Головні новини 15-21 жовтня + Анонси


США скасували збройне ембарго для України. ВРУ за санкції проти власників каналів 112 і NewsOne. Угорщина виділила на освіти на Закарпатті гроші, а невідомі розвісили антиугорські плакати. Керівник  автокефальної церкви нарікає на неналаштованість на діалог Філарета з УПЦ КП.



Сполучені Штати скасували збройне ембарго для України. Про це заявив 18 жовтня спецпредставник США по Україні Курт Волкер, виступаючи на Атлантичній раді у Вашингтоні.
"Ми скасували ембарго на поставки зброї Україні — це те, що ще кілька років тому ми вважали потенційно провокаційним кроком, хоча Україна має право захищати себе. Ми від цього позбулися, ми допомогли Україні поставками протитанкових озброєнь, противоснайперських систем", - заявив Волкер.
За його словами, адміністрація прийняла рішення, що Україна - нормальна держава, що має право захищати свої кордони.
Недавно Трамп підписав оборонний бюджет країни, в якому передбачається військова допомога Україні на 250 млн доларів.

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав проект постанови №9157 про звернення парламенту до Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо введення санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112.Україна" та "NewsOne".
Проект постанови, підтриманий парламентарями 4 жовтня, спікер підписав у п'ятницю, 19 жовтня, пише «Інтерфакс-Україна».
Як повідомлялося, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада підтримала звернення до РНБО щодо введення санкцій проти компаній, які входять до структури власності телеканалів "112.Україна" і NewsOne. Санкції у випадку прийняття їх РНБО, мають стосуватися блокування активів власників каналів, позбавлення ліцензій на мовлення і позбавлення їх частот.
Згідно з додатком до постанови, санкції мають стосуватися ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "ТВ Вибір", ТОВ "Телерадіокомпанія "112-ТВ", ТОВ "Лідер ТВ", ТОВ "Партнер ТВ" і ТОВ "Новини 24 години".
Згідно з інформацією на сайті телеканалів, остання в цьому переліку компанія - ТОВ "Новини 24 години" - зазначена в структурі власності каналу NewsOne, решта шість юридичних осіб зазначені в структурі власності телеканалу "112 Україна".

Конфлікт між Угорщиною на Закарпатті: 
Венгрия решила профинансировать сферу образования Закарпатья почти на 5 млн евро

На Закарпатье появились билборды о "венгерском сепаратизме"
Дельта Банк будет судиться с Россией за крымские активы
22.10 - 10:00
Судовий розгляд по суті справи за обвинуваченням В. Януковича у державній зраді, 22-25 жовтня
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 200-78-13, 596-73-55
Судове засідання у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича (сайт ГПУ - https://www.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=238859)

Мiсце проведення заходу Оболонський районний суд [Київська місцева прокуратура № 5]

22.10 - 11:00

"Повернення Криму: бачення українців". Результати опитування
органiзатор Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com або за тел.: (044) 299-05-00
Учасники:  Борис Бабін - постійний представник президента України в Автономній Республіці  Крим, професор, доктор юридичних наук;  Рефат Чубаров  - народний депутат України, голова Меджлісу кримськотатарського народу; Еміне Джапарова - перший заступник міністра інформаційної політики України; Наталя Беліцер -  експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика;  Петро Бурковський - керівник Центру дослідження проблем Росії Національного інституту стратегічних досліджень, аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва; Олексій Гарань - науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, професор політології НаУКМА; Ігор Семиволос - виконавчий директор Центру близькосхідних досліджень;  Таміла Ташева - координатор громадської ініціативи "Крим.SOS"; Юлія Тищенко - керівник Програми підтримки демократичних процесів УНЦПД; Сергій Шаповалов - аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва.


