Горбатюка - на пенсію, “Азов” - в терористи, “Слуг народу” - на поліграф. Головні новини 21-27 жовтня + Анонси


Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 23 жовтня звільнив Сергія Горбатюка з посади начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури. Три народних депутати з політичної партії "Слуга народу" звернулися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щоб свідчити у справі про можливі хабарі депутатам. 40 представників Демократичної партії в Конгресі 21 жовтня звернулися до Держдепартаменту США з вимогою внести полк "Азов" в список терористичних організації.



Генеральний прокурор Руслан Рябошапка 23 жовтня звільнив Сергія Горбатюка з посади начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури. Цей департамент ГПУ розслідує злочини щодо Євромайдану.
За три дні до того Горбатюк відмовився писати заяву на проходження переатестації за встановленим керівництвом Генпрокуратури зразком, оскільки, на його думку, він не відповідає чинному законодавству.
«З перших днів Рябошапка зайняв таку позицію, що злочинної організації (Януковича, - ред.) немає, „на нашу думку, це вигадка Луценка“,— такі фрази казали»,— повідомив він.
Горбатюк зазначив, що відповідні підозри були спрямовані Януковичу і тодішньому керівництву країни, зокрема, екс-міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, екс-очільнику ГПУ Віктору Пшонці, колишньому прем'єр-міністру Миколі Азарову тайого заступнику, на підставі зібраних слідчими доказів.
«Такі заяви (про відсутність ОЗУ Януковича,— ред.) є, і робляться кроки для того, щоби цю (ланку розслідувань, - ред.) зруйнувати. Я казав: «Якщо ви хочете небачити ознак злочинної організації, вважаєте, що це якась вигадка— будь ласка, там є 5000 томів, читайте, виписуйте докази і виносьте постанову про закриття кримінального провадження»,— заявив Горбатюк.
Горбатюк пов’язує своє звільнення з, за його словами, небажанням Генеральної прокуратури розслідувати справу про злочинну організацію Януковича, оскільки «зараз при владі є особи, які працювали у той самий час в Кабінеті міністрів». Він також додав, що деяким з них можливо повідомити про підозру.
Генпрокуратура збирається віддати в інші відомства справи щодо злочинів, пов’язаних з Євромайданом, якими займався відділ Горбатюка.
«Так, до НАБУ буде скеровано економічні епізоди кримінальних проваджень щодо оточення колишнього президента Віктора Януковича. Провадження, які стосуються розстрілів на Майдані та інших насильницьких злочинів, будуть передані до ДБР. В майбутньому, за потреби, з метою комплексного дослідження певні епізоди можуть консолідуватись Генеральним прокурором в одному органі досудового розслідування», - повідомили у Генпрокуратурі.
Причина в тому, що згідно із законодавством України, органи прокуратури з 20 листопада втрачають право на досудове розслідування. Тому має пройти аудит цих злочинів. Його проведуть працівники Генпрокуратури із родинами загиблих на Майдані.
Раніше справою займалися 43 слідчих і прокурорів управління спеціальних розслідувань ГПУ.

Три народних депутати з політичної партії "Слуга народу" звернулися до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, щоб свідчити у справі про можливі хабарі депутатам від СН одного з комітетів Верховної Ради, заявив глава САП Назар Холодницький в програмі "Право на владу" на телеканалі 1+1 24 жовтня.
За словами Холодницького, одна з цієї трійці, Ольга Василевська-Смаглюк, публічно повідомила про свій намір у соціальній мережі. Імена двох інших, зазначив він, поки що є таємницею слідства.
"За цю добу (після відкриття провадження, - ред.) до мене на прийом записалися кілька людей, які висловили бажання дати пояснення у цій справі. Це народні депутати. Троє. Монобільшість. Перша, хто звернувся – Ольга Василевська-Смаглюк. Я це кажу, тому що вона сама вже про це написала", – розповів Холодницький.
При цьому присутні під час ефіру програми народні депутати від СН Давид Арахамія та Олександр Дубинський також виявили бажання дати свідчення в САП або НАБУ.
18 жовтня більшість членів податкового комітету проголосували проти винесення на розгляд Верховної Ради законопроекту про ліквідацію корупційних схем у сфері оцінки об'єктів нерухомості, що, за даними ЗМІ, пов'язана з близьким до олігарха Ігоря Коломойського депутатом Антоном Яценком.
За словами ексдепутата Сергія Лещенка, деяких депутатів від "Слуги народу" простимулювали хабарями у 30 тисяч доларів.
23 жовтня, САП зареєструвала кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара 11 депутатами. Розслідувати справу доручили НАБУ.
За даними "Української правди", двоє депутатів звернулися до правоохоронних органів, висловивши готовність дати свідчення про хабарі в парламенті.
А в фракції "Слуга народу" ініціювали проходження членами комітету перевірки на поліграфі. Першим озвучив це вимога президент Володимир Зеленський, який був тоді в Японії.

