Аудиторський козир для екс-акціонерів "Приватбанку". Головні новини тижня + Анонси

Тимчасове рішення в проблемі львівського сміття. Козир для колишніх акціонеру "Приватбанку" від E&Y. Арешти майна і колишнього керівника Одеського НПЗ, на який поклали око три групи інтересів. Подання на позбавлення недоторканності 5-х нардепів. Голодують 9 учасників АТО, яких судять.

Фото: Бджола


Зі Львова під керівництвом облдержадміністрації почали вивозити сміття на звалища в межах області. Кажуть, що вивезення сміття закінчиться тижні за два. В облдержадміністрації вважають що в місті є 6,5 тис тонн невивезеного сміття, за оцінками мера 11,5 тис тонн. Голова фракції партії мера Львова Садового “Самопоміч” з початку тижня оголосив голодування. До нього приєдналися кілка депутатів і віце-спікер Оксана Сироїд. Голодували поки не прийняли зручне їм рішення про вивезення сміття.


Звіт і висновки аудиторів підтверджують далеко не усі більш ранні декларації НБУ щодо вимитих з "Приватбанку" коштів,  йдеться у статті DT.UA. Є претензії до українського офісу E&Y.
"Наприклад, якщо вірити звіту й висновкам аудиторів E&Y, зазначена в річному звіті банку цифра інсайдерських кредитів до націоналізації становить лише 8,8 мільярда гривень (примітка 30 "Операції з пов'язаними сторонами до зміни власників Групи", стор. 80 звіту). Що все ж таки дуже погано стикується з озвученою Гонтаревою цифрою інсайдерських кредитів у 97%", – впишуть автори.
Найчастіше у висновку аудиторів вживається фраза - "не змогли отримати прийнятні аудиторські докази". Відноситься це навіть до 155 мільярдів гривень резервів, сформованих під знецінення кредитів за підсумками 2016-го.
Вкрай симптоматичним, на думку авторів, є та обставина, що аудитор у своєму висновку відмовився висловити думку про звіти про "прибутки та збитки" та "про рух грошових коштів".
"Виходить, що все, що міститься у цих звітах, не підтверджене аудитом? Окрім того, E&Y не змогли визначити, коли виникли зафіксовані у звіті збитки на суму 150 мільярдів гривень, що теж як мінімум дивно, адже сума д-у-у-же значна, і період її виникнення мала зацікавити аудиторів", – йдеться в статті.
При націоналізації в грудні 2016 року потреби в докапіталізації «Приватбанку» Нацбанком оцінювалися на рівні близько 150 мільярдів гривень, з яких 116 мільярдів - були покриті за рахунок держави, що випустила власні боргові цінні папери.
Сума, що залишилася, була компенсована за рахунок конвертації в капітал зобов'язань перед пов'язаними з колишніми власниками банку особами (так званий "bail-in"). 
В "Приваті" сказали, що 139 млрд грн кредитів фіктивним фірмам дали, коли в банку вже працювали чиновники НБУ.
екс-акціонер "Привату" Ігор Коломойський задоволений аудиторським звітом E&Y. Але, цей звіт ще не вийшов за межі інсайдерів.
«Единственное, что вызывает опасение - это необдуманные заявления чиновников Нацбанка, которые, чтобы оправдать национализацию, поспешили сообщить всем корпоративным заемщикам ПриватБанка о том, что платить по их долгам должны Коломойский с Боголюбовым. И продолжают распространять этот фейк в СМИ, используя даже международные новостные агентства», - сказав Коломойський.
Такий звіт аудиторів спровокував питання до якості діяльності українського бюро E&Y. Їх висували переважно представвники держави.


Районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ. Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив генпрокурор Юрій Луценко. Застосована спеціальна конфіскація всього майна ПАТ "Одеський нафтопереробний завод" і ТОВ "Енергія і газ Україна" на користь держави", - зазначив Жученко.
"В рамках укладення угоди зі слідством районний суд Одеси виніс вирок про спецконфіскацію цілісного майнового комплексу Одеського НПЗ як знаряддя злочину злочинної організації Курченка", - пише він.
За його словами, тепер очікується повторний конкурс з приватизації.
Він також зазначив, що завод перейшов у власність держави в особі Кабінету Міністрів, але за нього раніше боролися і Фірташ з Коломойським. А недавно “Економічна правда” писала, що мережа АЗС "БРСМ" та Одеський НПЗ незабаром можуть стати частиною державного підприємства, яке буде контролюватися командою президента.
22 квітня 2017 року за клопотанням прокуратури судом арештовано колишнього заступника генерального директора з поставок ПАТ "Одеський НПЗ".
Загалом під час розслідування прокуратура Одещини спільно з органами поліції та Управлінням СБУ в області повідомили про підозру 16 фігурантам злочинних оборудок з нафтопродуктами по так званій "схемі Курченка".
"Щодо однієї особи судом вже винесено обвинувальний вирок. На теперішній час тривають обшуки у приміщеннях "Одеського НПЗ", - йдеться у повідомленні прокуратури.


В справі НПЗ в Одесі засудили і колишнього заступника генерального директора Одеського нафтопереробного заводу, причетного до розкрадання палива за так званою схемою бізнесмена Сергія Курченка, повідомив прокурор Одеської області Олег Жученко, передає УНІАН.
За його словами, відповідний вирок виніс Суворовський районний суд Одеси одночасно з рішенням про повернення майнового комплексу НПЗ у власність держави. Це - другий реальний вирок у цьому провадженні.
"Він був заступником гендиректора НПЗ. Прізвище його Веремєєв. Він фактично займався організацією, підготовкою документів і відправкою нафтопродуктів. Це не пересічний виконавець, а людина, який входить до вищої ланки", - сказав Жученко. Фігуранта засуджено до 5 років позбавлення волі з роком відстрочення виконання вироку.
Жученко пояснив, що суд виніс вирок на підставі угод між процесуальним керівником розслідування (прокурором) і засудженим. Коментуючи можливість оскарження рішення суду щодо повернення НПЗ у власність держави, Жученко пояснив, що це малоймовірно.
"Оскарження вироку, винесеного на підставі угоди, можливе лише за виняткових обставин. Не всі суб'єкти кримінального провадження можуть його оскаржити. Це можуть зробити тільки процесуальний керівник - прокурор або сам обвинувачений, якого засуджено також на підставі відповідних угод", - сказав Жученко.
"В даний час, за офіційними підрахунками фіскальної служби, шкода, яку завдали державі, перевищує 2 мільярди гривень", - додав Жученко.




Генпрокуратура внесла в парламент подання на притягнення до відповідальності трьох народних депутатів — представника групи "Воля народу" Олеся Довгого, "Народного фронту" Максима Полякова та БПП Борислава Розенблата.
Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.
За її словами, САП передала документи на депутатів у вівторок близько 15.30.
За що їх?
- депутата від НФ Євгена Дейдея підозрюють у махінаціях, за якими збагатився на 6.1 млн грн,
депутата групи "Воля народу" Олексія Довгого, за схеми із землею.
депутата "Радикальної партії" Андрія Лозового, за незаконне збагачення
депутата від БПП Борислава Розенблата, в діях якого вбачаються ознаки зловживання впливом та хабарництва на загальну суму 280 тис дол.
депутата від НФ Максима Полякова за то саме, що й Розенблата.
Регламентний комітет парламенту має 21 день на розгляд цих подань.
Про то підготовку цих подань відомо давно. Та чи є сенс? Справа проти ні одного народного депутата, з яких знімали недоторканність в цьому скликанні не закінчилася виправдальним чи обвинувальним вироком суду. На моїй пам'яті в цьому скликанні недоторканність втрачали: Ігор Мосійчук з "Радикальної партії", Сергій Клюєв з "Опозиційного блоку", екс-комбат "Айдару" Сергій Мельничук, газовий магнат Олександр Онищенко. Ще один Микола Мартиненко з "Народного фронту" після звинувачень в махіанціях на ринку ядерної енергетики здав мандат сам. 