Підтвердити  участь можна за посиланням: https://goo.gl/forms/hWWMKA8AaJPTbOnV2

Контактні телефони: (044)  299-03-32; 299-05-01

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
круглий стіл, суспільство

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 2]

22.10 - 11:30

Прес-брифінг щодо перевірки роботи системи відеонагляду в навчальних закладах Києва та безпеки дітей
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 202-74-61, 202-74-26, uizdpi@gmail.com
Учасники: директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської державної адміністрації Юрій Назаров; директор Департаменту освіти і науки Київської міської державної адміністрації Олена Фіданян. Передбачено онлайн-трансляцію брифінгу на YouTube каналі міської держадміністрації

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [4-й поверх]

22.10 - 12:00

Підписання Меморандуму щодо створення в країні умов для безперешкодної реалізації конституційних прав і свобод людини, захисту законних інтересів, прав і свобод громадян
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (095) 557-70-33, (044) 272-32-24
Підписання Меморандуму про співпрацю між громадськими організаціями "Союз юристів України" та "Всеукраїнська спілка ветеранів війни та праці органів прокуратури" та Меморандуму про співпрацю між Міжнародною асоціацією офіцерів спеціальних підрозділів по боротьбі з організованою злочинністю "Центр" та Союзом юристів України.

Мета підписання Меморандумів - створення в країні умов для безперешкодної реалізації конституційних прав і свобод людини, захисту законних інтересів, прав і свобод громадян, успішної розбудови правової держави

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 15 [3-й поверх, Головний офіс Союзу юристів України]

22.10 - 12:00
Прес-конференція на тему: "Співпраця з МВФ. План "B"?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 253-54-74
Учасник: Олег Устенко - виконавчий директор Міжнародного фонду Блейзера, який проаналізує питання закінчення переговорів з представниками МВФ

Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 []

22.10 - 13:00

Опалювальний сезон-2018/2019: до кого прийдуть рекордні платіжки?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
 Учасники: Валентин Землянський - експерт з питань енергетики; Олександр Сергієнко - директор аналітичного центру "Інститут міста"; Арсен Блащук - президент Асоціації "Укртеплокомуненерго"

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 []

22.10 - 14:30

Акція "Циркачі, не мучте тварин!"
мiсто Київ
Акція "Циркачі, не мучте тварин!" біля Окружного адміністративного суду Києва. Окружний адміністративний суд Києва (суддя А. Мазур) розгляне позов цирка "Кобзов" до Київради про скасування заборони експлуатації тварин в пересувних цирках на території Києва.

Тел.: (044) 228-55-33, (068) 833-33-33

Мiсце проведення заходу вул. В.Васильківська, 81-А [зала 214]

22.10 - 15:00

Робоча зустріч щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців
мiсто Київ
Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення проведе робочу зустріч з метою обговорення проблемних питань обчислення та перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб", а також невиконання судових рішень щодо пенсійного забезпечення військовослужбовців. У заході візьмуть участь народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, Пенсійного фонду України, профспілок та громадських організацій.

Вхід за картками акредитації
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Банкова, 6-8 [кім. 525]


26.10 -
Міжнародна виставка "Безпека"
мiсто Київ
Міжнародна виставка "Безпека" технічних засобів і обладнання для забезпечення безпеки життєдіяльності, технічної функціональності, збереження і захисту об'єктів та протипожежного захисту. Щорічно у виставці беруть участь близько 130 вітчизняних та зарубіжних підприємств і компаній. Організатор: виставкова компанія "Євроіндекс".
Тел.: (044) 461-91-21, 461-93-01, https://www.bezpeka.ua/ 
виставка, безпека

Мiсце проведення заходу ВЦ "КиївЕкспоПлаза" []

23.10 - 09:00

"День НАТО" у Військовому інституті Київського національного університету імені Тараса Шевченка
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (068) 542-10-42, (097) 379-41-27
Захід сприятиме підвищенню рівня поінформованості офіцерів, науково-педагогічних працівників, слухачів та курсантів Військового інституту щодо структури та завдань НАТО на сучасному етапі розвитку, покращенню розуміння стану співробітництва Збройних Сил України зі структурами Альянсу у сфері військової освіти та впровадженню стандартів НАТО в освітній процес.

