За арешт активів Коломойський б’є нижче пояса. Головні новини тижня + Анонси

Конституційний суд скасував «партійну диктатуру». Парламент продовжив мораторій на продаж сільгоспземель. Перекладача прем'єра підозрюють у шпигунстві. Генпрокурор, Коломойський і міністр фінансів сваряться за Приватбанк після вироку англійського суду про арешт активів Коломойського. Саакашвілі нехтує повідстками на допит в Генпрокуратуру. Білоруський "Парітетбанк" направив пакет документів до Національного банку України з метою узгодження придбання 100% акцій ПАТ «Сбербанк Україна».

Конституційний суд визнав неконституційними і скасував закон про виключення кандидатів у депутати Верховної Ради з виборчого списку партії в тій його частині, де за підсумками голосування кандидати не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі.
Таким чином, положення закону "Про вибори народних депутатів України", викладені ч.9 ст.61 і ч.3 ст.105, а також п.3 розділу II "Прикінцеві та перехідні положення", які ще називали законом про "партійної диктатури ", втрачають чинність з дня ухвалення рішення Конституційного Суду. За цим законом, партійний з’їзд мав повноваження відкликати депутатів списочників. Так виключили депутатів із Блоку Порошенка Миколу Томенка і Єгора Фірсова.
На думку суду, зазначені положення закону порушують право громадян України вільно обирати і бути обраними до органів державної влади та органи місцевого самоврядування, суперечать основам конституційного ладу України.


Верховна рада відмовилась скасувати прийняття законопроекту, яким ще на рік продовжила мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення - до 1 січня 2019 року.
За ухвалення проекту постанови 7350-П "Про скасування рішення Верховної Ради України від 7 грудня 2017 року про прийняття в першому читанні за основу та в цілому проекту закону України про внесення змін до розділу Х "Перехідні положення" Земельного кодексу України щодо продовження заборони відчуження сільськогосподарських земель" проголосували 66 депутатів.
Таке рішення Ради дає можливість голові Верховної ради Андрію Парубію підписати ухвалений законопроект і передати його на підпис президенту Петру Порошенку.
Як повідомлялося, 7 грудня за ухвалення законопроекту № 7350 проголосувало 236 депутатів.
Нагадаємо, Кабінет міністрів спочатку очікував ухвалення законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення до кінця грудня 2016 року.
Замість цього Верховна Рада в кінці жовтня продовжила мораторій на продаж земель сільгосппризначення, введений в 2002 році, до 2018 року.
Однак земельна реформа є важливою умовою програми співпраці України і Міжнародного валютного фонду.
Раніше прем'єр Володимир Гройсман заявив, що уряд досі працює над проектом закону"Про обіг земель сільськогосподарського призначення".​


Перекладача Гройсмана запдозрили в шпигуванні на Росію.
"Спільно зі Службою безпеки України виявили в Секретаріаті КМУ чиновника, який працював в інтересах ворожої держави. Сьогодні його затримано. Дякую працівникам СБУ за професійність та пильність", - написав Гройсман в Facebook вночі на 21 грудня
Перекладач прем'єр-міністра Володимира Гройсмана Станіслав Єжов, якого затримали через передачу Росії службової інформації, повідомляв російським розвідникам дані про закордонні поїздки та переговори глави уряду, вважають у СБУ. Як сказав, заступник начальника Головного слідчого управління СБУ Віталій Маяков є документи і докази, які доводять шпигування


Генпрокурор і міністр фінансів сваряться за Приватбанк. Коломойський так само проти Данилюка. Драма з відкритим закінченням в трьох позиціях.
Позиція 1. 20 грудня стало відомо Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або ними контролюються.
У повідомленні зазначається, що раінше Приватбанк почав судовий розгляд у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників — Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.
"19 грудня 2017 року Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також шести компаній, які, ймовірно, їм належать або знаходяться під їх контролем", — йдеться в повідомленні.
"Наказ про арешт активів був виданий на підставі детальних доказів, наданих суду, з яких випливає, що панове Коломойський і Боголюбов шляхом проведення ряду незаконних операцій вивели з банку майже 2 млрд дол, в результаті чого кошти були переведені компаніям, які їм таємно належали або перебували під їх контролем", — повідомляє прес-служба.
Також наголошується, що за допомогою цього судового розгляду Приватбанк збирається повернути понад 2,5 млрд дол, з урахуванням відсотків.
"Приватбанк впевнений в тому, що англійський суд розгляне позов справедливо і об'єктивно, а також, що він зможе добитися успіху і поверне кошти, які були незаконно з нього виведені", — відзначають в банку.


