Надзвичайний стан у Львові. Головні новини тижня + Анонси

Мер Львова Садовий просить ввести в місті надзвичайний стан за сміття. В Україні офіційно заборонена “георгіївська стрічка” і скасований “закон Савченко”. Господарський суд м. Києва дозволив списання 79,877 мільйона гривень дивідендів, що підлягають сплаті "Газпрому" від компанії "Газтранзит" в рахунок штрафу. Окружний адміністративний суд Києва заборонив владі міста підписувати та публікувати рішення стосовно перейменування проспекту Генерала Ватутіна в проспект Шухевича. Продовження історії з можливою торгівлею донбаським вугіллям закордоном. Колиші акціонери “Приватбанку” інвестують гроші в банк колишнього менеджера Привату «Universal» Сергія Тігіпка і інтернет-банк iBox.
Джерело: Варіанти

На початку тижня Львівська влада звернулася до Кабміну з вимогою оголосити в місті надзвичайну екологічну ситуацію, написав у Facebook мер міста Андрій Садовий: "Щойно міська комісія звернулась до уряду аби оголосити Львів зоною надзвичайної екологічної ситуації. У нас дійсно не залишилось інших можливостей для уникнення екологічної біди".
Садовий вважає, що будівництво сміттєпереробного заводу для Львова потребує, як раніше казали, 2 роки, а до того пропонує іншим містам приймати львівське сміття собі.
"Французькі експерти спільно з українськими активно працюють над технологічними параметрами та проектом. Завершуємо детальне вивчення запропонованої ними ділянки під завод на території ТЕЦ-2, яка на мою думку є оптимальною. Але в будь-якому випадку, будівництво такого заводу - це 2 роки. Почати зможемо вже цього року", - пообіцяв Садовий.
Прем’єр запропонував Садовому вирішити проблему власними силами і сказав, що всі ресурси для цього він має.
Слова прем’єра в Садового розцінили як вставляння палиці в колеса, бо він має високий політичний рейтинг. Цей аргумент підхопили і в “Батьківщині”, коли коментували ситуацію з Садовим. Але такий аргумент нежиттєздатний - за результатами соцопитування Центру Разумкова, однієї з небагатьох компаній. Які сьогодні публікують електоральну статистику, ніяка з політичних сил і ніхто з політиків не має в Україні довіри більше 12%.
За даними соціологічної групи “Рейтинг”, жодна політсила і політик не мають більше 15,2 % популярності. В усіх випадках політсила нині гнаної за старі газові справи Юлії Тимошенко на першому місці. Блок Петра Порошенка і Порошенко в першій п’ятірці. Садовий — завжди за 4-5 осіб і політсил, позаду.


На початку тижня Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо заборони виготовлення та пропаганди георгіївської (гвардійської) стрічки» № 2031-VIII, прийнятий Верховною Радою України 16 травня 2017 року.
Ще цього тижня Президент скасував “закон Савченко”, за яким день під вартою рахувався як два в тюрмі після винесення вироку.


Цього тижня стало відомо, що Господарський суд м. Києва дозволив списання 79,877 мільйона гривень дивідендів, що підлягають сплаті "Газпрому" від компанії "Газтранзит" в рахунок штрафу, йдеться в рішенні суду.
До того Господарський суд Києва відмовив Державній виконавчій службі в списанні 84,081 млн гривень дивідендів, що підлягають сплаті компанії "Газпром" від приватного акціонерного товариства "Газтранзит".
Як повідомлялося, у січні 2016 року Антимонопольний комітет України вирішив оштрафувати "Газпром" на 85 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів підтверджено українськими судами.
Черговий раз 22 лютого 2017 року Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з "Газпрому" штрафу, який виріс вже до 172 млрд грн (близько 6,4 млрд доларів) за рахунок пені за його несплату.


Ще судові справи. Окружний адміністративний суд Києва заборонив владі міста підписувати та публікувати рішення від 1 червня стосовно перейменування проспекту Генерала Ватутіна в проспект Шухевича до розгляду цього питання по суті в залі суду.
Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook колишня нардеп від Партії регіонів Ірина Бережна і її мама Олена Бережна. Наразі вони очолюють організацію, що називається "Антифашистська правозахисна ліга".
Крім публікації повідомлення про рішення суду зі світлинами вступної та резолютивної частин ухвали, Олена Бережна також закликала своїх прихильників підписувати петицію проти перейменування – вона поки набрала лише половину голосів. Позов до суду подали дві громадські організації – згадана вище "Антифашистська..." та "Єврейська правозахисна група".


