Головні новини 3-9 серпня + Анонси


Президент призначив чиновника епохи Януковича опікуватися правоохоронною системою
Бізнесмен Ярославський і китайські підприємці хочуть купити “Мотор Січ”
У США йде слідство проти Ігоря Коломойського


5 серпня президент України Володимир Зеленський призначив чиновника часів президента Януковича Олега Татарова заступником голови Офісу президента.
Татаров у коментарі агенції Інтерфакс заявив, що відповідатиме за формування державної політики у сфері правоохоронної діяльності, забезпечення гарантій нацбезпеки у сферах правоохоронної діяльності, протидії корупції та захисту прав людини.
Татаров був начальником Головного слідчого управління МВС України за часів президентства Віктора Януковича в часи Євромайдану.
Його опонентами на посаді в Офісі президента Зеленського стали родичі загиблих на Майдані і ліберальні і націоналістичні активісти.
Перших не влаштовує призначення Татарова як представника МВФ часів Януковича, проти якого, в тому числі, боролися їх загиблі близькі.
Других – дії Татарова у справі Олега Стерненка. Татаров як адвокат вимагав для Стерненка довічне ув’язнення. Тоді як прихильники Стерненка оцінюють його дії як самозахист проти нападників.

Ярославський і китайці хочуть купити «Мотор Січ»

Історії інших політиків і бізнесменів

Коронавірус і економіка


Інші теми новин


Анонси
10.08 - 10:00

Медовий сезон 2020 в Україні: виклики для пасічників і споживачів
органiзатор ТМ "Знатний Мед", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com

Спікери: Валерій Курейко - співвласник ТМ “Знатний Мед”; Руслана Плис - керівник Інтернет-магазину ТМ “Знатний Мед”, експерт.

Питання до обговорення:

- Особливості та попередні підсумки медового сезону 2020.

- Як змінюється “медовий клин” України?

- Як погодні умови вплинули на цьогорічний врожай?

- Які види меду недоотримали бджолярі? Якою буде роздрібна ціна на мед?

Коротко. Спікери нададуть практичні поради щодо вибору, зберігання та вживання меду. Також вони розкажуть, що таке бортьовий мед, в чому користь продуктів бджільництва та про традиції Медового Спаса.

Запитання до спікерів приймаються до 9 серпня 18.00 за e-mail: znatnymed@gmail.com. У зв’язку з карантинними обмеженнями кількість місць обмежена.


Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV

пресконференція, суспільство
Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]


10.08 - 11:00

Підсумки президентських виборів у Білорусі-2020: що робити Україні?
мiсто Київ
Організатори - міжфракційне депутатське об'єднання "За демократичну Білорусь", народні депутати України. Учасники: народні депутати Олексій Гончаренко ("Європейська солідарність"), Юлія Клименко ("Голос"), Софія Федина ("Європейська солідарність"), Ірина Фріз ("Європейська солідарність"). Трансляція на YouTube-каналі "Інтерфакс-Україна". Довідки за тел.: (096) 737-78-10
пресконференція, вибори
Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А


10.08 - 12:00

"МИ В ЕФІРІ": презентація Культурно-мистецького проєкту
органiзатор ГО "Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо "Веселка TВ" , мiсто Київ
Організатор: ГО "Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо "Веселка TВ" за підтримки Українського культурного фонду в рамках Програми "Інклюзивне мистецтво".


Учасники: Діна Ібрагімова - голова ГО "Громадське дитяче інтернет-телебачення і радіо "Веселка TВ", керівник проекту; Юлія Федів - виконавча директорка Українського культурного фонду; Валерій Сушкевич - Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю; Тетяна Баранцова - Урядовий уповноважений з прав осіб з інвалідністю; Олеся Жураківська - Заслужена артистка України; Ліна Кущ - перший секретар Національної спілки журналістів України; Ірина Крезуб - співзасновниця БО "Благодійний фонд "З теплом у серці". Безпосередніми учасниками цієї події стануть діти-митці з інвалідністю та їх батьки.

