Розпуск ОАСК. Головні новини тижня + Анонси

Президент вирішив розпустив Окружний адмінсуд Києва

Парламент взявся за валютні кредити

В Україні є 117 тисяч доз вакцини Pfizer

 

Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради невідкладний законопроєкт щодо ліквідації Окружного адміністративного суду Києва. Про це інформує Офіс глави держави.

Президентський законопроєкт про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду зареєстрували у Верховній Раді. Про це свідчать дані на сайті парламенту.


Фото: УНІАН


За Конституцією України, суд можна сформувати, реорганізовувати або ліквідувати лише окремим законом, проєкт якого має внести до парламенту президент після консультацій із Вищою радою правосуддя.

Рішення про ліквідацію було ухвалене тому, що довіра до ОАСК була "втрачена", а також з огляду на "чергові скандали з "плівками", корупцію пов'язаних осіб із забитими грошима сейфами та численні сумнівні рішення".

"Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов'язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов із кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону", – заявив сам Зеленський.

 

Які справи розвалив ОАСК?

ОАСК, «плівки Вовка», розгін Майдану і сейфи грошей: що відомо про суд, який хоче ліквідувати Зеленський?

Перелік справ АМКУ, розвалених суддями з ОАСК

 

Верховна Рада у другому читанні та в цілому ухвалила законопроєкти щодо реструктуризації валютних кредитів.

Як передає кореспондент Укрінформу, за прийняття в цілому законопроєкту №4398 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб» проголосували 272 народні депутати.

Основною метою ухвалення документа є підтримка громадян України, які мають невиконані зобов’язання за кредитними договорами в іноземній валюті (валютними кредитами).

Також депутати 269 голосами підтримали ухвалення в цілому законопроєкту №4399 про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб). Він передбачає звільнення від сплати ПДФО з прощеного боргу.

Крім цього, депутати 273 голоси віддали за ухвалення в цілому законопроєкту №4475, який вносить доповнення до Закону «Про споживче кредитування», зокрема в частині проведення реструктуризації боргів за кредитами в іноземній валюті, перерахування усіх грошових зобов’язань у гривневий еквівалент та списання неустойки за цими кредитними угодами.

Мораторій на стягнення майна за валютними кредитами був уведений у 2014 році для захисту валютних позичальників, які у зв’язку з кризою та різкою девальвацією не могли платити за кредитами. Банкам було заборонено звертати стягнення на майно громадян України, наданого як забезпечення кредитів в іноземній валюті.

 

Економіка
Стати гривнею: як депутати рятують валютних позичальників

Приватбанк скоро виставлять на продаж – голова НБУ

АРМА визначило управителя "труби Медведчука"
Министерство аграрной политики существует четыре месяца. Почему оно не работает?

Дмитро Шерембей про "легалізацію" медканабісу: Мафія, яка контролює чорний ринок виграла, а пацієнти програли

 

Ще раз. Де Чаус?
Чаус-провал України: чому історія з викраденням у Молдові не обійдеться без Зеленського

Дружині викраденого судді Чауса дали держохорону у Молдові

 

Коронавірусне
«Червоних» зон в Україні побільшало: з 15 квітня додається Полтавщина

Полтавщина отримала близько 8 тисяч доз вакцини CoronaVac

В Україні почалася вакцинація препаратом Pfizer

 

Донбас і Крим
Зеленський: Україна готова до вторгнення Росії

Київ закликає кримчан, яких примушують служити в російській армії, повідомляти про це відповідні органи України

Справа Євромайдану: викрадача Луценка та Вербицького засудили до 9-ти років в'язниці
У "Слузі народу" вважають недоцільним проведення закритого засідання Ради за участі Хомчака

Ескалація на Донбасі: що має робити держава Україна

Зустріч Зеленського й Макрона відбудеться 16 квітня в Парижі, обговорять Донбас і концентрацію російських військ на кордонах з Україною
У Путіна підтвердили, що він говорив з Байденом про Україну, і готують зустріч

Накладено арешти ще на 12 літаків російської авіакомпанії

 