Голодують засуджені учаники АТО.
Цього тижня оголосили голодування 8 із 8 засуджених за тортури бійців роти "Торнадо" ​оголосили голодування через скасування "закону Савченко" і погані тюремні умови. Вимагають зустріч із омбудсменом.
А під фвихідні звільнений з полону «ДНР» і тепер підозрюваний у державній зраді полковник Збройних сил України Іван Без’язиков оголосив безстрокове голодування у Лук’янівському СІЗО, у коментарі Громадському повідомила дружина ув’язненого Маргарита Кушнірова. За словами дружини Без’язикова, він був і раніше готовий до цього, «але сподівався на відкритий і чесний суд».


Генеральний директор Луганського енергетичного об'єднання: Брехня і маніпуляції, або Про що мовчать телеканали

Анонси
26 червня 2017 року Президент України Петро Порошенко здійснить робочий візит до Франції.
Програмою візиту передбачено зустрічі Глави Української держави з новообраним Президентом Франції Е.Макроном, Прем’єр-міністром Французької Республіки  Е.Філіппом та Головою Сенату Франції Ж.Ларше.

Дата/час 26.06.2017 10:00. № Справи 756/4855/17. Обвинувачений: Янукович Віктор Федорович, адвокат: Федоренко Ігор Люсикович. Суть позовуПосягання на територіальну цілісність і недоторканність України.
Адреса4212, Київська, м. Київ, вул. Тимошенка, 2є

У понеділок, 26 червня, о 10.30 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему "Варварські вирубки лісів можуть призвести до зникнення питної води в західних областях України". Учасники: народний депутат України Ігор Луценко, координатор проекту "Збереження карпатських пралісів", представник Українського товариства охорони птахів Ольга Яремченко; директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко (вул. Рейтарська, 8/5-А). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями. Додаткова інформація за тел. (067) 715-27-90, kekz-office@ukr.net (Володимир Борейко), (096) 913-15-72, Victoria.Shevchuk@birdlife.org.ua (Вікторія Шевчук).
26 червня, у Міжнародний день проти зловживання та нелегального обігу наркотиків і Міжнародний день на підтримку жертв тортур, у Києві Майдані Назалежності відбудеться акція-ілюзіон «Граблі української наркополітики» 

Захід проводиться в рамках глобальної кампанії за зміни репресивної наркополіти «ПІДТРИМАТИ, НЕ КАРАТИ!»(Support.Don’t punish), що цього дня традиційно проходитиме у понад 150 містах світу, у 80 країнах.

«Безвіз – Є, а гуманної наркополітики – НЕМАЄ!», - із закликами обрати проєвропейський, гуманний підхід у державній політиці щодо наркотиків, учасники акції, серед яких наркозалежні люди та їх близькі, правозахисники та громадські активісти, відтворять суворі реалії чинної української репресивної наркополітики, з якими майже сотні тисяч наших громадян стикаються фактично щоденно. 

Початок акції-ілюзіону об 11:00 на Майдані Назалежності. 

Організатори акції: Українське об’єднання людей, що живуть з наркозалежністю та Альянс громадського здоров’я. Партнери: Євразійська мережа людей, що вживають наркотики та громадські організації міста Києва: (Еней, Конвіктус, Вертикаль, Ліга-Легалайф). 

Запрошуємо представників громадських організацій, правозахисників та усіх небайдужих громадян підтримати акцію. 

Національний координатор кампанії в Україні:
Павло Скла, тел. 0503825178, e-mail: skala@aph.org.ua, МБФ «Альянс громадського здоров’я» 
В Україні заходи в рамках глобальної кампанії «ПІДТРИМАТИ, НЕ КАРАТИ!» відбуваються щорічно, починаючи з 2013 року!
 
Офіційна сторінка глобальної кампанії «Support.Don’t punish»: http://supportdontpunish.org/

26 червня 2017 року об 11.00 у зеленій залі облдержадміністрації (м. Полтава, вул. Соборності, 45) відбудеться конференція, яка присвячена питанням єдиного інформаційного простору Полтавської області та безпеки в ньому. 

