Головні новини 19-25 грудня + Анонси


Приватбанк” став державним завдяки постанові Кабміну від 18 грудня № 961

Ввечері 18 грудня уряд України схвалив рішення про націоналізацію Приватбанку. Про це стало відомо на наступний день зранку.
Передбачається, що держава в особі Міністерства фінансів України стане власником 100% акцій банку. Вона гарантує безперебійне функціонування цієї установи та збереження коштів його клієнтів.
Про передачу “Привату” у власність державі заговорили вкінці тижня, говорили що це стається через проблеми з капіталізацією банку. Це виглядало як плітки. Тим не менше, оборудку з передачі банку державі експерти оцінили як сміливий вчинок з боку держави.
Міністерство фінансів в рамках націоналізації "Приватбанку" випустить облігацій внутрішньої державної позики в розмірі до 116,8 млрд гривень із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних.
Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів № 961 від 18 грудня 2016 року, передала “Економічна правда”.
Видатки на придбання зазначених акцій уряд постановив здійснити за рахунок коштів, передбачених Міністерству фінансів у бюджеті на його утримання.
Мінфіну доручено здійснити випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі до 116,8 млрд гривень із строком обігу до 15 років та відсотковою ставкою доходу на рівні не вище 10,5% річних із подальшим внесенням їх від імені держави в оплату за акції додаткової емісії "Приватбанку".
Також Мінфін має у тримісячний строк внести пропозиції щодо необхідності додаткової капіталізації "Приватбанку" за результатами проведеної міжнародно визнаною аудиторською компанією оцінки його фінансового стану.
На посадах, згідно зі словами керівництва Нацбанку, залишаються всі працівники, крім тих менеджерів, які замінять державні. Наприклад, топ-менеджер "Приватбанку", керівник і власник проекту онлайн-банкінгу “Приват24” Олександр Дубілет відазу після рішення про націоналізаціію “Приватбанку” сказав, що найближчим часом буде займатися передачею справ державному менеджеру, а потім буде розвивати в Україні iGov, чим займався раніше для душі.
"Понад 97% корпоративного портфелю, який становив 150 млрд грн а перше квітня 2015 року це були кредити, пов'язані з акціонерними компаніями. "Приватбанк", як і решта фінансових установ, у яких стрес-тестування виявило нестачу капіталу, повинен був подолати ці проблеми, адже правила однакові на всіх" (8.45), - сказала під час
брифінгу Глава НБУ Валерія Гонтарева і продовжила думку, що в банку розробили програму докапіталізації, але не виконали її.
Станом на перше грудня цього року нестача в капіталі "Приватбанку" зросла до 148 млрд грн"(9.50), - відзначила Гонтарева.
"Також акціонери, неспроможні виконати програму докапіталізації, надіслали до Кабінету міністрів лист із проханням про входження держави у капітал "Приватбанку". Ци листом, акціонери зобов'язалися реструктуризувати кредити, надані банком юридичним особам з урахуванням вимог Національного банку. І зобов'язуються вони зробити це до першого липня 2017 року"(10.15), - повідомила Гонтарева.
За її словами, держава протягом двох діб перейме владу​ над банком. Глава НБУ не чекає що націоналізація банку стане причиною інфляції.
Країни "великої сімки" відразу ж привітали націоналізацію "Приватбанку", і оголосили схвалення діяльності української влади у цьому питанні. Про це йдеться у заяві послів великої сімки, опублікованій на сайті посольства Японії в Україні: "Ми вітаємо та схвалюємо діяльність голови Національного банку України, прем’єр-міністра, міністра фінансів та президента за їхню провідну роль та постійні зусилля з очищення банківського сектору та стабілізації економіки. Рішення уряду націоналізувати Приватбанк – важливий та необхідний крок у цьому процесі, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України".
Чільний акціонер “Приватбанку” Ігор Коломойський націоналізацію прокоментував одночасно як позитивне рішення і негативне явище. Про позитивне: "Я хочу подякувати Кабінету Міністрів і особисто Володимиру Гройсману. Як ви знаєте, внаслідок останньої хвилі клієнтської паніки, спровокованої передусім діями НБУ, ми були змушені звернутися до Кабінету Міністрів з пропозицією про передачу "Приватбанку" державі. Я вважаю, що прем'єр-міністр і його команда виявили справжню мужність, прийнявши це непросте рішення. Якщо б вони не зважилися на цей крок, це поставило б під загрозу всю фінансову систему України", - повідомив у письмовому коментарі І. Коломойський.
Про негативне: "У "Приватбанку" був збалансований, забезпечений кредитний портфель, що підтверджується міжнародним аудитом. Однак НБУ, постійно змінюючи свої власні нормативи, вигадував все нові і нові способи штучного зниження капіталізації банку. Потім вони почали розповідати про міфічну діру в 150 млрд грн, 97% пов'язаних кредитів, про те, що всі гроші викрадені або виведені в офшори. Хоча всі ці цифри вони отримали в результаті довільної зміни облікової політики. Нормальні центробанки допомагають банкам у важкий час, такі як економічні кризи, окупація або війна. Наш же регулятор використав усі можливі прийоми, щоб дотиснути "ПриватБанк", - заявив колишній бенефіціар.




