Як карантин вплинув на ринок автомобілів? (ІНФОГРАФІКА)

Останні два роки від автомобілістів можна дуже часто почути, що під час карантину в рази збільшилась кількість автомобілів на дорогах. Давайте вияснимо,  що про це кажуть дані.

За оцінками знавців ринку авто, в Україні їздить не менше 10,5 мільйонів машин. За даними профільної асоціації AUTO-Consulting, на тисячу осіб в Україні припадає 245 автомобілів і цифри будуть далі зростати. У Києві, місті-лідері за кількістю авто, власний транспорт має кожна шоста людна.

Розвиток ринку автомобілів підтверджують і дані від МВС про реєстрацію автомобілів. Гігабайти даних від МВС дозволяють подивитися на розвиток авторинку з 2013 року. Але у них є вада - дані показують тільки факт візиту до МВС для реєстрації чи перерєстрації автомобіля. І зовсім не показують, скільки автомобілів пересуваються дорогами.

Дані про реєстрацію транспортних засобів підтверджують факт, що зростання реєстрацій автомобілів почалось зовсім за рік до карантину - на початку 2019 року. Введення карантину із зупинкою роботи сервісних центрів МВС повпливало на реєстрацію автомобілів лише у березні 2020. Але як тільки сервісним ценртам дозволили працювати знову то й реєстрація автомобілів відновилась.



Цікавий ще один факт: за п'ять років найпопулірнішими серед відвідувачів сервісних центрів МВС усе одно залишаються автомобілі, виготовлені вкінці 2000-х. 

Коментарі