Проблеми Медведчука, Шарія і Порошенка. Головне за тиждень

Погіршення ситуації на Донбасі і у Криму

РНБО знову продовжує накладати санкції на активи Медведчука

Кримінальна справа проти Шарія

Порошенко купив канал «Прямий»

 

Перемир’я на Донбасі знову не працює. Українські медіа підрахували, що від липня 2020 року, коли був запроваджений режим припинення вогню, Збройні сили України зазнали вже 18 бойових втрат, 14 із них – від початку 2021.

 

Донбас і Крим
Російські силовики прийшли вночі з обшуками в будинки до кримських татар

Коментар МЗС щодо чергової хвилі обшуків і затримань активістів у Криму
Україна скликає засідання Генасамблеї ООН щодо ситуації на окупованих територіях

 

На засіданні 19 лютого Рада національної безпеки і оборони ухвалила рішення вжити "невідкладних заходів" для повернення нафтопродуктопроводів "Самара – Західний напрямок" та "Грозний - Армавір - Трудова" у власність України.

«Я не відкрию великої таємниці, і це відкрита інформація: що за 14 кілометром від нашого кордону, на території Російської Федерації знаходиться один з нафтопереробних заводів, яким володіє Медведчук разом зі своєю дружиною і Козак, також разом зі своєю дружиною. І поставки нефтематеріалів здійснюються на територію терористів, які вбивають наших бійців. Тому немає нічого дивного», - заявив секретар РНБО Олексій Данілов у ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» ввечері 19 лютого після прийняття санкцій.

"Сьогодні Служба безпеки проводить слідчі дії, щоб задокументувати весь протиправний механізм постачання вугілля з тимчасово окупованої території до РФ та України. Таким чином, ми отримаємо підтвердження фінансування терористичної діяльності "ЛНР". І як результат – підґрунтя для повідомлення підозри представникам компанії", – заявив голова СБУ Іван Баканов.

За словами Баканова, СБУ окремо рекомендувала розширити запроваджені раніше санкції щодо власників авіакомпаній, літаки яких здійснювали польоти до Росії, а також доповнити санкційний перелік ще п'ятьма компаніями.

Санкції зокрема зачіпають дружину Віктора Медведчука і громадську дружину власника телеканалів ЗІК, 112 Україна і NewsOne.  

Передісторія. У 2015 році указом президента № 298 Кабміну доручили визначити центральний орган виконавчої влади, відповідальний за збереження та експлуатацію частини нафтопродуктопроводів. Також, уряд мав "вжити заходів для забезпечення захисту економічних інтересів держави".

"Однак за понад п’ять років уряд не забезпечив належного захисту майнових інтересів держави та доведення в судах різних інстанцій права держави Україна на володіння та користування частиною нафтопродуктопроводів", - зазначають у РНБО, - "Унаслідок цього державна власність опинилася в руках двох власників з іноземною реєстрацією, але афілійованих з двома громадянами України".

Таким чином, зокрема, Рада доручила правоохоронним органам провести з’ясування обставин, за яких державна власність опинилася у приватних руках.

Що це за трубопровід? Трубопроводи "Самара-Західний напрямок" та "Грозний - Армавір - Трудова" були побудовані за часів Радянського Союзу і знаходилися у загальносоюзній власності. Після проголошення незалежності на підставі правонаступництва він мав перейти у власність держави Україна.

Проте посадові особи "дочки" російської компанії "Транснафтопродукт", "Прикарпатзахідтранс", трубопроводи у власність України не передали.

Скільки там крутиться грошей? Станом на 1 листопада 1992 року вартість майна була оцінена у 8,18 млн доларів. Протяжність нафтопродуктопроводів становить 1433 км.

Що уже  зробила держава? Нещодавно стало відомо, що Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура повідомили про підозру експертці, через висновки якої частина нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" перейшла до пов’язаної з Медведчуком компанії "Прикарпатзахідтранс".

У 2011 році Господарський суд Рівненської області визнав право власності за державою Україна та витребував частину нафтропроводу. Це рішення у 2014-15 роках підтвердили Апеляційний і Вищий госпсуд.

Однак 21 квітня 2015 року суддя Госпсуду Рівненської області Ярослава Гудзенко за одне засідання за заявою "ПрикарпатЗахідтранс" про перегляд за нововиявленими обставинами рішення скасувала.

