Головні новини 22-28 липня + Анонси

Нова Верховна Рада буде монолітна, як ніколи. Обмудсмен говорить, що затримані росіянами в Керчі моряки скоро будуть дома.

За підсумками виборів до Верховної ради наднова партія «Слуга народу» буде мати аж 257 народних депутатів. Така однопартійна більшість безпрецедентна ситуація для українського парламентаризму. Президент Володимир Зеленський і його партія мають величезну довіру і шанси на проведення реформ. Цікаво що вийде. Для призначенн Кабінету міністрів партії не треба буде навіть творити коаліцію і шукати партнерів. Але для питань, які стосуються прийняття кодексів і змін до Конституції з кимось треба буде домовлятися.

Другу за розміром фракцію заведе «Опозиційна платформа «За життя», в якій є проросійський політик Віктор Медведчук. За попередніми розрахунками, партія буде мати 39 нардепів.

Партія
Скільки депутатів за списками заведе партія
Відсоток "ЗА"
Голосів "ЗА"
1
127
43.16
6 307 097
2
33
13.05
1 908 087
3
25
8.18
1 196 258
4
21
8.10
1 184 475
5
19
5.82
851 669
6

4.01
586 294
7

3.82
558 674
8

3.03
443 200
9

2.41
352 895
10

2.23
327 224
11

2.15
315 530


Є ще один момент. Партії, які набрали 2 і більше відсотків голосів будуть мати державне фінансування статутної дільності, не пов'язаної з виборами. За попередніми розрахунками Руху ЧЕСНО в наступному році 12 партій будуть мати 565 мільйонів гривень.
Серед, тих, хто буде мати державні гроші – віртуальна «Партія Шарія». Виключно завдяки блогеру, який живе закордоном, політсила, якої нема, буде мати 12,2 мільйонів гривень.

Більше фактів про новий парламент

Оформлюються останні документи щодо повернення українських моряків з полону РФ. Про це український омбудсмен Людмила Денісова заявила під час передачі 64 в'язнів з окупованої Луганщини, яка відбулася цього тижня.
"Вже досягнуто домовленостей, щоб повернути моряків. Є рішення Міжнародного трибуналу з морського права. Зараз оформлюються останні документи, думаю, що скоро будемо зустрічати моряків на Батьківщині", — сказала Денісова.
Водночас адвокат моряків Микола Полозов сказав, що йому не відомо про таку домовленість. Також, за його словами, якщо будуть якісь дії щодо оформлення документів, захисникам стане про це відомо. Адже без адвокатів моряки нічого підписувати не будуть.
"Можу сказати, що ведуться перемовини, але на якій вони стадії, коли будуть реалізовані практично - я не знаю, тому що не беру в них участь. Якщо будуть проводитися якісь процесуальні дії, щодо оформлення документів, нам про це стане відомо, адже за відсутності захисників моряки не будуть їх підписувати. Але поки ніхто нічого такого не казав. У нас зі вчорашнього дня почалась нова стадія - ознайомлення з матеріалами кримінальної справи", - розповів адвокат.
25 листопада 2918 року в районі Керченської протоки Росія захопила українські військові кораблі, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь. Про намір вони, відповідно до міжнародних норм, поінформували іншу сторону. Однак замість забезпечити фарватер, російські диспетчери викликали кораблі ФСБ. Російські кораблі "Соболь", "Дон", "Мангуст" і "Суздалець" здійснили напад на кораблі ВМС України.
27-28 листопада окупаційні "суди" в Криму заарештували 24 захоплених у полон українських моряків. Усім захопленим Росією українським морякам висунули звинувачення в "незаконному перетині кордону".
Усі захоплені Росією українські моряки назвалися військовополоненими.
В ООН визнали військовополоненими захоплених Росією українських моряків.
Усім полоненим українським морякам призначили психіатричні експертизи.
Росія відмовилася брати участь в слуханнях трибуналу ООН щодо військовополонених моряків.
10 травня Міжнародний трибунал з морського права почав розгляд справи захоплених Росією українських моряків.
Захопленим Росією українським морякам загрожує до 6 років ув'язнення.
Європарламент ухвалив резолюцію з вимогою до РФ негайно звільнити всіх українських політв'язнів і військовополонених.