Інші тем новин 
"Злити" справу за 90 днів. Прізвища та ролі усіх рятівників Татарова

У понеділок відбудеться засідання Ради ЄС: обговорюватимуть ситуацію на сході України

 

Анонси


Щодо вакцин проти COVID-19, роботу лікарень під час третьої хвилі вірусу та ситуацію з коронавірусною хворобою в Україні

19 Квітня, 11:30

Учасники: Наталія Виноград – епідеміолог, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького, головний спеціаліст МОЗ за спеціальністю «Епідеміологія»; Роман Родина – генеральний директор Центру громадського здоров’я України.

  

Коротко. Метою заходу є інформування українців про ситуацію з коронавірусною хворобою в Україні та запобігання поширенню неправдивої інформації, фейків на тему імунізації.

 

Захід відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM.

 

Представники ЗМІ можуть надсилати запитання спікерам до 20:00 18.04.2021 на електронну адресу: danilova95tania@gmail.com

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу:  //www.youtube.com/user/UkrinformTV

 


Конференція “Незалежні дебати кандидатів на посаду голови правління Суспільного мовника”

19 Квітня, 11:00

Конференція стане майданчиком для публічної презентації програм кандидатів на посаду голови правління АТ “НСТУ” та дискусії щодо того, чи відповідають запропоновані програми кандидатів місії і принципам Суспільного мовлення. Водночас учасники та учасниці обговорять досягнення Суспільного мовника в українському суспільстві і виклики на наступний період.

Захід організовують проєкт “Європейський Союз та Рада Європа працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні” у співпраці з Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ та Центром демократії та верховенства права. Захід проходить за інформаційної підтримки Суспільного мовника та ГО “Детектор медіа”. Запрошено до участі представників та представниць медіа, громадянського суспільства, державних органів та міжнародних організацій та представництв.

Спікери: Стен Ньорлов – Голова Офісу Ради Європи в Україні; Зураб Аласанія – голова правління АТ “НСТУ”; Ігор Розкладай – заступник директора, головний експерт з медійного права ЦЕДЕМ; Ольга Герасим’юк – голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення; Денис Денисенко – виконавчий директор Коаліції Реанімаційного Пакету Реформ; Саллі Браутон-Міцова – консультантка Ради Європи (Сполучене Королівство); представник/ця Європейської мовної спілки; міжнародні  та українські експерти/ки. Модератор: Андрій Кулаков -програмний директор ГО “Інтерньюз-Україна”. Захід відбуватиметься в онлайн-форматі з синхронним перекладом на англійську/українську мову.

Реєстрація до 16 квітня включно – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSftF14-OsZBTJHZcu954A-YCrPlQVpRFO1O2Ly6kvDrS6lhFQ/viewform  Підтвердження участі буде надіслано ел. листом. Довідки: oksana.totovytska@coe.int   Слідкувати за новинами проєкту на Facebook – https://www.facebook.com/CoEUPSIS/

 


Прем’єра документального мультимедійного проєкту “НАШІ 30”

19 Квітня, 20:00

Прем’єра документального мультимедійного проєкту “НАШІ 30” до річниці Незалежності України, до якого увійде документальний серіал “НАШІ 30” та подкаст “НАШІ 30. Жива історія” – спогади й рефлексії громадян про великі події та явища напередодні проголошення незалежності та початку 1990-х, що викликають однаковий інтерес та об’єднують українців з різним досвідом.

