Головні новини 12-18 березня + Анонси



Росіянам не дали голосувати на виборах Президента РФ. Путін в 2014 році дав наказ збити літак, який летів з Харкова до Стамбула. Надія Савченко з героїні стала страшилкою. 200 людей, які воювали на боці ОРДЛО покаялися українським правоохоронцям. У Львові підривали пам’ятник польським героям. «Народний фронт» має свого омбудсмена. Порошенко перейменував АТО і призначив нового командира. Рівненські депутати жаліються на антиукраїнські дії Московського патріархату. Прихильники Саакашвілі в мороз провели мітинг на Майдані.



В Україні не дозволили голосувати росіянам на виборах президента. Такі дії анонсували у Міністерстві закордонних справ України ще в лютому. Офіційна причина – проведення виборів в українському Криму.
Тема активізувалася ближче до виборів 18 березня з боку росіян, які перешкоди вважають "відкритим втручанням у внутрішні справи Росії". Цю позицію просували через комунікаційні площадки в міжнародних організаціях і російських медіа.
В день виборів під дипломатичними відомствами в Києві і найбільших містах чергували правоохоронці і націоналісти. Росіяни не голосували.
Станом на 8.30 18 березня біля огорожі, виставленої правоохоронцями на Повітрофлотському проспекті в Києві біля посольства Росії, зібралося близько сотні людей з прапорами "ВО Свобода", Національного корпусу, Правого сектора і організації С14 і близько 30 осіб з символікою національних дружин. Спостерігали люди із СММ ОБСЄ.
Росіяни, як повідомили в омбудсмена, не скаржилися на перешкоди у волевиявленні. Але, були незадоволені, які приходили пі виборчі дільниці.
Все одно є всі шанси, що виграє Путін і вбереже нового президента Росії від відповідальності за окупацію Криму…

Російський президент Володимир Путін у 2014 році прийняв рішення збити пасажирський літак Boeing 737-800 турецької авіакомпанії Pegasus Airlines, який виконував рейс з Харкова до Стамбула. Про це він сам розповів у інтерв'ю політичному оглядачу Андрію Кондрашову в документальному фільмі "Путін", передає BBC.
Путін зазначив, що цей випадок стався 7 лютого, напередодні відкриття Олімпійських ігор-2014 у Сочі. "Мені доповіли: літак, який летить з України до Стамбула захопили, викрадачі вимагають посадки у Сочі", – цитує видання слова російського лідера.
Як розповіли пілоти, один з пасажирів тоді заявив, що у нього є бомба, та вимагав повертати літак на Сочі.
Співробітники спецслужб повідомили президенту країни-агресора, що надзвичайний план дій у подібних ситуаціях передбачав завдання удару по літаку. "Я сказав їм: дійте відповідно до плану", – зазначив Путін. Після цього він вирушив на Олімпійський стадіон.
У небо підняли російську бойову авіацію, але незабаром з'ясувалося, що інформація не відповідала дійсності – пасажир, що погрожував вибухом, був п'яний. Тому літак продовжив прямувати своїм курсом на Стамбул. Про правдивість описаних подій заявив і прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков.

Надія Савченко стає страшилкою. Служба безпеки України викликала на допит “екс-бранку Кремля” народного депутата Надію Савченко. Це мало статися 13 і 15 березня. Привід – свідчення у справі переговорника з представниками ОРДЛО з питань обміну полоненими Володимира Рубана.
Савченко на допит прийшла 15 березня, так як раніше була закордоном. Перед допитом розказала журналістам багато злих на владу слів.
Паралельно Генпрокурор прийшов в парламент і розказав, що Надія Савченко збирається підірвати Верховну раду з гранат і міномета.
Після допиту Савченко прийшла у Верховну Раду. За якийсь час до неї підійшли депутати, вона з ними поговорила, а потім вийшла з зали засідань парламенту. Це обставила дружина Генпрокурора-представник Президента в Парламенті Ірина Луценко так, ніби Савченко вивели з зали. Потім Савченко все заперечила.

