Газ і лото. Головні новини 16-22 грудня + Анонси

У офісі президента 21 грудня заявили, що на переговорах про транзит газу, які пройшли у Мінську, Росія погодилася виплатити України 3 мільярди доларів боргу за рішеннями Стокгольмського арбітражу.
Представники Європейської комісії, України та Російської Федерації 20 грудня досягли остаточної домовленості з принципових позицій щодо транзиту російського газу через територію України для європейських споживачів і врегулювання взаємних претензій.
Пізніше виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко повідомив, що напрацьовані на газових переговорах у Берліні принципи потребують узгодження на політичному рівні.
Угоди між господарюючими суб'єктами мають бути укладені «у повній відповідності до європейських принципів» в межах тижня.
Міністр енергетики України Олексій Оржель заявив, що Україна, РФ та Єврокомісія напрацювали протокол, який наближає підписання транзитного контракту.
Про деталі будуть домовлятися у Відні. Так написав гендиректор ТОВ "Оператор ГТС України" Сергій Макогон, на своїй сторінці у Facebook.
"Після виснажливих перемовин у Берліні та Мінську прямую до Відня продовжувати двосторонні перемовини у форматі "Оператор ГТС України - Газпром" щодо реалізації досягнутих вчора домовленостей.
За підсумками переговорів у Мінську Росія та Україна підписали протокол домовленостей про продовження транзиту газу через Україну й врегулювання взаємних вимог.
За словами віце-прем'єра РФ Дмитра Козака, новий контракт на транзит російського газу через газотранспортну систему України укладуть терміном на 5 років.
19 грудня Україна та Росія досягли принципової згоди про новий контракт щодо транзиту російського газу через територію України.
Також 19 грудня, до початку газових перемовин, президент РФ Володимир Путін заявив, що незважаючи на будівництво нових газопроводів, Росія має намір зберегти транзит газу через Україну.

Більше про газову тему:

За постановою уряду від 20 грудня в Україні припинена робота усіх закладів з гральними автоматами, що позиціонували себе як державні лотереї.
"Ми розраховували на те, що буде прийнято цивілізовані правила. Коли ми зрозуміли, що ця історія затягується, то за дорученням президента уважніше подивилися на юридичну конструкцію, яка є, і ухвалили рішення поламати її. Подивилися, як вони доводять, що вони - лотерея, і цю конструкцію поламали", - сказав прем’єр Олексій Гончарук під час години запитань до уряду з трибуни парламенту.




Після таких заяв ввечері більшість закладів уже не працювали. На насиупний день в них прийшли працівники поліції і Нацгвардії.
«Загалом з початку відпрацювання у правопорушників вилучено 4400 одиниць грального обладнання. Серед вилученого – 29 електронних рулеток, 107 столів для гри у покер, 247 гральних автоматів, 3715 одиниць комп’ютерного обладнання, 318 одиниць іншого комп’ютерного обладнання. Приблизна вартість вилученого становить 51,3 мільйона гривень», - повідомили у міністерстві внутрішніх справ.
За даними міністерства, правоохоронці припинили діяльність майже 5 тис. 300 гральних закладів у всій Україні



Анонси
23.12 - 10:00

Презентація дослідження "Ставлення працівників правоохоронних органів до секс-працівниць та комерційного сексу
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Учасники: Оксана Ковтун - фахівець з наукових досліджень Центру громадського здоров'я МОЗ України; Наталія Ісаєва - директорка БО "Легалайф-Україна"; Сергій Перникоза - правозахисник Асоціації українських моніторів дотримання прав людини у діяльності правоохоронних органів (УМДПЛ); представник Національної поліції України (уточнюється)
брифінг, суспільство

Мiсце проведення заходу Український кризовий медіацентр

23.12 - 10:00

Презентація соціологічного дослідження для відстеження змін у ставленні громадськості щодо підтримки НАТО і державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції
органiзатор Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com
Учасники: Олег Наливайко - голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України; Андрій Каракуц - голова ГО "Центр прикладних досліджень"; Юрій Щедрін - директор ГО "Центр прикладних досліджень".

