Молебні проти коронавірусу, невиконаний бюджет, обмін полоненими + Анонси


Уряд і бюджет



Підготовка до Нормандських переговорів


Інші новини

Анонси
24.02 Школа стратегічних комунікацій та антифейку у Києві
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
Фундація Суспільність за сприяння інтернет-видання "Детектор медіа" та Незалежної медійної ради запрошує журналістів редакцій Києва та всіх регіонів країни взяти участь у Школі стратегічних комунікацій та антифейку.
Учасники заходу навчатимуться протидіяти інформаційним маніпуляціям, агресивній дезінформації та фейковим новинам, довідаються, як не потрапити у пастку, працюючи з великими масивами новин, правильно і швидко верифіковувати інформацію з відкритих джерел, ідентифіковувати вірусні кампанії ботоферм та тролів. Тренерами школи будуть відомі українські журналісти та експерти, фахівці галузі стратегічних комунікацій, які допоможуть учасникам навчитися приймати правильні редакторські рішення під час щоденної журналістської роботи. Захід відбуватиметься в рамках проєкту "Університет медіаграмотності" і передбачає низку навчань з культури цифрової безпеки, фактченкінгу і подолання дезінформації/ маніпуляційних впливів.
Участь у школі безкоштовна. Фундація Суспільність забезпечить учасників навчальними матеріалами та харчуванням. Реєстрація до 18.00 18 лютого - https://firebasehostingproxy.page.link/198886819888/forms.gle/TfVDRoXi7Fk8M1H6A  Додаткову інформацію за тел.: (097) 297-08-42, (044) 483-03-72, souspilnistfoundation@gmail.com 
навчання, суспільство

24.02 - 11:00

Чи стане 2020-й роком кредитування економіки?
органiзатор Фінансовий клуб, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 412-48-61, press-centreun.un@ukr.net
До участі в дискусії запрошені: Василь Фурман, член Ради Національного банку України; Роман Шпек, голова наглядової ради Альфа-Банку; Юлія Фролова, голова правління банку "Альянс"; Артур Загородников, заступник голови правління ПУМБ; Олена Дмітрієва, перший заступник голови правління банку "Глобус"; Олександр Матюшенко, директор департаменту корпоративного бізнесу банку "Південний"; Богдан Шишковський, старший юрист KPMG Law Ukraine. Модератор: керуючий партнер "Фінансового клубу" Руслан Чорний.
круглий стіл, фінанси

Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 [ 1 поверх, пресцентр]

24.02 - 15:00

Засідання постійної комісії Київміськради з питань ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу, 24 лютого
органiзатор не вказано, мiсто Київ
засідання, політика

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [к. 1017]

24.02 - 15:00

Публічний звіт голови Національного агентства України з питань державної служби про діяльність НАДС у 2019 році
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 278-49-25, Zinchenkonatalia@nads.gov.ua
Публічний звіт голови Національного агентства України з питань державної служби Олександра Стародубцева про діяльність НАДС у 2019 році.

Під час звіту буде презентована інформація про результати роботи НАДС у 2019 році за основними напрямами її діяльності.

Запрошуються: представники громадських рад при органах виконавчої влади, громадських об'єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій, профільні експерти та представники ЗМІ
звіт, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Прорізна, 15 [адмінбудівля НАДС]

25.02 - 08:30

Публічний звіт голови Дарницької РДА в місті Києві та громадський звіт про роботу райдержадміністрації за 2019 рік
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: cmi_drda@ukr.net, 565-46-92, 563-65-55, 564-90-19
Під час звіту буде презентована інформація про проведені заходи, виконані завдання, їх результати, використані бюджетні кошти та інші питання щодо діяльності Дарницької РДА в місті Києві у 2019 році. До участі запрошено представників громадських рад, громадських об'єднань, організацій роботодавців, професійних спілок, некомерційних організацій, ЗМІ, експертів, жителів району
звіт, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. О.Кошиця, 11 [2-й поверх, актова зала Дарницької РДА]

26.02 - 19:00

Відображення. Борис Лятошинський і його час
органiзатор Національна філармонія України, мiсто Київ

У Національній філармонії України відомий піаніст Євген Громов представить твори українського композитора Бориса Лятошинського.


Також звучатиме музика його сучасників – австрійців Арнольда Шьонберґа та Альбана Берґа, поляка Кароля Шимановського, росіянина Олександра Скрябіна та угорця Бели Бартока. Твори цих композиторів відображають музичний контекст творчості 1920-х років Бориса Лятошинського.



