Саакашвілі на свободі. Державний Укртелеком. Головні новини 11-17 грудня

Саакашвілі вийшов з під-арешту, його прихильники спробували захопититпалац культури Жовтневий. Генпрокуратура подала на Росію позово у Гаазький трибунал за захоплення майна в Криму. VSBank продали Тігіпкові. Укртелеком повернули державі.

11 грудня в екс-президента Грузії, екс-губарнатора Одещини Міхеіла Саакашвілі був суд. Інкримінували порушення ч.2 статті 256 КК (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності).
За версією слідства, Саакашвілі вступив у змову з олігархом-втікачем Сергієм Курченком і за його гроші організовував низку акцій в Україні, метою яких було дестабілізувати ситуацію в країні. Йдеться про не менш ніж 500 тисяч доларів.
Після затримання Саакашвілі помістили до ізолятору тимчасового тримання СБУ.
Прокуратура наполягала на домашньому арешті політика, але суддя Печерського суду Лариса Цокол відхилила клопотання ГПУ, і ввечері 11 грудня Саакашвілі звільнили в залі суду.
Прокуратура оскаржила рішення суду.
Ближче до кінця тижня сайт грузинського телеканалу "Руставі-2" повідомив, що керівник служби державної безпеки Грузії Вахтанг Гомелаурі у Білорусі проводить секретні переговори з українськими урядовими посадовцями щодо екстрадиції колишнього президента Грузії Міхеіла Саакашвілі.
У Міністерстві закордонних справ України заявили, що не контактували з грузинською стороною щодо можливості екстрадиції лідера партії "Рух нових сил", екс-голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. Про це на брифінгу сказав заступник міністра закордонних справ Василь Боднар, передає "УНІАН".
Заступник міністра уточнив: якщо грузинська сторона надсилає відповідні запити, то вони повинні йти по лінії Міністерства юстиції на Генеральну прокуратуру.
Внеділю 17 грудня був черговий “марш за імпічмент”, який збирають прихальники Саакашвілію Цього разу він був на Майдані Незалежності в Києві, а не біля пам’ятника Шевченкові.
В якийсь час мітингувальники пішли захоплювати палац култури Жовтневий, який над Майданом. Проти мітингувальнків застосували сльозогінний газ, який викликає блювоту, мітингувальники на озоронців спрямували вогнегасники. Саакашвілі просив прихильників не захоплювати палац. Все закінчилося з чого почалося. Прихилники Саакагвілі пішли будувати символічні барикади під Верховною Радою перед великим анонсованим мітингм під парламентом на вівторок.



На засідання Оболонського суду, 12 грудня як свідки приходили перший пост-євромайданний екс-прем'єр Арсеній Яценюк і міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков. Їх допитували про контакти з Віктором Януковичем під час Євромацдану і в останні дні перед позбавленням Януковича посади. Лінія захисту Януквича стабільна: Євромайдан був переворотом і Янукович втік, щоб врятуватися. Лінія обвинувачення і його свідків: Янукович самоізолювався від роботи.



Генеральна прокуратура направила інформацію в Міжнародний кримінальний суд (Гаазький трибунал, Нідерланди) про незаконне привласнення Росією українського приватного і державного майна в анексованому Криму.
Про це сказав на брифінгу генпрокурор Юрій Луценко.
"Нами передано 2 нові інформаційні листи в Міжнародний карний суд", - повідомив він.
З його слів, загальні збитки від націоналізації РФ українського майна становить 1 трлн гривень.
Зокрема, Росією привласнено близько 4 тис. держпідприємств, зафіксовано також 10 фактів привласнення приватного майна кримчан.
Луценко також повідомив, що за клопотанням української прокуратури в Криму арештовано майна на 1,6 млрд гривень.
Крім того, генпрокурор зазначив, що планується створити спільну слідчу групу з правоохоронцями Болгарії, Румунії, Грузії та Туреччини для розслідування факту завдання екологічних збитків для екосистеми Чорного моря при будівництві Росією Керченського мосту.
Як повідомлялося, Кабінет Міністрів пропонує Верховній Раді дозволити Міжнародному кримінальному суду в Гаазі за власною ініціативою розслідувати скоєні в Україні злочини.