Анонси
29.07 - 10:00
Пресконференція "Наше Чорне море: нові дані моніторингу для прийняття рішень"
мiсто Одеса
Інформація щодо акредитації: Olena.marushevska@gmail.com чи за моб. +38 067 906 20 61

  29 липня 2019 року спільний проект ЄС - ПРООН "Удосконалення екологічного моніторингу Чорного моря: обрані заходи" (EMBLAS-Plus) спільно з Міністерством екології та природних ресурсів України проведе прес-конференцію "Наше Чорне море: нові дані моніторингу для прийняття рішень". На заході представлять результати польових досліджень, проведених проектом у Чорному морі протягом 2017-2019 рр., використовуючи сучасне обладнання для моніторингу та методики за стандартами ЄС.

В програмі заходу:

Презентація результатів екологічного моніторингу Чорного моря, включаючи нові дані щодо морського сміття, знайдених токсичних речовин, "рідних" та інвазійних видів Чорного моря, стану популяцій чорноморських дельфінів тощо.

Відкриття виставки інфографік про екологічний стан Чорного моря, розроблену спільно зі Спільнотою Кусто, створеною у 1973 році капітаном Жаком-Івом Кусто.

Учасники:    
      Микола Кузьо, заступник міністра екології та природних ресурсів України     Ярослав Слободнік, керівник групи експертів проекту EMBLAS-Plus     Георг Ханке, Спільний Дослідницький Центр Європейської Комісії, Італія     Рамаз Мікеладзе, Національне екологічне агентство, Грузія     Віктор Коморін, Марія Павловська, Павло Гольдін, Каріна Вишнякова, Український науковий центр екології моря     Борис Александров, Інститут морської біології Національної академії наук України.
З питань акредитації та за додатковою інформацією звертайтеся, будь ласка, до експерта з комунікацій проекту EMBLAS-Plus Олени Марушевської
  
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу Приморський бульвар, 12

29.07 - 10:20

 Пресбрифінг щодо старту кампанії з вакцинації від дифтерії та правця
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://forms.gle/Q55jtpbsfmwNRSjD7
Пресбрифінг щодо старту кампанії з вакцинації від дифтерії та правця "Вакциновані - значить захищені". Учасники брифінгу отримають щеплення, розкажуть про ризики виникнення спалаху інфекції і про те, кому вкрай необхідно вакцинуватися до вересня.

Учасники: д-р Уляна Супрун - в. о. міністра охорони здоров'я України; д-р Володимир Курпіта - генеральний директор Центру громадського здоров'я МОЗ України; Сергій Жадан - письменник, громадський діяч. О 10.20 - проведення щеплення, після якого відбудеться пресбрифінг.
Акредитація ЗМІ до 17.00 28 липня - https://forms.gle/Q55jtpbsfmwNRSjD7 Додаткова інформація: (096) 119-73-37, (095) 253-21-02
брифінг, медицина

Мiсце проведення заходу вул. Підвисоцького, 13 [Амбулаторія загальної практики-сімейної медицини № 8]

29.07 - 11:30

Біля Офісу Президента почнеться акція "Новий Генплан Києва - прямий шлях в гетто!"
мiсто Київ
Учасники акції вимагають категорично відхилити Генеральний план Києва до 2025 року, який протаскує Віталій Кличко, як документ, розроблений в інтересах будівельних комерсантів і спрямований на подальше погіршення умов проживання в столиці, винищення парків, скверів, лісів, тотальну забудову.
Тел.: (044) 228-55-33, (068) 833-33-33
акція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Банкова, 11

29.07 - 13:00

Пресконференція на тему: "Тенденції тижня: прогнози політологів", 29 липня
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Олесь Доній - екснардеп, політичний аналітик; Павло Рудяков - політолог; Валентин Якушик - доктор політичних наук
пресконференція, політика

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

29.07 - 15:00

Круглий стіл "Перспективи цифровізації в Україні" за участю представників влади, бізнесу, громадських організацій
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 918-23-05, yavorskyh_a@itstep.org
Передбачено виступи експертів із діджиталізації в галузі економіки, державного управління, HR, освіти, бізнесу, сервісу, медіа та комунікацій, інфраструктури.