Позиція 2. Тоді ж, 20 грудня стало відомо, що підпорядкований Луценку прокурор Костянтин Кулик доручив СБУ знайти компромат на міністра фінансів Данилюка. Також відомо про конфлікт Данилюка з керівництвом країни, оскільки міністр фінансів не підписує паспорти бюджетних програм, що дозволяють освоїти вилучені Луценком 1,5 млрд доларів в оточення екс-президента Януковича. Ці кошти після вилучення були, нібито, спрямовані до спецфонду держбюджету, де перебувають і досі.
Тепер же міністр фінансів Олександр Данилюк вимагає відставки генерального прокурора Юрія Луценка.
"Випадкова зустріч Юрія Луценка з Ігорем Коломойським саме напередодні суду в Англії викликає багато питань. Крім того, генпрокурор дискредитував себе атакою на нові антикорупційні органи і нездатністю довести важливі справи до суду. Таким чином, він дискредитує перед міжнародними партнерами президента і парламент, який довірив йому таку важливу роль і функцію, а також влада в цілому. Тому він повинен піти у відставку. Я вимагаю його відставки ", - сказав Данилюк.
Він звинуватив прокуратуру в затягуванні справ щодо колишнього керівництва і менеджменту Приватбанку і форсують проти теперішніх.


Позиція 3. Юрій Луценко відреагував на звинувачення міністра фінансів, сказавши, що дві справи щодо Приватбанку закрили після свідчень замглави Нацбанку Катерини Рожкової. І є ще дві справи, які Веде НАБУ. Ці справи ще відкриті.
Прес-секретар Генпрокурора сказала, що вимога міністра фінансів Олександра Данилюка про відставку генпрокурора Юрія Луценка спробою уникнути відповідальності за несплату податків.


Позиція 4. Екс-співвласник Приватбанку Ігор Коломойський в захисті своїх інтересів б’є нижче пояса і звинувачує міністра фінансів в педофілії:  "у нас к комментатору-педофилу добавился комментатор - сексуальный домагатель, который из фейкового события сделал повод не отвечать за свои преступления перед украинским народом", - сказав олігарх в коментарі «Лівому берегу».


Російські військові покинули Спеціальну контрольну комісію на Донбасі. З цього приводу все більше країн висловлюють жаль з приводу того, що роійські військові покинули Спеціальний центр контролю і координації, яка працює над врегулюванням конфлікту на Донбасі. Жаль висловила Франція.
«Жодних об'єктивних причин для припинення роботи російських представників у СЦКК не існує. Причина цієї провокації виключно політична - це виборча кампанія Путіна, під час якої не виключено посилення кривавих провокацій і активізація військових дій», - прокоментував вихід росіян глава РНБО Турчинов.
Росія готова повернути своїх військових у спільний центр з контролю й координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін на Донбасі в разі виконання низки вимог.

Про це повідомив представник України у мінській підгрупі тристоронньої контактної групи з питань безпеки Євген Марчук.

"Виведення Росією своїх військових зі складу СЦКК стривожило не лише Україну. Це рішення викликало різку негативну реакцію не лише США, Великобританії, Німеччини, а й інших країн Європи", – зазначив він у Facebook.


Саакашвілі рятують від судів рятують самопіар і свята. Саакашвілі приходив під Генеральну прокуратуру 18 грудня. Там в нього мав бути допит. Але на нього політик не пішов. Просто сказав що прийшов передати привіт Генпрокурору Луценкові і «програмні» положення.
22 грудня в Саакашвілі мала бути апеліяція щодо попереднього запобіжного заходу в історії за підозрою в зв'язках з Курченком. Розгляд апеляційної скарги прокуратри перенесли на 3 січня.
22 січня в нього також мав бути ще один допит в прокуратурі, але Саакашвілі і його проігнорував.
Міністр юстиції Павло Петренко вважає, що є шанси що вийде екстрадувати Саакашвілі. Процедура розгляду запиту Тбілісі на екстрадицію з України Саакашвілі ще не закінчена, але затягувати її адвокати політика "більше не зможуть", тому що вже використали всі способи.