Довідково. Презентація щодо проведеного на замовлення Держкомтелерадіо у листопаді-грудні цього року загальнонаціонального соціологічного дослідження. Його мета - відстеження змін у ставлені громадськості щодо підтримки НАТО і державної політики у сфері євроатлантичної інтеграції на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції України на 2019 рік, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30 січня 2019 року № 35-р.

Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32


Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]

23.12 - 11:00

Прессніданок з в.о. директора ДП "Укрспирт" Сергієм Блескуном про сьогодення та майбутнє спиртової галузі, демонополізацію
органiзатор не вказано, мiсто Київ

Акредитація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeoErZj6C98LHvaYXBa7O256r2lrbAEqRHvydbFFfYFW5YjAw/viewform
зустріч, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Фізкультури, 30-В [БЦ "Фарінгейт", оф. 600, офіс ДП "Укрспирт"]

3.12 - 11:30

Круглий стіл, присвячений підбиттю підсумків проєкту "Я знаю, ти можеш!" за підтримки Управління соціального служіння і благодійності Православної Церкви України
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Мета проєкту - ресоціалізація жінок, які постраждали внаслідок окупації Криму і військового конфлікту в Україні (ВПО). Проєкт "Я знаю, ти можеш!" реалізує громадська мережа "Елеос-Україна" у партнерстві з KWB Koordinierungsstelle Weiterbildung und Beschäftigung e. V. (КВБ Координаційний центр з питань підвищення кваліфікації та зайнятості) за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.
Тел.: (050) 951-26-91
круглий стіл, релігія

Мiсце проведення заходу вул. Трьохсвятительська, 6 [Михайлівський Золотоверхий монастир, Київська православна богословська академії]

23.12 - 12:00

Пресконференція на тему: "Виборчий кодекс: як голосуватимуть вимушені переселенці та трудові мігранти"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Учасники: Тетяна Дурнєва, ГО "Група Впливу"; Ольга Айвазовська, ОПОРА.

Учасники пресконференції розкажуть про Виборчий кодекс, за який проголосували народні депутати, що включає норми щодо виборчих прав ВПО та трудових мігрантів
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 [пресцентр]

23.12 - 12:00

Пресконференція Бориса Стомахіна в Україні: найпринциповіший в'язень Кремля просить політичного притулку
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Відомий російський публіцист Борис Стомахін пройшов 12 років ув'язнення в Росії за своє гостре слово, отримавши найбільший термін ув'язнення серед усіх засуджених за публіцистику та дописи в соцмережах, що трактувалися російською владою як заклики до екстремізму та публічне оправдання тероризму. В 2004 році просив політичного притулку в Україні, але отримав відмову, вмотивовану тим, що "Росія – демократична країна і має справедливі суди". Перебуваючи за гратами, Б. Стомахін неодноразово звертался до Європейського суду з прав людини, який у травні 2019 визнав, що Росія порушила статтю 10 (свобода вираження поглядів) Європейської конвенції з прав людини. Це рішення ЄСПЛ Росія до цього часу не виконала. Після звільнення у 2019 році Борис Стомахін переховувався в Росії, але ж, розуміючи, що в найближчий час російська влада знайде привід за для нового терміну ув'язнення, він  покинув територію Росії і звернувся до України по політичний притулок. Під час пресконференції також буде презентована нова книга Бориса Стомахіна "Азбука свободи", що написана за гратами.

Учасники: Борис Стомахін - публіцист; Сергій Строй - правозахисник.

Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4

23.12 - 13:00

Блокування бюджетних виплат: хто потрапить під "удар"?
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Андрій Павловський - експерт з соціальних питань; Всеволод Степанюк - експерт з економічних і політичних мотивів; Андрій Новак - голова Комітету економістів України
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

23.12 - 14:00

Тенденції тижня: прогнози політологів, 23 грудня
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Денис Гаєвський - політолог; Данило Богатирьов - політолог; Руслан Бізяєв - політичний експерт. Експерти обговорять перспективу газових переговорів, роботу з обміну ув'язненими, нові ініціативи парламенту і уряду
пресконференція, політика

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 [ прес-центр]

23.12 - 14:00

Відкриття сканеру для вантажних транспортних засобів та контейнерів на міжнародному пункті пропуску "Краковець-Корчова"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 651-75-55, (067) 692-90-22, press@customs.gov.ua
Відкриття сканеру для вантажних транспортних засобів та контейнерів на міжнародному пункті пропуску "Краковець-Корчова" за участю керівника Державної митної служби України Максима Нефьодова.
Львівська обл., сел. Краковець, Яворівський р-н, вул. М. Вербицького, 54

відкриття, суспільство

Мiсце проведення заходу Львівська площа, 8 [Трансфер з Києва о 5.00, Львівська пл., 8]

23.12 - 14:00

Журнал "Ландшафт і архітектура"
органiзатор Журнал "Ландшафт і архітектура", мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: anna@ukrinform.com

Співорганізатори: Гільдія ландшафтних архітекторів України, Національна спілка архітекторів України, Ботанічний сад імені О. Фоміна.

Учасники: Ольга Камолікова - директор журналу “Ландшафт і архітектура”; Андрій Мальований - начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА; Павло Нешеда - член правління Гільдії ландшафтних архітекторів України; Олександр Барановський - архітектор, координатор проєктів Національної спілки архітекторів України; Василь Мацьковський - комерційний директор ТОВ “Золотий мандарин Квадра”; Марина Гайдаржи - директор ботанічного саду імені Фоміна, доктор біологічних наук.

Коротко. Учасники заходу анонсують заснування та проведення у 2020 році Української національної премії з ландшафтної архітектури та садового дизайну.

Нагорода призначена для працівників в галузі садово-паркового мистецтва, ландшафтного будівництва та архітектури, ландшафтних архітекторів, дизайнерів,архітекторів, представників управлінь зеленого господарства міст, а також громадських об'єднань, некомерційних організацій та комерційних компаній, що представляють концептуальні об'єкти соціального та суспільного значення.

Захід буде проходити за підтримки Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації, Національного університету ім. Т.Г. Шевченка, а також ТОВ "Золотой мандарин КВАДРА".


Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]

23.12 - 14:00

Оподаткування домогосподарств як основа соціальної політики України на 2020-2024 роки
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Круглий стіл на тему: "". Організатор: Комітет Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики. У заході візьмуть участь народні депутати України, представники міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, профспілок та  організацій роботодавців, наукових установ, ЗМІ.
Конт. тел.: 255-44-66. Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
круглий стіл, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [к. 12]

23.12 - 17:00

Прем'єра документальних анімаційних роликів "Кібербулінг. Як я перестав/ла бути жертвою"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Анімація заснована на реальних історіях дітей, які змогли захиститися від кібербулінгу. Показ відбудеться за участю авторів роликів: художниця-аніматорка Діана Денис, режисер Денис Сполітак та команда митців - художниця, сценографка Тереза Яковина і фільммейкер Юрій Юдін. Також на події будуть присутні діти, чиї історії лягли в основу анімаційних роликів.

Тел.: (063) 763-92-07
показ, культура

Мiсце проведення заходу вул. Ю. Іллєнка, 42 [ Veteran Hub]

23.12 - 19:00

Концерт "На перетині світів: чембало, скрипка, тафельклавір"
органiзатор Національна філармонія України, мiсто Київ
У Національній філармонії України відбудеться вишуканий концерт "На перетині світів: чембало, скрипка, тафельклавір", де звучатиме музика Німеччини й Австрії XVII-XVIII століть.


