Головні новини 24-30 червня + Анонси

Медведчук перед виборами знов приміряв образ звільнювача полонених. Верховний суд Австрії дозволив екстрадувати Фірташа в США. ДБР обшукували чиновників Міноборони. Україна покидає ПАРЄ.



27 червня лідери "ДНР" та "ЛНР" погодилися звільнити чотирьох українських полонених. Про це заявив лідер політради "Опозиційної платформи - За життя" Віктор Медведчук.
Серед них:
  •           Дмитро Великий - 1988 року народження, з Павлограда. Перебуває у розшуку з 9 червня 2016 року. Розшукується за ст. 407 Ч.4 (Самовільне залишення військової частини або місця служби). За даними бойовиків, потрапив у полон 11 вересня 2016 року.
  •           Яків Веремейчик - 1986 року. Служив за контрактом у 14-й механізованій бригаді, мав звання старшого солдата і шестеро людей у підпорядкуванні. Потрапив у полон разом із побратимом Юрієм Євтушком у ніч на 26 травня 2018 року неподалік Катеринівки.

"30 травня на шостий день утримування у бойовиків (Яків - ред.) зателефонував і сказав, що у полоні. Спочатку набрав батьків, потім – мене. "Лєна, – каже. – Швидко взяла себе в руки. В мене все добре, не плач. Я в полоні, в мене все добре. Я живий, здоровий. Юра зі мною". І вибив", - розповіла його дружина.
  •           Горяїнов Максим - 1984 року. Старший солдат. Потрапив в полон з сімома іншими військовими 43 мпб "Патріот" 22 травня.
  •           Едуард Міхеєв - 1964 року. Ресурси, підконтрольні бойовикам, повідомляють, що Міхєєв жив в селищі Кленовий поблизу Ровеньок і "раніше проходив службу в Народній міліції "ЛНР". Потім бойовики звинуватили чоловіка у тому, що його "завербувала СБУ" влітку 2017 року.

"Сам засуджений повністю визнав свою провину і в якості виправдання зазначив, що "не вважає себе громадянином ЛНР", тому мав право співпрацювати з українськими спецслужбами", - повідомляють підконтрольні бойовикам ресурси. У квітні минулого року бойовики "засудили" чоловіка до 12 років. 
Після таких новин під офісом президента Зеленського провели дві акції, спочатку біля ОПУ зібралися націоналістичні сили з вимогою відповісти "Хто такий Медведчук?", а потім до будівлі принесли труну учасники акції "Похорон Конституції".
Обурило, що Медведчук без повноважень від держави займається такими питаннями.
Націоналісти, зокрема представники "Національно корпусу", Свободи", "Правого сектору" вимагають керівництво країни дати оцінку діям кума Володимира Путіна Віктора Медведчуку і відповісти на питання, хто він такий і чому має право зустрічатися з бойовиками і представниками країни-агресора та спілкуватися від свого імені на державні теми та представляти держінтереси.
Далі, в аеропорту "Київ" в 29 червня момент зустрічі звільнених полонених Співробітники служби безпеки України затримали звільненого з полону Дмитра Великого. Його супроводили додому на Дніпропетровщину в Павлоградський район Дніпропетровської області, показали батькам і забрали в СІЗО. Великий до потрапляння в полон перебував у розшуку за підозрою у самовільному залишенні військової частини або місця служби.
В офіційному повідомленні ще пише: "Ніяких порушень прав громадянина при супроводженні у військову прокуратуру не відбувалося, рішення про подальші процесуальні дії будуть прийматися військовою прокуратурою."
В ефірі телеканалу "112" Великий розповів, що вночі, 29 червня, в будинок, де він живе з батьками, прибули співробітники СБУ.
"Вчора 15 хвилин побув з батьками, прибігли люди з автоматами, перестрибнули через паркан. Я сказав, що не втечу і щоб мені хоча б дали одягнутися, але не дали. Показали посвідчення, що вони співробітники СБУ", - повідомив Великий і додав, що його повезли в СБУ і протримали там до 4 ранку.
"Я нікуди не ховався і говорив, що хочу поспілкуватися з нашими структурами, тому що у мене є інформація про хлопців, які там знаходяться (в полоні у бойовиків - ред.)", - заявив Великий.
Справді, після перебування в СБУ, його відправили у військову прокуратуру, а потім у відділення поліції в Павлоград.
Великий перебував в ув'язненні у бойовиків в Макіївці.