Перший віце-прем’єр, міністр економічного розвитку та торгівлі Степан Кубів повідомив про надання Україні фінансової допомоги з боку інституції ЄС на суму близько мільярда євро.
Про це він  заявив після завершення Ради асоціації Україна-ЄС, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".
"Підписані угоди – щодо реформи держслужби, транскордонної співпраці, угоди з ЄІБ – якщо подивитися разом, то їх загальна сума близько мільярда євро", - заявив він.
Кубів зазначив, що дане фінансування додасть стабільності державі, в тому числі після націоналізації Приватбанку.
Надія Савченко більше не член фракції “Батьківщини” у Верховній Раді. 20 грдуня Голова Верховної Ради Андрій Парубій офіційно оголосив про виключення народного депутата Надії Савченко з фракції "Батьківщина". "Депутатська фракція політичної партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" на своєму засіданні 16 грудня 2016 року прийняла рішення виключити зі складу фракції народного депутата Україна Надію Савченко", - повідомив А. Парубій.



В ніч з 20 на 21 грудня Верховна рада прийняла в другому читанні і в цілому закон №5000 "Про державний бюджет на 2017 рік", повідомила “Українська правда”. 23 грудня його підписав спікер. Тепер черга Президента.
Документ передбачає доходи бюджету на 2017 рік у сумі 721,398 млрд гривень, у тому числі доходи загального фонду - 669,409 млрд гривень та доходи спеціального фонду - 51,989 млрд гривень.
Видатки бюджету на наступний рік передбачено у сумі 790,393 млрд гривень, у тому числі видатки загального фонду - 735,378 млрд гривень та видатки спеціального фонду - 55,015 млрд гривень.
Граничний обсяг дефіциту бюджету визначено у сумі 77,547 млрд гривень, у тому числі граничний обсяг дефіциту загального фонду - 62,338 млрд гривень та граничний обсяг дефіциту спеціального фонду -  15,208 млрд гривень.
У 2017 році прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць пропонується встановити у розмірі з 1 січня 2017 року - 1,544 тисяч гривень, з 1 травня - 1,624 тисяч гривень, з 1 грудня - 1,7 тисяч гривень.
Мінімальну заробітну плату пропонується встановити у 2017 році у місячному розмірі з 1 січня – 3,2 тисяч гривень, а у погодинному розмірі з 1 січня - 19,34 гривні.
"При доопрацюванні проекту бюджету до другого читання враховано рішення уряду щодо встановлення мінімальної зарплати в розмірі 3,2 тисяч гривень на місяць та встановлення посадового окладу працівника І тарифного розряду ЄТС у розмірі 1,6 тисяч гривень", - йдеться у пояснювальній записці.
Як наголошується, на цю мету в законопроекті передбачені додаткові видатки в обсязі близько 28,3 млрд гривень, що дозволить забезпечити виплату підвищеної зарплати працівникам бюджетної сфери.
Держбюджет, який проголосувала Верзовна Рада в другому читанні критикують політики і експерти, в першу чергу через те, що він відрізняється від того, проект у закону про бюджет, який голосували в першому читанні і не докінця зрозумілі джерела наповнення бюджету.