На думку НАБУ, судове рішення суду приймалося на підставі доказів, які безумовно не могли бути прийняті судом як нові. Так, відтоді Бюро розслідує обставини передачі права власності на трубу суб’єктам господарювання Російської Федерації та причетності чинних посадових осіб до вказаних суб’єктів господарювання.

У 2015 році російська "Транснефть" заявила про продаж "ПрикарпатЗахідтранс". Наразі серед власників вказано німця Анатолія Шефера, який пов'язаний з оточенням Віктора Медведчука, а також компанію Інтернешнл трейдінг партнерс АГ. Третім власником є "Нафтобітумний завод", який у 2019 році придбав контрольний пакет акцій в статутному капіталі "Прикарпатзагадтранс". Компанією володіє білоруський бізнесмен Мікалай Варабей.

 

Ринок медіа 

Нацрада анулювала ліцензії восьми компаніям

Українці найбільше користуються Viber і Facebook - "Київстар"

Козак Медведчука. Звідки у соратника кума Путіна гроші на телеканали
Порошенко купив телеканал "Прямий"

 

16 лютого Служба безпеки України оголосила про підозру за двома статтями ККУ Анатолію Шарію.

"Підозра оголошена за двома статтями Кримінального кодексу України – "Державна зрада" та "Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками", - йдеться в повідомленні.

Там ще повідомили, що починаючи з 2012 року через соціальні мережі, електронні ЗМІ та російські телевізійні канали Шарій сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій.

«Зокрема, пропагандист займався дискредитацією державної політики України, умисно та цілеспрямовано поширював маніпулятивну, викривлену інформацію щодо урядових ініціатив та подій на Сході країни. Метою було – загострення і дестабілізація суспільно-політичної та соціально-економічної ситуації, розпалювання міжетнічних і міжконфесійних конфліктів», - повідомили у СБУ.

СБУ чекають Шарія на допит 22 лютого.

Шарій, крім виступів за вебкамерою з-за кордону є лідером партії. На центральному рівні партія від листопада 2020 не вела активної діяльності у медіа. До речі, останнє відео, яке опублікували на каналі Шарія перед висуненням підозри на YouTube Шарія, було про поїздку Зеленського в Об'єднані Арабські Емірати. І взагалі він останнім часом сильно переключився на критику Зеленського

На місцевих виборах 2020 року «Партія Шарія» завела у місцеві ради на сході України близько 50 депутатів. Зокрема у міських радах обласних центрів партія Шарія має:

-          3 депутатів у Краматорській міськраді;

-          по 5 – у Одеській і Запорізькій

 

Державницьке 
Уряд Шмигаля проголосував законопроєкт, яким звільняє директора НАБУ – Шабунін

Суд звільнив з-під варти підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої
Рада призначила на посаду судді КСУ Віктора Кичуна. Бракує ще двох суддів

Виступ Генеральної прокурорки Ірини Венедіктової у Верховній Раді 18 лютого 2021
Ляшко підробив лотерейний квиток з великим виграшем: що загрожує "радикалу"

Соціально-політична ситуація в Україні – лютий 2021



 

Медіафон сьомої річниці кінця Революції Гідності
«Схеми»: В розпал Майдану Янукович нагородив Татарова за особистим поданням Захарченка – документ

88 фігурантів у справах Майдану переховуються в Росії, їх судитимуть заочно

Убивства Нігояна, Жизневського і Сеника: у ДБР заявили, що визначили коло причетних

 

Економіка

РНБО може розглянути санкції проти власників "трубопроводу Медведчука" – джерела
На пасинка Кернеса переписали фірму, яка отримала від мерії Кернеса 3 мільярда на ремонт доріг
Уряд уповноважив UkraineInvest здійснювати супровід інвесторів зі значними інвестиціями, — Денис Шмигаль
Рада прийняла за основу законопроєкт про "податок на Google"

«Податок на Google»: Ткаченко каже, що інтернет-користувачі не постраждають
Україна ввела санкції проти власника "Спортмастера", але магазини мережі в неділю відкрилися

 

Енергетика
У Міненерго не знають скільки газу у сховищах

Вітренко просить Шмигаля звільнити Коболєва та Наглядову раду "Нафтогазу"
Вітренко підтримує об'єднання "Центренерго" з шахтами та його приватизацію
Офіс Венедіктової веде декілька проваджень щодо "Нафтогазу"

Втрачений нафтопровід України: РНБО вживатиме "невідкладних заходів" для повернення власності