Цього тижня Верховний суд Австрії дозволив екстрадицію українського олігарха Дмитра Фірташа до США. Про це заявив суддя Верховного суду Австрії на засіданні 25 червня у Відні.
Цим рішенням він не задовольнив апеляцію адвокатів бізнесмена, яку вони подали у грудні 2017 року.
Остаточне рішення має затвердити міністр юстиції Австрії.
Фірташ перед засіданням суду справу не коментував, на запитання журналістів не відповів.
Австрійська влада затримала Фірташа в 2014 році. Якщо Австрія ухвалить рішення про його екстрадицію, колишнього союзника українського екс-президента Віктора Януковича можуть видати Сполученим Штатам у липні.
Фірташ заперечує правопорушення. Його захист наполягає, що США не мають юрисдикції щодо злочинів в Індії. Суддя Палмаєр постановила, що ця справа може розглядатися в США, оскільки схема вплинула на чиказьку компанію Boeing.

Державне бюро розслідувань провело близько 40 обшуків у посадовців міністерства оборони в межах справи про закупівлю за завищеними цінами речей для Збройних сил України.
Про це повідомив на брифінгу в середу директор ДБР Роман Труба.
За його словами, слідчі дії проводяться вдома і в офісах чиновників.
За попередніми висновками, каже Труба, ця злочинна діяльність завдала державі біля 100 млн грн збитків.
Крім того, розповідає голова ДБР, були закуплені 20 тисяч бронежилетів поганої якості і намети, не придатні для проживання. "Три з п'яти бронежилетів прострілюються", - наголосив він.
Як розповів голова правоохоронного відомства, усього за завищеними цінами було закуплено 100 тисяч комплектів військової форми, при цьому за кожен вид одягу було сплачено близько 10 зайвих мільйонів.
За його словами, у слідства є версія, що до оборудок можуть бути причетні один з керівників Міноборони, а також керівництво департаментів і управліньміністерства.
"Ці особи діяли в групі з іншими службовими особами суб'єктів приватного права, а також дослідницьких закладів", - каже Труба.
Він розповів також, що під час обшуків у фігурантів справи вилучено 11 тисяч бронежилетів і документація про постачання.
За інформацією голови ДБР, це кримінальне провадження вже розслідується 2 місяці, але наразі про підозру нікому не оголошено.
У ДБР розповіли, що неякісні бронежилети вилучили на військових складах у Хмельницькому, Києві, Одесі і Харкові, і запевнили, що ці засоби захисту не встигли потрапити у зону бойових дій на Донбасі.
У відомстві відмовились назвати фірму-поставника амуніції, але Труба повідомив, що договір на постачання був укладений з Міноборони на початку 2019 року. Він додав також, що перед цим бронежилети були перевірені, і чиновники прекрасно розуміли, що закуповують неякісний товар.
Згідно з системою закупівель "Прозорро", на початку року Міністерство оборони здійснило єдину закупку партії бронежилетів - у ТОВ "Наукове виробниче підприємство "ТЕМП-3000".
За останні 2,5 роки Міноборони закупило у цієї компанії товарів майже на 1,1 мільярда гривень.

