Найважливіші новини України 22-28 лютого + Анонси

Мінінфраструктури наполягає на відновленні руху російських вантажівок Україною​. Революційний Генпрокурор Махінцький не ходить на допити у ГПУ. Порошенко підписав закон про “партійну диктатуру”. Слідство погромів банків і офісу Ахметова знайшло винних. Намет на Майдані Незалежності прибрали правоохоронці і комунальники. В Печерському закінчилися судді, які не розглядали справу регіонала Єфремова. 133 українці залишаються в полоні. 2-3 березня будуть дві важливі міжнародні зустрічі щодо конфлікту на Донбасі. Волинські шахтарі зустрічалися з міністром енергетики. Надзвичайні події суспільного масштабу. Інтерв’ю, тексти, документи. Анонси. Новини Центральної України.



Прочитати це можна в .pdf на Academia.

Мінінфраструктури наполягає на відновленні руху російських вантажівок Україною​

Міністерство вчить обминати протестувальників іншою дорогою із супроводом поліції, але це не працює досконало, а блокувальники відносно зменшують активність.
"Міністерство інфраструктури закликає тих перевізників, які зупинили свої транспортні засоби, остерігаючись блокади, продовжувати рух. Це можна зробити, змінивши маршрут для об’їзду вказаних точок, або замовляти супровід спеціалізованими автомобілями Національної поліції на пунктах пропуску державного кордону. Для цього при перетині пункту пропуску потрібно звернутись до митників чи прикордонників, які надають інформацію та допомагають замовити супровід Національної поліції України", - повідомили в Мнінфраструктури.​
Але в Білорусі кажуть протилежне: "Поступила информация о возобновлении действий активистов «Автомайдана» вблизи погранперехода «Доманово-Мокраны» по блокированию въезда на территорию Украины грузовых автомобилей, имеющих российскую регистрацию​… Просим грузоперевозчиков учитывать эту информацию при выборе маршрута следования. На других направлениях пропуск автопоездов происходит в обычном режиме".​
За інформацією білорусів, заблокували 14 фур із РФ. Інформація в Україні підтвердилася.
Ті машини блокували активісти Всеукраїнського об’єднання “Свобода”. Вони повідомили, що зупиняли авто і з міліцейським супроводом і без.
Учасники блокування перевірили документи перевізників і з'ясували, що ті рухалися із відхиленям від маршрутного листа. Зокрема, шлях Р15, на якому було зупинено машини, не належить до тих, які були офіційно дозволені урядом”, - повідомили у ВО “Свободі”.
Поліцейський супровід не виявився досконалим: “Окрім того, як повідомляє секретар Червоноградської міської ради свободівець Олександр Грасулов, водії мали при собі папери, що засвідчували сплату по 1176 гривень за супровід кожної автівки поліцією. Поліціянти з місця події поїхали. Блокування вантажного транспорту триває. Активісти звернулися до Львівського обласного управління Національної поліції та чекають його представників для офіційних пояснень”, - повідомили активісти.
28 лютого люди із ВО “Свобода” встановили блокпост в Овручі на Житомрщині, біля кордону з Білорусю: “свободівці зупинили три російські вантажівки та розвернули їх назад у бік кордону. Фури поїхали”.
Разом з тим, перші, хто почав блокувати російські вантажні автомобілі, організація "Карпатська січ" повідомили, що знімають блокаду в Закарпатській області
"Щиро вдячні всім побратимам, котрі зробили це: не лише зупинили транзит російських вантажів Україною, але й привернули увагу взагалі до теми існування російського бізнесу і продукту на території нашої держави. Щиро вдячні всім українцям, адже діємо винятково в інтересах народу і держави та спільно з вами."
Плюс​, "станом на сьогоднішній день російські фури не зафіксовані ні митним контролем, ні нашими мобільними групами. Оскільки Польща відновила транзитний договір із Росією, перевізники РФ користуватимуться шляхом через територію Польщі як найвигіднішим. За даними російських експертів, у результаті транзитної блокади російський бюджет втратив десятки мільйонів євро, річні збитки могли становити близько EUR34 млрд. Однак економічна шкода Росії не зрівняється з рівнем шкоди політичної, адже, за словами одного з російських експертів, блокада стала була прямим "ляпасом Путіну", - заявили там же.
Але Росія продовжує ще чинити перешкоди українському транзиту. Замміністра економічного розвитку України Наталі Микільська пригрозила РФ "Следующим шагом является передача соответствующего, так называемого, иска и инициирование процедуры по продовольственным товарам. Если Россия не решит вопрос с транзитом в Казахстан, то это будет транзит в Казахстан также"​.


