Надія Савченко знову за ґратами. Головні новини тижня + Анонси


Надія Савченко звинувачується в підготовці теракту, знов під вартою і голодує. Добровольча ніша в майнових конфліктах. Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову виявила пристрій для прослуховування в кабінеті керівника САП Назара Холодницького. Суд надав НАБУ доступ до документів ICU Investment Management Ltd із купівлі євробондів ДТЕК.


22 березня Верховна Рада проголосувала за притягнення Надії Савченко до кримінальної відповідальності, за її арешт і обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою за, ніби-то підготовку теракту.
За відповідне рішення проголосували 291 парламентаріїв. 277 депутатів погодилися на затримання і 268 – на арешт Савченко.
Надія Савченко публічно не заперечувала підготовку теракту, але подавала все, як проведення власного розслідування про шляхи контрабанди з зони АТО. Перед тим на телебаченні з’явилася реклама Савченко. Її крутили переважно на каналі NewsOne харківського опозиціонера-мільйонера Євгенія Мураєва.
23 березня Савченко взяли під варту. Вона оголосила голодування. Тепер буде ще апеляція.
В парламенті при знятті недоторканності за Савченко не заступилися колишній партійці і бойові соратники. Масимум поблажливості проявив екс-комбат “Айдару”, який ходив під слідством за крадіжку металобрухту в зоні АТО: “Але прошу вас, ми маємо зробити все для того, щоб змінити владу,  ми людей дістали. Якщо ми це не зробимо, вони будуть діяти далі радикальніше, і вони це зроблять, не Надія, то хтось інший, повірте мені.”
Такі нотки страху і звучали ще кілька разів. Але, політики можливість висловитися використали, як можливість посунути свої політичні тези.
Подекуди слова Савченко з синдромом Жанни д’Арк виглядали виваженіше за слова найбільших парламентських фракцій які гризлися між собою і захищали власну шкіру.
Порівняймо.
Надія Савченко:
- "Звинувачувати мене у зраді України, так, як ви зараз звинувачуєте ще дуже багатьох отих добробатів, Ігорю, які пішли на фронт, яких зараз депутати змушені йти, брати на поруки, звинувачувати і робити вчорашніх герої сьогоднішніми антигероями тільки через те, що вони незгодні з позицією і політикою нинішньої влади, це зараз, дійсно, все, що може зробити влада, все, чим вона користується. Дати вам можливість зрозуміти, що теракти, які ви робите економічними, теракти, які ви робите фінансовими, теракти, які ви робите комунальними платежами, законодавством України, відіб'ються по вас…"
- "...герої повинні вмирати. Да, повинні, якщо того вимагає Україна. Україна понад усе! Була, є і буде. Не важливо, виживу я чи виживе ще хтось, виживе Україна. Україні бути!"
Артур Герасимов, глава фракції Блоку Петра Порошенка:
"Хотіли знищити Президента. За те що відроджена армія? За те, що відроджена промисловість українська оборонна? За те, що Росія визнана країною-агресором в цій залі, хочу вам нагадати? За те, що проведена декомунізація? І в Росії, ви пам'ятаєте, де вони зараз Сталіна роблять майже героєм. І дуже багатьом людям це не подобається. За те, що відроджується Україна як Україна?"
Сергій Березюк, “Самопоміч”:
“Це, що відбулося, – це ще одна дискредитація, знаєте чого? Мирного протесту людей проти свавілля влади. Це дискредитація мирного протесту людей, кожен хто тепер буде виходити на протест мирний буде або москалем, або терористом. Це є злочин проти українських людей.
І, останнє, кожен народний депутат в діях якого є ознаки злочину проти державності має бути рівний перед законом і відповідати згідно закону.”
Юрій Бойко, “Опозиційний блок”:
“Наша фракція підтримає звернення і законопроект по зняттю недоторканності з Президента, народних депутатів і суддів, коли він з'явиться в залі, і ми сподіваємося, що це буде  якомога швидше. Ми не змінимо свою позицію  і не будемо голосувати  за зняття недоторканності з окремих депутатів. Ми наполягаємо, щоб це була знята з усіх і припинили це театральне  шоу, яке ми уже бачимо кожен тиждень по зняттю недоторканності в залі.”
Сергій Соболєв, “Батьківщина”:
“Юрію Віталійовичу і пане Голова Служби безпеки України, коли ви з такими матеріалами приходите в парламент, честь вам і хвала. Тільки, коли на місцях по 109 статті проходять люди, які є депутатами сільських рад або обіймають мінімальні посади,  і єдиним їх злочином, 109 статті, спроба захоплення державної влади, є політичні голосування в місцевих радах, от через це і викликають недовір'я до таких подань. Але тут в перший же день, коли ми побачили це відео, я сказав, що це була одна з найкращих операцій наших спецслужб на відміну від багатьох інших, які готувалися.”
Веду до того, що влада в Україні часто не сприймається, як щось що діє на благо суспільства. Через це образ Надії Савченко, хай з деформованими війною перегинами і непристосованістю чи браком освіти, або реабілітації, як в дітей Брехтової “Матінки Кураж” може знайти не не- чи недосить раціональних прихильників.
“Інша річ, що в нинішній ситуації Надія Савченко — це не ексклюзивне явище, а просто одне з можливих його імен. Передбачуване й логічне. Людина, котра показувала середній палець російській владі з тюремної клітки, здатна показати його й українській. Агресивна, смілива, неосвічена. Нею навіть керувати не треба. Як каучуковою бомбою. Швидше за все, Савченко — щира, але її "запуск" — ведмежа послуга країні” - застерегла головна редактора “Дзеркала тижня” Юлія Мостова. І в цій щирості вся романтична привабливість образу Савченко, який сформувався після ув’язнення в Росії, а потім частково розвіявся від безсистемної діяльності на волі і знов набуває ореолу дисиденства, який викликає співчуття і підтримку.
Доля Савченко до рішень судів виглядає не визначеною, з огляду, як ведуть в Україні резонансні кримінальні справи і скільки є способів уникнути судів, які були після Євромайдану.
Хоча вироки звинуваченим в зраді батьківщини в Україні розглядаються більш бадьоро: “У 2017 році за статею „державна зрада“ винесено вироки 13 зрадникам. Набрали законної сили обвинувальні вироки стосовно 11 осіб, причетних до фінансування тероризму”, — сказав Президент Порошенко на святкуванні 26-ї річниці СБУ, яка була 24 березня.