"Газпром" різко знизив транзит газу

 

Коронавірусне
У МОЗ назвали нову дату початку вакцинації проти COVID-19 – до кінця цього тижня

Кінець лютого-початок березня – нові терміни доставки вакцини Pfizer в Україну

 

Анонси

22 лютого відбудеться Міжнародний форум «Тренди медіа та тенденції реалізації Цілей сталого розвитку ООН в епоху пост COVID-19», організований спільно HWPL та Міжнародним глянцем «БізнесWoman». Метою форуму є побудова миру, обмін міжнародним досвідом, об’єднання та співпраця спільнот у різних країнах світу для реалізації Цілей сталого розвитку ООН.

На цьому заході будуть представлені тренди медіа під час пандемії, медійний прогноз на 2021 рік і міжнародна медіаплатформа. Також відбудеться презентація найкращих проєктів із реалізації 4, 15, 16 і 17 Цілей сталого розвитку ООН в епоху пост COVID-19: Озеленення України і планети, Освіта миру HWPL (Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light). Учасники знайдуть шляхи міжнародної співпраці у сфері медіа, захисту екології, освіти, спрямованої на побудову миролюбного суспільства, та інших міжнародних миротворчих проектах. Результати заходу будуть представлені на міжнародному рівні.

У формі візьме участь Генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні Тетяна Сахарук, яка розповість про роль медіа у посиленні ініціатив, пов’язаних зі сталим розвитком у громадському, приватному та суспільному секторах.

Щоб приєднатися до форуму, необхідно ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ до 19 лютого. Посилання на підключення до Zoom-конференції буде надіслано на Ваш емейл після реєстрації. Після реєстрації необхідно відправити повідомлення на емейл press_ss@hwpl.kr із зазначенням Вашого імені, посади, організації та свою електронної адреси.

 

23 лютого о 15:00 відбудеться публічне обговорення на тему: «Інформаційна безпека в сучасних умовах гібридних війн та інформаційних атак» (Зала 2).

 

Організатори: Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ, ГО “Детектор медіа”, Інтерньюз-Україна.

 

До участі запрошені: Мар'яна Безугла - заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки; Сергій Рахманін -  член Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки; Володимир В'ятрович - член Комітету Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики; Андрій Куликов - голова «Комісії з журналістської етики»; Любов Цибульська - директорка Групи з аналізу гібридних загроз Українського кризового медіа центру; Галина Пастух - заступниця виконавчого директора аналітичного центру «Агенція журналістики даних»; Оксана Романюк - виконавча директорка Інституту масової інформації; Галина Петренко - директорка ГО «Детектор медіа»; Віталій Рибак - аналітик ГО «Інтерньюз-Україна».

 

Модератор: Андрій Кулаков - директор з програмної діяльності ГО «Інтерньюз-Україна».

 

Коротко. Метою заходу є сприяння відкритому інклюзивному діалогу щодо реформи медіа, обмін експертизою та побудова діалогу між народними депутатами, представниками виконавчої влади, медіа організаціями та експертним середовищем.

 

Питання для обговорення:

 

- Основні техніки дезінформації.

 

- Основні підходи до протидії дезінформації: міжнародний досвід, українські кейси.

 

- Головні наративи проти України та її міжнародної політики.

 

Довідково. Публічне обговорення організовується Коаліцією Реанімаційний Пакет Реформ, ГО «Детектор медіа» та Інтерньюз-Україна і стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID «Медійна програма в Україні», який виконується міжнародною організацією Internews. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю Коаліції РПР  та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Internews.

 

Контактна особа: Дмитро Кривошеєв - PR-менеджер Коаліції РПР, тел.: 099 075 68 20,  e-mail: dmytro.kryvosheiev@rpr.org.ua

 

Акредитація представників ЗМІ за посиланням: https://forms.gle/8JMmS6nniU6ZPJKi6

 

У зв'язку з карантинними обмеженнями кількість місця обмежена.

 

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

 

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

 

При вході в Укрінформ обов'язкове вимірювання температури тіла безконтактним термометром і прохід через дезинфікуючу рамку. Вхід в зал тільки у масках та рукавичках. Дотримання дистанції 1,5 м.