40 представників Демократичної партії в Конгресі 21 жовтня звернулися до Держдепартаменту США з вимогою внести полк "Азов" в список терористичних організації.
Про це йдеться в листі, опублікованому на сайті конгресмена від штату Нью-Йорк Макса Роуза, який є ініціатором звернення, передає Голос Америки.
До списку іноземних теористичних організацій, куди вимагають включити “Азов”, входять ІДІЛ, Аль-Каїда, Хамас, Хезболла, Боко Харам та інші. З європейських організацій у списку є ІРА (Ірландська республіканська армія) та ЕТА (терористична організація, що виступає за незалежність Країни Басків).
Конгресмени обґрунтували своє звернення тим, що у федерального уряду немає інструментів для протидії загрозі у випадку, якщо американець "присягає на вірність насильницькій білій екстремістській групі закордоном і розповсюджує їх терористичну риторику".
“Батальйон Азов” є відомою ультранаціоналістичною міліцейською організацією в Україні, яка відкрито запрошує неонацистів у свої ряди. … У відносно короткій історії цієї групи ООН зафіксувала порушення прав людини та випадки тортур. Попри ці факти, згідно з даними ФБР, “Азов” рекрутує, радикалізує і тренує американських громадян протягом років”, — йдеться у зверненні.
Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що заява американців це знак якості боротьби “Азову” за територіальну цілісність України.
Про це він заявив на зустрічі з головою місії США Крістіною Квін, повідомляє прес-служба МВС.
За словами Авакова, підрозділ спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Східного оперативно-територіального об’єднання Нацгвардії є законним регулярним підрозділом.
Особовий склад підрозділу зразково виконує службово-бойові завдання із захисту Батьківщини, запевнив міністр.
"Ганебна інформаційна кампанія про начебто розповсюдження нацистської ідеології серед особового складу окремого загону спеціального призначення "Азов" є навмисним намаганням дискредитувати підрозділ, перш за все, у свідомості міжнародних партнерів України", – заявив Аваков.

Інші теми новин

Анонси
28.10 - Круглий стіл на тему: "Інституціалізація лобіювання в Україні".
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 255-39-25, stepanian@rada.gov.ua; 255-27-90, kyryliuk@rada.gov.ua
Організатор: Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань правової політики та Асоціацією об'єднаних територіальних громад. Захід проводиться відповідно до Плану роботи парламентського Комітету на період другої сесії Верховної Ради України IХ скликання.
круглий стіл, політика
Мiсце проведення заходу вул. Садова, 3-А

28.10 - 11:30


40-а акція #Where is Ervin активістів ГО Крим SOS
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (063) 981-67-23
Чергова акція, щоб підтримати близьких людей жертв насильницьких зникнень в окупованому РФ Криму. На початку жовтня росЗМІ повідомили, що "TetrisChallenge" дістався до російських спецслужб". Ця новина надихнула активістів на черговий перфоманс "TetrisChallenge: гру Путіна" з жертвами насильницьких зникнень в окупованому РФ Криму.
акція, суспільство
Мiсце проведення заходу Повітрофлотський просп., 27

