Головні новини 22-28 квітня + Анонси

Президент РФ Володимир Путін підписав указ про спрощений порядок отримання російського громадянства для жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей.
Зазначається, що згідно з указом, таке право отримують особи, які постійно проживають в ОРДЛО.

Малюнок Надії Білоконь

Як вказано в тексті указу, таке рішення прийнято президентом РФ "з метою захисту прав і свобод людини і громадянина", на підставі "загальновизнаних принципів і норм міжнародного права", відповідно до статті 29 Федерального закону номер 62 від 31 травня 2002 року "Про громадянство РФ".
Розгляд заяв про прийняття до громадянства жителів окупованого Донбасу "здійснюється в термін, що не перевищує трьох місяців" з дня подачі заяви та необхідного переліку документів. Заяву можна подати на території Росії.
Це рішення розкритикували уже всі, хто могли. Але росіяни від неї позиції не змінили.



Анонси
02.05 - 13:00
До чого може привести видача російських паспортів на Донбасі?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Павло Рудяков - директор Інформаційно-аналітичного центру "Перспектива"; Андрій Вігірінський - політичний експерт; Віталій Кулик - директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

03.05 - 10:00
Засідання Консультативної ради "Соціальний захист ветеранів війни"
мiсто Київ
Засідання Консультативної ради при Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення на тему: "Соціальний захист ветеранів війни".

До участі запрошено представників центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Пенсійного фонду України, профспілок, організацій роботодавців, громадських організацій.

Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд


Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [конференц-зала]

07.05 - 10:00
Обговорення можливих змін у державні будівельні норми: ДБН В.1.2-7-2008 "Основні вимоги до будівель і споруд. Пожежна безпека"
мiсто Київ
Відкрите громадське обговорення пропозицій можливих змін у державні будівельні норми: ДБН В.1.2-7-2008 "Основні вимоги до будівель і споруд. Пожежна безпека"; ДБН В.2.5-76:2014 "Автоматизовані системи раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення населення".

Реєстрація - ApostoliukOP@minregion.gov.ua


Мiсце проведення заходу вул. Велика Житомирська, 9 [Мінрегіон, корпус 2, поверх 3, зала переговорів]
               
07.05 - 14:00

Парламентська дискусія "Відповідальний, підзвітний, демократичний парламент: як це?"
мiсто Одеса
Інформація щодо акредитації: rybak@radaprogram.org.ua, (066) 965-41-20
 Проводить: Програма USAID РАДА спільно з Асоціацією народних депутатів України. До участі запрошені народні депутати України, експерти, представники НУО, органів місцевого самоврядування, представники ЗМІ, інші зацікавлені особи


Мiсце проведення заходу вул. Ришельєвська, 33 [Коворкінг "Термінал 42"]

17.05 - 12:00
Відкриття першої в Україні інтерактивної міської екостежки
мiсто Київ
Мета проекту - закохати українців в пішохідні прогулянки на природі і довести, що екологічна освіта може бути захопливою для дорослих та дітей. Перша міська інтерактивна екостежка створюється за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України.
Київ, Національний природний парк "Голосіївський". Тел.: (068) 740-55-42, ko@grestodorchuk.com


Мiсце проведення заходу Голосіївський парк ім. М.Рильського

28.05 - 09:00
Третій загальнонаціональний форум "Незалежні суди та вільні ЗМІ: висвітлення кримінальних процесів"
мiсто не вказано
Це найбільший щорічний захід, учасниками якого стають і судді, і журналісти. Під час заходу планується обговорити журналістські стандарти, ключові проблемні ситуації під час висвітлення кримінальних процесів та інструменти для подання складних тем.

Учасники: судді, медіаюристи, журналісти і редактори загальноукраїнських та регіональних ЗМІ. Форум проводиться в рамках Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи. Партнер - Національна спілка журналістів України.
Київ. Реєстрація регіональних журналістів, які висвітлюють судові процеси до 15 квітня включно - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScL-Cgrm0_4cSdV3AuVtzGr49av_eVDtR0cggilV39xSX3r9g/viewform?vc=0&c=0&w=1

Організатори забезпечують відібраним учасникам проїзд до м. Києва і назад, а також готель (одна доба). Довідки: oblik@nsju.org 

30 квітня, орієнтовно о 12.00 відбудеться засідання Центральної виборчої комісії (пл. Лесі Українки, 1, 2-й поверх, зал засідань), на якому передбачається встановлення та оголошення результатів повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Акредитація на захід триватиме до 10.30 30 квітня за телефонами:
286-80-71, 256-82-80.

Представникам ЗМІ необхідно мати при собі паспорти та редакційні посвідчення.

Акредитація обов’язкова.