Революційний Генпрокурор Махінцький не ходить на допити у ГПУ

Постреволюційного Генпрокурора Олега Махніцького кличуть в Генпрокуратуру на допит. А він вперто не йде.

"Відділом з розслідування злочинів, скоєних працівниками органів прокуратури управління з розслідування злочинів, скоєних працівниками правоохоронних органів Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактами перевищення службовими особами Генеральної прокуратури України своїх службових повноважень, які чинили перешкоди в проведенні досудового розслідування у кримінальних провадженнях за фактами протидії протестним акціям, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України", - повідомили у Генпрокуратурі наприкінці тижня.

Його кликали телефоном, потім поштою. Тепер вирішити покликати через ЗМІ.
"Махніцький Олег Ігорович, відповідно до вимог ст.ст. 133, 135 КПК України, викликається до старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Козюри Р.О. за адресою: м. Київ, вул. Борисоглібська, 18, каб. № 508 (Тел. 200-71-66), для допиту як свідка у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України", - йдеться у повідомленні Гкнпрокуратури.
ЗМІ Махніцького звинувачують у нефаховій діяльності на початку слідства справ Євромайдану.

Порошенко підписав закон про “партійну диктатуру”

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №3700, яким народні депутати дозволили виключення кандидатів в депутати парламенту з виборчого списку партії в тій частині, де за підсумками голосування вони не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі. 
Під час презентації законопроекту Олег Ляшко з трибуни ВР зачитав таку редакцію документа, відповідно до якої встановлюється, що з’їзд партії може прийняти рішення про виключення зі свого списку кандидата в депутати Ради, який за підсумками результатів виборів вважається необраним до прийняття рішення Центральної виборчої комісії про визнання його обраним.
Після прийняття партією відповідного рішення Центрвиборчком повинен прийняти рішення про виключення такого кандидата зі списку відповідної партії.
Крім того, дія законопроекту буде поширена на виборчі списки партій, які брали участь у виборчому процесі на позачергових парламентських виборах в 2014 році.
Нагадаємо, народні депутати дозволили виключення кандидатів в депутати парламенту з виборчого списку партії в тій частині, де за підсумками голосування вони не отримали права на розподіл мандатів у багатомандатному окрузі. Так, за прийняття даного законопроекту №3700 за основу і в цілому проголосували спочатку 222 нардепи, а потім 236 парламентаріїв. Ухвалення документа викликало в залі невдоволення.
Прийняття законопроекту спричинило протести.​ З "Солідарності" навіть вийшов нардеп з Донбасу Єгор Фірсов


Слідство погромів банків і офісу Ахметова знайшло винних

Поліція оголосила про підозру чотирьом особам за нападу на приміщення російських банків і офіс компанії Ріната Ахметова «СКМ» в центрі Києва. А 26 лютого під домашній арешт взяли комбата батальйону ОУН Миколу Коханівського.
Про 4 звинувачених йдеться в повідомленні прес-служби Національної поліції України. Арешт Коханівського — факт, який і я спостерігав.
«Правоохоронці встановили найактивніших учасників цих подій, тому йде процес їх запрошення до слідчих підрозділів для дачі пояснень. На даний момент про підозру у вчиненні зазначених правопорушень оголошено трьом особам, двоє з них – неповнолітні», – йдеться в повідомленні поліції.
20 лютого в Києві представники ОУН вчинили погроми офісів компанії Ахметова, «Сбербанку Росії» і «Альфа-Банку».
Комбату не легалізованого добровольчого батальйону "ОУН" Миколу Кохановському повідомили про підозру у вчиненні злочину за статтею «хуліганство».
Ще одному з підозрюваних - 33-річному уродженцю Республіки Білорусь - судом вже обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового арешту з використанням електронного засобу контролю.