Повернення Росії в ПАРЄ

Церковне питання

Вибори

Інші важливі новини

Анонси
01.07 - 03.07
Володимир Зеленський відвідає з візитом Канаду
мiсто не вказано
У Торонто Глава держави візьме участь у міжнародній Конференції з підтримки реформ в Україні. Також заплановані зустрічі Президента України з Прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, міністром закордонних справ Христею Фріланд, членами канадського парламенту та представниками ділових кіл. Крім того, Володимир Зеленський проведе зустріч з українською громадою Канади 

01.07 - 10:00

Telegram: інструмент комунікації з громадськістю чи засіб передвиборчих маніпуляцій?

органiзатор Міністерство інформаційної політики України, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: golovko@ukrinform.com
 

 
  Учасники:  Дмитро Золотухін -  заступник міністра інформаційної політики України; Олексій Харченко - старший фахівець з питань комунікації "Association4U"; Альона Дєньга -  спеціаліст по діджитал комунікаціям та інтернет-маркетингу; Андрій Бродецький -  автор Telegram-каналу  "Технологии, медиа и общество".


Питання до обговорення:

Telegram  в Україні: особливості та відмінності розвитку.

Telegram  як засіб комунікації для державних органів і політиків.

Втручання  в українські вибори шляхом отримання переваги в інформаційному просторі, зокрема  через Telegram.

Російські  політичні канали в Telegram як важіль впливу на інформаційний порядок денний.

Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ


Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 2]

01.07 - 10:30
Виборча кампанія в червні: реєстрація кандидатів, агітація та інші тенденції
органiзатор Громадянська мережа ОПОРА, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: golovko@ukrinform.com
Пресконференція щодо перебігу виборчого процесу під час позачергових виборів до Верховної Ради на тему: "Виборча кампанія в червні: реєстрація кандидатів, агітація та інші тенденції".     Учасники: Ольга Айвазовська - голова правління Громадянської мережі "ОПОРА"; Олександр Клюжев - аналітик Громадянської мережі "ОПОРА"; Олександр Неберикут - аналітик Громадянської мережі "ОПОРА".     Коротко. Учасники пресконференції  розкажуть про перебіг виборчої кампанії та ймовірні порушення виборчого законодавства впродовж червня, а також огляд реєстрації кандидатів.     Довідково. Спостереження "ОПОРИ" спрямоване на незаангажовану оцінку процесу підготовки та проведення виборів, сприяння чесним та вільним виборам, попередження порушень.     Громадянська мережа "ОПОРА" проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами до Верховної Ради. З моменту офіційного старту виборчої кампанії до спостереження залучено 253 спостерігачі по всій країні. А в день голосування 21 липня 2019 року до них долучаться ще понад 1 500 спостерігачів. Вони також здійснюватимуть паралельний підрахунок голосів (PVT – parallel vote tabulation) з метою отримання результатів виборів. Крім того, вони моніторять використання бюджетних ресурсів у цілях непрямої агітації, навчають правоохоронні органи щодо особливостей виборчого процесу.

Також Громадянська мережа "ОПОРА"   запустила мережу громадських омбудсменів із захисту виборчих прав громадян, оцінила виконання Україною рекомендацій міжнародних місій щодо виборчої реформи та займається просвітою виборців.

Додаткова інформація за тел.:  044 591 44 44,  e-mail: info@opora.org.ua

Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32

Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ


Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]

01.07 - 12:00

Моніторинг електоральних орієнтацій населення України, 1 липня
мiсто Київ
Пресконференція на тему: "Моніторинг електоральних орієнтацій населення України" за результатами шести хвиль ролінгового опитування, проведеного з 22 по 28 червня 2019 року. Учасники: голова правління Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Ольга Балакірєва, директор Центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук, директор з розвитку Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременка Володимир Барабаш.  Реєстрація на місці за редакційними посвідченнями


Мiсце проведення заходу вул. Рейтарська, 8/5-А [пресцентр]

01.07 - 12:00

Як Україна вшанує п'яту річницю звільнення міст сходу?
органiзатор Український інститут національної пам"яті, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: golovko@ukrinform.com

Презентація програми заходів та соціальної інформаційної кампанії до 5-річчя звільнення міст сходу України.