28.10 - 13:00


Пресконференція на тему: "Спалах дифтерії в Україні: хто винен в нестачі вакцин?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Ольга Голубовська - радник міністра охорони здоров'я і екс-головний інфекціоніст України; Сергій Кравченко - голова Національної медичної палати; Ігор Марічев - співробітник Інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського НАМН; Святослав Протас - екс-керівник Головної санітарно-епідеміологічної служби України.
пресконференція, суспільство
Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13

29.10 - 09:00


У Маріуполі пройде Перший інвестиційний форум Re: Think. Invest in Ukraine з ініціативи Президента України
мiсто не вказано
Сайт форуму - https://re-think.com.ua/en/
ПРОГРАМА
Локація: ZEstage
Реєстрація, ранкова кава
10:00-11:00
Відкриття Форуму
11:00
Виступ Президента Володимира Зеленського
11:05-11:35
Hard talk “UPDATED RULES. Чого насправді варта Україна?
Ключові спікери:
Олексій Гончарук, Прем'єр-міністр України
Дмитро Разумков, Голова Верховної Ради України


Модератори:
Олена Кошарна, Засновник, виконавчий директор Horizon Capital


11:35-12:20
Що потрібно для відновлення регіону? Переосмислення ризиків та трансформація можливостей.
Модератор:
Оксана Маркарова, Міністр фінансів України


Спікери:
Крістіан Даніельсон, Генеральний директор, Генеральний Директорат з питань європейської політики сусідства і переговорів щодо розширення, Європейська Комісія
Алан Пію, Віце-президент Європейського банку реконструкції та розвитку
Джорджина Бейкер, Віце-президент, IFC
Вільям Тейлор, Тимчасово повірений у справах США в Україні
Сату Кахконен, Регіональний Директор Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови
Жан-Ерік де Загон, Голова Представництва ЄІБ в Україні
Пітер Ерікссон, Міністр міжнародного співробітництва в галузі розвитку, Королівство Швеція
Етьєн де ПОНСЕН, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні
12:20-13:30
Ланч
13:30-14:40
Проекти, які нас змінюють. Історії успіху
Модератор:
Даніель Білак, голова наглядової ради UkraineInvest


Презентація успішних кейсів від компаній:
Томас Сіллесен, Голова правління BIIR Ukraine
Юрій Голянич, Генеральний директор Delta Wilmar Ukraine
Лука Тескарі, Віце-президент з продажів в регіоні Air Liquide Global E&C Solutions France S.A.
Торстейн Йенссен, Старший віце-президент з фінансових питань NBT AS
Володимир Осадчук, Генеральний директор COFCO Agri Ukraine
Манфред Грюндке, Керуючий партнер KNAUF International
Майкл Юркович, Генеральний Директор TIU Canada
*кейси доповнюються
14:40-15:40
Regions: between needs and dreams
Модератори:
Сергій Трофімов, Перший заступник Керівництва Офісу Президента України
Альона Бабак, Міністр розвитку громад та територій України


Спікери:
Юрій Гусєв, Голова Херсонської ОДА
Віталій Туринок, Голова Запорізької ОДА
Вадим Бойченко, Міський Голова м. Маріуполь
Павло Кириленко, Голова Донецької ОДА


Експерти:
Марк Магалецький, Заступник голови ЄБРР в Україні, Стала Інфраструктура
Джейсон Пеллмар, Голова регіонального представництва МФК (IFC) в Україні
Ліонель Рапай, Директор Департаменту кредитних операцій в державному секторі в країнах Східної Європи,EIB
Стівен Шонбергер, Директор з питань сталого розвитку в Європі та Центральній Азії, World Bank
Олена Бойцун, Директорка з інвестицій, Центральна та Східна Європа, Luminate
Сюзан Хільделунд, Державний секретар з питань торгівлі Міністерства закордонних справ Данії
Євген Кравцов, Голова правління АТ “Укрзалізниця”