Новини центральної України
Поблизу Чернігова рятувальники ліквідовують лісову пожежу, площа якої становить 15 гектарів. Про це повідомили у прес-службі Головного управління ДСНС України в Чернігівській області. Згідно з інформацією, сьогодні близько 13:00 до оперативно-координаційного центру обласного управління ДСНС надійшло повідомлення про пожежу самосійних хвойних насаджень біля села Андріївка Чернігівського району.
В Киеве заминировали "Жуляны". Людей эвакуируют из аэропорта, рейсы задерживаются. Видео
Петро Порошенко підписав укази про призначення трьох суддів у Крюківський райсуд Кременчука та господарського суду Полтавщини
Тролейбусне управління отримає 1,9 млн грн на придбання моніторів, які встановлять в 65 тролейбусах
На двух из пяти мостов Киева через реку Днепр ведутся ремонтные работы, из-за чего в ″часы пик″ на некоторых участках дорог образовываются пробки. В Киевской городской государственной администрации рассказали о ходе работ. Заместитель председателя КГГА Дмитрий Давтян привал киевлян отнестись к обстоятельствам с пониманием.
Во втором туре выборов президента Украины 2019 года в Киеве проголосовали 1 423 018 граждан. По городу подсчитано 100% протоколов. Журналисты 44.ua решили выяснить, кому отдали свой голос большинство жителей разных районов столицы. Столицу поделили на 13 территориальных избирательных округов (ТВО 211-223).
У ЦВК опрацювали 100% протоколів з Вінницької області. Згідно з інформацією на сайті комісії, 62,97% виборців Вінниччини віддали голоси за Володимира Зеленського. Петра Порошенка підтримали 34,74% громадян, що прийшли на виборчі дільниці.
Народний депутат Володимир Арешонков (фракція Блоку Петра Порошенка) на зустрічі в Олевську офіційно заявив, що на наступних парламентських виборах буде знову балотуватися по мажоритарному округ №64 (Коростенський, Лугинський, Овруцький, Олевський райони).
Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (УПЦ (МП)) мріє побудувати храм, який за формою нагадував би рибу – стародавній символ Ісуса Христа.
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко подав позов до суду на Адміністрацію Президента України, оскаржуючи звинувачення в розміщенні в місті провокаційних білбордів.
24-25 квітня
В медучреждениях "первички" в Киеве врачи получают от 11 до 20 тыс. грн
Головне слідче управління Нацполіції з серпня 2018 року здійснює досудове розслідування за фактом незаконного відчуження аеродрому «Чайка» та його приаеродромної території з метою подальшої забудови. Про це свідчать дані держреєстру судових рішень.
Тисячу пасок для армійців зібрали і черкасці. Організували збір священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального собору. Її проводять уже третій рік поспіль. Частину великодньої здоби спекли та принесли містяни, частину придбали за благодійні гроші. Святковий вантаж уже сьогодні відправлять військовим.
Постоянная комиссия Киевского городского совета по вопросам экологической политики поддержала проект обращения в Верховную Раду в отношении решения проблемы выбрасывания отходов в ненадлежащих местах.
В международном аэропорту «Жуляны» («Киев») 25 апреля произошло ЧП: неизвестный сообщил о минировании. В связи с этим началась эвакуация сотрудников аэропорта и пассажиров с терминалов. Об этом сообщает пресс-служба столичной полиции.
У Києві 24 квітня зафіксували небезпечне повітря. Про це поінформував спеціальний Телеграм-бот «Індекс якості повітря у Києві». Згідно з його інформацією, сьогодні індекс якості повітря становить 137. «Коли індекс від 101 до 150, є ризик для здоров’я. Не гуляйте без потреби», — надсилає застереження бот. Інформація про повітря оновлюється регулярно кожного дня.
Члени депутатської комісії вважають, що голова облради грубо втручається у роботу їх колегіального органу та прагне переформатувати склад комісії. Сам Олександр Біленький говорить про свою непричетність до конфлікту
В Киеве на Пасху, которая отмечается 28 апреля, внесли изменения в работу некоторых маршрутов наземного общественного транспорта. Об этом сообщает КП ″Киевпасстранс″.
У Житомирській області поліцейські вилучили майже 2 тонни фальсифікованого алкоголю. Про це 25 квітня повідомила прес-служба ГУНП в Житомирській області. 
У Житомирі вирішили обмежити використання пластикових пакетів
На території Житомира вирішили обмежити використання пластикових пакетів. Таке рішення ухвалили на черговій сесії міської ради 23 квітня. Перед голосуванням виступила ініціатор проекту депутат Ірина Ярмоленко (фракція Радикальної партії Ляшка), яка прийшла цього дня на сесію з ноутбуком Apple в авосьці. На це звернув увагу мер Сергій Сухомлин, закликаючи депутатів підтримати проект рішення.