Ще цього тижня нардеп-втікач Олександр Онищенко продовжив висловлювати своє бачення винних в усіх і своїх бідах. Винні: друг і соратник Президента нардеп Ігор Кононенко і Президент Петро Порошенко. А ще: "Верховная Рада превратилась в персональное ведомство Петра Порошенко. Кроме БПП, под Порошенко полностью лежат фракции «Видродження» и «Воля народа», которые на небескорыстной основе помогают Порошенко проводить нужные тому решения. Ситуативно с Порошенко работает Ляшко, которые за голосование своей фракции берет в АП деньги", - повідомив Онищенко.
І навіть більше: " К «газовым схемам» я не причастен, о чем свидетельствует ход дела, давно уже развалившееся у НАБУ. Сначала меня обвиняли в «хищениях» на 3 миллиарда гривен, теперь обвинение сократилось до 700 миллионов. Это показатель того, как рисуется все дело. Более того, все зарабатываемые деньги забирала команда Порошенко, которые шли на его партийные проекты и подкуп депутатов. На данный момент у меня и вовсе забрали весь бизнес.
Восьмое. Треть народных депутатов парламента висят на крючке у ГПУ. Они испытывают постоянный пресс и по сути, вынуждены голосовать по команде Банковой."
Також Онищенко заперечив що має паспорт громадянина Росії.

23 грудня Президент України Петро Порошенко повідомив, що ​22 грудня сформовано трибунал, який на початку 2017 року розпочне розгляд справи за позовом України до РФ.


Уряд схвалив рішення щодо продовження дії ввізного мита на товари з РФ Сьогодні, 21 грудня, на засіданні Уряду було ухвалено рішення про продовження дії ставок ввізного мита до імпорту товарів, країною походження яких є Російська Федерація. Ставки ввізного мита діятимуть до 31 грудня 2017 року (включно).


Інші важливі новини і документи
Облачная операционная система Сorezoid, на базе которой работает Приват24, не принадлежит Приватбанку.
Верховна рада підтримала в другому читанні та в цілому законопроект про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо удосконалення складання та виконання бюджетів)
Ночные посиделки в парламенте: перечень 12 законов, в спешке принятых депутатами
Угода СОТ щодо спрощення процедур торгівлі
Стало відомо, хто з депутатів найбільше прогулював Раду в 2016 році
. Найбільше засідань у 2016 році прогуляли депутати від “Опозиційного блоку“, “Волі народу“ та “Відродження“

Анонси
26 ГРУДНЯ 2016 РОКУ У КРАМАТОРСЬКУ ВІДБУДЕТЬСЯ КОНФЕРЕНЦІЯ НА ТЕМУ: «ВПРОВАДЖЕННЯ АВТОМАТИЗОВАНОЇ СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ ДОВКІЛЛЯ НА ТЕРИТОРІЇ ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ.
Початок конференції о 09 год. 30 хв. в приміщенні Ювелірного дому SA&GA  за адресою: Донецька область м. Краматорськ, б.Краматорський, 41 а,  актова зала.
До участі у заході запрошені Народні депутати України, представники Мінприроди України, керівництво Донецької облдержадміністрації, Департаментів екології та природних ресурсів України, представники міських державних адміністрацій на території яких планується встановлення стаціонарних постів спостереження, представники найбільших підприємств-забруднювачів атмосферного повітря на території Донецької області, розробники програмного забезпечення для автоматизованої системи моніторингу довкілля Донецької області (надалі — автоматизована система),          переможці тендеру по заходу «Впровадження автоматизованої системи моніторингу довкілля» в рамках якого планується придбати 6 стаціонарних постів моніторингу стану атмосферного повітря та встановити їх в м. Маріуполь (2 пости), м. Курахове, Краматорськ, Бахмут, Миколаївка (ТОВ «ХІМЛАБОРРЕАКТИВ»), члени робочої групи з питань моніторингу довкілля, громадські організації, регіональні ЗМІ.
В ході конференції буде  презентовано графічний інтерфейс автоматизованої системи, її можливості та приклади подання інформації. Передбачено обговорення проблемних питань при впроваджені автоматизованої системи, забезпечення її подальшої роботи, місць встановлення автоматизованих постів та обговорення всіх позитивних та негативних чинників при впровадженні такої системи.