Проекти:
Концесійний конкурс Херсонського морського порту. Умови базуються на техніко-економічному обґрунтуванні, яке було розроблено за підтримки ЄБРР та МФК
Проект розбудови зрошення, м. Херсон
Проект відновлення системного водопостачання Донецької області
Будівництво ділянки залізниці між магістраллю Попасна – Куп’янськ та залізничною гілкою Лантратівка – Кіндрашівська-Нова, відновлення електрифікації залізничних перевезень у Донецькій і Луганській областях
Будівництво центрального об’єкта поводження з відходами м. Лисичанськ, Луганська область
Полігон твердих відходів та сміттєсортувальна лінія, м. Маріуполь
Проект з постачання питної води, м. Маріуполь
15:40-16:40
Break
16:40-16:50
Points for growth. Investment menu
Модератор:
Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні


Спікери:
Юлія Ковалів, Заступник Керівника Офісу Президента України
Владислав Криклій, Міністр інфраструктури України
Тимофій Милованов, Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України
Олексій Оржель, Міністр енергетики та захисту довкілля України
Дмитро Сенниченко, Голова Фонду державного майна України
16:50-18:00
ZEspeaker
18:00
Evening reception
19:00
СПЕЦІАЛЬНІ ПОДІЇ ТА ЗАХОДИ
Відкриття відновленої траси Запоріжжя – Маріуполь
Захід для ЗМІ
10:00-10:30
Локація: ZEstage
SME’s Investment exhibition.East
Мiсце проведення заходу не вказано

28 ЖОВТНЯ 2019, 14:00
Прес-служба Апарату Верховної Ради України

«Круглий стіл» на тему: «Інституціалізація лобіювання в Україні»
Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування спільно з Комітетом Верховної Ради України з питань правової політики та Асоціацією об’єднаних територіальних громад проводить засідання «круглого столу» на тему: «Інституціалізація лобіювання в Україні».

Захід проводиться відповідно до Плану роботи парламентського Комітету на період другої сесії Верховної Ради України IХ скликання.

Місце проведення засідання: м. Київ, вул. Садова, 3а, к. 416.

Реєстрація учасників заходу розпочинається о 13:30.

Контактні особи щодо організації засідання «круглого столу»:

головний консультант Секретаріату Комітету Степанян Гайк Самвелович

(конт. тел.: 255-39-25, e-mail:stepanian@rada.gov.ua);

головний консультант Секретаріату Комітету Кирилюк Тетяна Миколаївна

(конт. тел.: 255-27-90, e-mail:kyryliuk@rada.gov.ua).

29.10 - 10:00


Пресконференція на тему: "Хто панує у Чорному морі: Росія vs НАТО"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Учасник: Михайло Гончар - президент Центру глобалістики "Стратегія ХХІ", представить новий номер часопису "Чорноморська безпека" та результати моніторингу безпекової ситуації у Чорноморсько-Азовському регіоні, який здійснюється в рамках проєкту "Сприяння безпеці у Чорноморському регіоні шляхом більшої залученості неурядових гравців" за підтримки Чорноморського Трастового Фонду (Black Sea Trust for Regional Cooperation), проєкту Німецького фонду Маршалла США (The German Marshall Fund). Модератор: Віталій Мартинюк - виконавчий директор Центру глобалістики "Стратегія ХХІ". Також запланований виступ Ганни Гопко, народного депутата України VIII скликання, голови Комітету ВР України у закордонних справах (2014–2019).Також відбудеться презентація чергового номеру 3 (35) часопису "Чорноморська безпека".


пресконференція, безпека
Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20

29.10 - 10:00


XVIІ позачерговий з'їзд суддів України, 29 жовтня
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 277-76-34 (33), pressoffice@court.gov.ua
На порядок денний попередньо винесено питання: Про обрання трьох суддів Конституційного Суду України; Про обрання двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України; Інформація органів суддівського самоврядування/врядування про їх діяльність.
збори, правознавство
Мiсце проведення заходу вул. Госпітальна, 12

29.10 - 11:00


Спеціалізована виставка Agro InterBuildExpo
мiсто Київ
Спеціалізована виставка Agro InterBuildExpo, де будуть представлені матеріали та технології для будівництва в агросектор. Організатори: ТОВ "Київський міжнародний контрактовий ярмарок" спільно з Будівельною палатою України.