 

 

 

Адреса «Укрінформу»: вул. Б. Хмельницького, 8/16 (ст. м. «Театральна»)

 

Контактний телефон Пресцентру: (044)  299-03-32

ПОНЕДІЛОК 10:00

 

Департамент публічної політики та врядування KSE 22 лютого о 10:00 запрошує на презентацію дослідження «Східне партнерство як ініціатива розвитку» та публічну дискусію, присвячену шляхам підвищення ефективності допомоги ЄС в Україні.

 

Під час заходу ви дізнаєтесь:

🔹 що таке «Східне партнерство»;
🔹 як «Східне партнерство» сприяє впровадженню Цілей сталого розвитку в регіоні;
🔹 головні досягнення ініціативи в Україні;
🔹 шляхи підвищення ефективності «Східного партнерства» як ініціативи розвитку в Україні;
🔹 які ще міжнародні гравці впроваджують проєкти розвитку в Україні та чи конкурують вони з ЄС.

Текст дослідження: https://bit.ly/374h5lK

Спікери:
🔸 Марина Рабінович, PhD, доцентка KSE та авторка дослідження;
🔸 Ольга Олейнікова, PhD, директор центру «Українська демократична ініціатива» (Сідней), лекторка Сіднейського технологічного університету;
🔸 Іван Нагорняк, к.ю.н., радник віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції;
🔸 Теодор Лучіан Мога, Центр європейських студій, Університет м. Ясси імені А.І.Кузи (Румунія);
🔸 Наталія Хіноцька, координатор зв’язків з громадськістю Проєкту ЄС для розвитку громадянського суспільства в Україні.

Під час дискусії буде доступний синхронний переклад.

Реєстрація за посиланням: https://bit.ly/3781ilS

Захід реалізується за підтримки Фонду Конрада Аденауера в Україні.

 

Східне партнерство як ініціатива розвитку. Презентація дослідження та публічне обговорення

 

ВІВТОРОК, 23 ЛЮТОГО 2021

 

Прожитковий мінімум в Україні: що з ним не так і як це виправити?

 

В Україні існує два типи прожиткового мінімуму: законодавчо визначений та фактичний. Перший встановлюється законом про держбюджет, а другий щомісяця розраховується Міністерством соціальної політики на базі спостережень за динамікою рівня життя громадян.

При цьому фактичний прожитковий мінімум майже вдвічі вищий, ніж передбачено законом, тоді як розмір соціальних виплат, посадових окладів для багатьох сфер та розмір частини пенсійних виплат розраховуються саме по законодавчому.

Нещодавно для вирішення цієї проблеми у Верховній Раді було зареєстровано черговий – урядовий – законопроект щодо реформування прожиткового мінімуму.

У зв’язку з цим Центр аналізу публічних фінансів та публічного управління запрошує вас 23 лютого о 15:00 на публічну онлайн-дискусію “Прожитковий мінімум в Україні: що з ним не так і як це виправити?”.

Під час дискусії плануємо обговорити з її учасниками такі питання:

1) Якою є роль прожиткового мінімуму в Україні?

2) Яким буде фактичний його розмір після внесення змін до законодавства відповідно до ініціатив Уряду та народних депутатів?

3) Яким може бути законодавчо встановлений прожитковий мінімум, якщо відв’язати від нього всі невластиві для нього виплати?

4) Чи призведе підвищення законодавчо встановленого прожиткового мінімуму до рівня його фактичного значення і до збільшення кількості громадян, які живуть за межею бідності?

Також під час заходу буде презентовано аналітичну записку Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління “Підвищення ефективності використання прожиткового мінімуму як інструменту подолання бідності в Україні”

До участі у заході запрошено:

• Юлія Соколовська, заступниця керівника Офісу Президента;

• Галина Третьякова, голова Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів;

• Роман Єрмоличев, заступник Міністра фінансів;

• Віталій Музиченко, заступник Міністра соціальної політики;

• Елла Лібанова, директор Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України;

• Владислав Ієрусалимов, аналітик Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління КШЕ, співавтор аналітичної записки.

Модератор заходу: Дарина Марчак, керівник Центру аналізу публічних фінансів та публічного управління КШЕ

Дивіться дискусію онлайн на Facebook-сторінці Київської школи економіки або доєднуйтеся в zoom, заповнивши форму реєстрації: https://kse.ua/ua/events/?eid=7891

 

 

Новини центральної України

15-16 лютого
Житель Чернігівщини збрехав, що скоїв вбивство, щоб йому почистили сніг

Мешканець Чернігівщини зателефонував до поліції й збрехав, що вбив свого вітчима, щоб біля його будинку почистили сніг.