Піаніст Євген Громов, автор проєкту, так прокоментував цю подію: "Фортепіанний доробок Бориса Лятошинського 1920-х років – унікальне явище українського модернізму цих років. Як і його старші сучасники – видатні європейські модерністи, Лятошинський у власній творчості має також пізньоромантичні витоки, безпосередньо пов‘язані з іменами Ваґнера, Ліста, Чайковського, Малера. Відчувши на собі й помітний вплив пізнього Скрябіна, а ще – естетики австрійського експресіонізму та композиційних принципів нововіденської школи (перш за все Шьонберґа і Берґа), Лятошинський саме у 1920-ті роки використовує найбільш радикальні технології у компонуванні, які можна чути й, зокрема, в угорця Бартока та поляка Шимановського".


Відео - https://www.youtube.com/watch?v=fmQnGLa0OuA&fbclid=IwAR3XfhZhwZM7qxo1w94QUsPMYBeFb9GvVqAHVQRPoJCqbpGQLZRwlAlqjkY


Цикл "Відображення", що складається із семи п‘єс, створено 1925-го. Лятошинському було 30. Цікаво, що 1923 року з’являється нова ладова система – додекафонія, яку винайшов австрійський композитор Арнольд Шьонберґ. Саме тоді він написав цикл із п’яти п’єс для фортепіано ор.23. А ще у 1927-1930 роках Шьонберґ живе у Берліні, де у нього навчається перша українська композиторка Стефанія Туркевич (1898-1977).


У концерті, зокрема, звучатиме і Клавірштюк (тв.11, №2), який Арнольд Шьонберґ створив у Відні, коли йому було 35.


Нагадаємо, що цьогоріч музична спільнота відзначає 125-річчя від дня народження українського композитора-класика ХХ століття Бориса Лятошинського.


Вартість квитків – 70-350 грн.


Квитки онлайн:https://bit.ly/39ma7rW
концерт, культура

Мiсце проведення заходу Національна філармонія України

27.02 -  ІІ Форум фінансистів "Корпоративні фінанси 2020: тренди, виклики і можливості"
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
У рамках форуму фінансистів проводиться інвестиційний саміт приватних та інституційних інвесторів і інвестиційний салон (роуд шоу проектів).
Квитки -700 грн. (Кава брейк, ланч).
Деталі - https://www.youtube.com/watch?v=RHJooCuaVoI
Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSda4rJG9i0Z7fjXO4GJKqGNuVgPmEf6Iw32aRBPFrjoykLSow/viewform
форум, суспільство

Мiсце проведення заходу не вказано

29.02 - 11:00

Арт-хакатон "Кіт Шредінгера" від Спільноти Бьорнерів України
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Тел.: (096) 740-00-00. Реєстрація - https://forms.gle/CmemCtZhmHknT4ii6/. ФБ - https://www.facebook.com/events/2832159740198727/
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Костянтинівська, 73 [Палац культури "Куренівка"]

04.03 - 14:30

Круглий стіл на тему: "Захист прав людей похилого віку"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Організатор: Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів спільно з Посольством Республіки Словенія в Україні.

До участі запрошені народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Пенсійного фонду України, всеукраїнських об’єднань профспілок та організацій роботодавців, громадських організацій, наукових установ.
Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд 
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [к. 12]

05.03 - Лекція Юрія Макарова "Людина, яку поховав культ Шевченка"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Лекція Юрія Макарова "Людина, яку поховав культ Шевченка" з нагоди вручення державної премії ім. Тараса Шевченка. Юрій Макаров - новопризначений голова Комітету Національної Премії ім. Тараса Шевченка, журналіст та документаліст.
Реєстрація - https://cutt.ly/arNrZrM
лекція, культура

Мiсце проведення заходу Мистецький Арсенал

11.03 - 14:00

"Стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати". Слухання у Комітеті ВРУ
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Слухання у Комітеті ВРУ з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів на тему: "Стан погашення заборгованості з виплати заробітної плати".

До участі запрошено народних депутатів України, представників Міжнародної організації праці, міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, місцевих органів влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, об’єднань профспілок та  організацій роботодавців, засобів масової інформації, наукових установ, громадських організацій та інших.
Конт. тел.: 255-40-59, samoilyk-yu@v.rada.gov.ua.
Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
слухання, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [зала № 12]

19.03 - Міжнародні змагання з художньої гімнастики Гран-Прі "Кубок Дерюгіної 2020"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Очікується, що участь у 25-му "Кубку Дерюгіної" візьмуть 37 країн. За нагороди етапу світової серії Гран-прі змагатимуться їхні найкращі гімнастки. Попередній розклад змагань - https://www.deriugina-cup.com/rozklad
Акредитація ЗМІ до 10 березня - https://www.deriugina-cup.com/akredytatsiya-presy, фото для виготовлення бейджів надсилати на ел. адресу: media.ugf@gmail.com
змагання, спорт

Мiсце проведення заходу Палац Спорту

16 БЕРЕЗНЯ 2020, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Комітетські слухання на тему: «Державна регіональна політика: виклики, ризики, можливості»

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування проводить комітетські слухання на тему: «Державна регіональна політика: виклики, ризики, можливості».