Сьогодні складно собі уявити, але музика XVII-XVIII століть звучала зовсім по-іншому, ніж її звикла чути/слухати сучасна людина. Зокрема, важливим був простір, у якому відбувалися концерти. Це мав бути камерний зал із гарною акустикою. А ще – інструменти. Французькі клавесини, спінети, клавікорди, англійські вірджінели, італійські чембало… й молоточкові клавіри – таким "арсеналом" користувались меломани тих століть.


Відео – https://www.youtube.com/watch?v=xqnvujJTjRM&feature=emb_title&fbclid=IwAR1s_rSTkcrQoT2JKTSyeEBEC3R1TjsBOPM_MAhcClMpl-k_gosL7X1LjXA


Цікаво, що тоді клавесин у салоні сприймався як досить гучний інструмент. Гайдн і Моцарт грали вже на інструментах, механіка яких дозволяла відтворювали максимально ніжний та тихий звук. Цього вечора барокова скрипка, копія старовинного чембало й автентичний тафельклавір 1812 року дозволять відтворити атмосферність минулих століть. Твори класиків Йоганна Себастьяна Баха, його сина – Карла Філіпа Емануеля, Дітріха Букстегуде та Вольфганга Амадея Моцарта, на якого вплинув і Карл Філіп Емануїл, представлять піаністка і клавесиністка Наталія Сікорська та скрипаль Ілля Король.


Зокрема, особливою є історія тафельклавіру (від нім. "тафель" – стіл, тобто буквально – столовий клавір). Йому – понад 200 років. Він був створений мануфактурою "Andrew Rochead and son" в Единбурзі, належав Серу Джону Гамільтону, але недовго. Господар помер і подальша доля інструменту на даний момент невідома. Мабуть, понад 100 років він "мовчав", а нещодавно Наталія Сікорська знайшла його в Лондоні та реставрувала. І саме на сцені філармонії він дебютуватиме після довгої концертної "павзи".

Вартість квитків – 70-350 грн.

Квитки онлайн: https://bit.ly/333ygQw
концерт, культура

Мiсце проведення заходу Національна філармонія України

24.12 - 10:00

Засідання постійної комісії Київської міської ради з питань власності, 24 грудня
органiзатор не вказано, мiсто Київ
засідання, політика

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36 [к. 1017]

24.12 - 10:00

Презентація результатів соціологічного дослідження з цифрової грамотності населення та проекту "Дія. Цифрова освіта"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhpAmGghbESw9eNvTLpnPvYBtYb7usSVNavwTwhicn_CadMw/viewform
Презентація результатів першого в Україні соціологічного дослідження з цифрової грамотності населення та проекту "Дія. Цифрова освіта": як держава навчатиме українців цифровій грамотності.

Міністерство цифрової трансформації представить концепцію проекту, формат та програми навчання, що будуть доступними вже з 21 січня 2020 року.
Учасники: Олексій Гончарук, Прем’єр-міністр України; Михайло Федоров, віце-прем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації України; Валерія Іонан, заступник віце-прем'єр-міністра - міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції; Віктор Лях, президент Фонду Східна Європа; Віталій Співачук, продюсер освітніх проектів, Міністерство цифрової трансформації України; Анастасія Дьякова, радник з питань безпечного інтернету для кожної дитини при віце-прем'єр-міністрі - міністрі цифрової трансформації.

Проект втілюється за підтримки швейцарсько-української Програми EGAP, що фінансується Швейцарською агенцією з розвитку та співробітництва та реалізується Фондом Східна Європа та Фондом Innovabridge.
Реєстрація - з 9.00. Вхід до 9.45 за паспортами та редакційними посвідченнями.
Акредитація до 18.00 23 грудня - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfhpAmGghbESw9eNvTLpnPvYBtYb7usSVNavwTwhicn_CadMw/viewform
презентація, технології

Мiсце проведення заходу вул. Московська, 2 [Освіторія Хаб]