В Киеве дороги от снега чистят почти полтысячи машин

Коммунальная корпорация "Киевавтодор" задействовала в воскресенье 477 единиц спецтехники и 59 бригад для уборки снега. Об этом мэр Киева Виталий Кличко написал в социальной сети Facebbok. "Сегодня днем дороги, проезды, дворы и остановки расчищают 477 спецмашин и 59 бригад по ручной уборке.

Потоп у Києві: біля метро «Чернігівська» людям роздавали пакети, щоб не промочити ноги: відео

У Києві внаслідок аварії на водомережі, у столиці затопило вулицю Попудренка та Гната Хоткевича. Про це повідомили на Facebook-сторінці «Типовий Київ». У мережі опублікували відео, як люди борються з потопом, що утворився на дорогах. Одні перехожі дарують іншим перехожим пакети, щоб ті вдягнули їх на ноги й могли більш-менш сухо пересуватися вулицею.

Київське метро знову міняє турнікети та ставить вогнетривкі двері

"Київський метрополітен" вкотре здійснює заміну турнікетів, а також встановлює на станціях металеві вогнетривкі двері. Фото.

"Сумыгаз" за год присоединило к газовым сетям 185 новых объектов

За 2020 год на Сумщине к газораспределительной системе были присоединены 185 объектов, в результате чего газоснабжение получили 174 частных дома, 3 многоэтажки и 8 предприятий. Наибольшее количество присоединений было выполнено в областном центре.

Аеродром аеропорту "Київ" планується реконструювати до 2025 року

Аеродром Міжнародного аеропорту "Київ" ім. І. Сікорського ("Жуляни") реконструюють у 2021-2025 роках, випливає з розпорядження Київської міської держадміністрації (КМДА).


На стендап-концерті між депутатом Київради та коміком сталася бійка

Під час стендап-концерту між депутатом Київради від партії "Голос" Костянтином Богатовим та стендапером Владом Капицею сталась бійка. Останній каже, що обранцю не сподобались нецензурні слова у виступі іншого автора.
У Києві безкоштовно можна здати аналіз на COVID у 71 пункті

У Києві за направленням лікаря аналіз на COVID-19 безкоштовно можна здати у 71 пункті тестування.

Куда из Киева вывозят снег. Список и адреса площадок

В Киеве по состоянию на сегодня действует больше 20 площадок для временного накопления снега. Об этом журналистам 44.ua сообщили в коммунальной корпорации “Киевавтодор” в ответ на информационный запрос. Как сообщалось ранее, в Киеве 13 февраля коммунальщики вывезли рекордную массу снега - почти 14 тысяч тонн. 

На Вінниччині зросли ціни на харчі, а взуття та одяг подешевшали

У січні 2021 року споживчі ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Вінницькій області зросли на 1,4% у порівнянні з груднем 2020-го. Також зросла вартість послуг ЖКГ, а от одяг та взуття подешевшали. Як йдеться у повідомленні управління статистики Вінницької області, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли в середньому на 1,4%.

Підприємство з Вінниці потрапило під санкції Кремля

До розширеного списку українських компаній, які перебувають під санкціями Російської Федерації, потрапило підприємство з Вінниці ТОВ «Глікохім». Доповнений санкційний список опубліковано на порталі правової інформації РФ. Загалом до списку були додані 9 компаній: ТОВ «Донмар», ТОВ «Краншип», ТОВ «Максима Метал Сервіс», ВАТ «Полтавський агроагрегатний завод»…

Вінницький оборонний завод матиме нового директора

У 45-го експерементального механічного заводу у Вінниці буде новий директор. Про зміну керівництва заводу заявив генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв під час робочого візиту на підприємство, повідомляє Вінниця.Info. Нинішньому директору Миколі Чумаку Юрій Гусєв запропонував стати радником з питань розвитку підприємства.

У лікарні розповіли про стан дівчини з Житомирської області, яку через замети до медзакладу везли підводою, автоцистерною та «швидкою»

«Швидкою», спецавтомобілем рятувальників та пішки – так через снігові замети 14 лютого медики добиралися до хворої 14-річної жительки Ємільчинського району Житомирської області. Аби пробратися крізь сніг і якнайшвидше передати пацієнту лікарям, місцеві везли дівчину возом з кіньми, далі хвору перемістили в спецавтомобіль рятувальників, а тоді передали медикам швидкої допомоги.