Серед спікерів - голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

Мета обговорення: визначити, які сфери потребують першочергового оцифрування і чому. Результати круглого столу будуть направлені до органів державного управління для формування стратегії на 2021-2025 роки. Ініціатор круглого столу - Міжнародна Комп'ютерна Академія "ШАГ".

Партнери заходу: КМДА, НСЖУ та глобальна бізнес-ініціатива Digital Woman 2020
круглий стіл, суспільство

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36

30.07 - 10:00

Інформаційні акції по всій Україні до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми
мiсто Київ
Серед основних локацій — залізничні вокзали та кінотеатри. У Києві заплановано провести заходи в трьох локаціях:

10.00 - у приміщеннях Центрального та Південного залізничних вокзалів Києва проходитимуть просвітницькі акції: буде розміщено інформаційні плакати, на екранах транслюватимуться тематичні відеоролики, а активісти роздаватимуть листівки та спілкуватимуться з людьми.

16.00-18:00 - на Майдані Незалежності відбудеться інтерактивна просвітницька акція "Протидій торгівлі людьми". Мета події — привернути увагу громадян, а особливо молоді, до прихованих ризиків, з якими можна зіштовхнутися через дії нелегальних (тих, які не мають відповідної ліцензії) фірм-посередників із працевлаштування за кордоном. Учасники братимуть участь в інтерактивних вправах "Оголошення" та "Договір", під час яких дізнаються про те, як важливо перевіряти кожну деталь: правдивість поданих в оголошенні даних, дозвільну документацію та реквізити фірм-посередників, наявність усіх обов’язкових пунктів та умов у трудовому договорі. Під час інтерактивно-просвітницької акції заплановано брифінг за участі Національного координатора з питань протидії торгівлі людьми в Україні, заступниці міністра соціальної політики України Наталії Федорович та суб’єктів національного механізму взаємодії. Частиною акції стане вуличний перформанс за участі акторів документального театру Фундації "Гармонізоване суспільство", які мовою мистецтва розкажуть про ризики потрапляння в тенета торговців людьми, про основи безпечної поведінки в ризикованих ситуаціях та про захист прав і свобод постраждалих. Водночас інтерактивні просвітницькі акції відбудуться в місцях великого трафіку киян у всіх десяти районах столиці.

19.00 - у кінотеатрі "Київська Русь" відбудеться безкоштовний показ та обговорення документальної стрічки "Жінка в полоні". Після завершення кінопоказу експерти Представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні обговорять стрічку з глядачами, закцентувавши увагу на сучасних тенденціях та ризиках торгівлі людьми для наших співвітчизників. ПротиДІЙмо торгівлі людьми разом!
акція, суспільство

Мiсце проведення заходу Центральний залізничний вокзал [ у приміщеннях Центрального та Південного залізничних вокзалів Києва]

30.07 - 12:30

Насильницькі зникнення та зникнення безвісти в Україні під час збройного конфлікту на сході у 2014-2019 рр
мiсто Київ
Пресконференція Харківської правозахисної групи (ХПГ) на тему: "Насильницькі зникнення та зникнення безвісти в Україні під час збройного конфлікту на сході у 2014-2019 рр", де будуть презентовані результати проекту щодо розшуку зниклих безвісти під час збройного конфлікту на сході України в 2014-2019 рр. та правової кваліфікації цих злочинів.

Спікери: Євген Захаров та Ігор Сосонський (ХПГ) і Геннадій Щербак ("Мирний берег", Луцьк) зроблять огляд результатів дослідження, наведуть кількісні показники та класифікацію зникнень за обставинами (під час бойових дій, в полоні, на блокпостах та після викрадення) та образом дії (зникнення безвісти, насильницькі зникнення), розкажуть про результати пошуку зниклих та розслідування відповідних злочинів. Проект виконувався ХПГ за підтримки Фонду прав людини посольства США в Україні.
Контакти: zakharove@gmail.com. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конференц-зала]

01.08 - 18:00
Презентація стратегії розвитку агросектору України до 2030 року "Україна - світовий супермаркет екологічних продуктів"
органiзатор Аналітичний центр "Український інститут майбутнього", мiсто Київ
Організатори: аналітичний центр Український інститут майбутнього (uifuture.org) та Latifundist Media.