Після урочистої частини розпочнеться робота учасників у секціях (синдикатах), в яких будуть розкриті питання щодо розвитку партнерства та співробітництва НАТО з іншими країнами, ініціатив Альянсу, в яких беруть участь Збройні Сили України, а також удосконалення змісту навчальних програм. Також будуть розглянуті питання щодо структури організації та системи підготовки кадрів, політики НАТО та перспектив подальшої співпраці з Україною

Мiсце проведення заходу вул. М.Ломоносова, 81 [Військовий інститут КНУ ім. Т.Шевченка]

23.10 - 10:00

Конференція "Якість новин напередодні виборів в Україні: старі та нові виклики"
органiзатор ГО "Інститут масової інформації", мiсто Ужгород
Організатори: ГО Інститут масової інформації (ІМІ) у партнерстві з ГО "Детектор медіа" за підтримки Чеського посольства та Офісу Ради Європи в Україні.

На конференції буде презентовано цифрову базу даних українських ЗМІ, ексклюзивні дослідження контенту українських ЗМІ, та конкретні рішення стосовно саморегуляції медіа-ринку.

У заході візьмуть участь міжнародні та національні експерти, народні депутати, головні редактори ЗМІ, керівники ГО, журналісти, представники міжнародних організацій, посольств.
Київ, реєстрація до 17 жовтня - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfvOGeAi6_3be-1j6BjOOQdJ9ir8Rx16J8-q6MN7uD_etJUbA/viewform. Контакти: irynazemlyana@gmail.com


Мiсце проведення заходу не вказано []

23.10 - 11:00

Круглий стіл "Деградація грунтів та шляхи їх очищення"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: inakonechnaya@agrogeneration.com, (067) 792-50-99
Запрошені до обговорення: Михайло Малков, координатор програм розвитку ФАО в Україні; Сергій Булавін, віце-президент агрокомпанії AgroGeneration; Олексій Луговий, співвласник компанії УКРАГРОЦЕНТР; Володимир Конограй, керівник агробіологічної лабораторії "Інституту здоров'я рослин"; Ірина Перехрест, керівник сервісно-аналітичного центру "Інституту здоров'я рослин"; Олександр Зозуля, керівник підрозділу регіонального маркетингу, компанія Syngenta в Україні; Віктор Сонець, виробничий маркетолог ТОВ "Август-Україна". Ініціатори - агрокомпанії AgroGeneration та компанії УКРАГРОЦЕНТР.

Реєстрація - з 10.30. Акредитація (обов'язкова)


Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 6-А, Мандарин Плаза [Мандарин Плаза, 8-й поверх, медіа-центр AgroGeneration]
23.10 - 18:00

Дискусійний клуб "Відкрий світ" з Постійним представником МВФ в Україні Гьоста Люнгмано
мiсто Київ
Дискусійний клуб "Відкрий світ". Фонд Арсенія Яценюка "Відкрий Україну" запрошує на зустріч Дискусійного клубу "Відкрий світ" з Постійним представником МВФ в Україні Гьоста Люнгманом.

Тема дискусії: "Україна та МВФ: підтримка та співпраця". Робоча мова - англійська.
Участь безкоштовна. Реєстрація (обов'язкова) за посиланням - https://goo.gl/forms/Tpr3BYcR9hBlYOXX2


Мiсце проведення заходу Укрінформ [конференц-зала]

24.10 - 10:00

Перший форум індустріальних парків України
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 584-28-36, press@ucci.org.ua
Захід ініційовано Торгово-промисловою палатою України, Комітетом по державно-приватному партнерству при ТПП України та Міністерством економічного розвитку і торгівлі України за підтримки ЮНІДО та суб'єктів індустріальних парків.