VS банк, який належав Сбербанку Росії, придбала група "ТАС" українського олігарха Сергія Тігіпка
Про це йдеться в повідомленні компанії "Группа Сбербанк".
Зазначається, що операція була схвалена Антимонопольним комітетом України, Нацбанком та Європейським центральним банком.
У Сбербанку наголосили, що здійснили цю операцію в рамках реалізації стратегії по виходу з банківського ринку України.
Тігіпко починав як комсомолець, потім керував Приватбанком Коломойського, працював в уряді. Після націоналізації Приватбанку дуже часто купує великі частини майна і активів проблемних банків. Не здивуюся, якщо за підсумками року його банківська група вийде в топ на ринку.
Наразі російський Сбєрбанк ще володіє Сбєрбаком України, на який на початку цього року нападали активісти-націоналісти і з цього почалася епопея з продажем банків, якими володіє Сбєрбанк.



Київський апеляційний госпсуд залишив без змін рішення суду за позовом Фонду держмайна про розірвання договору купівлі-продажу приватного акціонерного товариства "Укртелеком".
Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник Фонду держмайна Віталій Трубаров.
До слова, попереднє рішення про розірвання договору купівлі-продажу акцій ПАТ "Укртелеком" суд ухвалив ще у жовтні, проте на судове рішення була подана апеляційна скарга.
Так, відповідно до рішення суду, договір купівлі-продажу 92,791% акцій ПАТ "Укртелеком", укладений між фондом і ТОВ "ЕСУ" (належить українському бізнесменові Рінату Ахметову) розірвано.
Процедура почалася весною 2017 року. Після того арештували акції підприємства.



Після того, як Росія пустила поїзди в обхід України, "Укрзалізниця" також розглядає питання припинення залізничного сполучення з РФ.
Про це в коментарі "112 Україна" заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
Як розповів Омелян, перед прийняттям такого рішення повинні бути проаналізовані всі нюанси.
"Питання щодо залізничного сполучення із РФ в першу чергу розглядається зараз "Укрзалізницею". Думаю, про остаточне рішення ми зможемо повідомити у 2018 році. Є дві складові – вантажне і пасажирське. Із пасажирського у нас є єдиний російський поїзд, який курсує по напрямку "Кишинів-Москва" і декілька український, які прямують на Москву. Після аналізу, проведеного "Укрзалізницею", ми будемо готові прийняти урядове рішення відповідного характеру", - заявив Омелян.
Він зазначив, що Україна не зазнає збитків від припинення курсування російських поїздів через свою територію.
"Щодо прямих збитків для "Укрзалізниці", вони в розмірі однієї гривні на рік. Може хтось не знає, ця ділянка, якою ішли транзитні потяги, вантажні, пасажирські до півдня РФ свого часу "Укрзалізниця" уклала угоду з РЖД про фактично безкоштовне транзитне проходження", - констатував міністр.



Є текст висновку Венеціанської комісії щодо закону України «Про освіту»
Заява МЗС України стосовно висновків Венеціанської Комісії щодо Закону України "Про освіту"
Аваков каже, що їздив до Януквича на розмову в Крим в лютому 2014
В Україні з'явиться національний лоукостер SkyUp
Цікавий аналіз про протиборство між Енергоатомом і СБУ
«Безвиз»: итоги 2017 года
Солом'янский районний суд Києва дозволив депутатам Бориславу Розенблату та Максиму Полякову вільно пересуватися територією України
Украинский студент стал очевидцем встречи Луценко и Коломойского в Амстердаме



Анонси
21 грудня у Держводагентстві буде презентовано роботу геопорталу «Водні ресурси України».Геопортал «Водні ресурси України» - це сучасна геоінформаційна система, яка міститиме актуальні гідрологічні дані основних річкових басейнів України.
До участі у заході запрошуються представники екологічних організацій, наукових установ, підприємств та організацій-водокористувачів, громадськість та ін.
Місце та час проведення заходу: 14.00, м. Київ, вул. Велика Васильківська, 8, зала засідань, 3 поверх.
Акредитація ЗМІ до 17:00 20 грудня 2017 року за тел. ‎(044) 246-71-40, відділ зв’язків з громадськістю та документообігу, e-mail: scwm@scwm.gov.ua.
Вперше зазначена гідрологічна інформація буде відкритою та доступною для будь-якого користувача мережі Інтернет. Кожен бажаючий матиме можливість у режимі он-лайн не тільки бачити, а і користуватись відомостями про водні об’єкти України. Зручна структура геопорталу дозволить візуально переглядати процеси та явища, які відбуваються на  конкретній території річкового басейну.
Функціонування геопорталу в тестовому режимі є першим вагомим кроком для впровадження багатофункціональної геоінформаційної системи про водні ресурси України.
Геопортал «Водні ресурси України» відкриває шлях до оновленої інформації про річки та інші водні об’єкти і відіграє важливу роль при розробці ефективних планів управління річковими басейнами.


