Головні новини 18-24 листопада + Анонси


Підозра Порошенкові. Обіцянки переглянути законопроект про ринок землі. Законопроект про особливий статус Донбасу можуть переписати після зустрічі в «нормандському форматі». Ляшко під заступництвом Ахметова і «попередньої влади»

Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури (ГПУ) проект повідомлення про підозру екс-президенту України Петру Порошенку.
Як говориться в повідомленні на Facebook-сторінці ДБР, «проект підозри підготовлено та направлено до прокуратури в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого неправомірного впливу на проведення конкурсу з добору кандидатів для призначення членів Вищої ради правосуддя у березні-травні 2019 року».
«У документі іде мова про підозру п’ятого президента України у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 109 та ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України», – повідомили у ДБР.
Крім того, зазначається, що слідчі бюро направили до прокуратури проект подання до Верховної Ради про надання згоди на притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності.
За словами директора ДБР Романа Труби, Порошенко фігурує у 13 кримінальних провадженнях і вже 15 разів не приходив на допити до слідчого.

Верховна Рада має намір переглянути обмеження щодо володіння землею при підготовці до другого читання законопроекту про ринок землі.
Про це розповів спікер ВР Дмитро Разумков під час брифінгу.
"Максимальний ліміт на землю, скажімо так, в одні руки, він теж, скоріше за все, переглядатиметься під час підготовки законопроекту між першим і другим читанням", - сказав Разумков.
Також раніше свою думку з цього приводу висловили представники Кабміну.
"Микола Сольський (співавтор законопроєкту – ред.) говорить, що ми зможемо зменшити таку кількість гектарів, якщо говоримо про одні руки, між першим і другим читанням", – прокоментувала ініціативу представниця Кабінету міністрів у Верховній Раді Ірина  Верещук.
Верещук додала, що норма про дозвіл продажу до 200 тисяч гектарів землі після відкриття ринку землі в одні руки хвилює громадян і є небезпечною.

Ще голова Верховної Ради Дмитро Разумков заявив, що новий законопроект "Про особливий статус Донбасу" буде розроблено за результатами зустрічі лідерів країн "нормандської четвірки" спільно з парламентом і суспільством.
"І позиція президента, і позиція більшості у Верховній Раді була наступною: президент, повернувшись із "нормандської зустрічі", разом із парламентом і головне - разом із суспільством створюватимуть законопроект, про який ви згадали. Без залучення всіх вищезазначених структур це буде дуже складно зробити. Президент про це говорив і вести якісь кулуарні або підкилимні розробки тих чи інших законопроектів - це порушувати ті обіцянки, котрі були дані українському суспільству", - заявив Разумков в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.
Він здивувався, що Міністр закордонних справ Вадим Пристайко вважає роботу парламенту в питанні розробки законопроекту "Про особливий статус" неефективною.
На запитання, як за 11 днів календарних днів після зустрічі лідерів "нормандської четвірки" 9 грудня (останнє у 2019 році засідання Верховної Ради відбудеться 20 грудня - ІФ) буде вироблено текст нового документа про особливий статус для ОРДЛО, голова Верховної Ради відповів, що парламент уміє працювати в прискореному режимі.

Голові Радикальної партії Олегові Ляшкові оголосили підозру в нападі на депутати зі «Слуги народу», експредставника президента в Кабміні, енергетичного експерта Андрія Геруса.
Напад був в аеропорті Бориспіль 6 листопада. Більше не народний депутат Ляшко накинувся на чинного нардепа з розмитими звинуваченнями в роботі на Росію, витрачанні державних грошей…
Герус звинуватив Ляшка в роботі на Рината Ахметова.
За Ляшка заступилися колишні опоненти із «Народного фронту» і експрем’єр Володимир Гройсман.
Адвокатом Ляшка стала адвокатка, яка представляла інтереси ДТЕК Рината Ахметова, Елеонора Салова.
Це не єдиний приклад симпатії Ахметова до Ляшка. Політикові часто симпатизує видання Ахметова «Сегодня». За минулий рік воно десятки разів публікувало джинсу із похвалами Ляшка.

19 листопада вибирали запобіжний захід Олегові Ляшкові. Його взяли на поруки нардеп із Євросолідарності Вікторія Сюмар і Михайло Волинець із Батьківщини.
Прокуратура просила взяти Ляшка під варту.
За версією слідства, Ляшко 6 листопада в приміщенні міжнародного аеропорту «Бориспіль» наніс тілесні ушкодження народному депутату від «Слуги народу» Андрію Герусу.
Бійку Ляшко зняв на камеру і оприлюднив у Facebook. Ляшко, який кілька разів вдарив Геруса та порвав йому сорочку, звинувачував депутата лобіюванні імпорту російської електроенергії.