Мета заходу - комплексний розгляд питань, пов'язаних зі створенням і функціонуванням індустріальних парків в Україні та вироблення концептуальних і практичних рекомендацій щодо забезпечення їх позитивного впливу на стійкий розвиток регіонів. До участі запрошено заінтересованих представників українського бізнесу, органів державної і місцевої влади, представників професійних, експертних, наукових кіл тощо. Відкриття форуму: Михайло Тітарчук - заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України; Геннадій Чижиков - президент ТПП України (програма - https://ucci.org.ua/uploads/files/5bbc657f54c05054160105.pdf).
Реєстрація - з 9.00. Участь безкоштовна за умови реєстрації до 17.00 22 жовтня.
Контакти: 584-28-19, bea-zed@ucci.org.ua, 584-28-19, pdv-zed@ucci.org.ua

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ТПП України]

24.10 - 12:00
мiсто Київ
Верховний суд розгляне касаційну скаргу Центру протидії корупції на рішення першої та апеляційної інстанцій у справі щодо засекречення декларацій працівників Служби безпеки України

Мiсце проведення заходу вул. Московська, 8 [корпус 5]

24.10 - 26.10 - :
Львівський Безпековий Форум 2018. Головна тема - "Економіка війни і війна економік"
мiсто Львів
Інформація щодо акредитації: https://www.lvivsecurityforum.org/?fbclid=IwAR3G2Uy8xV03hcNroBiF2rYPCiZduY5W7oZCrqhC_Gyqq50dPLi7ORtBv-4
У заході візьмуть участь авторитетні експерти та посадовці з понад 10 країн світу.

Форум розпочнеться виступом впливового англійського аналітика, журналіста і публіциста, старшого наукового співробітника СЕРА (Центр аналізу європейської політики - неурядова дослідницька організація, США) Едварда Лукаса.

Серед топ-спікерів: Река Смеркені, віце-президент впливової американської організації CEPA, заснованої теперішнім заступником держсекретаря США Вессом Мітчелом; Стівен Блокманс, старший науковий співробітник та голова відділу зовнішньої політики ЄС, Центр вивчення європейської політики (CEPS); Глен Грант, полковник Британської Армії у відставці та експерт українського Інституту майбутнього; Глен Ховард, президент Jamestown Foundation. Організатори: ГО "Інститут Просвіти", Український католицький університет, КУ Інститут міста, Львівська міська рада


Мiсце проведення заходу Український католицький університет [ Інформаційно-культурний центр ім. А. Шептицького]

26.10 - 11:00
Наукова конференція "Історична роль Української Гельсінської спілки у відновленні незалежності Української держави (1988-1990 рр.)"
мiсто Київ
Проводять: Національна академія спільно з Українським інститутом національної пам'яті та Ветеранським об'єднанням "Українська Гельсінська спілка"


Мiсце проведення заходу готель "Експрес" [ 4-й поверх, конференц-зала]

В Угорщині безпритульним заборонили спати на вулицях
Відбулось затримання бойовика «ДНР» на Кіровоградщині
На Волині спалили джип батька "бурштинового прокурора", який насмерть збив жінку
x