Мета комітетських слухань - розглянути ситуацію, що склалась у сфері формування та реалізації державної регіональної політики в контексті можливостей для розвитку громад, регіонів та України в умовах зовнішніх та внутрішніх викликів і загроз, визначитись з пріоритетами законодавчої діяльності у цій сфері.

Під час слухань планується обговорити законодавче регулювання формування та реалізації державної регіональної політики: сучасний стан і напрями удосконалення; стратегічне планування регіонального розвитку та фінансування проектів регіонального розвитку - досвід, можливості, проблеми та способи їх подолання; державну стратегію регіонального розвитку 2027 – завдання на середньострокову перспективу; роль інституцій та партнерства у регіональному розвитку.

Проведення цього заходу передбачено Планом роботи Комітету на період третьої сесії Верховної Ради України IХ скликання (рішення Комітету від 15 січня 2020 року, Протокол № 19).

Для підготовки комітетських слухань планується утворити Робочу групу Комітету, якій буде доручено розробити проекти програми та рекомендацій, сформувати список запрошених осіб, визначити черговість виступів учасників слухань та здійснити інші необхідні заходи з метою належного забезпечення їх проведення.

Захід відбудеться за сприяння та підтримки Міністерства розвитку громад та територій України та громадської організації «Інститут громадянського суспільства».

Місце проведення слухань: м. Київ, вул. Садова, 3а, к. № 416.

Початок заходу о 14:00, реєстрація учасників розпочнеться о 13:30.

Контактна особа щодо забезпечення проведення комітетських слухань: головний консультант секретаріату Комітету Пилявський Юрій Олександрович, тел.: (044) 255-22-77, 0972246010; e-mail: pyliavskiy@rada.gov.ua.

Вхід працівників ЗМІ за картками акредитації



Новини центральної України
17-18 лютого
Киевский городской совет зарегистрировал проект решения, который может освободить от уплаты паевых компании, которые возьмутся за достройку замороженных объектов.
В уряді склали перелік показників ефективності для оцінки роботи голів обласних державних адміністрацій
У Києві з 1 квітня 2020 року запрацює єдиний електронний квиток у метро і на п'яти видах громадського транспорту. Про це повідомив пресцентр КМДА. Єдиним е-квитком можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці.
Кардіохірурги з муніципального медичного закладу провели блискучу операцію з пересадки механічного серця хворому, страдющему тяжкою формою серцевої недостатності . В Олександрівській клінічній лікарні Києва вперше імплантували механічне серце. Про це повідомили в КМДА, передає УНН.
В Киеве ночные троллейбусы №91 и трамваи №№14 и 18, изменят график работы и маршруты в ночь на среду, 19 февраля
В Киеве отложили планы на реконструкцию Кокоревской беседки, которая находится на Андреевском спуске. Это место очень популярно среди киевлян: несмотря на то, что беседке уже почти 150 лет, к ней все равно приходят влюбленные киевляне, чтобы полюбоваться видами на свой город.
Житель столицы создал инициативу о демонтаже памятника Николаю Ватутину в Киеве. Сейчас, на сайте КГГА, желающие могут присоединиться к петиции. По мнению создателя петиции, Вадима Позднякова, в центре столицы находится памятник украиноненавистнику и оккупанту.
Вінницький олійножировий комбінат визнано найбільшим в Україні виробником нерафінованої рослинної олії. З початку 2019/20 маркетингового року на підприємстві випустив 153 000 тонн нерафінованої рослинної олії, на його частку припало 6,2% всього українського ринку олійножирової продукції. Про це повідомила асоціація "Укроліяпром". "Промислова група ViOil інвестує в розвиток своїх потужностей.
На митному посту «Житомир» Київської митниці вилучили дві вантажівки MAN, що ввозились в Україну за підробленими документами. Про це 18 лютого повідомила пресслужба Київської митниці Держмитслужби. «Два вантажних автомобілі європейського концерну «MAN» були заявлені до митного оформлення на митному посту «Житомир» Київської митниці Держмитслужби.