Від початку конфлікту за програмою Служби безпеки України "Тебе чекають вдома" в Україну повернулося 200 колишніх бойовиків. Про це у Facebook повідомляє прес-центр штабу АТО.
За даними штабу, із загальної кількості терористів, які здалися, суди звільнили від кримінальної відповідальності 125 осіб, від відбування покарання - 9.
За умовами програми СБУ "На тебе чекають вдома", терористи, які здалися і не скоювали тяжких злочинів, можуть бути виправдані через суд і повернутися до своєї сім'ї.
Ця програма діє з 18 серпня 2015 року й передбачає, що така особа самостійно погоджується розповісти про участь у сепаратистських угрупованнях.

На території львівського Личаківського кладовища біля польського Меморіалу орлят 15 березня стався вибух. Першим заявив директор ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" Михайло Нагай, повідомив прес-центр Львівської міськради. 
Він зауважив, що на території кладовища пролунав вибух, а невідомий предмет обстежують спеціалісти. За його словами, в результаті інциденту ніхто не постраждав, надгробки не було пошкоджено.
"Зі слів охоронця, вибух пролунав за 15 м від господарських приміщень. Виглядає так, що на травник з-за муру хтось кинув невідомий предмет. На місці вже працюють експерти. Від вибуху утворилась ямка 30 см діаметром", - наголосив Нагай.
Тим часом депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич зауважив, що вибух стався приблизно до 21:50, він пролунав біля польського Меморіалу орлят на вулиці Мечнікова.
"На вул. Мечнікова, біля Личаківського кладовища, зі слів свідків вибухнув невідомий предмет, кинули через огорожу метрів з 20 до поховання польських орлят, наразі на місці поліція пожежна і вибухотехніки", - написав Зінкевич на сторінці у Facebook.

Вкінці тижня Верховна Рада України призначила народного депутата від "Народного фронту" Людмилу Денісову на посаду уповноваженого ВР з прав людини. За це рішення проголосували 280 народних депутатів із 364 зареєстрованих у сесійній залі. Перед цим відбулося "рейтингове" голосування за її кандидатуру і кандидатуру адвоката Андрія Мамалиги (кандидат від Радикальної партії), але за нього проголосували лише 111 депутатів із 364. На остаточне голосування ставилася кандидатура Денісової і її підтримали.
Тепер “Народний фронт” контролює аж три правозахисні відомства: міністерства внутрішніх справ, юстиції і має омбудсмена

Президент України Петро Порошенко заявляє, що формат антитерористичної операції буде змінено на операцію Об'єднаних сил.
"Формат АТО буде змінено на операцію Об'єднаних сил. Керівництво силами та засобами ЗСУ та інших військових формувань і правоохоронних органів покладатиметься на командувача Об'єднаних сил", - сказав П.Порошенко під час візиту в Донецьку область, повідомив його прес-секретар Святослав Цеголко.
Там же Порошенко оголосив про призначення командувачем Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, який лише нещодавно став заступником начальника Генштабу ЗСУ.

Депутати Рівненської обласної ради більшістю голосів прийняли звернення до Ради національної безпеки та оборони та Служби безпеки України щодо антиукраїнської діяльності Московського патріархату в Україні
Про це з посиланням на апарат Рівненської обласної ради передає Релігійна правда.
Раніше з цією ініціативою виступила політична партія "Всеукраїнське об’єднання "Свобода" в обласній раді.
При цьому МП такого роду заяви вважають “нікчемними” й скаржаться на "порушення права на свободу віросповідання".
“Депутати облради намагаються створити додатковий осередок напруги на релігійному ґрунті у західному регіоні та в цілому в Україні", - сказав голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов.
Керівники місцевої єпархії МП нібито планують звернутися в Генеральну прокуратуру України та СБУ з заявою на рівненських депутатів, які розпалюють релігійну ворожнечу.