Ситуація навколо об’єднання православних церков в Україні



Анонси

Новини Центральної України
15-16 жовтня
Поліція відпустила близько сотні затриманих біля Києво-Печерської лаври в неділю, 14 жовтня, повідомляється на сайті телеканалу "112 Україна" із посиланням на прес-службу столичної поліції.
На технічній території 6-го арсеналу Міністерства оборони України в Ічнянському районі Чернігівської області станом на ранок понеділка уп'ятеро зменшилася інтенсивність вибухів, повідомив начальник управління комунікацій і друку Міноборони Олексій Чорнобай.
Жителі чотирьох населених пунктів Ічнянського району Чернігівської області, зокрема міста Ічня, залишаються відключеними від газопостачання у зв'язку з пожежею на території 6-го арсеналу Міністерства оборони України, повідомляється в зведенні Державної служби з надзвичайних ситуацій.
Председатель Киевской городской организации ВО "Свобода", депутат Киевского городского совета Петр Кузык случайно выстрелил в себя из наградного оружия.
Работница Коцюбинского поселкового совета уверена, что машины подожгли из-за ее деятельности за сохранение Беличанского леса.
Мирова угода, підписана між НАК "Нафтогаз України" і КП "Київтеплоенерго", яка стосується боргових зобов'язань компанії "Київенерго", не передбачає списання неустойки
Час читання: 1 хвилина Станом на ранок 16 жовтня піротехнічні підрозділи Державної служби з надзвичайних ситуацій провели перевірку та очищення від вибухонебезпечних предметів всіх населених пунктів та залізничних колій The post Вибухи на арсеналі біля Ічні: ДСНС перевірила населені пункти у 16 км зоні appeared first on Український мілітарний портал .
Гаряча вода повертається у домівки киян. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко у своєму відеозверненні, яке він розмістив на сторінці у Facebook, повідомляється на сайті мера.
Зранку перевізники не вийдуть на роботу, щоб домогтися від міської влади збільшення тарифу
Мемориальный комплекс Героев Небесной Сотни в Киеве планируют открыть в конце лета 2019 года. Об этом в комментарии 44.ua сообщил директор Музея Революции Достоинства Игорь Пошивайло.
Возле Киево-Печерской лавры полиция задержала неизвестных людей спортивной внешности. Они представились семинаристами. По разным источникам, количество задержанных колеблется от 20 до 122 человек. В частности, "Громадське" сообщает, что задержаны от 20 до 30 человек. В то же время, "РБК-Украина" утверждает, что речь идет сразу о 122 задержанных.
В Киеве горит завод "Транссигнал". В данный момент пострадали несколько человек. Об этом сообщает Информатор. Инцидент произошел на Жилянской улице (№97). Огонь распространился на площадь в 60 кв.м. Возгорание произошло на пятом этаже здания. Сигнал о пожаре поступил в 14:10. Сейчас на месте происшествия работают спасатели.
ВО "Свобода" прокомментировала информацию о ранении депутата Киевсовета Павла Кузика. Оказалось, что он травмировался при чистке наградного оружия. Об этом сообщает пресс-секретарь партии Христя Равлюк. По словам пресс-секретаря, несчастный случай произошел во время чистки оружия.
В обласній адміністрації вирішували проблему дефіциту заробітної плати працівникам бюджетної сфери. В установі упродовж двох днів проходили засідання робочої групи за участі представників відповідних регіонів області щодо незабезпеченості видатків по фонду оплати праці нинішнього року.
Фото: Unsplash 15 жовтня в Угорщині набув чинності закон, який забороняє безпритульним спати на вулицях. Аби ухвалити такий закон, правий уряд Віктора Орбана у червні вніс поправки у конституцію країни, повідомляє Reuters . Відтепер угорська поліція примусово доправлятиме безхатченків у притулки. В разі відмови йти у притулок, порушника примусять до громадських робіт або витребують штраф.
Рейтинг оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України. Його розробниками вдруге стали Офіс ефективного регулювання (BRDO) та Спілка Українських Підприємців (СУП). Оцінювання проводилось за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування підприємців.
17-18 жовтня