18.12 – 08:50 Інформація щодо акредитації: https://goo.gl/FDtFvx>s://goo.gl/FDtFvx
Підсумкова конференція "Реформа державного управління" (програма заходу - http://www.kmu.gov.ua/document/250501355/I?ia?aiaEiioa?aio???AO_181217.pdf). У конференції візьмуть участьМіністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, державні секретарі, новообрані генеральні директори, представники міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, громадськості, міжнародних організацій та проектів. Будуть підведені підсумки реформи у 2017 році та окреслені плани на наступний рік. Підхід до ЗМІ - о 10.45.
Реєстрація учасників - 8.30
Мiсце проведення заходу вул. Інститутська, 7 [Клуб Кабінету Міністрів України]


18.12 – 11:00: Прес-конференція на тему: "Політичні підсумки 2017 року"
Інформація щодо акредитації: (050) 412-48-61, press-centreun.un@ukr.net
Прес-конференція на тему: "Політичні підсумки 2017 року". Організатор: Інститут публічної політики та консалтингу ІНПОЛІТ. Учасники: Сергій Биков, голова Інституту публічної політики і консалтингу ІНПОЛІТ; Яніна Соколовська, політичний експерт; Василь Вакаров, політолог; Олександра Решмедилова, політолог; Микола Спірідонов, політичний експерт; Микола Волковський, експерт, дипломат; Модератор - Анне Бикова, політтехнолог
Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 [1-й поверх]


18.12 – 14:00. Законодавче регулювання правового статусу депутатів місцевих рад: поточний стан та перспективи удосконалення
Інформація щодо акредитації: 339-92-10 (вн. 133), Svitlana.GRYSHCHENKO@coe.int; 255-25-33, liashko-i@rada.gov.ua
Круглий стіл на тему: "Законодавче регулювання правового статусу депутатів місцевих рад: поточний стан та перспективи удосконалення". Організатори: Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування спільно з Проектом "Сприяння розвитку місцевої демократії в Україні", що впроваджується Конгресом місцевих та регіональних влад Ради Європи. Під час заходу, що відбуватиметься за участі народних депутатів України, представників органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, громадськості, міжнародних інституцій, науковців, Комітет планує обговорити сучасний стан вітчизняного законодавства у цій сфері, проблемні питання, що виникають в процесі його імплементації та шляхи їх врегулювання; а також ознайомитися з відповідним міжнародним досвідом для його врахування в подальшій законопроектній роботі. Вхід за картками акредитації



Мiсце проведення заходу вул. Набережно-Хрещатицька, 1 [готель "Fairmont"]


19.12 – 10:00 Інформація щодо акредитації: (044) 391-37-12б (044) 496-06-01, pr@eba.com.ua, Kateryna.Trygub@eba.com.ua
Прес-конференція, присвячена результатам індексу інвестиційної привабливості України у другому півріччі 2017 року за оцінками провідних інвесторів країни. Учасники: президент Європейської Бізнес Асоціації, генеральний директор Dragon Capital Томаш Фіала; генеральний директор Google Ukraine Дмитро Шоломко; генеральний директор Nestle Ансгар Борнеманн; партнер Ernst & Young Володимир Котенко; виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев'янко
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А