Продовження історії з можливою торгівлею донбаським вугіллям закордоном.
Частина 1.
Цього тижня міністерство енергетики та вугільної промисловості України направило в Міністерство закордонних справ лист з проханням через українські посольства попередити вісім країн про ризик нелегальних поставок вугілля з окупованих територій.
Міненерговугілля запропонувало направити інформацію про варіанти і можливості ідентифікації вугілля з ОРДЛО в посольства України в Туреччині, Нідерландах, Іспанії, Молдові, Болгарії, Бельгії, Польщі та Румунії для прийняття всіх можливих заходів щодо інформування місцевих портів, митних органів, існуючих і потенційних покупців.
Даний лист підготовлено за пропозицією компанії "ДТЕК Енерго", яка з березня 2017 року втратила контроль над вугільними підприємствами в ОРДЛО і запросила дипломатичну підтримку у вирішенні проблеми незаконної реалізації їх продукції в інших країнах.
"Виходячи з викладеної в листі інформації, незаконно видобуте вугілля зазначених підприємств незаконно вивозиться на територію Росії і в подальшому відвантажується на територію інших країн", - йдеться в листі.
У Міненерговугілля також відзначили, що зазначена проблема нелегального продажу вугілля стосується також і захоплених в ОРДЛО державних шахт.
А того тижня була інформація, що вугілля з окупованих територій пробують продавати в Туреччині.
Частина 2
В суботу, 17 червня Головна військова прокуратура ГПУ внесла відомості в ЄРДР і почала досудове розслідування у зв'язку з повідомленнями про закупівлю структурами бізнесмена-втікача Сергія Курченка вугілля у терористичних організацій "ЛДНР" із подальшим вивезенням його в РФ, що передбачає окремі ознаки кримінального злочину за статтею фінансування тероризму, в Facebook написала прес-секретар Генерального прокурора України Лариса Сарган.
"На кількох сайтах розміщені матеріали, зі змісту яких стає зрозумілим, що під загальним керівництвом С. Курченка службові та інші особи низки суб'єктів господарювання упродовж 2017 року на території Луганської та Донецької областей закуповують незаконно видобуте вугілля, а саме антрацит, на протиправно захоплених терористичними організаціями "ДНР" та "ЛНР" шахтах і копальнях", - написала вона.

За її інформацією, при сприянні підприємств, які здійснюють експлуатацію протиправно захопленого зазначеними терористичними організаціями рухомого складу ПАТ "Укрзалізниці", вугілля вивозять на територію РФ, де у подальшому його продають, у тому числі за кордон.
Одержані в такий спосіб грошові кошти в особливо великих розмірах надаються терористам, які у подальшому використовують їх у своїй терористичній діяльності, переконана Сарган.
Таким чином, у діях С.В. Курченка, службових осіб та інших осіб низки суб'єктів господарювання вбачаються окремі ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України - фінансування тероризму.


Колиші акціонери “Приватбанку”, так ніби з чистого аркуша, інвестують гроші в банк колишнього менеджера Привату «Universal» Сергія Тігіпка і інтернет-банк iBox, сказав екс-керівник ІТ сервісів «Привату» Дмитро Дубілет.


Генпрокурор: “Сьогодні департаментом міжнародно-правового співробітництва Генеральноі прокуратури України у тісній співпраці з Департаментом юстиції США забезпечено повернення в Україну понад 500 тисяч доларів США. Це - кошти, які були розтрачені колишнім керівництвом мінюсту часів Януковича та виведені з України шляхом укладення фіктивноі угоди про надання послуг з однією з американських фірм.”


За рік Україна піднялася з 56-го на 50-е місце в рейтингу інноваційних країн, йдеться на сайті Global Innovation Index.