Банківські справи

Енергетика

Оборонні питання

Інші важливі новини
Міністр економіки Тимофій Милованов: «Перезавантаження влади. На сьогодні, міністерство економіки звільнило 47 керівників держпідприємств та держслужбовців категорії А. На всі позиції у відповідності з законодавством призначається виконуючий обов`язки та відкривається конкурс.»

Анонси
25.11 - 09:00

Дискусія "Довгострокові рішення для внутрішньо переміщених осіб: подальші кроки"
органiзатор Агентство ООН у справах біженців в Україні, мiсто Київ
Дискусія "Довгострокові рішення для внутрішньо переміщених осіб: подальші кроки" щодо подолання проблеми тривалого внутрішнього переміщення.

Під час заходу NRC презентує український переклад "Рамкової програми довгострокових рішень Міжвідомчого постійного комітету" - ключового міжнародного документу у сфері розробки та впровадження довгострокових рішень. УВКБ ООН представить Рекомендації щодо довгострокових житлових рішень для ВПО, розроблені центральними та місцевими органами влади, неурядовими організаціями та спільнотами ВПО під час форуму "Міста солідарності" в Харкові 3 жовтня 2019 року.

Серед спікерів: Оснат Лубрані, координаторка системи ООН в Україні, координаторка з гуманітарних питань; Оксана Коляда, міністерка з питань ветеранів, тимчасово окупованих територій та ВПО України; Руслан Горбенко, народний депутат, заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань прав людини; Наталія Королевська, народний депутат, заступниця голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів.

Організатор: Агентство ООН у справах біженців (УВКБ ООН) спільно з Норвезькою радою у справах біженців (NRC) та Офісом ООН з координації гуманітарних питань (UN OCHA).
Акредитація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLDciXywQnx7WmuEDMROootPUHbeMDZEpSRQQaUjnoqmqiaQ/viewform

Мiсце проведення заходу вул. Госпітальна, 12, President Hotel [готель "Президент", зала "Предслава"]

25.11 - 11:00

Пресконференція "Новообрана влада: післявиборні оцінки громадян"
органiзатор Фонд "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, мiсто Київ
Організатори: Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, Український кризовий медіа-центр.

Учасники: Ірина Бекешкіна - директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва; Олексій Гарань - науковий директор Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, професор політології НаУКМА; Олексій Кошель -генеральний директор Комітету виборців України; Олександр Клюжев - аналітик Громадянської мережі ОПОРА; Тарас Шевченко - директор Центру демократії та верховенства права, співголова Ради РПР. Учасники пресконференції отримають пресреліз з результатами загальнонаціонального опитування, яке провів Фонд "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з КМІС, що фінансується Представництвом Європейського Союзу в Україні.
Реєстрація - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdmW5RpWlQR8r7eisXcSVpt9UbgRVblymbJ9y_Qzr_RztmugA/viewform
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу Український кризовий медіацентр

25.11 - 14:00

Місцеві вибори -2020: чому в "Слузі народу" вирішили їх перенести на осінь?
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Сергій Белашко - директор Агентства соціальних комунікацій, Микола Волгов - виконавчий директор АП POLITCONSULTANT.org, Олексій Калініченко - політичний аналітик
пресконференція, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 [пресцентр]

26-27 листопада 2019 року
Міжнародна виставка обладнання та технологій для поводження з муніципальними та промисловими викидами
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (099) 231-38-12
Міжнародна виставка обладнання та технологій для поводження з муніципальними та промисловими викидами, пилогазоочистки "Waste Air & Gas Management 2019". Участь у діловій програмі візьме начальник Управління екології та природних ресурсів Київської міської державної адміністрації Андрій Мальований в обговоренні концепції запровадження та обслуговування системи моніторингу якості атмосферного повітря у Києві як основи для створення екологічно безпечного міста.
Реєстрація - http://registration.wagm-expo.com/ua/
виставка, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ВКЦ ТПП України]

25.11 - 15:00

Дискусія на тему: "Європейські цінності та український парламентаризм"
органiзатор Центр ліберальної сучасності, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: rybak@radaprogram.org, (066) 965-41-20
Організатори: Центр ліберальної сучасності (Zentrum Liberale Moderne) у партнерстві з Фондом Східна Європа та Програмою РАДА.