26 червня 14.00 відбудеться прес-конференція на тему: «Стратегія і тактика культурно-просвітницької роботи на Донбасі» (Зала 1).
Організатор: ГО «Таврійська гуманітарна платформа», Міністерство інформаційної політики України.
Учасники: Юрій Косенко - голова правління ГО «Українська Ініціатива»; Максим Потапчук - керівник культурно-освітницької фундації «Лібера Лібераті» (Краматорськ); Світлана Кравченко - член правління ГО «Бахмут Український»; Віктор Власко - керівник осередку ГО «Українська Ініціатива» в місті Ічня Чернігівської області; Дмитро Ткаченко - радник Міністра інформаційної політики України; Андрій Іванець - координатор Таврійської гуманітарної платформи. 
Контакти: Прес-служба ГО «Таврійська гуманітарна платформа», 050-606-49-17.
Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05
Акредитація ЗМІ за адресою: anna@ukrinform.com
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

Всеукраїнський семінар Ради організації ветеранів України на тему: «Роль волонтерського руху в підвищенні соціального захисту ветеранів та громади похилого віку»
26 червня о 15:00 год. – Всеукраїнський семінар Ради організації ветеранів України на тему: «Роль волонтерського руху в підвищенні соціального захисту ветеранів та громади похилого віку».
Місце проведення: Вінницький обласний клінічний госпіталь ветеранів війни (вул. Пирогова, 109а)

26-27 червня 2017 року громадська організація «Інтерньюз-Україна» в рамках Програми USAID РАДА, що виконується Фондом Східна Європа, запрошує регіональних журналістів взяти участь у парламентській конференції, яка підіб’є проміжні підсумки 2,5 років діяльності ВРУ VIIІ скликання.
У програмі заходу:
  • Прес-брифінг Голови Верховної Ради Андрія Парубія;
  • Прес-брифінг із головами та заступниками фракцій;
  • Екскурсії по ВРУ та спілкування з народними депутатами України, учасниками проекту «Модельний округ» щодо нагальних питань регіонів;
  • Зустрічі із представниками Прес-служби та Інформаційного управління Апарату Верховної Ради України щодо роботи із парламентською інформацією.
  • ДОДАТКОВО: прес-брифінг із звітування Рахункової палати України за 2016 р.
Дводенною конференцією також передбачається спілкування із представниками організацій-партнерів Програми USAID РАДА, які зможуть детально проконсультувати регіональних журналістів щодо останніх аналітичних проектів та останніх розробок у сфері надання доступу до інформації про роботу Парламенту та народних депутатів України. Серед  експертів будуть присутні представники: ГО «Інтерньюз-Україна», Громадянська мережа «Опора», ГО «Лабораторії законодавчих ініціатив», Європейського інформаційно-дослідницького центру у Верховній Раді України та ГО «Ліга Інтернів».
Основне місце проведення: м. Київ, вул. Михайла Грушевського, 5 (будівля Верховної Ради України).
Час проведення: 26-27 червня 2017 року (понеділок-вівторок).
Участь у прес-турі є безкоштовною.
УЧАСТЬ ЗМІ МОЖЛИВА ЗА ПОПЕРЕДНЬОЇ РЕЄСТРАЦІЇ
КІЛЬКІСТЬ МІСЦЬ ОБМЕЖЕНА
Для участі у заході просимо заповнити реєстраційну анкету 21 червня 2017 року18.00.
Учасникам забезпечують:
  • харчування;
  • іногороднім: відшкодування дорожніх витрат за наявності оригіналів квитків (транспорт прямого сполучення, рівня не вище купе або «Інтерсіті» другого класу) та проживання в готелі.
Підтвердження участі відібрані учасники отримають 22 червня 2017 року до 18.00.
За додатковою інформацією звертайтесь до Інни Чорної за телефоном +38 093 254 08 41 або ichorna@internews.ua 
Довідка: Програма Агентства США з міжнародного розвитку USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво» виконується Фондом Східна Європа в партнерстві з громадянською мережею «Опора», громадськими організаціями «Iнтерньюз-Україна» та «Лабораторія законодавчих ініціатив» та має на меті сприяти становленню відповідального, підзвітного і демократичного представницького органу – Парламенту України. Термін реалізації Програми: листопад 2013 – листопад 2018 років.
Детально про Програму – на сайті www.radaprogram.org