Анонси
19 червня (понеділок) о 10:00 в прес-центрі інформагентства «Українські Новини» відбудеться круглий стіл на тему: «Торгівля людьми — чи вплине безвіз, та як запобігти?»
Теми круглого столу:
— Актуальні дані по торгівлі українцями. Як правоохоронні органи протидіють торгівлі людьми
— Поточні загрози, пов’язані з торгівлею людьми. Що робити, якщо потрапив у біду.
— Профілактика торгівлі людьми в Україні, виклики сьогодення.
— Специфіка проблеми торгівлі людьми в Молдові, а також Румунїі. Робота громадського суспільства щодо профілактики торгівлі людьми серед соціально-незахищених верств населення.
Спікери:
 Артем Крищенко — начальник Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України.
— Катерина Арданьян — координатор Програми протидії торгівлі людьми
представництва Міжнародної організації з міграції (МОМ) в Україні.
— Даніель Зайберлінг — керівник проекту Фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії
— Світлана Закревська — президент ГО «Альянс за громадянські права»
— Оксана Алістратова — директор ГО із захисту соціально-економічних і культурних прав людини, сім’ї і дитини «Взаємодія» в м. Тирасполь
Круглий стіл проходить в рамках міжнародної конференції «Креативні методи профілактики торгівлі людьми» проводить ГО «Альянс за громадянські права» за підтримки представництва Фонду Ганса Зайделя в Україні 
Контакти для акредитації: Вероніка тел. 066-692-43-21, 097-899-81-97
Адреса прес-центру: ст. м. «Палац спорту», вул. Еспланадна, 20, 1 поверх.

19 червня 2017 року о 10:30 у м. Славутич (Київська область) відбудеться урочисте відкриття Європейського тижня сталої енергії в Україні, що розпочнеться із церемонії підписання Угоди мерів 30-ма українськими містами.
У церемонії відкриття Тижня та підписання Угоди мерів візьмуть участь Томас Фреллесен – заступник голови Представництва Європейського Союзу в Україні, Геннадій Зубко – Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Олександр Горган – голова Київської обласної державної адміністрації, Юрій Фомічев – Славутицький 
У рамках заходу 19 червня об 11:00 розпочне роботу міжнародна конференція «Угода мерів та енергоефективність будівель: вчора, сьогодні, завтра». У панельних дискусіях візьмуть участь багато провідних українських і зарубіжних експертів. Учасники обговорять головні виклики впровадження енергетичних реформ в Україні, ключові аспекти термомодернізації 
Запрошуємо представників ЗМІ взяти участь в урочистому відкритті Європейського тижня сталої енергії в Україні та церемонії підписання Угоди мерів у м. Славутич.
Брифінг відбудеться об 11:50. Обов’язкова попередня акредитація представників ЗМІ відкрита до 17:00 15 червня 2017 р. за посиланням: https://goo.gl/
Для акредитованих ЗМІ буде організовано трансфер з Києва та Чернігова. Всі витрати, пов’язані з участю у заході (включаючи проїзд і харчування), покриваються організаторами. З організаційних питань звертайтеся, будь ласка, до Оксани Кадочнікової, за тел.: +38 (44) 332-66-08, моб.: +38 068 120 53 35, e-mail: o.kadochnikova@fgl-
За додатковою інформацією щодо заходу, будь ласка, звертайтеся до Андрія Кирчіва, експерта з комунікацій CoM East та CoM-DeP в Україні: andriy.kyrchiv@,  тел.: +38050 370-88-91

19 июня в 13:00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию  на тему: «Новый формат АТО: усиление военных действий или путь к примирению?».
В пресс-конференции примут участие:
- Руслан Бортник – политолог,
- Андрей Золотарев  – руководитель Центра «Третий сектор»,
- Павел Рудяков  - директор информационно-аналитического центра «Перспектива».
- Олесь Доний - президент общественной организации «Центр исследований политических ценностей».
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 16 июня по телефону: (044) 284-57-62.