24.12 - 10:30

Пресконференція ГО "Стоп корупції" з приводу презентації річного звіту організації та стратегії на 2020-й рік
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Громадські активісти презентують головні досягнення 2019-го року та плани на 2020-й, спрямовані на подолання рейдерства, очищення влади від корупціонерів та перевертнів. Учасники: Роман Бочкала - координатор ГО "Стоп корупції"; Ігор Бондарчук - правозахисник; Олександр Чекмишев - професор, доктор наук із соціальних комунікацій, науковий консультант; Володимир Рибалкін - керівник Святогірського відокремленого підрозділу; Роксолана Арійончік - керівник юридичної служби .
Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Хрещатик, 4 [конференцзала]

24.12 - 11:30

Судове засідання у справі про вбивства людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Судове засідання у справі про вбивства людей 20 лютого 2014 року під час Євромайдану (номер справи 759/3498/15-к).

Суд планує допитати як свідка Київського міського голову Віталія Кличка
засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу Святошинський районний суд

24.12 - 12:00

Судове засідання з розгляду апеляції на обрання запобіжного заходу підозрюваній у справі вбивства Шеремета лікарю Юлії Кузьменко
органiзатор не вказано, мiсто Київ


засідання, правопорядок

Мiсце проведення заходу Апеляційний суд м. Києва

25.12 - 19:00

Концерт "Різдво. Традиційний спів Наддніпрянщини та Лівобережжя"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Концерт "Різдво. Традиційний спів Наддніпрянщини та Лівобережжя" у Музеї Івана Гончара.

Учасники гурту Щука-Риба заспівають колядки зі Слобожанщини, Наддніпрянщини та Східного Поділля. Автентичне звучання традиції Лівобережжя, що збережена до сьогодення, презентує гурт із села Козацьке Чернігівської області. Величальні та побажальні, для родини, для вдови, для господаря, для господині, для дівчини, для хлопця - як і годиться за традицією, для усіх будуть звучати адресні пісні. Давні візуальні образи у поєднанні з голосом та відкритими серцями слухачів створять справжнє Свято народження Світу.
Квитки онлайн - https://rizdvo-shchukaryba.ticketforevent.com/ (150 грн.). Акредитація - honchar.museum@gmail.com
концерт, культура

Мiсце проведення заходу вул. Лаврська, 19, Музей Івана Гончара

01.01 - 12:15

Суспільні телеканали UA: ПЕРШИЙ та UA: КУЛЬТУРА транслюватимуть наживо новорічний концерт Віденського філармонічного оркестру
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
Концерт відбудеться у "золотій залі" Віденської філармонії - найвідомішому концертному майданчику столиці Австрії. Віденський філармонічний оркестр належить до найкращих оркестрів світу.

Традиційний новорічний концерт щороку привертає увагу мільйонів глядачів із Європи та світу, а традиція незмінного святкування триває вже 80 років. У цьогорічній святковій програмі - австрійська музика кінця XVIII-XIX ст.: віденські вальси, польки, мазурки та марші родини Штраусів. Диригуватиме латвійський диригент, музичний директор Бостонського симфонічного оркестру Андріс Нельсонс.

Також цьогоріч на радість телеглядачам садівники та квітникарі Віденського міського саду створять композиції, які прикрасять "золоту залу"
прямий ефір, суспільство

Мiсце проведення заходу не вказано

08.02 - 11:00

VIІ Бандерівські читання "Націоналізм VS глобалізм: нові виклики"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
До участі в читаннях запрошено політологів, політиків, істориків, філософів, громадських активістів, ветеранів російсько-української війни.