18 березня в центрі Києва був мітинг прихильників «Руху нових сил Міхеіла Саакашвілі». Його охороняли 1500 правоохоронців, як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко.
В принципі, було чого. Активісти розібрали патріотичні риштування до четвертої річниці окупації Криму і почали робити барикади. До вечора трьох найактивніших, як вважає поліція, демонтаторів затримали.
На початку мітингу поліція вивезла з Європейської площі вантажівку партії "Рух нових сил", яка приїхала на площу для встановлення сцени, повідомив народний депутат Юрій Дерев'янко, який влився в політсилу Саакашвілі.
"Поліція сіла за кермо і викрала автомобіль, який учасники руху привезли на Європейську площу", - заявив Дерев'янко.
Представники "РНС" наполягають на обшукуванні вантажівки у присутності адвокатів через побоювання, що "туди щось підкинуть". У зв'язку з цим вони звернулися до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурора Юрія Луценка.
Потім активісти збиралися їхати під будинок Президента Порошенка, який поїхав з робочим візитом до Кувейту, потім поїде в Катар і, швидше за все, не відчує дискомфорту від протестувальників.


Анонси
18-19 березня відбудеться візит Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до інституцій ЄС та НАТО в Брюсселі.
У  рамках візиту запланована участь Міністра у зустрічі в форматі «Група  друзів України в ЄС+Україна» на рівні глав зовнішньополітичних  відомств держав-членів ЄС за участі Високого представника ЄС із  закордонних справ та безпекової політики Федеріки Могеріні.
Програмою  передбачені зустрічі Міністра з Першим віце-президентом Європейської  комісії з питань кращого управління, міжінституційних відносин та  верховенства права Франсом Тіммермансом, Комісаром ЄС з питань ЄПС та  переговорів з розширення Йоганнесом Ханом, окремими міністрами  закордонних справ ЄС.
Павло  Клімкін візьме участь у публічному заході Центру Європейської політики  (EPC) «Будуючи безпечну та міцну Україну: прогрес та виклики».
Під час візиту до Брюсселя Міністр також проведе зустріч з Генеральним Секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

19.03 - :20.03 Петро Порошенко здійснить офіційний візит до Держави Катар
 Місто Дафна Доха
Програмою перебування передбачені переговори Глави Української держави з найвищим політичним керівництвом Катару - Еміром Держави Катар шейхом Тамімом бін Хамадом Аль Тані та Прем’єр-міністром, Міністром внутрішніх справ шейхом Абдуллою бін Насером Аль Тані. Президент  України також  проведе окремі зустрічі із виконавчим директором Катарської Інвестиційної Адміністрації шейхом Абдуллою бін Мухаммедом Аль Тані та провідними катарськими бізнесменами. Передбачається також участь Президента України у відкритті міжнародної агропромислової виставки "Qatar International Agricultural Exhibition-2018". У рамках візиту планується обговорення широкого спектру питань українсько-катарського співробітництва у торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній, сільськогосподарській та інших сферах. Заплановано підписання низки двосторонніх документів
Мiсце проведення заходу вул. Лябгарія 815

19.03 - 10:00

Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Прес-конференція на тему: "Вибори президента РФ: перші підсумки". Учасники: Ілля Пономарьов - російський опозиціонер, екс-депутат Держдуми РФ; Микола Бєлєсков - заступник директора Інституту світової політики. Учасники проаналізують перші результати виборів президента РФ, як формуватиметься зовнішня та внутрішня політика новобраного президента, як реагуватиме світова спільнота на результати виборів президента РФ, дії російської опозиції

Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 []

