Головні новини 7-13 листопада + Анонси


Тиждень почався з новини, що Одеський губернатор Міхеіл Саакашвілі йде у відставку.
"Одеську область здають не лише корупціонерам – здають ворогам України. Я не збираюся про це мовчати. Мені це все справді набридло ... У цій ситуації я вирішив подати у відставку й почати новий етап боротьби", – заявив Саакашвілі.
Він пожалівся, що не призначають на посади в області чесних осіб і розкрадають гроші, які мали би йти а реформи.
Так само у відставку в понеділок пішов начальник поліції Одещини Гіоргі Лорткіпаідзе.
Новина про кінець губернаторства Саакашвілі була би топ-новиною тижня, але її перекрили вибори в США, які в Україні почали шалено обговорювати після перемоги Дональда Трампа, ніби Трамп став Президентом України.
А в цей час Саакашвілі переїхав до Києва і зайнявся політикою. Вкінці червня, його соратник екс-замгенпрокурора Давид Сакварелідзе і екс-колега Сакварелідзе Віталій Касько почали створювати політичну партію, в діяльність якої, гіпотетично, включиться Саакашвілі. Партія ще формується. Наразі функціонує тільки організаціяНаціональна антикорупційна платформа”, в яку входять всі три згадні персони, а ще нардеп Віктор Чумак і інші менше відомі люди. Також є варіант, що Саакашвілі приєднається до “Демальянсу”, до якого в липні ввійши нардепи Сергій Лещенко, Мустафа Наєм і Світлана Залущук.


В суботу, 5 листопада, нардеп, гіпотетичний, тіньовий власник телеканалу NewsOne, Вадим Рабинович зі старими амбіціями стати Президентом оголосив, що у вівторок піде штурмувати Нацбанк. Зараз на Майдані шикуються колони, людей перевіряють за списками і буде шикарний мітинг проти Глави НБУ Гонтаревої. З того часу кожен робочий день під НБУ строгими рядами ходили з тисячу людей середнього і старшого віку.
Далі буде...



Вадим Новинський приїхав в Україну з Афону і сказав, що буде просити свою фракцію "Опозиційний блок" проголосувати за  зняття з нього недоторканності. В ОБ, ж вважають кримінальну справу проти Новинського переслідуванням опозиціонера.
Того тижня Генпрокуратура взялася розслідувати справу, в якій проходять колишні керівники країни, а також нинішній нардеп Вадим Новинський. Слідство повідомляє що Новинський звинувачується у "незаконному позбавленні волі особистого помічника, нині покійного, Предстоятеля Української православної церкви Митрополита Київського і всієї України Володимира (В. Сабодана), а саме, архієпископа Переяслав-Хмельницького і Вишневського Олександра (О. Драбинка)."


За 10 місяців 2016 2016 року Україна імпортувала антрацитового вугілля 13 млн 104,043 тис тонн на 1 млрд 169,71 млн дол. В 2015 Україна купила вугілля на 1 млрд 632,477 млн дол

Голова Комітету з протидії корупції Єгор Соболєв другий раз в житті ініціює відставку генерального прокурора України. Цього разу він діє проти Юрія Луценка.
"Після розгляду нашим парламентським комітетом з протидії корупції результатів розслідування справ про терор Євромайдану я вирішив ініціювати відставку генерального прокурора Юрія Луценка", - повідомив Соболєв у Facebook.
Він додав:"Якщо терор Євромайдану не буде покараний, такий терор повториться. А ось покарання його виконавців і організаторів неминуче призведе до руйнації кругової поруки між нинішнім і колишнім керівництвом держави. Так, я пам`ятаю, що це вже третій генпрокурор, чиєї відставки доводиться домагатися через саботаж справ Євромайдану", - пояснив Соболєв.
Для відставки Генпрокурора треба 150 підписів народних депутатів. Єгор Соболєв уже збирав підписи за відставку попереднього Генпрокурора Віктора ШОкіна. Але не дозбирав, тому що аркуші з поданням на звільнення вкрали з його столу під час заворушки в парламенті.