Намет на Майдані незалежності прибрали правоохоронці і комунальники

В країні, де вибухи гранат в оселях перестали бути цікавою новиною, в мітингувальників знайшли 26 лютого 4 "коктейлі молотова".

"Порядка 200 тел в камуфляже без опознавательных оперативно, грубо и аккуратно растоптали права активистов на мирный протест. Бабы с ветками случайно оказались рядом. 15 активистов задержаны, их насильно увезли в Шевченковское управление на Прорезной. Вменять я так понял будут наличие среди вещей пакета с 4-мя коктейлями Молотова, которые вдруг оперативно нарисовались на месте снесенных палаток", - повідомив активіст протесту з одним наметом на Майдані Ігор Громов.
Людей повели в Шевченківське відділенння міліції на вул.Прорізній.

В Печерському закінчилися судді, які не розглядали справу регіонала Єфремова

В Печерському суді не лишилося суддів, які ​би могли займатися справою Олександра Єфремова.
Олександр Єфремов був головою франкції партії регіонів в часи президенства Віктора Януковича. Звинувачується в опосередкованому продажі вугілля за завищеними цінами підконтрольним підприємствам. В 2015-му його взяли під домашній арешт. Але в листопаді термін перебування під арештом закінчився.

133 українці залишаються в полоні

Інформація від радника Глави СБУ Юрія Тандіта. Мінська група домовился про обмін 4 українських полонених на 8 антиукраїнських.
"На вчерашний день 133 заложника находились на временно оккупированных территориях в Донецкой и Луганской области и в России", - повідомив Ю.Тандіт.
Прес-секретарка Леоніда Кучми повідомила що 26 лютого планується обмін "четверо людей, которые находятся в заложниках на территории отдельных районов Луганской области". ЗМІ повідомиляли, що обміняють 4 військових на 8 прихильників сепаратизму.


2-3 березня будуть дві важливі міжнародні зустрічі щодо конфлікту на Донбасі

Деталей мало.
"Следующее заседание Трехсторонней контактной группы пройдет в Минске 2 марта – в канун встречи министров иностранных дел стран Нормандской четверки в Париже, запланированной на 3 марта. Именно в Париже должны быть рассмотрены ключевые решения по политическим вопросам, по вопросам безопасности, а также по гуманитарным аспектам", - повідомила прес-секретарка Леоніда Кучми Дарка Оліфер 24 лютого.
Україна пропонує, щоб на Донбасі працювало більше міжнародних спостерігачів.

Волинські шахтарі зустрічалися з міністром енергетики

Міністр палива і енергетики зустрічався з волинськими шахтарями​. Пообіцяв все зробити, щоб шахтарям почали платити зарплату регулярно. 
"Зокрема за сприяння Міністерства відновила роботу Червоноградська збагачувальна фабрика, яка з початку лютого переробила вже 82 тис. т. рядового вугілля ДП «Львіввугілля», ДП «Волиньвугілля» та ДП «Шахта №1 «Нововолинська», і надалі нарощуватиме обсяги збагачення вугілля з шахт... на складах ДП «Волиньвугілля» наразі перебуває 35 тис.тонн невідвантаженого вугілля вартістю близько 16 млн грн., які могли бути спрямовані на розрахунки із шахтарями"​, - повідомили в міністерстві.​
Але гроші, про які він сказав, нема можливості заплатити, бо з підприємством розірвали контракт СКМ Рината Ахметова.
"Міністр запевнив, що за умови збільшення обсягу відвантаження вугілля на збагачувальну фабрику підприємство отримає за нього кошти, відтак шахтарі отримають зарплатню, при цьому перші 5 млн. грн з яких можуть надійти на рахунок держпідприємства уже до кінця поточного тижня. Додаткові 7 млн. грн будуть спрямовані на підприємство з державного бюджету на початку березня"​, - повідомили Міненерго.