Проєкт зосереджує увагу на темах боротьби за загальнолюдські, громадянські цінності та права людини. Прем’єра серіалу відбудеться 19 квітня о 20.00 на регіональних каналах Суспільного, на UA: ЗАКАРПАТТЯ о 21.00 та 20 квітня о 21.00 на ютуб-каналі UA: ПЕРШИЙ. 9 документальних серій показуватимуть щотижня протягом квітня-травня, а також по одному епізоду напередодні Олімпійських ігор у липні, та до Дня Незалежності у серпні. Керівниця мультимедійного проєкту “НАШІ 30” Наталя Гуменюк, режисерка Анна Цигима. Автори та відеографи: Тетяна Столярова, Сергій Захарченко, Олександра Чернова, Олена Зашко, Анна Єресько, Євген Спірін. Редактори: Влад Азаров, Вікторія Курчинська

 

Веб-сайт:

https://media.us19.list-manage.com/track/click?u=89d3f9ae5c11303d1a2e40ba2&id=f9ac2e78a2&e=4d613db5bd

 


Міжнародна вітроенергетична конференція 2021 “Вітроенергетичний сектор: перехід від “зеленого” тарифу до ринкових умов”

20 Квітня, 10:00

(20-21 квітня) Організатор: Українська вітроенергетична асоціація у партнерстві з Вітроенергетичною асоціацією Європи “WindEurope” за інформаційної підтримки Держенергоефективності. Генеральний спонсор – Vestas Northern & Central Europe. Цьогорічна вітроенергетична конференція УВЕА представляє собою експертну дискусію, присвячену подальшому розвитку національного вітроенергетичного сектору під час переходу від “зеленого” тарифу до ринкових умов. Представники національних органів влади, стейкхолдери національного вітроенергетичного ринку включно з виробниками та девелоперами вітрових проєктів обговорять подальший розвиток вітроенергетики в Україні після 2022 року, коли нові вітрові та сонячні електростанції не зможуть отримувати “зелений” тариф.

Серед запрошених спікерів: Юрій Вітренко – в.о. міністра енергетики України; Джайлз Діксон – виконавчий директор WindEurope; В’ячеслав Шаповалов – заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України; народні депутати України; Володимир Кудрицький – голова правління ПрАТ НЕК “Укренерго”; Костянтин Петриковець – директор ДП “Гарантований покупець”; Костянтин Гура – в.о. голови Держенергоефективності; представники компаній Vestas, Nordex, GE та міжнародні експерти з МЕА, Секретаріату Енергетичного Співтоварства, Bloomberg NEF та Wood Mackenzie. Робочі мови – українська/англійська.

Програма – https://drive.google.com/drive/folders/1ERiS4ePaHfxHWYzvR_zKUkjaFmUyUQKh

Реєстрація обов’язкова – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf188HVYDYti_o64UbQew4VEO749AgN62uRxvjMuP647w5jWA/viewform

 


Приватизація недіючих оборонних підприємств: скидання баласту чи інвестиція у їхній розвиток?

22 Квітня, 10:00

Учасники: Юрій Гусєв – генеральний директор ДК “Укроборонпром”; Дмитро Сенниченко – Голова Фонду державного майна; Гліб Канєвський – голова експертної організації StateWatch.

Коротко. Зі складу Укроборонпрому – за рішенням Уряду – було виведено 17 державних підприємств та передано корпоративні права ще двох акціонерних товариств. 18 з 19-ти об‘єктів передані до Фонду державного майна для подальшої приватизації, ще одне — до сфери управління Міноборони України.

Питання до обговорення:

1. Які підприємства Укроборонпрому передані на приватизацію?

2. За якими критеріями обиралися об’єкти до приватизації: аналіз StateWatch.

3. Наскільки Укроборонпром прийняв ефективні управлінські рішення щодо відчуження недіючих оборонних підприємств?

4. Економічні наслідки приватизації об’єктів Укроборонпрому.

Захід відбудеться онлайн через сервіс відеозв’язку ZOOM

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 


Онлайн-розмова «Бренд України в світі»

22 Квітня, 19:00

Онлайн-розмова «Бренд України в світі» про бренд України на міжнародній арені. Учасники: Олександра Говоруха – керівниця команди міжнародних комунікацій Sigma Software Group, шведсько-української ІТ-компанії; Оксана Мороз, засновниця ініціативи по інформаційній гігієні «Як не стати овочем». Посилання на трансляцію буде опубліковане напередодні онлайн-зустрічі.

