Негромадянин Саакашвілі і жнива арештованих грошей. Головні новини тижня

Такі непокірні бурштинові депутати. Цього тижня обшукували автовиробника ПАТ "Мотор Січ", в якому викрили злочинну схему розтрати коштів на сумі понад 350 мільйонів гривень.Детективи НАБУ затрималиколишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Дмитра Суса. А слідчі ГПУ і прокуратури помічника міністра внутрішніх справ і представника цивільного крила «Азову». Європейський суд з прав людини виніс перше рішення за скаргою проти України, пов’язаною із втратою контролю уряду над частиною території Луганської області. З 00:00 26 липня 2017 року повністю припинено перетікання електроенергії на тимчасово неконтрольовані території Донецької області. Є інформація, що Саакашвілі втратив громадянство України. Цього тижня активізувалася справа екс-головного податківця за Януковича Олександра Клименка. Слідчі НАБУ завершили розслідування справи щодо відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова і вручили йому остаточну підозру.


Такі горді бурштинові депутати. 24 липня народний депутат Борислав Розенблат заявив, що виконав усі зобов’язання, покладені на нього судом, лише не здав закордонний паспорт. Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.
Розенблат заявив, що суд зобов’язав його «здати закордонний паспорт іншої людини».
«Сьогодні о 9:00 команда моїх адвокатів звернулася до Солом'янського районного суду столиці з проханням роз'яснити: як на мене могли покласти обов'язок здати закордонний паспорт іншої людини. Повторюю – не мій паспорт, а паспорт іншої людини! Прокуратура, захопившись піаром, навіть не читає «макулатуру», яку дає на підпис судді. А суд чомусь вірить їй на слово. Але тоді чиї матеріали розглядалися, якщо фактично там вказана інша особа? Особисто я виконав усі вимоги ухвали, окрім цієї», - написав нардеп.
Він не виключив, що буде скаржитися в Європейський суд з прав людини. «Я думаю, це буде достатньою підставою для Європейського суду з прав людини, а для цього пройдемо і національні суди», - зазначив Розенблат.
«А ще – усім діям прокурорів, сатиричним речам, проголошеним фальцетом і жбурлянням кодексів на стіл, розголошенню матеріалів досудового слідства і цитуванню поезії - дасть оцінку кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокуратури. Відповідна скарга на дії прокурора Кривенка В. вже мною підписана», - повідомив нардеп.
Інший «бурштиновий» нардеп Максим Поляков цього тижня вніс 304 тис грн застави, яку йому майже тиждень перед тим призначив суд. Але, відмовився одягати електроний браслет для визначення його місця перебування. Весь цей час він опирається одяганню браслета і не хоче виконувати частину рішення суду, мотивуючи посяганням на його гідність.


Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затрималиколишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки - начальника управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса.
Його звинувачують в привласненні і розтраті майна. З прокуратури Сус був звільнений за недекларування машини.
Сус відомий протидією екс-заступникам Генпрокурора Віталію Каську і Давидові Сакварелідзе. Його неофіційно асоціювали з друзями Порошенка Ігорем Кононенком і Олександром Грановським.
27 липня в суді йому обрали запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт


Цього тижня активізувалася справа екс-головного податківця за Януковича Олександра Клименка.
Генеральна прокуратура України оприлюднила поточні результати розслідування кримінального провадження у "справі Клименка".
За версією слідства, у 2011 році тодішній голова податкової служби, а згодом міністр доходів і зборів Олександр Клименко за погодження президента Віктора Януковича створив злочинну ієрархічну організацію на ухилення від несплати податків, яка згодом стала називатися державною програмою.
Клименко об’єднав усі нелегальні конвертаційні центри, що функціонували на території України, у так звані "податкові майданчики". За його керівництва, погрозами і тиском український бізнес був змушений працювати виключно через ці механізми, внаслідок чого надходження податків до бюджету стало мінімальним.
Логіка така: «Реальний сектор економіки відраховує частину прибутку, а саме 20%, до державного бюджету. За повними та своєчасними виплатами пильно слідкує Державна податкова служба. Із призначенням Клименка головою податкової служби між реальним сектором економіки і державним бюджетом став посередник ("податковий майданчик"), який фактично слугував конвертаційним центром для обготівковування бізнесу та збагачення посадовців податкової служби. Послуги таких посередників коливалися в розмірі 10% від загальної суми, з яких 6,67% (а з 2013 року – 1,5%) спрямовувалося в бюджет, а решта - місцевим співробітникам правоохоронних органів, які не фіксували порушення податкового законодавства, а також в Міністерство доходів і зборів України, де діяв спеціальний департамент із нагляду за роботою таких "податкових майданчиків".»
Як встановило слідство, доступ до згаданого департаменту був обмежений, він знаходився на окремому поверсі міністерства Кошти в департамент направлялися готівкою та не проходили в офіційних документах, реєстрах, на банківських рахунках відомства, тощо.
Для того, щоб стати керівником "податкового майданчику", потрібно було сплатити кошти за так званий "вхід" у програму. За показами свідків, вартість одного такого "податкового майданчику" подекуди сягала 1 млн дол.
Примітно, хоча вони називалися міністерством державною програмою, жоден із них не належав державі. Усі "податкові майданчики" контролювалися приватними особами.
«За два з половиною роки було фактично "відмито" майже 96 млрд грн., або ж 12 млрд дол. Якщо взяти державний бюджет за 2011 рік і розділити нанесені збитки на суму виплат, виділених у той час на соціальний захист населення, то вийде, що за схемою Клименка було вкрадено понад 8 років бюджету на соціальний захист населення. А якщо розділити ці кошти між дорослим населенням України, виявиться, що у кожного українця з кишені впоцупили по 350 дол», - вважають в прокуратурі.
Особисто Клименко, за інформацією прокуратури, від діяльності "податкових майданчиків" збагатився на понад 2 млрд дол.
При цьому наголошується, що схема роботи "податкових майданчиків" на території України повністю підтверджена свідками.
Генпрокурор про справу екс-галави фіскальної служби за Януковича Клименка: «За проміжними результатами підозру оголошено 46 особам, серед яких керівники регіональних податкових, а також сам екс-міністр доходів і зборів О. Клименко. Під вартою залишається 9 осіб, ще 18 осіб перебувають під заставою на загальну суму 59 млн грн. Майно підозрюваних арештовано на суму 900 млн. грн. Сума арештованого майна О. Клименка та його афілійованих компаній сягає ще 6 млрд грн.»


Слідчі НАБУ завершили розслідування справи щодо відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова і вручили йому остаточну підозру.
Про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник в інтерв'ю "5-му каналу".
"Учора йому було оголошено про підозру, і тому справа ця найближчим часом буде закінчена. Йому вже оголосили остаточну підозру", - відзначив директор Національного антикорупційного бюро.
Зі слів Ситника, вже наступного тижня цю справу можуть передати до суду.
Він також уточнив: "Прокурор вже погодив детективу остаточну підозру. Відповідно, справа вже закінчена".


Прокуратура і СБУ арештували помічника замглави МВС Вадима Трояна. 28 липня в ГПУ повідомили що затримали представника громадської організації і службовця з міністерства внутрішніх справ на хабарі в 1,5 млн грн.
Відразу поінформовані джерела стали повідомляти що арештували замглави МВС Вадима Трояна. Троян цю інформацію спростував. Після драматичної паузи вночі генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що затримано помічника заступника міністра внутрішніх справ України Іваштенка, заступника керівника громадської організації "Громадянський корпус" Азов" і громадянина Ш.
"Згідно з даними НСРД 785 тис грн зазначені зловмисники розділили між собою та іншими особами. У зв'язку з цим було проведено 13 обшуків, в тому числі в помешканні заступника МВС В.Трояна. Зазначені кошти виявити не вдалося", - написав Ю.Луценко.
Потім в СБУ сказали, що Троян зараз не підозрюється в злочині, за який зловили його помічника.


Цього тижня обшукували автовиробника ПАТ "Мотор Січ", в якому викрили злочинну схему розтрати коштів на сумі понад 350 мільйонів гривень, повідомляє прес-служба ГПУ.
"Встановлено, що протягом 2013-2016 років службові особи вказаного товариства придбали "сміттєві" цінні папери (цінні папери спекулятивної категорії з низьким кредитним рейтингом) шляхом перерахування грошових коштів в сумі понад 350 млн гривень на розрахункові рахунки ряду підприємств з ознаками фіктивності", - йдеться в повідомленні прокуратури.