На наступний день після зняття недоторканності з Савченко лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький заявив, що поліція "захопила" рекрутингову базу полку "Азов", розташовану на території заводу АТЕК в Києві на Святошині.
За його словами, силовики не показали жодного документа, в якому були б вказані підстави, через які відбуваються обшуки.
На “АТЕКу” є давня майнова суперечка, в яку втрутився, став учасником і законсервував “Азов”.
А внеділю, 25 березня стало відомо про спроби встановлення контролю теж через майновий конфлікт приміщень при штабі добровольчого руху ОУН біля метро “Арсенальна” в Києві, де один з власників, який бере участь в конфлікті волонтер ОУН, а інша сторона, ймовірно, будівельна фірма “Гефест”.


Спеціалізована антикорупційна прокуратура знову виявила пристрій для прослуховування в кабінеті керівника САП Назара Холодницького.
Його могли поставити з санкції суду і прокуратури, СБУ чи Антикорупційне бюро. Вони встановлення прослуховувальної апаратури заперечили.
Холодницький з виявлення жучків скандалу не робив, не коментував ідо керівництва не звертався.


Солом’янський районний суд Києва надав Національному антикорупційному бюро (НАБУ) доступ до документів ICU Investment Management Ltd із купівлі в інтересах будь-яких осіб євробондів ДТЕК у період із березня 2015 року по квітень 2016 року і їх продажу з квітня 2016 до кінця 2017 року.
Відповідне рішення від 1 березня оприлюднено в Єдиному держреєстрі судових рішень, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
За даними видання, клопотання про надання доступу до документів ICU направлено НАБУ до суду в рамках розслідування справи про можливі зловживання під час затвердження формули "Роттердам+".
"У ході проведення досудового розслідування встановлено, що компаніями - ICU Investment Management Ltd., CIS Opportunities Fund SPC Ltd. та Global Opportunities Fund SPC Ltd., що входять до групи компаній ICU, де раніше працював голова НКРЕКП, у період із вересня 2015 року по травень 2016 року (період розроблення Порядку формування прогнозної оптової роздрібної ціни (ОРЦ) електроенергії) на Ірландській фондовій біржі здійснювалось придбання цінних паперів, емітентом яких є DTEK Finance plc", - йдеться в судових матеріалах.
За даними НАБУ, після прийняття НКРЕКП Порядку формування прогнозної ОРЦ електроенергії (формули "Роттердам+") вартість куплених ICU євробондів ДТЕК зросла на 60%.
"Вищевказані факти можуть свідчити про те, що завдяки прийняттю головою та членами НКРЕКП постанови №289 вартість придбаних ICU Investment Management Ltd., CIS Opportunities Fund SPC Ltd. та Global Opportunities Fund SPC Ltd. єврооблігацій DTEK Finance plc. значно зросла, що дозволило невстановленим слідством особам, в інтересах яких діяла НКРЕКП, отримати надприбутки", - констатується в підготовлених НАБУ матеріалах.
В ICU агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що група завжди сумлінно надає документи, яких вимагають відповідно до отриманих у встановленому порядку запитів, і зацікавлена в об'єктивному, аполітичному та неангажованому процесі встановлення істини.
"ICU, як законослухняна група, діє суворо в рамках законодавства країн, в юрисдикціях яких зареєстровані та здійснюють операції компанії групи", - йдеться в коментарі, переданому агентству.