 

ФБ – https://www.facebook.com/events/563305144585768/

 


Засідання Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з розгляду справи № 9901/74/21 за позовною заявою Оксани Марченко

24 Квітня, 14:00

 

Місце проведення

Касаційний адміністративний суд, Київ вул. Московська, 8

Засідання Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з розгляду справи № 9901/74/21 за позовною заявою Оксани Марченко, у якій оскаржено Указ Президента України від 19 лютого 2021 року № 64/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» у частині введення в дію цього рішення РНБО України, а саме п. 5 додатка 1, відповідно до якого застосовано санкції до позивачки

 

Засідання з розгляду справи № 9901/47/21 за позовом ТОВ «АРІАДНА ТВ»

26 Квітня, 16:30

Засідання Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду з розгляду справи № 9901/47/21 за позовом ТОВ «АРІАДНА ТВ», у якому оскаржено Указ Президента України від 2 лютого 2021 року № 43/2021 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”», відповідно до якого застосовано санкції до позивача

 

Місце проведення

Касаційний адміністративний суд

вул. Московська, 8

Київ

 

Новини центральної України

12-13 квітня 

Київ - у п'ятірці міст з найбруднішим повітрям в світі

Київ станом на 09:30 12 квітня посідає 4-е місце в рейтингу міст світу із забрудненим повітрям.
КГГА установит велосветофоры еще на 40 улицах Киева

Заместитель главы КГГА Александр Густелев отметил, что в этом году еще несколько улиц столицы обустроят велосветофорами.

АТ "Сумигаз" інвестує у газові мережі області понад 64 мільйони гривень

У 2021 році інвестиції у газорозподільні мережі Сумщини перевищать 64 млн грн.

На Чернігівщині капітально відремонтують два стадіони

У межах президентської програми "Велике будівництво" на Чернігівщині цього року капітально відремонтують два стадіони - у Носівській та Борзнянській громадах на загальну суму понад 15 млн грн.

 З четверга, 15 квітня, Полтавська область увійде до зони з «червоним» рівнем епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Про це написав у Telegram-каналі міністр Кабінету міністрів України Олег Немчінов.

Столичним ресторанам і кафе дозволили зводити літні тераси після 15 квітня

З 15 квітня, після завершення карантину в Києві, кафе і ресторанах дали дозвіл на монтаж літніх терас для клієнтів. Про це повідомляє Департамент промисловості та розвитку підприємництва КМДА на сторінці в Facebook. Почати будівництво літніх терас можна вже в цю п'ятницю, але приймати гостей можна буде тільки після зняття карантинних обмежень в Києві.

Реконструкцію вулиці Симона Петлюри планують відновити до 15 квітня

Міська влада має орієнтовний план ремонтів доріг та тротуарів. Продовжать ремонт вулиць Симона Петлюри, Коцюбинського та Огнівської. Однак коштів на ремонти — менше, ніж у 2020 році
Забудовник запевняє, що будинок Уткіна біля вокзалу Києва був аварійним. У Мінкульті назвали знесення будівлі варварством

Будинок Уткіна до демонтажу. Фото: Мапа Реновації Знесений особняк ХІХ століття на вулиці Симона Петлюри, 29, що біля залізничного вокзалу, перебував в аварійному стані, запевнили «Хмарочос» у пресслужбі компанії «Приват», яка є власником будівлі та орендарем ділянки. «Про будь-яку історичну цінність будівлі ТОВ “Приват”, як її власнику, не відомо.

Киев попал в десятку городов мира, где самый грязный воздух

В Киеве с утра, 13 апреля, ощущается запах гари в воздуха, как итог - наш город уже оказался в десятке мегаполисов, где самый грязный воздух. Согласно данных, которые появились на сайте IQAir, Киев сейчас располагается на 8 месте  отрицательного рейтинга по качеству воздуха и загрязнению атмосферы. Киеву присвоили индекс загрязненности воздуха 117 при норме до 50.

На Чернігівщині вакцину CoronaVaс колотимуть лежачим хворим та вчителям, задіяним у ЗНО

На Чернігівщині китайською вакциною CoronaVac щеплюватимуть лежачих хворих, людей, які за ними доглядають, та вчителів, задіяних у ЗНО. Про це повідомив Чернігівський обласний центр громадського здоров’я, передає Укрінформ.

