Явлення ворогів Данилюка народу. Головні новини тижня + Анонси


Явні вороги серед союзників міністра фінансів. Плани націоналізації підприємств у “ДНР”. Новий адвокат Януковича. Відносно спокійний День Незалежності. В понеділок -  третя річниця Іловайського котла.






У міністра фінансів України Олександра Данилюка вже більше місяця “компроматні неприємності”. Всередині липня народний депутат від “Народного фронту” Тетяна Чорновл на порталі “Цензор.НЕТ” написала, між іншим відому інформацію, що Данилюк працював при Адміністрації Президента за Януковича. Ще вона додала, що він не сплатив за цей час податки, а купив БеЕмВе. Чорновол підтримав Генпрокурор Луценко.
У відповідь Данилюк написав у Фейсбуці, що готовий до податково перевірки, якщо її проведе не прокуратура, а підконтрольна йому фіскальна служба. Нікого ніхто не перевірив. До 10 серпня дискусія затихла.
І тут ні з того ні з сього Генпрокурор і “патрон”  Чорновол глава комітету ВРУ з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський кажуть що вимагають відставки Данилюка, так як він працює на “росію”.
Цей випад в свою сторону Данилюк проігнорував.

лада "ДНР" запланувала восени "націоналізувати" чергову низку українських компаній.
Як повідомляють "Новости Донбасса", у список "націоналізації" потрапила власність компанії ПРАТ "АПК-Інвест", нерухомість національної акціонерної компанії "Надра України", майно ТОВ "Альткомавтотранс", банківські приміщення ЗАТ "Акціонерне комерційний промислово-інвестиційний банк", а також палац спорту "Динамо", що належить фізкультурно-спортивному товариству "Динамо".
Судове засідання за позовом "Фонду держмайна ДНР" про визнання права власності на "безхазяйне" нерухоме майно українських компаній, готуються провести в арбітражному суді Донецька наприкінці серпня-початку вересня поточного року.
Інформацію про проведення судового засідання незаконна організація "ДНР" размістила на своєму офіційному сайті в розділі "Судові виклики". Там вказується, що після опублікування судового виклику власники українських компаній вважаються належним чином повідомленими про місце, дату і час проведення судового засідання.
У середині червня поточного року на офіційному сайті організації "ДНР" вже повідомлялося, що підконтрольний організації "Фонд держмайна" звернувся в місцевий арбітражний суд з проханням визнати права власності на безхазяйне майно українських власників. Серед вищезгаданих компаній у списку судового позову було згадано також майно компанії ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком", ТОВ "Альтком "Бетон-буд", ПАТ "Артемівський завод по обробці кольорових металів", ТОВ "Будівництво та монтаж".НР" запланувала восени "націоналізувати" чергову низку українських компаній.
Президент України Петро Порошенко призначив Віктора Крижанівського спеціальним представником України з питань придністровського врегулювання. Відповідний указ оприлюднено на офіційному сайті глави держави.
«На зміну статті 2 Указу Президента України від 16 вересня 2005 року № 1279 "Про Спеціального представника України з питань придністровського врегулювання" (зі змінами, внесеними Указами від 30 березня 2006 року № 267, від 9 серпня 2008 року № 699, від 6 липня 2010 року № 759, від 16 вересня 2010 року № 905 та від 4 квітня 2014 року № 375) призначити Крижанівського Віктора Володимировича Спеціальним представником України з питань придністровського врегулювання», - йдеться у документі.

ДТЕК Ахметова проявляє інтерес до акцій "Миколаївобленерго" (70%), "Харківобленерго" (65%), "Хмельницькобленерго" (70%), "Черкасиобленерго" (71%), "Тернопільобленерго" (51%) і "Запоріжобленерго" (60 %).