До участі запрошуються керівники аграрних асоціацій, представники профільного міністерства, топ-менеджери агропідприємств і холдингів, компаній-виробників і дистриб'юторів насіння, ЗЗР (засоби захисту рослин) та добрив, а також інші учасники аграрного ринку України.
Реєстрація - https://forms.gle/PGakpSFfj2UW1WuZ8

Мiсце проведення заходу вул. О.Гончара, 65 [6-й поверх, Український інститут майбутнього]



Новини центральної України
22-23 липня
Директорка з корпоративних комунікацій Vodafone Вікторія Рубан повідомила, що мобільні оператори Київстар, Vodafone і Lifecell завершили тендер із пошуку підрядника для будівництва 4G в Київському метрополітені. Переможцем став китайський технологічний гігант Huawei. Про таке повідомляє " Liga.net " Першими станціями з покриттям 4G стануть "Академмістечко", "Героїв Дніпра" і "Сирець".
Прес-служба Національної поліції України на своєму сайті повідомила , що правоохоронці направили на Житомирщину гелікоптер зі спецпідрозділом ТОР для забезпечення правопорядку під час підрахунку голосів на виборчому окрузі №64. "Сьогодні, 22 липня, з Києва в Житомирську область прибув спецзагін поліцейських тактико-оперативного реагування (ТОР) патрульної поліції. Рішення направити в м. Коростень
У ніч проти 27 липня на шляхопроводах на перетині вулиці Богатирської з проспектами Оболонським і Бандери обмежать рух. Як повідомили в КК «Київавтодор», там розпочинається капітальний ремонт 4-ох шляхопроводів. Першими ремонтуватимуть споруди в напрямку Північного мосту.
Виборці округу з центром в Карлівці віддав перемогу кандидату пропрезидентської партії Костянтину Касаю, який отримав 36,48%. На другому місці — кандидат від ВО «Батьківщина» Лариса Босенко із 15,25%
У всіх семи виборчих округах виборці більшістю підтримали "зелену" партію
У Житомирі поліція перевіряла повідомлення про вибухівку у двох вищих навчальних закладах, один вуз вже обшукали і нічого не знайшли. Про це 23 липня повідомила поліція Житомирської області.
У Житомирі хочуть провести конкурс на кращий загальноміський громадський проєкт міської об'єднаної територіальної громади. Розпорядження про підготовку до конкурсу 19 липня підписав мер Сергій Сухомлин.
У Бердичівському окрузі №63 за результатами даних 100% протоколів партія президента «Слуга народу» набрала 47,30% голосів, її підтримали 37 994 виборців. Такі дані 22 липня оприлюднені на сайті Центральної виборчої комісії. На другому місці з підтримкою 11,28%, 9 057 голосів – ВО «Батьківщина». Третьою в цьому окрузі є Радикальна партія Олега Ляшка, яка по Україні не долає бар’єр у 5%.
На окрузі № 157 (центр - Суми) дорахували всі 100% протоколів, пише ST. Вибори виграла висуванка «Слуги народу» Тетяна Рябуха з 38,87% голосів сумчан (32864 голоси). Друге місце у Юрія Чмиря - 17,8%, третє у Олега Медуниці - 13,93%. Серед партій лідери: «Слуга народу» - 50,58%, «Батьківщина» - 9,52%, «Опозиційна платформа - За життя» - 8,78%...
На сьогодні медичні заклади Кіровоградщини потребують 126 лікарів. Працівники можуть заробити від 4173 до 15 000 гривень. Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі обласного центру зайнятості.
Центральна виборча комісія опрацювала майже 95% протоколів з Кіровоградщини, за якими стало відомо, хто представлятиме нашу область у лавах Верховної Ради України. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту ЦВК. По багатомандатних виборчих округах однозначну перемогу здобула партія “Слуга народу”, здобувши від 49 до 53% голосів.