19.03 - 10:30 Акція "НЕВИДИМІ ВИБОРЦІ"
  Мета - підтримати Законопроект №6240 щодо виборчих прав внутрішньо переміщених осіб та інших мобільних всередині країни громадян, розгляд якого народні депутати уже рік відкладають. Організатори: Громадський холдинг "ГРУПА ВПЛИВУ" (довідка: (050) 477-08-00)
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [біля комітетів Верховної Ради України]

19.03 - 13:00 Прес-конференція з анонсування конкурсу на кращий талісман міста Києва
мiсто Київ
Спікери: Андрій Мирошніченко - радник заступника голови Київської міської державної адміністрації О. Резнікова з питань здійснення самоврядних повноважень; Антон Тараненко - начальник управління туризму та промоцій виконавчого органу Київської міської ради (київської міської державної адміністрації); Юлія Бевзенко - менеджер Києва, авторка проекту "Шукай".  Тел.: 202-60-86, 202-60-87
Мiсце проведення заходу Музей історії Києва []

19.03 - 13:00 Результати президентських виборів в Росії. Що чекати Україні та світу?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (095) 303-95-17
Під час прес-конференції буде надана оцінка результатів президентських виборів в РФ та оголошені прогнози, щодо можливих наслідків цієї кампанії для України та світу. Учасники: Олександр Данилюк - керівник Центру оборонних реформ; Ігор Соловей - журналіст, редактор міжнародного відділу Lb.ua - "Левый берег"; Максим Розумний - експерт Національного інституту стратегічних досліджень, керівник Центру досліджень проблем Російської Федерації
Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 7/11 [6-й поверх, ІА "Guildhall"]

19.03 - 14:00
Круглий стіл на тему: "Роль електроенергетики у посиленні енергетичної безпеки України" за ініціативи підкомітету з питань сталого розвитку, стратегії та інвестицій та підкомітету з питань ядерної енергетики та ядерної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Мета - обговорення ключових викликів електроенергетичного сектору України, стратегічного бачення подальшого розвитку сектора та шляхів посилення енергетичної безпеки через вирішення існуючих проблем у галузі. До участі запрошені народні депутати України, представники зацікавлених міністерств та відомств, наукових інституцій та громадських організацій, міжнародні експерти.
Вхід за картками акредитації через 9-й під’їзд
Мiсце проведення заходу Грушевського 5 [конференц-зала], Київ

20.03 - 10:00 Пленарні засідання ВРУ, (20 - 23 березня)
Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [сесійна зала]

20.03 - 10:00 Транзитний потенціал України у розрізі автомобільних перевезень
Інформація щодо акредитації: (044) 351-44-69, press@dsbt.gov.ua
Мета - пошук ефективних шляхів реалізації транспортного потенціалу України в реаліях сьогодення і як результат - створення економічно привабливого транзитного транспортного мосту, що поєднуватиме країни Європи та Азії. Серед учасників: члени Комітету Верховної Ради України з питань транспорту, Комітету Верховної Ради України з питань бюджету, представники Державної служби України з безпеки на транспорті, Міністерства інфраструктури, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України, Національної поліції України, ЄС в Україні, українських та іноземних ділових кіл, міжнародних організацій, голови обласних державних адміністрацій

20.03 - 14:0020.03 - :
Трансформація системи захисту персональних даних в контексті євроінтеграції та формування цифрової економіки в Україні
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: Реєстрація - http://www.chamber.ua/uk/Events/Event/8376
Круглий стіл в Американській торговельній палаті в Україні на тему:"Трансформація системи захисту персональних даних в контексті євроінтеграції та формування цифрової економіки в Україні". Запрошені учасники: Ірина Бісик - керівник Управління з питань захисту персональних даних; Наталія Бернацька - перший заступник міністра юстиції України; Ольга Стефанишина - заступник міністра охорони здоров'я України; Дмитро Сологуб - заступник голови НБУ; Олександр Животовський - голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації; Ксенія Волкова - голова ГО "Всеукраїнська асоціація "Інформаційна безпека та інформаційні технології"
Мiсце проведення заходу вул. Амосова, 12 [15 поверх]