Анонси
28.08 - 10:00 Акція "Іловайськ - 2014 р: час НЕ лікує"
Інформація щодо акредитації: (050) 877-55-09.
ВГО "Об’єднання дружин і матерів бійців учасників АТО" запрошують всіх небайдужих прийти на Михайлівську площу до Стіни Пам’яті, щоб разом з родинами загиблих і зниклих безвісти помолитися й згадати добрим словом мужніх героїв Іловайська, а також усіх захисників України. На захід запрошені заступник міністра соціальної політики, представники Уповноваженого з питань захисту прав військовослужбовців Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Комітету з питань національної безпеки і оборони, Генерального штабу МОУ, Військової прокуратури. Державні діячі подивляться в очі матерям та удовам бійцям Іловайської трагедії та спробують відповісти на запитання: хто винен у їхній біді
В Одесі відбудеться прес-конференція, присвячена початку спільних Чорноморських досліджень-2 у відкритому морі на тему: «Подальші дослідження Чорного моря: глибше, ближче і детальніше». Початок 28 серпня 2017 року 10:00.
Під час прес-конференції буде презентовано нові методи дослідження Чорного моря та оприлюденено дані про підводне життя на філофорних полях і стан чорноморських популяцій морських ссавців.
Під час прес-конференції  буде презентовано нові методи дослідження Чорного моря та оприлюденено  дані про підводне життя на філофорних полях і стан чорноморських популяцій морських ссавців.
Зокрема, проект EMBLAS-II представить нову науково-дослідну програму, яка  дасть відповідь на питання: наскільки забрудненим морським сміттям є Чорне море і  чи здатне  воно самоочищатися?
Окремо будуть озвучені нові дані щодо стану популяцій дельфінів у Чорному морі та життя на унікальному філофорному полі Зернова (найбільша природоохоронна територія в Чорному морі).
Також буде презентовано мобільний додаток “Black Sea SaveBook”(«Чорноморська книга спасіння»), завдяки якому  широкі кола  громадськості матимуть можливість долучитися до моніторингу моря.
   Крім того, учасники  матимуть можливість взяти участь в екскурсіяї на науково-дослідний корабель «Маре Нігрум».
   Учасники: Микола Кузьо, заступник Міністра екології та природних ресурсів України, Ярослав Слободнік, керівник проекту EMBLAS-II Олена Маслюківська-Самберг,представник Програми розвитку ООН – Україна, Георг Ханке, представник Спільного науково-дослідний центру ЄС, Арчіл Гучманідзе та команда науковців з Національного екологічного агентства Грузії, Віктор Коморін та команда науковців з Українського науково-дослідного центру екології моря, Борис Александров та команда науковців з Інституту морської біології НАНУ.
Початок: 28 серпня 2017 року, 10:00 - 12:00 (включаючи екскурсію)
Місце проведення: Ресторан «Гранд Європа», вулиця Приморська, 6, Морський вокзал, 2 поверх, Одеса
Акредитація журналістів є обов’язковою. Це можна зробити за телефоном 067 9 062 061 або   e-mail: Bluerivers.ukraine@gmail.com. Акредитація триватиме до  18.00  25 серпня.
Додатково:
Судно розпочне дослідження у відкритому морі з Одеси 28 серпня відразу після прес-конференції і завершить у Батумі, Грузія, відбираючи проби води, біоти та донних відкладів, включаючи глибини до 2 км.
Дослідження проводиться за підтримки проекту ЄС / ПРООН «Удосконалення екологічного моніторингу в Чорному морі».
Спільні Чорноморські дослідження – це наукові дослідження стану Чорного моря, які проводяться з використанням новітніх методів та обладнання Європейського Союзу, на найбільшому науково-дослідному судні ЄС «Маре Нігрум». Такі дослідження проводяться вже вдруге.
З результатами попередніх досліджень можна ознайомитися  на сайті проекту www.emblasproject.org
28 августа (понедельник) 2017 года в 10:00
в пресс-центре ИА «Мост-Днепр»
по адресу: ул. Староказацкая (быв. Комсомольская), 40-Б
состоится пресс-конференция
«Выполняются ли Минские договоренности, и что необходимо, чтобы остановить конфликт»
В пресс-конференции примет участие:
- Первый заместитель Председателя Специальной Мониторинговой Миссии ОБСЕ в Украине Александр Хуг.
Приглашаются к участию только представители СМИ. По вопросам участия в пресс-конференции обращайтесь к руководителю медиа-департамента Днепропетровского филиала Киевского института проблем управления имени Горшенина Виктории Какубаве по телефону 050-480-27-23, (056) 740-34-16.
28.08 - 14:00 Прес-конференція щодо досягнень та розвитку дежавної етнонаціональної політики
Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com.
