Головні новини 17-23 вересня + Анонси


Верховна Рада збільшила і призначила ЦВК. Нові підозри депутатам з Опоблоку. Україна повідомила росіян про розірвання договору «Про дружбу і співпрацю». Влада Туреччини першою після України почала розслідування купівлі місцевими фірмами антрациту з окупованої частини Донбасу. Новини в справі полковника Без’язикова, арештованого зі звинуваченнями в шпигунстві на «ДНР-ЛНР». Суд ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури Омеляна. Знову про угорські паспорти і томос.



Верховна Рада 18 вересня збільшила кількісний склад Центральної виборчої комісії із 15 до 17 членів. Після того відразу вдалося прийняти новий склад ЦВК.
За ухвалення законопроекту про збільшення кількості членів комісії проголосувало 236 депутатів.
"Ми зможемо розв’язати дилему, коли в поданні (Президента щодо кандидатів на посаду членів комісії - ред.) є 14 кандидатур на 13 вакансій... Ми зможемо розв’язати дилему і дати можливість усім фракціям парламенту мати своє представництво. Цей спосіб дозволяє нам політично взяти на себе відповідальність і вирішити усі суперечності", - наголосив під час доповіді щодо законопроекту його автор Голова ВР Андрій Парубій.
Збільшення кількості членів ЦВК мотивувалося забезпеченням пропорційного представництва політичних сил у складі комісії, згідно з вимогами резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи 2203 (2018).
Президент ще 23 січня підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії, у списку - 14 кандидатів. Глава держави також підписав лист про звільнення нинішніх членів ЦВК.
1 червня 2014 року завершився термін повноважень 12 із 15 членів ЦВК, у лютому 2017 року - ще одного члена комісії.
20 вересня Верховна Рада проголосувала за новий склад Центральної виборчої комісії. Відповідно до рейтингового голосування новими членами ЦВК стали 14 кандидатів.

Під час епопеї з ЦВК, Голова Верховної Ради Андрій Парубій передав до парламентського комітету з питань регламенту подання генерального прокурора про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів із фракції "Опозиційний блок" Олександра Вілкула, Сергія Дунаєва та Дмитра Колєснікова.
А.Парубій на пленарному засіданні парламенту у вівторок поінформував парламентарів, що отримав від генерального прокурора подання на цих народних депутатів.
"Я невідкладно передаю документи на розгляд комітету з питань регламенту. Я переконаний, ми маємо підтримати подання генерального прокурора своїми голосами. Якщо народний депутат невинуватий, він зможе, як будь-який громадянин, довести свою невинуватість у суді", - заявив він.

У середу, 19 вересня, набув чинності указ президента України Петра Порошенка про введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони щодо припинення договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та РФ.
Відповідно до тексту указу, він набуває чинності від дня його оприлюднення. Указ опублікувало видання "Урядовий кур'єр".
Раніше, 6 вересня, РНБО України підтримала ініціативу президента щодо непродовження договору про дружбу, співробітництво і партнерство з РФ на десять років. 17 вересня президент України підписав відповідний указ "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 6 вересня 2018 р. "Про договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".
Договір підписали 31 травня 1997 року терміном на 10 років (із подальшою автоматичною пролонгацією, якщо сторони не будуть проти). Верховна Рада ратифікувала документ 14 січня 1998 року, Держдума РФ - 25 грудня 1998 року. Договір набув чинності 1 квітня 1999 року - з моменту обміну ратифікаційними грамотами.
Договором закріплювався принцип стратегічного партнерства, визнання непорушності наявних кордонів, поваги територіальної цілісності та взаємного зобов'язання держав не використовувати свою територію на шкоду безпеці одне одного.
Україна надіслала Росії офіційне повідомлення, що виходить з угоди про дружбу з нею. Про це на брифінгу в 20 вресня сказав міністр іноземних справ Павло Клімкін.
"Сьогодні ми передали відповідну ноту Росії", - повідомив він.
Міністр зазначив, що в цьому так званому великому договорі навіть не передбачена норма врегулювання суперечок між державами. Клімкін заявив, що українська сторона не дасть "Росії маніпулювати призупиненням низки двосторонніх угод". Глава МЗС зазначив, що відповідний законопроект про непродовження договору про дружбу і співробітництво з РФ буде внесений до Верховної Ради після "внутрішньодержавного погодження".
"Щойно був оприлюднений відповідний указ президента, ми ще до його оприлюднення підготували проект цього закону. Того ж дня я підписав його і почав процедуру внутрішньодержавного погодження. Така процедура є, зараз ми її спокійно проведемо разом з нашими юристами, в тому числі з нашими партнерам ... Це має бути зроблено до дати, коли договір втратить силу. Цей закон дуже простий - там фактично кілька рядків ... Зараз він пройде процедуру внутрішньодержавного погодження та буде внесений (до Верховної Ради - ред.), - пояснив міністр.