20.03 - 12:15 Прес-конференція: "Хід розслідування вбивства В'ячеслава Чорновола"
органiзатор Народний Рух України, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com
Учасники: Віктор Кривенко - голова Народного Руху України, народний депутат України; Микола Степаненко - радник міністра внутрішніх справ щодо розслідування вбивства В'ячеслава Чорновола 2005-2006 рр. Захід приурочений до 19-ї річниці від дня загибелі В. Чорновола в автокатастрофі, яка сталася 25 березня. Конт. тел.: (044) 279-20-60, 279-00-05. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 1]

21.03 - 11:00 Права людей з інвалідністю в українських реаліях
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com
Учасники: Володимир Петровський - голова ГО "ВГО "Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів"; Борис Захаров - керівник адвокаційного центру Української Гельсинської спілки з прав людини; Сергій Кириченко - юрист, адвокат; Сергій Болтівець - голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми "Освіта дорослих України"; Богдан Назаренко - голова Громадської ради при Київській міській державній адміністрації. Конт. тел.: (044) 279-20-60, 279-00-05. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]

23.03 - 10:00 Форум з ракетобудування та розвитку космічних технологій
мiсто Львів
Форум з ракетобудування та розвитку космічних технологій. На учасників форуму чекають демонстрація космічних апаратів, тестові запуски, презентації стартапів, доповіді про сучасні проблеми і напрями розвитку ракетобудування.

Ідеями та досвідом будуть ділитися відомі українські конструктори та інженери, керівники програм та проектів розвитку ракетобудування.

Вхід вільний
Реєстрація обов'язкова
Мiсце проведення заходу Колесси, 2 []

23.03 - 12:00 Міжнародні перехідні адміністрації - досвід, можливості та ризики для України
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com
Круглий стіл на тему: "Міжнародні перехідні адміністрації - досвід, можливості та ризики для України" (друга Національна платформа "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію"). Організатор: Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД); Єдиний координаційний центр; громадський марафон #Навіщо_Нам_Бути_Разом? До участі запрошені: Вольфганг Петріч (Wolfgang Petritsch) - екс-Верховний представник по Боснії та Герцеговині та спеціальний представник ЄС у Боснії; Григорій Немиря - голова Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин; Євген Марчук - представник України у підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи; Вадим Денисенко - народний депутат України, представник Уряду у Верховній Раді України; Роман Безсмертний - Надзвичайний і Повноважний Посол України; українські політики, дипломати, експерти. Цілями Платформи є створення і забезпечення функціонування позапартійної, професійної та інклюзивної платформи, відкритої для різних суб'єктів і осіб, які виступають за досягнення сталого миру на території Луганської та Донецької областей, в тому числі ефективну політику реінтеграції та забезпечення національної єдності в Україні, обговорення методів деокупації регіону в контексті дотримання стандартів прав людини, а також міжнародного досвіду побудови заходів довіри і сталого миру.  На базі Платформи плануються щомісячні публічні заходи за участі представників українських органів влади, народних депутатів, представників місцевих громад та регіонів, громадських організацій та міжнародних експертів, дипломатичних організацій і місій. Ініціаторами Національної платформи "Діалог про мир та безпечну реінтеграцію" є незалежні українські громадські організації, серед яких Український незалежний центр політичних досліджень (УНЦПД), Центр з проблем безпеки та розвитку, Платформа соціальних та гуманітарних інновацій "Єдиний координаційний центр", громадський марафон #Навіщо_Нам_Бути_Разом? в партнерстві з Міністерствами закордонних справ Швейцарії та Фінляндії. Конт. тел.: (044) 279-20-60, 279-00-05. Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
Мiсце проведення заходу Укрінформ [зала 2]

