник ОДА Андрій Назаренко, повідомляє Перша електронна газета . “У найближчі години керівництво району збереться на засідання комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Очевидно, школу переведуть на дистанційне навчання”…
Сьогодні Хмельницька комісія ТЕБ і НС прийняла рішення організувати роботу громадського транспорту в режимі спецрейсів із заповненням всіх сидячих місць. При цьому наявність спецквитка в пасажира не вимагатиметься. Нові карантинні зони вступають у силу в понеділок, 14 вересня.

Коментарі