Дискусія у Верховній Раді знаменує собою початкову подію консультативного парламентського проєкту "Україна в Європі". За допомогою тренінгів, експертних дискусій і поїздок до Берліна та Брюсселя проєкт прагне посилити законотворчий потенціал і компетентність депутатів та їхніх співробітників, зокрема - у питаннях європейської та міжнародної політики.

Проєкт "Україна в Європі" виконується Zentrum Liberale Moderne та Фондом Східна Європа у партнерстві з Програмою РАДА за фінансової підтримки Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Учасники: д-р Бертрам фон Мольтке - постійний заступник Посла Федеративної Республіки Німеччини в Україні; Марілуїзе Бек - директор програм Центральної та Східної Європи, Центр ліберальної сучасності; Ребекка Хармс - ексдепутатка Європарламенту; народні депутати України, представники міжнародних організацій та ЗМІ.

Модераторка: Інна Борзило - генеральна директорка Centre UA.
Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
дискусія, суспільство

Мiсце проведення заходу Грушевського 5 [3-й поверх]

27.11 - 10:00

"Стан виконання Національної стратегії у сфері прав людини". Слуханна у Комітеті
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Слухання у Комітет Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин на тему: "Стан виконання Національної стратегії у сфері прав людини".

Мета заходу - підведення підсумків виконання Національної стратегії у сфері прав людини (далі - Національна стратегія) та Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року (далі - План дій) у період з 2015 по 2020 роки, зокрема: вимір стану досягнення стратегічних напрямів; з'ясування причин невиконання окремих заходів у Плані дій; формування пропозицій для перегляду Національної стратегії з метою актуалізації її стратегічних напрямків; вироблення пропозицій щодо форми, змісту та індикаторів виконання нового Плану дій.

До участі запрошуються народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних правозахисних та громадських організацій.
Реєстрація - з 9.30. Контакти: (044) 255-41-06, (044) 255-40-68, buzhdyhan@rada.gov.ua. Вхід за картками акредитації через 9-й під'їзд
слухання, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 18/2 [кім. № 12]

29.11 - 08:30

Тренінг для журналістів "Як розібратися в енергетиці та довкіллі?"
органiзатор Міжнародний фонд "Відродження", мiсто Київ
Організатор тренінгу: проєкт ЄС та Фонду "Відродження" "Збільшення впливу громадянського суспільства у моніторингу та політичному діалозі щодо реформ в енергетиці та суміжних секторах відповідно до імплементації Угоди про асоціацію", а також проєкти ПРООН "Ефективні рішення щодо розвитку співпраці для впровадження цілей сталого розвитку", "Підтримка Парламенту України з питань сталої енергетики та охорони довкілля" за підтримки Міністерства закордонних та європейських справ Словацької Республіки, а також Швеції.

Учасники: Йоханнес Баур - керівник напрямку "Економічна співпраця, енергетика, інфраструктура та навколишнє середовище" Представництва ЄС в Україні; Світлана Голікова - експерт коаліції "Енергетичні реформи"; Ілля Полулях - експерт коаліції "Енергетичні реформи"; Роман Ніцович - директор з досліджень "ДІКСІ ГРУП"; Наталія Андрусевич - голова правління ресурсно-аналітичного центру "Суспільство і довкілля"; Тетяна Бойко - координаторка енергетичних програм Громадянської мережі "ОПОРА"; Вікторія Яшкіна - експерт проєкту ПРООН; Вікторія Ільченко - редакторка відділу новин "Української енергетики"; Світлана Долінчук - редакторка сектору "Нафта і газ" видання "Mind.UA"; Ольга Веснянка - медіатренерка, журналістка, лауреатка журналістських конкурсів на тему сталого розвитку і змін клімату. За результатами навчання учасники отримають сертифікати. Програма - https://docs.google.com/document/d/1UV_jXJEOkn9bhEG6k6pEEY1qzCzd0zciGosgK64F0_U/edit?ts=5cd599f7&pli=1
Реєстрація до 26 листопада включно - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScI4DBLPIVZXsuWgSzQ-UNx7O-kCnulSs7P5a8t7LPkUwatKg/viewform,результати відбору до 27 листопада включно.
Довідки: v.torop@dixigroup.org, (068) 990-33-05
тренінг, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Пушкінська 31-В-1

27 ЛИСТОПАДА 2019, 15:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України

Засідання Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики

Комітет Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики проводить засідання.