29.03 - 10:00 Конференції "Шлях до економічного прогресу України"
Серед спікерів: міністри економіки, народні депутати, бізнес-експерти та аналітики.  Реєстрація - з 9.00. Тел.: (044) 227-94-20
Мiсце проведення заходу вул. Набережно-Хрещатицька, 1 [готель "Fairmont Grand Hotel Kyiv"]

29.03 - 10:00Форум "100 днів роботи Верховного Суду"
Інформація щодо акредитації: (099) 642-86-98, kupchynska.i@gmail.com
Форум "100 днів роботи Верховного Суду", під час якого представники Верховного Суду, державних органів, міжнародних організацій та громадянського суспільства підіб'ють підсумки роботи найвищої судової інстанції за перші кілька місяців. Організатор: Центр демократії та верховенства права, що реалізує кампанію ЧЕСНО.Фільтруй суд! в рамках Громадського Руху ЧЕСНО. До участі запрошені голова Верховного Суду Валентина Данішевська, міністр юстиції України Павло Петренко, заступник глави Адміністрації Президента України Олексій Філатов, голова Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Козьяков, а також представники міжнародних організацій, експерти та представники громадянського суспільства, журналісти.
Акредитація ЗМІ (обов'язкова)
Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 49-А [INVERIA space]

31.03 - 18:30 Презентація "Майдан. Свідчення. Допомога постраждалим"
органiзатор книгарня "Є", мiсто Київ
Книгарня "Є" запрошує на презентацію видання "Майдан. Свідчення. Допомога постраждалим. Міжнародна солідарність"за редакцією Леоніда Фінберга, Ірини Берлянд, Олени Андреєвої. Книга складається з двох тематичних розділів. Перший - спогади про медичну, соціальну, психологічну, а також правову допомогу майданівцям та їхнім родичам. У другому розділі книги представлені розповіді про міжнародну солідарність в організації допомоги постраждалим.

До участі у презентації запрошені: Уляна Супрун, в.о. Міністра охорони здоров’я України; Євген Нищук, Міністр культури України; Євген Бистрицький, завідувач відділу філософії культури, етики та естетики Інституту філософії НАН України ім. Г.С. Сковороди; Артем Миргородський, керівник секретаріату Реанімаційного пакету реформ.

Модерує – Леонід Фінберг, головний редактор видавництва "Дух і Літера", упорядник книги.


Мiсце проведення заходу вул. Лисенка, 3 []