Анонси
26.03 — 10:00: Зустріч Геннадія Зубка та Олексія Кудрявцева з компаніями-членами Європейської Бізнес Асоціації
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 496-06-01, events@eba.com.ua
Зустріч віце-прем'єр-міністра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка та голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева з компаніями-членами Асоціації. Тема до обговорення: Законодавчі зміни як протидія корупції у будівництві: реальний стан та необхідні кроки.
Реєстрація - з 9.30. Акредитація ЗМІ (обов'язкова)
Мiсце проведення заходу вул. Андріївський узвіз, 1-A [Офіс Європейської Бізнес Асоціації]

26.03 — 11:00 Сатиричний екологічний пікет "Колишнім мисливським угіддям Януковича - статус національного парка!"
Сатиричний екологічний пікет "Колишнім мисливським угіддям Януковича - статус національного парка!" біля Державного агентства лісових ресурсів. Учасники акції принесуть до входу в Держлісагентство колоди і нарубають з них дрова для лісників. Вимога пікета: узгодити проект Указу Президента про створення Дніпровсько-Тетерівського національного парка на місці колишнього царського полювання Януковича в Сухолуччі. Тел.: (044) 228-55-33, (068) 833-33-33
Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 9-а []

26.03 — 13:00 Чи поставить хрест на економіці України розрив торгових відносин з Росією?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Прес-конференція на тему: "Чи поставить хрест на економіці України розрив торгових відносин з Росією?". Учасники: Андрій Золотарьов - політолог, директор аналітичного центру "Третій сектор"; Олександр Охріменко - президент Українського аналітичного центру; Андрій Новак - голова комітету економістів України; Ігор Гарбарук - експерт Економічного дискусійного клубу
Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 []

26.03 — 14:00 Прес-конференція на тему: "МВФ - Україна 2018. Транш або дефолт"
мiсто Київ
Експерти: Олексій Плотніков - доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України; Всеволод Степанюк - економічний експерт; Віктор Скаршевський - економічний експерт.
Акредитація ЗМІ на місці за редакційними посвідченнями
Мiсце проведення заходу вул. Шота Руставелі, 16 [9 поверх, РИА Новости Україна]

27.03 — 11:00 Як впроваджується європейська система технічного регулювання в Україні
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com
Прес-конференція на тему: "Реалізація вимог ЄС щодо технічного регулювання в Україні (аграрний сектор, харчова промисловість, туризм)".
Учасники: Ольга Квашук - менеджер європейської програмної ініціативи МФ "Відродження"; Тетяна Васильківська - експерт-радник з питань економіки, маркетингу, менеджменту, комплексного управління якістю (сільськогосподарський консалтинг); Тетяна Тимошенко - голова Ради Всеукраїнської федерації роботодавців в сфері туризму України. Олексій Остапенко - заст. керівника Координаційної ради Української інноваційно- технологічної  платформи "Еко - Енерго - біоекономіки"; Марина Козловська - тимчасовий експерт з питань секторальної політики Проекту ЄС "Підтримка впровадження Угоди про асоціацію між Україною та ЄС" (Association4U); Людмила Чабак - директор проектів Сіверського інституту регіональних досліджень, кандидат філософських наук; Юрій Кабаков - директор Органу сертифікації персоналу Української асоціації якості, кандидат технічних наук; Олександра Правдива - міжнародний економіст, інвестиційний консультант і аналітик, ключовий експерт ГО "Клуб економістів".
Конт. тел.: (044) 279-20-60, 279-00-05.  Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

