Головні новини 30 січня — 5 лютого + Анонси


Обстріли міста Авдіївки, розташованого за 13 км від Донецька, активізувалися на вихідних 28-29 січня і тривали майже без перерв цілий тиждень. Вони потягнули проблеми з електропостачанням, і подачею теплої води для Авдіївки, як повідомив і губернатор області Павло Жебрівський. За його інформацією: “Нині в Авдіївці мешкає близько 16 тис людей. Із них 2 тисячі – діти. У місті - 153 багатоповерхових будинки та 3,5 тис будинків приватного сектору”.
Мінімальне забезпечення жителів міста теплом вдалося забезпечити на початку тижня після запуску циркуляційних насосів, а проблеми з електрикою залишаються до припинення обстрілів, оголосив близько півночі перед 31 січня міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.
Через проблеми з електропостачанням, які спричинили обстріли припинив роботу і Авдіївський коксохімічний завод Ахметова. Саме він постачав місто теплою водою.
Авдіїівська лікарня, куди привозять поранених, а з нею і школи садочком працюють на генераторах.
28-29 січня від обстрілів постраждали двоє цивільних і 7 військових на українській сторні і десь 10 на іншій. 30 січня від обстрілів загинули 3 військових, а ще 20 поранені, також поранили двох цивільних. Обстріли тривали всю ніч 31 січня, стріляли із забороненого мінськими домовленостями важкого озброєння.
Крім того, про ситуацію в Авдіївці українських дипломатів зобов’язали поінформувати колег і доповісти в Рабдезі ООН. Український представник в ООН це під ранок 31 січня успішно зробив.
В Уряді про ситуацію в Авдіївці 31 січня повідомили таке: “Місцевими органами влади у взаємодії із ДСНС організовано функціонування 11 пунктів обігріву на території Авдіївки. Забезпечено мінімальний тиск та температуру теплоносія (до 40 градусів) в системі теплопостачання міста. У квартирах підтримується температура повітря 15-16 градусів тепла. Тимчасово призупинено роботу 14 дошкільних та загальноосвітніх закладів. Відпрацьовано питання евакуації близько 12 тисяч громадян у найближчі 10 населених пунктів (Краматорськ, Костянтинівка, Дружківка, Покровськ, Селидове, Горняк, Новгородське, Українськ, Бахмут, Слов’янськ). Для цього підготовлено та утримуються в готовності 80 автобусів, які одночасно можуть евакуювати до 3 тисяч чоловік. Крім цього, для евакуації населення сплановано роботу двох приміських електропоїздів, що можуть евакуювати до 1 тис. 600 осіб за один рейс. Організовано контроль за протипожежним захистом печей коксохімічного заводу.”
31 січня загинув ще один український військовий, таким чином з 28 січня в Авдіївці загинули 8 військових і двоє цивільних. З іншої сторони оголошено, що загинули двоє осіб, а за час зіткнення близько 13-ти.
Почався лютий. Місто залишалося без світла і води. У місцеві владі продовжили займатися побутовими питаннями. Про це в Донецькій ОДА повідомили, що обстріли, порівняно з попередніми днями заспокоюються і налагоджуються побутові питання: "Уночі, із технічних причин, температура у тепломережах міста трошки впала, але працівникам “Коксохіму” вже вдалось її підняти. Зараз температура теплоносія 35 градусів. Вода у місті  є, тиску вистачає, щоб підняти воду до 4 поверху багатоповерхівок. Газ у будинках також є. До міста прибуло 8 вантажівок допомоги."
Намітилося перемир’я. Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський у Facebook 1 лютого повідомив про досягнення домовленості про припинення канонад в Авдіївці: "Щойно російська сторона в СЦКК надала нам письмове підтвердження гарантій припинення вогню. Три дні неймовірних зусиль президента України, наших міжнародних партнерів!... Наші ремонтні бригади вже вийшли на місце розриву лінії електропередачі. З боку окупованих територій також вийшла бригада електромонтерів".
Після цього у Державній службі з надзвичайних ситуацій оголосили: "Станом на 12 годину 1 лютого отримано дозвіл на виконання завдань з обстеження та розмінування території ліній електропередач для проведення аварійно-відновлювальних робіт (в Авдіївці)". Повідомлялося, що до робіт залучено 2 піротехнічні розрахунки ДСНС і 2 аварійні бригади.
Та обстріли Авдіївки з початком останнього місяця зими і всупереч домовленостям не припинилися. Від них загинула загинула ще одна жінка, а потім і чоловік. Обстріли тривають...
Третього лютого з’явилася інформація, що збройний конфлікт в Авдіївці актуалізувався  після зіткнення сил АТО з диверсійно-розвідувальною групою бойовиків.