Захід організовується Недержавним аналітичним центром "Українські студії стратегічних досліджень".
Реєстрація до 15 січня - https://docs.google.com/forms/d/13m74LlocfZ6EOAGan0-Ru067cVz45RDWIrbC2p4oW1M/edit
обговорення, суспільство

Мiсце проведення заходу Хрещатик, 36


Новини центральної України
16-17 грудня
Народний депутат від партії «Слуга народу» Михайло Ананченко повідомив, що став жертвою нападу невідомих у неділю в Сумах. «Повертаючись додому, в рідному місті Суми, на мене біля під’їзду здійснили напад двоє молодиків в балаклавах. Такі зухвалі дії я пов’язую з моєю політичною діяльністю та з голосуванням на наступному пленарному тижні.
Согласно новому генплану столицы, пятиэтажные дома, которые строились в Киеве в 1960-1990-х годах, хотят модернизировать до 2040 года или же отдать на перестройку инвесторам. Жителей на период строительства будут отселять, а впоследствии - давать им квартиры в новых зданиях.
Під Верховною Радою сталися сутички під час мітингу проти ухвалення закону про ринок землі.
Прокуратура Києва погодила повідомлення про підозру 25-річному уродженцю Росії в організації нападу на депутата Київської обласної ради В'ячеслава Соболєва, в результаті якого загинув 3-річний син депутата.
Висотки замість хрущовок та агломерація: чому киян не пустили на презентацію Генплану міста
Віталій Кличко 16 грудня на НСК “Олімпійський” презентував Генплан Києва. У проекті заплановано більш ніж 28 млн кв.м нового житла і збільшення кількості киян до 3,8 млн.
Партия "Оппозиционная платформа - За жизнь" на съезде 16 декабря избрала главой киевской организации партии "ОПЗЖ" народного депутата Вадима Столара.
Правоохоронець із Києва Олег Савлучинський став радником голови Полтавської ОДА. Тепер відомі всі імена майбутніх заступників керівника області
У лютому бюджет Житомирської міської ОТГ додатково отримає освітню субвенцію з державного бюджету, яка дасть змогу забезпечити виплату зарплат освітянам до кінця року. Про це говорила директор департаменту фінансів Діна Прохорчук на позачерговому засіданні міськвиконкому 17 грудня під час обговорення показників бюджету на 2020 рік.
Житомирські правоохоронці розповіли подробиці затримання банди розбійників, які напали на будинок підприємця у Києві. За словами начальника ГУНП, зловмисники ретельно планували злочин та були дуже обережними.
В четверг, 12 декабря, в Киеве родилось 6 двоен. Это самое большое количество двоен, родившихся в один день в 2019 году.