Учасники: Володимир В’ятрович - голова Українського інституту національної пам’яті; Олександр Харченко – генеральний директор Укрінформу; Олександр Терещенко – ветеран російсько-української війни, кавалер Ордену "За мужність" ІІІ ступеню, заступник міністра у справах ветеранів України; Людмила Рибченко – заступник генерального директора Національного музею історії України у Другій світовій війні.


Коротко. Відразу після пресконференції о 13:00 усі охочі матимуть  змогу взяти участь у відкритті фотовиставки "Вертаємо своє" до 5-річчя звільнення міст сходу України у вікнах Укрінформу.


Детальніше за посиланням: http://bit.ly/2REXrUv
Додаткова інформація за  тел.:  0971770939 (Аліна Карбан)


Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32


Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ
презентація, суспільство

Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 1]

01.07 - 13:30

Повернення РФ в ПАРЄ: хитрий план Європи чи поразка для України?
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 284-57-62
Учасники: Павло Рудяков - політолог, директор інформаційно-аналітичного центру "Перспектива"; Андрій Вігірінський - політичний експерт; Володимир Воля - експерт-міжнародник Українського центру аналізу та менеджменту політики 


Мiсце проведення заходу вул. Бастіонна, 5/13 [пресцентр]

01.07 - 15:00

Пресконференція Інституту світової політики на тему: "Ситуація в ПАРЄ. Позиція української делегації"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 253-54-74
Учасники: Борислав Береза, народний депутат України 8-го скликання, заступник члена Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи; Євген Магда, директор Інституту світової політики


Мiсце проведення заходу вул. Шовковична, 8/20 []

02.07 - 14:00

Чи може Facebook бути ефективним щодо протидії мови ненависті та дезінформації?
органiзатор Міністерство інформаційної політики України, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: golovko@ukrinform.com

"Круглий стіл" на тему: "Чи може Facebook бути ефективним щодо протидії мови ненависті та дезінформації? Прозорість алгоритмів та інтереси користувачів".


Організатори: Міністерство інформаційної політики України; ГО "Інтерньюз-Україна".


Учасники: Дмитро Золотухін -  заступник міністра інформаційної політики України; Віталій Мороз -  керівник програм нових медіа ГО "Інтерньюз-Україна"; Ігор Розкладай -  юрист ЦЕДЕМ; медіаексперти, урядові спеціалісти, представники приватного сектору та  громадянського суспільства.


Довідково. Захід проходить за підтримки "Медійної програми в Україні", що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією "Internews".


Контактний телефон Прес-центру: (044)  299-03-32


Вхід за службовими посвідченнями та картками НСЖУ


Мiсце проведення заходу Укрінформ [Зала 2]

02.07 - 16:00

Нові правила українського правопису: Печерська РДА запрошує громадськість на лекції
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (067) 177-01-71, (044) 280-16-40
За ініціативи голови Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергія Мартинчука, Інститут філології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка проведе безкоштовний курс лекцій вживання та використання нових норм та правил "Українського правопису". Метою проведення лекцій є покращення знання української мови, використання нових норм та правил застосування "Українського правопису" для державних службовців, працівників райдержадміністрації, представників інститутів громадянського суспільства.
тренінг, освіта

Мiсце проведення заходу вул. М. Омеляновича-Павленка, 15 []

03.07 - 12:00

Презентація виставки артефактів "Вертаємо своє" до 5-ї річниці визволення міст сходу України
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (097) 168-86-57, (097) 647-98-64
На виставці буде представлено 42 фотографії, які розкажуть про хронологію подій визволення Маріуполя, Слов’янська, Краматорська, Сєверодонецька, Лисичанська і ще десятка населених пунктів. Про долі учасників боїв розповідатимуть артефакти.
Знаковими на виставці є переможні українські прапори, що були підняті над визволеними Краматорськом, Маріуполем та Щастям. Частину представлених на виставці матеріалів відвідувачі побачить вперше.