Місце проведення засідання Комітету:  м.Київ, вул. М.Грушевського, 5, конференц-зал.

Вхід працівників ЗМІ за картками акредитації через 1-й під’їзд

28 ЛИСТОПАДА 2019, 11:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
«Круглий стіл» на тему: «Євроінтеграція + реінтеграція Донбасу = формула успіху України»
У Комітеті Верховної Ради України з питань інтеграції України з ЄС  проводиться «круглий стіл» на тему: «Євроінтеграція + реінтеграція Донбасу = формула успіху України».
До участі у засіданні запрошені представники неурядових організацій, органів влади, міжнародних організацій, посольств, міжнародних місій та засобів масової інформації.
На порядку денному обговорення питання щодо об’єднання зусиль усіх гілок влади в Україні з міжнародними та неурядовими організаціями задля успішного відновлення миру, реінтеграції Донбасу та інтеграції України до Європейського Союзу.

Місце проведення «круглого столу»: м. Київ, вул. Садова, 3-а, кім. 620а.

Організатори заходу звертають увагу учасників засідання на необхідність попередньої реєстрації и звертаються із проханням підтвердити участь до 18:00 год., 25.11.2019 року за телефоном (044) 255 35 60 або на e-mail: nalyvaichenko@rada.gov.ua.

Акредитація журналістів за телефоном 0677420403 завершується 27 листопада о 12.00. Контактна особа Руслана Ковальчук.

Вхід працівників ЗМІ за картками акредитації

У Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі повідомили, що вручили підозри кільком посадовцям Львівської міської ради, зокрема і меру Андрієві Садовому. Їм закидають зловживання під час операцій із земельними ділянками. За даними слідства, підозрювані продали 24 гектари земель сільськогосподарського призначення як промислові без аукціону за заниженою вартістю. Це призвело до збитків громадянам та державі на суму понад 93,5 млн гривень.
Садовий так прокоментував підозру від САП: "Ми від цієї компанії за землю отримали 54 мільйони. Було поле, де паслися корови. На цьому полі компанія мала збудувати індустріальний парк. Вони мали збудувати на цьому полі 3 тисячі робочих місць. Із того часу (з 2016 року) прокурори їздять, досліджують, а земля стоїть. Отакі реалії. Ми будемо боротися і будемо перемагати". 
Львів планував збудувати великий індустріальний парк, площею майже 25 га у мікрорайоні Рясне-2 ще у 2016 році. Щоправда в тоді ж Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом продажу 20 га землі керуючій компанії СТР (дочірня компанія голландського гіганта нерухомості виробничого призначення у країнах центральної та східної Європи), звинувативши міську владу в тому, що ціну було суттєво занижено. Наприкінці 2017 року Садовий заявив, що ЛМР та Рясне-Руська сільська рада, якій належить земля, "знайшли порозуміння та компроміс у питанні погодження меж". Питання начебто мали ще затвердити міська та сільська ради, а потім ВРУ, чого так і не відбулось.


29.11 - 12:00

Всеукраїнський форум правників "Про стан національної правової системи"
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
Інформація щодо акредитації: (095) 557-70-33
Всеукраїнський форум правників "Про стан національної правової системи" у рамках розширенного засідання Ради Союзу юристів України.
До участі у форумі запрошені керівники держави, народні депутати України, керівники центральних органів виконавчої влади, судів, прокуратури, поліції, працівники і ветерани правоохороних органів, адвокатури, нотаріату, учбових юридичних закладів, представники громадських організацій-партнерів Союзу юристів України.
Планується заслухати доповіді й повідомлення голови Союзу юристів України С.Піскуна, президента Національної академії правових наук України О.Петришина, першого заступника голови Союзу юристів України Н.Карпачової, заступника голови Союзу юристів України В.Гузира, заступника голови громадської організації ветеранів війни та праці органів прокуратури Ю.Морозова, Голови Верховного Суду В.Данішевської, першого заступника голови Союзу юристів України К.Коваль, в.о. Голови Верховного Суду України В.Гуменюка та ін. За підсумками роботи форуму планується прийняти Резолюцію, у якій будуть викладені пропозиції з актуальних питань реформування правової сфери - відповідно до вимог Основного Закону України і норм Міжнародного права
форум, суспільство

Мiсце проведення заходу не вказано


16 ГРУДНЯ 2019, 14:00
 Прес-служба Апарату Верховної Ради України 
«Круглий стіл» на тему: «Презентація Директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янеза Копача про стан виконання зобов’язань України в Енергетичному Співтоваристві»
Комітет Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг проводить засідання «круглого столу», під час якого відбудеться презентація Директора Секретаріату Енергетичного Співтовариства Янеза Копача про стан виконання зобов’язань України в Енергетичному Співтоваристві.