19.12У Святошинському райсуді Києва відбудеться розгляд кримінального провадження екс-бійців спецпідрозділу «Беркут», підозрюваних у масовому вбивстві активістів Майдану 20 лютого 2014 р.
Адреса:  вулиця Жилянська, 142
19.12 – 10:00 Інформація щодо акредитації: https://goo.gl/forms/2nTZTzIeFJJqGSPh1
Презентація аналітичного звіту "Національний економічний прагматизм", присвяченого світовим практикам захисту національного виробника, у Києві. Презентація пройде за участі автора дослідження, менеджера проектів Команди підтримки НРР Анни Чухай та секретаря НРР, заступника глави Адміністрації Президента України  Дмитра Шимківа. Під час заходу відбудеться панельна дискусія "Захищати не можна відкривати: Національний економічний прагматизм". Учасники дискусії: Дмитро Шимків - секретар Нацради реформ, заступник глави Адміністрації Президента України; Тимофій Милованов - почесний президент Київської Школи Економіки, співзасновник VoxUkraine, член ради НБУ; Юлія Ковалів - Національна інвестиційна рада; Наталія Микольська - Торговий представник України - заступник міністра (tbc). Модератор: Олександр Крамаренко - головний редактор Деньги.UA.
  Контакти: (066) 090-45-54, press@reforms.in.ua, (067) 233-79-13, petro.ivanov@reforms.in.ua
Мiсце проведення заходу пров. Ярославський, 1/3


19.12 – 10:00 Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Організатори: Центр політико-правових реформ (ЦППР);  Асоціація УМДПЛ. Учасники: Микола Хавронюк - директор з наукового розвитку ЦППР; Олександр Банчук - член правління ЦППР; Євген Крапивін - головний експерт Асоціації УМДПЛ; представники керівництва ДБР. Під час заходу будуть оприлюднені узагальнені результати опитування експертів та  громадськості щодо очікувань від Державного бюро розслідувань (ДБР). Опитування проводиться з 4 по 15 грудня 2017 року. Понад 40 фахових експертів та 100 представників громадськості вже взяли участь в онлайн-анкетуванні.
Конт. тел.: (095) 153-25-42, busol@pravo.org.ua.
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ


20.12 – 12:00 Інформація щодо акредитації: 253-54-74
Прес-конференція в рамках міні проекту "Підсумки року" на тему: "Переозброєння України. Підсумки року 2017 та перспективи 2018". Учасники: Валентин Бадрак - директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння (ЦДАКР); Сергій Згурець - директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express. Учасники поінформують про стан, темпи та якість переозброєння ЗСУ та інших збройних формувань. Запропонують своє бачення пріоритетів у цій сфері на 2018 рік
Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20


20.12 – 19:00 Інформація щодо акредитації: (098) 999-68-78
Презентація книги "MadeinUkraine. Купуй. Смакуй. Мандруй" - путівника по найсмачніших, найцікавіших та найгостинніших місцях України. Автори книги - ідеолог руху У пошуках Made in Ukraine Юлія Савостіна, авторка проекту "Знайдено в Україні" Лала Тарапакіна та гастро-експерт Аврора Огородник
Мiсце проведення заходу вул. Б.Хмельницького, 3-Б [книгарня "Буква"]


21.12 – 12:00 Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Презентація книги "Енергетика України. Сьогодення та майбутнє". Організатор: Міністерство енергетики та вугільної промисловості України. Учасники: Борис Патон, Семен Поташник, Ігор Насалик, Віталій Скляров, Галина Карп, Олександр Домбровський, Сергій Єрмілов, Іван Плачков, Анатолій Корзун, Ігор Прокопів, Юлія Підкоморна, Юрій Недашковський, Всеволод Ковальчук, Володимир Коровкін, Анатолій Татаринов, Сергій Чех, Софія Угрюмова, Олександр Кириленко, Борис Стогній, Зиновій Буцьо, Олександр Лісніченко, Олександр Светелік, Сергій Дробот, Юрій Бондаренко, Зоя Томаш, Ольга Буславець, Ігор Сирота, Олександр Дупак, Леся Чиборак, Григорій Муляр, Валерій Матов, Леонід Сосюкін, Любов Кєсова, Сергій Шишов, Юрій Ковальчук, Іван Магда, Іван Григорук, Петро Луців, Олександр Гутаревич, Олександр Шпак, Юлій Куцан, Станіслав Яцкевич, Олександр Зенюк та ін. Модератор - Ольга Ошитко. Книга "Енергетика України. Сьогодення та майбутнє" присвячена 55-річному ювілею Міністерства енергетики та вугільної промисловості України. Увазі читачів пропонується історично-довідкова інформація про віхи становлення вітчизняної енергетики, її реалії та перспективи. Лейтмотивом книги є вшанування тих, хто присвятив своє життя енергетиці
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]