Житомиряни стали гірше платити за опалення, – теплокомуненерго

Взимку 2020 року житомиряни більш справно платили за послугу теплопостачання, аніж цьогоріч. Чим саме опалювальний сезон 2020/2021 відрізняється від «традиційного», 15 лютого розповіла пресслужба КП «Житомиртеплокомуненерго». «Нинішній опалювальний сезон на середині. І можна вже говорити про те, що він відрізняється від інших.

У Кропивницькому на місці стежок просять зробити пішохідні доріжки

У Єдиній системі електронних петицій зареєстрували звернення з проханням облаштувати пішохідні доріжки на місці стежок по вулицях Героїв України, Жадова та Попова у Кропивницькому. Про це повідомляє Перша електронна газета . Текст петиції подано без редакції: “Облаштування пішохідних доріжок на мікрорайонах Героїв України, Жадова, Попова.

У Кривому Розі згоріла частина даху критого ринку

16 лютого близько опівдня у Кривому Розі згоріла частина даху критого ринку. Про це повідомили у пресслужбі ДСНС у Дніпропетровській області.

В Хмельницком полицейский торговал данными из закрытой системы МВД

Подозреваемому грозит до 6 лет лишения свободы

 

17-18 лютого
Кличко розводить мости: Що заважає запустити Подільський міст

Київський голова Віталій Кличко обіцяв запустити об'єкт до кінця 2020 року. Чому досі не відкрили рух "мостом на Троєщину", і де ж все-таки будуть з'їзди і заїзди на лівому березі.

Киевский метрополитен впервые самостоятельно провел модернизацию поезда. ФОТО

Вагоноремонтный завод КП "Киевский метрополитен" впервые самостоятельно провел модернизацию подвижного состава. Стоимость модернизированного поезда из 5-ти вагонов 1981-1984 годов выпуска составила 35 млн грн.

В Україні вперше продають в'язницю – за понад 220 млн грн

Міністерство юстиції України спільно з Фондом держмайна виставили на аукціон першу в'язницю, яка не використовується роками. Як уточнив міністр Денис Малюська, мовиться про Ірпінський виправний центр (№ 132), який знаходиться в селищі Коцюбинське на Київщині. "Великий розпродаж в'язниць" дійшов до етапу першого аукціону.

На Київщині загинула школярка після вживання популярного медпрепарату

На Київщині дві школярки вжили на перерві одноразово 40 таблеток медичного препарату "Дротаверин", після чого їх в непритомному стані знайшли однокласники, повідомляє прес-служба Нацполіціі. Медики, які прибули на місце події, констатували смерть 13-річної дівчини, її 12-річну подругу доставили в медичний заклад. Зараз життя дівчини нічого не загрожує.

Чиновники "Укрзалізниці" підозрюються у крадіжці понад 4,5 млн грн на ремонт приміського вокзалу Києва

Працівники Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України виявили розтрату понад 4,5 млн грн посадовими особами одного зі структурних підрозділів філії "Південно-Західна залізниця" АТ "Укрзалізниця".

 АМКУ разрешил Сильпо купить Фуршет

Антимонопольный комитет дал разрешение ООО "Сильпо-Фуд" купить Фуршет

Адаптивный карантин: в какой зоне будет Киев

Суд разрешил стройку возле сквера Чкалова

Северный апелляционный хозяйственный суд возобновил договор аренды земельного участка у самого сквера им. Чкалова на углу улиц Олеся Гончара и Михаила Коцюбинского, на котором должно начаться строительство.

В Киеве для испытаний выйдет на маршрут электробус МАЗ за 15 млн грн

В КГГА хотят посмотреть, насколько эффективно покажет себя электробус в работе зимой

У Києві дві центральні станції метро запрацювали після перевірки щодо мінування (оновлено)

Станції столичного метрополітену «Палац спорту» і «Майдан Незалежності», а також пересадкові вузли у четвер зачиняли на вхід та вихід. Як повідомляла пресслужба підземки, надійшов анонімний дзвінок про мінування.

Стали відомі імена канидатів на посади заступників мера Полтави з питань ЖКГ та старостатів — це представники «ОПЗЖ» та «ЄС»

Опубліковано проект рішення Полтавської міськради «Про прийняття на службу в виконавчий комітет Полтавської міської ради та затвердження на посадах заступників міського голови».