Економічні переваги реалізації проектів з виробництва «чистої» енергії в Одесі та Одеській області, джерела їхнього фінансування, державну підтримку та ще низку актуальних питань презентуватимуть представники Держенергоефективності та експерти під час семінару «Поширення досвіду заміщення газу альтернативними видами палива та розвитку сфери відновлюваної енергетики», який відбудеться 23 червня в Одесі.
Захід такого характеру проводиться за ініціативи Держенергоефективності та за підтримки Українсько-данського енергетичного центру і стане завершальним у циклі інформаційно-роз’яснювальних семінарів в регіонах України.  
Перед початком семінару відбудеться огляд модульної твердопаливної котельні, яка використовує в якості палива пелети з лушпиння соняшника та забезпечує теплом Одеський обласний центр психічного здоров’я. Щороку така котельня заміщуватиме до 300 т м3 газу.
Мета – продемонструвати переваги проектів з виробництва енергії «не з газу» та переконати місцеві громади у тому, що за цими проектами – економічне зміцнення міст та регіону загалом.
Ключові питання семінару:
·        Особливості виробництва теплової та електричної енергії з альтернативних джерел;
·        Гарантії від держави та економічні стимули.
·        Джерела фінансування «зелених» проектів.
·        Міжнародний досвід.
Основні спікери семінару:
·        Сергій Савчук – Голова Держенергоефективності
·        Максим Степанов – Голова Одеської обласної державної адміністрації
·        Анатолій Урбанський – Голова Одеської обласної ради
·        Андерс Крістенсен – головний радник Українсько-Данського енергетичного центру.
Крім того, перед семінаром заплановано проведення прес-конференції Голови Держенергоефективності Сергія Савчука в приміщенні Одеської облдержадміністрації.
Час та місце проведення:
-        09:30-10:30 - огляд твердопаливної котельні та брифінг (м. Одеса, пр. Шевченка, 4 – вул. Академіка Воробйова, 9.)
-        11:00-12:00 – прес-конференція  у сесійній залі Одеської ОДА (м. Одеса, пр. Шевченка, 4)
-        11:30-14:45 – семінар у сесійній залі Одеської ОДА (м. Одеса, пр. Шевченка, 4).
Організатори заходу: Держенергоефективності, Одеська обласна державна адміністрація та обласна рада, Одеська міська рада, Українсько-данський  енергетичний центр.
Програма семінару за посиланням: http://saee.gov.ua/sites/default/files/ODESSA_23_06_2017_2_0.pdf
Участь у семінарі безкоштовна! Запрошуємо до участі у заході представників органів влади, профільних асоціацій, міжнародних експертів, виробників теплової та електричної енергії із відновлюваних джерел енергії, потенційних інвесторів, представників агрохолдингів та компаній, а також всіх зацікавлених.
Для реєстрації на семінари необхідно заповнити форму за посиланням:https://goo.gl/forms/AwXSaIynVFmGv30l2.
У разі виникнення додаткових питань, звертайтесь до Анни Жукової (Департамент відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива Держенергоефективності) за тел.: (044) 590-54-09 та e-mail: saee5905409@gmail.com.
Акредитація ЗМІ на огляд котельні, прес-конференцію та семінар відбувається до 17:30 22 червня за тел.: 097-59-67-088, (044) 590-59-65 та saeepressa@gmail.com.

19 червня відбудеться прес-конференція на тему: "Звіт та перспективи розвитку інформаційної політики України".
Організатор: Міністерство інформаційної політики України
Учасники:  Юрій Стець - Міністр інформаційної політики України; Еміне Джапарова - Перший заступник Міністра інформаційної політики України; Дмитро Золотухін - заступник Міністра інформаційної політики України; Артем Біденко - Держсекретар Міністерства інформаційної політики України.
Початок заходу: 14:00
Місце проведення: ІА «Укрінформ» (вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.
Акредитація ЗМІ обов'язкова за адресою: anna@ukrinform.com
Пряма трансляція заходу тут: http://mip.gov.ua/news/1842.html

20 ЧЕРВНЯ 2017, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
З 20 по 23 червня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України

З 20 по 23 червня відбуватимуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації через 1-й під’їзд