Прес-конференція на тему: "26 років Незалежності України - досягнення та перспективи, розвиток державної етнонаціональної політики". Учасники: Світлана Фоменко - перший заступник міністра культури України; Антон Кіссе - народний депутат України, президент Асоціації болгар України; Ашот Аванесян - голова Ради національних спільнот України, президент національного конгресу вірмен України, заслужений діяч культури України; Володимир Євтух - голова Експертної ради з питань етнополітики, доктор політичних наук, професор, директор Інституту соціології, психології та соціальних комунікацій Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова; Андрій Попок - віце-президент Національної академії державного управління при Президентові України, доктор наук з державного управління, професор; Андрій Юраш - директор департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України; Іван Варзар - академік Академії політичних наук, д-р політ. наук, професор; Юрій Решетніков - голова Державного комітету у справах національностей та релігії (2009-2010рр.), кандидат філософських наук.
28.08, 16.00. Круглий стіл: "Хорватський досвід мирної реінтеграції непідконтрольних територій"
Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Учасники: Вадим Черниш - міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України; Весна Шкаре-Ожболт - екс-міністр юстиції Республіки Хорватія, екс-заступник глави Адміністрації Президента Республіки Хорватія, політичний координатор мирної реінтеграції територій Республіки Хорватії в 90-х роках; Йошко Морич - колишній заступник міністра внутрішніх справ Республіки Хорватія; Ловре Пейкович - колишній голова Урядового комітету Республіки Хорватія з питань переміщених осіб та біженців
29.08 - 11:00: Прес-конференція, присвячена запуску рейсів Qatar Airways з Києва
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 148-59-32
Захід відбудеться за участю комерційного директора Qatar Airways Ехаба Аміна
29.08 - 13:00: Прес-конференція щодо пріоритетних напрямків роботи Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин
Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com.
Прес-конференція на тему: "Пріоритетні напрямки роботи Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин на сьому сесію Верховної Ради України"
29 серпня відбудеться прес-конференція Голови Держенергоефективності Сергія Савчука на тему «Реформи в сфері енергоефективності та відновлюваної енергетики: досягнення за останні 3 роки, ініціативи та їхній ефект на економіку України».
Початок: 12:00.
Місце проведення: БУДИНОК УРЯДУ, вул. Грушевського, 12/2 (1-й під’їзд, 6-й поверх, прес-центр).
Вхід за паспортами та редакційними посвідченнями.
Акредитація ЗМІ здійснюється до 09:30 29 серпня за електронною адресою  saeepressa@gmail.com та тел.: 097-59-67-088, 096-906-85-95, (044) 590-59-65.
В 12.00 в Украинском институте будущего начнутся открытые дебаты на тему “Конкурс в
Верховный суд: зрада или перемога?”. Приглашенные участники: Довидас Виткаускас (миссия ЕС)
Наталья Петрова (USAID) Антон Геращенко (UIF) Андрей Жук (участник конкурса) Лариса
Швецова (участник конкурса) Виталий Тытыч (ОСД) Михаил Жернаков (ОСД) Владимир
Сущенко (ученый) Борис Захаров (адвокат) Татьяна Ющенко (UIF) (ул. Гончара 65, 6-й этаж).
Вход свободный по предварительной регистрации: https://goo.gl/forms/cabPpCfihMCoTBiA3.
Страница события в Facebook: https://www.facebook.com/events/382355792181571.
30.08 - 10:00: Круглий стіл до Дня шахтаря: "Як виживає промисловість на території підконтрольній "ДНР"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
"Як виживає промисловість на території підконтрольній "ДНР": чи має вона майбутнє?". Учасники: Наталя Веселова - народний депутат України; Олександр Клюжєв - аналітик громадської мережі "ОПОРА"; Віталій Сизов - аналітик ГО "Донецький інститут інформації"; Олексій Мацука - модератор. Запрошені до участі: представники органів влади, приватного бізнесу та державних підприємств. У рамках заходу відбудеться презентація доповіді "Півроку після захоплення. Як працює промисловіcть в "ДНР"
30.08 - 11:00: Прес-конференція - презентація спецпроекту "ІнформНапалму"
Інформація щодо акредитації: (044) 279-20-60, 279-00-05, anna@ukrinform.com
Прес-конференція - презентація спецпроекту "ІнформНапалму" за підтримки Міністерства інформаційної політики України "Російські приватні військові компанії: гарматне м'ясо ФСБ для Донбасу та Сирії". Учасники: Дмитро Золотухін - заступник міністра інформаційної політики України; Михайло Макарук - спікер міжнародної волонтерської спільноти "ІнформНапалм"; представник Служби безпеки України. Міжнародна волонтерська спільнота "ІнформНапалм", за підтримки Міністерства інформаційної політики України та участі Служби безпеки України презентує спецпроект з інформацією про участь приватних військових компаній під контролем ФСБ у військовій агресії Кремля на Донбасі та в Сирії
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