Європейський суд з прав людини виніс перше рішення за скаргою проти України, пов’язаною із втратою контролю уряду над частиною території Луганської області.
Про це йдеться у рішенні, опублікованому на сайті ЄСПЛ у вівторок 25 липня.
Скарга була подана ув’язненим Олександром Хлебіком, який відбуває покарання за звинуваченням у кількох злочинах, в тому числі бандитизмі та збройних пограбуваннях. Він був засуджений в квітні 2013 року одним із судів Луганської області, та отримав вирок – 8 років та 9 місяців ув’язнення, яке відбуває у в’язниці міста Старобільськ Луганської області.
Після засудження Хлебік подав апеляцію до апеляційного суду, розташованого в Луганську. Та оскільки у 2014 році місто було окуповане підтримуваними Росією сепаратистами, за його апеляцією досі не було винесено рішення. Фактично, розгляд апеляції став неможливим, адже матеріали справи залишилися в Луганську.
Ув’язнений Хлебік позивався в Страсбурзі до України – він стверджував, що держава порушила його право на здійснення чесного правосуддя у прийнятний часовий період.
Судді Європейського суду з прав людини одноголосно визнали, що Україна не відповідальна за наслідки втрати контролю над територією Луганської області. Взявши до уваги докази Києва щодо того, що Україна доклала всіх зусиль для отримання матеріалів справи, надала позивачеві можливість зустрітися з омбудсменом, а також аргументи про те, що проведення нового розслідування щодо звинувачень проти Хлебіка без доступу до матеріалів справи не є можливим, ЄСПЛ вирішив, що Україна не порушила конвенцію.
Це рішення стало першим, де ЄСПЛ вивчав скаргу, пов’язану із втратою Україною контролю над територією ОРДЛО.
За даними, які мені повідомили в міністрестві юстиції України, тільки в ЄСПЛ Україна має 22 судові процеси, з яких 5 проти Росії. А ще біля 20-ти стосуються різних державних органів і самої держави у різних судах закордоном. Обсяг позовних вимог до України сумарно не менше 7,5 млрд дол.


З 00:00 26 липня 2017 року повністю припинено перетікання електроенергії на тимчасово неконтрольовані території Донецької області, повідомив глава НЕК "Укренерго" Всеволод Ковальчук.
"Територія ОРДЛО на сьогодні не споживає електроенергію, вироблену електростанціями на контрольованій частини України. Потреби окупованих територій в енергії покриваються за рахунок Старобешівської і Зуївської ТЕС, іншими виробниками на НКТ, а також поставками з Російської Федерації, що відбуваються за лініями, що не входять до переліку міждержавних, перетоки по них не ведуться в загальному сальдо "Україна-Росія-Білорусь", - написав він в Facebook в середу.
Як повідомлялося, постачання на НКТ Луганській області було припинено в ніч на 25 квітня через великі борги.
Продовження постачань на НКТ Донецької області погоджувалося з необхідністю завершення будівництва нової лінії електропередач (ЛЕП) до Авдіївки.
Донецький губернатор Павло Жебрівський вважає, що наслідків відключення електропостачання для українських підприємств та населення на підконтрольній Україні території не буде, бо українська сторона заздалегідь впроваджувала зміни, аби прифронтові міста зробити незалежними від окупованої території.
"У нас завжди перетоки зі сторони контрольованої українською владою на ту сторону були приблизно мінус 30 мільйонів гривень. Тобто ми на 30 мільйонів гривень більше поставляли туди, ніж отримували звідти. На сьогоднішній день по електроенергії і Красногорівка, і Мар'їнка, і Авдіївка запитані вже з контрольованої української території. Так звану "ДНР"забезпечує Зуївка, Старобешево, а електроенергія йде з Росії", – зазначив голова Донецької ВЦА. 
Усе тому, що при відключенні електропостачання так званим "ДНР" та "ЛНР" раніше була небезпека, що окупанти залишать без світла вільні міста.


Є інформація, що Саакашвілі втратив громадянство України, тому що ніби-то заповнив в акеті на отримання недостовірні дані що не перебуває під слідством.
Уже є повідомлення про про втрату громадянства Саакашвілі комісією з питань громадянства при Президентові.
Саакашвілі каже, що не розуміє, чому його позбавили громадянства, так як нових справ проти нього в Грузії не відкрили і, за його інформацією, нічого нового прокуратурі не надали.
Указу про позбавлення громадянства Саакашвілі на сайті Президента ще нема. А Указ необхідний по процедурі, за аналогією з позбавленням громадянстванардепа Андрія Артеменка
24 липня Порошенко змінив склад комісії з громадянства. Саакашвілі вважає що цим комісія стала більш залежною від Порошенка.
Формально Саакашвілі ще є громадянином України. Неп головного доказу, який підтверджує протилежне. Відповідно до закону про громадянство, датою припинення громадянства України є дата видання відповідного Указу Президента України. Такого Указу ще нема.