27 ЧЕРВНЯ 2017, 11:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
Прес-конференція Голови Верховної Ради України А.Парубія

Прес-конференція Голови Верховної Ради України А.Парубія (вул.М.Грушевського,5, внутрішній дворик). 
До уваги представників ЗМІ:
Вхід виключно за картками акредитації через 5-й під’їзд.
Прохання підтвердити свою присутність шляхом реєстрації на офіційному сайті Верховної Ради України : http://iportal.rada.gov.ua/.
Реєстрація завершується 26.06.2017р. о 12.00.

Які міста України є лідерами за прозорістю та відкритістю? Transparency International Україна спільно з Інститутом політичної освіти презентують результати дослідження прозорості сотні найбільших міст України. Оприлюднення рейтингу відбудеться 27 червня об 11:00 в Українському кризовому медіа-центрі (Київ, вул. Хрещатик, 2).
Команда аналітиків вибудувала топ-міст за 91 показником у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших.
Чому містам-лідерам вдалося обігнати інші в рейтингу прозорості? Як українці можуть примусити місцеву владу бути підзвітною громадськості? В яких містах жителі вже вирішують, куди краще спрямувати кошти місцевого бюджету? Всі ці питання обговорюватимуть:
  • Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна;
  • Олександр Солонтай, експерт Інституту політичної освіти, головний аналітик проекту;
  • Альвіна Бондаренко, керуюча справами виконавчого комітету міської ради м. Кропивницький;
  • Анатолій Бойко, представник громадського партнерства «За прозорі місцеві бюджети» (Одеса).
Особливу увагу фахівці приділять шляхам поліпшення ситуації у містах з найгіршими показникам і запропонують свою консультативну підтримку. Результати дослідження опублікують на сайті з поясненнями, чому отриманий саме такий бал.
Акредитація на місці за редакційними посвідченнями. Онлайн-трансляція заходу: http://uacrisis.org/ua/stream
Після презентації рейтингу прозорості 100 найбільших міст України 27 червня відбудеться експертна дискусія за участі громадських діячів, представників влади та міжнародної спільноти. Захід триватиме з 14:00 до 17:00 в HUB 4.0 за адресою: Київ, пров. Ярославський, 1/3. Деталі за посиланням: http://bit.ly/2rLZ0X9

Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.
Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна, м.т. 050-352-96-18, e-mail: tymchenko@ti-ukraine.org
Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі  Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше  www.ti-ukraine.org

28 червня(середа) 2017 року, о 12:00 в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбудеться круглий стіл на тему: "Конституція України і принципи Республіки. Зміни чи нова Конституція?"
Організатор: Громадська спілка "Українська республіканська платформа".
Питання для обговорення:
- УРП у відстоюванні принципів республіки;
- Суспільно-трансформаційна динаміка та риски конституційного процесу в Україні;
- "Республіка Україна" та право громадянина на захист від збройного насильства;
- Цілі і сенси в українському суспільстві і Конституція.
Спікери:
- Віктор Шишкін, екс-суддя Конституційного суду України, перший Генеральний прокурор України;
- Сергій Джердж, голова Української республіканської партії;
- Ірина Сінчалова, голова ГС "Українська республіканська платформа";
- Сергій Дацюк, політолог;
- Андрій Кочуков, член Ради незалежної профспілки "Рівність";
- Едуард Афонін, професор, доктор соціологічних наук;
- Сергій Коваленко, письменник, історик.
Акредитація журналістів: (+38050) 412 48 61 або press-centreun.un@ukr.net
Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх

Запрошуємо на експертне обговорення на тему "Подвійне громадянство: боротьба з корупцією та права людини. Світові реалії і законодавство України". Захід, організовуваний Центром польських правових наук, відбудеться 30 червня 2017 року об 11:00 за адресою: м. Київ, Ярославський провулок, 1/3 (приміщення Hub 4.0, зал «Evolution»).