Депутати проголосували за встановлення відеокамер в підземному переході на проспекті Миру в Житомирі та виділили на створення системи відеоспостереження 120 тис. грн. Таке рішення ухвалили на сесії Житомирської міської ради 23 квітня під час внесення змін до міської цільової програми «Безпечне місто» на 2017-2019 роки.
Станом на 1 січня 2019 року забезпеченість медичними кадрами становить 93,6% на 10 тисяч населення, у тому числі лікарями – 30,1%, медичними сестрами – 64%.
Сучасний сміттєвоз з’явився в арсеналі КП «Комбінат комунальних підприємств». Таку спеціальну техніку тут придбали вперше за останні майже 30 років. Цей автомобіль збиратиме й вивозитиме сміття з 11 кладовищ Черкас, натомість взимку зможе розчищати місця для поховання померлих від снігу.
Активісти “Дорожнього контролю” побили одного патрульного, а іншого збили автівкою, – поліція (ФОТО)
Учора, 24 квітня, близько 15:00 в управління патрульної поліції прийшла група осіб, які назвали себе “Кропивницький дорожній контроль”. Під час прийому чоловіки почали провокувати конфлікт із поліцейськими, а згодом напали на одного з них. Окрім того, один із “активістів” наїхав автівкою на правоохоронця. Про це Першій електронній газеті повідомили у прес-службі патрульної поліції Кіровоградської
Вибори: хто на Хмельниччині підтримав Порошенка
Загалом в області більшість голосів отримав кандидат в президенти Володимир Зеленський - 70,8%.
Нові дані чисельності населення Хмельниччини
Тенденція до скорочення триває.
Віддали перевагу іноземцям 273 українки, які створили сім’ю з громадянами Російської Федерації (37), Азербайджану (32), Грузії (31), Туреччини (20), Ізраїлю (16), Німеччини (14), Білорусі (11), Узбекістану (9), Вірменії, Молдови та Бангладешу (по 8), Китаю (6), Лівану (5), США, Іорданії та Палестини (по 4) тощо. Наші чоловіки одружилися з 47 громадянками інших країн, серед яких 15 наречених були
 26-28 квітня
У зв’язку із травневими святами та необхідністю спільної позиції фракцій прийом зауважень до проекту рішення щодо обмеження продажу алкоголю у нічний час продовжено до 16 травня
В субботу, 27-го апреля, накануне Пасхи, в центре Киева возобновили работу фонтаны. Об этом сообщает пресс-служба КГГА. В частности, возобновил работу большой фонтан с комплексом из шести малых фонтанов по четной стороне Крещатика, фонтан у памятника основателя Киева, фонтан "Шар" и каскадный. В мэрии также отмечают, что "Большой" и "Малый" фонтаны на Майдане Независимости".
Житомирські новини - 25 квітня у Головному управлінні Нацполіції в області відбулась зустріч очільника поліції регіону з міжнародними спостерігачами за виборами. Представники європейської Місії відзначили належну роботу правоохоронців та подякували за співпрацю у питаннях моніторингу ситуації.
У Москві слідчими Слідчого комітету Росії (СКР) затриманий відомий український бізнесмен Павло Климець. Він звинувачується в дачі хабара в особливо великому розмірі.
Сотрудники Службы безопасности Украины в рамках противодействия незаконному обороту оружия обнаружили в Сумской области большой арсенал средств поражения. Оперативники спецслужбы установили, что житель Краснопольского района хранил в специально оборудованном хранилище на территории собственного домохозяйства оружие.
26 апреля 2019 отложено рассмотрение дела о административном правонарушении в отношении Сумского городского головы, предусмотренного частями 1 и 2 ст. 172-7 КУоАП. В судебное заседание сумской мэр не явился, в связи "с пребыванием на лечении". В подтверждение этого его защитником в судебном заседании предоставлена справка. Следующее судебное заседание по делу назначено на 16:00 16 мая 2019 г.
Головний спеціаліст відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Житомирської облдержадміністрації Андрій Котвіцький купив за 250 тис. грн автомобіль. Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані він оприлюднив 21 квітня. Зазначено, що 13 квітня Андрій Котвіцький став власником автомобіля Mazda 6 GJ 2014 р.в., який за 250 тис. грн купив у Поліщук Наталії Петрівни.
В Україні 8 травня буде друга річниця набуття чинності Закону про запровадження е-квитка, який дозволив містам впроваджувати нові технології, зокрема, безготівкову оплату проїзду. Житомир одним з перших втілив такі зміни. Про результати запуску е-квитка говорили 25 квітня під час прес-конференції за участі представників Житомирської міської ради, Міністерства інфраструктури України…

Коментарі