Депутатів Вінницької обласної ради «прив’яжуть» до громад

Депутатів Вінницької обласної ради планують закріпити за територіальними громадами області. Відповідний проєкт рішення розгляне сесія обласної ради 26 лютого. Депутатський корпус обласної ради складається з 84 депутатів, тоді як громад – 63. Відтак, за деякими громадиами буде закріплено кілька депутатів, тоді як за іншими – по одному.

Керівник житомирської директорії Фонду соціального страхування пожертвував партії свою річну зарплату

Керівник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування у Житомирській області, депутат обласної ради Валерій Прокопчук минулого року пожертвував партії 390 тис. грн. Така інформація вказана в декларації за 2020 рік, яку Прокопчук оприлюднив 18 лютого.

Аеропорт «Житомир» майже отримав статус міжнародного з цілодобовим пунктом пропуску через державний кордон (виправлено)

Кабінет міністрів хоче дозволити відкрити пункт пропуску через державний кордон в аеропорту «Житомир». Відповідне розпорядження члени Уряду мали розглядати на засіданні 17 лютого 2021 року.

 

19-21 лютого

"Киевгорстрой" принял на баланс жилой комплекс Art Housе обанкротившегося "Укрбуда"

ЧАО "Холдинговая компания "Киевгорстрой" приняло на баланс жилой комплекс Art House, который ранее находился в портфеле корпорации "Укрбуд".

В Киеве 170 домов останутся без отопления из-за ремонта теплосети

Коммунальное предприятие "Киевтеплоэнерго" предупредило о временном отключении от централизованного отопления и горячего водоснабжения для 172 жилых домов в микрорайоне "Теремки" из-за ремонта теплосети.

У центрі Києва запалили "Промені Гідності", які символізують душі загиблих 7 років тому (Відео)

Героїв Небесної сотні вшановують на Майдані Незалежности. Там засвітитися промені гідности. На колишню вулицю Інститутську, де сім років тому сталися найкривавіші події Революції Гідности люди несуть квіти та лампадки від самого ранку. Священнослужителі відправили панахиду за загиблими. На Майдані перебуває кореспондентка "5 каналу". Так, щороку 20 лютого вшановують героїв Небесної Сотні. Жалобні
У Полтаві суд закрив справу щодо організаторів нелегальних покер-клубів

За версією прокуратури, четверо чоловіків організували нелегальні покер-клуби «Carre» у Кременчуці та Полтаві. Розглянувши обвинувальний акт, суд закрив справу, наголосивши на тому, що саме по собі зайняття гральним бізнесом наразі не визнається кримінальним правопорушенням

В Киеве работает 71 медпункт, где можно бесплатно сдать тест на COVID-19

Бесплатный тест на коронавирус в столице сегодня можно сдать в 71 пункте тестирования. Об этом мэр Киева заявил во время онлайн-брифинга 19 февраля, передает корреспондент 44.ua. "Такие пункты созданы в амбулаторных коммунальных заведениях столицы, на базе 42 медучреждений. Подчеркну: анализ, киевляне сдают по направлению врача, - бесплатно", - подчеркнул мэр Киева.

Академгородок и Беличи: история строительства и развития жилых массивов Киева, - ФОТО

Академгородок и Беличи — одни из наиболее популярных жилых массивов Киева. Особенно если рассматривать правобережье. Они расположены достаточно далеко от центра, наличие метрополитена, прямого проспекта и инфраструктуры делает жизнь в них комфортной. Журналисты 44.ua решили рассказать об истории этих жилмассивов. История Академгородка и Беличей в Киеве

Скічко на сесії повідомив, як проходитиме вакцинація на Черкащині

Сьогодні під час сесії Черкаської обласної ради голова ОДА Олександр Скічко на прохання депутата Віталія Коваля презентував обласну дорожню карту з вакцинації населення від COVID-19. Повідомляє Прочерк Вакцинація відбуватиметься вакцинами Pfozer і AstraZeneca. Щодо початку вакцинації Pfozer дата не відома, а вакциною AstraZeneca вакцинуватимуть починаючи з наступного тижня.

Влада Житомира оголосила конкурс для забудовників, які за три роки можуть звести «соціальну» багатоповерхівку

Влада Житомира оголосила конкурс з визначення забудовника для будівництва, реконструкції об’єктів житлового призначення соціального та/або доступного житла Житомирської міської об’єднаної територіальної громади.

Коментарі