Надзвичайні події суспільного масштабу



Інтерв’ю, тексти, документи


Анонси

29 лютого, понеділок, о 10:00 в інформаційному агентстві «Главком» (вул. Шовковична, 8/20) відбудеться прес-конференція на тему: «Ким є для влади вимушені переселенці: постраждалі громадяни, рейдери чи шахраї?» Запрошені гості: Наталя Целовальниченко, юрист Донецької обласної організації «Комітет виборців України»; Ольга Куришко, юрист Ресурсного центру для вимушених переселенців, а також внутрішньо переміщені особи, що постраждали внаслідок відсутності адекватної соціальної політики держави. Учасники прес-конференції обговорюватимуть питання так званих  "списків СБУ" - боротьба з «пенсіонним туризмом» замість адекватної соціальної політики; проблеми місць компактного проживання ВПО,  чи вдасться центральним органам влади та органам місцевого самоврядування знайти дієвий механізм захисту житлових прав ВПО; чому українська влада не визнає внутрішньо переміщених осіб потерпілими від злочинів.
29 лютого о 10:00 год. у приміщенні Українського кризового медіа центру (Київ, вул. Хрещатик, 2) відбудеться брифінг на тему:  «Проблема медичного  забезпечення українських лікарень».
Учасники брифінгу:
  • Оля Чуйко-Дурбак, голова правління благодійної організації «Міжнародна асоціація підтримки України»;
  • Іван Голюк, координатор проектів Ukraine Appeal, Конгрес Українців Канади;
  • Віктор Гетьманчук, президент Канадсько-Української Фундації.
Гуманітарна допомога з Канади допомагає покращити рівень медичного забезпечення українських лікарень. Зокрема, дев’ять лікарень на сході України  отримали значну медичну допомогу завдяки співпраці з Конгресом Українців Канади та благодійною організацією «Міжнародна асоціація підтримки України».  Плани та перспективи спільної українсько-канадської співпраці, як Канада допомагає Україні та чому співпраця з неурядовою організацією  вирішує питання медично-технічного забезпечення замість держави  – про це буде повідомлено на брифінгу.
Акредитація обов’язкова 097 55 90 991pressiasu@gmail.com.
29 лютого 2016 року, 12-00 – Біля Київської міської ради почнеться акція «Чиновники! Не бийте своїх підлеглих!». Працівники комунального підприємства по утриманню зелених насаджень Дарницького району м. Києва вийдуть на захист свого колеги – водія Олександра Підкамінного, учасника АТО, побитого першим заступником голови Дарницької райдержадміністрації м. Києва Василем Лозовим. Від нанесених побоїв Олександр Підкамінний потрапив в лікарню. (вул. Хрещатик, 36). Телефони: (044)228-55-33, (068)833-33-33.
29 лютого 2016 року у Міністерстві освіти і науки України за адресою: проспект Перемоги, 10, актова зала (3-й поверх); відбудеться конференції на тему «Українська миротворча освіта: ціна миру».
Організатори конференції – Українська миротворча школа (УМШ), яку представляють, зокрема, Центр Близькосхідних Досліджень, Інформаційний центр «Майдан Моніторинг» (Україна), Фонд «Європа ХХІ», спільно з Міністерством освіти і науки України, департаментом загальної та середньої освіти МОН України. Українська Миротворча Школа працює за підтримки Посольства Великої Британії В Україні.
До участі в конференції запрошені: учителі – фіналісти конкурсу, представники установ та закладів освіти із областей, обраних для проекту, представники громадських організацій.
Під час роботи конференції буде презентовано освітню стратегію УМШ та кращі практики проведення уроків та позашкільних заходів фіналістів Конкурсу.
У рамках роботи конференції будуть підбиті підсумки конкурсу планів-конспектів Уроку миротворчості «Учителі змін» для учителів освітніх закладів Донецької, Луганської, Одеської, Херсонської, Запорізької областей України
Час роботи конференції:  з 11.00 до 15.00
За додатковою інформацією звертатися до координатора освітнього напрямку УМШ Галини Усатенко 067 4466053050 4695913galyna.usatenko@gmail.com
29 лютого об 11.00 в Українському кризовому медіа-центрі відбудеться презентація проекту "Переселенці: історії успіху".
Ініціатива прагне показати, що переселенці – це не тільки виклик для країни. Це також безліч креативних і професійних людей, які можуть багато чого дати Україні.
Де: Український кризовий медіа-центр (вул. Хрещатик, 2, Український дім на Європейській площі)
Коли: 29 лютого, 11.00
Організатори: ГО "Інтерньюз-Україна" за підтримки  Програми Розвитку ООН в Україні та Уряду Японії.
 