У межах заходу планується обговорення актуальних правових і політологічних аспектів подвійного громадянства, в якому візьмуть участь провідні експерти з України та Польщі:
Ігор Коліушко, засновник та голова правління Центр політико-правових реформ
Світлана Конончук, виконавчий директор Українського незалежного центру політичних досліджень
- Оксана Нестеренко, кандидат юридичних наук, керівникМіждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції НаУКМА
- Кшиштоф Щуцький, доктор права, доцент Кафедри порівняльного кримінального права Факультету права та адміністрації Варшавського університету, керівник Центр польських правових наук
- Домінік Морґала, доктор права, адвокат

Експертне обговорення є відкритим для усіх зацікавлених! Якщо Ви плануєте відвідати наш захід, заповніть, будь ласка, коротку реєстраційну форму за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSemRdKlSvCqVtGsbRNKDehT3-qU65oQOCbKZGd_7nRDk0a9RQ/viewform


Новини Центральної України
19-20 червня
Заборгованість населення України з оплати послуг централізованого опалення станом на 1 червня 2017 року становить 3,8 мільярда гривень, 25% з яких сформовані споживачами ПАТ "Київенерго".
Як зросте вартість проїзду в Києві: Метро, тролейбус, електричка
З 15 липня у столиці України підвищать вартість проїзду в метро та громадському транспорті
 У Києві 20 червня приблизно о 4-й ранку сталася пожежа на проспекті Перемоги, 44. Про це у Facebook повідомляє ГУ ДСНС в Києві. Зауважимо, що за вказаною адресою розташована Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка. За інформацією ДСНС, зайнялось сміття та побутові речі (дерев’яні піддони) на площі 60 кв. м.
У КМДА спрогнозували, коли у п'яти районах столиці з'явиться гаряча вода
 Столична влада розраховує, що до кінця тижня буде відновлена повноцінна робота ТЕЦ № 6 і у житлових будинках, а також закладах соціальної сфери Деснянського району, частини Оболоні, Подолу з'явиться гаряча вода. Про це за результатами селекторної наради з питань підготовки до зими заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба відомства.
 Кабінет Міністрів України має намір розглянути внесення Національною радою реформ пропозиції до урядового проекту пенсійної реформи на засіданні в середу 21 червня, сказав міністр соціальної політики Андрій Рева в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".
Директор департамента внутренней и информационной политики Львовской областной государственной администрации Ольга Березюк объявила голодовку, пишет Интерфакс-Украина
Розенблат заявил, что давно получает угрозы физической расправы
Народный депутат от фракции "Блок Петра Порошенко" Борислав Розенблат в течение последнего месяца получал угрозы физической расправы в свой адрес. Об этом сообщает "112 Украина" . По словам Розенблана, он был вынужден обратиться к СБУ, чтобы предоставили защиту, однако в вопросе отказали. "Мой охранник просто прикрыл мне спину. Такой человек должен быть рядом", - добавил Розенблат.
Фахівці Департаменту соціального захисту населення Полтавської ОДА провели селекторну нараду для керівників і спеціалістів районних та районних у місті управлінь соцзахисту, які займаються внутрішньо переміщеними особами та субсидіями.
 Епідеміологи виявили у водоймах Запоріжжя бактерію холери - вібріон. Нині вони досліджують близько сотні водойм у регіоні щотижня - Азовське море, річку Дніпро, питну та стічні води, а також неглибокі річки та ставки.
 У центрі Києва на вулиці Хрещатик, 40 спалахнула велика пожежа в будівлі колишнього центрального гастроному, повідомляє " Українська правда ". "Хрещатик, 40 – горить дах. На місці працюють рятувальники. Це наразі вся інформація", – зазначила речник ДСНС Києва Світлана Водолага.
 Супрун сказала про це під час обстеження переповнених сміттєвих майданчиків 20 червня у Львові, повідомляє видання " Радіо свобода ". Водночас, за словами в.о. міністра, проведені на місцях скупчення сміття аналізи ґрунту засвідчили "дуже високий рівень бактерій", що означає небезпеку зростання захворюваності серед населення.