Департамент охорони здоров’я КМДА 11 жовтня за результатами тендеру замовив ТОВ «Реал Діагностик» тестів на 3,14 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро» . Цьогоріч поставлять 76 500 тест-систем виробництва компанії «Roche Diagnostics GmbH» (Німеччина) для проведення скринінгових обстежень дітей та вагітних з метою раннього виявлення йододефіциту,
За уточненою інформацією, сьогодні, близько 17-ї години, в районі села Уланів, між населеними пунктами Бердичів та Хмільник, під час виконання навчально-бойового польоту впав літак Повітряних Сил Збройних Сил України Су-27УБ. Про таке повідомила прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook . Читайте також : "Літак почало "крутити" ще над селом, пілоти відвели його в поле"
Після вибухів на військовому арсеналі під Ічнею Чернігівській області вилучили майже 2,3 тис. вибухонебезпечних предметів.
На сьогодні у Житомирській області учасники АТО (ООС) завершили процедуру оформлення у власність 5 478 земельних ділянок загальною площею 6 479 гектарів. Військовослужбовці отримали ділянки різного цільового призначення. Більшість земель призначені для ведення особистого селянського господарства – 3 302 ділянки загальною площею 6 265 гектара. Ще 1 166 наділів загальною площею 120 га учасники АТО.
У керченському коледжі в тимчасово окупованому Криму стався вибух. Щонайменше десять людей загинули та 20 постраждали, за іншими даними, більше 50. Як пишуть місцеві видання, крім вибуху, в коледжі була ще й стрілянина. Про це повідомляє "5 канал" з посиланням на кримські ЗМІ. Водночас, російський "Інтерфакс" із посиланням на антитерористичний комітет Федерації
У системі ProZorro.Продажі 23 жовтня відбудеться черговий аукціон з продажу 113,5 га землі в Оболонському районі Києва, що обліковується на балансі збанкрутілого банку "Родовід".
В Кировоградской области на Новомиргородском сахарном заводе строят биогазовую станцию мощностью 20 МВт. Об этом пишут «ЭлектроВести» . Биогазовый объект будут строить в четыре этапа — сейчас строят первую 6-ти мегаваттную установку.
Кабинет министров Украины продлил действие специальных обязательств (ПСО) для НАК «Нафтогаз Украины» о льготных условиях продажи газа облгазам и теплокоммунэнерго. Об этом корреспонденту УНН сообщил пресс-секретарь Премьер-министра Владимира Гройсмана Василий Рябчук. «Продолжили действие ПСО до 27 октября «, — сообщил Рябчук. 
Співробітники Служби безпеки України затримали на Кіровоградщині бойовика терористичної організації «ДНР», про це повідомляє прес-служба СБУ
Мінімальною кількістю голосів Київрада підтримала за основу проект рішення про розірвання інвестдоговору із забудовником Поштової площі. 9 жовтня це стало неочікуваним для всіх, тому що представники найбільшої фракції – БПП, як, власне, і мер Кличко, утрималися від голосування. Попри це, знайшлося 8 депутатів з БПП, які віддали свої голоси “за”.
На останній сесії Київради питання про створення Екопарку на Осокорках зняли з порядку денного через дію ухвали Господарського суду. Вона нібито забороняє міськраді розпоряджатися земельною ділянкою, що перебуває в комунальній власності. На сесії мали розглянути два проекти рішення – Гусовського та “Свободи”.
Вспышка кори была зарегистрирована в селе Рахны-Лесовые Шаргородского района Винницкой области, отметили в областном лабораторном центре Минздрава Украины.
Служба безопасности Украины уличила одного из руководителей коммунального предприятия Житомирского городского совета в растрате бюджетных средств.
19-21 жовтня
Близько 200 бурштинокопачів на Рівненщині напали на поліцейських
Київська міська рада перейменувала вулицю маршала Жукова в Деснянському районі на вулицю Кубанської України.
За час проведення АТО до Київського міського центру зайнятості звернулися по допомогу у праце­влаштуванні 3,3 тисячі військово­службовців, з них – 179 відкрили власну справу. Про це під час заходу у форматі World-coffee, присвяченому Дню захисника України – «Сила незламних», повідомив директор Київського міського центру зайнятості (КМЦЗ) Віктор Білич.
У столиці показник захворюваності на грип та ГРВІ складає 385,7 та є нижчим епідемічного порогу на 45,8%. Загалом інтенсивність епідемпроцесу перебуває на рівні, характерному для цього періоду року. За 41-й тиждень епідсезону (з 8 до 14 жовтня 2018 року) зареєстровано 11 428 хворих на грип та ГРВІ. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.