Прес-анонс на 26 грудня, понеділок
10-00 - Прес-тур: «Перша річниця реабілітаційного центру для бійців АТО, створеного ДніпроОДА»
Місце проведення: м. Дніпро, пл. Соборна,14
Спікер:
Наталія Будяк – директор департаменту охорони здоров’я Дніпропетровської ОДА
Бійці АТО, лікарі
12.00 – Відкриття ЦНАПу у Сурсько-Литовській об’єднаній територіальній громаді
Місце проведення: с. Сурсько-Литовське, вул.Центральна, 10-в
Від’їзд журналістів автобусом від ОДА об 11-00
Спікер:
Олег Кужман – перший заступник голови Дніпропетровської ОДА
Шановні колеги!
Запрошуємо вас взяти участь у прес-заходах.
Для акредитації, будь ласка, повідомте або надішліть свої дані
Контакти: zanasta1@gmail.com
телефони: (056) 742 70 71; (056) 778 38 38

26 декабря (понедельник) 2016 года в 11:00
в пресс-центре ИА «Мост-Днепр»

по адресу: ул. Староказацкая (ул. Комсомольская, 40-Б)
состоится пресс-конференция
«Какие цены на елки в Днепропетровской области. Где будут работать елочные рынки в Днепре»
В пресс-конференции примет участие:
- Начальник Днепропетровского лесного и охотничьего хозяйства Валерий Величко;
- Директор департамента потребительского рынка и сферы услуг Днепропетровского городского совет Руслан Мороз;

Приглашаются к участию только представители СМИ. По вопросам участия в пресс-конференции обращайтесь к руководителю медиа-департамента Днепропетровского филиала Киевского института проблем управления имени Горшенина Виктории Какубаве по телефону 050-480-27-23, (056) 740-34-16.
On-line трансляцию пресс-конференции можно смотреть на http://most-dnepr.info/press-centre/online.htm

26 грудня, понеділокоб 11:00 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться в рамках проекту «Підсумки року» прес-конференція на тему: «Політичний сезон 2016». Запрошені гості: Світлана Конончук, політолог, виконавчий директор Українського незалежного центру політичних досліджень; Сергій Дацюк, філософ. Учасники прес-конференції проаналізують політичний сезон року, що минає, як і чим прожила країна та суспільство, стан політичних еліт та процесу, прогноз на 2017 рік. Акредитація: 2535474 #

26 грудня об 11:00 в Пресс-центрі Інформаційного агентства ЛІГАБізнесІнформ (Київ, вул. Шамрила, 23) відбудеться прес-конференція з онлайн-трансляцією "Концепція системних змін України як унітарної децентралізованої республіки", на якій народний депутат України Надія Савченко представить громадську платформу РУНА: Рух, Реформи, Революція українського народу.
Учасники заходу:

1. Надія Савченко, народний депутат, Герой України;
2. Назар Мухачов, сотник 26 сотні Самооборони Майдану, Отаман ГО "Українське Козацьке Військо" (м. Київ);
3. Теодор Дяків, представник експертної групи "Народний суверенітет" (м. Львів). 