У презентації проєкту візьмуть участь родини загиблих, учасники подій та представники органів влади
виставка, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Лаврська, 27 [Національний музей історії України у Другій світовій війні]

05.07 - 09:30
Прессніданок: Обмін думками стосовно виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС (транспортна галузь)
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: tetiana.kuras@egis.ukraina.com
Доповідачі: Віктор Довгань - заступник міністра інфраструктури України з питань Європейської інтеграції; Йоганес Бауер - голова відділу експлуатації 3 "Економічне співробітництво, енергія, інфраструктура та навколишнє середовище", Представництво ЄС в Україні; Олів’є Уден - заступник керівника групи проекту ЄС ASSIST. З нагоди успішного проекту AASISTS, що фінансується ЄС, відбудеться також вечірній прийом для створення та зміцнення ділових зв’язків – о 18.30.
круглий стіл, економіка

Мiсце проведення заходу бул. Т. Шевченка/вул. Пушкінська, 5-7/29 [ресторан Atmosfera (дах готелю "Прем'єр Палац")]

06.07 - 16:00
Щорічний Пікнік Американської торговельної палати в Україні до Дня Незалежності США
мiсто Київ
У програмі: велика дитяча зона розваг та конкурси для дорослих, їжа в американському стилі та прохолодні напої, виступи сучасних музичних гуртів, розіграш крутих подарунків.
Деталі та перепустки - http://www.chamber.ua/Events/Event/11200
святкування, суспільство

Мiсце проведення заходу Святошинський провулок, 3-А [стадіон Київської міжнародної школи]

06.07 - 17:00
У Національному музеї народної архітектури та побуту України проводиться народне свято - Івана Купала
мiсто Київ
На святі відвідувачі матимуть змогу познайомитися і стати безпосередніми учасниками давніх традиційних українських обрядів: вінкоплетіння, прибирання купальського деревця, добування "Живого вогню" та урочистого запалення вогнища, водіння хороводів, ворожіння на вінках, пускання палаючих коліс, очищення вогнем та водою. Фольклорні колективи з Київської, Житомирської, Чернігівської, Вінницької, Хмельницької, Рівненської областей познайомлять Вас з купальським дійством свого регіону на сцені.
Контакти: zelenkoelena@ ukr.net; (067) 905-25-74
святкування, культура

Мiсце проведення заходу вул. Лаврська, 33, Співоче поле Печерського ландшафтного парку []

09.07 - 14:00
Семінар на тему: "Пріоритети навчання політиків через призму міжнародного досвіду"
мiсто Київ
Семінар на тему: "Пріоритети навчання політиків через призму міжнародного досвіду", ключовим результатом якого буде формування контенту безкоштовної міжнародної навчальної програми "AIR for Ukraine" на 2019-2021 роки для 10000 учасників.

Проводить: ГО "Академія сучасного політика" за сприяння народного депутата України Андрія Немировського. До участі запрошуються народні депутати України, відповідальні працівники центральних органів виконавчої влади, представники неурядових організацій, ЗМІ, науковці та іноземні гості.
Реєстрація - з 13.00. Вхід за картками акредитації через 1-й під'їзд
семінар, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. Грушевського, 5 [конференц-зала]

11.07 - 14:00
"Про оцінку впливу на довкілля", "Про стратегічну екологічну оцінку". Досягнуті результати та проблеми". Розширене засідання
мiсто Київ
Розширене засідання Комітету підприємців з питань природокористування та охорони довкілля при ТПП України та профільного Комітету громадської ради Мінприроди у форматі круглого столу "Закони України "Про оцінку впливу на довкілля", "Про стратегічну екологічну оцінку". Досягнуті результати та проблеми"
засідання, суспільство

Мiсце проведення заходу вул. В.Житомирська, 33 [ТПП України, конференцзала "Колізей"]