У рамках ділової програми виставки 30 жовтня проходитиме AGRO Build Space - комунікаційна платформа, на якій будівельники та представники аграрної галузі зможуть побачити реалізовані та запроектовані промислові об'єкти різної для аграрного бізнесу направленості. Відкриття заходу, вітальне слово : Леонід Козаченко - президент Української аграрної конфедерації.
Реєстрація - з 10.30. Програма - programa_zahodu_agrobuild_space.doc
виставка, суспільство
Мiсце проведення заходу Броварський просп., 15 [МВЦ, пав. №4]





У Маріуполі відбудеться "Форум єдності"
мiсто Маріуполь
Масштабний захід, присвячений інституціоналізації діалогу між суспільством та владою. Участь у форумі візьме Президент України Володимир Зеленський, а також міністр інфраструктури України Владислав Криклій, міністерка освіти та науки України Ганна Новосад, міністерка у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Оксана Коляда, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, відомі українські журналісти, правозахисники, експерти з-за кордону тощо. Організатори: Офіс Президента України та Кабінет Міністрів України. Програма - https://unity-forum.com.ua/
еєстрація ЗМІ - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScEHK5DnSmY8mugH-W4HT9Cw94-ifxNl_C3HpfQ0kqXS7q-Uw/viewform?vc=0&c=0&w=1
форум, політика
Мiсце проведення заходу вул. Українського Козацтва, 51

30.10 - 14:30


Милованов доповідатиме на засіданні Комітету ВРУ
мiсто Київ
Засідання Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку щодо пріоритетного розвитку економіки та галузей, розвиток яких повинен простимулювати економічну активність України. З доповіддю запрошений Милованов Тимофій, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. к. 211. Вхід за картками акредитації.
засідання, економіка
Мiсце проведення заходу вул. Садова, 3-А

30.10 - 14:30


Засідання Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом, 30 жовтня
мiсто Київ
к. 620-а. Вхід за картками акредитації.
засідання, політика
Мiсце проведення заходу вул. Садова, 3-А

31.10
Круглий стіл на тему: "Розведення військ на Донбасі як крок до миру чи до поразки?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: maryna96@ukr.net, 287-52-58, (063) 830-18-00, (097) 487-20-00
Організатор: Інститут зовнішньополітичних досліджень при сприянні Генеральної дирекції з обслуговування іноземних представництв.
Учасники: Роман Безсмертний - український політик, дипломат, представник України у політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України (2015-2016 Мінський процес) (узгоджується); Віталій Кулик - директор Інституту досліджень громадянського суспільства; Ігор Козій - військовій експерт Інституту євроатлантичного співробітництва; Олег Жданов - військовий експерт; Григорій Перепелиця - український політолог, конфліктолог-міжнародник, директоp Інституту зовнішньополітичних досліджень.
круглий стіл, безпека
Мiсце проведення заходу вул. Пирогова, 6-А

31.10 - 11:00


Семінар на тему: "Як говорити з дітьми про Голодомор"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: https://docs.google.com/forms/d/1Q3raRNOUGUeI7OJKt0dBcA9PuzjvYMSCRosQIH3en6M/edit
Запрошуються вчителі історії, музейні працівники, завідувачі шкільних музеїв, представники методичних рад із предмета "Історія", заступники директорів із виховної роботи, керівники гуртків гуманітарного профілю. Після семінару учасники зможуть оглянути експозицію найбільшого історичного музею України - НМІУ та ознайомитися з переліком музейних освітніх програм.
семінар, суспільство
Мiсце проведення заходу Національний музей історії України