Коротко. Під час пресконференції організатори проєкту спільно з дітьми-митцями з інвалідністю розкажуть, як створювався проєкт, про його цікавинки та одержані результати, зокрема буде презентовано трейлер проєкту та фрагменти створених телепрограм, а також буде продемонстровано сценарій телепрограми шрифтом Брайля, зроблений однією з учасниць проєкту.

Контактна особа: Станіслав Гнутов, координатор культурно-мистецького проекту "Ми в ефірі", член Національної спілки журналістів України тел.: 066-975-73-88, e-mail: tv.veselka@gmail.com

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/user/UkrinformTV



Контактний телефон Прес-центру: (044) 299-03-32
пресконференція, суспільство
Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]


10.08 - 13:00

Ціна на газ зросла майже на 50 відсотків: скільки заплатять українці у новому опалювальному сезоні?
мiсто Київ
Учасники: Олег Попенко - глава Союзу споживачів комунальних послуг; Ігор Чаленко - аналітик, глава Центру аналізу та стратегій; Олександр Сергієнко - юрист, директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста". Трансляція - ГолосUA, https://golos.ua/type/show/4
пресконференція, суспільство
Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13


10.08 - 19:00

Акція "Прокурватура: совість - у розшуку!"
мiсто Київ
Акція "Прокурватура: совість - у розшуку!" під Офісом Генерального Прокурора, яку проведе Рух Опору Капітуляції, ініціативи Free Dr Kuzmenko, Free Riff, ініціатива на підтримку Сергія Стерненка. Акція спрямована проти переслідувань ветеранів, волонтерів, активістів та реваншу проросійських сил, одним з інструментів яких став Офіс Генпрокурора. Телефон для ЗМІ: (068) 574-46-56
акція, суспільство
Мiсце проведення заходу Різницька, 13/15


11.08 - 11:00

Щодо проведення велопробігу ветеранів війни "Вшануємо пам'ять захисників України"
органiзатор Міністерство у справах ветеранів, мiсто Київ

Учасники: Олександр Терещенко - заступник міністра у справах ветеранів України; Іван Балашов - капітан команди учасників велопробігу, начальник відділу у Закарпатській області Міністерства у справах ветеранів України; Ірина Міхнюк - голова Ради родин загиблих.

Довідково. З 16 по 31 серпня 2020 року Міністерство у справах ветеранів України організовує велопробіг ветеранів війни “Вшануємо пам’ять захисників України” . Велопробіг буде проходити з нагоди Дня пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Ветерани війни планують подолати близько 1 800 км Україною, проїхавши за маршрутом Ужгород – Маріуполь. Вони відвідають наступні міста: м. Стрий, м. Рогатин, м. Тернопіль, м. Хмельницький, м. Вінниця, м. Житомир, м. Київ, м. Лубни, м. Полтава, м. Дніпро, м. Запоріжжя та м. Бердянськ.

Запитання до спікерів приймаються до 16:00 10 серпня за e-mail: v.sisetska@mva.gov.ua, тел.: (044) 278-5577 (Вікторія Сісецька).


Пресконференція транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу www.youtube.com/user/UkrinformTV, а також на сторінці Міністерства у справах ветеранів України: www.facebook.com/mva.gov.ua


Контактний телефон Прес-центру: (044) 299-03-32
пресконференція, суспільство
Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]


20.08 - 14:00

Онлайн-форум "Україна-Туреччина: нові можливості для співпраці"
мiсто не вказано
Інформація щодо акредитації: yas-pr@ucci.org.ua
Програма зустрічі передбачає пленарну частину, в якій будуть висвітлені найближчі перспективи та пріоритетні напрями українсько-турецького економічного співробітництва, секцію Q&A та секторальні робочі групи, в яких компанії зможуть провести В2В. Секція питань та відповідей також включає представлення учасників зустрічі, час регламентований. Передбачається, що у зустрічі також візьмуть участь експерти у сфері логістики та експортного консалтингу, а також представник ТПП України в Туреччині, з метою надання консультацій щодо роботи на згаданому ринку. Формат заходу: онлайн на базі платформи ZOOM, посилання в кімнату вебінару буде надіслано учасникам на пошту за день до події.