Новини центральної України
24-25 червня
На ділянці на території заводу "Арсенал", переданій у користування Генпрокуратурі під промисловість, збудують житловий будинок компанії, пов’язані з другом глави АП Андрієм Богданом та кандидатом у депутати ВР від партії "Опозиційна платформа – За життя".
Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надасть Київській міській державній адміністрації (КМДА) звіт про доцільність розвитку швидкісного транспортного коридору в мікрорайон Троєщина в Києві.
Адміністрація Київського національного університету ім. Тараса Шевченка в понеділок отримала повідомлення про мінування корпусів вишу, персонал і студентів евакуювали.
У суботу, 22 червня, чинна депутатка Київради (фракція "Солідарність") Людмила Костенко прийшла на випускний до учнів ліцею №157, що на Оболоні, привітала їх зі святом і подарувала медалі з написом: "Саме ти зміниш цей світ! Депутат Київради Людмила Костенко".
Щороку округи нардепів отримують субвенції – грошову допомогу, яку Кабмін надає місцевим бюджетам з державного під конкретні проекти. Ініціювати виділення субвенцій можуть як самі народні депутати, так й інші суб'єкти. Частина парламентарів використовує субвенції, тобто кошти платників податків, для самореклами.
На улицы Киева уже вышли инспекторы по парковке. Они обнаруживают машины, припаркованные на остановках общественного транспорта или в зоне действия знака о запрете парковаться.
З початку року державні інспектори Управління з контрою за використанням та охороною земель Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області здійснили 479 заходів державного контролю. В результаті здійснення заходів виявлено 215 порушень вимог земельного законодавства.
Міська влада готова сприяти в отриманні необхідних дозволів, аби ошукані вкладники Войцеховського могли самостійно закінчити будівництво свого житла. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час зустрічі з ініціативною групою ошуканих вкладників будівельної афери. «Я вдячний за вашу конструктивну позицію.
Місто постійно працює над тим, аби комунальне майно громади Києва було збережено, а незаконно вибуте із комунальної власності – повернуто у власність столиці. За 6 місяців поточного року витребувано на користь територіальної громади Києва, на підставі рішень судів, які набрали законної сили – 3 об’єкти.
Рівень кишкової палички на пляжах Полтави перевищений у 22 рази, в Кременчуці — у 140 разів
Все рейсы будет принимать аэропорт "Борисполь". Как сообщает пресс-служба аэропорта "Киев" имени Игоря Сикорского ("Жуляны"), воздушные ворота не будут принимать и отправлять самолеты с 2-го по 10 сентября. Причина временных неудобств - ремонт взлетно-посадочной полосы и рулежных дорожек.  Все это время рейсы будет принимать аэропорт "Борисполь".
Утром в понедельник, 24-го июня, "Киевпастранс" отменил девять рейсов городской электрички. Об этом пишет пресс-служба "Киевпастранса", передает 44.ua. Отмечается, что 9 утренних рейсов были отменены по техническим причинам. "Безопасность пассажиров превыше всего", - отмечают в пресс-службе.
На одном из сумских рынков обустроят 30 дополнительных мест для торговли сельхозпродукцией Дирекция рынка МП ПТП «ВМ», расположеноого по ул. Леваневского, дала согласие на обустройство дополнительных 30 мест для торговли сельхозпродукцией. К такому решению пришли во время выездного совещания при заместителе мэра Ольге ВОЛОШИНОЙ представители управления «Инспекция по благоустройству города Сумы»
Директор «Житомирводоканалу» про відключення води, ремонтні роботи, брудну воду з крану та винних у затримці підключення
У Житомирі водоканал закликав людей запастися водою, бо ж на два дні припиняв водопостачання у місті й просив поставитися до цього із розумінням. Втім, без шквалу критики, обурень та претензій не минулося. Почалося з вечора, 20 червня, перед відключенням, коли житомиряни стали постити у соцмережах відео ванн з брудною водою.
Сьогодні в обласному центрі розпочали роботу наряди патрульних, які нестимуть службу на велосипедах. Забезпечувати громадський порядок та безпеку на вулицях Кропивницького вирушили перші велопатрулі. Як зазначає патрульна поліція Кіровоградськох області на своїй фейсбук-сторінці, патрулювання на двоколісних транспортних засобах має ряд переваг у порівнянні з авто- та пішим наглядом.