Офіс з просування експорту запрошує до участі у спільному україно-австрійському семінарі на тему: Австрійський ринок публічних закупівель: як досягти успіху в державних тендерах Австрії, який відбудеться 19 червня 2017 року з 12:00 до 17:30, м. Київ, Торгово-промислова палата України, конференц-зала «Колізей», вул. Велика Житомирська, 33.
Участь у заході безкоштовна!
Семінар проводитиметься проектом GPAinUA Офісу з просування експорту, спільно з юридичною фірмою «SCHNITZER LAW» за підтримки Посольства Австрії в Україні та Торгово-промислової палати України.
Приєднання України до Угоди СОТ про державні закупівлі (WTO Government Procurement Agreement – GPA) у середині 2016 року відкриває нові можливості як Україні, так і іншим країнам-членам GPA. Найголовніше, що компанії з України наразі мають доступ до ринків GPA інших країн-членів GPA, в тому числі до австрійського ринку закупівель з річним обсягом близько 50 млрд євро.
Під час заходу можна ознайомитися з наступних питань:
·    Австрійсько-українські торговельні відносини
·    Огляд секторів австрійського ринку публічних закупівель
·    Типи тендерних процедур та кваліфікацію учасників.
·    Як українські компанії можуть довести свою відповідність вимогам у процесі публічних закупівель в Австрії
·    Шляхи співпраці українських компаній з австрійськими партнерами під час тендеру
·    Оскарження пропозицій у незалежних спеціалізованих органах Австрії з перегляду результатів державних закупівель
·    Практичні поради щодо успішного отримання державних контрактів в Австрії.
Кому буде цікаво: власники та керівники бізнесу, керівникам відділів продажу, керівникам та фахівцям із зовнішньо-економічної діяльності, бізнес-консультантам, представникам банківського та страхового бізнесу.
Повну програму події ви можете знайти тут.
Реєстрація обов’язкова!
У разі запитань звертатися на електронну адресу: education@epo.org.ua+380 93 931 61 51

20 червня 2017 р. Національний інститут стратегічних досліджень проводить «круглий стіл» Угорський чинник у внутрішній політиці України. В рамках роботи заходу планується обговорення тем: угорська меншина в Україні, процеси «політизації етнічності» та угорське питання в контексті євроінтеграції України.   До участі в роботі «круглого столу» запрошені представники органів державної влади та місцевого самоврядування, недержавних аналітичних центрів, експерти, представники наукових установ, аспіранти, журналісти.   Початок засідання о 10.00 у конференц-залі Національного інституту стратегічних досліджень за адресою: м. Київ, вул. Пирогова, 7-а (третій поверх).   Реєстрація учасників починається о 9.30.   Контакти: Тел.(044) 235-89-61 e-mail: degterenko@niss.gov.uabakalchuk@niss.gov.ua 


20 червня 2017 року відбудеться координаційна зустріч «Реформа місцевого самоврядування і децентралізація влади в Україні: успіхи та перспективи».
Учасники: Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства - Геннадій Зубко, Керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні - Беренд де Гроот,  представники Єврокомісії в Україні та Програми «U-LEAD з Європою», представники Мінрегіону, Мінфіну, МОН, МОЗ, Мінсоцполітики, ДСНС, керівники регіональних центрів розвитку місцевого самоврядування та інші.
У рамках заходу заплановано підхід до преси.
Початок о 10:00.
Місце проведення: Fairmont Grand .
Акредитації ЗМІ за телефонами (044) 590 47 93, (044) 590 47 95 або електронною поштою: press@minregion.gov.ua
.

29 червня 2017 р. Центр досліджень проблем Російської Федерації національного інституту стратегічних досліджень проводить презентацію аналітичної доповіді «Режим Путіна перед викликами часу».   В рамках проведення презентації планується обговорення тем: передумови формування режиму Путіна в Росії, мета зовнішньополітичної агресії РФ та її протистояння зі США і ЄС, гібридна війна Росії проти України і який її подальший сценарій, внутрішній запас міцності режиму Путіна і основні фактори його дестабілізації, стратегія України у протистоянні з Росією.   До дискусії запрошені вітчизняні та зарубіжні науковці, експерти профільних дослідницьких та аналітичних центрів, журналісти. Початок презентації об 11 годині у конферанс-залі Національного інституту стратегічних досліджень за адресою: м. Київ, вул. Пирогова 7-А (третій поверх).   Початок реєстрації учасників – 10.30.   Контакти: Тел. (044) 234-25-13 Паленко Ірина Анатоліївна Лепіхов Андрій Валерійович.