Білоруський "Парітетбанк" направив пакет документів до Національного банку України з метою узгодження придбання 100% акцій ПАТ "Сбербанк" (Україна).
Рішення про придбання дочки "Сбербанку" було ухвалене Наглядовою радою "Парітетбанку" за підсумками аналізу можливих шляхів розвитку банку.
"Керівництво "Парітетбанку" високо оцінює потенціал ПАТ "Сбербанк" (Україна) в контексті цілей і завдань, які стоять перед менеджментом з розвитку банківського бізнесу", - йдеться в повідомленні прес-служби банку.
Банк виражали бажання купити бізнесмен Григорій Гусельников і син російського бізнесмена Михайла Гуцерієва Саїд, але НБУ відмовив їм в покупці.
«Паритетбанк» заснований у 1991 році і посідає 15-е місце в Республіці Білорусь за розміром активів. Основним акціонером фінустанови є Республіка Білорусь (99,83%), решта 0,17% акцій належать більш ніж 2500 приватним особам.


1+1 media: «Арест активов Коломойского никак не влияет на работу группы»
Каким был 2017 год: оценка украинцев



Анонси
Брифінг для ЗМІ: «Про надання Луганській області допомоги від міжнародних організацій».
Бере участь начальник відділу міжнародної технічної допомоги та європейської інтеграції Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Михайло Снопенко.
м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний, 59, ОДА, 2-й поверх, прес-центр.
Початок 11:00.


26 грудня. 12:00 – Прес-тур: «2 роки центру реабілітації бійців АТО»
Місце проведення: м. Дніпро, Соборна площа, 14
Спікер:
Ольга Горб – радник голови ДніпроОДА;
Наталія Будяк – директор департаменту охорони здоров’я ДніпроОДА




Шановні колеги!
Запрошуємо вас взяти участь у прес-заходах.
Для акредитації, будь ласка, повідомте або надішліть свої дані
Контакти: zanasta1@gmail.com
телефони: (056) 742 70 71; (056) 778 38 38


26.12 — 11:30 Політичні підсумки року 2017 та прогноз на 2018
Інформація щодо акредитації: 253-54-74
Прес-конференція в рамках міні проекту "Підсумки року" на тему: "Політичні підсумки року 2017 та прогноз на 2018". Учасники: Світлана Конончук, політологиня, виконавчий директор Українського незалежного центру політичних досліджень; Олексій Полтораков, радник Дирекції Національного інституту стратегічних досліджень, політолог
Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20


26.12 – 13:00 Економіка України 2017: тотальне подорожчання, зростання інфляції і бідність
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Віктор Скаршевський - економіст, Олексій Дорошенко - генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, Андрій Павловський - експерт з соціальних питань, Євген Олейников - член Економічного дискусійного клубу
Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13


26.12 - 13:00Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Презентація аналітичної доповіді "Стан інформаційного простору Донецької області: виклики і переспективи", підготовленої ГО "Аналітичний центр "Фабрика думки Донбас" спільно з Міністерством інформаційної політики України та Національною радою з питань телебачення і радіомовлення України. Учасники: Еміне Джапарова - заступник міністра інформаційної політики України; Сергій Костинський - член Національної Ради з питань телебачення і радіомовлення України; Олександр Бригінець - народний депутат України; Дмитро Ткаченко - радник міністра інформаційної політики України; Роман Шутов - виконавчий директор "Детектор Медіа"; Оксана Романюк - виконавчий директор "Інститут масової інформації"; Світлана Єрьоменко - виконавчий директор "Інститут демократії імені Пилипа Орлика".
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]


26.12 — 14:30 Презентація унікального посібника з аналізу електронних декларацій
Інформація щодо акредитації: m.kriuchok@gmail.com, (050) 358-44-19
ГО "Антикорупційний штаб", за підтримки проекту "Прозорість та доброчесність публічного сектору" Програми розвитку ООН в Україні, розробила посібник з фінансового контролю для моніторингу електронних декларацій посадовців і визначення потенційних порушень. Спікери: Галина Янченко, голова правління ГО "Антикорупційний штаб"; Антон Марчук, аналітик ГО "Антикорупційний штаб"; Ярослав Юрчишин, Transparency International Ukraine
Мiсце проведення заходу Український кризовий медіа-центр


26.12 — 14:30 Засідання Спільного представницького органу об'єднань профспілок
Мiсце проведення заходу ПрАТ "Укрпрофоздоровниця" [зала засідань, 16-й поверх]


26.12 — 15:00 Прес-конференція на тему "Рекорд! Перша українка Яловчак Тетяна виконала программу "7 вершин"(7 вищих вершин світу) за участю Тетяни Яловчак після повернення з вершини в Антарктиді - гори Вінсон - у складі спортивної міжнародної експедиції. Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (097) 000-11-89
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А []


27 грудня об 11-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція Агентства моделювання ситуацій «2018-й політичний: хто матиме шанс його успішно пережити». У прес-конференції візьмуть участь директор Агентства Віталій Бала та заступник директора АМС Олексій Голобуцький. Це буде перший публічний виступ Віталія Бали після теракту 25 жовтня (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал) Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.