Офіційний журнал Європейського союзу у вівторок, 25 липня, опублікував інформацію про вступ в силу Угоди про асоціацію Україна-ЄС з 1 вересня 2017 року


Анонси
Июля 11.00 при участии первого заместителя министра экономического развития и торговли Украины Максима Нефедова начнется презентация электронного рейтинга заказчиков в системе ProZorro. Среди участников: директор программы инновационных проектов Transparency International Украина Виктор Нестуля, руководитель проекта TAPAS ("Прозрачность и отчетность в госуправлении и услугах") Карлос А. Герреро, советник по реформированию публичных закупок ЕБРР Элиза Невядомська (ул. Бульварно-Кудрявская, 22, 5-й этаж). Аккредитация СМИ: (093) 844-24-81, argat@ti-ukraine.org.

1-3 серпня 2017 року делегація Представництва Європейського Союзу в Україні відвідає Херсон та Каховку з офіційним візитом. У рамках візиту відбудеться низка інформаційних заходів, а саме:

Що? Круглий стіл з представниками владних структур міста Херсона та Херсонської області
Запрошуються: представники обласної влади та місцевого самоврядування, бізнесу, громадських організацій Херсона та області
Коли? 1 серпня, 11.00 – 13.00
Де?  м. Херсон, Херсонська обласна державна адміністрація, площа Свободи, 1, Зала засідань, 1 поверх
Під час заходу керівник відділу преси та інформації Представництва ЄС в Україні Юргіс Вілчінскас розкаже про пріоритети допомоги, яку ЄС надає Україні, а також зробить огляд програм Євросоюзу, зокрема, інформаційних, освітніх та культурних проектів. Своєю чергою, Перший секретар Представництва ЄС з питань децентралізації та секторальних реформ Бенедікт Германн розкаже про особливості реформи децентралізації в Україні та порівняє їх з децентралізацією у країнах-членах Євросоюзу. Реєстрація за таким посиланням: http://bit.ly/eu-projects-presentation
Що? Панельна дискусія для представників місцевого бізнесу «Вихід на ринки ЄС: можливості, шляхи, інструменти, особливості та успішні кейси українських бізнесменів»
Коли? 1 серпня,  15.00 – 18.00
Де? м. Херсон, конференц-зала готелю «Optima Херсон», просп. Ушакова, 43
Під час дискусії учасники дізнаються про чинні програми ЄС з підтримки бізнесу, особливо для тих, хто планує експортувати свою продукцію в ЄС. Також учасники обговорять вигоди, які надає Угода про асоціацію для бізнесу, та ознайомляться з успішними історіями місцевих підприємців, які вже експортують свою продукції в Європейський Союз. Реєстрація за таким посиланням: http://bit.ly/eu-business, детальна інформація тут: http://internews.ua/2017/07/business-panel-kherson/

31 липня, о 14:00, в інформаційному агентстві «Главком» (Київ, вул. Шовковична, 8/20) відбудеться презентація аналітичного огляду Української Гельсінської спілки з прав людини «Плата за війну» (російською мовою).
Ким, з точки зору міжнародного гуманітарного та національного права, є іноземці, які беруть участь у збройному конфлікті в Україні? Під чию юрисдикцію потрапляють вчинені ними у ході конфлікту дії? Чи існує можливість залучити їх до відповідальності, якщо вони вже покинули територію Україну? Пошуку відповідей на ці питання присвячений новий аналітичний звіт УГСПЛ
Запрошені гості:
Олександр Сєдов, аналітик Центру документування УГСПЛ
Аліна Павлюк, юрист Центру стратегічних справ УГСПЛ
Олександр Євсєєв, кандидат юридичних наук, доцент, науковий консультант судді Конституційного суду України