Центральна Україна
12-13 червня
Служба безпеки проводить обшуки в одній з компаній офісного центру "Гулівер"
 Хмельницкие полицейские задержали пенсионера, который бросил гранату в группу людей. Об этом сообщили в пресс-службе полиции Хмельницкой области. Правоохранители установили, что между группой мужчин возник конфликт на почве раздела имущества, в разгар которого 65-летний пенсионер подорвал боевую гранату «РГД-5».
На трасу Київ — Харків виїхали перші екіпажі патрульної поліції Полтави, які працюють у тестовому режимі
 На Контрактовой площади в Киеве сегодня снесут еще 14 МАФов. Об этом сообщает сайт “ Сегодня ”.
 В Киеве до конца лета начнут реконструкцию Житнего рынка. Об этом сообщает пресс-служба КГГА.
Археологи обнаружили на Черниговщине уникальные артефакты периода Киевской Руси. Они сделали предположение, что на этой территории располагалась древнерусская усадьба, сообщает sundaynews. В Черниговской области поблизости Покровской церкви в Нежине, ученые обнаружили два древнерусских жилища.
12 червня із Житомирського перинатального центру, виписали породіллю Бодомерів із 12 дитиною.
Влада Житомира відповіла на петицію щодо непідняття тарифу на проїзд у маршрутках
Питання щодо підвищення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті прийнято рішенням Житомирського виконавчого комітету міської ради
На Київщині знову скинули львівське сміття. ФОТО
В Обухівському районі на Київщині знову скинули гори львівського сміття.
 22 червня, у четвер, у Каневі пройдуть урочисті заходи до Дня скорботи і вшанування жертв війни в Україні, повідомляє сайт міської ради.
14-15 червня
 В здание Николаевского городского совета пришли сотрудники Департамента по защите экономики МВД Украины . Николаевский городской голова Александр Сенкевич, которому сегодня, 14 июня должны были вручить протокол об административном правонарушении, связанном с коррупцией, сбежал от полиции и журналистов через балкон.
 Деньги якобы украли путем перечисления их на банковские счета, оформленные на подставных лиц, в том числе “мертвые души”. В рамках дела о хищении 1 млн гривен государственных средств генпрокуратура проводит обыски в здании Нацполиции Киевской области. Об этом сообщает пресс-служба ГПУ .
Ураган почався близько 16:00 і тривав менш як півгодини
С 19 июня в Черкассах начнутся ремонтные работы на единственном мосту через Днепр и на дамбе, которая соединяет левый и правый берег реки на этом участке Кременчугского водохранилища. Об этом сегодня во время пресс-конференции сообщили в Черкасской облгосадминистрации, передает Радио Свобода . Ремонт продлится от четырех месяцев до полугода. В настоящее время ограничат движение автотранспорта
Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич підписав протокол про вчинення ним адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією
В Киевэнерго назвали десятку главных должников за тепло из числа государственных учреждений
Список из десяти главных должников за теплоэнергию в столице среди государственных учреждений составила компания "Киевэнерго". Соответствующую информацию она опубликовала на своей странице в Facebook. Среди топ-должников оказались учебные, медицинские заведения, силовики и библиотека. Больше всех – 8,9 млн грн, задолжал Киевский национальный университет им.Т.Шевченко.
Поклавши київську енергомережу, хакери створили платформу для майбутніх нападів. Під загрозою опинилися енергосистеми не тільки України, але країн Європейського Союзу та США.
 У жителей Дарницкого, Святошинского и Соломенского районов накопилась самая большая задолженность за электричество. Об этом сообщает портал domik.ua . Общая задолженность столичных потребителей за использованную электрическую энергию по состоянию на 1 июня 2017 года составила более миллиарда грн. Такая информация размещена на официальном сайте ПАО «Киевэнерго».
Двом зловмисникам вже повідомлено про підозру, їм обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою
Київська міська клінічна лікарня №17 підтвердила, що вночі до них привезли постраждалого в результаті аварії народного депутата від БПП Олега Барну
У Полтаві діяв кол-центр, де скуповувалися фіктивні страховки штучно доведених до банкрутства фірм, пов’язаних з відмиванням майже 4,5 млрд грн наближеного до Януковича олігарха
Поліція проводить слідчі дії в управлінні інфраструктури та туризму, ймовірно, правоохоронців цікавлять матеріали щодо пасажирських перевізників
 Эксперты называют отключение электричества, произошедшее в ночь с 17 на 18 декабря 2016 года под Киевом, тестированием нового вируса CrashOverride, который нацелен на подрыв работы электрических сетей.