27.03 — 11:00 Телерадіомовлення в АР Крим та м. Севастополі. Порушення і втрати, шляхи захисту національних інтересів
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com
Учасники: Сергій Костинський - Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення; представники Міністерства інформаційної політики України, Міністерства юстиції України, Міністерства закордонних справ України, Прокуратури АРК, Української Гельсінської спілки з прав людини, ГО "Регіональний центр з прав людини", ГО "Кримська правозахисна група", ГО "Центр інформації про права людини". Під час круглого столу заплановано обговорення питання порушення прав місцевого населення на доступ до українського телерадіомовлення, незаконного використання країною-агресором радіочастотного ресурсу України на території тимчасово окупованого Криму, а також втрати держави, українських телерадіокомпаній та провайдерів програмної послуги внаслідок окупації півострова. За результатами "круглого столу" буде напрацьовано рекомендації щодо шляхів захисту національних інтересів у сфері телерадіомовлення. Конт. тел.: (044) 279-20-60, 279-00-05. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [ зала 2]
27.03 — 12:00 Прес-конференція з нагоди презентації проекту "Громадський бюджет на сході України - інтеграція заради розвитку"
Прес-конференція з нагоди презентації проекту "Громадський бюджет на сході України - інтеграція заради розвитку", який охоплює Дніпропетровську, Запорізьку та Харківську області. Запрошені до участі: Анатолій Пустоваров - заступник Запорізького міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради; Майк Маттес - директор проекту "Підтримка територіальних громад України у зв'язку зі збільшенням кількості внутрішньо переміщених осіб"; Костянтин Плоский - заступник директора Фундації українсько-польської співпраці ПАУСІ; Андрій Полтавець - заступник Криворізького міського голови; Віталій Манич - голова Чернігівської селищної ОТГ; Катерина Акула - голова координаційної ради з питань громадського бюджету м. Запоріжжя. По закінченні прес-конференції відбудеться панельна дискусія "Громадський бюджет України: уроки перших трьох років" за участю секретаря Полтавської міської ради Оксани Деркач, начальника фінансового управління Сєвєродонецької міської ради Марини Багринцевої та секретаря Бердичівської міської ради Юлії Лефтер.  Акредитація ЗМІ з 11.30 на місці, за редакційними посвідченнями 
Мiсце проведення заходу Запорізька міська рада [велика зал]

27.03 — 12:00 Довіра до ЗМІ. Чи готові українці підвищувати власну медіаграмотність?
органiзатор ГО "Детектор медіа", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com
Презентація соціологічного дослідження "Довіра до ЗМІ, вплив російської пропаганди, медіаграмотність в Україні". Учасники: Володимир Паніото - директор КМІСу; Антон Грушецький - заступник директора КМІСу; Наталія Лигачова - голова ГО "Детектор медіа", Галина Петренко - директорка ГО "Детектор медіа". ГО "Детектор медіа" та КМІС презентують результати соціологічного дослідження, в рамках якого громадяни України висловили своє ставлення до українських та російських ЗМІ, соцмереж, до заборони російського контенту, ефективності боротьби з російською пропагандою, а також продемонстрували, наскільки вони здатні критично сприймати інформацію, готові підвищувати власну медіаграмотність тощо.
Конт. тел.: (044) 279-20-60, 279-00-05. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

28.03 — 12:00: Проблеми професійної орієнтації та працевлаштування молоді з особливими потребами
мiсто Київ
Круглий стіл на тему: "Проблеми професійної орієнтації та працевлаштування молоді з особливими потребами". Організатор: Комітет Верховної Ради україни з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму. У заході візьмуть участь народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, громадських організацій.Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [конференц-зала]

29.03 — 10:00 Форум "100 днів роботи Верховного Суду"
Інформація щодо акредитації: (099) 642-86-98, kupchynska.i@gmail.com
Форум "100 днів роботи Верховного Суду", під час якого представники Верховного Суду, державних органів, міжнародних організацій та громадянського суспільства підіб'ють підсумки роботи найвищої судової інстанції за перші кілька місяців. Організатор: Центр демократії та верховенства права, що реалізує кампанію ЧЕСНО.Фільтруй суд! в рамках Громадського Руху ЧЕСНО. До участі запрошені голова Верховного Суду Валентина Данішевська, міністр юстиції України Павло Петренко, заступник глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков, а також представники міжнародних організацій, експерти та представники громадянського суспільства, журналісти.
Акредитація ЗМІ (обов'язкова)
Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 49-А [INVERIA space]