В Криму затримали якихось диверсантів Головного управління розвідки України, в яких була вибухівка і зброя. Затримали трьох осіб, серед яких є колишні українські військові військові. ​В Україні інформацію про підготовку якихось дій в Криму заперечують.
Це вже друга за рік новина про арешт в Криму “українських диверсантів”, від яких відхрещуються в Україні. На початку серпня в Криму арештували кількох українців, яких звинуватили в підготовці диверсії на території “російського” Криму.


9 листопада Генпрокуратура забрала землю в екс-глави Адміністрації Президента за Януковича Клюєва, про що повідомив сайт Генпрокуратури​.
"Генеральна прокуратура України захистила інтереси територіальної громади Козинської селищної ради Київської області під час розгляду Верховним Судом України справ за позовами прокурора. Генеральна прокуратура України захистила інтереси територіальної громади Козинської селищної ради Київської області під час розгляду Верховним Судом України справ за позовами прокурора. У подальшому власниками цих земель стали колишній Глава Адміністрації Президента України часів В. Януковича та його родич", - повідомили в Генпрокуратурі.
У Президента Януковича було два Голови Адміністрації Президента -  Сергій Льовочкін і Андрій Клюєв.
Сеелище міського типу Козин одне з популярних місць, де люблять селитися українські політики і бізнесмени. 
Екс-глава АП - нині нардеп від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін. Він і його сестра орендують острови на р.Козинці і збудував там будинок.
Також, ЗМІ повідомляли що і Козині має майно і Андрій Клюєв, який зараз переховуєтся закордоном.
В Козині живе і Президент Порошенко.   



Власники авто вкінці тижня заблокували перехід на кордоні зі Словаччиною і Польщею.
"Активісти організували акцію, аби домогтися збільшення терміну транзиту на ввезення транспортних засобів на територію України. Для локалізації ситуації на місці перебувають представники Нацполіції", - повідомили у Держприкордонслужбі. 
В події був і елемент боротьби за владу - серед числа мітингувальників також помітили екс-начальника Закарпатської митниці ДФС Володимира Колесникова, який підтримав вимоги активістів.
Зараз термін перебування автомобілів, зареєстрованих на території іншої країни в Україні - 5 днів.



СБУ заблокувала роботу бездротового інтернету "Інтертелеком" і 
обшукала центральний офіс компанії.
Сайт компанії перестав працювати в обід 12 листопада. В СБУ звинувачують компанію в роботі в Криму. Уже вдень 13 листопада мережа «Інтертелекому» запрацювала, але осад залишився.


Інші новини, інтерв’ю, аналітика
Аналіз майбутнього правила роботи поліції "підкорися, а потім оскаржуй
​Аудит імплементації законодавчих актів ЄС​ Україною в рамках Угоди про Асоціацію

Коломойский и Пинчук. Кто больше всех продает и покупает в ProZorro

Анонси
14 листопада 2016 року Президент Петро Порошенко здійснить офіційний візит до Королівства Швеція.
Програмою візиту передбачено зустрічі Глави держави з Прем’єр-міністром Королівства Швеція, Спікером Риксдагу (Парламенту) Королівства Швеція, а також лідером Поміркованої партії Швеції, що очолює опозиційний альянс партій Королівства.​

14 ЛИСТОПАДА 2016, 11:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

Засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України

Засідання Погоджувальної ради керівників фракцій та голів комітетів Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, конференц-зал).
По завершенню Погоджувальної ради - брифінг Голови Верховної Ради України А.Парубія.
Акредитація проводиться 11 листопада з 14-00 до 16-00 за тел. 255-35-87
Вхід через 9-й під’їзд

14 листопада 201611:00

Відбудеться прес-брифінг керівництва КМДА щодо підготовки міста до «Євробачення-2017»