17-го жовтня на водозаборі № 1 «Полтававодоканалу» пройшла передача волонтерам 650-ти літрів питної води. Її відправили добровольцям Правого Сектору, в 1-шу окрему штурмову, медичну службу.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу У ДСНС в області. 17 жовтня о 20:45 рятувальникам надійшло повідомлення про пожежу в дев'ятиповерховому житловому будинку на просп. Університетському в Кропивницькому.
В мае этого года истек переходной период для приведения всех вывесок в столице в соответствие с утвержденным Киевсоветом порядком их размещения. Это означает, что все вывески, не получившие отметку об их соответствии, должны быть демонтированы. Столичных чиновников попросили отчитаться об успехах.
На нараді з питань ЖКГ обговорювали питання початку опалювального сезону. Оскільки зараз надворі тепло, немає смислу включати опалення. По всій країні опалювальний сезон розпочнеться з наступного понеділка. Для більшої частини Сміли початок опалювального сезону – під питанням.
У Смілі знову критична ситуація з опаленням. Вже третій рік поспіль місто розпочинає опалювальний сезон із багатомільйонними боргами і його мешканці вкотре взимку ризикують залишитися без тепла. Про всі проблеми було відомо ще від минулої зими, але за літо чиновники так нічого і не вирішили. Чому – дізнавалася Яна Лимаренко.
Підприємства з оточення голови Черкаської облдержадміністрації Юрія Ткаченка самі оцінили і викупили дитсадок у Черкасах по стартовій ціні. Про це написав Олександр Безпрозванний у виданні «Кропива». Будівля дитячого садка «Колосок» загальною площею 2620 кв м на вул. Нижня Горова, 40, на праві власності належала ПАТ «Азот».
Міський голова Дніпра попросив надати йому державну охорону через стеження
У п'ятницю, 19 жовтня, у селищі Шишаки Полтавської області невідомі чоловіки під керівництвом члена очолюваної Іллею Кивою Соціалістичної партії Сергія Чередніченка напали на журналіста Дмитра Гнапа та вилили на нього ведро фекалій
Антимонопольный комитет предоставил разрешение Сергею Тигипко на приобретение более 50% акций ЧАО "Завод" Кузница на Рыбацком", сообщили в АМКУ.
Поліція відкрила кримінальне провадження через фінансові порушення в Національному інституті серцево-судинної хірургії імені Амосова.
У військовому комісаріаті попросили повідомляти їм про випадки незаконних дій щодо призову на строкову військову службу
Правоохоронці заявили, що посадовець вимагав та одержав 560 тис. гривень від представника ОСББ 
ТОВ "Еталон" поставить Чернігову ще 6 тролейбусів Еталон Т12110 за ціною 4,96 млн гривень за штуку.
Ректор Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, голова наглядової ради КП "Укроборонпром" Михайло Згуровський не вказав у своїх деклараціях спільний з сином бізнес у Чорногорії, продаж нерухомості та один з будинків дружини у США
У місті Ківерці (Волинська область) спалили автомобіль батька "бурштинового прокурора", який на смерть торік збив волинянку
Акція #WalkForFreedom із нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми вп’яте відбулася в Україні
Наступного тижня у будинках на 35 вулицях та провулках Полтави відключатимуть світло через ремонтні роботи
Депутати Полтавської міської ради надали згоду на передачу Кадетського корпусу державі — очікують, що у 2020 році там розпочне роботу Окружний суд Полтави
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу ОДА. Учасники засідання в ОДА заслухали звіт про стан епідеміологічної ситуації з ВІЛ/СНІДу в області у І півріччі 2018 року. Поінформувала про це завідувач відділом моніторингу і оцінки обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом Ірина Бабій.
18 октября в турецкой Анталии на чемпионате мира по армрестлингу сумчане завоевали три медали в борьбе на правую руку. Среди «опорников» в своем весе Николай Педоренко после победы на левую руку стал лучшим на правую. «Бронзовый» дубль оформил Владимир Касьяненко. Среди спортсменов с недостатками зрения во второй раз третьим стал Анатолий Сасса, пишет Данкор.
Медики занепокоєні: цьогоріч у Хмельницькому значно зросла захворюваність на гострі серозні менінгіти. Лише за 9 місяців цього року лікарі зареєстрували 29 випадків, тоді як в 2017 році - всього 9

Коментарі