29 березня в Миколаєві активісти Національного Корпусу спільно з іншими патріотичними організаціями розпочнуть чергову і на цей раз остаточну акцію з вимогою звільнення з посади очільника області мільйонера з міліцейсько-бандитським минулим Олексія Савченка. Націоналісти вимагатимуть від облради висловити недовіру цій негідній людині, чия жадібність та відсутність честі довели до самогубства Героя України Владислава Волошина. Акція не завершиться до перемоги – в разі відмови депутатів облради виконувати вимогу Нації, робота обласної ради буде заблокована безстроково.
Такі, як Савченко, не повинні обіймати високих державних посад, адже весь його життєвий шлях в кращому випадку – таємниця, а те, що відомо – шокує. Перший капітал колишній співробітник УБОЗ Олексій Савченко заробив, а краще сказати «намутив», всього 14 років тому, після ліквідації «імперії» одного з останніх кримінальних авторитетів 1990-х – Прища. Журналісти-розслідувачі говорять прямо – Савченко «рейдернув» бізнес Прища та всі його статки.
Взагалі складно назвати точну дату, коли саме Савченка наздогнав добробут, що перейшов потім в достаток. Але експерти стверджують, що йому почало таланити в епоху боротьби з оргзлочинністю.
В Україні оргзлочинність - ровесниця незалежності, якщо не старша сестра: виникла ще в епоху перебудови. Але у кінці 90-х бандитизму вирішено було дати останній бій. Причому керівництво МВС ставило амбітне завдання: показати злодійському світу, що немає бандитів, окрім міліції. В УБОЗІ, де тоді служив офіцер Савченко під керівництвом майбутнього генпрокурора Віталія Яреми, із завданням впоралися. 1 грудня 2003 року був убитий авторитет Прищ, який тримав Троєщинський ринок в Києві. І для капітана Олексія Савченка війна зі злочинністю звитяжно закінчилася.
"Дуже багато прикладів того, як "розрив" бізнесу того або іншого кримінального авторитета відбувався відразу після його вбивства, як правило, нерозкритого, - писав про ті часи "Аргумент". - І, звичайно ж, на користь офіцерів УБОЗ. Так сталося, наприклад, з активами Рибалка ("Рибка"). Так сталося з активами Валерія Прищика ("Прища") і так далі.
Випадок з "Прищем" і його спадщиною взагалі показовий, оскільки цей кримінальний авторитет був таким собі "останнім з могікан" - всупереч зрадливості долі, підступам, кулі конкурентів, він примудрився прожити неприродно довге для людини його стилю поведінки життя. Проте, був застрелений і він. Вбивство так і не було розкрите. А головний актив його життя - столичний ринок "Троєщина" - став власністю Олександра Лищенка (кличка "Ліча"), колись "правої руки" "Прища".
Незабаром після вбивства "Прища" зі столичного главку УБОЗ звільнився офіцер Олексій Савченко, що довгі роки відповідав за розробку ОПГ "Прища". Але "Прища" він так і не посадив. Через пару років виявилося, що Савченко раптово казково розбагатів - став мультимільйонером і, на пару з "прищавцем", А. Лищенком - співвласником банку, створеного на капіталі покійного "Прища". Тут же "відзначилися", на різних керівних посадах, син екс-генпрокурора та друга Савченка Віталія Яреми Валерій - майбутній начальник Департаменту держреєстрації прав на нерухоме майно Державної реєстраційної служби, Валерій Гелетей - в майбутньому міністр оборони. І всі троє - Віталій Ярема, Савченко і Гелетей - вихідці з київського главку УБОЗ.
Гелетей, відповідальний за "Іловайський котел" і сотні жертв, сьогодні очолює Управління державної охорони. Віталій Ярема доки "в резерві" - звільнений за власним бажанням з посади Генпрокурора, де завалив усю роботу. Олександр Савченко – голова ОДА Миколаївської області, екс-депутат Верховної Ради від Блоку Петра Порошенка, де цінують такі таланти. І всі троє - товариші та колеги активного члена ОПГ "Прища" Олександра Лищенка. Такий союз "ментів, бандитів і бабла". Але якщо Гелетей та Ярема мають розум не втрачати гальма від влади, безкарності, грошей та президентської опіки, то Савченко остаточно «злетів з котушок». Коли він просто копіював Кадирова, грався в «шансоньє», хамив журналістам та тихо займався корупцією – на це загалом заплющували очі, адже наглість та корупція – звичний портрет українського політика та чиновника від чинної влади. Але смерть Героя Волошина – остання крапля. Савченко буде покараний. Якщо не владою, то українською Нацією. І вже дуже скоро.