У понеділок, 14 листопада, об 11:00 відбудеться брифінг за участю заступника голови КМДА Олексія Резнікова та керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка щодо підготовки міста до пісенного конкурсу «Євробачення-2017».
Під час прес-брифінгу представники засобів масової інформації зможуть отримати фахові коментарі керівництва міста, почути офіційну позицію КМДА з нагальних питань, поставити інші запитання, що стосуються життєдіяльності Києва.
Увага! Прохання до представників ЗМІ: для отримання більш точних та повних відповідей на додаткові питання просимо надсилати їх на електронну пошту: uizdpi@gmail.com з приміткою: «Питання на брифінг», зазначивши назву ЗМІ.
Адреса місця проведення:
вул. Хрещатик, 36, 4-й поверх, прес-хол сесійної зали Київради
Телефони для акредитації представників ЗМІ: 202-74-61, 202-74-54

Акредитуватися журналісти також можуть, надіславши листа з інформацією про назву ЗМІ, прізвище та ім’я журналістів та їхні контактні дані на електронну адресу: uizdpi@gmail.com (у темі листа обов’язково зазначити назву події) або СМС на номер: 067-242-37-22


14 листопада о 12-30 в УНІАН відбудеться прес-конференція Комітету виборців України на тему: «Два роки Верховної Ради: як фракції виконують свої передвиборчі програми». Теми: чи виконали фракції хоча б половину того, що обіцяли в 2014; рейтинг фракцій за виконанням виборчих програм; ТОП-10 популістських законопроектів; ТОП-10 невиконаних обіцянок; Верховна Рада VIII скликання та її попередники: хто працює більше. Під час прес-конференції буде презентовано дослідження КВУ щодо виконання фракціями передвиборчих програм 2014 року. Спікери: Олексій Кошель  генеральний директор КВУ, Денис Рибачок,  аналітик КВУ (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: (044) 425-21-66. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 
14 ноября в 13:00 информационное агентство ГолосUA проведет пресс-конференцию на тему: «Госбюджет-2017: за что торгуются политсилы?»
В пресс-конференции примут участие:
- Виктор Суслов— экс-министр экономики,
- Андрей Золотарев — руководитель Центра «Третий сектор»,
- Александра Решмедилова - ведущий аналитик международного информационно-аналитического «Центра Россия-Украина» (ЦРУ).
Пресс-конференцию можно посмотреть в разделе «Видео» сразу после онлайн-трансляции.
Пресс-конференция состоится по адресу: ул. Бастионная 5/13 (вход с ул. Кургановская).
Аккредитация до 18:00 11 ноября по телефону: (044) 284-57-62.

​​Міжнародний центр перспективних досліджень проводить чергову щорічну конференцію, присвячену питанням європейської інтеграції України, підбиттю підсумків та визначенню подальших кроків щодо імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.
Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є новим форматом відносин, спрямованим на створення поглибленої та всеосяжної зони вільної торгівлі (ПВЗВТ) і поступову інтеграцію України до внутрішнього ринку Євросоюзу. Угода про асоціацію має якомога швидше стати історією успіху економічних та соціальних здобутків, а не символом проблем і невдач. Інакше буде завдано удару по європейській ідеї не лише в Україні, а і на всьому континенті. Саме з цією метою і буде проведено цьогорічну конференцію «Відносини Україна-ЄС: тест на міцність».
Партнер Форуму - Deutsche Gesellschaft fuer Internationale Zusammenarbeit (GIZ) (tbc)
Дата: 14 листопада 2016 року, 14.00-16.00,
Початок реєстрації: 13:30; відкриття конференції: 14:00
Місце: Готель «ІnterContinental Kyiv», м. Київ, вул. Велика Житомирська, 2А
Мета заходу: оцінити досягнення та визначити нагальні завдання в контексті європейської інтеграції України, імплементації Угоди про асоціацію з ЄС в економічній сфері; виявити потенційні ризики та загрози на цьому шляху.
До участі у дискусії запрошуються: керівники державних органів влади України, представники дипломатичного корпусу держав-членів ЄС та країн Східного партнерства, експерти з питань європейської інтеграції, представники бізнес-спільноти та ін.
Під час заходу будуть обговорюватися наступні питання: 
  • Зовнішньо- та внутрішньополітичні виклики на шляху європейської інтеграції України
  • Майбутнє відносин Україна-ЄС. «Меню європейської інтеграції» для України
  • Європейська інтеграція України в контексті системної кризи ЄС
  • Запровадження безвізового режиму як найближча реальна історія успіху
  • Стан виконання зобов’язань у сфері управління державними фінансами
  • Зобов’язання у сфері оподаткування: які положення Угоди ще мають бути імплементовані до українського законодавства?
  • Запровадження глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та  ЄС: здобутки та перспективи.
Робочі мови: українська/російська та англійська.
Реєстрація учасників: Для участі у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою i.stepanova@icps.kiev., вказавши своє ім'я та прізвище, організацію, яку Ви представляєте, та контактні дані.
Реєстрація ЗМІ: Для участі представників медіа у конференції просимо зареєструватися за електронною адресою press@icps.kiev.ua.