Другий тиждень на Луганщині триває блокада залізничного сполучення з окупованими територіями ветеранами. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман цього тижня її відкоментував. Одна з основних тез - вугіллю з непідконтрольних Україні територій Донбасу нема альтернативи.
«Необхідно на всі речі дивитися абсолютно відкрито і якщо хтось радіє, що він перекрив українцям електроенергію – я дуже цим переймаюся і хочу наголосити – ми зробимо все для того, щоб вугілля в Україні було достатньо для потреб населення і виробництва електроенергії», – сказав Гройсман в ефірі телеканалу ICTV.
25 січня 2017 року декілька народних депутатів, серед яких – Семен Семенченко і Павло Костенко, на перегоні у Луганській області розмістили три дерев'яних їжаки і оголосили про початок безстрокової акції протесту – блокади ОРДЛО. Пізніше вони взяли під контроль ще одну вузлову станцію.






Цього тижня антимонопольний комітет надав дозвіл на купівлю понад 75% акцій Lukoil Chеmical B.V. (Нідерланди), якій належить 100% ТОВ "Карпатнафтохім", повідомив “Інтерфакс-Україна”.
Згідно з повідомленням комітету, компанії Techinservice Limited (Лондон, Велика Британія) дозволено купити понад 25% нідерландської Lukoil Chеmical, неназваній особі-громадянину України через Xedrian Holding Ltd (Кіпр) - понад 50% Lukoil Chеmical.
Раніше у інтерв'ю "Українській правді" Ігор Коломойський заявляв, що володіє Техінсервісом разом з депутатом від "Народного фронту" Андрієм Іванчуком.
Раніше багаторічний мер Калуша, а нині міністр енергетики і вугільної промисловості України Ігор Насалик говорив, що "Карпатнафтохім" відновить роботу після скасування Верховною Радою акцизу на скраплений газ і деякі види дизпалива, що ввозиться для потреб цього підприємства. Відповідне рішення ВР ухвалила 20 грудня 2016 року.


Більше важливої інформації
В лютому цього року Україна буде голосувати на засіданнях РБ ООН.
У 2016 році видобуток газу в Україні зріс у порівнянні з 2015 роком на 0,5% до 20 млрд кубометрів газу, свідчать дані Міністерства енергетики та вугільної промисловості.
Співробітники Національного антикорупційного бюро в середу, 1 лютого, провели обшуки в найбільшій нафтовидобувній компанії "Укрнафта"
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оцінив свої претензії до колишніх власників неплатоспроможних банків у 180 млрд гривень, повідомив заступник директора-розпорядника фонду Андрій Оленчик.
Анонси
У понеділок, 6 лютого, відбудеться прес-конференція Міністра фінансів Олександра Данилюка щодо результатів роботи Мінфіну у 2016 році та планів на 2017 рік.
Початок заходу: 12:30
Місце проведення: м.Київ, вул. Межигірська, 11, Атріум.
Акредитація ЗМІ здійснюється виключно за формою до 5 лютого 18:00:https://goo.gl/forms/
Вхід за паспортами.
Під час онлайн-трансляції на Фейсбуці Мінфіну кожен охочий зможе поставити питання Міністру у коментарях.

6 лютого 2017 року у конференц-залі Верховної Ради України відбудеться круглий стіл на тему “Угода про вільну торгівлю з Канадою: нові горизонти для України”.
У заході візьмуть участь:
• Степан Кубів, Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України,
• Наталія Микольська, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України,
• Ольга Трофімцева, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції,
• Ганна Гопко, Голова Комітету Верховної Ради України у закордонних справах,
• Роман Ващук, Надзвичайний та Повноважний Посол Канади в Україні,
• Андрій Шевченко, Надзвичайний та Повноважний Посол України в Канаді (з’єднання по Skype),
• Мар’яна Каганяк, керівник Офісу з просування експорту,
• народні депутати, бізнесмени, експерти.    
Учасники обговорять перспективи для українського бізнесу в контексті ратифікації Угоди про вільну торгівлю з Канадою, розширення присутності української аграрної та харчової промисловості на ринку Канади, просування українського експорту на ринок Канади та залучення канадських інвестицій.   
Початок заходу: 6 лютого о 15:30
Місце проведення: Верховна Рада України (вул. Грушевського, 5), конференц-зал. Вхід тільки за паспортами, через 9 під’їзд (вул. Грушевського, 18/2)
Акредитація ЗМІ здійснюється до 9:00 6 лютого за посиланням: http://bit.ly/2kzP7GW