Новини Центральної України
12-13 березня
Китайская нефте-сервисная компания Xinjiang Beiken Energy Engineering Co начала бурение скважины в Полтавской области по заказу Укргаздобычи.
Банк "Хрещатик" ліквідували незаконно - Верховний Суд
Верховний суд визнав незаконним рішення НБУ про виведення з ринку банку "Хрещатик"
В Киеве нет школ, которые находятся в аварийном состоянии. Об этом на брифинге сообщил замглавы КГГА Николай Поворозник, передает корреспондент 44.ua.
 “На сегодняшний день в Киеве нет ни одной школы, которая находится в аварийном состоянии”, - сказал Поворозник.
В Киеве частично ограничат движение на Южном мосту. Об этом говорится в сообщении пресс-службы КГГА. Читайте также: В Киеве горело кафе "В связи с ремонтными работами на Южном мостовом переходе частично ограничат движение транспорта в направлении с ул. М. Бажана на Надднепрянское шоссе", - говорится в сообщении.
На Вінниччині селянам платитимуть компенсацію за телят
14 марта по случаю Дня украинского добровольца в Сумах состоится ряд мероприятий 12:00 - возложение цветов к могилам погибших участников АТО (Аллея Героев на Центральном кладбище) 14:00 - встреча с добровольцами (Центр обслуживания участников боевых действий, участников антитеррористической операции и членов их семей,
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на "Українську правду" . "Згідно з поданою заявою та відповідно до частини 3 статті 60 регламенту Верховної Ради оголошую про входження Березкіна Станіслава Семеновича до складу депутатської групи "Воля народу", – оголосив на засіданні ВР спікер Андрій Парубій. Відтепер "Воля народу" налічуватиме 19 депутатів.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на ВРП . Вища рада правосуддя внесла подання президенту про відрядження терміном на рік судді Кіровського районного суду Дмитра Самойленка.
Список aктуaльних вaкaнсій опубліковaний нa сaйті міськрaди, повідомляє Depo.Кропивницький . Зокремa, до 7 квітня тривaтиме прийом документів від кaндидaтів нa дві посaди: головного спеціaлістa відділу фізичної культури тa спорту упрaвління молоді тa спорту міськрaди; головного спеціaлістa відділу інвестиційної діяльності тa підприємництвa упрaвління економіки.
За минулий рік голова фракції Народної партії в Житомирській обласній раді Микола Рудченко отримав у спадщину земельну ділянку в Малинському районі та продав Mercedes, придбаний в 2016 році. Декларацію за 2017 рік депутат облради Микола Рудченко оприлюднив 10 березня. Пенсія головного «народника» Житомирської області минулого року становила 199 тис. 485 грн.
12 березня через розгерметизацію газопроводу у Полтаві без опалення лишились 30 будинків, одна школа та два медичні заклади. "12 березня о 03:00 у м. Полтава через розгерметизацію газопроводу діаметром 125 мм залишилось без газопостачання 30 приватних житлових будинків та 2 котельні, що забезпечують теплопостачанням 6 гуртожитків, 2 медичні заклади та 1 школу-інтернат (близько 3 тис. абонентів).

14-15 березня
Представники трудового колективу ПАТ "Криворізький гірничо-металургійний комбінат" ArcelorMittal Кривий Ріг "(Дніпропетровська обл.) на проведеному в середу мітингу вимагали від власника підприємства, зокрема, підвищення середньої заробітної плати до EUR1000 у гривневому еквіваленті з 1 квітня 2018 року.
Генпрокуратура розслідує законність проведення конкурсу на частоти для 4G зв'язку. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, передає Liga.net. Генпрокурор сказав, що, за попередньою інформацією, стартова ціна запропонована на тендер була нижчою, ніж планувалося спочатку. Але реальна ціна на аукціоні була вищою.

Київ займає перше місце за рівнем Індексу місцевої електронної демократії в Україні. Відповідне дослідження проводили експерти Громадської спілки «Центр розвитку інновацій». Для аналізу було обрано 15 найбільших міст України. Оцінювалися чотири поширені інструменти електронної демократії: е-звернення, е-консультації, е-петиції та Громадський бюджет. 
Шамота: згідно з роз’ясненням адмінсуду, слова Мамая про «самоуправство» серед перевізників — брехня. Подав заяву про злочин мера
Бійці ДСНС відкачали воду з підтоплених територій у 5-х районах області
Признаемся честно: изначально мы тоже поддались волне хайпа вокруг бесплатного автобуса, перевозящего пассажиров по маршруту Бровары-Киев. Позже выяснилось, что прекращение поездок обусловлено законом, а в дело вмешалась политика. Редакция 44 наконец-то разобралась, что произошло – теперь пора ознакомить с этим наших читателей.
В 2017 году Украина экспортировала 163 тыс. тонн мяса птицы в страны Евросоюза, нарастив экспорт этой продукции на 41,9% Об этом сообщили в Европейской комиссии, пишет «Дело». Отмечается, что таким образом наша страна в прошлом году стала лидером рейтинга стран-поставщиков мяса птицы в Европу. Второе место в этом рейтинге занял Гонконг