01.01 – 18:0 Традиційний смолоскипний марш на честь провідника ОУН Степана Бандери
Інформація щодо акредитації: (098) 467-66-01
Традиційний смолоскипний марш на честь провідника ОУН Степана Бандери "За славу героїв, за майбутнє дітей!". Марш пройде центральними вулицями столиці й закінчиться на Майдані Незалежності, де відбудеться віче. Організатори: ВО "Свобода", Правий сектор, Національний корпус
Мiсце проведення заходу парк імені Т.Шевченка [біля пам'ятника Кобзареві]


Пʼятниця, 19 січня 2018 • Київ Шевченківський районний суд Києва розпочне розгляд по суті справи за обвинуваченнями тимчасово відстороненого від виконання обов’язків голови Державної Фіскальної служби Романа Насірова




Новини Центральної України
18-19 грудня
 17 грудня негода дошкуляла не лише автовласникам у столиці, а й тим, хто вирішив узимку злітати деінде. Чотири рейси скасував столичний аеропорт "Жуляни", ще низку - перенесено до "Борисполя".
 У Чернігові правоохоронці вживають низку заходів для пошуку 150-кілограмового пам'ятника, який уночі проти 18 грудня вандали викрали з могили класика української літератури Михайла Коцюбинського. Відповідну інформацію оприлюднив сектор комунікації поліції Чернігівської області. Зазначається, що правоохоронців про інцидент повідомила жінка, яка робила ранкову пробіжку
На время празднования Новогодних и Рождественских праздников улицу Крещатик не будут перекрывать для наземного транспорта. Об этом на брифинге сообщил Сергей Симонов,передает корреспондент 44. Читайте также:В Киеве построят самое большое колесо обозрения "Крещатик на все Новогодние праздники будет открыт для проезда", - сказал Симонов.
Міністр Полторак підписав меморандум з Вінницькою мерією і ОДА про спільне використання аеродрому
Як повідомляє Depo.Кропивницький , традиційно на початку засідання слово надали представникам громадськості, які записалися на виступ. Очікується, що на сьогоднішній сесії буде ухвалений бюджет міста на 2018 рік. Напередодні головний фінансовий документ схвалив виконавчий комітет міськради. Нагадаємо, в Держбюджеті на наступний рік передбачені освітня субвенція для Кропивницького в розмірі 253 млн
Як повідомляє Depo.Кропивницький , у депутaтському зaпиті керівникa НAК "Нaфтогaз Укрaїни" просять "увaжно розглянути непрaвомірні дії голови ВAТ "Кіровогрaдгaз" Олексaндрa Глaдкого тa розглянути вимогу депутaтів щодо його звільнення з зaймaної посaди.
 У Житомирській області розпочався продаж новорічних ялинок на торгівельних точках та лісгоспах – вже реалізовано 28 тис. ялинок.
 У понеділок, 18 грудня, у приміщенні кінотеатру «Україна» відбулась презентація та обговорення проекту міського бюджету на 2018 рік.
Одному із засновників та керівникові ТОВ "Смілаенергоінвест" суд обрав запобіжний захід у вигляді внесення застави у розмірі 5 млн 286 тис. грн. Про це інформує прес-служба прокуратури у Черкаській області. Нагадаємо, п'ятого грудня 2017 року правоохоронцями затримано одного із засновників ТОВ "Смілаенергоінвест" за підозрою в привласненні коштів споживачів за послуги з постачання тепла