29.03 — 11:00 Забезпечення доступу людей до правосуддя: Україна у світовому контексті
Інформація щодо акредитації: (066) 965-41-20, rybak@ldn.org.ua
Спікери: Ольга Гальченко - координатор Програмної ініціативи "Права людини та правосуддя" МФ "Відродження"; Владислав Власюк - генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України; Євген Полтенко - виконавчий директор Мережі правового розвитку; Наталя Бімбірайте - голова Правління Мережі правового розвитку. До участі також запрошені представники Міжнародного фонду "Відродження", програми "Нове правосуддя" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Української Гельсінської спілки з прав людини, Координаційного центру з надання правової допомоги, організацій-учасниць Мережі правового розвитку та інших правозахисних організацій України
Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 [1-й поверх]

30.03 — 10:00 Економічне майбутнє України: діалог міжнародних експертів з молоддю
І Конференція наукової молоді "Економічне майбутнє України" за участю понад 350 студентів-економістів і викладачів з провідних університетів України, присвячена економіці процвітання та психології успіху. Організатори: Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ) та Українська асоціація Римського клубу. Мета заходу - допомогти талановитій українській молоді стати архітекторами кращої економічної та соціальної реальності, об'єднати їхню енергію навколо ідей збалансованого та соціально орієнтованого економічного розвитку. Конференція стане другою подією із серії заходів, організованих у рамках підготовки до п'ятого КМЕФ, який відбудеться 18-19 жовтня 2018 року. Спікери конференції - півтора десятка провідних міжнародних і українських економістів, науковців, успішних промисловців та підприємців. Ключові міжнародні топ-спікери: Андерс Війкман, Ерік Райнерт і Гаррі Джейкобс. Вітальне слово: Віктор Галасюк - президент Української асоціації Римського клубу (програма - https://drive.google.com/file/d/1d1E_Un7bpDj_2ESSvSvUY80Qasqd3HqT/view).
Реєстрація - з 9.00. Контакти: (093) 924-14-92, alesya.stokovskaya@o2pr.com.ua
Мiсце проведення заходу кінотеатр "Київ" []

30.03 — 11:00 АПК України: від сталого до просторового розвитку
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Запрошені експерти: Михайло Малков, координатор програм розвитку ФАО в Україні; Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань євроінтеграціі; Наталія Хмиз, директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА; Євген Шевченко, генеральний директор Carlsberg Ukraine; Джон Шморгун, президент AgroGeneration; Артем Бєлєнков, засновник SmartDrones; Дмитро Титаренко, генеральний менеджер AgroPort Ukraine. Реєстрація - з 10.30. Реєстрація (обов’язкова) до 28 березня:http://spatial.agroport.ua. Тел.: (050) 301-88-55, (057) 766-55-43, elizaveta@agroport.ua
Мiсце проведення заходу вул. Басейна, 6-А, Мандарин Плаза [8-й поверх, медіа-центр Agrogeneration]

04.04 — 14:30 Засідання Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, 4 квітня
мiсто Київ
Вхід за картками акредитації
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 26/1 [готель "Київ", 12-й поверх]

ВО «Свобода», «Національний корпус» та «Правий сектор» анонсували проведення в Києві 3 квітня Маршу сили нації «За українське майбутнє без олігархів!». Про це повідомляється на сайті «Свободи».
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 3 [збір - о 10.00 на площі біля стадіону "Динамо" ім. В.Лобановського]
«Ми змусимо почути волю нації і Кабінет міністрів, і Верховну Раду, і Адміністрацію президента. Ми дамо початок реалізації антиолігархічного пакету докорінних перетворень: покрокового плану знищення олігархічної системи й відновлення соціальної та національної справедливості в Українській державі», - заявили у політсилі. Читайте також Радикали з С14 напали на будівлю Росспівробітництва, в якому діти репетирували "Ревізора" (фото) Збір учасників заходу заплановано на 10:00 на площі біля стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського. До участі в марші також приєднаються представники Конгресу українських націоналістів, «С-14» та ОУН.
04.04 — 12:00 Вебінар "Іноземні представництва фармкомпаній в Україні: актуальні питання статусу, оподаткування, організації діяльності"
мiсто Київ
Вебінар "Іноземні представництва фармкомпаній в Україні: актуальні питання статусу, оподаткування, організації діяльності", під час якого будуть розкриті питання основних проблем і ризиків при відкритті нерезидентом представництва в Україні. Також розповідатиметься про останню практику підходів податкових органів до представництв нерезидентів та ін.Спікери: Олексій Бежевець - партнер ЮК "Правовий Альянс", адвокат; Віталій Савчук - старший юрист ЮК "Правовий Альянс". Місце: онлайн. Платформа: MyOwnConference. Вартість участі - безкоштовно. Реєстрація за тел.: (044) 425-40-50, grin@l-a.com.ua