Чернігівська область цього тижня може перейти з червоної до жовтої зони

Чернігівська, Закарпатська і Чернівецька області на цьому тижні перейдуть з червоної до жовтої зони епідеміологічної небезпеки через захворюваність на коронавірус. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі 5 каналу і розповів, що в цих областях знижується захворюваність.

РФ може атакувати з Чернігівської області або з Півдня

У разі масштабного наступу на Україну РФ може атакувати з Чернігівської області, тобто з півночі, повідомляє 1NEWS з посиланням на “Крим.Реаліі“. Росія може перейти в наступ, дістатися до Києва, а потім його зупинити. Таким чином РФ фактично зможе отримати новий спосіб шантажу Заходу.

Як у Житомирі реалізували проєкти бюджету участі, які стали переможцями в 2017 році

У 2017 році на загальноміське голосування винесли 103 проєктних пропозиції, 12 з яких перемогли та мали бути реалізовані міською радою. Який вигляд нині мають деякі проєкти – 13 квітня дізнавались журналісти Житомир.info. «Екосквер» на Старому бульварі. Вказана ціна реалізації – 485 993 грн. У 2018 році встановили альтанку з вмонтованими USB-пристроями для підзарядки гаджетів
На Чернігівщині правоохоронці затримали жартівника-«мінера»

Поліція склала адмінматеріали на мешканця Чернігівського району, який вирішив «пожартувати» і повідомив на «102» про фейкове замінування. Учора близько 10-ї ранку на лінію «102» надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який повідомив про замінування і одразу поклав слухавку. Коли оператор зателефонував для уточнення інформації, чоловік сказав, що просто «пожартував».

 

14-15 квітня

Глава держави підписав закон, який прирівнює е-паспорти до паперових

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Закону України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус» № 1368-ІХ, який парламент ухвалив 30 березня 2021 року.

Кличко сообщил, когда начнут реконструкцию моста Патона

Реконструкция моста Патона в Киеве начнется в 2022 году.

На Черкащині не зробили жодного щеплення від COVID-19 за останні 5 днів

Востаннє вакцини в регіоні вводили 10 квітня За останні 5 днів у Черкаській області не зробили жодного щеплення від COVID-19, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я. Зазначається, що останні вакцини в регіоні вводили 10 квітня, тоді щеплення отримали 50 осіб. Наразі невідомо, з якої причини на Черкащині припинили робити щеплення.

На Черкащині педагоги одними з перших отримали вакцину CoronaVac (Відео)

Перші півгодини імунізовані перебували під наглядом медиків Одними з перших на Черкащині вакцину від коронавірусу китайського виробництва CoronaVac отримали педагоги. Щеплення робили у школах мобільні бригади, передає "5 канал".

На Черкащині зацвіли рідкісні підсніжники

Люди з усієї України приїжджають на Черкащину подивитися, як цвітуть підсніжники, занесені до Червоної книги.
Водна арена, хокейний стадіон, гірськолижний спуск — що хоче побудувати на Полтавщині керівництво області

Полтавська ОДА презентувала об’єкти, які планують побудувати до кінця 2027 року. Фантазія це або реальність — покаже час
Полтавська ОДА уточнила список місць, у яких заборонено з’являтися без масок або респіраторів

На Полтавщині заборонили з’являтися у закладах, підземних переходах, на зупинках та місцях загального користування без вдягнутих масок

«АТБ» дотримується всіх правил протиепідемічної безпеки, — головний санлікар України Віктор Ляшко

Мережа магазинів «АТБ» у своїй діяльності дотримує всіх правил і стандартів протиепідемічної безпеки — про це заявив заступник міністра охорони здоров’я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко, який повідомив офіційні результати перевірки Держспоживслужби.

