Головні новини 23-29 січня + Анонси


Продовжують гинути “батьки” сепаратизму на непідконтрольних Україні територіях. 27 листопада в Москві загинув перший ватажок "Луганської народної республіки" Валерій Болотов.
Про це у середу повідомляє російське агентство РБК з посиланням на слова колишнього ватажка терористичної організації "ДНР" Олександра Бородая.
Як пише агентство, причини смерті з'ясовуються.
Бородай сказав, що дізнався про смерть Болотова від його близьких, уточнивши, що не в курсі подробиць смерті.
"Болотов був першим керівником "Луганської народної республіки" і був членом "Союзу добровольців Донбасу", - сказав Бородай.
У квітні 2014 року Болотов брав участь у збройному захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області, був одним з командирів "армії Південного Сходу".
Болотов 14 серпня заявив, що йде у відставку з посади "голови ЛНР" через поранення.
Після консультацій із поплічниками він запропонував, щоб "республіку" очолив Ігор Плотницький, який досі є ватажком "ЛНР".
За три місяці до смерті Болотова, 16 жовтня 2016 року в Донецьку вбили командира "ДНР" Арсена Павлова з позивним "Моторола".
А після нього, 12 грудня 2015 року, в "ЛНР" помер "командир шостого окремого мотострілецького козачого полку Народної міліції" Павло Дрьомов.




Народні депутати і активсти цього тижня проводили акцію з блокування залізниці, яка йде на непідконтрольні території. Акція нардепів і активістів блокування залізниці між станціями Світланове та Шипілове несе загрозу енергетичній безпеці країни, відразу ж повідомила Українська правда з посиланням на Луганську ОДА.
"Переміщення вантажів через пункти в’їзду-виїзду на залізничних шляхах уздовж лінії зіткнення у межах Донецької та Луганської областей і в ОРДЛО контролюється Координаційним центром при штабі АТО. Дотримання вимог чинного законодавства України на лінії розмежування забезпечують правоохоронні органи. Тепер вони мають дати правову оцінку діям протестувальників", - повідомили в Луганській ОДА.
Губернатор Юрій Гарбуз наголосив, що організаторам "блокади" було "офіційно запропоновано виступити у якості спостерігачів на всіх залізничних пунктах пропуску вантажів".
Як повідомила речниця поліції Луганської області Тетяна Погукай, серед блокувальників нардепи "Семенченко Семен Ігорович, Костенко ПавлоПетрович, Пастух Тарас Тимофійович, Парасюк Володимир Зіновійович, а також помічник народного депутата України Виноградський Анатолій (начальник штабу ветеранів АТО)".
Депутати-блокувальники називають незаконними перевезення через лінію розмежування.
"Акція окремих народних депутатів України та колишніх бійців добровольчих батальйонів "Донбас" та "Айдар" несе загрозу енергетичній безпеці країни. Протестувальниками заблоковані порожні вагони, призначені для транспортування вугілля на підконтрольну Україні територію. Якщо постачання палива не будо відновлено, без енергоносіїв залишаться теплоелектростанції Центральної і Західної України", - написав він.
Як відомо, поліція порушила справу через блокування залізниці між станціямиСвітланове та Шипілове у Луганській області людьми у камуфляжному одязі, серед яких є народні депутати.




Нацагенство з питань запобігання корупції клика ло на судове засідання в справі купівлі квартинри Нардепа Сергія Лещенка. Сергій Про купівлю Лещенком квартири стало відомо у вересні 2016 року.
За словами Лещенка, частину коштів на придбання квартири він позичив у засновника "Української правди" Олени Притули "терміном на 10 років", решта – це його заощадження та гроші його цивільної дружини, ді-джея Анастасії Топольської.
Звинувачення Лещенкові висуває Нацагенство з питань запобігання корупції. На цю тему 1 грудня НАЗК поширило повідомлення про те, що Лещенко незаконно отримав знижку у розмірі понад 1,8 млн гривень, яку там назвали незаконним подарунком і заявили, що за таке порушення передбачений штраф і конфіскація “подарунка”.




Депутат Юрій Бублик заявив про вихід з фракції "Блок Петра Порошенка" і коаліції "Європейська Україна". Тепер коаліція має 225 депутатів, чого не досить, щоб мати кількість голосів, необхідну для прийняття рішень.
Ще цього тижня остаточностало відомо, що у Львівській області будуть будувати сміттєпереробний завод. Так повідомила прес-служба Червоноградської міської ради, на території якої і буде стояти завод. Будувати завод буде польська фірма «EKOWAT Sp. z o.o»у місті Червонограді. За попередньою інформацією, новий завод буде займатися спалюванням твердих побутових відходів. 


Новим виконувачем обов'язків Львівської митниці ДФС України став Євген Сафонов. Про це 23 січня повідомили в прес-службі ДФС у Львівській області
Кредитори ПриватБанку, які втратили близько $600 млн в період роботи тимчасової адміністрації, подали позови до суду, пише FinClub.
МІП: У Чонгарі зведено телевежу для мовлення на Крим.За словами Сергія Костинського, з початку лютого сигнал українських радіостанцій Перший канал Українського радіо, Meydan, Радіо Крим .
Конфлікт за контроль над Укрзалізницею": 
Соратника Президента Ігоря Кононенка отруїли 







Анонси
Прес-конференція щодо ситуації з вивезенням ТПВ зі Львова.
30 січня, 10:30. Львіська міськрада, каб. 217, 2-й поверх Участь візьмуть: директор департаменту житлового господарства та інфраструктури Сергій Бабак, заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, голова Сихівської РА Ірина Маруняк
Запрошуємо на наймасштабнішу націоналістичну інтелектуальну дискусію в Україні!

2 лютого відбудуться IV Бандерівські читання, приурочені 100-річчю Української Революції 1917–21 років та 75-ій річниці створення УПА. Тема читань: «Як завершити Українську національну революцію?»
Початок реєстрації – о 10:00. Початок заходу – об 11:00.

У рамках читань буде проведено три експертні дискусії.

Дискусія №1 «Зміст та мета Української національної революції»

Питання до обговорення:
- Продовження Революції неминуче?
- Що є метою (кінцевою точкою) Революції?
- Як забезпечити незворотність революційних змін?
- Теорія і практика українських революцій. Чи можливо навчитися на помилках попередників?
- Успішні й неуспішні революції: світовий досвід.

Дискусія №2 «Між революцією змісту і революційними формами. Чи буде Хунта?»

- Коліївщина чи Хмельниччина. Чи має бунт рацію?
- Революція – це залізна дисципліна чи глобальний «двіж»?
- Хто здатен організувати, повести і здійснити революцію?
- Чи можливе військово-політичне керівництво країною, яка Хунта є прийнятною.

Дискусія №3 «Революція та війна. Чи місія здійсненна?»

- Загрози, виклики в часи Української національної революції.
- Успішні й неуспішні революції: глобальний контекст.
- Третя революція чи реформи?
- Революція в умовах війни.
- Як подолати глухий кут Мінських угод.
- Як подолати наслідки колоніалізму, зберегти ідентичність, забезпечити суб’єктність у глобальних умовах.
- Теорія постколоніальних студій.

Захід організовують: Недержавний аналітичний центр «Українські студії стратегічних досліджень» та Науково-дослідний інститут українознавства.

Адреса: Київський міський будинок учителя, вул.. Володимирська, 57

Заявки на участь у читаннях разом із текстом доповіді просимо надсилати до 25 грудня 2016 року за адресою: bandera.chyt@ukr.net або тел.: 0674414601, 0979863144.
Видання збірника планується до початку роботи конференції.

Вимоги до оформлення тексту доповіді: мова українська, дані про автора (прізвище ім’я по батькові, науковий ступінь, місце роботи, посада, електронна адреса), обсяг до 20 тис. знаків з пробілами, шрифт Times New Roman, формат doc, кегль 14, міжрядковий інтервал 1,5. Посилання посторінкове.
До участі в читаннях запрошено політологів, політиків, істориків, філософів.

Довідка: 1 лютого 2014 року в Києві в розпал Революції гідності в актовій залі Київради (вул. Хрещатик, 36) з нагоди 85-ї річниці створення Організації Українських Націоналістів та 105-ї річниці з дня народження Степана Бандери пройшли І Бандерівські читання. 2 лютого 2015 року в Науково-дослідному інституті українознавства відбулись ІІ Бандерівські читання на тему: «Якою має бути Українська Самостійна Соборна Держава в XXI столітті та «питання Москви». 3 лютого 2016 року в Будинку Вчителя відбудулися ІII Бандерівські читання на тему: «Візія Української держави в ідеології українського націоналізму».

06 ЛЮТОГО 2017, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
«Круглий стіл» на тему: «Вісім державницьких пріоритетів для України. Виклики на 2017 рік»
«Круглий стіл» на тему: «Вісім державницьких пріоритетів для України. Виклики на 2017 рік» (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).
Захід проводитиметься за підтримки ГО «Інститут суспільно-економічних досліджень».
Участь у засіданні «круглого столу» братимуть народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, експерти, науковці, представники міжнародних організацій.
Вхід за картками акредитації