Новини Центральної України
19-20 березня
Сразу в три винницкие IT-компании — Pillar, iPan, Vinconet — 16 марта пришли сотрудники СБУ.
В 2018 году в Киеве намерены отремонтировать шесть кинотеатров. Об этом в комментарии 44.ua сообщили в КП "Киевкинофильм".
Реконструкция Контрактовой площади обойдется Киеву в 170 млн грн. Об этом во время презентации проекта сообщил координатор проекта "Новая Контрактовая" Евгений Петрощук. ­
Чернігівець Віталій Горний відсудив 2 тисячі гривень у перевізника маршруту №25 – «Пассервіса». Водій перевізника відмовився везти безкоштовно за пред’явленим посвідченням інваліда II групи. Інцидент стався у липні 2017-го в 25-й маршрутці.
Про це йдеться в спільноті "Озеленення Кропивницький" у " Фейсбуці ", повідомляє Depo.Кропивницький . Під знесення підпaли чотири деревa, нa місці яких скоро мaють з'явитися МAФи. "Людинa, якa мaє будувaтися, подзвонилa і чесно скaзaлa, що ці деревa спиляє: "Я людинa чеснa, я не буду нічого трaвити-підливaти, я зa них зaплaчу штрaф чи компенсaцію, все як положено", - зaзнaчилa aктивісткa.
Прo це пoвідoмляє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa FootBoom . "Бюджет постійно зростaв. Після прем'єрного потрaпляння в Лігу Європи - нa 40 відсотків. Зaрaз же, після того як комaндa не потрaпилa до першої шістки, що дозволяє боротися зa єврокубкову зону, бюджет був урізaний приблизно нa 15 відсотків", - розповів видaнню директор ФК "Олексaндрія" Дмитро Китaєв
Про це під чaс aпaрaтної нaрaди, сьогодні, 19 березня, повідомив міський головa Aндрій Рaйкович, передaє Depo.Кропивницький . "Доручив розібрaтися в ситуaції і дaти відповідну оцінку, всім", - зaзнaчив мер. Сaм Рaйкович підкреслив, що йому соромно зa дії керівництвa "Кіровогрaдгaзу", яке спочaтку постaвило місто в склaдну ситуaцію, a потім не впускaло в приміщення підприємствa aктивістів.
За минулий рік прокурор Житомирської області Любомир Війтович отримав 594 тис. 599 грн зарплати. Декларацію за 2017 рік Війтович оприлюднив 19 березня. Якщо з квітня 2016 року прокурор області, прописаний у Києві, в Житомирі проживав у квартирі площею 40 кв.м., яка належала Ганні Вербівський, то з 13 грудня 2017 року його місце проживання у Житомирі – кімната в 15 кв.м., яка є власністю прокуратури
Голова бюджетної комісії, керівник фракції Блоку Петра Порошенка в Житомирській міській раді Юрій Мойсеєв минулого року став власником 50% у ТОВ «ЕКО-Полісся». Декларацію про доходи за 2017 рік Мойсеєв оприлюднив 28 лютого. Голова бюджетної комісії став власником 50% від загального капіталу ТОВ «ЕКО-Полісся», у грошовому вираженні це становить 4 тис. грн.
9 квітня у м. Черкаси починає навчання нова група курсантів. Це 20-те місто України, де Школа снайперів «Дике поле» відкриває свій осередок. Заняття за програмою “Основи снайперської справи – 2018″ будуть проходити по буднях, з 19:00 по 21:00, пише сайт « Козацький кра й».