На події буде представлено фото-календар "Переселенці: історії успіху". Світлини для календаря зробив Олександр Водолазcький, переселенець із Горлівки, який зараз мешкає у Кривому Розі. Він не лише був змушений змінити місце життя, але й знайти собі нову професію. Пропрацювавши все життя на залізниці, сьогодні Олександр опановує професії фотографа та оператора.
Крім того, на події буде представлено лонгрід (bit.ly/IDPs_Ukraine), де зібрано кілька десятків історій переселенців, які знаходять себе в нових умовах та нових місцях. Ці історії були висвітлені різними українськими ЗМІ.
Додаткову інформацію ви можете отримати у Ольги Михайліченко  0508453602omykhaylychenko@internews.ua
29 лютого 2016 року відбудеться прес-конференція ГоловиДФС Романа Насірова на тему «Ліквідація конвертаційних центрів та інші заходи ДФС у протидії тіньовому бізнесу». Участь у прес-конференції також візьме Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан.
Початок заходу: 12 год. 00 хв.
Початок реєстрації ЗМІ: 11 год. 30 хв.
Місце проведення: Державна фіскальна служба України, Львівська пл.6, к. 515.
АкредитаціяЗМІ до 10:30 29 лютого 2016 року за телефонами: 272-51-40, 590-27-43.
У понеділок, 29 лютого 2016 року о 12:00 в Донецькій облдержадміністрації за адресою: м.Краматорськ, пл. Леніна, 2 (4 поверх, зала засідань) відбудеться засідання колегії облдержадміністрації. 
Порядок денний засідання колегії облдержадміністрації:
1. Про Програму розвитку краєзнавства та Програму розвитку туризму в Донецькій області на 2016-2018 роки.
2. Про стан виконання Загальнодержавної програми боротьби з онкологічними захворюваннями на період до 2016 року в Донецькій області.
3. Про стан захисту прав дітей у Донецькій області.
29 лютого о 12.00 відбудеться прес-конференція на тему: "Крим: українська ідентичність під забороною". (Зала 1)
Організатор: Кримська правозахисна група.
Учасники: Ольга Скрипник - керівник Кримської правозахисної групи; Анатолій Ковальский - громадський діяч Криму, доцент Чернівецького національного університету ім. Федьковича; Світлана Кочерга - професор Національного університету "Острозька академія"; Володимир Чекригін - український активіст м. Севастополь; Олександра Дворецька - голова Кримського правозахисного центру "Дія".
Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»).
29 февраля в 12.00, в пресс-центре «Контекст-Причерноморье» состоится пресс-конференция
МЕСТНЫЕ СОВЕТЫ: ПЕРЕЗАГРУЗКА
С начала старта работы местных советов VII созыва прошло три месяца. За это время новоизбранные депутаты должны были принять Регламенты своей работы, а также открыть приемные, в которые смогут обращаться те, кто их выбрал. Кроме того, за данный срок представители политических партий в советах должны были осуществить подготовку к выполнению своих предвыборных программ, реализация которых зависит от того, насколько продуманными и реалистичными были данные в них обещания.
Одесская областная организация ВОО «Комитет избирателей Украины», проанализировала деятельность депутатов и партий Одесского областного и Одесского городского советов VII созыва по открытию общественных приемных, качество Регламентов и предвыборных программ. Также была проанализирована предвыборная программа Одесского городского головы.
На пресс-конференции, соответственно, будут названы:
- Лидеры и аутсайдеры в открытии приемных среди депутатов Одесского городского и областного советов;
- Преимущества и недостатки Регламентов с точки зрения возможности противодействовать коррупции, открытости информации и принятия решений привлечения общественности к участию в работе представительских органов, а также реализации депутатских полномочий;
- Наиболее и наименее реалистичные и содержательные предвыборные программы. 
 