21.12 – 10:00 Інформація щодо акредитації: (098) 446- 61-95, zelin.tk@gmail.com; (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Круглий стіл на тему: "Презентація та публічне обговорення результатів моніторингів українських ЗМІ ГО "Детектор медіа", Інституту демократії ім. П. Орлика, ІМІ". Учасники: Наталя Лигачова-Чернолуцька - голова організації "Детектор медіа"; Діана Дуцик - виконавча директорка ГО "Детектор медіа"; Cвітлана Єременко - виконавча директорка Інституту демократії ім. Пилипа Орлика; Оксана Романюк - виконавча директорка Інститут масової інформації. Запрошені: представники міжнародних організацій, громадського сектору. Медійні громадські організації, які здійснюють моніторинг інформаційного поля, проведуть "круглий стіл", презентацію та публічне обговорення результатів моніторингів дотримання стандартів, наявності "джинси" та маніпуляцій, українськими центральними та регіональними ЗМІ. Також будуть озвучені основні медійні тренди 2017 року.
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]


21.12 – 11:00 Інформація щодо акредитації: bdg@niss.gov.ua
Науково-практична конференція "Захист критичної енергетичної інфраструктури: досвід та пріоритети державної політики. Уроки командно-штабних навчань з питань захисту критичної електроенергетичної інфраструктури та реагування на загрози порушення стійкості її функціонування на загальнодержавному рівні COHERENT RESILIENCE 2017". Проводить: Національний інститут стратегічних досліджень. До участі запрошуються представники центральних органів виконавчої влади, профільних науково-дослідних установ, енергокомпаній, незалежні експерти.
Рєстрація - з 10.30. Прохід учасників за посвідченнями особи згідно зі списком. Довідки: 245-88-48, bdg@niss.gov.ua
Мiсце проведення заходу вул. Пирогова, 7-А [3-й поверх, конференц-зала]






Новини Центральної України
11-12 грудня
Рівненська АЕС може перейти на американське паливо
Рівненська АЕС розглядає можливість переводу енергоблоків з ядерного палива російського постачальника АТ "ТВЕЛ" на паливо американської компанії Westinghouse
В Киеве начнут штрафовать за неубранный снег
По городу ходит 70 инспекторов, которые следят за уборкой.
У Києві вшанують пам’ять В’ячеслава Чорновола.
У столиці планується організувати урочисті та меморіальні заходи за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, громадських діячів та вчених з нагоди 80-річчя від дня народження В’ячеслава Чорновола. Передбачено провести круглі столи, присвячені життю та діяльності В’ячеслава Чорновола; навчальні заходи щодо висвітлення його ролі в українському державотворенні/
До кінця року місто отримає 29 автобусів великої місткості.
Найближчим часом КП «Київпастранс» планує придбати 29 автобусів великої місткості. Для цього із міського бюджету додатково скерують 109,6 млн грн, що раніше були направлені на інші напрями транспортної інфраструктури.

Четвертий рік розгляду справи вбивства мера Бабаєва: п‘ята суддівська колегія розпочала розгляд наново

Справу про вбивства мера Кременчука Олега Бабаєва та судді Авдозаводського суду Олександра Лободенка передали до Полтавського райсуду. П‘ята суддівська колегія провела підготовче засідання

Керівництво області обговорило з депутатськими фракціями обласної ради бюджет на 2018 рік

Голова Полтавської ОДА Валерій Головко та голова Полтавської Обласної ради Олександр Біленький разом із заступниками, керівниками департаментів та представниками фракцій ПП «Опозиційного блоку» та ВО «Свобода» обговорили питання на шляху прийняття бюджету області на 2018 рік.
Завтра решится судьба wi-fi в киевском метро
В среду, 13 декабря, станет известно, нашел ли инвестор проекта по строительству сети Wi-Fi в киевском метро средства для полной реализации проекта. Об этом в комментарии 44.ua сообщил директор КП “Киевское инвестиционное агентство” Олег Мистюк. 
Киев голосует: 7 наиболее крутых петиций

Не так давно мы выпускали саркастический материал, в котором изложили суть самых неудачных петиций, находящихся на стадии голосования. Впрочем, я умею искать и позитивные стороны: вот вам статья, которая покажет жизнь Киева при условии выполнения ряда предложений.
На Осокорках застройщик оградил Днепр от киевлян