Місце проведення засідання «круглого столу»: м.Київ, вул. М.Грушевського,5, конференц-зал.

Вхід працівників ЗМІ за картками акредитації через 9-й під’їзд



Міжнародна культурно-просвітницька поїздка "Різдвяні канікули" до Словаччини, Австрії, Чехії й Угорщини
органiзатор не вказано, мiсто не вказано
Взяти участь у поїздці запрошуються представники районних, міських, обласних державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, закладів соціальної політики, у справах молоді та спорту, служб у справах дітей, головні лікарі, медичні працівники лікувально-профілактичних закладів, співробітники, учні, студенти закладів освіти, громадських організацій. Витрати на проживання, харчування та проїзд передбачаються за рахунок учасників поїздки.
Учасникам поїздки необхідно мати біометричний паспорт для виїзду за кордон. . Довідки та реєстрація за тел.: (044) 501-01-15, (063) 147-43-10, (067) 407-77-98, (063) 737-40-47, (050) 447-49-68, (093) 214-64-17
поїздка, суспільство

Мiсце проведення заходу не вказано [4 січня о 8.30 - виїзд з м. Ужгород, від залізничного вокзалу]


Новини центральної України
18-19 листопада
Фахівці Управління Північно-східного офісу Держаудитслужби в Полтавській області протягом січня-жовтня 2019 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму майже 16,9 млн грн. До правоохоронних органів передано матеріали 12 контрольних заходів, відкрито 6 кримінальних проваджень.
Сьогодні, 18 листопада, на Північному мосту в Києві з 8:00 до 17:00 буде частково обмежено рух, повідомляє пресслужба КМДА. Як зазначається, обмеження пов'язані з ремонтом покриття моста, роботи торкнуться ділянки в напрямку Троєщини.
Порушити режим та незаконно зі зброєю потрапити до зони відчуження ЧАЕС на двох високопрохідних автомобілях намагались учора ввечері четверо громадян України.Так, прикордонним нарядом від відділу "Іванків" Житомирського загону спільно із співробітниками Національної поліції під час несення служби було виявлено рух двох позашляховиків в напрямку території зони ЧАЕС. 
Уже в вісьмох областях, вирубку лісів можна відслідковувати через смартфон
На сьогодні вже вісім областей України підключено до пілотного проєкту e-реєстру заготівлі деревини та онлайн-карти рубок. У реєстрі станом на 11 листопада оприлюднено інформацію про 30,6 тис. виданих дозвільних квитків на заготівлю деревини. Онлайн-карта вирубок поширюється на Чернігівську, Полтавську, Рівненську, Київську, Волинську, Тернопільську, Житомирську та Закарпатську області.
В Киевском метрополитене показали новые фото строительства метро на Виноградарь
Одна з найбільших проблем столиці – хаосна забудова, перекіс в бік будівництва житла, не забезпеченого транспортною, інженерною та соціальною інфраструктурою. Комфорт відходить на другий план. До чого тут Генплан Києва, і що з ним не так?