18-19 грудня
Суд визнав протиправним та скасував рішення головного інспектора будівельного нагляду Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві про скасування містобудівних умов та обмежень забудови ділянки по вул. Новоселицькій, 17, 19, 21 та по вул. Буслівській, 8. Про це свідчить рішення Окружного адмінсуду Києва (суддя Федорчук А.Б.) від 6 грудня.
Киевсовет намерен разорвать договор с Синема-Центр из-за трехмесячной задолженности арендной платы
Як стало відомо Громадському руху ЧЕСНО, протягом останніх двох днів у кількох департаментах КМДА проводяться обшуки Службою безпеки України.
Конкурс на посаду очільника транспортного департаменту КМДА: "випадкові люди" не пройдуть
У КМДА обирають директора Департаменту транспортної інфраструктури. До етапу співбесіди із сімох претендентів допущено чотирьох. Це працівники "Київавтодору" Олександр Густєлєв і Валентин Осипов, детектив НАБУ Роман Єгізаров, а також Дмитро Турчак. Комісія вирішила заслухати кандидатів за алфавітом.
За результатами проведених фахівцями Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області ревізій впродовж одинадцяти місяців поточного року виявлено втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 35,6 млн грн.
Предприниматели Василий Хмельницкий и Андрей Иванов смогли достичь договоренности о разделении управления совместными проектами
У Києві учасники акції протесту проти відкриття ринку землі перекрили вулицю Хрещатик.
СБУ проводить обшуки в Департаменті будівництва, МіА та ЖКГ ПОДА, Агентстві місцевих доріг та їх підрядників
У музеї місцевого самоврядування облаштували пластиковий макет центру Полтави, який підсвічений світлодіодними вогнями
В Соломенском районе продолжается строительство уникального для Киева «теплого» тротуара на ул. И. Пулюя, 3 в рамках реализации проекта Общественного бюджета. На дорожке уже начали обустраивать систему подогрева с автоматической системой управления. Также планируется установить новые бордюры, противо парковочные столбики и озеленить участок.
На святкування Дня міста в 2020 році виділяють, як і в поточному році – 970 тис. грн. Таке рішення ухвалили на сесії Житомирської міської ради 18 грудня під час внесення та доповнень до Комплексної цільової програми розвитку культури
Біля Житомирської ОДА зібралися обурені фани ФК «Полісся» та запалили фаєри
Вранці 18 грудня, перед початком «бюджетної» сесії облради, на майдані Корольова в Житомирі зібралися фани футбольного клубу «Полісся», обурюючись тим, що у бюджеті на 2020 рік не передбачені кошти на потреби ФК. До фанів вийшов голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та закликав їх не вестися на маніпуляції. Він запевнив, що в бюджеті передбачено 1,8 млн на розвиток футболу.
Новим депутатом Житомирської міської ради став Роман Гуртовенко, який балотувався на місцевих виборах 2015 року від ВО «Батьківщина». Інформацію про нового депутат озвучила на початку чергової сесії міськради 18 грудня голова міської виборчої комісії Тамара Яремчук.
Фото: antiadvertisingagency.com Департамент економіки КМДА оголосила конкурс на залучення інвестора, аби той встановив 120 лавок в різних локаціях в центрі місця, на яких буде розміщена реклама (в Подільському, Шевченківському, Солом’янському, Печерському, Голосіївському районах м. Києва).

20-22 грудня
Перелік з 97 законно розміщених новорічних ярмарків оприлюднили на сайті КМДА. За цими адресами розташовані точки продажу натуральних ялинок і новорічних прикрас. Працюватимуть вони до 31 грудня.
У неділю в центрі Києва заборонять рух транспорту через парад, повідомила прес-служба міськдержадміністрації.
У Києві поліція у рамках рейду з протидії незаконній діяльності об'єктів грального бізнесу виявила порушення у 20 гральних закладах.
Із початку відпрацювання території Харківської області поліцейські перевірили 432 заклади, які пов'язані з гральним бізнесом
Пілотний проект Аграрного реєстру стартує в Київській, Черкаській, Одеській, Львівській, Волинській і Миколаївській областях і після пілотної фази, аналізу роботи й усунення всіх недоліків буде поширений на всю територію України.
У Києві проходить перший Новорічний парад, у якому беруть участь близько сотні костюмованих персонажів.
Строители начали асфальтировать новый Шулявский путепровод. Его сдача в эксплуатацию запланирована на конец следующей недели.
Київрада затвердила Порядок організації та проведення недержавних масових заходів релігійного, культурно-просвітницького, спортивного, видовищного та іншого характеру в Києві. Керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний зазначив, що цим документом також визначається порядок проведення кіно- та відеозйомок у столиці.
5300 гральних закладів по Україні вже припинили існування, серед них 235 на Полтавщині. Поліція вилучила обладнання на 50 мільйонів гривень.
КП «Футбольний клуб “Полісся”» з вересня цього року збільшило свої доходи майже 200 тис. грн шляхом продажу квитків. Про це доповів керівник комунального підприємства 21 грудня на черговому засіданні міськвиконкому. «Звіт про виконання фінансового плану за 9 місяць. Основне, що з цього хочеться зазначити, що з поверненням з 8 вересня 2019 року на стадіон «Спартак» у нас значно зросла стаття доходів
Генплан як дзеркало майбутнього Києва
Щоб уникнути помилок дуже важливо приймати генеральний план не формально, а з залученням для його обговорення експертів і широкої громадськості.

Коментарі