В пресс-конференции примут участие:
Анатолий Бойко, Глава ООО ВОО «Комитет избирателей Украины»
Анастасия Матвиенко, руководитель аналитического отдела организации
У понеділок, 29 лютого, о 12.30 у прес-центрі інформаційного агентства "Інтерфакс-Україна" розпочнеться прес-конференція на тему: "Мінські угоди. Вихід чи проблема?". Учасники: члени громадської організації "Інститут миру", екс-міністр закордонних справ України, Надзвичайний і Повноважний Посол України Леонід Кожара, блогер, громадська активістка Юлія Малькіна-Богуславська, економічний аналітик Всеволод Степанюк, лікар, волонтер Ілля Богомолов, адвокат, голова ГО "Інститут миру" Максим Ленко, адвокат, голова правління ГО "Інститут миру" Дмитро Мороз (вул. Рейтарська, 8/5а). Реєстрація журналістів на місці за редакційними посвідченнями.
У понеділок, 29.02.2016 о 13.30 в Шевченківському районному суді м. Києва за адресою вул. Смирова-Ласточкіна 10-б, під головуванням судді Лінника О.П., який до речі виносив під час Революції Гідності рішення по позбавленню учасників поїздки до Межигір'я водійських посвідчень, відбудеться судове засідання, на якому буде розглядатися кримінальне провадження по обвинуваченню судді Печерського районного суду м. Києва Волкової С.Я. щодо постановлення суддею завідомо неправосудного рішення. Це саме те рішення, завдяки якому Дмитро Садовнік, командир спецроти Беркуту, втік та уникає покарання за вбивства 20 лютого 2014 року.
29 лютого 2016р. о 14-00 в Центрі по роботі з переселенцями за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Василіянок 62А, оф.202   ГО «Всеукраїнське об’єднання «Українці Донбасу і Криму» буде проведена прес-конференція за підсумками реалізації проекту «Допомога ВПО у набутті нових знань і навичок для підвищення конкурентноздатності на ринку праці» в рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що виконує БФ “Центр громадських ініціатив” (м. Перечин, Закарпатьска обл.) у партнерстві з ГО “Жіночі перспективи” (м. Львів) за фінансової підтримки Європейського Союзу, представництво в Україні.
29 лютого - 2 березня у Європейському Парламенті в місті Брюссель відбуватиметься «Український тиждень».
У понеділок, 29 лютого,  о 16-30 (о 17-30 за українським часом) розпочне роботу Конференція високого рівня Європейського Парламенту та Верховної Ради України щодо розвитку спроможностей заради реформ.
Перед початком Конференції відбудеться розширена дискусія щодо висновків та рекомендацій Звіту Місії Європейського Парламенту, очолюваної Петом Коксом, з оцінки потреб Верховної Ради України.
Конференція проходитиме під головуванням: Елмара Брока, Голови Комітету у закордонних справах Європарламенту, Співголови Координаційної групи Європарламенту з питань підтримки демократії та координації виборів і Андрєя Пленковича, провідника програми Європарламенту з парламентської підтримки і розвитку спроможностей Верховної Ради України, Голови делегації Європейського Парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС.
Плануються виступи: Президента Європарламенту Мартіна Шульца, Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, колишнього Президента Європейського Парламенту Пета Кокса, Комісара ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнеса Хана.
За підсумками  Конференції відбудеться підхід Голови Верховної Ради України В.Б.Гройсмана та Президента Європейського Парламенту М.Шульца до преси.
Також  запланована Прес-конференція голів депутатських фракцій та груп у Верховній Раді України і А.Пленковича, провідника програми Європарламенту з парламентської підтримки і розвитку спроможностей Верховної Ради України, Голови делегації Європейського Парламенту у Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС.
 Дивіться он-лайн трансляції та довідкову інформацію на сайті Європарламенту:
-  Щоденний графік трансляцій - http://www.europarl.europa.eu/ep-live/en/schedule
-  Посилання на новини - http://europarltv.europa.eu/en/parliament-news/the-news.aspx
-  Посилання  на аудівізуальний портал де можна скачати відео, аудіо, фото - http://audiovisual.europarl.europa.eu/
-  Посилання на сайт Європарламенту
29 лютого –  2 березня відбудеться робоча поїздка Голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка.
У рамках поїздки Голова Нацдержслужби планує здійснити робочі зустрічі з головами обласних державних адміністрацій та головами обласних рад, взяти участь у нараді щодо роз’яснювальної роботи стосовно впровадження та реалізації нової редакції Закону України «Про державну службу», який набирає чинності з 1 травня 2016 року.
Передбачається також зустріч Голови Нацдержслужби із студентами та науково-педагогічним колективом Тернопільського національного економічного університету та Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.
1 березня  за участю Голови Нацдержслужби відбудеться тематичний короткостроковий семінар  «Управління змінами в умовах реалізації реформи децентралізації влади в Україні»  та прес-конференція в Івано-Франківській облдержадміністрації.
Організатори:
Міжрегіональне управління Національного агентства України з питань державної служби у Чернівецькій, Івано-Франківській та Тернопільській областях, Івано-Франківська обласна державна адміністрація
Початок заходу: 10.30
Місце проведення: м. Івано-Франківськ, вул. Грушевського, 21, адмінбудівля Івано-Франківської обласної державної адміністрації.
Акредитація: вхід вільний
Голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський 1 березня з робочою поїздкою відвідає Мар’їнський район.