3 серпня о 14.00 в УНІАН відбудеться круглий стіл в рамках спільного з Представництвом Європейського Союзу в Україні проекту #EUkraine   на тему: «Кадрова революція влади: як Уряд буде набирати нових фахівців-реформаторів та шукати шляхи зробити систему більш ефективною». В українському Уряді триває підготовка до оголошення конкурсів на зайняття посад у рамках реформування Кабінету Міністрів України. Яким чином лави чиновників будуть оновлюватись новими реформаторами? Як Уряд країни планує удосконалити та покращити систему державної служби? Коли буде оголошено конкурс по відбору агентів змін для урядових структур?  Хто зможе прийняти участь у конкурсі? Коли нові фахівці прийдуть працювати в урядові структури? Хто займається пошуком  молодих реформаторів для Кабміну ? Чи передбачають нові фахівці у держслужбі новий ринковий рівень зарплат і який саме?  Які поради  ЄС може дати Україні на підтримку  кадрової революції? Чи буде ЄС надавати фінансову допомогу реформі держслужби в Україні? Що  дає реформа дежслужби суспільству, бізнесу та кожному громадянину? До участі запрошуються:  керівник Програм співробітництва Представництва ЄС в Україні   Бeренд де ГРООТ, представники Кабінету Міністрів України, міністерств та  відомств, провідні фахівці та експерти. Модератор круглого столу - Микола Бабич, заступник керівника департаменту економічних новин УНІАН. Організатор - Ірина Головатенко, керівник прес-центр УНІАН (вул. Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Тел. (044) 498 07 64

У четвер 10 серпня об 11:30 в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбудеться прес-конференція Українського центру оцінювання якості освіти на тему: «Результати ЗНО – 2017: тенденції та висновки».
Участь у прес-конференції візьмуть директор Українського центру Вадим Карандій і заступник директора, який опікується укладанням предметних тестів, Валерій Бойко.
Директор Українського центру Вадим Карандій поінформує про те, як склали зовнішнє незалежне оцінювання з 12 навчальних предметів учасники в різних регіонах України, а також чи впливає місце розташування та тип навчального закладу на результати тестування. Також Вадим Карандій підіб’є підсумки державної підсумкової атестації, що проходила цьогоріч у формі зовнішнього незалежного оцінювання та представить набір даних зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року, що будуть оприлюднені у форматі Open Data.
Заступник директора Українського центру Валерій Бойко поінформує про показники якості предметних тестів зовнішнього незалежного оцінювання: складність, розподільну здатність, надійність, – а також проаналізує, наскільки ефективним інструментом вимірювання є тести ЗНО. 
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
Відділ інформації та комунікації з громадськістю
(044)486-09-62; zno_info@testportal.gov.ua