Акредитація ЗМІ: press@liga.net, тел. (044) 585-24-09 


Увага! Зміни на 26.12.16р. 
У зв'язку з непередбачуваними обставинами — несподіваною хворобою одного з авторів анонсованого проекту громадської платформи «Руна», прес — конференція запланована на 26.12.16р. переноситься.
Презентація «Концепції системних змін України як унітарної децентралізованої республіки» відбудеться 27 грудня 2016р. в м. Львів.
Час та місце будуть повідомлені додатково.
Прес —служба.
За додатковою інформацією звертайтесь на ел.адресу — officesn.protorchenko@gmail.com
26 грудня 2016 року об 11:00 відбудеться прес-брифінг за участю заступника голови Київської міської державної адміністрації Петра Пантелеєва та керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка щодо розподілу бюджетних коштів на потреби житлово-комунального господарства та інших питань життєдіяльності столиці.
Під час прес-брифінгу Петро Пантелеєв озвучить:
  • основні пріоритети в теплоенергетиці міста, зокрема, подальшу долю угоди з ПАТ «Київенерго»;
  • терміни будівництва та введення в експлуатацію інфраструктурних об’єктів столиці та модернізованих ЖЕКів;
  • умови, на яких здійснюватимуться капітальні ремонти та термомодернізація.

Місце проведення:
вул. Хрещатик, 36, 4-й поверх, прес-хол сесійної зали Київради
Телефони для акредитації представників ЗМІ: 202-74-61, 202-74-54

Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу: uizdpi@gmail.com (у темі листа обов’язково зазначити назву події)

26 грудня 2016 року відбудеться брифінг Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева «Про підсумки роботи Держархбудінспекції у 2016 році та результати децентралізації системи держархбудконтролю»
Час проведення:12:00
Місце проведення: БУДИНОК УРЯДУ, вул. Грушевського, 12/2, 1-й під’їзд. Вхід тільки за паспортами.
Акредитація ЗМІ до 10:30 26 грудня за тел. 296-6-905   та на електронну адресу infopress@dabi.gov.ua

26 грудня о 13.00 відбудеться прес-конференція на тему: “Дії ветеранів АТО після закінчення терміну ультиматуму російським найманцям на Донбасі”.  (Зала 1)
Учасники: Анатолій Віногродський - другий командир батальйону “Донбас”;  Валентин Лихоліт - екс в.о. начальника штабу батальйону “Айдар” .
Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.

26 декабря в 13.00 информационное ​агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Итоги 2016 года: победы и потери Украины в политике и экономике».
В пресс-конференции примут участие:
- Руслан Бортник - директор Украинского института анализа и менеджмента политики,
- Владимир Воля — политолог-международник УИАМП,
- Андрей Никончук — эксперт по вопросам экономики и социальной политики УИАМП,
- Денис Гаевский — политический эксперт УИАМП,
- Елена Броницкая — эксперт по вопросам борьбы с коррупцией УИАМП,
- Николай Спиридонов — политический эксперт УИАМП,
- Кирилл Молчанов — политический эксперт УИАМП.
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 23 декабря по телефону: (044) 284-57-62.

26 грудня о 13-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція представників експертного середовища України, відомих політологів, політтехнологів і блогерів  на тему: «Кремлівська підривна пропаганда в Україні: псевдо-ЗМІ, псевдо-експерти, псевдо-дискусія і справжні загрози» щодо «рейтингу експертів». У прес-конференції візьмуть участь: директор АМС, політолог Віталій Бала, заступник директора АМС, політолог Олексій Голобуцький,  політичний експерт Михайло Басараб, журналіст Богдан Буткевич, політичний експерт  Євген Магда, блогер Кирило Сазонов, журналіст Наталя Соколенко, політолог Віктор Таран, політичний експерт Володимир Цибулько (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.


Книгарня «Є» у Сумах запрошує на круглий стіл «Книжковий рік-2016: яким він був для України?» за участю літературного критика Тетяни Трофименко. Захід відбудеться у понеділок 26 грудня. Початок о 19.00. Модератор: Владислав Івченко.

Найгостріший літературний критик України Тетяна Трофименко розповість про літературні результати року, що минає. Нові тенденції, переможці літературних премій, чим здивували літературні дебютанти і чи виправдали сподівання вже відомі автори. Поговоримо і про те, чого українській літературі бракує і чого аж занадто багато.

Адрес книгарні «Є» у Сумах:
вул.Соборна,44
тел: 0542-701-904
Вхід вільний

​​Розгляд апеляційних скарг, поданих в інтересах екс-голови депутатської фракції Партії Регіонів Олександра Єфремова, відкладено до 05 січня 2017 року (15 год. 00 хв.)