31.10 - 12:00


Як подолати психологічні проблеми та посттравматичні наслідки війни?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (097) 924-40-34
Міжнародний круглий стіл та презентація дослідженої та науково обгрунтованої техніки, яку вже майже пів століття успішно використовують для подолання ПТСР у багатьох країнах світу.
Проводить: Благодійний Фонд Девіда Лінча у Східній Європі за підтримки Мінветеранів з метою актуалізації проблеми стресових розладів, викликаних військовими діями на Сході України та соціальною напругою. Спеціальні гості з США: др. Фред Тревіс (США) - директор Центру мозку, свідомості та пізнання. Магістр та доктор психології. Один з провідних вчених світу в області неврології, який провів тисячі досліджень, написав сотні наукових статей та книг.
На зустрічі проведе живу демонстрацію впливу техніки на мозок за допомогою ЕЕГ; др. Брайан Різ (США) - полковник, ветеран війн в Іраку та Афганістані, провів вісім років на посаді головного лікаря відділення інтернації у Баграмі (працював з тими, хто повернувся з полону "Талібану" та "Аль-Каїди"), був амбулаторним лікарем для затриманих у в'язниці Абу-Грайб у 2006 р. та в таборі Букка у 2007р. Член Спілки ветеранів іноземних війн (VFW) та Американського легіону.
Учасники: представники Офісу Президента України, Офісу НАТО, Посольства США в Україні, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, Державної прикордонної служби, Національної гвардії України, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Міністерства охорони здоров'я, Служби безпеки України, Національного військово-медичного клінічного центру "ГВКГ", Ветеранських та громадських організацій.
круглий стіл, суспільство
Мiсце проведення заходу вул. М.Пимоненка, 6, Американський дім
06.11 - 12:00


Парламентські слухання на тему: "Безпека діяльності журналістів в Україні: стан, проблеми і шляхи їх вирішення"
мiсто Київ


Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова запрошує представників ЗМІ, інститутів громадянського суспільства, наукової спільноти взяти участь у заході, висловити своє бачення ситуації з питань безпеки діяльності журналістів в Україні та надати пропозиції щодо можливих шляхів вирішення існуючих проблем та превентивних заходів.Реєстрація до 28 жовтня за ел адресою: andriutsa@v.rada.gov.ua, ПІБ, посада, контактні телефони; інформація про виступ, та його тематика; пропозиції (за наявності) до проєкту рекомендацій парламентських слухань.


Конт. тел.: 255-95-31, 255-95-30. Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд
слухання, суспільство
Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [зала засідань]


Новини центральної України
21-22 жовтня
Через погодні умови та велику площу загоряння спостерігається погіршення повітря у Голосіївському районі Києва.
В останні дні соціальні мережі киплять повідомленнями про серйозні проблеми з якістю повітря в багатьох містах України, висловлюються різні гіпотези та розгортаються палкі дискусії з цього приводу. Навіть прем'єр-міністрОлексій Гончарук"помітив цей сигнал" та планує "вийти з комунікацією" щодо "картинок" (скріншотів карти якості повітря SaveEcoBot).
Досудове розслідування стосовно колишнього судді Солом‘янського районного суду міста Києва, затриманому детективами НАБУ у січні 2017 року, закінчено. Обвинувальний акт скеровано до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду по суті.
Суд стягнув з Київради на користь ТОВ «Будеволюція» 365,19 млн грн за рахунок коштів бюджету м. Києва. Про це свідчить рішення Господарського суду м. Києва від 9 жовтня. «Будеволюція» з 2012 року є замовником будівництва багатоповерхових житлових будинків між вул. Бориса Гмирі та вул. Колекторною у Дарницькому районі (Житловий масив «Патріотика»).
Прокурори Києва разом із фіскалами викрили та ліквідували схему ухилення від сплати податків
НКРЕКП прийняла нову методику розрахунку тарифів облгазів і готується до їх підвищення – до двох разів. Облгази вважають це восторжествованою справедливістю, а експерти кажуть, що якість послуг слідом за вартістю не підвищиться. УНІАН спробував розібратися: чи зробила Україна крок назустріч реформі газового ринку або ж надала карт-бланш компаніям-монополістам
Тарас Кутовий летів вертольотом з Києва на Полтавщину і розбився в Оржицькому районі
В воскресенье, 20 октября, в Киеве установили основную часть Шулявского путепровода, которая проходит над проспектом Победы Об этом на своей странице в Facebook сообщил столичный мэр Виталий Кличко. "Голландские специалисты соединяют третий прогон с уже установленными.
Про зовнішню торгівлю товарами Чернігівщини в цифрах
У січні–серпні 2019 р. Чернігівщина експортувала товарів на зовнішній ринок на 6% більше, ніж за аналогічний період минулого року, на суму 495 млн дол. США. Із-за кордону імпортовано товарів на 288 млн дол. США, що на 14% менше. Переважання експорту товарів над їх імпортом забезпечило області позитивне сальдо зовнішньої торгівлі.