Понеділок 06.02.2017.
Засідання фокус-груп щодо відбору пріоритетних програм/проектів до проекту Плану заходів на 2017-2018 роки реалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року.
Бере участь керівництво області.
м. Сєвєродонецьк, бульвар Дружби Народів, 32 а, 3-й поверх, зал засідань.
Початок 10:00.
Церемонія запуску логістичного підприємства «Левада».  
Бере участь керівництво області.
м. Сєвєродонецьк, вулиця Сметаніна, 1 г.
 
Початок 10:00.

7 лютого о 10-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція Інтернет Асоціації України на тему: «День безпечнішого Інтернету: нові виклики». День безпечнішого Інтернету, який відзначається у всьому світі в цьому році 7 лютого, допомагає об'єднати зусилля громадськості, бізнесу та держави для підвищення рівня обізнаності всіх верств населення щодо безпечного користування інформаційними технологіями, перш за все, для дітей та молоді. На тлі російської агресії з'являються нові небезпеки, оскільки інформаційне середовище стрімко наповнюється сценами насильства, мовою ненависті і характеризується розпалюванням ворожнечі, нетерпимості, маніпулюванням. Така ситуація несе особливу загрозу для психіки дітей та підлітків. На сьогодні ІнАУ реалізує стратегію боротьби за безпеку в Інтернеті, яка включає не тільки інструменти для усунення протизаконного контенту, але й механізми захисту в процесі надання інтернет-послуг, а також профілактичні засоби, що забезпечують безпеку користувачів. Учасники: Олександр Федієнко, голова Правління Інтернет Асоціації України; Олександр Данченко,  голова Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв'язку; Вікторія Косик, Інститут модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України; Валерій Пєкар, Громадянська платформа «Нова країна»; Іван Пєтухов, Голова Комітету Інтернет Асоціації України з питань ІКТ в освіті (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями.

6 лютого, понеділок, об 11:30 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Статус окупованого Донбасу. Як припинити спекуляції?» Запрошені гості: Дмитро Тимчук, народний депутат України, координатор «Групи ІС»; Михайло Самусь, заступник директора ЦДАКР з міжнародних питань Учасники прес-конференції проаналізують ситуацію щодо підривної інформаційної кампанії в регіоні окупованого Донбасу та визначать шляхи організації спротиву в умовах окупації. Акредитація: 2535474


12-00 – Брифінг Посла ЄС в Україні Хюґа Мінґареллі
Місце проведення: м. Дніпро, пр. Поля, 1, 1 поверх, прес-центр 

Посол ЄС в Україні Хюґ Мінґареллі з робочим візитом перебуватиме у Дніпрі 6-7 лютого. У планах – відвідати Музей АТО, обласну клінічну лікарню ім. Мечникова, зустрітися зі студентами та викладачами Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.


18-15 – Прес-тур: «Чергова група демобілізованих розпочала навчання на курсах англійської» 
Місце проведення: м. Дніпро, пр. Д. Яворницького, 60, школа «English time»

Спікер:
Наталія Шуліка - керівник Центру допомоги учасникам АТО та їхнім сім’ям при Дніпропетровській ОДА
Демобілізовані 


Шановні колеги!
Запрошуємо вас взяти участь у прес-заходах. 
Для акредитації, будь ласка, повідомте або надішліть свої дані
Контакти: zanasta1@gmail.com
телефони: (056) 742 70 71; (056) 778 38 38


6  февраля в 13.00 информационное агентство Голос UA проведет пресс-конференцию на тему: «Зачем Порошенко референдум о вступлении Украины в НАТО?»