У Полтавській області триває підготовка до опалювального періоду 2017-2018 року. Про хід виконання робіт під час селекторної наради за участі Прем’єр-Міністра України Володимира Гройсмана розповів голова Полтавської ОДА Валерій Головко.
 В киевском метро 34 станции из 52 не приспособлены для людей с ограниченными возможностями. Об этом 44.ua сообщили в пресс-службе КП “Киевский метрополитен”.
 Механізми отримання субсидій на опалювальний на неопалювальний сезони було доопрацьовано. Про це сьогодні, 19 червня, на ранковій нараді повідомила директор департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Оксана Мовчан.
21-22 червня
 Вищий господарський суд України від 13 червня 2017 року порушив справу про банкрутство ПрАТ "Київмлин" (Київ), найбільшого столичного борошномельного підприємства. Згідно з повідомленням на сайті суду, ліквідатором підприємства призначено Євгена Лахненка.
 Площа пожежі в найстарішому будинку на головній вулиці Києва - будівлі колишнього Центрального гастроному на вул.Хрещатик, 40/1 - становить 1 тис кв м, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій. "Триває гасіння. Для запобігання поширенню вогню на розташовані поруч житлові будинки рятувальники подали на гасіння лафетні стовбури.
Хворий на ботулізм придбав рибу в магазині, що розташований на першому поверсі будівлі під супермаркетом "Сільпо".
"Київенерго" є найбільшим боржником перед "Укртрансгазом" за послуги транспортування газу, а ТЕЦ-6 відключило з власної ініціативи.
Министерство инфраструктуры издало приказ, в котором предусматривается уменьшение сборов авиакомпаниям в международном аэропорту "Борисполь" с $17 до $13 за каждого отправленного пассажира. Об этом сообщил министр инфраструктуры Владимир Омелян на своей странице в Facebook.
23-25 червня
Подозреваемые - двое чиновников Херсонского городского совета
Порівняно з відповідним періодом 2016 року, Житомирська область піднялася на 5 позицій.
Дні Словенії, які заплановані для проведення в Україні в 2018 році, будуть проходити саме в Харкові.
Щодо двох охоронців депутата було відкликано подання про обрання запобіжного заходу.
В Киеве планируют расширить “Мыстецкий Арсенал”
В Киеве планируют расширить территорию комплекса "Мыстецкий арсенал" и обустроить там парк. Об этом изданию "Вечерний Киев" сообщила заместитель генерального директора комплекса Соломия Боршош.
Владелец здания бывшего Центрального гастронома должен восстановить сгоревший памятник архитектуры. Об этом говорится в сообщении пресс-службы КГГА.
Около 250 GPS на сегодня установлены в городском пассажирском транспорте. В общем должно быть примерно 350, включая и троллейбусы, и автобусы. Об этом рассказал начальник управления транспорта и связи городского совета Юрий Горбань. Согласно инвестиционному плану 19 единиц транспортных средств в городе должны быть обновлены и модернизированы до конца текущего года.
 Стаття, за якою народного депутата від БПП Борислава Розенблата хочуть притягти до кримінальної відповідальності, передбачає до 12 років ув'язнення з конфіскацією майна.
Голова облдержадміністрації, обласної ради та керівництво ДП «СхідГЗК», ДП «Ядерне паливо» підписали Меморандуму про співпрацю та партнерство.Удосконалення регіональної соціальної, екологічної політики та розвиток об’єктів атомно-промислового комплексу на Кіровоградщині – одні з ключових умов документу, повідомили Новини Кіровоградщини в ОДА.
Перші результати кризового моніторингу річки Південний Буг Державною екологічною інспекцією у Хмельницькій області в рамках проведення кризового моніторингу 21 червня проведено обстеження річки Південний Буг.
Ремонтні роботи тривають на ділянці протяжністю 2,5 кілометри. На частині автодороги місцевого значення «Хмельницький — Миколаїв» розпочалися роботи по укладенню нового дорожнього покриття. Новий шар асфальтобетонної суміші за 5 мільйонів гривень буде укладено на ділянці дороги протяжністю 2,5 кілометри. Завершиться ремонт вже через кілька діб.

Компанії Monsanto і Ерідон планують в 2018 році відкрити в Житомирській області насіннєвий завод.
Коммунальное предприятие «Винницаоблводоканал» подписало договор со Всемирным банком о получении кредита в размере 40 млн долларов на реконструкцию.
Об этом сообщил руководитель КП "Киевский метрополитен" Виктор Брагинский в интервью ЦТС.
 На государственную помощь в Украине понадобится дополнительно как минимум 25 миллиардов гривен. Об этом сообщает портал domik.ua . В Украине продолжается пересчет субсидий на следующие полгода. Уже сейчас государству не хватает денег на компенсацию «коммунальной скидки», в ближайшее время Министерство финансов обратится к парламенту с просьбой пересмотреть бюджет и выделить дополнительно 15 млн
Депутат Київської обласної ради Борис Панченко потрапив у дорожньо-транспортну пригоду на трасі Біла Церква-Володарка. Внаслідок ДТП загинули три людини, серед яких і сам Панченко, ще одна людина постраждала, повідомив на свої сторінці в Facebook голова в Київської обласної державної адміністрації Олександр Горган.
ВАТ " Київенерго " відновить гаряче водопостачання мешканців п'яти районів Києва з 26 червня, після включення ТЕЦ-6, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелєєв на своїй сторінці в Facebook. "Жителі вже з понеділка отримають гарячу воду, зараз йде розгортання технологічних процесів", – написав Пантелєєв. 
Контрабандисты пытались подкупить пограничников 10 тыс. евро. ФОТО
Контрабандисты пытались подкупить сотрудников Государственной пограничной службы Украины 10 тысячами евро, чтобы те посодействовали в перемещении сигарет на границе с Румынией.
Вночі 23 червня поліцейські оперштабу у Володимирці зупинили автомобіль «ВАЗ-2121», яким керував 34-річний житель району.
Це питання вирішено розглянути на одному з найближчих засідань Київради Зі 148-ми зазначених в проекті порядку денного питань, два перших стосувалися Стратегії розвитку Києва. Звітів, щодо реалізації Стратегії за 2016 рік, змін до рішення Київради, котре було ухвалене п’ять років тому і стосувалося розвитку столиці до 2025 року.
Прокуратура через Апеляційний суд домоглася змінити міру запобіжного заходу для екс-податківця — його взяли під варту та визначили розмір застави до 10 мільйонів
Протягом останньої доби змін в обстановці на державному кордоні України в межах Чернігівщини не відбулося, вона залишалася стабільною та контрольованою. На всій ділянці державний кордон охороняється посилено, в пунктах пропуску здійснюється посилений прикордонний контроль.
Пожар на полигоне твердых бытовых отходов изрядно обеспокоил власть и общественность Чернигова. Благодаря оперативным действиям спасателей на этот раз удалось ликвидировать возгорание и не допустить масштабного экологического бедствия. Ситуацию на городской свалке сегодня прокомментировал начальник КП «АТП-2528» Руслан Волок.
Сьогодні, 23 червня, під час засідання тринадцятої сесії обласної ради голова Олександр Чорноіваненко оголосив про зміни у складі депутатської фракції партії “Блок Петра Порошенка “СОЛІДАРНІСТЬ”. Уповноваженим представником фракції обрали Сергія Завалія замість Ярослава Бублика, інформують Новини Кіровоградщини. Бублик залишається депутатом, але вже позафракційним.
 Полеты будут осуществляться по маршруту Киев-Берлин.

Коментарі