Новини Центральної України
24-25 липня
 Генеральний штаб Збройних сил України погодив використання операторами мобільного зв'язку базових станцій 3G у Житомирі та Бердичеві, повідомляє Український державний центр радіочастот (УДЦР). "Сьогодні ми отримали погодження Генерального штабу Збройних Сил України на використання базових станцій 3G у Житомирі.
Задолженность потребителей Киева за электроэнергию на данный момент превышает 1 млрд гривен, крупнейший должник - водоканал. Об этом говорится в сообщении пресс-службы ПАО "Киевэнерго".
25 липня Вінницький міський голова Сергій Моргунов підписав Декларацію про приєднання міста Вінниця до ProZorro.Продажі - спільного проекту Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Фонду гарантування вкладів України та Transparency International Україна.
82 тисячі гектарів лісів області мають І або ІІ клас пожежної небезпеки. А це — третя частина від загальної площі лісових насаджень Полтавщини. Натомість, брак державного фінансування та спецтехніки заважає працівникам обласного лісгоспу своєчасну помічати та ліквідувати загорання. Про це говорили сьогодні на щотижневій апаратній нараді у голови Полтавської ОДА.
В Киеве активисты партии «5.10» нанесли логотип своей политической силы поверх известного изображения всеукраинского масштаба.
У місті Олевськ Житомирської області підприємець з Рівненської області продавав цигарки з акцизною маркою ДНР.
За несвоєчасне подання щорічної декларації на суддю Корольовського районного суду м. Житомира складено адміністративний протокол.
На Хмельниччині за втручання прокуратури бюджет міста Кам’янця-Подільського поповниться більше як на півмільйона гривень Органи прокуратури області продовжують активну роботу щодо забезпечення реалізації принципу платності використання земель.
26-27 липня
Вищий господарський суд Києва підтвердив законність рішення Київради про заборону реалізації алкоголю з 23:00 до 10:00
С 1 августа на Подоле в Киеве изменится схема организации дорожного движения в связи с открытием пешеходных зон
Движение Femen в Киеве провело акцию против Крестного хода, который состоялся в столице . Об этом сообщает корреспондент "Страны" с места событий. Активистка движения по имени Анна в одних трусах забралась по лестнице на барельефы памятника Владимиру. На ее груди было написано Putin Kills (Путин убивает). Анна пришла на акцию с двумя парнями, которые поставили ей лестницу на памятник.
Священный синод Украинской православной церкви обратился к президенту Петру Порошенко с просьбой инициировать возможность получать паспорта без электронного носителя. Об этом говорится на сайте УПЦ.
ПАО "Киевгаз" заявляет, что взрыв в доме по улице Бурмистенко, 12 мог стать посторонний газовый баллон, взрывчатка, или попытки жительницы совершить самоубийство. Об этом сообщает пресс-служба компании в Facebook .
Штаб-квартиру Добровольческого Движения ОУН на ул. Мазепы, 6 в Киеве заблокировали правоохранители. Об этом сообщил руководитель Организации украинских националистов (ОУН) Николай Коханивский в Facebook . "Штаб Добровольческого Движения ОУН на Мазепы, 6 снова заблокирован, как 9 мая.
"Це ж ср@нь господня!" Кличко рассказал о сносе рынка на Лесном
Мэр Киева Виталий Кличко прокомментировал снос рынка возле станции метро Лесная. Об этом сообщает КНК Медиа.
Відключення пов’язані із ремонтними роботами на повітряній лінії. У зв’язку із цим, з 8:00 до 16:00, без світла залишаться вул. 1-ша Севастопольська (будинки №№ 1-51, 2-58), вул. 2-га Севастопольська (будинки №№ -15, 2-24), вул. Пушкарівська (будинки №№ 1-13, 2-18), вул. Липнянська (будинки №№ 1-11, 2-20).
 Радіолокаційні станції ІІ-18 Малахіт посилено охороняють небо над стратегічними українськими об’єктами, зокрема й над Канівською ГЕС. Про це повідомляє «Kanos» із посиланням на сюжет журналістів телеканалу ICTV . «Наші оператори, які спостерігають за діями повітряних суден, спроможні виявити будь якого противника. Він не залишиться непомітним і не проникне на територію нашої держави.
В четверг, 27 июля, члены исполнительного комитета Черниговского городского совета будут голосовать за то, чтобы принять или отклонить Программу обновления градостроительной документации Чернигова. Программа рассчитана на 4 года (с 2017 по 2020). Общая смета предусмотренных в ней работ составляет 10,7 миллионов гривен.
 «Я хочу подякувати своєму рідному колективу, з яким відпрацювала 20 років. Я хочу побажати всім великого людського щастя.
Півдоби боролися лісівники із пожежею, що виникла на торфовищі поблизу села Копище Олевського району на території Поліського заповідника.
За даними Укргідрометцентру, 26-31 липня в Кіровоградській області надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. Про це Новини Кіровоградщини повідомила прес-служба УДСНС в області. ДСНС закликає жителів дотримуватися правил пожежної безпеки під час перебування у лісах, парках, на відкритих територіях.
28-30 липня
 Закон є одним із взятих Україною зобов’язань перед Європейським Союзом
Над Кривим Рогом пронісся смерч: літали дахи і дерева, град розміром з куряче яйце
У Кривому Розі (Дніпропетровська область) над житловими будинками в районі Східний спостерігали смерч
Постановою Вищого господарського суду України частково задоволено касаційну скаргу Київської міської ради, а саме виключено зобов’язання скасувати рішення Київради щодо обмеження реалізації алкогольних і слабоалкогольних напоїв з 23.00 до 10.00. Про це повідомляє прес-служба Київради. «Це перемога киян, які не один місяць вимагали від влади обмежи-ти продаж спиртних напоїв.
Вчера, 27 июля, после сильного ливня затопило площадь Героев Бреста в Святошинском районе. Соответствующее видео опубликовал очевидец на видеохостинге Youtube.
Полтавців масово зупиняють колишні ДАІшники для перевірки документів, а ті продовжують «домовлятися» із ними
Компания «Агротрейд» расширяет элеватор с помощью кредита Европейского банка реконструкции и развития, пишет elevatorist.com. Черниговский элеватор строится за кредитные средства банка ЕБРР.
 Тривають роботи з капітального ремонту шляху Т-06-14 Глибочиця-Станишівка через Калинівку, Клітчин
За поданням прокуратури області суддю Ленінського районного суду м.Кіровоград, який виносив постанови про адміністративний арешт учасників Революції Гідності, притягнули до дисциплінарної відповідальності.

Вечером 28 июля в районе Кривого Рога (Днепропетровская область) ураган с сильным дождем и градом повредил крыши более 80 частных жилых домов, повредил 12 хозяйственных сооружений, газопровод и линии электропередач. Об этом сообщает пресс-служба ГСЧС в Днепропетровской области. Также в этом районе повалены 35 деревьев, повреждены 4 автомобиля. 

Коментарі