Програма поїздки
09.00 запуск високовольтної лінії  електропередач напругою 110 кВ (диспетчерський пункт ПС 110кВ «Красногорівка»)
09.45 зустріч із жителями  міста Красногорівка (біля приміщення Красногорівської ВЦА)
 
Обов'язкова акредитація представників ЗМІ до 14:00 29 лютого за телефоном (063) 035-34-43.
Забезпечується трансфер від Донецької облдержадміністрації (м.Краматорськ, пл.Леніна, 2). Збір о 5:50, виїзд – о 06:00.
Для журналістів, які бажають приєднатися до голови Донецької ОДА на місці, зустріч о 8:30 на КПВВ «Мар’їнка» біля обігрівального пункту.
1 березня 2016 р., об 11.00 год. в Прес-центрі Інформаційного агентства «ЛігаБізнесІнформ» (м. Київ, вул. Шамрило, 23) відбудеться круглий стіл на тему: «Економічний прогноз як кредит довіри».

На круглому столі обговорюватимуться питання національної економіки і прогнозування економічних показників.
Питання до обговорення:
  • якість економічного прогнозу;
  • хто повинен стати координатором економічної стратегії;
  • що може стати пальним для економічного зростання.

Під час круглого столу буде презентовано дослідження експертів – «Прогноз розвитку економіки», в якому основні макроекономічні показники відрізняються від офіційних.

В круглому столі візьмуть участь:

Юлія Ковалів, перший заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України;

Анатолій Максюта, голова Консультативної ради Інституту суспільно-економічних досліджень;

Дмитро Сологуб, заступник Голови Національного банку України;

Анна Дерев’янко, виконавчий директор Європейської бізнес-асоціації;

Андрій Гундер, президент Американської торгової палати в Україні;

Ігор Шумило, експерт Київської школи економіки;

Олег Пендзин, виконавчий директор Економічного дискусійного клубу;

Крістіна Аврамченко, експерт з питань макроекономічної політики Інституту суспільно-економічних досліджень.

Модератор – Андрій Блінов.

Також до участі в заході запрошені представники Адміністрації Президента України, Міністерства фінансів України, бізнес-асоціацій, фахівці та експерти галузі.

Акредитація по e-mail: 
press@liga.net або за тел.: (044) 593-16-37.

Прес-служба Інституту суспільно-економічних досліджень

ІСЕД виконує функцію класичного мозкового центру – від генерування ідей та розроблення стратегій реформування у сфері державної політики до моніторингу досягнутих результатів. Більше про Інститут суспільно-економічних досліджень читайте тут.

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування проводитиме «круглий стіл» на тему: "Проблеми і перспективи законодавчого регулювання служби в органах місцевого самоврядування"

Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування проводитиме «круглий стіл» на тему: "Проблеми і перспективи законодавчого регулювання служби в органах місцевого самоврядування" (Київська область, м. Ірпінь, вул. Северинівська, 118-а, Конференц-Хол Ірпінь).
Під час «круглого столу» планується обговорити концептуальні питання щодо деполітизації служби в органах місцевого самоврядування, доцільності виведення виборних посад зі сфери законодавчого регулювання служби в органах місцевого самоврядування, можливості регулювання органами виконавчої влади певних стандартів муніципальної служби, запровадження нової класифікації посад в органах місцевого самоврядування, системи оплати праці муніципальних службовців, а також шляхи законодавчого врегулювання вказаних питань під час підготовки до другого читання проекту Закону України "Про службу в органах місцевого самоврядування" (реєстр. №2489).
Захід організовано Комітетом з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування за підтримки Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація міст України" та Програми Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні".
До участі запрошено народних депутатів України, представників органів державної влади та органів місцевого самоврядування, громадських організацій, а також вітчизняних та міжнародних експертів.
Додаткова інформація за тел.: 255-24-17 (заступник завідувача секретаріату Комітету Олександр Маковський).
4-5 березня 2016 року у Краматорську відбудеться конференція «Стратегія мовлення для Донбасу». 
Мета заходу – створити платформу для всебічного обговорення можливості відновлення мовлення на сході України та розробки інформаційної стратегії для Донецької та Луганської областей.
Організатори конференції – Незалежна Асоціація телерадіомовників (НАМ), Антикризовий медіа-центр (АКМЦ) та Донецький Інститут Інформації.
Організатори конференції забезпечують журналістам проживання у Краматорську та покривають транспорті витрати.
Акредитація ЗМІ: Христина Дрогомирецька – 067 657 95 15 pr@nam.com.ua

Новини Центральної України

22 лютого

23 лютого
24 лютого

25 лютого

26 лютого
Затверджено бюджет Полтави на 2016 рік
http://reporter.pl.ua/novini/ekonomika/22849-zatverdzheno-bjudzhet-poltavy-na-2016-rik
Короткі новини Києва 26 лютого
http://dreamkyiv.com/korotki-novyny-26-lyutogo/
Через нелегальний видобуток бурштину лише у Житомирській області виявлено 220 гектарів пошкодженої ґрунту
http://reporter.zt.ua/news/19760-u-zhytomyrskii-oblasti-vnaslidok-nezakonnoho-vydobutku-burshtynu-poshkodzheno-220-ha-gruntu
Заборгованість за постачання природного газу установ та організацій, що фінансуються з місцевого та державного бюджетів, становить 9,8 млн. грн., а за розподіл газу – 1,2 млн. грн
http://reporter.zt.ua/news/19755-biudzhetni-ustanovy-zhytomyrskoi-oblasti-zdiisniuiut-nesanktsionovanyi-vidbir-hazu-z-hazorozpodilnoi-systemy-zhytomyrhaz
Близько 12 години бійці “Правого сектору” розблокували роботу обласного відділення “Приватбанку” у Черкасах
http://v4asno.com/pravyj-sektor-rozblokuvav-prymischennya-pryvatbanku/
У Сумах готуються до повені 
http://regionews.sumy.ua/?q=node/64986
Розроблений спеціалістом Медичного інституту Сумського державного університету Євгеном Сміяновим мобільний додаток LORHELPER отримав широке визнання у практичних лікарів України
http://regionews.sumy.ua/?q=node/64979
З початку проведення АТО на Вінниччині 144 демобілізованих військових знайшли роботу завдяки службі зайнятості»
http://vinbazar.com/news/nshe/bilshe-sotni-atovtsiv-u-vinnitskii-oblasti-otrimali-robotu
У мікрорайоні Черкас "Митниця" по вулиці Гагаріна пролунав вибух
http://infomist.ck.ua/34092/
Укринформ подготовил информацию об обвалах зданий, которые состоялись в Киеве за последние 6 лет
http://eveningkiev.com/article/30754
Деснянський районний суд м. Чернігова виніс вирок двом міліціонерам, які у шахрайський спосіб заволоділи грошима місцевого підприємця
http://siver.com.ua/news/milicioneriv_khabarnikiv_zasudzheno/2016-02-26-18351
У Кіровограді "земельний Майдан"
http://week.kr.ua/uk/sotsium/8913-%D1%83-%D0%BA%D1%96%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%96-%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%83-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D1%8C%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%B4%D0%B0%D0%BD
26 лютого в Житомирі на вул.Михайлівська встановили намет «Український Рух за очищення» та роздають газети
http://www.zhitomir.info/news_154912.html

27-28 лютого

Коментарі