30.08 - 16:00: Захід з нагоди відзначення 50-річчя діяльності Світового Конгресу Українців (СКУ)
У заході візьмуть участь делегати Річних загальних зборів СКУ, а також Комітет Верховної Ради України у закордонних справах та Комітет Верховної Ради України з питань європейської інтеграції
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [конференц-зала]
30.08 - 12:30: Прес-конференція щодо шкоди вакцинації на основі нових данних
Інформація щодо акредитації: реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
Учасники: В'ячеслав Костилєв - президент ГО "Ліга захисту громадянських прав"; Наталя Коломієць - член ГО "Ліга захисту громадянських прав", лікар-гомеопат
прес-конференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конферен-зала.]



21-22 серпня
Наразі поліцейські встановлюють медичний заклад, підрядників та інших осіб, які порушили умови договору з утилізації медичних відходів.
Полтавські інспектори за тиждень виявили 10 порушень правил рибальства. Одне з них завдало державі збитків у майже 10 тис. грн.


Співробітники прокуратури спільно з співробітниками Управління внутрішньої безпеки в Полтавській області затримали інспектора Управління патрульної поліції, який отримав 5 тис. грн хабара
С 24 августа часть ул. Ярославово Вал станет пешеходной. Об этом говорится в сообщении пресс-службы КГГА. Читайте также: Мужчине перебило ногу турникетом в метро Закрыт для движения автомобилей будет участок улицы Ярославов Вал между улицами Стрелецкой и Ивана Франко.
Велосипедная дорожка, которая пару лет назад была обустроена на ул. Ивана Мазепы (между кругом и Дворцом культуры), будет продолжена. Как рассказали в управлении ЖКХ Черниговского городского совета, в связи с этим уже сейчас сделано понижение бордюров в месте, где будущая велодорожка вдоль ул. Ивана Мазепы будет пересекать ул. Любечскую.
Охоронці лaври почули крик з оглядової гaлереї, a зa декількa хвилин нa подвір’я впaло тіло.
Крематорій у Вінниці не будуватимуть
Сотрудники ГФС Украины проводят обыски на 27 спиртовых заводах Украины. Об этом сообщил первый заместитель председателя ГФС Сергей Билан на своей странице в фейсбуке. Следственные действия проводят 260 сотрудников налоговой милиции в 11 областях - Винницкой, Житомирской, Ивано-Франковской, Кировоградской, Львовской, Ровенской, Сумской, Тернопольской, Харьковской, Черкасской и Черниговской.
Генпрокуратура повернула у власність громади Києва понад 102 га земель на території Національного музею архітектури та побуту України.


23-25 серпня
5 січня 2015 року 12 бійців батальйону їм. генерала Кульчицького загинули в ДТП на трасі між Бахмутом і Слов'янськом.
Поліцейський отримав 60 діб арешту з можливістю внесення застави — 128 тис. грн, а працівник інспекції при Полтавській міські раді знаходитиметься під домашнім арештом
В Киеве на пр. Леся Курбаса неизвестные пытались взорвать памятник воинам АТО. Об этом в Facebook сообщает “Киев Оперативный”.“На линию 102 поступил вызов, о том, что слышен взрыв в районе остановки на проспекте Леся Курбаса”, - сказано в сообщении.


В Киеве планируют реконструировать самый большой парк столицы. Об этом сообщается на сайте электронных публичных госзакупок Prozorro. “Реконструкция, благоустройство и восстановление Голосеевского парка им. М. Рыльского, памятники садово-паркового искусства республиканского значения”, - говорится в документе.
С 16 по 18 августа текущего года рейдовая группа разоблачила 7 нарушений правил охоты и 1 грубое нарушение правил рыболовства.
У Вінниці провели перше засідання оперативного штабу
Вранці 26 серпня 63 курсанти-першокурсники Житомирського військового інституту імені Сергія Корольова присягнули на вірність українському народу.


Припинити тарифний геноцид, знизити ціни на медикаменти та товари першої необхідності – з такими вимогами 22 серпня на майдан Корольова вийшли близько сотні пенсіонерів та представників «ветеранських» організацій Житомира. Люди закликали представників влади припинити «вбивати» український народ та висловили впевненість, що країна «гине».
Из КП "Киевтранспарксервис" уволено уже 50 работников, которые требовали у водителей рассчитаться за парковку наличными. Об этом K V стало известно из сообщения пресс-службы Киевской горгосадминистрации (КГГА). "Более 50 сотрудников "Киевтранспарксервиса" уже уволены", - сказал мэр Киева Виталий Кличко .
26-27 серпня
Другий блок Хмельницької АЕС відключено від енергомережі Енергоблок №2 Хмельницької АЕС у неділю, 27 серпня, о 10:59 був відключений від енергомережі для проведення середнього планово-попереджувального ремонту.
Поліція почала провадження через ДТП із сином Шуфрича Поліція почала кримінальне провадження за фактом ДТП за участю сина народного депутата Нестора Шуфрича Нестора Шуфрича-молодшого. Як повідомляє прес-служба поліції Києва, кримінальне провадження розпочато за ч.2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. "Водій співпрацює зі слідством, його закордонний паспорт долучено до матеріалів кримінального провадження
В середмісті Черкас триває реконструкція фасаду дитячої художньої школи імені Данила Нарбута, що на вулиці Хрещатик, 214. Будівля має поважний вік у понад 100 ркоів, свого часу тут знаходилась єврейська гімназія. Як інформують владці востаннє зовнішні стіни цієї історичної для міста будівлі відновлювали близько 30 років тому.
В наявності є лише 65% від загальної кількості навчальних посібників.

Коментарі