23-24 жовтня
22 октября в центре столицы прогремел взрыв. В результате происшествия погибли два человека. Об этом сообщает Информатор. По словам очевидцев, двое мужчин сидели на ступеньках дома по адресу улица Пушкинская, 32. В руках у одного из них была граната. В какой-то момент свидетели услышали громкий щелчок. После чего прозвучал взрыв. Оба мужчины от полученных травм скончались на месте происшествия.
В пяти украинских городах концентрация оксида углерода в воздухе превысила допустимую норму. Об этом сообщил директор Укргидрометцентра Николай Кульбида на брифинге. Во всех крупных городах Украины концентрация оксида углерода составляет от 0,1 до 1,4, что находится в пределах предельно допустимой концентрации (5 микрограммов на метр кубический).
Предварительно по долгу вычислили стоимость прокладки в комплекс инженерных сооружений и коммуникаций
Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду арештувала екснардепа і забудовника Максима Микитася до 14 листопада і збільшила заставу як альтернативу від 5,5 до 80 мільйонів гривень
Народний депутат від "Слуги народу" і ексгендиректор телеканалу "1+1" Олександр Ткаченко користується незадекларованим маєтком в природоохоронній зоні - на Трухановому острові в Києві
У КМДА озвучили причину появи смогу в столиці – до чого тут "продукти життєдіяльності"
Київська влада пояснює утворення густого туману "із продуктами життєдіяльності міста" у столиці особливостями температури в жовтні. Про це повідомляє прес-служба Київської міської ради з посиланням на Управлінні екології та природних ресурсів КМДА. "Уже тривалий час переважає антициклональний характер погоди, коли опади малоймовірні, вітер або слабкий, або взагалі штиль.
У Києві розпочалося тестування прокурорів – це перший етап відбору посадовців до Офісу генпрокурора, що буде переформований з Генпрокуратури. Від результатів тесту залежить, чи залишаться прокурори у правоохоронних органах. Про це докладно розповість кореспондент "5-го каналу" Сергій Барбу.
Стан повітря в Україні За даними Гідрометцентру, стан повітря в Україні відповідає допустимим показникам, притаманним цій порі року. А отже, немає підстав для паніки стосовно значного забруднення повітря. Проте повітря в українських містах загалом не є чистим і безпечним. Гідрометцентр фіксує значні викиди в повітря у промислових містах, зокрема в Маріуполі, Дніпрі, Кам’янському та Запоріжжі.
На 99% авианаправлений в Европу у МАУ есть конкуренты. Не верите? Показываем на конкретных рейсах (укр.)
Деньги на приобретение новых вагонов предусмотрены программой ЕБРР
Інспекція з благоустрою попередила полтавців про відповідальність за спалення опалого листя
Полтавцям рекомендували використати опале листя в якості утеплювача для дерев та кущів, або перетворити на добрива
Киев до сих пор окутан смогом из-за пожара на торфяниках на территории Обуховского района области. Так, по информации Telegram-бота "Индекс качества воздуха в Киеве", самый чистый воздух сейчас фиксируют в Голосеевском районе столицы - индекс качества составил 30 пунктов. В остальных районах Киева показатель воздуха остается опасным.
Затримали бердичівлянку, яку підозрюють у викраденні тримісячного немовляти на Київщині
26-річна жителька міста Бердичів Житомирської області 23 жовтня 2019 року викрала немовля в селищі Коцюбинське на Київщині, видаючи себе за волонтерку. Про це на брифінгу 23 жовтня розповів керівник Ірпінського відділу поліції Київської області Олег Петренко. Брифінг транслювали у фейсбук.
Головне управління статистики в Хмельницькій області опублікувало нові дані щодо чисельності наявного населення в області. Згідно зі статистикою, станом на перше вересня на Хмельниччині проживало 1 мільйон 259 тисяч 020 осіб. Це на 570 людей менше, порівняно з попереднім місяцем.