24-25 липня
Офіс президента України зажадав від Кабінету міністрів звільнення Віталія Кличка із посади голови Київської міської державної адміністрації. Таким чином, Зеленський вирішив піти шляхом Кучми і Януковича – позбавивши столичного голову крісла керівника КМДА
Національне антикорупційне бюро України розслідує справу про можливі розкрадання під час будівництва нового пішохідного моста в Києві, повідомив директор НАБУ Артем Ситник.
Руслан Рябошапка зазначив, що Прем’єр-міністр має внести відповідне подання на адресу Президента. Він сподівається, що це питання буде розглянуто на найближчому засіданні Кабінету Міністрів. Водночас заступник керівника Офісу Президента закликав не політизувати питання звільнення голови КМДА.
Роздавали паперові пакети та закликали користуватися екоторбинками. Акцію під назвою "#Нікульочкам" влаштували у середмісті Івано-Франківська. Волонтери запевняють: порятунок планети починається саме з таких маленьких кроків. Як на ініціативу волонтерів відреагували містяни – далі. Від поліетилену Ірина Гавриш відмовилася рік тому, коли збагнула, що пакети займають удома забагато простору.
Підозрюваним інкримінується незаконне втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

26-28 липня
Прокуратура Киевской области разоблачила организованную группу, которая завладела активами одного из предприятий на сумму 77 млн ​​грн.
Увесь муніципальний транспорт Києва підключено до автоматизованої системи оплати проїзду, повідомив заступник голови Київської міськдержадміністрації Дмитро Давтян.
Бизнесмен Андрей Вавриш рассказал о своих планах
У четвер увечері сталася масштабна пожежа на території жиркомбінату в місті Ніжин Чернігівської області. Про це інформує прес-служба ДСНС області. Зазначається, що повідомлення про пожежу надійшло близько 17:00 в складському приміщенні жиркомбінату. На момент виникнення займання на складі знаходилося близько 17 тонн лушпиння соняшника, яке використовують для виробництва рослинної олії.
Единственный сахарный завод на Сумщине демонтируют
Единственный сахарный завод Сумщины начал демонтаж оборудования. Сейчас проводятся работы по выкорчевывание плит и вывоз оборудования, сообщает Kurkul.com со ссылкой на собственные источники. Как сообщалось ранее, единственный в Сумской области сахарный завод, что в Николаевке Белопольского района, закончил прошлый год с более чем стомиллионными убытками и до сих пор не рассчитался с долгами
КГГА начала реформу парковок
В Киевской городской государственной администрации разорвали все коррупционные сделки по продаже права на предоставление в аренду парковочных площадок города.
Об этом сообщил заместитель Министра регионального развития Лев Парцхаладзе.
У Києві затримали "ділків" із мільйоном фальшивих євро

Братья Кличко подают в суд на 1+1. Телеканал ответил
Виталий Кличко обвинил телеканал в ангажированности сюжетов, 1+1 готов судиться
Українська компанія «SolarGaps» оголосила про відкриття в селі Романків (Київщина) власної фабрики для виробництва свого флагманського продукту – «розумних» жалюзі із сонячними панелями. Про це повідомляє Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України .  
Співробітники Національної поліції України несуть службу в посиленому режимі під час заходів до Дня хрещення Русі, повідомляє відділ комунікації поліції Києва.
Партія "Батьківщина" вимагає від Центральної виборчої комісії визнати недійсними і скасувати результати виборів в одномандатному виборчому окрузі №17 (Вінницька область) повідомляє, прес-служба партії "Батьківщина".
У м. Біла Церква в Київській області понад 500 правоохоронців проводять масові обшуки з метою затримання учасників злочинної організації, які вимагали гроші у жителів області.
УЖКГ Полтави витратило на поточний ремонт вулиці Дмитра Коряка 84,5 тисячі гривень і за рік замовило новий — через нові ями та тріщини
На реставрацію Кадетського корпусу в Полтаві у 2019 році Державна судова адміністрація має 220 млн грн
За оптимістичним прогнозом, реставрацію Кадетського корпусу у Полтаві можуть почати у квітні 2020 року. Поки ж, на 2019-й ДСА має 220 млн грн.
28 липня - Всесвітній день боротьби з гепатитом (World Hepatitis Day). З цієї нагоди БО «Світло надії» організувало безкоштовне анонімне експрес – тестування на гепатит. Акція проходила у мобільній лабораторії, що перебувала з 13 до 15 години на Театральній площі у Полтаві. 

Коментарі

Дописати коментар