21-22 березня
У ході обшуків у Чернігові правоохоронці вилучили вибухівку й антиукраїньску символіку. За даними слідства, зловмисники готували серію провокацій на території України для дестабілізації суспільно-політичної ситуації та завдання шкоди міжнародному іміджу країни. Усього в Чернігові у вівторок, 20 березня, було проведено шість обшуків оперативників Департаменту захисту національної державності СБУ.
Вранці 22 березня на станції "Житомирська" у Києві правоохоронці затримали чоловіка із вибухівкою, який їхав у центр міста.
За відповідне рішення проголосували депутати Київради
Червоно-чорний стяг вивішуватимуть 9 разів на рік перед будівлею міської ради, перед будівлями районних адміністрацій міської ради, а також під час пленарних засідань міськради у дні, які збігаються з переліком визначних свят.
До рейтингу найдешевших країн поряд з Україною також увійшли Єгипет та Пакистан.
Заборонено не тільки зривати та продавати ці квіти, але і купувати їх. Порушників чекає штраф до 3655 грн.
Електронна петиція «Вимагаю термінового вирішення екологічної катастрофи на території нижнього каскаду Совських ставків» набрала необхідну кількість голосів та прийнята до розгляду. Відтак, її підтримали 10057 осіб, при мінімально необхідних 10000.
«У порівнянні з попереднім тижнем у столиці спостерігається зростання рівня захворюваності як серед дитячого, так і дорослого населення. Так, дорослих захворіло 9032 особи проти 6633 за 10-й тиждень, зростання на 26,6 %; дітей – 12899 проти 10731, зростання на 16,8%. У структурі захворюваності діти складають 58,8%, а на попередньому тижні 61,8%. Захворюваність серед школярів зросла на 17,9%.
На Полтавщині відбулася спроба рейдерського захоплення мережі автозаправок «БРСМ-Нафта»
Правоохоронці не допустили силових сценаріїв та попередили про можливу відповідальність за порушення закону
У Полтаві 28-річний чоловік виходив із тролейбуса на Мотелі, отримав ураження струмом і потрапив до реанімації
В киевском метро около 40% пассажиров продолжают оплачивать проезд с помощью жетонов. Об этом 44.ua сообщили в пресс-службе КП "Киевский метрополитен".
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу У ДСНС в області. Авто витягали на дорогах Благовіщенського, Долинського, Новоархангельського, Добровеличківського, Петрівського, Гайворонського, Знам'янського, Голованівського районів та Кропивницького. При цьому відбуксировано на безпечні ділянки автошляхів 21 вантажний автомобіль та чотири легковики.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу У ДСНС в області. Вилучили 107 одиниць техніки: 73 вантажні автомобілі, 31 легковий, два автобуси та одну карету швидкої медичної допомоги. При цьому надали допомогу 147 громадянам, які перебували у цих транспортних засобах.
Патрульна поліція Житомирської області святкує другу річницю роботи в нашому регіоні. Про це інформує прес-служба патрулів на своїй сторінці у Facebook. «Два роки на «лінії», другу річницю святкує управління патрульної поліції в Житомирській області! 22 березня 2016 року присягу на вірність українському народу склали перші патрульні поліцейські.
Під час чергового рейду мобільної групи Головного територіального управління юстиції у Черкаській області з примусового стягнення заборгованості з аліментів, що проходив 19 березня у Шполі, в одного з боржників описали та арештували будинок.
Управлінням Державної архітектурно-будівельної інспекції у Черкаській області проведено планову перевірку діяльності Управління містобудування, архітектури, земельних відносин та державної реєстрації Чигиринської районної державної адміністрації.
Підрядник з попереднього тендеру вартістю 37 млн грн встиг за рік опрацювати 3,5 млн грн та отримав кримінальне провадження за розкрадання коштів
Понад 108 мільйонів гривень за майже 3 кілометри! Цього року у Чернігові проведуть капітальний ремонт дороги від автомобільного мосту через Десну до Катерининської церкви. В управлінні житлово-комунального господарства оголосили тендер на проведення цих робіт.
Ранее судимый мужчина «зарабатывал» на жизнь интернет-мошенничеством, продавая во Всемирной сети несуществующие машины. По легенде, он продавал подержанные автомобили из Европы, а в своих объявлениях указывал чрезвычайно привлекательную для покупателей цену. На один такой его «крючок» попала жительница Днепропетровской области, которая пожелала приобрести «Ауди А-6».
Заборону на виїзд за кордон отримали майже 100 тисяч українських боржників за виплатою аліментів. Про це в інтерв'ю "5 каналу" повідомив міністр юстиції України Павло Петренко.
В ПАО "Киевэнерго" перестали осуществлять консультирование киевлян по вопросам предоставления услуг отопления и горячего водоснабжения. По короткому номеру 1588 отныне оставить заявку или получить информацию можно только по вопросам электроснабжения.
У вівторок, 20 березня, після сесії міської ради невідома особа “прихопила” депутатський планшет для електронного голосування.
У період з 1 до 30 квітня 2018 громадяни можуть звернутись до поліції і добровільно здати зброю, боєприпаси до неї, вибухові матеріали та спеціальні засоби, при цьому уникнувши кримінальної відповідальності.




Коментарі