14 листопада, 15.00. Зустріч з Марціном Рейем (Marcin Ludwik Rey), перекладачем, відомим блогером, автором сторінки «Російська п’ята колона в Польщі» (Rosyjska V kolumna w Polsce).
м. Львів, вул. Університетська 1, ЛНУ ім. І.Франка, ауд. 350

14 листопада 17.00 Прес-конференція Марціна Рея (Marcin Ludwik Rey), перекладача, відомого блогера, автора сторінки «Російська п’ята колона в Польщі» (Rosyjska V kolumna w Polsce).
Інформаційна агенція «Гал-інфо» (м. Львів, вул. Міцкевича 8).

14 листопада о 17-00 в УНІАН відбудеться прес-конференція на тему: «Перспективи Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських робітників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль». Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль про тимчасове працевлаштування українських робітників в окремих галузях на ринку праці Держави Ізраїль було підписано в червні 2016 року в Києві. У серпні 2016 року Угоду було ратифіковано Кнесетом Ізраїлю, проте її не було ратифіковано Верховною Радою України. Ізраїльська делегація перебуватиме в Україні 13-14 листопада і проведе зустрічі зі своїми українськими колегами щодо Угоди. У прес-конференції візьмуть участь: Талі Плосков, депутат Кнесету, голова групи міжпарламентських зв'язків Ізраїль-Україна; Авігдор Іцхакі, глава головного штабу по житловому будівництву при Міністерстві фінансів Ізраїлю; Еліав Бєлоцерковські, надзвичайний та повноважний посол Держави Ізраїль в Україні (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефони:  586-15-28,586-15-29. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 
Понеділок, 14 листопада, 19.00Автор фільму Франк Гофманн провів в Україні два роки як кореспондент та очільник київського офісу німецької інформаційної агенції “Deutsche Welle”.Головними темами для “Німецької хвилі” в цей час були війна на Сході України, олігархічність та корупційність нової влади, наслідки економічної кризи для громадян. Втім, погляд автора виривається з цієї похмурої реальності, щоб звернути увагу на (після)революційну молодь, яка змінює уявлення про Київ.
Фільм “Maidan Dreaming: Київ на шляху до Європи” розповідає про осередки, інституції та рейви, що наповнюють міський простір, а також молоде покоління українців, які власноруч прокладають європейський шлях для себе та країни.Трейлер.“Maidan Dreaming: Київ на шляху до Європи”, 43 хв., 2016 Франк ГофманнDeutsche Welle
15 ЛИСТОПАДА 2016, 10:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

З 15 по 18 листопада відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України

З 15 по 18 листопада відбудуться пленарні засідання Верховної Ради України (вул. Грушевського, 5, сесійна зала).
Вхід за картками акредитації