Киевский застройщик решил наплевать на закон, и оградил кусок набережной для своего жилого комплекса. Это вызвало возмущение киевлян, у которых отобрали законное право на прогулки по набережной. Фотографию крепостной стены вокруг будущего ЖК опубликовал Александр Марущак. Читайте также: ТОП-7 недостроев Киева, которые могли бы изменить столицу Инцидент произошел на Осокорках.
У Кропивницькому новий порив нa тепломережaх: Без опaлення лишилися 34 будинки
Про це йдеться у " Фейсбуц і" міськрaди, повідомляє Depo.Кропивницький . Зокремa, окрім будинків, немaє опaлення у дитсaдку №52 тa музичній школі №3. Коли орієнтовно буде ліквідовaнa aвaрійнa ситуaція, поки не повідомляється. Нaгaдaємо, у Кропивницькому через МAФи депутaтa комунальники не можуть зупинити втрату тепла
Основні тенденції соціально-економічного розвитку Житомирської області у порівнянні з іншими регіонами. Основні тенденції соціально-економічного розвитку регіонів станом на 11 грудня поточного року опублікував Мінрегіон
Сумской исполком тайно «протянул» на повестку дня еще 42 вопроса
Сегодняшнее заседание исполнительного комитета началось с глобальных перетасовок. Еще вчера анонсировалось, что заседание состоится в малом (синем) зале дома советов. Тогда мэр города заверил присутствующих, что никто не замерзнет, поскольку на повестке дня будет всего лишь 22 вопроса. Уже сегодня утром заседание перенесли в другой кабинет, более теплый.​
13-14 грудня
НАПК внесло предписание Виталию Кличко
Национальное агентство по предупреждению коррупции (НАПК) внесло предписание председателю Киевской городской государственной администрации Виталию Кличко в отношении должностных лиц КГГА. Решение принято на заседании Национального агентства, сообщается на сайте НАПК.
Нардеп усомнился в законности строительства жилых домов в Киеве
Народный депутат Борислав Береза усомнился в законности строительства жилых комплексов в Святошинском районе Киева. Об этом говорится в соответствующем обращении нардепа к директору Департамента городского благоустройства и сохранения природной среды КГГА.
В Киеве произошла перестрелка, пострадали 6 человек
На Святошино заработает "прозрачный офис" по предоставлению социальных услуг
В Святошинском районе столицы запустят работу "Центра социальных служб", который будет работать в формате "прозрачного офиса". Об этом говорится в распоряжении на сайте Киевской городской госадминистрации.
Жодне сміттєзвалище в області не відповідає нормам, - еколог
 У Черкаській області немає жодного сміттєзвалища, яке б відповідало нормам зберігання твердих побутових відходів. Про це сьогодні під час робочої наради повідомила начальник управління екології та природних ресурсів Черкаської ОДА Олена Звягінцева.
За 11 місяців Черкаська область спрямувала до зведеного бюджету 8,7 млрд.грн. податків
 За січень – листопад п.р. від платників Черкаської області до бюджетів усіх рівнів надійшло 8693 млн. гривень податків і зборів. Це на 2,5 млрд. грн. більше, ніж за 11 місяців минулого року та уже на 1,43 млрд. грн. більше, ніж за весь 2016 рік . А очікувані за рік – майже 10 млрд.грн. (темп 137,7 відс). Зокрема до місцевих бюджетів річна очікувана сума надходжень – 5,3 млрд.грн.
Щовесни Кропивницький стоїть на межі затоплення
 Кожної весни місто Кропивницький стоїть під загрозою часткового затоплення територій через те, що річки не пропускають достатню кількість води. Про це під час депутатського дня розповів начальник управління надзвичайних ситуацій Сергій Коваленко, повідомляє кореспондент Першої електронної газети.
15-17 грудня
Кличко прокомментировал строительство флагштока за 50 млн гривен
В Киеве оценили размах серьезной аварии на канализационном коллекторе
Основні макропоказники бюджету м. Києва на 2016-2018 роки
На Черкащині СБУ затримала агента російської спецслужби (ВІДЕО)
 Співробітники Служби безпеки України затримали на Черкащині агента Служби зовнішньої розвідки Російської Федерації, повідомляє прес-служба відомства.
АМКУ оштрафовал «Киевстар» на 21 млн грн за обман абонентов

В четверг, 14 декабря, Антимонопольный комитет Украины (АМКУ) оштрафовал оператора мобильной связи компанию «Киевстар» более чем на 21 млн грн за обман абонентов. Об этом сообщил в Facebook глава комитета Юрий Терентьев.

Коментарі