Розгляд апеляційних скарг, поданих на ухвалу слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 24 листопада 2016 року щодо продовження строку тримання під вартою відносно О.С. Єфремова, відкладено до 05 січня 2017 року (15 год. 00 хв.).

Повідомляє
прес-служба Апеляційного суду міста Києва




Новини центральної України
19-20 грудня
 Громадянка Російської Федерації Наталія Поривай, відома як співачка Наташа Корольова, просить Окружний адміністративний суд м. Києва визнати протиправним і скасувати рішення Служби безпеки України про заборону їй в'їжджати на територію України терміном на п’ять років.
 ЖНИВА-2016 . В агропромисловому комплексі області завершено збирання врожаю пізніх сільськогосподарських культур. Станом на 15.12.2016 (за оперативними даними) зернові культури по всіх категоріях господарств зібрано на площі 537,7 тис. га (98,9 % до уточненого прогнозу), намолочено зерна в обсязі 1 млн. 797,4 тис тонн.
У Києві близько 100 пенсіонерів системи МВС перекрили вулицю Хрещатик
У Полтаві новорічну ялинку можна придбати від 50 гривень і вище. Націнка на неї складатиме не менше 50% від закупівельної ціни.
Відсутність морозів та рівень захворюваності у класах, який тільки підвищується, змусили управління освіти продовжити термін карантину.
«Батьківщина» — лідер за кількістю обраних місцевих депутатів та голів ОТГ
Антимонопольний комітет вважає, що брати 10 грн за м² місця на центральному ринку Полтави економічно необґрунтовано.
 В период с 19 по 25 декабря в Киеве ожидается значительное повышение заболеваемости гриппом и ОРВИ. Об этом заявил и.о. директора ГУ “Киевский лабораторный центр Минздрава Украины” Сергей Чумак, передает “ 112 Украина ”.
В Киеве из-за эпидемиологической ситуации учебный процесс остановлен уже в 111 школах. Об этом в комментарии 44.ua рассказала заместитель главы КГГА Анна Старостенко. “В Киеве на карантин закрыты 111 школ”, - сказала Старостенко. Напомним, как сообщалось ранее, в пятницу (16 декабря) в Киеве было закрыто 96 школ. При этом, часть из них уже восстановили учебный процесс сегодня.
Полиция задержала грузовик, перевозивший новогодние деревья с нарушением действующего законодательства Накануне Новогодних и Рождественских праздников полиция принимает меры, направленные на охрану и сохранение использования хвойных насаждений, контроль за соблюдением действующего законодательства при заготовке, перевозке и реализации новогодних елок.
 З 20 грудня у всіх школах Вінниці призупинено навчання
Главный тренер «Олимпика» Роман Санжар не исключил, что существует вероятность возвращения команды в Киев.
 19 грудня, станом на 17.00, на сайті Центральної виборчої комісії вже є перші результати виборів керівників та депутатів об’єднаних територіальних громад.
Добровільна секс-робота повнолітніх людей має бути декриміналізована. Про це заявили секс-працівниці з обласного центру та інших міст і правозахисники під час вуличної акції «Скасуйте покарання за секс-роботу» перед будівлею Міністерства внутрішніх справ у Києві в п’ятницю, 16 грудня.
 Бюджет Кропивницького на 2017 рік становитиме понад 2 млрд грн. Сьогодні, 20 грудня, депутати міськради прийняли бюджет Кропивницького на 2017 рік. Бюджет обласного центру на 2017 рік буде на 37% більшим, ніж у 2016 році. Як доповіла на засіданні міськради начальник фінансового управління Любов Бочкова, бюджет Кропивницького на 2017 рік становитиме 2 млрд 42 млн 412 тис. грн.
21-22 грудня
У столиці перейменовано 7 вулиць і 2 провулки. 20 грудня в другому читанні депутати міськради ухвалили рішення про перейменування низки столичних вулиць і провулків. Так, вул. Павла Дибенка перейменовано на вул. Сім’ї Шовкоплясів (Оболонський район), вул. Павлика Морозова — на вул. Академіка Оппокова (Оболонський, селище Водогін), вул. Профінтерну — на вул. Забайківську (Голосіївський ), вул. Миколи Скрипника — на вул. Миколи Лукаша
Антимонопольний комітет не дозволив управлінню освіти Полтавського міськвиконкому закупити новорічні набори у підприємця з найдорожчою пропозицією, тому міська влада вирішила розбити закупівлю на частини з допороговою вартістю, вочевидь, щоб уникнути проведення тендеру.
7,112 млрд гривень — це зростання на 35% у порівнянні з бюджетом 2016 року
Сегодня ночью, 22 декабря, недалеко от Киевского политехнического института (КПИ) неизвестные попытались разгромить МАФы.
Сегодня, 21 декабря, в Киеве в результате повреждений и плановых ремонтов теплосетей временно без отопления и горячего водоснабжения остается 59 потребителей. Об этом сообщают в ПАО «Київенерго», передает Киев24.
У Черкаському районі побудують комплекс з виробництва біогазу, повідомляють у прес-службі Черкаської РДА.
Депутати затвердили міський бюджет Житомира на 2017 рік з доходами та видатками в розмірі 2,3 млрд гривень.
Групу старателів, які незаконно видобували бурштин, затримали під час нічного рейду поблизу села Гулянка Коростенського району співробітники Управління СБ України в Житомирській області спільно з екологами, Нацполіцією та прокуратурою.
У столиці за 19 та 20 грудня зареєстровано 20 тисяч 947 хворих на грип і ГРВІ, 214 осіб госпіталізовані, з них 109 – діти.
За рівнем соціально-економічного розвитку у 2016 році Кіровоградщина піднялася на три позиції, порівняно з минулим роком, і знаходиться на 8-му місці в загальнодержавному рейтингу областей (за попередніми оцінками).
Центр ресоціалізації військових «Коловорот» відкрили у Кіровограді. У ньому працює команда психологів та волонтерів, які готові надати психологічні консультації військовослужбовцям і їхнім родинам. А ще це місце, куди можна прийти з ідеями чи проектами, і їх допоможуть реалізовувати, передає канал „Кіровоград”.
Міська рада Кіровограда затвердила бюджет міста на 2017 рік. Про це повідомляється на сайті Кіровоградської міськради. За інформацією начальника фінансового управління Любові Бочкової, у цілому ресурс міського бюджету на наступний рік складатиме 2,042 мільйона гривень, що на 15% більше від очікуваних надходжень у 2016 році.