Впродовж 7-25 лютого у Краматорську відбудеться серія безкоштовних тренінгів для НДО. Тренерами виступлять провідні фахівці, керівники міжнародних та місцевих інституцій.
До участі запрошуються: 
  • співробітники місцевих недержавних організацій (НДО), які працюють з наслідками конфлікту в Україні
  • співробітники місцевих НДО в Донецькій та Луганській областях
  • співробітники місцевих НДО, які діяли на сході Україні та перенесли свою діяльність до інших регіонів
Проживання, харчування та проїзд учасників тренінгів оплачуються організаторами.
Організації можуть подавати заявки на участь у всіх тренінгах, які їх цікавлять!
_________
Тренінги відбуваються за підтримки Посольства Великої Британії. Ціллю таких навчань є розвиток потенціалу недержавних організацій, ефективне управління та сприяння примиренню в суспільстві.
За оновленнями, будь ласка, слідкуйте на сайті Форуму НДО в Україні та facebook.
07  лютого о 12.00 за к.ч. у приміщенні редакції тижневика ” Неділя” ( вул. Корятовича,2  м. Ужгород )  відбудеться прес-конференція єпископа Ужгородського і Закарпатського Української Православної Церкви Київського Патріархату Варсонофія , присвячена :
 –  Результатам роботи Управління Закарпатської єпархії у 2016 році;
 – Результатам роботи єпархіальної Благодійної організації «Благодійний фонд « ЕЛЕОС Закарпаття» у 2016 році ;
 –   Проблемним питанням  у спілкуванні між Закарпатською єпархією УПЦ КП та деякими єпархіями  краю , шляхи їх вирішення.
 –  Оголошенню  конкурсу на кращий проект кафедрального собору , що будуватиметься в м. Ужгород. Інформація про конкурсну комісію, яка обиратиме кращий проект.
Акредитація на місці за посвідченням .
Телефон для довідок : 0964627531
Прес-служба Закарпатської єпархії УПЦ КП.
7 лютого о 15.00 відбудеться прес-конференція  директора Національного інституту стратегічних досліджень, академіка НАН України В.П. Горбуліна,  на тему: "Презентація колективної монографії "Світова гібридна війна: український фронт". (Зала 1)
Про монографію. Вперше у вітчизняній та світовій науці детально досліджено явище світової гібридної війни в перспективі російської агресії проти України. 
Сутність гібридної війни розглянуто у контексті системної кризи світової безпеки, а її феномен – як новітній вид глобального протистояння. 
Детально розглянуто причини та передумови російської агресії проти України, її стратегічні цілі, а також особливості ведення гібридної війни у різних вимірах: воєнному, політичному, економічному, соціальному, гуманітарному, інформаційному.
Аналізуються локальні успіхи нашої держави у протидії ворожим планам РФ за окремими напрямами. Зроблено загальний висновок про доведення Україною своєї спроможності як держави, що відстоює свій суверенітет у боротьбі з агресором. 
Розглянуті питання реформування міжнародних безпекових інститутів та пошуку балансу сил у новій, гібридній реальності. 
Результати дослідження зацікавлять не лише  політиків, політичних аналітиків, державних службовців вищої ланки, науковців у сфері безпекознавства, але і представників громадянського суспільства та усіх національно свідомих громадян.
Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)
Контактні телефони: (044)  279-20-60, 279-00-05
Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ.