25-27 жовтня
За ескдепутата Верховної Ради і забудовника Максима Микитася, підозрюваного в організації корупційної схеми з квартирами для Нацгвардії, внесли 80 мільйонів гривень застави.
За результатами проведених заходів державного фінансового контролю фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області впродовж січня-вересня 2019 року виявили втрат матеріальних і фінансових ресурсів на загальну суму 34,4 млн грн. Завдяки діям аудиторів забезпечено відшкодування втрат на суму понад 12,2 млн грн.
Від початку запровадження ініціативи про надання земельних ділянок учасникам бойових дій до сьогодні у Кіровоградській області військовослужбовці завершили процес оформлення у власність 11,47 тис. земельних ділянок загальною площею майже 21,74 тис. гектарів.
Тариф на тепло для населения в Киеве в начале отопительного сезона меняться не будет.
У п'ятницю, 25 жовтня, у Києві та всіх обласних центрах України відбулася ініційована партією "Національний корпус" акція протесту "Ні капітуляції. Час діяти", під час якої активісти виступали проти реалізації сценарію, який передбачає реалізація "формули Штайнмаєра" .
Разом з чоловіком, уродженцем Народної Республіки Бангладеш, оперативники Департаменту боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми (ДБЗПТЛ) Національної поліції України затримали ще чотирьох вихідців з цієї держави. Частина з них перебувала в Україні незаконно. Заходи відбувалися із залученням прикордонників в рамках операції "Мігрант".
Депутати Київської міської ради схвалили рішення про реорганізацію закладів охорони здоров’я вторинного та третинного рівнів
Департамент містобудування та архітектури КМДА в апеляційному суді підтримує позовні вимоги забудовника Поштової площі ТОВ "Хенсфорд-Україна" проти громади міста, яка виступає проти будівництва на площі торговельно-розважального центру. Під час розкопок на площі було знайдено вулицю часів Київської Русі, а сама площа має статус національної пам'ятки архітектури та історії.
В Украине зафиксирован первый подтвержденный случай вакциноассоциированного паралитического полиомиелита, который был обнаружен у двухлетнего ребенка из Волынской области.
Рятувальники наголошують, що суттєвих підстав для стурбованості щодо стану повітря в Україні немає.
На Полтавщині протягом останніх трьох місяців заклади первинної меддопомоги отримали від Нацслужби здоров’я понад 158 млн грн
46 медичних закладів первинної допомоги на Полтавщині уклали договори з НСЗУ та отримали 158 млн 825 тис. 314 грн за третій квартал
Згідно із розпорядженням президента звільнено голів РДА: Ларису Звірко та Віктора Федоренка
На нинішній час заборгованість мешканців Кременчука за спожиті послуги з теплопостачання перед АТ «Полтаваобленерго» становить майже 110 млн грн
Советскую радиолокационную станцию на час превратили в огромный арт-объект со звуками Чернобыля. Информация об этом опубликована на странице проекта "Artefact art-project" в социальной сети Facebook. Скульптуру создали режиссер документального арт-кино "Артефакты Чернобыля" и автор проекта Валерий Коршунов, а также медиа-артист Ярослав Костенко.
Сегодня, 24 октября, в Заречном райсуде Сум состоялось подготовительное заседание по делу по обвинению заместителя прокурора Сумской области Сергея Маслюка. Защитник обвиняемого ходатайствовал о возвращении обвинительного акта, как такого, который противоречит нормам уголовного процессуального законодательства, пишет sumy.today.


Коментарі