23-25 грудня
Депутаты Ровенского областного совета позволили польской компании ООО "Санкамян" получить специальное разрешение на добычу янтаря в Сарненскому и Рокитновском районах.
Відмовившись розглядати питання модернізації електротранспорту у Чернівцях міська рада себе остаточно дискредитувала, і ініціювання мером Олексієм Каспаруком розпуску міськради повністю виправдано.
22 грудня у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І.П. Котляревського пройшла лекція журналіста Романа Грицуна «Фантастична декомунізація та де її шукати».
 Сегодня, 23 декабря, во время заседания Антикоррупционного совета Виталий Кличко уволил директора коммунального предприятия “Киевтранспарксервис” Артема Шамрая в связи “с утратой доверия”.
 В Киеве на карантин полностью закрыты 98 школ. Об этом в комментарии 44.ua рассказал заместитель главы КГГА Николай Поворозник.
Процесс переименования черниговских улиц, видимо, продолжится в 2017 году. Об этом сообщил член топонимической комиссии при Черниговском горсовете Василий Чепурный.
У ході майбутньої реформи Черкаська область буде поділена на декілька госпітальних округів. Щоправда, у Мінрегіонбуду та у місцевої влади різні бачення того, як це має бути. Тож будь-який варіант – ще не остаточний, підкреслює заступник начальника управління охорони здоров’я Черкаської ОДА Олег Найдан, передає кореспондент УНН-Центр.

Півсотні олександрійців пікетували сесію обласної ради. На мітинг люди приїхали аби висловитися проти приєднання чотирьох десятків сіл до райцентру в рамках однієї громади. Вважають, це вдарить по міському бюджету, передає кореспондент Новин Кіровоградщини.

Коментарі