16-18 березня
Від цих річок живляться сусідні населені пункти. Два роки тому смітник завбільшки майже у 30 гектарів закрили, однак проблема залишилася. Місцеві мешканці нарікають на бездіяльність органів контролю. Деталі з'ясовували журналісти "5 каналу". Кілька днів тому місцеві мешканці зафіксували: вода піднімається в озері-фільтраті, що біля підніжжя Тарасівського сміттєзвалища. Через повінь затопило трасу
Співзасновник ТОВ «Нова пошта» Володимир Поперешнюк на своїй сторінці у Facebook повідомив про обшуки в офісах в Києві, Харкові та Полтаві, які проводять працівники прокуратури.
У Полтаві оголосили 196-мільйонний тендер на поточний ремонт доріг, з яких у бюджеті є тільки 49 млн
Тендер передбачає оновлення асфальтного покриття на території 169,2 тис.м² — це можна порівняти з площею 24 полів стадіону «Ворскла»
Прорив каналізації у Кременчуці — під землю пішли 100 метрів вулиці
Внаслідок прориву каналізації неподалік м’ясокомбінату провалилася чимала ділянка тротуару — бригади водоканалу ліквідовують аварію
В підприємстві, що у селі Степному, виявлено вірус Африканської чуми свиней — тепер доведеться знищити близько 1000 тварин
В связи с масштабной реконструкцией Бессарабский рынок в центре Киева закроют на два месяца. Об этом сообщил директор КП "Бессарабский рынок" Николай Ковальчук. Так, в 2018 году на рынке заменят покрытия прилавков, сделают отвод воды и поменяют холодильники.
15 марта все мы успели порадоваться новости о внедрении электронного билета в киевском общественном транспорте. КГГА обязала перевозчиков оснастить маршрутки соответствующим оборудованием.
Учaсть в aкції взяли понaд 100 людей, передaє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa " УЦ ". Юнaки тa дівчaтa вишикувaлись вздовж вулиці Великої Перспективної нa площі Героїв Мaйдaну. Вони тримaли в рукaх плaкaти "Путін - це війнa", "Крим - це Укрaїнa". Тaкож учaсники флешмобу виконaли гімн Укрaїни.
Про це повідомилa юрист-консультaнт підприємствa Євгенія Соколовськa, передaє Depo.Кропивницький з пoсилaнням нa "Фейсбук" міськрaди. "Це ті збитки, які ми в подaльшому не зможемо включити ні до тaрифів, ні знaйти інші джерелa їх компенсaції. Збитки, які ми поклaдемо собі тягaрем", - зaзнaчилa Соколовськa.
Уночі 14 березня житомирські поліцейські побили відвідувача магазину, який бавився з собакою. Про це увечері 16 березня у своєму фейсбук повідомила житомирська громадська організація «Перспектива». «Займаємось захистом людини, яка потерпіла від жорстокого побиття патрульним поліцейським.
Сегодня, 15 марта, в учреждениях образования Оболонского района было возобновлено горячие питание.
Сьогодні, 18 березня, у зв’язку з аварією на водопровідній мережі по вулиці Вокзальній,20 у Кропивницькому буде тимчасово відключено водопостачання 18-го мікрорайону (від вул. Вокзальної до Бєляєва). На час виконання робіт вода мешканцям буде підвозитись автоцистерною. Про це Першій електронній газеті повідомила начальник ОКВП ВКГ “Дніпро-Кіровоград” Валентина Давидчук.
Сьогодні, 16 березня, громадськість Кропивницького зiбралась бiля приміщення ВАТ “Кіровоградгаз” на чергову акцію протесту проти свавілля керівника газорозподільного підприємства Олександра Гладкого. Про це йдеться на сайті міськради, повідомляє Перша електронна газета .
У неділю, 18 березня, близько двохсот людей зібрались на майдані Корольова у Житомирі. Учасники акції прийшли із державними прапорами та плакатами із закликом до імпічменту президента України. За словами мітингарів, житомиряни приєднались до всеукраїнської акції протесту і наголошують, що вона є мирною. «Сьогодні проходить всеукраїнська акція по всіх містах, селах, містечках, у столиці в Києві.



Коментарі