26-27 червня
25 июня Киев получил два из 55 новых 19-метровых троллейбусов Богдан Т90117 в рамках выполнения контракта "Богдан Моторс" с КП "Киевпастранс".
На платформі на Видубичах для зупинки Kyiv Boryspil Expess будуються два виходи та входи, завершується монтаж фундаменту пасажирської платформи.
Суд повернув проспектам Бандери і Шухевича старі назви. Київрада повторно проголосує за перейменування
Столична влада готує апеляцію на ухвалу Окружного адміністративного суду
У четвер, 27 червня близько першої години ночі невідомі напали на колишнього голову Конотопа Артема Семеніхіна. У потерпілого тяжкі тілесні ушкодження. Зараз він знаходиться в реанімаційному відділенні.

28-30 червня
Інформація від детективів НАБУ допомогла Антимонопольному комітету України (АМКУ) викрити змову двох компаній-учасниць процедур закупівель будівельних послуг для трьох об’єктів у місті Києві. За спотворення результатів тендеру Київське обласне територіальне відділення АМКУ наклало на них штраф на загальну суму майже 262 млн грн та заборонило брати участь у публічних закупівлях.
В селе Бышев Киевской области неизвестный поджог три маршрутки. В результате пожара огнем уничтожены три автобуса. Из людей никто не пострадал. Об этом сообщает отдел коммуникации областной полиции. Возгорание автобусов произошло около 01:00 ночи. На месте происшествия работали спасатели и работники Макаровского отделения полиции.
Ночью 27 июня в Киевской области неизвестные сожгли три автобуса, которые перевозили льготников, после чего их арендатор самовольно забрал автобусы и повесил на них предвыборную рекламу своего Благотворительного Фонда «Вместе в Будущее» народного депутата от БПП Руслана Сольвара. Об этом сообщает представитель БФ Роман Зорин.
Вчора об 11:00 в Лубнах відкрили Коворкінг змін. Це простір для містян, де працюють волонтери партії «Голос». Для лубенців проводять тренінги, зустрічі та спілкуються з усіма охочими до змін.
Вартість ремонту траси Київ — Харків у межах Полтави зросла до 213 млн грн
На ремонт траси від «Metro» до «Шашлички» потрібно 213 млн грн. Через відсутність повного фінансування роботи можуть зупинитися вже за місяць
У Вінниці відремонтують Центральний автовокзал
До кінця літа планують провести ремонт будівлі Центрального автовокзалу Вінниці, який знаходиться на вулиці Київській. Наразі встигли оновити вікна. Про це редакції сайту Vinbazar.com розповів керівник ПАТ "Вінницьке обласне підприємство автобусних станцій 10599" Олександр Швачій . За його словами, роботи з оновлення вигляду автовокзалу тривають.
На Вінниччині продовжується робота з реформування військових комісаріатів у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Система обслуговування громадян стане більш автоматизованою, паперові дані переведуть у електронний формат. Відвідувачів прийматимуть не два дні на тиждень, а п'ять.
З 19 по 25 червня у комунальному транспорті Житомира рахували пільговиків. Про результати підрахунку обсягів пільгових перевезень 26 червня на своїй сторінці у соцмережі повідомив директор КП «Житомиртранспорт» Іван Фурлет. «Останній тиждень у комунальному транспорті Житомира підраховували обсяг пільгових перевезень.
На 1 січня 2019 року на Чернігівщині, за розрахунками, постійно проживали 997,2 тис. осіб (2,4% населення України). За рік кількість жителів області скоротилася на 14,3 тис., або на 1,4%. Наймолодша вікова група населення (0–14 років) становить 136 тис., або 13,6%.

Коментарі