19-20 лютого
Аеропорт "Харків" за підсумками 2019-го року посів третє місце в рейтингу Міжнародної ради аеропортів по приросту пасажиропотоку, його показники збільшилися на 38,4%.
В бюджете столицы в этом году предусмотрено 1 млрд гривен на строительство новых и реконструкцию существующих учреждений образования.
На в'їзді в смт. Нові Санжари Полтавської області почалися зіткнення поліції і місцевих жителів, які протестують проти прибуття евакуйованих із китайського Уханю українців. Саме туди, за даними Міністерства внутрішніх справ, мають доправити людей, яких евакуювали із Китаю. Відео сутички з'явилося на сторінці "ХС Харків" у Facebook.
Літак, на борту якого перебувають евакуйовані з Уханя українці та громадяни інших країн, приземлився в Харкові . Про це свідчать дані на ресурсі Flightradar. На борту літака перебувають 45 українських громадян і 27 іноземців, екіпаж і лікарі. Зокрема український борт евакуював громадян Аргентини, Домініканської республіки, Еквадору, Коста-Ріки та інших країн. Як зазначалося, на борту всі здорові.
На мосту Патона в Киеве вводят новую схему движения для транспорта. Пока что на путепровод запретили заезжать водителям грузовиков. Как сообщают вЦентр организации дорожного движения Киева, новую схему будут внедрять в несколько этапов. Все для того, чтобыснизить нагрузки на несущие конструкции моста Патона.
Працівникам Житомирського лікеро-горілчаного заводу виплатили майже всю заборговану зарплату за минулий рік
Працівникам державного підприємства «Житомирський лікеро-горілчаний завод» станом на початок лютого виплатили заборговану зарплату за жовтень та листопад і частково за грудень 2019 року. Про це йдеться у відповіді керівника Державного управління справами на запит нардепа від Житомирської області.
Сьогодні відбувся брифінг щодо результатів проведення закритого архітектурного бліц-конкурсу на кращу проектну пропозицію з реконструкції території, обмеженої вул. 1-а Набережна р. Стрілка, річкою Сумка, вул. Кооперативна та закритого містобудівного бліц-конкурсу на кращу проєктну пропозицію із реконструкції прибережної зони річок
Станом на 18 лютого, 16 обласних державних адміністрацій подали до Кабінету Міністрів проекти перспективних планів. Інші мають зробити це максимум до п’ятниці, 21 лютого. Серед тих, хто не встиг подати план, є і Кіровоградщина. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт урядової ініціативи “ Децентралізація ”.

21-23 лютого
Об этом сообщает РБК-Украина со ссылкой на пресс-службу Офиса генерального прокурора.
Призупинити будівництво метрополітену може низка чинників: розбрат у "Київметробуді", відкриті правоохоронцями провадження, непорозуміння з власниками гаражів, на місці яких планують побудувати станцію з виходом на проспект Правди, зволікання з перекладанням інженерних мереж.
Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Києві зупинили реалізацію незаконно ввезених в Україну мобільних телефонів і техніки через один із київських інтернет-магазинів.
Під Офісом президента України розпочалася акція "Геть Аваковірус". Активісти розгорнули плакати із написами нерозкритих резонансних кримінальних справ за час перебування на посаді голови МВС Арсена Авакова. Про це повідомляє кореспондентка "5 каналу" Евеліна Михайленко.
Троє мешканців Новосанжарського району записали відеозвернення, у якому попросили не поширювати фейк про тітушок, на який повелися купа блогерів, телеграм-каналів, ЗМІ та президент України.
В Киеве с 22-го марта частично закрыли путепровод на пересечении улиц Бойчука и Саперно-Слободской. Об этом сообщают в "Киевавтодоре". Переправа будет закрыта для проезда до 22-го марта. Дорожники сообщают, что на мосту (на выезде с улицы Бойчука в направлении Южного моста), будут ремонтировать деформационные швы.
Работники КП Киевблагоустройство очистили столичную Троещину от нелегальных ларьков и киосков. В течении двух днейбыло демонтировано 59 ларьков. Сообщается, что коммунальщики работали с 17 по 19 февраля. За это время работниками КП было убрано 59 киосков с улиц и тротуаров столицы.
В коммунальном предприятии "Киевавтодор" отменили тендер на реконструкцию Пейзажной аллеи. Участия в торгах хотела принимать всего одна фирма. Соответствующую информация опубликована в системе публичных закупок Украины, сообщает корреспондент сайт 44.ua. Напомним, ремонтные работы планировали начать весной этого года.
Кір повернувся. На Вінниччині захворіли ще двоє людей Автор: Ольга БОБРУСЬ February 22nd, 1:01pm У лабораторному центрі МОЗ повідомили оперативну інформацію про захворюваність на кір у Вінницькій області. Впродовж сьомого тижня 2020 року за оперативними даними в області зареєстрували два випадки захворюваності на кір. «З початку поточного року в області зареєстрували дев’ять випадків кору.
Из российской больницы отпустили пятерых украинцев, которых ранее поместили на карантин из-за подозрений на коронавирус у гражданки Китая, ехавшей с ними в одном вагоне поезда "Киев-Москва".

Коментарі