Влада Туреччини першою після України почала розслідування купівлі місцевими фірмами антрациту з окупованої частини Донбасу, натомість країни Європейського Союзу ігнорують цю проблему. Про це повідомило "Польське радіо" з посиланням на розслідування журналістів Dziennik Gazeta Prawna.
Видання звернулося до дипломатичних установ 18 європейських держав із питанням про те, що вони зробили, аби заблокувати закупівлю вугілля з тієї частини Донбасу, котра контролюється сепаратистами. У відповідях, як наголошує часопис, домінують спроби переадресувати питання до когось іншого або заяви про повагу до територіальної цілісності України. Більшість міністерств, до яких звернулася газета, взагалі не відповіла на її запит. У тому числі й бельгійське, чия країна є другою в ЄС за обсягом імпорту цієї сировини (431 тис. т з березня 2017 до липня 2018 років).
Відсутність зацікавлення цим питанням проявила також і влада Болгарії (80 тис. т). Митне агентство в Софії підкреслює, що ЄС ввів ембарґо лише на торгівлю з Кримом і Севастополем. "Немає аналогічних правових актів, котрі б забороняли імпорт із самопроголошених, так званих і невизнаних Донецької і Луганської народних республік", - читаємо в офіційній відповіді на запит польської газети. Такої ж інтерпретації дотримуються уряди інших держав, у тому числі й Польщі.
Проте юристи, з якими розмовляли автори статті, наголошують, що можлива також інакша інтерпретація євросоюзного законодавства: оскільки обидві так звані республіки опинилися в чорному списку ЄС, то нелегальною є кожна трансакція, яка приносить їм прибуток. 5 липня євродепутат Ярослав Валенса звернувся до Єврокомісії із запитом про обов’язкову інтерпретацію цього питання. Відповіді немає досі.

18 вересня, в Шевченківському райсуді столиці сторона обвинувачення оприлюднила чергові докази співпраці з бойовиками звільненого з полону військового Івана Без'язикова. Заслухали стенограми телефонних розмов. Без'язиков, за версією обвинувачення, мав доступ до комп'ютера і роздавав накази.
Прокурор зауважив, що від 2014 до липня 2016 року обвинувачений став до лав терористів із "ДНР" і працював у так званому розвідувальному управлінні збройного формування.
"Той факт, що Іван Миколайович надає вказівки стосовно того, що робити із захопленою особою – вже говорить про те, що серед членів терористичної організації він обіймав досить високу посаду, яка надавала йому такі повноваження розпоряджатися чиєюсь долею", – пояснив прокурор ГПУ Олег Пересада.
Сам підсудний та його захист обвинувачення відкидають.
"Ті дзвінки, які сьогодні озвучували, вони ні про що. І звинувачувати військового розвідника в тому, що він військовий розвідник – є повним абсурдом", – зауважив адвокат Без'язикова Олег Веремеєнко.

Солом'янський районний суд м. Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, підозрюваного в незаконному збагаченні, повідомила інтернет-виданню "Українська правда" прес-секретар суду Яна Квітченко.
За інформацією видання, до суду надійшло два клопотання щодо арешту майна міністра, одне з яких було задоволено повністю, а друге - частково.
Водночас Я.Квітченко не повідомила деталей клопотань, оскільки, за її словами, не була присутня на засіданні.
Глава Міністерства інфраструктури В.Омелян в коментарі інтернет-виданню "Українська правда" повідомив, що також іще не знає подробиць арешту свого майна, оскільки дізнався про це з новин.
Пізніше прес-секретар міністра інфраструктури України Марина Томко на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала, що, згідно з непідтвердженою інформацією, закритим рішенням суду заарештовано майно В.Омеляна: квартиру (60 кв. м) і машину брата міністра.
"У власності В.Омеляна залишилися не заарештованими краватки, шкарпетки і кількасот книжок", - додала вона.
Раніше в четвер, 13 вересня, прес-служба НАБУ поінформувала, що міністру інфраструктури В.Омеляну повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу України.
У свою чергу сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні зі здійснюваними ним реформами, початком у країні виборів і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде кілька років.
Увечері того самого дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу й не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Також він заявив про начебто співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу. Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.
14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив В.Омеляна на поруки, поручителем став міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов. Згідно з рішенням суду, міністр також повинен прибувати до НАБУ на першу вимогу, повідомляти про факти зміни місця проживання і роботи, припинити спілкування зі свідками та здати закордонний паспорт. Рішення набуло чинності після його оголошення в залі суду.

Важливі позиції на тему томосу на автокефілію православній церкві

Реактуалізація теми угорських паспортів в Україні


Анонси
У понеділок 24 вересня о 10.20 Окружний адмінсуд Києва (вул. Болбочана, 8, зал 2) розгляне по суті позов Центру протидії корупції щодо реклами Генпрокурора. Під час засідання суд має дослідити “рекламу Луценка” та інші докази у справі. 

Центр протидії корупції подав адміністративний позов до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про визнання протиправними дій щодо визнання соціальною рекламою відеороликів “Виконуємо закон. Встановлюємо справедливість”.

Надання рекламі статусу “соціальної” дозволило ставити її в ефіри телеканалів та радіостанцій безкоштовно.

Згідно з позовом активістів, реклама має швидше ознаки політичної, а не соціальної. Надавши їй статус соціальної, Нацрада з питань телерадіомовлення порушила закон Закон України “Про рекламу”.

Треті особи у справі— Генеральна прокуратура та громадська організація “Українська антикорупційна асоціація”.

1 червня відбулось підготовче засідання у справі. Суд відмовив Нацраді з питань телерадіомовлення у закритті провадження, а також зобов’язав Нацраду надати докази здійснення перевірки достовірності інформації використаної у рекламі.

Суд знаходиться за адресою: Київ, вул. Болбочана Петра, 8, головуючий суддя Каракашьян С.К.

Детальніше про позов: http://bit.ly/2DshaDE

24.09 - : Президент України Петро Порошенко планує розпочати робочий візит на Генеральну асамблею ООН у Нью-Йорку

24.09 - 10:00 Публічна дискусія: "Інвестування у транспортну інфраструктуру України - можливості, виклики, рішення"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: irina.saidova@cscl.biz, +38 (068) 838-18-18
Реєстрація - о 9.30.
Захід організовано у співпраці з Міністерством інфраструктури України (МІУ) та Європейською бізнес-асоціацією (ЄБА).

Учасники: Віктор Довгань, заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції; Теодора Андреєва, аташе, керівник сектору транспортної політики, Представництво ЄС в Україні; Бернар Семерія, керівник проекту МЦІП; Андрій Шкляр, Європейська Бізнес Асоціація, співголова Комітету з питань логістики 
Мiсце проведення заходу Володимирська, 49 А

24.09 - 11:00 Прес-конференція "EКOтрансформація-2018: чи є рішення гострих екологічних проблем у українського бізнесу?"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (044) 507-2226 (вн. 303), pr.eco@mediapro.com.ua
Учасники: номінанти проекту "ЕКОтрансформація-2018, лідери екоорганізацій, керівники державних природоохоронних структур, всі зацікавлені особи.

Організатор: проект "ЕКОЛОГІЯ ПІДПРИЄМСТВА"

Модератор: Людмила Циганок - координатор проектів "Екологія підприємства" та ЕКОтрансформація 
Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20

25.09 - 09:00 П’яте засідання Робочої групи Комітету регіонів ЄС - Україна з питань децентралізації
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: 044 590 47 96; press@minregion.gov.ua
Коротко. Ключова тема обговорення - місцевий економічний розвиток: яким чином органи місцевого самоврядування можуть отримати довіру європейських та українських малих та середніх підприємств для забезпечення місцевого економічного розвитку.
В ході засідання відбудеться також Презентація проміжних результатів ініціативи "рівний-рівному" за підтримки Програми "U-LEAD з Європою". До участі у заході запрошуються представники засобів масової інформації.
Час: 8:30 – реєстрація; 9:00 – початок заходу
 
Мiсце проведення заходу вул. Житомирська, 9 [4 поверх, зал засідань]

25.09 - 09:30 Міжнародна конференція "Енергія з біомаси 2018"
Організатори: Біоенергетична асоціація України, Держенергоефективності, ГО "Агентство з відновлюваної енергетики", Науково-технічний центр "Біомаса", Інститут технічної теплофізики НАН України, Золоті Спонсори: Turboden S.p.A. (Італія), Green Biomass Energy (Словенія).

На конференції буде представлено такі секції: Вдосконалення законодавчої підтримки розвитку біоенергетики в Україні (зелені тарифи на електроенергію, система електронної торгівлі біопаливом); Законодавство і стратегія розвитку біоенергетики; Виробництво теплової і електричної енергії з твердої біомаси; Використання побутових відходів для виробництва теплової та електричної енергії; Ресурси біомаси, її підготовка та реалізація; Біогаз (програма - http://www.uabio.org/img/files/Events/pdf/program-uabioconf-2018-ua.pdf).

О 9.30 - церемонія відкриття конференції, 10.00 - вручення професійних нагород "Золотий Міскантус"-2018.
Реєстрація - з 8.30. Реєстрація на сайті: WWW.UABioConf.orghttps://www.facebook.com/events/193363594838276
Мiсце проведення заходу вул. Володимирська, 55 [велика конференц-зала НАНУ]

26.09 - 13:00 Круглий стіл "Проблеми децентралізації на Київщині"
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: (050) 412-48-61, press-centreun.un@ukr.net
Організатор: "Об'єднання регіонального розвитку". Під час події дискусійний клуб "Об'єднана Київщина", що присвячений проблемам децентралізації у Київській області, продовжить серію круглих столів присвячених проблемам Київщини. Учасники: народні депутати України, мери міст, голови ОТГ, депутати Київської обласної ради, політологи, експерти

Мiсце проведення заходу вул. Еспланадна, 20 [1-й поверх]

27.09 - 14:00 Круглий стіл на тему: "Бюджетний пиріг-2019: можливості та виклики для АПК"
мiсто Київ
Інформація щодо акредитації: vikylikk@gmail.com, (050) 441-80-66
Темами розмови будуть реальний стан АПК - з якими показниками виходить на кінець року, оцінка цифр держпідтримки АПК на 2019 рік і відповідність її реальним потребами галузі та пропозиції галузевих асоціацій щодо державної підтримки на наступний рік. Передбачається широкий пул спікерів з депутатів галузевого комітету, економістів і представників середнього і крупного аграрного бізнесу
 
Мiсце проведення заходу вул. Парково-Сирецька, 23 []

15.10 - :19.10 Міжнародний Інвестиційний Тиждень
органiзатор не вказано, мiсто Київ
Міжнародний Інвестиційний Тиждень - серія ділових та tech-подій для інвесторів, представників фондів, бізнес-ангелів, стартапів і підприємців зі всієї Європи.

Мета - посилити партнерські стосунки між учасниками та презентувати Україну іноземним інвесторам.

Подія збере 3000 учасників та 130 спікерів із країн Європи, США та Азії.

У програмі: 15 жовтня, о 12.00 - Kyiv Business Tour, бізнес-тур ключовими точками української стартап-екосистеми; 16 жовтня, о 9.00 - UNIT Investment Summit; 17 жовтня, о 17.00 - вечір випускних презентацій фінтех-акселератора RadarTech PopCorp; 18-19 жовтня, о 9.00 - 5-й Київський міжнародний економічний форум.
Тел.: (093) 142-52-99, ds@unit.cityhttp://42.unit.city/kyiv-investment-week-18
Мiсце проведення заходу вул. Дорогожицька, 3 [UNIT.City]


Новини центральної України
17-18 вересня
Городской голова Кропивницкого Андрей Райкович подписал соглашение с Европейским банком реконструкции и развития о кредите в размере 282 млн гривен на реконструкцию троллейбусной сети.
Сьогодні, 17 вересня, сталися сутички під ГПУ. Конфлікт між правоохоронцями та протестувальниками спалахнув близько опівдня. Із приміщення ГПУ спершу розпилили газ, потім почали поливати мітингарів водою. Учасники ж протесту кидали у приміщення бруківку, розбили двері та підпалили смітник. 
"ОУН и Айдар полиция репрессирует за бунт!" В Киеве штурмуют офис националистов, устроивших беспорядки под стенами ГПУ
Сьогодні на апаратній нараді, окрім обговорення основних питань перший заступник голови Полтавської ОДА Андрій Пісоцький представив виконуючого обов’язки мера, нового секретаря міської ради Олександра Шамоту. На апаратній нараді також був присутній і голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький.
Готуючись до додаткової кількості авіапасажирів, Вінницькою митницею ДФС спільно із керівництвом аеропорту було вжито додаткові заходи для підвищення швидкості проходження митного контролю
В Путивльском районе, между сёлами Зиново и Волынцево, полицейские остановили машину, в которй, по оперативным данным, перевозили свежесобранную коноплю. В салоне сидело четверо парней: самому старшему - водителю - испольнилось 18 лет, одному пассажиру - 17 и ещё двум - по 15. В салоне чувствовался резкий запах свежесобранного растения.
Сервисный центр ГП “Документ” за все свое время нахождения в КП “Документ-сервис “Готово!” по ул. Генерала Алмазова, 11, то возобновлял свою работу, то приостанавливал по разным причинам. А это и вовсе на “Готово!” поставили жирную точку: уже с этой пятницы, 21 сентября, прекращаются все операции по выдачи биометрики.
Черкаський волонтер Ярослав Коваленко розірвав грамоту від Президента України на очах у голови Черкаської ОДА Юрія Ткаченка.

19-20 вересня
Сегодня, 19 сентября, под Кабинетом министров митингую владельцы автомобилей с иностранной регистрацией.
Верховна Рада у першому читанні ухвалила законопроект, згідно з яким збільшуються штрафи у 17 разів для водіїв через порушення правил використання ременів безпеки чи шоломів
Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області за січень-серпень 2018 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму 43,3 млн грн. За результатами заходів, які вжили аудитори, керівники місцевих органів влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій прийняли 60 управлінських рішень.
В Хмельницком загорелась школа , детей из здания учебного учреждения эвакуировали и отвели в парк. Другие подробности происшествия пока не известны. Как сообщает городской сайт 0382 , пожар возник в школе №1, она расположена вблизи парка им. Чекмана. Возгорание произошло в одном из кабинетов на верхнем этаже здания.
НКРЭКУ увеличила с 1 октября тарифы на распределение и поставки электрической энергии для ряда облэнерго в связи с увеличением фонда оплаты труда. Решение было принято на заседании регулятора, сообщает УНИАН
Горячая вода в столице появится до конца сентября.
У Києві в четвер, 20 вересня, з 19:00 до 20:00 буде змінений режим роботи трьох станцій метро в центрі міста в зв'язку з проведенням футбольного матчу "Динамо" - "Астана". Про це повідомляється на сторінці київського метрополітену у Twitter.
19 вересня на Кіровоградщині невідомі намагалися зібрати врожай на полі одного з агропідприємств, правоохоронці затримали 27 осіб.
Київський Печерський районний суд визнав незаконним та скасував наказ міністерства охорони здоров'я про звільнення Катерини Амосової з посади ректорки Національного медуніверситету ім. Богомольця і поновив її на роботі.
Відсьогодні Олександр Шамота офіційно зареєстрований виконуючим обов’язки голови Полтавської міськради
Полтавська міська рада працює у штатному режимі. Сьогодні депутати на комісіях почали затверджувати заступників міського голови. А сам мер Мамай здався та відмовився претендувати на посаду.
Житомирські новини - Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено участь у розгляді справи про адміністративне правопорушення, за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП (несвоєчасне подання декларації без поважних причин) щодо секретаря сільської ради Новоград-Волинського району.
Житомирські новини - З 17 вересня відкрито конкурс на посади дільничних офіцерів поліції у ГУ Національної поліції в Житомирській області. Відбір триватиме по 7 жовтня 2018 року. У цей період усі бажаючі можуть подати заявку, заповнивши відповідну онлайн-анкету.
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на "Фейсбук" Миколаївської міської ради. Про це стало відомо під час зустрічі членів робочої групи від Миколаївщини з головою Укравтодору Славоміром Новаком, що відбулася у четвер,19 вересня. Голова Укравтодору поінформував членів робочої групи про те, що у Державному бюджеті на наступний рік закладено кошти в розмірі 1 млрд гривень
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на сайт "Без купюр" . У середу, 19 вересня, суддя Ленінського райсуду у Кропивницькому Світлана Льон розглянула адмінматеріали, що склала Патрульна поліція області на народного депутата Станіслава Березкіна. Адмінматеріали складені за статтею про керування транспортними засобами у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння

21-23 вересня
За даними поліції, керівники установ передавали людей з обмеженими можливостями третім особам для трудової експлуатації та отримували за це гроші
У місті Виноградів Закарпатської області невідомі кинули гранату у двір депутата міської ради Еліси Сідей. Про таке повідомляє ГУ Нацполіції Закарпатської області . За викликом виїхала слідчо-оперативна група, яка встановила, що на подвір’ї 48-річної жительки Виноградова вибухом пошкоджено фасад будинку та бетонні сходи. Слідчий Виноградівського відділення поліції відкрив кримінальне провадження
У лісопарковій зоні Києва на території Русанівських садів біля затоки Десенки загорілося сміттєзвалище. Вогонь охопив близько 200 метрів лісу, повідомляє " Інформатор ". Пожежа почалася близько 12:30. На території велике задимлення через те, що горить пластик і поліетилен. Крім того, вибухають балони з побутовою хімією. На місці події працюють пожежники.
Тариф на послуги з водопостачання та водовідведення в Києві поточного року може зрости на 17,2%. Відтак ціна становитиме 19,6 гривні за 1 кубометр. Про це повідомили у прес-службі " Київводоканалу
У Перемишлянському районі Львівської області виявили незаконну врізку в нафтопровід "Дружба", через яку стався витік нафти. Про це повідомляє сайт міста Львова "032.ua" з посиланням на департамент з питань цивільного захисту населення Львівської обласної державної адміністрації.
Наступного тижня у будинках на 38 вулицях та провулках Полтави відключатимуть світло через ремонтні роботи
У Гребінківському районі через ремонт телевежі мешканці не можуть дивитися телевізор вдень
Нова влада Полтави допускає варіант знесення прибудови до колишнього кінотеатру ім. Котляревського
Секретар Полтавської міськради Олександр Шамота заявив, що прибудову до кінотеатру ім. Котляревського можуть знести
Невідомі особи кинули кілька яєць в бік політика Дмитра Гнапа, який проводив мітинг під стінами Полтавської ОДА
Начальник Управління природокористування, заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Полтавської ОДА наголосив на кліматичних змінах в області — місцями вони змінюють Полтавщину на степову зону.
В Киеве выступили с инициативой запретить въезд грузовому автотранспорту более 5 тонн в город в часы пик. Соответствующая петиция появилась на сайте Киевсовета.
Екологічнa інспекція Вінниччини «виписaлa» штрaф підприємству у Теплицькому рaйоні, яке зaбруднювaло повітря, не мaючи нa те дозволів.
За підтримки ЄС в Гнівані реалізовують проект енергоефективності
Про це повідомляє Depo.Кропивницький з посиланням на прес-службу прокуратури області. Депутат та адвокат підозрюються у вчиненні замаху на злочин та крадіжці в особливо великому розмірі. Крім того, підозру у вчиненні аналогічного злочину повідомили ще 25 особам, причетним до незаконного збору урожаю. До суду спрямовані клопотання щодо обрання усім підозрюваним міри запобіжного заходу.
Рудими плямами вкривається зелене лісове море. Видніються коричневі стовбури сосни, місцями з настовбурченою трухлявою корою і навіть геть «голі». Вітер погойдує верхівки дерев, а на них пожухла хвоя, а подекуди й зовсім голе віття. Іржаві плями швидко перетворюються у суцільні зони. Це небезпечний верхівковий короїд дістався лісів Звенигородщини.
21 вересня у Житомирській обласній філармонії спробували зірвати зустріч об’єднання «Жінки за мир», яке очолює нардеп від Опозиційного блоку Наталія Королевська. За кілька хвилин після початку зібрання до зали увійшли громадські активісти із Житомира та Бердичева, в тому числі й представники організації С14.
У проекті закону «Про загальну середню освіту», який Міністерство освіти готує для внесення до парламенту, передбачається, що всі працівники пенсійного віку будуть переведені на контрактну форму роботи.

Коментарі