20-21 листопада
З початку осені з боку побутових споживачі спеціалістами АТ "Чернігівгаз" виявлено більше 350 випадків порушень пов’язаних з обліком природнього газу, з яких 121 – пов’язані з втручанням в роботу засобу вимірювальної техніки (ЗВТ), 22 – несанкціоноване відновлення газопостачання. За вказані порушення фізичним особам-порушникам донараховано більше ніж 310 000 грн.
Заходи, приурочені до Дня гідності та свободи, в 2019 році в Україні відбуватимуться під гаслом "Вільні творити майбутнє".
Керівник державного підприємства Олексій Басан готовий до чергової перевірки і навіть сам ініціює судові справи щодо підрядників, які не дотримали гарантійних зобов’язань. Чи пройде він чергову перевірку?
Чоловік прибув рейсом "Стамбул-Київ" та попрямував на прикордонний контроль надавши для перевірки закордонний паспорт громадянина Іспанії. Як встановили прикордонники документ містив ознаки часткової підробки, а саме заміну інформаційної сторінки. Під час бесіди іноземець повідомив, що придбав підроблений паспорт у Туреччині за сім тисяч євро.
Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області протягом січня - вересня 2019 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 35,2 млн грн.
Господарський суд Києва задовольнив позов ТОВ «ХОФТ» до КП «Київпастранс» про стягнення 30 тис. грн, витрачених компанією на оскарження правомірності відхилення власної конкурсної пропозиції на одному з тендерів комунальників.
У листопаді ТОВ «Північно-український будівельний альянс» отримало 88,52 млн грн. із 227,67 млн грн., які КМДА додатково виділила йому на реконструкцію Шулявського мосту.
Уже в ближайшее время приложение «Kyiv Smart City» будет автоматически сообщать о дорожных ремонтных работах.Сначала такие уведомления будут получать все пользователи, а вскоре только те, кому эта информация нужна.
Міністр Кабінету Міністрів України Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook повідомив, що він має намір найближчим часом об'єднати понад 50 різних урядових call-центрів в один. "Зараз ми стартуємо пілот, щоб забрати на себе комунікації Міністерства соціальної політики, Офісу президента і митниці.
Система TruSign на Столичном шоссе сообщила результаты мониторинга скорости.


22-24 листопада
Об этом сообщил первый заместитель председателя КГГА Николай Поворозник.
Фахівці АТ "Хмельницькгаз" провели повне технічне обстеження усіх газогонів та газорегуляторних пунктів області. Це забезпечить стабільну доставку природного газу до понад 400 тис сімей та біля 3 тис. підприємств та установ Хмельниччини. Вартість цих заходів склала близько 20 млн грн.
Співробітники Національної поліції України в Житомирі в четвер затримали 30-річного громадянина Росії, який перебуває в міжнародному розшуку за вчинення вбивства і був членів терористичного угруповання "Ісламська держава", повідомляється на сайті Нацполіціїї.
Управління ЖКГ звернеться до депутатів з проханням виділити додаткові кошти на придбання ручних снігоприбирачів для лікарень міста. Вже у грудні медичні заклади зможуть механізувати процес прибирання снігу
Житомирські комунальники готуються до погіршення погодних умов і нічних заморозків. 20 листопада у комунальному підприємстві «Управління автомобільних шляхів» продемонстрували техніку, яка прибиратиме сніг та посипатиме дороги міста. Кілька років поспіль зимова негода ставала несподіванкою для комунальних служб: місто вкривалось кригою, або ж потерпало від сильних снігопадів.
Премію за третій квартал 2019 року в розмірі визначених відсотків до трьох посадових окладів отримають керівники 12 комунальних підприємств. Розпорядження про преміювання мер Житомира Сергій Сухомлин підписав 19 листопада.
Голова облдержадміністрації Андрій Балонь закликав мешканців Кіровоградщини одразу звертатися до правоохоронних органів, якщо ті стануть свідками вимагання коштів нібито від його імені. Про це повідомляє Перша електронна газета з посиланням на сторінку ОДА у Facebook.
Згідно з проєктом Державного бюджету України Кропивницький у 2020 році має отримати 333,6 млн грн освітньої субвенції, що на 187,3 млн грн менше за прогнозовану потребу. Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією з офіційного сайту міськради Кропивницького. За словами начальниці міського управління освіти Лариси Костенко, планована субвенція на 13,2 % більша за цьогорічну.
Громадська організація «Міжнародний центр перспективних досліджень» (МЦПД) провела рейтингове дослідження сайтів 22 обласних рад України. За показниками рейтингового дослідження цього року 17 з 22 регіонів та 48 з 50 міст покращили свою оцінку порівняно з попередніми показниками прозорості у 2016 році, пише НГП.
Кличко впевнено лідирує в симпатіях киян як мер Києва
Чинний міський голова Києва Віталій Кличко з істотним відривом (17%) випереджає найближчих імовірних конкурентів на посаду мера столиці, свідчить соціологічне дослідження, проведене на початку листопада поточного року серед киян Центром соціального моніторингу.
Заяву про злочин Ратушного ще навіть не внесли в ЄРДР
Столичні депутати стурбовані стихійною засміченістю місць відпочинку, вулиць, дворів і прибудинкових територій у Києві. «Сміттєве» питання розглядали на комісії з питань житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу. Депутати ухвалили проект про звернення Київради до Верховної Ради «щодо врегулювання проблемного питання викидання відходів у неналежних місцях».

Коментарі