На сегодня в области посеяно почти 925 тысяч гектаров яровых культур, или 104% прогнозируемого объема. Это на 26 тысячи гектаров больше, чем в прошлом году, сообщает Департамент агропромышленного развития Черниговской ОГА. Зерновых культур посеяно 477 тысяч гектаров (104%), кукурузы – 382 тысяч гектаров (106%), гречихи – около 13 тысяч гектаров (103%), проса – почти 3 тысячи гектаров (85%).
 Напередодні чергового голосування щодо ухвалення пацієнтських законопроектів, інфопростір засмічують “страшилками” про медичну реформу в Україні. Часто неправду розповсюджують опоненти змін системи охорони здоров’я, які хочуть залишити стару систему охорони хабарів. Вісник МОЗ України зібрав найбільш поширені міфи та написав правду про зміни, які запроваджують реформаторські законопроекти.
 Сьогодні співробітники поліції провели обшуки у приміщенні Полтавської обласної державної адміністрації.
16-18 червня
Київська міська державна адміністрація збільшила тариф на послуги з утримування багатоквартирних будинків і прибудинкових територій з 3 до 6,43 гривні за 1 квадратний метр
В восьми областях Украины заработают пилотные проекты полицейских детективов
 У зв'язку з проведенням Маршу рівності рух транспорту в центрі Києва 18 червня з 6 до 14 годин буде обмежено
 Націоналістичні сили не вважають проведення маршу ЛГБТ-спільноти захистом особистих прав громадян і спробують його заблокувати
 У центрі Києва під час проведення "Маршу рівності"почалися сутички між поліцією та противниками ЛГБТ-руху
 Наразі до столичного "Маршу рівності" долучилися близько 2,5 тисячі громадян
 Правоохоронці Києва виявили у противників "Маршу рівності" балаклави та газові балончики
Во время столкновений на Марше равенства задержаны шесть человек, двое правоохранителей получили легкие телесные повреждения. Об этом на брифинге заявил руководитель Нацполиции Киева Андрей Крищенко, передает УНН.
В Ровенской области произошло столкновение между участниками незаконной добычи янтаря и полицейскими, в результате чего были ранены трое правоохранителей, повреждены два служебных авто, которые просто перевернули на бок. Об этом сообщает пресс-служба полиции Ровенской области. Инцидент произошел 17 июня, около 04.00.
У Лубнах під час гасіння пожежі в квартирі у 5-поверхівці вогнеборці евакуювали 20 мешканців, серед який 5 дітей
 Движение по путепроводу на “Нивках” запустят в сентябре. Об этом заявил мэр Киева Виталий Кличко. “Путепровод, построенный в 1984 году, уже был в предаварийном состоянии, потому что с тех пор его ни разу капитально не ремонтировали. Это позволит расширить мост и открыть три полосы на выезд и две на въезд в город. Еще одна дополнительная полоса будет на нижнем уровне”, - сказал Кличко.
Голубые озера, что возле села Олешня Репкинского района, ежегодно посещают более 250 000 туристов – сообщает новый всеукраинский портал «Украина туристическая». Люди приезжают сюда не только из разных областей Украины, но и из России, Польши и Беларуси. Площадь самого большого озера составляет примерно 25 га. Максимальная глубина достигает 20 метров.
Сотрудники налоговой милиции ГУ ДФС в Сумской области совместно с работниками Национальной полиции Украины в Сумской области под процессуальным руководством прокуратуры Сумской области изъяли из незаконного оборота партию алкоголя.
 24 з 42 депутатів Житомирської міської ради мають офіційних помічників-консультантів
Три столичних пляжі – "Дитячий", "Золотий" та "Пуща-Водиця" – вперше отримали міжнародну відзнаку "Блакитний прапор".
Головного спеціаліста відділу контролю за благоустроєм та охорони навколишнього природного середовища Дарницької РДА вдруге за рік затримали за хабарництво.
Хмельничан офіційно працевлаштували, а бюджет отримав додаткові надходження. Як повідомляє 0382.ua з посиланням на прес-службу ДФС у Хмельницькій області, до офіційного працевлаштування з початку року залучили 848 громадян, які не були оформлені згідно вимог законодавства роботодавцями. Також 356 фізичних осіб отримали державну реєстрацію як суб’єкти підприємницької діяльності.
 Спеціальний фонд поповнився майже на 250 мільйонів гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року доходи збільшились на 529,6 мільйона гривень, або на 40,4% (зростання по загальному фонду — на 433,6 мільйона гривень, по спеціальному — на 96 мільйонів). Податок на доходи фізичних осіб, який займає в структурі доходів місцевих бюджетів домінуючу позицію, за 5 місяців склав майже 899 млн.
Столичні правоохоронці відпустили вже п'ятьох осіб, які брали участь у мітингах проти "Маршу рівності"



Коментарі