Робоча мова: російська - турецька. Деталі - https://ucci.org.ua/events/forums-and-conferences/onlain-forum-turkey
Вартість участі - 360 грн; для членів ТПП України - 240 грн. Реєстрація обов'язкова - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeIxM8km1B_1oFBriFw_huUcFQOwKZfzQ8i_mUB7MQU-u5QxQ/viewform
Акредитація ЗМІ - yas-pr@ucci.org.ua




Новини центральної України
Чоловік, який 1 серпня розбив обладнання системи пропуску на Труханів острів у Києві, стверджує, що ця система встановлена незаконно.
Свіжий рейтинг: Кличко лідирує в боротьбі за посаду мера Києва, хто далі?
Кияни продовжують визначатися зі своїми вподобанням на майбутніх місцевих виборах, які пройдуть 25 жовтня.
У київському бізнес-центрі "Леонардо", який громадянин Узбекистану погрожував підірвати, вибухівки не виявили. Про це повідомив заступник голови Міністерства внутрішніх справ України Антон Геращенко. "Вибухотехніки відпрацювали приміщення банку, яке захоплював терорист. Вибухонебезпечних предметів виявлено не було. Тепер на нього чекає суд і багато років за ґратами", - написав Геращенко в Facebook
Після зміни шпал, коліс і внутрішньої обшивки вагонів, а також оновлення контактної мережі оновлений Київський фунікулер чекатиме на пасажирів після 21 серпня.
У Києві на Либідській площі з 6 до 14 серпня буде частково обмежено рух транспорту у зв'язку з ремонтом дорожнього полотна, повідомили в Київській міськдержадміністрації.
Нові шкільні автобуси мають отримати громади Пирятина, Сенчі, Нових Санжар, Новооржицького, Великої Рублівки, Великої Багачки, Чутового, Заводського, Зінькову, Вороньок та інших населених пунктів
В центре Киева сегодня, 4 августа, состояли митинг противников внедрения в Украине сетей 5G.Об этом сообщает 44.ua со ссылкой на Telegram-канал "PavlovskyNews". Участники митинга собрались под зданием Национальной комиссии, осуществляющей государственное регулирование в сфере связи. Люди требовали прекратить "увеличение электромагнитного излучения на украинцев".
Вогонь охопив площу у 300 квадратів
У Житомирі біля автовокзалу на вулиці Товарно-вантажній ввечері 3 серпня горіла закинута будівля з сміттям, а на Крошенській, 20 в підвалі загорівся матрац. Про це повідомляють на сайті Управління ДСНС у Житомирській області. «3 серпня о 19:05 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння безгосподарчої цегляної будівлі в м. Житомир.
Перший заступник голови Житомирської облдержадміністрації Володимир Федоренко виплатив 763 тис. 276 грн по кредиту за придбаний у 2018 році автомобіль. Повідомлення про суттєві зміни у майновому стані Федоренко оприлюднив 31 липня.
За нарушение правил парковки транспортных средств в июле в городской бюджет поступило 1,55 млн грн.
Правоохоронці затримали інженера з технічного нагляду Департаменту регіонального розвитку Київської обласної державної адміністрації на хабарі в 200 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора. Відзначається, що співробітники СБУ і детективи Нацполіціі спіймали чиновника на гарячому під час отримання неправомірної вигоди.


Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України задля ознайомлення зі станом справ на Казенному підприємстві «Шосткинський казенний завод «ЗІРКА», Казенному підприємстві «Шосткинський казенний завод «ІМПУЛЬС» та Державному науково-дослідному інституті хімічних продуктів.
До конца 2020 года тарифы на коммунальные услуги в Киеве увеличиваться не будут.
У Миколаївському порту вже два роки зберігається 3200 тонн простроченої аміачної селітри. Це більше, ніж вибухнуло в Бейруті 4 серпня. Про це повідомив голова громадської організації "Центр аналітичних досліджень" Андрій Сенченко на своїй сторінці в Facebook. За його словами, в 2018 році в Миколаїв прибув вантаж з аміачною селітрою, який заарештували за "простроченої" товару.
Через спеку в Києві обмежили рух великовагового автотранспорту, повідомила у Facebook пресслужба «Київавтодору». Комунальники повідомили, вантажівки з якою вагою не зможуть їздити Києвом вдень. «З 10-ї до 22-ї години, обмежений в’їзд великовагового автотранспорту вагою понад 24 тонни і навантаженням на вісь понад 7 тонн, через перевищення денної температури повітря понад +28°С», - йдеться у повідомленні
За результатами досліджень проб води, проведених 3 серпня, кишкову паличку виявили на 11 столичних пляжах, повідомляє прес-центр Держпродспоживслужби Києва. Зокрема, встановлено перевищення індексу лактозоположітельной кишкової палички (ЛКП) на наступних пляжах м. Києва: "Венеція"; Веселка"; "Дитячий"; "Золотий"; "Молодіжний"; "Передмістна Слобідка"; "Веселка"; "Тельбін"; "Центральний"; "Чорторий"…
"Голос" має трьох претендентів на крісло мера Києва
Голова партії "Голос" Кіра Рудик повідомила, що в політичній силі обирають кандидата, який восени візьме участь у виборах міського голови Києва, серед трьох претендентів.
Президент безстроково призначив сімох суддів у Диканський, Кременчуцький, Кобеляцький, Лохвицький, Новосанжарський та Семенівський суди
Учора в пункті пропуску «Бачівськ» прикордонникам Сумського загону вкотре довелося доводити це громадянину Молдови, а також в тому, що кордон – це не місце для корупції. Під час проведення прикордонного контролю громадянина Молдови, який в якості пасажира в’їжджав до України рейсовим автобусом сполученням «Москва-Кишинів», вартові кордону виявили…
У Кропивницькому анонсували нову закупівлю тролейбусів із автономним ходом
Заступник міського голови Олександр Мосін розповів, що в Кропивницькому збираються придбати чергову партію тролейбусів із автономним ходом. Про це він заявив під час зустрічі з з ініціативною групою мешканців мікрорайону Нового, які зазначали про проблеми з проїздом у транспорті на селище, повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сайт міськради.
Президент України Володимир Зеленський своїми указами призначив на посади суддів у загальні місцеві суди. Зокрема, Оксану Данько – суддею Борзнянського районного суду. Ольгу Кузнєцову – суддею Деснянського районного суду. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відзначив двох медиків із Чернігівщини А суддею Деснянського районного суду міста Чернігова призначена Оксана Маринченко.
7-9 серпня
Камери відеоспостереження постійно стежать за ситуацією на вулицях міста та фіксують правопорушення, що у подальшому дозволяє переглядати рух підозрілих транспортних засобів та швидко розшукувати злочинців. Як результат - у порівнянні з минулим роком, кількість скоєних кримінальних правопорушень зменшилась на 46%.
Сьогодні, 7 серпня, в Києві підтверджено спалах коронавірусної хвороби у співробітників підприємства "Київхліб". Інформацію повідомив міський голова столиці Віталій Кличко на брифінгу. "Спочатку троє працівників пекарні №8 звернулися до лікарів з симптомами коронавірусу. Тести підтвердили у них COVID-19. Після цього обстежили і протестували весь колектив - 77 працівників.
Мер Києва Віталій Кличко звернувся до правоохоронних органів через дії зловмисників, які 6 серпня вивезли з будівельного майданчика Подільсько-Воскресенського мосту 12 нових вантів.