15 листопада о 14-00 в УНІАН відбудеться круглий стіл на тему: "Боротьба з незаконними забудовами. Де правда!?" У рамках заходу учасники обговорять, як досягти компромісу між забудовниками та місцевою громадою. В Україні існує група так званих «чорних забудовників», які порушують всі норми законодавства, і є добросовісні бізнесмени, котрі сумлінно дотримуються вимог та норм на усіх етапах будівництва. На практиці виникає парадоксальна ситуація: представники громадськості організовують протести щодо діяльності добросовісних забудовників, тим часом «чорні забудовники» чинять беззаконня без перешкод і уваги громади. Виникає питання: чиї інтереси відстоюють псевдоактивісти і як забезпечити справедливе представництво громадськості у регуляторній політиці місцевого самоврядування? Модератори круглого столу: голова правління ГО "Стоп корупції" Тарас Лилик, заступник голови правління ГО "Стоп корупції" Богдан Хмельницький, координатор ГО "Стоп корупції" Роман Бочкала (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон: +380 44 578 0004. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. 
17 листопада о 14-00 в УНІАН  в  рамках проекту «#EUkraine»  відбудеться круглий  стіл  на тему: «Вигоди і проблеми української економіки при переході на європейські технічні стандарти». Захід проводиться  в рамках спільного з представництвом Європейського Союзу в Україні проекту «#EUkraine»  з метою популяризації  можливостей малого і середнього бізнесу як всередині країни, так і на європейському ринку.  Під час круглого столу заплановано обговорити наступні питання: Як проходить процес гармонізації українських та  європейських стандартів? Що вже зроблено і що потрібно  зробити для гармонізації Україною технічних регламентів зі стандартами ЄС? Чи створена в Україні законодавча і нормативна база для реформи системи технічного регулювання? Які вигоди обіцяє вітчизняній економіці перехід на євростандарти? Як відбувається процес створення вітчизняних сертифікаційних лабораторій? З якими труднощами після переходу на євростандарти зіткнуться підприємства,  що постачають продукцію на ринки країн СНД? Для участі в роботі круглого столу запрошуються: представники ЄС в Україні; представники Міністерства  економічного розвитку і торгівлі України; представники Міністерства  аграрної політики та продовольства України; народні депутати України; представники державних органів з стандартизації та сертифікації; провідні експерти та фахівці; представники малого та середнього бізнесу.  Модератор круглого столу  -  заступник керівника Департаменту економічних новин УНІАН Микола Бабич. Організатор від УНІАН – керівник прес-центру Ірина Головатенко. (вул.Хрещатик, 4, конференц-зал). Телефон:  (044) 498 07 64. Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями. Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її ми
16 ЛИСТОПАДА 2016, 16:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 

«Круглий стіл» на тему: «Наслідки президентських виборів у Сполучених Штатах Америки для України. Стратегія подальших дій»

«Круглий стіл» на тему: «Наслідки президентських виборів у Сполучених Штатах Америки для України. Стратегія подальших дій» (вул. Садова, 3а, к. 833).
Захід відбуватиметься за ініціативи підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради України у закордонних справах.
Представники законодавчої, виконавчої влади та неурядових організацій проведуть публічне обговорення результатів президентських виборів у США з метою вироблення бачення подальшого розвитку відносин між Україною та США.
Модератор: голова Підкомітету з питань євроатлантичного співробітництва та євроінтеграції Комітету Верховної Ради України у закордонних справах Світлана Заліщук.
Просимо підтвердити свою участь до 15:00 15 листопада 2016  року за електронною адресою roman.hromyk@gmail.com або за тел. +380636150932 (контактна особа – Громик Роман).
Вхід за картками акредитації



Новини Центральної України
7-8 листопада
У Вінниці австрійці будуть будувати завод . Деталей офіційні органи ще не повідомляють


11-12 листопада
18 грудня 2016 року у Соколівській (Кіровоградський район) і Великоандрусівській (перші місцеві вибори об'єднаних громад

13 листопада


Коментарі