Для Вінниччини виділили понад 27 мільйонів гривень на закупівлю кисневих концентраторів

15 квітня комітет ВРУ з питань бюджету затвердив постанову Уряду щодо перерозподілу майже 700 мільйонів гривень. Дані кошти, розподілені з програми розвитку і модернізації «швидких», направляють на закупівлю кисневих концентраторів.

У Житомирській області вакантні понад 70 керівних посад, пропонована зарплата – до 25 тис. грн, – центр зайнятості

У базі даних актуальних вакансій Житомирської обласної служби зайнятості станом на 12 квітня 2021 року наявні понад дві тисячі пропозицій від роботодавців. Серед них понад 70 вакансій – на керівні посади. На роботу запрошують як очільників установ, навчальних закладів, новостворених центрів у громадах, так і керівників структурних підрозділів організацій.

У Житомирі затримали директора дослідної станції, який за хабарі продавав підприємцям селекційні сорти овочів

У Житомирі викрили директора дослідної станції, який за хабарі продавав селекційну продукцію за нижчими цінами. Про це 14 квітня повідомила пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

 

16-18 квітня

"Житомиргаз" виконав 630 заявок з реконструкції системи газопостачання

Від початку 2021 року 630 клієнтів обрали послугу реконструкції системи газопостачання від АТ "Житомиргаз". Левова частка звернень стосується перенесення лічильників та заміни побутових газових приладів у помешканні.

МАУ перестане здійснювати міжнародні рейси з Івано-Франківська та Вінниці

Державіаслужба України анулювала права МАУ на три міжнародних маршрути з Івано-Франківська та Вінниці.

Привет пробкам на два года: возле Киева начали строить новую транспортную развязку

В Киевской области началась стройка новой транспортной развязки на автодорогах Киев - Одесса и Киев - Чоп. Новая инфраструктура появится ориентировочно через 2 года. Как сообщили в пресс-службе Министерства внутренних дел, строительные работы начались уже. Строительная техника работает возле населенных пунктов Чабаны и Вита-Поштовая.

Вінницький студент переміг на міжнародному конкурсі з комп’ютерної графіки

Студент другого курсу кафедри програмного забезпечення Вінницького національного технічного університету посів перше місце на Міжнародному конкурсі з комп’ютерної графіки в Ірландії. Також друге місце на подібному конкурсі в Данії посіла студентка-першокурсниця з ВНТУ.

У Житомирській ОДА розповіли про хід вакцинації проти COVID-19: першу партію майже використали, вакцину CoronaVac отримали лише 78 людей

У Житомирській області використали майже всі дози вакцини проти коронавірусу AsrtaZeneca, які надійшли з першої партії наприкінці лютого. З 15 квітня розпочався другий етап вакцинації і зараз щеплення проводять китайською вакциною CoronaVac, однак охочих небагато. Найближчим часом очікують третю партію вакцини Pfizer.

На Сумщині СБУ викрила незаконну схему вирубки лісу комунального підприємства на понад 3 млн грн.

Служба безпеки України викрила на корупції посадовців одного з комунальних агролісгоспів Сумщини. Вони підозрюються у масштабній незаконній вирубці дерев лісового фонду області, що завдало збитків державі на понад 3 млн грн. За даними досудового слідства, посадовці організували схему продажу комерційним структурам незаконно зрубаних дерев.
КМДА оновила мапу бомбосховищ. Але не всі вони можуть бути доступні

Фото: пресслужба КМДА Київська міська адміністрація оновила мапу підземних укриттів. До фонду захисних споруд цивільного захисту, який підпорядковано КМДА, входять метро, підвали будинків, підземні паркінги та інші споруди, які можуть слугувати тимчасовим укриттям. Масово перевіряли та приводили до ладу бомбосховища у Києві у 2015 році.

У Хмельницькому суд визначив запобіжний захід власнику та керівнику розважального закладу

У Хмельницькому суд визначив запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту власнику та керівнику розважального закладу, які підозрюються в порушенні санітарних правил та норм  Чоловікам доведеться відповідати за ч. 1 ст. 325 (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням) та ч. 1 ст. 382 (Невиконання судового рішення)… 

Коментарі