Новини Центральної України
30-31 січня
Колишній голова правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко втік з-під домашнього нічного арешту, FinClub повідомило джерело в правоохоронних органах.
По состоянию на 1 января 2017 года долг жителей Киева за отопление превысил миллиард гривен, а за горячую воду - 326 млн. Об этом сообщает УНН. По данным "Киевэнерго" точная сумма общего долга потребителей за отопление составляет 1 млрд 591,7 млн грн, за горячую воду - 362,6 млн грн. Общая же задолженность потребителей перед "Киевэнерго" на 1 января 2017 года - 3 млрд 839,2 млн грн.​
Після службового розслідування з приводу затримання 63-річного «стихійного» торговця картоплею полтавська прокуратура відкрила кримінальну справу
 В Киев прибыли 5 новых троллейбусов, способных до 1 км проходить без контактной сети. Об этом на своей странице в Facebook написал заместитель мэра Киева Илья Сагайдак.
У Києві планують демонтувати пам’ятник "Загиблим робітникам заводу Арсенал" на Арсенальній площі.
За фактом смерті співробітника Служби безпеки України розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 120 КК України (доведення до самогубства). Чоловік залишив передсмертну записку
 Останнім часом у суспільстві набуває популярності тема еміграції: одні засуджують рішення співгромадян залишити рідну країну, інші підтримують або ставляться з розумінням до такого кроку.
 ПриватБанк з 1 лютого починає виплати чергового траншу жертвам Голокосту (колишніх в’язнів концтаборів і тих, хто пережив німецьку окупацію).
1-2 лютого
Слідчі прокуратури Київської області здійснюють обшук на території ПАТ "Білоцерківська ТЕЦ" за фактом заволодіння службовцями грошима на суму понад 170 млн гривень
31 січня на пленарному засіданні дев’ятої сесії міськради сьомого скликання прийняли бюджет Полтави. Участь у розгляді головного фінансового документу міста взяв 41 із 42 обраних депутатів.
В связи с обострением военной ситуации в Авдеевке (Донецкая область) сумчан просят не быть равнодушными к беде жителей этого города и помочь в сборе гуманитарной помощи. Наибольшая потребность есть в воде, продуктах питания, одеялах, теплой одежде, гигиенических наборах, подгузниках, одноразовой посуде. Сейчас в областном центре собрано уже около 1,5 тонн гуманитарной помощи.
Черкаський «Азот» відновлює свою роботу після тримісячної зупинки, повідомляє «Инфоиндустрия». За даними компанії, на минулих вихідних на заводі був запущений в роботу агрегат А5, який призначений для виробництва карбаміду. На сьогоднішній день виробництво запущено на 100% потужності, що дозволяє виробляти карбаміду близько 2050 тонн на добу.
31 січня під стінами Вінницької ОДА активісти "Стоп корупції" провели акцію протесту. Мітингувальники вимагали дати належну оцінку злочинним діям Миколи Юрчишина. Вони вважають, що правоохоронці покривають незаконну діяльність сім'ї нардепа. Журналісти "СтопКору" провели власне розслідування щодо незаконного привласнення залізничних рейок у Старокостянтинові.
3-5 лютого
Столичний парк громадського транспорту поповнився півсотнею сучасних автобусів Учора Київський міський голова Віталій Кличко оглянув 50 нових автобусів МАЗ, які за тиждень вийдуть на маршрути.
Благодійна організація Фонд розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» інвестує в обладнання для організації онлайн трансляцій сесій міськради.
 Печерский суд Киева по ходатайству Генеральной прокуратуры арестовал имущество корабля-ресторана в бывшей резиденции экс-президента Виктора Януковича Межигорье.
Станция метро Героев Днепра постепенно превращается в торгово-развлекательный центр, передает InfoKava.com.
Питьевая вода, что подается в распределительную сеть водоснабжения Киева, по всем своим показателям соответствует нормативным требованиям. Об этом рассказали в "Киевводоканале" по итогам проведенного анализа проб воды из Десны и Днепра,
Цена на бензин и дизельное топливо в Украине вырастет на 50 копеек в течение 7-14 дней, а стоимость сжиженного газа меняться не будет. Такой прогноз на пресс-конференции сделал эксперт консалтинговой группы ‘’А-95’’ Сергей Куюн, передает корреспондент ГолосUA.
На прошлой неделе был подписан договор о намерениях между областной администрацией, СНПО и китайской инвестиционной компанией. Его подписали глава ОГА Николай КЛОЧКО, генеральный директор СНПО Алексей ЦЫМБАЛ и представитель китайского инвестора - компании "Smart-Мentors ltd" Лиу ФУЛЧИН. Речь идет о ПФК "Сумы" и дальнейшем сотрудничестве.
У ділків вилучено п’ять кілограмів необробленого бурштину-сирцю, десять напівдорогоцінних кварців та по кілька кілограмів берилів і топазів, а також півкілограма обробленого каміння.
На черговій сесії депутатам Житомирської обласної ради запропонують відмінити погодження медичного направлення учасникам АТО керівництвом РДА або місцевого органу самоврядування.
 У січні цього року студенти отримали стипендії за новим принципом рейтингового відбору, проте уже з наступного семестру і ці правила частково зміняться. Прийняття алгоритму призначення стипендій студентам ВНЗ та учням професійно-технічних навчальних закладів викликає багато запитань серед молоді та батьків.
 Мінімальну пенсію в 1247 гривень в Україні отримують близько 400 тисяч пенсіонерів. На цю суму можна: Раз в день купити хліб, стегенця, кілька разів на тиждень можна купити дешеві крупи і макарони. 12 раз сходити в кіно (але в кінотеатр доведеться йти пішки, а про їжу - тимчасово забути). Купити 45 доларів. Купити взуття в секонд-хенді.




Коментарі