Новини Центральної України
23-24 січня
 У місті Вишгород Київської області горів храм святого князя Володимира Української православної церкви Київського патріархату
 Активісти, що зранку перекривали траси і вимагали вирішити питання тимчасового ввезення авто з іноземною реєстрацією, прибули до Кабінету міністрів
На рівні області та за участю представників профільного міністерства вивчать можливість побудову мосту та об’їзної автодороги
 Киевская городская государственная администрация ведет переговоры с китайской компанией CRBC о финансировании и строительстве в Киеве трех масштабных инфраструктурных объектов: Кольцевая дорога, магистраль Нивки-Бровары, развязка около Шулявки. Об этом в комментарии 44.ua рассказал заместитель главы КГГА Илья Сагайдак.
 Глава Уряду розповів, як боровся з аналогічною проблемою, коли був мером Вінниці.
 Лише 10 з 42 депутатів Житомирської міської ради не пропустили жодного з 19 пленарних засідань сесій у 2016 році
25-26 січня
Одномоментно в столице порядка 20 тыс. водителей паркуются где придется, рискуя получить штраф, а то и лишиться авто.
 Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман 26 січня здійснить робочу поїздку до Хмельницької області, де має намір відвідати АЕС. Згідно з повідомленням прес-служби Кабінету міністрів України, у рамках робочої поїздки глава уряду ознайомиться з реконструйованим пологового відділення Старокостянтинівської центральної районної лікарні, а також поспілкується з представниками трудового колективу.
График движения поездов в киевском метро останется неизменным, интервалы движения не будут увеличены, сообщила пресс-служба коммунального предприятия " Киевский метрополитен "
Точное количество объектов Войцеховского никто не знает.
Вячеслав Хрипун, «Судебно-юридическая газета» Высший совет правосудия внес представление президенту на избрание 61 судей, у которых ранее закончился пятилетний срок полномочий, бессрочно. Среди судей, которых рекомендовано избрать бессрочно, — исключительно судьи региональных судов.
Сотрудники Службы безопасности Украины совместно с прокуратурой разоблачили и взяточничестве начальника одного из управлений Житомирской областной государственной администрации, сообщили в пресс-службе СБУ.
 Жители Кловского спуска и улицы Мечникова в Печерском районе столицы перекрыли улицу с требованием прекратить спорную застройку и обезопасить жилые дома от разрушения стен и повторных оползней.
 В Киеве запустили систему видеонаблюдения, в которую включены 4 тыс. камер. Об этом на своей странице в Facebook написал заместитель главы КГГА Илья Сагайдак.
 За минулий рік у міських радах відбулися часткові зрушення у сфері публікації відкритих даних
 Сьогодні, 24 січня, заступник начальника ГУ Національної поліції повідомив про деталі попереднього відбору на вакансії поліції. Прийом заявок тривав з 21 листопада до 5 грудня. Результати будуть оголошені орієнтовно у березні 2017 року.


 Президент України Петро Порошенко оголосив конкурс на зайняття десяти вакантних посад голів районних державних адміністрацій в шести областях країни: по три в Київській та Луганській і по одній у Вінницькій, Донецькій, Івано-Франківській та Львівській областях. Як повідомляється на офіційному сайті президента, відповідне розпорядження №10/2017-р.
 У лютому в Києві розпочнеться реконструкція транспортного вузла на перетині проспекту Перемоги та вулиці Данила Щербаківського. Про це повідомила КМДА. На розв'язці обіцяють облаштувати п'ять смуг руху (три на виїзд із Києва, дві на в'їзд) та встановити розподільче огородження. На першому етапі буде перекладено інженерні мережі водопроводу та електрокабелів. Для зручності автомобілістів на нижньо
27-29 січня
В столице активно готовятся к проведению песенного конкурса Евровидение, который пройдет в мае в Международном выставочном центре (МВЦ). В НТКУ (организатор конкурса) детали мероприятия пока держат в секрете. А горвласти уверяют, что подготовка идет по плану.
У "Київенерго" не будуть перераховувати суму платежів за тепло мешканцям обладнаних лічильниками будинків, в яких температура повітря протягом певного часу утримувалася нижче санітарної норми у +18 градусів.
Київ виходить на фінальну стадію підготовки до проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2017"
Державна аудитслужба провела ревізію діяльності полтавського комунального підприємства «Полтава-Сервіс», в ході якої виявила порушення, що призвели до втрат на суму 257 тис. Грн.
 Теперь киевляне теперь могут найти потерянные вещи с помощью контакт-центра 1551, который присоединился к онлайн-проекту “Бюро находок”.
 В Киеве задержали судью Соломенского районного суда во время получения взятки в размере почти 600 тыс. грн.
Скандал поднялся после того, как городской голова двузначно акцентировал внимание присутствующих на рабочем совещании мужчин на том, что у его заместительницы Ольги Хонич «есть желание».
За вырученные деньги почтят память патриотов В Нежине продадут демонтированный ранее памятник Ленину, чтобы установить монумент «Борцам за территориальную целостность и независимость Украины», пишет «Нежатин».
В «Жулянах» задержали военного награжденного медалью "За возвращение Крыма"

Вчера в столичных аэропортах сотрудники Госпогранслужбы совместно с СБУ разоблачили 6 граждан России, которые пытались попасть в Украину. Среди них были возможные военные РФ и награжденный медалью "За возвращение Крыма", передает 112 Украина. Согласно сообщению, 5 граждан РФ обнаружили в аэропорту "Борисполь" при оформлении рейса, прибывшего из Минска.

Коментарі