20-21 грудня
З незаконного грального закладу у Кобеляках поліція вилучила 20 комп’ютерів
В сессионном зале Киевсовета обрушился потолок. Соответствующее видео опубликовано на странице "Кий-Инфо" в Facebook. На видео видно, что из отверстия, образовавшегося в потолке, капает вода.
На Трухановом острове планируют построить воднолыжный комплекс. Об этом в комментарии 44.ua сообщил директор КП "Киевское инвестиционное агентство" Олег Мистюк: "В предпроектных предложениях будут предусмотрены спортивно-рекреационные объекты, среди которых водные сооружения для проведения тренировок и соревнований по воднолыжным видам спорта, трибуны для зрителей, детский пляж и детская площадка"
В Киеве планируют реконструировать проспект Юрия Гагарина. Об этом сообщается на сайте электронных публичных госзакупок Prozorro.
 Громадянина Молдови, який за поданням правоохоронних органів Румунії перебував у міжнародному розшуку за контрабандну діяльність, виявили 19 грудня у міжнародному пункті пропуску «Могилів-Подільський-авто» під час здійснення паспортного контролю. Сталася дана подія у міжнародному пункті пропуску «Могилів-Подільський-авто».
 Народний депутат Юрій Павленко (фракція Опозиційний блок), який 21 грудня виступив на сесії Житомирської обласної ради і заявив, що через роботу сесії він прогулює роботу в Парламенті, зареєструвався на ранковому пленарному засіданні Верховної Ради України
 Глава Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко оприлюднив фото затору з фур, що розтягнувся на 7,5 км, на кордоні Київської та Черкаської областей по Одеській трасі станом на ранок 20 грудня, повідомляє «Страна» .
Для создания жителям столицы праздничного настроения, в Деснянском и Днепровском районах столицы появились декоративные новогодние корзины. Об этом сообщается на страницах районных коммунальных предприятий по содержанию зеленых насаждений в Facebook. В частности, в Деснянском районе корзина установлена на транспортной развязке возле станции метро «Черниговская».
Во вторник, 19 декабря, пожарные ликвидировали возгорание на нефтебазе «БРСМ-Нафта» в Глевахе. Об этом сообщает пресс-служба ГСЧС Украины Как отмечается, в 16:17 в оперативно-диспетчерскую службу 29-й Государственной пожарно-спасательной части Василькова поступило сообщение о возгорании на нефтебазе «БРСМ-Нафта», расположенной в городе Глеваха на ул. Южной.​


22-24 грудня
22 декабря «Минфин» публикует рейтинг застройщиков пригорода Киева.
"У нас план". В Киеве коммунальщики уложили асфальт прямо в снег.

Обурені маршами Саакашвілі зібралися на "Каву на Хрещатику"

У центрі Києва біля Стели Незалежності проходить акція "Кава на Хрещатику", організована противниками щотижневих протестів Міхеіла Саакашвілі. Фото, відео
У Парламенті ухвалили закон про паркування .
Мер Києва Віталій Кличко позитивно оцінив ухвалення Парламентом в цілому закону, який дозволить навести лад у сфері паркування. Про це він заявив учора під час засідання Київради, коментуючи відповідне рішення Парламенту. «Я хочу всіх привітати, що врешті-решт, через два роки після подання проекту, ухвалили дуже важливий не тільки для Києва, а й для всіх міст України закон», – сказав Віталій Кличко
У Полтаві «порохоботи» пили каву на противагу «зрадофілам»
До сорока полтавців пили каву, їли солодощі та спілкувалися паралельно із акцією «Кава на Хрещатику» на підтримку Петра Порошенка
На сесії обласної ради погодили бюджет Полтавщини на 2018 рік
Сьогодні відбулось друге чергове засідання вісімнадцятої сесії обласної ради Полтавщини. Одне з основних питань, яке погодили депутати — проект обласного бюджету на наступний рік.
Роздача боргів та реконструкція набережної: Нa що вистaчить бюджету Кропивницького у 2018-му
Depo.Кропивницький дослідив, скільки грошей отримaли різні гaлузі містa, і які нa які пріоритетні зaвдaння їх витрaчaтимуть. Зaгaльні цифри Отже, у 2018 році дохіднa чaстинa бюджету Кропивницького перевaлить зa познaчку 2,5 мільярдa гривень. Всього до кaзни містa рaзом із субвенціями, які виділяє держaвa нa медичну тa освітні гaлузі, плaнують зібрaти 2,539 млрд грн. Цифрa, щопрaвдa, ще буде уточнюватись
Стало відомо, які дороги відремонтують на Хмельниччині у 2018 році
У Державному агентстві автомобільних доріг України проходив захист планів Служб автодоріг в областях щодо будівництва, реконструкції та ремонтів автодоріг на 2018 рік. На Хмельниччині наступного року основний акцент планується зробити на автодорозі М-12 – напрямок GO Highway. Від м. Хмельницького до смт. Війтівці планують привести до ладу більше 30 км автодороги.
В шести ОТГ Хмельниччини відбудуться перші місцеві вибори
Голосування проведуть завтра, 24 грудня.




Коментарі