Комерційному директору компанії, що спеціалізується на утилізації відходів, висунуто підозру в порушенні санітарних норм після того, як було зафіксовано, що один з автомобілів вивіз медичні відходи, які мали утилізувати, на полігон твердих побутових відходів під Києвом.
В приватному господарстві від африканської чуми загинула свиноматка. Лабораторія підтвердила ураження небезпечним вірусом. В радіусі 10 км від осередку хвороби встановлено карантин на 40 днів
В Киеве в июле 2020 года на 12-ти ключевых направлениях интенсивность транспортных потоков выросла на 6,5%. Об этом сообщили в Департаменте транспортной инфраструктуры. Так, в июле 2020 (по сравнению с июлем 2019) трафик вырос на: Броварском проспекте в направлении въезда в столицу - на 41%; выезда - на 30%; выезде с ул. Митрополита Андрея Шептицкого на Броварской проспект - на 17%
В Киеве могут закрыть Дарницкую тепловую электроцентраль , если в озере "Горячка" выявят превышение концентрации вредных веществ. Соответствующая проверка будет проводиться до середины августа. Об этом сообщил председатель Государственной экологической инспекции Украины Андрей Рисованный. "Государственная экологическая инспекция Украины начала проверку Дарницкой ТЭЦ
ТРЦ в Киеве возле станции метро "Лесная" не разрешила строить государственная архитектурно-строительная инспекция (ГАСИ). Соответствующий документ был опубликован на сайте инспекции, передает 44.ua. В документе сказано, что застройка не отвечает Генеральному плану Киева, в проекте не просчитали необходимое количество парковочных площадок.
Загальна сума боргів на газовому ринку сягнула 114 млрд. грн. – Перша енергетична асоціація України (Прес-служба Вінницягаз) Автор: 20 хвилин (Вінниця) August 7th, 4:52pm Сума заборгованості населення за газ та послуги теплопостачання вже перевищує 114 млрд грн.
У Хмельницькій області в січні-липні у базі даних Хмельницької обласної служби зайнятості налічувалось 18,4 тисячі вакансій. Середній розмір оплати праці становив 5 956 гривень. «Понад 60% вакансій, наданих в службу зайнятості, припадає на робітничі професії. Стійким попитом продовжують користуватися професії сфери торгівлі та послуг, переробної промисловості, транспорту.
Міський голова Києва Віталій Кличко звернувся до депутатів Верховної ради розробити та внести на одному з найближчих засідань зміни до законодавства про дорожній рух.
Компанія Bolt без погодження з владою Києва розмістила в місті пункти прокату електросамокатів. Рух такого виду транспорту в Україні законодавство ніяким чином не регулює, тому столиця не може дозволити компанії надавати відповідний вид послуг. Про це заявив міський голова Києва Віталій Кличко . Очільник столиці закликав Bolt прибрати "несанкціоновано встановлені пункти прокату".
У неділю вранці в поліцію Києва від охоронців надійшло повідомлення про те, що біля офісного приміщення на вул. Великій Васильківській на Печерську вони виявили предмет, схожий на вибухівку.

Коментарі

  1. Прывітанне, я Хелена Хуліё з Эквадора, хачу пагаварыць пра спадара Бенджаміна на гэтую тэму. аказвае мне фінансавую падтрымку, калі ўвесь банк у маім горадзе адмовіўся ад маёй просьбы прадаставіць мне крэдыт у 500 000,00 долараў, я паспрабаваў усё магчымае, каб атрымаць пазыку ў маіх банкаў тут, у Эквадоры, але ўсе яны адхілілі мяне, таму што мой крэдыт быў невялікім, але з Божай ласкай я даведаўся пра містэра Бенджаміна, таму вырашыў паспрабаваць падаць заяўку на крэдыт. Бог жадае, каб яны выдалі мне крэдыт у памеры 500 000,00 долараў на просьбу аб пазыцы, якую мае банкі тут, у Эквадоры, адхілілі мяне, гэта сапраўды было дзіўным з імі, і мой бізнес ідзе добра. Па электроннай пошце / WhatsApp звяжыцеся, калі вы хочаце атрымаць крэдыт ад іх. Lfdsloans@outlook.comWhatsApp Кантакт: + 1-989-394-3740.

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар